Tehtiinkö tappouhkauksista rikosilmoitukset? Jos tehtiin, mihin se johti?
Silloin oli selvää, että tekee tai teki. Koska en tiedä lopputulosta, pistin hakuun. Teki, mutta veti ilmoituksensa pois.
Tehtiinkö tappouhkauksista rikosilmoitukset? Jos tehtiin, mihin se johti?
”We decided to conduct hate speech analysis in the original Finnish language. To do so, we relied on the prepared dataset used in Knuutila et al (2019). This dataset contained approximately 2,000 tweets identified by the researchers as one of two classifications, either abusive or neutral.”
Eli tämä ei ollut tutkimus vaan tulkinta niin kuin aavistelinkin. Kun samalla menetelmällä eri ihmiset tekevät samanlaisen "tutkimuksen", saadaan uudenlaisia tuloksia. Tällaisten tutkimusten toistettavuus on surkea.
Hyvä kirjoitus. Kuten todettua, koska kyseinen tutkimus ei vertaile keskenään edellisen hallituksen ja nykyisen hallituksen saamien vihapuheiden määrää, ei voida todeta onko sukupuoli vaikuttanut isommin asiaan. Käsittääkseni miehet saavat prosentuaalisesti enemmän vihapuhetta suuntaansa (Kuten Kortesuokin tuossa toteaa), joten voisin kuvitella edellisen hallituksen saaneen sitä enemmän. Tosin nämä poikkeukselliset ajat (ja vapaa-aika) ovat varmasti kirvoittaneet avautumisia somepalstoilla, mutta en sitäkään laittaisi sukupuolen piikkiin, vaan olosuhteiden.Täytynee aiheeseen liittyen linkata vielä Katleena Kortesuolta poikkeuksellisen hyvä kirjoitus (vaikka ensimmäisen virkkeen perusteella voisi kuvitella muuta, hymiö..). Tekstissä käsitellään myös tätä "Viha vallassa" tutkimusta. Alla jokunen lainaus.
Hei nainen, sinuun kohdistuva kritiikki ei välttämättä johdu sukupuolestasi - Ei oo totta
Vasemmistoliiton Anna Kontula on helkutin viisas tyyppi. En itse sijaitse poliittisesti vasemmalla, mutta siitä huolimatta saattaisin sortua äänestämääneioototta.fi
Aavistuksesi osui.
Mitä toistettavuuteen tulee yleisellä tasolla, hälytyssanapohjainen poiminta tuottaa periaatteessa samalla kielellä samasta aineistosta saman tuloksen joka kerta. Muutokset ovat mahdollisia. Esimerkiksi jos aineisto muuttuu, hälytyssanat muuttuvat tai osa tai koko aineisto tai hälytyssanat käännetään toiselle kielelle.
Käsittääkseni miehet saavat prosentuaalisesti enemmän vihapuhetta suuntaansa (Kuten Kortesuokin tuossa toteaa), joten voisin kuvitella edellisen hallituksen saaneen sitä enemmän. Tosin nämä poikkeukselliset ajat (ja vapaa-aika) ovat varmasti kirvoittaneet avautumisia somepalstoilla, mutta en sitäkään laittaisi sukupuolen piikkiin, vaan olosuhteiden.
Ongelma tämän tyyppisissä raporteissa, tai oikeastaan pikemminkin niiden uutisoinnissa, on se, että kaikkea tarvittavaa metatietoa (mitä itse asiassa tutkittiin, millä aineistolla, millä menetelmillä jne.) ei yleensä iltapäivälehtityyppisessä uutisoinnissa kyetä esittämään, vaan sieltä haetaan johtopäätökset ja ne uudelleen muotoillaan parhaiten klikkiotsikkoon sopivaan muotoon. Tämä tarkoittaa sitä, että ei tarkkaan kerrota mitä tulokset todellisuudessa olivat, vaan nostetaan sieltä joku detalji. Jos esimerkiksi vastaajista seitsemän prosenttia on käyttänyt hallituksesta sukupuolittunutta sopimatonta kieltä, se voidaan uutisoida otsikolla: "Naton tutkimus paljasti, että Suomen hallitus on naisvihamielisten hyökkäysten kohteena." Tässä ei suoranaisesti valehdella, mutta ei tulkinta myöskään tee oikeutta alkuperäiselle tutkimukselle - sitä voisi jopa luonnehtia disinformaatioksi. Tärkeintä tässä iltalehtien strategiassa on, ettei heitä voi syyttää suoranaisesta valehtelusta ja silloinhan selusta on juridisesti varmistettu. Tuo ylle linkattu Katleena Kortessuon kirjoitus osoittaa aika hyvin, miten tätä metodia tässä käsillä olevassa keississä on sovellettu.
