Sanna Marin

  • 941 903
  • 8 446

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mitä ihmettelemistä ja pilkkaamista itkussa on? En usko, että Marinin paljon tarvitsee näytellä, ehkä enemmänkin pidätellä itkuaan. Kotona hän on varmaan porannut viime aikoina paljonkin, jos on ”ihminen”.

Niin makaa kuin petaa ja Marin on itse aiheuttanut kohun toilailuillaan ja on itse syypää siihen, että itkettää.

Silti, en ymmärrä, miten joidenkin ensimmäinen mielleyhtymä itkusta tuntuu olevan manipulointikeino.

Eihän itkussa pahaa ole, päinvastoin. Mutta politiikassa pääministeriin ja puolueeseen katsomatta tiedetään, että tiukassa paikassa kannattaa itkut tirauttaa omien edessä. Sympatiaa tulee ja mediassa kuva pehmenee.
 

salama#8

Jäsen
Itkussa ei mitään vikaa ole, näyttää sen ettei ole kone.

Sääliä en silti Marinia kohtaan tunne, itsepähän on soppansa keittänyt. Joo ei ole omissa someissa videoita ja kuvia jakanut, mutta toisin toimimalla olisi voinut koko sopan välttää. Olisi voinut valita ystävänsä paremmin, nämä "ystävät" ei mitään oikeita ystäviä ole, vaan sontakärpäsiä, jotka tahtovat ottaa kaiken hyödyn irti Marinin kustannuksella.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Sannakin on vain ihminen. Meistä jokainen voi miettiä, miltä tuollainen tuntuisi omalla kohdalla. Väitän, että aika moni murtuu jo vähemmästäkin.

Tämä nyt ihan inhimmillisyyden näkökulmasta, ottamatta kantaa sen enempää tapahtuneeseen.
Toisaalta vanha sanonta niin makaa kuin petaa toimii tässäkin. Alkaahan se itkettämään, kun hiljalleen tiedostaa, kuinka järjetöntä on käytös ollut. Kuten jo aiemmin sanoin, tee mitä tahansa mieleen tulee (juhlimisen puitteissa), mutta tee se niin, ettei media pääse siihen käsiksi, kun olet Marinin roolissa.

Ei pysty edes kuvittelemaan, että esim. Niinistö olisi sortunut edes pienessä määrin noin järjettömään käytökseen, myös pienen lapsen isänä. Vain Marin Suomen poliitikoista saa anteeksi kaiken vastaavan, kukaan muu ei saisi.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Alla mielenkiintoinen näkökulma.

Minä kai olen jotenkin yltiö-asiakeskeinen ihminen, kun olen varma, että minulle Marinin pääministerikausi jää mieleen aikana, jolloin koko meidän turvallisuusympäristömme järkkyi perusteellisesti Venäjän roistomaisen hyökkäyksen ja sitä seuranneen energiakriisin vuoksi. Se jää mieleen myös Nato-jäsenyyden vuoksi. Se jää mieleen meidän elämäntapaan syvästi iskeneen pandemian vuoksi. Minulle Marinin hallitus (ja erityisesti Marin henkilökohtaisesti hänen hallituksen sisäisen hegemonisen aseman takia) jää positiivisessa mieleen hyvin hoidetusta Nato-prosessista ja negatiivisessa mielessä mm. riittämättömästä tuesta Ukrainalle, täysin poukkoilevasta koronalinjasta ja ennen kaikkea menetetystä mahdollisuudesta ympäristöpolitiikan ja siihen tiiviisti liittyvän elinkeinopolitiikan uudistamisessa.

Minulle kyllä kuulostaa melkoiseta first world ongelmalta ja vähän jopa välinpitämättömyydelta, jos mieleen Marinin pm-kaudesta jää päälimmäisenä "bilettäminen", Särkän Sabinan tissikuva tai joku vitun "Kesärata22" tai "Jauhojengi" :D

No, alla oleva twiittaja taitaa olla aika nuori, joten ymmärrän asian sitä kautta.



