Tästä hommien hoitumisesta hieman lisätietoa? Mitkä hommat erityisesti ovat hyvin hoituneet? Etenkin mitkä ovat Marinin pääministeriyden ansiota?
Oma mielenkiintoni Mariniin heräsi kesällä 2019 kevytauto-casen myötä, hänen saatuaan perinnöksi Bernerin keittämän sopan. Itse koin kevytautot erittäin ongelmallisina:
+syrjäseutujen liikkumiseen selkeä helpotus
+junnut tieliikenteeseen 16v jolloin motoriikka ja ymmärrys on parempi täysitehoiseen autoon siirryttäessä
-suurin käyttäjäkunta vauraammissa taajamissa sotkemassa vilkkaampaa liikennettä
Arvelin uuden Liikenne ja Viestintäministerin peruvan lain EU:n huomautuksen myötä, sekä ministerin henkilökohtaisen ilmastonäkemyksen vuoksi. Marin vei lakia kumminkin eteenpäin henkilökohtaisista arvoistaan piittaamatta lain saaman laajan kannatuksen vuoksi. Vasta EU:n jyrkkä ei torppasi hankkeen. Itse nostin Marinille hattua siitä, että pystyi viemään hanketta eteenpäin vastoin henkilökohtaista agendaansa.
Kahden eri alan etujärjestön edustajat ovat hyvin eri linjoilla siitä, miten sekavalta näyttävä kevytautosoppa oikein meni ja millainen sen lopputulos aikanaan on.
www.iltalehti.fi
Joulukuussa 2019 uuden hallituksen kokoonpano tietenkin herätti oman ihmetykseni; miksi pojille ei valta maistu?
Miksi pääministeriksi nostettiin Marin 6kk Liikenne ja Viestintäministeri-kokemuksella?
Foliohatut on varmoja, että Wuhanin paskan nousukiito oli jo tiedossa, ja siksi tuleen työnnettiin harvinaisen nopeasti huipulle noussut nuori nainen. 34v nainen on nuori, 36v mies nuorekas. Hallitusohjelma oli mitä oli, eniten itseäni kiinnosti se, että minkä sortin tasa-arvoihminen Marin on. Vastaus tulikin:
UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ncguka ja pääministeri Sanna Marin osallistuivat samaan paneelikeskusteluun maailman talousfoorumissa.
unwomen.fi
Uskon vilpittömästi siihen, että Marinin näkemys tasa-arvosta perustuu yksilöiden yhtenvertaisuuteen, siihen, että miehillä ja naisilla on samat lähtökohdat ja mahdollisuudet nousta omalla työllään ja henkilökohtaisella substansillaan haluamaansa asemaan. Tämän lasken Marinille isoksi plussaksi kiintiö- ja prosenttisufragetteihin tympääntyneenä.
2020 Ensimmäinen kvartaalin hilighteiksi katson Marinin kylmäpäisyyden virusta odotellessa. Oppositio huusi pää punaisena laittomia toimia, ja presidentti painosti, mutta pääministeri piti päänsä. Ensin hoidettiin lainsäädäntö kutakuinkin kuntoon, ja toimittiin vasta sitten, kun oli sen hetkisen tiedon varassa viimeistään sulku tehtävä.
Sotea on vatvonut kaikenkaikkiaan kait seitsemän (7) eri hallitusta ennen nykyistä. Marinin hallitus sai jonkun päätöksen nyt tuolle työlle aikaiseksi, mutta vasta vuosien jälkeen nähdään lopullinen tulos.
Eläkeputken katkaisuun ei ihan jokainen jaksanut uskoa, mutta niin vain päätös tuli. Tämän jälkeen on jatkossakin lupa toivoa, että töitä tehdään pragmaattisesti Suomen, eikä etupiirien parhaaksi. Työtä nimittäin on.
Kaikenkaikkiaan Marinin ensimmäisestä vuodesta pääministerinä voi sanoa, että ei se mikään demareitten tai feministien vuosi ole ollut. Kovia päätöksiä melkoisten paineiden alla, joihin pojat eivät halunneet sekaantua, kun hallitusta muodostettiin.
Hallituksen esityksiä eduskunnalle on tullut koronattomistakin aiheista vanhaan tahtiin, joten muutkin hommat on hoidettu:
Voi tietysti kyseenalaistaa sen, että mikä on Marinin ansiota ja mikä ei. Mikä oli Mannerheimin ansiota ja mikä Rokan? Pääministeri johtaa hallitusta, joka tekee työtä Suomen parhaaksi. Nyt sitä työtä on tehty poikkeusoloissa, joten voiko tehtyä työtäkin pitää poikkeuksellisena? Voiko silloin työtä johtanutta kuvailla poikkeuksellisen onnistuneeksi, jos se on onnistunutta?
Oppositio kitisee mitä opposition on kitistävä. Orpon urpoilu herättää minussa myötähäpeää. Vapaavuoren huutelu hallitusta tekemään omiin hommiinsa kuuluvia päätöksiä rajoituksista pidän poikien omaksuman koronastategian jatkeena. Marin piti päänsä ja pakotti Janin tekemään mikä Janin oli tehtävä. Ei huonosti toimittu siinäkään. Hyvin pääministeri vetää.