Kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain kumoamisessa STM:n mukaan kyse on kirjoitusvirheestä, joka voidaan oikaista eduskunnan vastauksella.
Paremmin asiaa tuntevat ovat tutusti toista mieltä kuin ministeriö/ministerit. Valtiosääntöoikeuden dosentti Pauli Rautiaisen mukaan asia ei ole niin yksioikoinen.
–
Lähtökohta on, että kun säädös on kumottu, sitä ei enää voida muuttaa voimassa olevaksi. Tämä STM:n linja asian korjaamisesta on eduskunnan asema huomioiden minusta ihan liian suoraviivainen, Rautiainen katsoo.
Dosentin mukaan menettelyohjeet tulevat lainsäädäntökäytännöstä.
Säädöskokoelman julkaiseminen kuuluu oikeusministeriön tehtäviin, joten kysymys kuuluu, onko [oikeusministeri] Anna-Maja Henriksson (r.) tietoinen, että säädöskokoelmalain 17a §:n esityöt ja oikeuskanslerin ratkaisulinja kieltävät oikeusministeriötä julkaisemasta tällaista kirjeenä toimitettua oikaisua säädöskokoelmassa, hän kysyy.
Itä-Suomen yliopiston hallinto-oikeuden tutkijatohtorin Matti Muukkosen mukaan tämä tekee tilanteesta ongelmallisen, vaikka kyse olisikin vain pienestä kirjoitusvirheestä tai viittauksesta väärään lainkohtaan.
Ongelma voi olla, ettei niitä oikein voi säätää enää sellaisina takaisinkaan. Aikamoinen sotku tuli, oikeuskansleri Tuomas Pöystille valituksen tehnyt Muukkonen sanoo.
"Iso sotku" - kumottiinko terveyslait vahingossa liian aikaisin? | Verkkouutiset
www.verkkouutiset.fi
Yrittäjäjohtaja: Tämä sählinki ei jää hallituksen viimeiseksi | Verkkouutiset
www.verkkouutiset.fi
Aikamoista. Taas kerran.