Kyllähän tämän korkeamman työllisyysasteen nimiin vannovat kaikki. EI tarvitse kuin googlata, jos haluaa tästä esimerkkejä hallituspuolueiden piiristä. Toki keinoja ja tekoja odotellaan. Koronakriisin vuoksi ponnistetaan nyt sitten kuopasta.
Ei ole. Verotusta tuntuu kovin harva korkeasti koulutettu murehtivan, koska sen vastapainona saa turvallisen yhteiskunnan ja vaikkapa ilmaisen koulutuksen lapsille. Sen sijaan taannoinen porvarihallitus kuristi kaksin käsin yliopistoja, erityisesti sitä menestyneintä, ja todellakin aiheutti akateemisen väen pakoa ulkomaille. Eivät ne veroja paenneet, vaan Suomen lyhytnäköistä ja junttimaista tiedepolitiikkaa. Tosin en tiedä näkyykö tämä oikeasti tilastollisena piikkinä, mutta näyttäviä lähtöjä tiedemaailmassa uutisoitiin.
Ei liene suunnitelmissa siirtyä perustulon kaltaiseen systeemin, joten massiivinen ja kallis rankaisubyrokratia kyllä säilyy tulevaisuudessakin, älä huoli.
Suomi on yleensä menestynyt kilpailukykyvertailuissa hyvin. Kuuntelin muutama päivä sitten radiosta erään taloustieteen professorin arvioita yrittämisen edellytyksistä verrattuna jonnekin 80-lukuun ja hän oli sitä mieltä, että asiat on meillä nyt todella hyvin. Ehkä hallitus sitten on pilannut juhlat jotenkin -- en tosin ole kyllä huomannut yrittäjyyttä heikentävää lainsäädäntöä astuneen voimaan vuoden aikana.
Ihmetellä sopii, mutta eiköhän sieltä jotain uutisointia tule, kunhan ehtivät ja jos asiassa on muutakin kuin politikointia.
Ja siksi kokoomus ei osoittanut yhtään lisäbudjetista leikattavaa asiaa.
Kokoomuksen rahanjakolistasta jäi osa toteuttamatta. He olisivat halunneet jakaa enemmänkin.