Tutkimuksessa tunnistettiin 200 Twitter-tiliä, jotka ovat vastuussa puolesta kaikista poliitikoille Twitterissä lähetetyistä vihamielisistä viesteistä. Nämä tilit ovat jakautuneet kahteen erilliseen ryhmittymään, jotka edustavat toisilleen vastakkaisia ideologisia suuntauksia. Noin 75 prosenttia vihamielisestä viestinnästä on peräisin maahanmuuttovastaisesta ryhmittymästä.
En kyllä millään pysty jakamaan tätä käsitystä. Tätä väitettä on nyt toistettu vaikka ja kuinka, että miten keskustelukulttuuri muuttuu ja ihmiset muuttuu, mutta mitään näyttöä tästä ei ole ollut antaa. Mielestäni kun sen näytön löydätte ja tutkimuksen minulle näytätte, niin sitten uskon. Siihen asti uskon edelleen siihen, että ihmiset eivät muuta esim. poliittisia kantojaan kovinkaan helposti (tutkimuksen laitan tiskiin jos tarvitsee useaan kertaan tälle palstalle linkattu). Lisäksi maailma on jatkuvasti muuttunut suvaitsevaisemmaksi ja kielenkäyttökin itseasiassa muuttunut paremmaksi. Päinvastaista ilmiötä en ole kyllä huomannut. Ennen viljeltiin ryssää ja neekeriä, enää ei.@Cobol :n tekstiin vielä lisäksi, ettei someöyhötys ole staattinen marginaaliporukan aiheuttama pikku kohina, vaan somen vihapuhe ruokkii itseään ja se yleistyy ja leviää herkästi, kun se muuntuu ikäänkuin "sallittavammaksi". Tämä taas aiheuttaa yhä enemmän vastakkainasettelua ja noidankehä voimistuu.
Itse olen seurannut poliittista keskustelua pian 30 vuotta, ja somen yleistyttyä keskustelukulttuuri on muuttunut huonompaan suuntaan.
Toistin vain edellä linkattua Katleena Kortesuon kolumnia, jossa asiaa sivuttiin. Kyseessä taisi olla agressiivisia viestejä saamat henkilöt;Haastaisin käsityksen, jonka mukaan miehet saavat enemmän ns. vihapuhetta kuin naiset. Tätä on tutkittu aiemmin, ja esimerkiksi "Viha vallassa" aineistosta löytyy luvut 42 % ja 28 %. Naiset ja miehet. Mukana oli kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja, toimialajohtajia jne. Vastanneiden kokonaismäärä (noin 1 250) ja jakauma (N 570, M 670) oli mielestäni riittävä sen osalta, että alustava johtopäätös voidaan tehdä.
Merkittävän määrän vihamielisiä viestejä kohdanneista henkilöistä 41 oli miehiä ja 19 naisia. Kaiken kaikkiaan Twitter-seurannassamme miehet vastaanottivat enemmän vihamielisiä viestejä kuin naiset.
Toistin vain edellä linkattua Katleena Kortesuon kolumnia, jossa asiaa sivuttiin. Kyseessä taisi olla agressiivisia viestejä saamat henkilöt;
"Pari vuotta sitten Valtioneuvoston kanslia julkaisi tutkimuksen vihapuheesta: Viha vallassa: Vihapuheen vaikutukset yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Tutkimuksessa todetaan näin:
Näiden tulosten mukaan aggressiiviset viestit kohdistuvat siis enemmän miehiin kuin naisiin."
Kysely toteutettiin verkossa huhti-toukokuussa 2019. Siihen vastasi 1307 kuntapäättäjää ja 86 eduskuntaryhmien jäsentä.
Tutkimusaineisto, sivu 27, osa vihapuheen kohdistuminen sukupuolen mukaan kuntapäättäjissä. M 670, 28 %, N 572 42 %.
Voit olla täysin oikeassa. Minulla ei ole minkään tason kompetenssia analysoida tutkimustuloksia, joten en ota noihin enempää kantaa, varsinkaan kun en osaa ottaa huomioon erilaisia muuttujia. Kyseessä lienee tutkimus, joka pohjautuu vastaajien kokemuksiin viesteistä, joten lienee olennaista määritellä kuinka matalalla kynnyksellä viesti voidaan kyseisessä tutkimuksessa määritellä loukkaavaksi. Ja suhtautuvatko miehet ja naiset tietynlaisiin viesteihin samalla tavoin? Esimerkiksi nainen voi mieltää huonon kaksimielisen vitsin helpommin vihapuheeksi - erittäin ymmärrettävästi. Mies taas kokee harvemmin kaksimieliset viestit vihamieliseksi. Enkä väitä, että tämä tutkimus on huono, mutta kokemuspohjaisia tutkimuksia on mahdollista manipuloida tiettyihin suuntiin ihan vain kysymysten asettelulla.Tästä voidaan johtaa kohtuullisen luotettavasti ettei 86 eduskuntaryhmän jäsentä muuta lopputulosta, jos vastaajissa on naisia ja miehiä samassa suhteessa kuin eduskuntaryhmissä. Nythän naisten määrä, jotka kokivat ns. vihapuhetta, on 53 enemmän kuin miesten.