 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Jäi nyt vielä vähän epäselväksi että oliko tuo itku pyörityksessä murtuneen ihmisen aito reaktio, vai suunniteltua ja laskelmoitua teatteria? Näköjään näitä molempia tarjotaan vaihtoehdoiksi, mutta vaikea uskoa että edes Marinin kaltainen moniosaaja osaisi tehdä noita yhtäaikaisesti. Kummasta on fiksumpaa kuittailla?
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eiköhän tuo seuraavat vaalit iloisesti täräytä menemään ja sitten ensi eduskuntakauden aikana puolue sitten miettii jatkajaa. Kokonaiskannatus näyttää melko suurelta yhä.

Tämänhetkisillä kannatusmittauksilla ei ole merkitystä, vaan sillä voiko SDP luottaa ettei kannatukseen tule notkahdusta näiden kohujen myötä alaspäin. Itse ainakin tämänhetkisen tilanteen perusteella uskaltaisin arvioida ettei se ainakaan ylöspäin mene jos Marin jatkaa.

Jos nyt puolue tekee ratkaisun, että Mariniin on täysi luotto, se pistää myös yhden ihmisen yli puolueen ja sen arvojen.
 

Schadowan

Jäsen
Itkussa ei mitään vikaa ole, näyttää sen ettei ole kone.

Sääliä en silti Marinia kohtaan tunne, itsepähän on soppansa keittänyt. Joo ei ole omissa someissa videoita ja kuvia jakanut, mutta toisin toimimalla olisi voinut koko sopan välttää. Olisi voinut valita ystävänsä paremmin, nämä "ystävät" ei mitään oikeita ystäviä ole, vaan sontakärpäsiä, jotka tahtovat ottaa kaiken hyödyn irti Marinin kustannuksella.

Voihan tuo ydinryhmä olla ystäviäkin - kuka tietää. Mutta 90ihmisen somekanavalla varmaan jokunen ihminen löytyy, jota nyt ei ihan sydänystäväksi voi kutsua. Marin on koko aika todennut, että hän luottaa/haluaa luottaa ihmisiin, ja sen takia pyörinyt sitten tuollaisella kanavalla, jossa tällaiset vuotoriskit on ihan merkittäviä. Aivan jotenkin älytöntä.

Yhtä kaikki - minä haluan, että Marin jatkaa PM:nä ja näen hänet hyvinkin pätevänä ihmisenä tuolle vaativalle tontille. Kohun silmässä olisin vain vähän toivonut toisenlaista kulmaa hänen omissa puheissaan. Eteenpäin.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Siitä tässä on keskusteltu nyt sellainen 40-50 sivua kohta. Yksi gradu alkaa olla koossa meidän jengillä täällä jatkoajassa :D Toki vaatii vielä hieman lisätyötä, koska ainakin osittain toisto pitää poistaa ja päästä jonkinlaiseen lihavaan erimielisyyteen ja todeta loppupäätelmät.

Keskustelun ytimessä on juuri se, onko Marin tehnyt jotain väärää vai ei, joten kysyt siinä aivan oikean kysymyksen. Joidenkin mielestä Marin on tehnyt huomattavankin paljon väärää, mutta täyttä selkeyttä ei ole vielä saatu siihen, mitä se väärä eksaktisti on.

Alun perin kohun juurisyy on Marinin vapaa-ajan juhliminen.
Tästä juhlimisesta on vedetty ainakin seuraavat johtopäätökset:
Juhlimiseen on kuulunut alkoholia, huumeita mahdollisesti (konklusiivisen vastauksen antaminen on edelleen mahdotonta, joten se on pakko pitää mukana keskustelussa)
Juhlimiseen on liittynyt valtion tiloja (osittain)
Juhlimisesta on seurannut oletus pääministerin alentuneesta kyvystä tehdä päätöksiä.

Keskusteluun on liitetty erilaisin aasinsilloin useita erilaisia asiakokonaisuuksia:
1) pääministerin humalatila, onko soveliasta, onko koskaan soveliasta?
2) pääministerin seura - onko oikeanlaista seuraa? Kärsiikö instituutio?
3) valtion turvallisuus sekä tietoturva

Jos missasin jonkin pääteeman niin viestiäni toki saa täydentää.

