Vasemmistoliittoonhan Sanna sopisi paremmin, mutta valinta osui demareihin, koska demareissa voi vaikuttaa paremmin.
Marin on mielestäni itse sanonut, että valitsi demarit vasemmistoliiton sijaan vaikutusmahdollisuuksien takia.Marin on ollut demareiden jäsen lähemmäs 15 vuotta. En tiedä, miten monet parikymppiset valitsevat puolueen vaikutusmahdollisuuksien perusteella. Varmasti jotkut niin tekevät, mutta enemmän se taitaa olla vanhempien poliitikkojen juttu.
Marin on kertonut harkinneensa politiikkaan lähtiessään SDP:n lisäksi vasemmistoliittoa ja vihreitä mutta päätyneensä valitsemaan SDP:n sen ”tekojen historian” vuoksi.
Periaate lienee sama. En ole kovin perillä Kokoomuksen kuvioista tai sen jäsenistä. Lepomäestä tykkään, mutta en ole kovin syvällisesti hänen teeseihinsä perehtynyt. Vasta tällä hallituskaudella olen alkanut kiinnostua heistä, kun Demarit ja Vihreät ovat luisuneet liikaa vasemmalle (tai näin ainakin itse koen). Ja on mielestäni myös ihan fiksua toimintaa poliitikoilta pyrkiä isomman vaikutusmahdollisuuden piiriin. Jos haluat muuttaa maailmaa, miksi ankkuroitua apupuolueeseen tekemään pienimuotoisia lehmänkauppoja.[humoristinen kärjistys]
Vähän samaan tapaan kuin Lepomäki ja Vartiainen valitsivat Vihreiden sijaan Kokoomuksen. Sinänsä ihan ymmärrettävää, koska kokkareissa on suuremmat mahkut pelipaikoille. Tosin mainituista jälkimmäisen neroushan puhkesi kukkaansa vasta kun hän oli liittynyt Kokoomukseen. Sitä ennen hän oli veronmaksajien kustannuksella päivittäisiä nokkaunia vetelevä kommunisti tms.
[/humoristinen kärjistys]
@douppi viittaa varmaan tähän työntekijöiden hyväksikäytön tuomitsemiseen:Innostuin viestisi pohjalta lueskelemaan Marinin twiittejä. Pystyin niitä lukemaan kolme uusinta (en ole seuraaja), joissa käsiteltiin yrityksiä. En löydä näistä sitä mustavalkoisuutta. Kylläkin paljon huolta yritysten, ihmisten ja koko Suomen pärjäämisestä. Ehkä ne satanistisimmat jutut on sitten jossain muualla.
Innostuin viestisi pohjalta lueskelemaan Marinin twiittejä. Pystyin niitä lukemaan kolme uusinta (en ole seuraaja), joissa käsiteltiin yrityksiä. En löydä näistä sitä mustavalkoisuutta. Kylläkin paljon huolta yritysten, ihmisten ja koko Suomen pärjäämisestä. Ehkä ne satanistisimmat jutut on sitten jossain muualla.
Satanistisemmat kommentit,heh :DInnostuin viestisi pohjalta lueskelemaan Marinin twiittejä. Pystyin niitä lukemaan kolme uusinta (en ole seuraaja), joissa käsiteltiin yrityksiä. En löydä näistä sitä mustavalkoisuutta. Kylläkin paljon huolta yritysten, ihmisten ja koko Suomen pärjäämisestä. Ehkä ne satanistisimmat jutut on sitten jossain muualla.