Mutta en ole siis eri mieltä kanssasi, koska en ole mitään mieltä asiasta. Toistin vain Katleena Kortesuon analyysia aiheesta.
Oma näkemykseni pohjasi lähinnä siihen, että se NATO-tutkimuksen "löydös" siitä, että naishallituksemme kohtaa poikkeuksellisen suurta vihaa, ei perustu vakaalle pohjalle, koska eivät vertailleet tämän hallituksen saamaa vihaviestien määrää edellisen hallituksen vihaviestien määrään. Miten he voivat näin ollen olettaa, että nykyhallitus vastaanottaa "poikkeuksellisen suurta vihaa" jos eivät tiedä vertailukohtaa? Jos meillä on tästä näkemysero, niin keskustelumme voi olla antoisampi.
Ja kun nyt mielipiteisiin mennään, niin Marinilla olisi ollut hyvä paikka tutkimuksen jälkeen yrittää rakentaa siltaa häntä vihaavien tahojen kanssa, tai ainakin vetäytyä ja paistatella sympatioissa, mutta sen sijaan hän päätti sivaltaa twiitillä "naiset johtavat hallitusta, get over it", joka muistuttaa aika paljon Trumpin kannattajien neljän vuoden takaista slogania "He won, get over it". Tämä ei mielestäni ollut kovin fiksua maamme pääministeriltä.
Niin NATO:n tutkijoiden olisi pitänyt enää löytää oletettavasti pari sataa suomenkielistä ihmistä lukemaan satoja twiittejä ja kirjoittamaan niistä näkemyksenä, eritellen mitkä ovat loukkaavia. Ihan simppeli homma siis.Hälytyssanapohjaisen tutkimuksen suurin heikkous on siinä, että se vaatii valtavan suurta integriteettiä tutkijoilta. Valittujen hälytyssanojen manipuloinnilla pystytään helposti kääntämään tulos mustasta valkoiseen tai päin vastoin (ja en nyt siis edes vihjaa, että tässä yhteydessä olisi tehty mitään tämän kaltaista, puhun tuosta tutkimusmetodista puhtaasti yleisellä tasolla).
Tätä ongelmaa voidaan vähentää esimerkiksi käyttämällä riippumatonta raatia, joka lukee pistokoeluontoisesti satunnaisia osia aineistosta ja valitsee sieltä hälytyssanoja ja luokittelee ne systemaattisesti tyyliin erittäin loukkaava, jossain määrin loukkaava, neutraali. Kun lukijoita on monia, luokitukset tehdään heidän arvioidensa keskiarvojen perusteella, voidaan haaviin saada kohtuullisen hyvä valikoima, jonka perusteella sitten varsinainen aineiston massa siilataan tietokoneavusteisesti.
Ilmeisesti Twitter analyysin ongelma on siinä, että suurin osa suomalaisista ei sitä käytä, tai edes merkittävä osa suomalaisista, vaan mielipiteet laitetaan ennemmin Facebookiin yms. joita on hankalampi seurata, kun siellä on paljon eri ryhmiä joiden viestejä pitäisi verrata.The report is structured as follows. The literature review engages with the scholarly literature discussing definitions and methods of detecting abusive language on social media platforms, abuse of politicians online, misogyny online, and the use of bots for political purposes on Twitter. Having established this framework, we will describe our methodological approach for analysing the data, which combines social network analysis, bot detection, hate speech detection, and narrative analysis. This combination of quantitative and qualitative approaches is designed to identify instances when accounts coordinate to send abusive messages to politicians.
Tässä tutkimuksessa/raportissa on toki myös ihan kaavio siitä kuinka paljon tuli per henkilö. Haaviston saaman vihamielisen palautteen määrä yllätti, kun sitä oli yllättävän vähän. Prosentuaalisesti enemmän kuin muilla, mutta määrällisesti vähemmän, kun tälläkin palstalla käytettiin useita tuhansia rivejä siihen kun käydään läpi Haaviston toimia Al-Hol tapauksen yhteydessä.When analysing abusive messaging in the Finnish information space, the language barrier poses a challenge. One possible solution to this problem is to translate the dataset to English via machine translation, and then apply mainstream models optimised for the English language to the translated dataset. However, this approach would result in the loss of vital information, as translation services may distort the original text and its meaning. Therefore, in order to preserve the original text of abusive messages, we tried to avoid translation.