Kuitenkin kohun juurisyy on se edelleen se juhliminen ja tämä on nyt polarisoiva aihe, joka on itse asiasta noiden sivuhaarojen kautta konkretisoitunut jo kohun edetessä siihen, että melko lailla kaikki pelot on pystytty osoittamaan vääräksi. Kohu liikkuu hieman palasissa - ensin ytimessä oli tämä valtion turvallisuus ja siitä on nyt yhä enemmän siirrytty takaisin alkuperäiseen teemaan eli onko juhliminen virkamiehelle sopivaa.

Jokainen varmaan tietää, että tällainen asia on sellainen, josta jokaisella meistä on mielipide. Keskustelu polarisoituu sen vuoksi, että tässä ollaan jo aika lailla moraalisissa asioissa osittain, koska faktapohjaiset analyysit ovat tietyllä tavalla mahdottomia. Voidaan tehdä oletuksia valtion turvallisuudesta ja tietoturvasta, mutta oikeastaan mitään ei kuitenkaan tapahtunut. Venäjä ei hyökännyt Suomeen 6.8. eikä silloin sattunut ampumisvälikohtausta. Lomakin oli peruutettu, mutta sekin osoittautui vähän turhaksi, kun jälkeenpäin turhat faktat sotkivat asian - oli nimittäin niin, että valtioneuvoston ei tarvitse erikseen nimittää sijaista vaan sijaisjärjestys on voimassa jatkuvasti, jos tilanne sitä vaatii. Eli itse asiassa systeemi ei olekaan riippuvainen pääministeristä, joka omalta osaltaan vetää ilmat ulos tästä kohusta.

Itse suhtaudun hyvin intohimoisesti poliittiseen keskusteluun ja moraalisistakin asioista saa keskustella. Silloin on vaan hyvä tuoda siihen mielipiteensä kärkeen esille se, että nyt on kyse enemmänkin moraalisesta asiasta. Tässä kohussa yritetään voimakkaasti etsiä sieltä heinäkasasta neulaa, jota voisi käyttää faktana, muttei kuitenkaan voi. Mediaa hävettää itseäänkin, josta kertoo jatkuva juttujen korjailu ja tarkennukset, koska journalistinen taustatyö ei ole täyttänyt edes ammattimaisuuden mittoja. Kiire uutisoida on leimannut kohua - tärkeämpää on ollut tuottaa pikaisesti tietoa ja uutisoida ekana - se on ollut tärkeämpää kuin se, ovatko asiat nyt faktuaalisesti ihan oikein.

Palataan vielä siihen graduun - tässä olisi monenlaista hyvää materiaalia sekä mediatutkimukseen että poliittiseen tutkimukseen. Etiikkaa ja moraaliakin on saatu mukaan eli tästä voisi hakea useitakin erilaisia diskursseja. Polarisoivat aiheet ovat tästä hienoja, että niiden ympärille se tarina ja faktat rakennetaan kuin liikkuvaan junaan. Nyt ollaan pisteessä, jossa jäljellä on aika tylsä tarina ja enää se moraalinen koukku. Mitään faktoja siihen ei kylkeen saada kuin tällaisilla aasinsilloilla, joihin taas liittyy agenda.

Pääministeri on monenkin mielestä tehnyt väärin - yhtä monen mielestä täysin oikein. Se, mikä polarisoi on se, mitä sitten?
No aika paska gradu tulisi mutta gradu kumminkin :D



Näkisin ettei kohun syy ole juhliminen, eihän sitä kukaan tuomitse vaan Marinin kännissä käyttäytymistä julkisesti (kaulan nuolemiset yms) ja siitä seurannut tietynlaisen arvokkuuden katoaminen. Tämä tissihomma veti oikeastaan lopullisesti maton jalkojen alta. Siihen yhdistettynä ylimielinen käytös ja kyvyttömyys myöntää mitään virhettä itsessään saa varmaan kansan hermostumaan.



Jäin miettimään vain tuota itkua. Miksi hän siis itki? Koska on ollut vähän rankkaa?

Vai siksi että koki tehneensä väärin ja olevansa aidosti pahoillaan?

Sinänsä outoa että hän on viettänyt siellä bileitä monesti samojen tai saman tyyppisten kanssa, esimerkiksi kesällä 2021. On ihan mahdollista, että siellä oli ihan samantyyppistä teiniörvellystä mutta ne vain eivät tulleet julkiseen tietoon.