Tässä kiteytyy mielestäni koko homman pihvi jota vasemmisto ei vain tunnu käsittävän. Suomen kaltaisessa korkean veroasteen maassa yritykset maksavat (toimiessaan lakien ja asetusten mukaan) niin paljon erilaisia veroja ja maksuja että siinä on ainakin mun mielestä yhteiskuntavastuuta riittämiin. Lisäksi kun huomioidaam tiukat asetukset esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja työntekijän oikeuksiin liittyen niin ”ylimääräisen” yhteiskuntavastuun perään huutelu maan pääministeriltä tuntuu aika ontolta. Kätevästi näillä puheilla saa tietysti huomion käännettyä hallituksen tekemättömyyksistä yrityksiin.Yritykset kantavat yhteiskuntavastuunsa, kun toimivat lakien mukaan ja maksavat kiltisti alvit, eläke- ja vakuutusmaksut, muut kulut ja vielä verot voitoista. Lisäksi myös työntekijät maksavat verot tuloistaan Marin ei ilmeisesti ymmärrä, että yritykset työllistävät sitä paremmin ja maksavat sitä enemmän veroja, mitä paremmin ne menestyvät ja tuottavat.
Jos yritykset tuntisivat "yhteiskuntavastuuta", niin ei ne tekisi ylisuuria voittoja nousukausillakaan vaan palkkaisivat firmoihin kymmenittäin kaikenlaisia turhia haahuilijoita pyörittelemään peukkujaan.Toisaalta, jos nyt yritykset "tuntisivat enemmän yhteiskuntavastuuta", muistaisiko sitä kukaan seuraavan nousukauden aikana vai kauhisteltaisiinko taas ylisuuria voittoja, osinkoja ja johtajien palkkoja (kuten aina aiemmin), siitähän nämä Sanna Marinit ja muut jaksavat aina jauhaa :D
Joissakin veroissa Suomi on kuitenkin reippaasti EU:n keskiarvon alapuolella, kuten yritysten maksamassa yhteisöverossa. Ja nythän on suunnitelma sen painamisesta sille minimitasolle, minkä EU-säännökset sallivat.
Ei Marin varmasti yleisesti ottaen ole ”äärivasemmalla”, mutta demarien keskuudessa luokittelisin hänet äärivasempaan. Ei tähän hätään Marinia vasemmistolaisempaa demaria tule mieleen.
@douppi viittaa varmaan tähän työntekijöiden hyväksikäytön tuomitsemiseen:
”Kaikki välineet tällaisen riistotalouden lopettamiseksi on etsittävä ja käytettävä. Alipalkkauksen kriminalisointi, järjestöjen ryhmäkanneoikeus sekä työsuojeluviranomaisten toimivaltuuksien laajentaminen ja resurssien vahvistaminen ovat työkaluja, joita on otettava käyttöön".
Onhan se helvettiä ettei saa teettää ihmisillä ilmaista työtä...
No tossa on ihan hyvä, että Marin otti puheeksi asian, jolle pitää tehdä jotain, mutta hemmetin huono ajoitus höpöttää vähän syyttävään sävyyn vastuullisuudesta henkitoreissaan olevalle yrityskentälle. Kyllä siellä lukemattomissa tapauksisissa niin sillassa ollaan, että pahaa tekee.
Toki välit ovat jo valmiiksi tulehtuneet, mutta nousseeseen kohuun nähden Marinin kommentit ovat olleet aika maltillisia, eivätkä ole kohdistuneet esim. kokonaistasolla tappiota tekeviin firmoihin. Nämä on jopa erikseen otettu huomioon noissa Marinin kannanotoissa. Mutta eihän demari saa mitään yrityksistä puhua. Toista se oli Sipilän kurmuuttaessa koko työtä tekevää Suomea ja puuttuessaan työsopimusneuvotteluihin, se oli sitä parempaa poliittista ohjausta se.
Toki välit ovat jo valmiiksi tulehtuneet, mutta nousseeseen kohuun nähden Marinin kommentit ovat olleet aika maltillisia, eivätkä ole kohdistuneet esim. kokonaistasolla tappiota tekeviin firmoihin. Nämä on jopa erikseen otettu huomioon noissa Marinin kannanotoissa. Mutta eihän demari saa mitään yrityksistä puhua. Toista se oli Sipilän kurmuuttaessa koko työtä tekevää Suomea ja puuttuessaan työsopimusneuvotteluihin, se oli sitä parempaa poliittista ohjausta se.