We decided to conduct hate speech analysis in the original Finnish language. To do so, we relied on the prepared dataset used in Knuutila et al (2019). This dataset contained approximately 2,000 tweets identified by the researchers as one of two classifications, either abusive or neutral.
Marin korjaa viestintää juuri niin hyvin kun osaa.
Hommassa on vähän uhriutumisen vieno katku.
Joku voisi todeta että "Johtaisikin.." Tai vaihtoehtoisesti "Ja se näkyy".
Suomen Donald Trump jatkaa äärivasemmistolaisella tiellä maan kurjistamista. Noh sitten kun kaikki on köyhiä, ei ole tuloerojakaan. Tämähän se on vihervasemmiston tavoite ollut jo vuosia.Lisää (epäpätevää) porukkaa julkiselle sektorille, veronmaksajat kiittää........
Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä
Työ- ja elinkeinoministeriön toimenpideohjelman yksi tavoite on edistää ”monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta” julkisella sektorilla.
linkki juttuun Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä | Talouselämä (talouselama.fi)
Niin NATO:n tutkijoiden olisi pitänyt enää löytää oletettavasti pari sataa suomenkielistä ihmistä lukemaan satoja twiittejä ja kirjoittamaan niistä näkemyksenä, eritellen mitkä ovat loukkaavia. Ihan simppeli homma siis.
Onhan se kiva, että tarvittaisiin työperäistä maahanmuuttoa, mutta sen sijaan siis halutaan maahanmuuttajia jotka työllistetään julkiselle puolelle, vaikka maassa on jo 300 000 työtöntä, jotka voisi siivoilla kortistosta pesemään mummojen ja vaarien peppuja. Ei tiedä, että itkisikö vai nauraisi.Lisää (epäpätevää) porukkaa julkiselle sektorille, veronmaksajat kiittää........
Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä
Työ- ja elinkeinoministeriön toimenpideohjelman yksi tavoite on edistää ”monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta” julkisella sektorilla.
linkki juttuun Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä | Talouselämä (talouselama.fi)
Lisää (epäpätevää) porukkaa julkiselle sektorille, veronmaksajat kiittää........
Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä
Työ- ja elinkeinoministeriön toimenpideohjelman yksi tavoite on edistää ”monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta” julkisella sektorilla.
linkki juttuun Sanna Marinin hallituksen hanke julki – Maahanmuuttajien ”positiivista erityiskohtelua” työhönotossa halutaan lisätä | Talouselämä (talouselama.fi)
Eikö tuo olisi syrjintää? Varsinkin kun kehdataan sanoa että ”jos hakijat olisivat LÄHES yhtä päteviä”. Eli suositaan joissan tilanteissa vähemmän pätevää hakijaa? Tai jos hakijoiden pätevyys on tasan niin automaattisesti valitaan vähemmistöryhmään etniseltä taustaltaan kuuluva hakija? Tämähän on ihan älytöntä. Eikö tämä vasemmiston tarjoama kidutus koskaan lopu? Ylistetään sitä kuinka tasa-arvoisempia ollaan kuin muut ja sitten suolletaan tällaista kamaa ulos. Tekopyhyys taitaa olla ajan sana. Sopisi jatkumona loistavasti demareiden hyvä tarkoitus pyhittää paskat keinot linjaan.Kuinka paljon tämä positiivinen syrjintä tulee maksamaan? ”On monenlaisia hyötyjä tutkimusten näkökulmasta, että työyhteisö on monimuotoinen. Löytyy erilaisia innovaatioita ja muita käytänteitä, kun tulee eri näköistä ajattelua ja kokemusta”, olisi Karjalainen voinut kertoa tarkemmin näistä hyödyistä, sekä tutkimuksista mihin viittaa.
Eikö tuo olisi syrjintää? Varsinkin kun kehdataan sanoa että ”jos hakijat olisivat LÄHES yhtä päteviä”. Eli suositaan joissan tilanteissa vähemmän pätevää hakijaa? Tai jos hakijoiden pätevyys on tasan niin automaattisesti valitaan vähemmistöryhmään etniseltä taustaltaan kuuluva hakija? Tämähän on ihan älytöntä. Eikö tämä vasemmiston tarjoama kidutus koskaan lopu? Ylistetään sitä kuinka tasa-arvoisempia ollaan kuin muut ja sitten suolletaan tällaista kamaa ulos.