Eli kysymys kuuluukin, onko syytä päätellä, että hänen emännöimän bileremmin toilailut tuli julkiseksi ja oikeastaan itku johtuukin siitä? Ei sitä mitä oikeastaan on tapahtunut vaan se että se tuli kaikkien tietoon.?



Muuten, suosittelen lukemaan vasta julkaistun kirjan, ”journalismin kuolema”. Se avaa todella hyvin nykyisen valtamedian journalistien tason ja miten toimittajat pyrkivät muokkaamaan yleistä mielipidettä omaan agendaan sopivammaksi ja toisaalta, miten valtioneuvoston virkamiehet tekee kaikkensa hankaloittaakseen totuutta kaivavien toimittajien töitä. esim, julkiset asiakirjat toimitetaan koodikielellä, hinnoitellaan ”vahingossa” 10 kertainen summa asiakirjoista, pimitetään mahdollisimman pitkään kaikkia mahdollisia asiakirjoja ennen kuin ne on pakko luovuttaa jne.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Alla mielenkiintoinen näkökulma.

Minä kai olen jotenkin yltiö-asiakeskeinen ihminen, kun olen varma, että minulle Marinin pääministerikausi jää mieleen aikana, jolloin koko meidän turvallisuusympäristömme järkkyi perusteellisesti Venäjän roistomaisen hyökkäyksen ja sitä seuranneen energiakriisin vuoksi. Se jää mieleen myös Nato-jäsenyyden vuoksi. Se jää mieleen meidän elämäntapaan syvästi iskeneen pandemian vuoksi. Minulle Marinin hallitus (ja erityisesti Marin henkilökohtaisesti hänen hallituksen sisäisen hegemonisen aseman takia) jää positiivisessa mieleen hyvin hoidetusta Nato-prosessista ja negatiivisessa mielessä mm. riittämättömästä tuesta Ukrainalle, täysin poukkoilevasta koronalinjasta ja ennen kaikkea menetetystä mahdollisuudesta ympäristöpolitiikan ja siihen tiiviisti liittyvän elinkeinopolitiikan uudistamisessa.

Minulle kyllä kuulostaa melkoiseta first world ongelmalta ja vähän jopa välinpitämättömyydelta, jos mieleen Marinin pm-kaudesta jää päälimmäisenä "bilettäminen" tai joku vitun "Kesärata22" tai "Jauhojengi" :D

No, alla oleva twiittaja taitaa olla aika nuori, joten ymmärrän asian sitä kautta.




Aika paksu väite tuo "hänet tullaan ensisijaisesti muistamaan". Olisi edes muotoillut tuon vaikkapa muotoon "monet muistanevat hänet". Nämä "monet" myös lienevät lähinnä niitä, jotka seuraavat politiikkaa Facebookista tai Seiskasta. Me muutkin kyllä muistamme kohut, muttemme varmasti ensisijaisesti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika paksu väite tuo "hänet tullaan ensisijaisesti muistamaan". Olisi edes muotoillut tuon vaikkapa muotoon "monet muistanevat hänet". Nämä "monet" myös lienevät lähinnä niitä, jotka seuraavat politiikkaa Facebookista tai Seiskasta. Me muutkin kyllä muistamme kohut, muttemme varmasti ensisijaisesti.
Vaikka Marin joutuisi eroamaan (kävisi esim ilmi että on valehdellut), niin silti hänet muistettanee ensisijaisesti koronasta ja Natosta. Se, että onko ne muistettavat asiat Marinin poliittisia ansioita vai ei, on on tietysti kiinni asiasta ja muistelijastakin, mutta historiankirjoituksessa poliittisen uskottavuuden väliaikainen menetys viattoman siviilisekoilun takia ei ole kovin kiinnostavaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Aika paksu väite tuo "hänet tullaan ensisijaisesti muistamaan". Olisi edes muotoillut tuon vaikkapa muotoon "monet muistanevat hänet". Nämä "monet" myös lienevät lähinnä niitä, jotka seuraavat politiikkaa Facebookista tai Seiskasta. Me muutkin kyllä muistamme kohut, muttemme varmasti ensisijaisesti.