Aika vassariahan tuo on. Ja mielestäni hyvin kokematonta. Ei maata näin johdeta, koska yllä oleva lisää kahtiajakoa. Demarit toki varmaan tyytyväisiä.
Poliitikot ovat siinä mielessä aina luotettavia, että lopulta pettävät aina. Olivat ne ulkoisesti nuoreja nättejä tyttöjä tai vanhoja pervoja setämiehiä niin kaikissa asuu sisällä sama pieni itsekäs eläin, joka lopulta vain haluaa maksimoida oman uudelleenvalintansa seuraavissa vaaleissa kunnes jonkun poliittisen lehmäkaupan seurauksena pääsee johonkin huippuvirkaan hirveällä palkalla.
Eiköhän Marinin osalta ole pelkoakin. Että mitä se aikoo. Viitisen vuotta sitten (2015) Marin totesi SDP:n olevan liian oikealla ja hänelle olevan missio siirtää puolue takaisin polulleen. Tuolloin Antti Rinne oli SDP:n puheenjohtaja ja oikea laita jo ideologisesti ja osin fyysisestikin poistunut tai poistumassa SDP:stä.
Demarin pelko ja niin edelleen, mutta eihän Marinin hallitus ole millään tavalla olennaisesti heikentänyt yritystoiminnan perusteita Suomessa etenkään koronatoimillaan, vaikka elvytys jäikin maltilliseksi (toki kokoomuksen ja perussuomalaisten tekopyhässä oppositiopolitiikassa liiallistahan sekin, mutta näinhän oppositio aina toimii, oli siellä ketä tahansa). On sähköveron alennukset ja muut tulossa koronatukien perään.
Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että hallituksen työllisyys- ja tulopolitiikasta yleisesti puhutaan, mutta soisi nyt olevan kuitenkin samat standardit kaikille. Ainakin minä muistelen Sipilän puuttuneen täysin poikkeuksellisella tavalla työmarkkinoihin nimenomaan työntekijöiden ehtoja heikentääkseen. Sitten joku maltillinen twiittaus keskellä helvetinmoista koronakriisiä yhteiskuntavastuusta on muka yhtäkkiä täysin pöyristyttävää ja vastuutonta.
Millä tavalla esim. tämä twiitti kohdistuu vain yksityisiiin yrityksiin?Kyllä, samaa mieltä. Ei yritysten asiat ole lainkaan huonosti. Päinvastoin. Oma kommenttini koski asian toista puolta. Eli kun valtion määräysvallassa olevat suuret yhtiöt irtisanovat samaan aikaan kuin suuret yksityiset, Marin suuntaa sanallisen miekkansa yksityisiin. Ja Marinin maalitauluna ovat ainakin tulkinnallisesti yritysjohtajat - mutta ei ay-liikkeen johto.
Millä tavalla esim. tämä twiitti kohdistuu vain yksityisiiin yrityksiin?
"Pääministerinä tietenkin toivon, että suuret yritykset, joilla on vahvat taloudelliset edellytykset kantaisivat yhteiskuntavastuuta kriisin keskellä. Yhtälailla valtio on tukenut yrityksiä mittavasti, jotta selviäisimme kriisistä yhdessä".
Eli ei ollut hyvä että Marin kommentoi UPM:n lakkautuspäötöstä, ei ollut hyvä että Marin ei kommentoinut Nesteen lakkautuspäötöstä.Sillä että Nesteen jalostamon (mahdollinen) lopetuspäätös ei aiheuttanut juurikaan toimenpiteitä mutta jokusen hetken aikaisemmin ilmoitettu UPM tehtaan lopetuspäätös aiheutti.
On hieman vaikeaa vaatia toisilta yhteiskuntavastuuta kun samalla itse on sitä kantamatta.
Joku näsäviisastelija voi nyt tulla kertomaan ettei valtio ole enää pääomistaja Nesteen kohdalla.
Eli ei ollut hyvä että Marin kommentoi UPM:n lakkautuspäötöstä, ei ollut hyvä että Marin ei kommentoinut Nesteen lakkautuspäötöstä.