Juuri näin. Kun ajattelee maailman myllerryksiä viime vuosina, olisin hyvin huolissani, jos monella jäisi Marinin pm-kaudesta päällimmäisenä mieleen jotkut tämmöiset lopulta hyvin tyhjänaikaiset kohut.

Mutta tosiaan, kyseinen twiittaaja on hyvin nuori, joten ajatellaan tämä siitä perspektiivistä.

Edit. Toki ne kohut jäävät kirjoihin mielenkiintoisena yksityiskohtana. Millä tavalla ja missä valossa - sen näyttää vasta tulevaisuus.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Aika paksu väite tuo "hänet tullaan ensisijaisesti muistamaan". Olisi edes muotoillut tuon vaikkapa muotoon "monet muistanevat hänet". Nämä "monet" myös lienevät lähinnä niitä, jotka seuraavat politiikkaa Facebookista tai Seiskasta. Me muutkin kyllä muistamme kohut, muttemme varmasti ensisijaisesti.
Toki kohuista siinä voi olla kyse, mutta jos pohditaan asiaa neutraalisti. Miten ne miljoonat, jotka seuraavat Marinia naistenlehdistä, somesta ja vastaavista? Asut ja pukeutuminen ja Marinin sometilien sisältö eivät kytkeydy esimerkiksi politiikkaan. Asiaahan tutkitiin ja tulos oli, että eivät kytkeydy lainkaan politiikkaan.

Marin muistetaan aika monista muista asioista kuin poliittisista ansioista. En osaa pitää tätä kokonaisuutena vääränä. Pikemminkin faktana, johon Marin itse omalla somesisällöllään pyrkii.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vaikka Marin joutuisi eroamaan (kävisi esim ilmi että on valehdellut), niin silti hänet muistettanee ensisijaisesti koronasta ja Natosta. Se, että onko ne muistettavat asiat Marinin poliittisia ansioita vai ei, on on tietysti kiinni asiasta ja muistelijastakin, mutta historiankirjoituksessa poliittisen uskottavuuden väliaikainen menetys viattoman siviilisekoilun takia ei ole kovin kiinnostavaa.
Tai vaihtoehtoisesti asettuu yhteen linjaan, jossa muistetaan paska kaivoslain uusiminen, metsien tuhoamisen jatkaminen, kykenemättömyys reagoida riittävästi ilmastonmuutokseen ja niin edelleen. Eli samaa mieltä, muistiin vaan jää oikeasti merkittäviä epäonnistumisia (osaan nyt ehtii vielä tehdä jotain).
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se ei varmaan ole kohtuullista, että Sanna Marin muistettaisiin juuri näiden kohujen takia. Mutta niin siinä kuitenkin tulee käymään. Muistetaanko Bill Clinton historian suurimmasta budjettiylijäämästä vai kenties jostain muusta?

Iso osa ihmisistä ei tajua politiikasta juuri mitään, joten isolle osalle hyvin erilaiset asiat jäävät mieleen. Ja niitä sitten jauhetaan ja jauhetaan, joten ne tuppaavat lopulta jäämään muillekkin mieleen.

Sitten on erikseen nämä kokonaisvaltaiset täystuhot (esim. Trump), joiden perustaso alittaa esim. Marinin (tai Clintonin) joka päivä. Mutta heitä sitten käsitellään ihan eri tavalla.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Toki kohuista siinä voi olla kyse, mutta jos pohditaan asiaa neutraalisti. Miten ne miljoonat, jotka seuraavat Marinia naistenlehdistä, somesta ja vastaavista? Asut ja pukeutuminen ja Marinin sometilien sisältö eivät kytkeydy esimerkiksi politiikkaan. Asiaahan tutkitiin ja tulos oli, että eivät kytkeydy lainkaan politiikkaan.

Marin muistetaan aika monista muista asioista kuin poliittisista ansioista. En osaa pitää tätä kokonaisuutena vääränä. Pikemminkin faktana, johon Marin itse omalla somesisällöllään pyrkii.
Marin varmasti muistetaan muistakin asioista kuin politiikasta. Uskoisin, että aikaa myöten hänestä jää hieman samantyyppinen muistijälki kuin Matti Vanhastesta, joka muistetaan politiikan ohella – muttei ensisijaisesti – uuniperunoista, lautakasasta ja Ruususesta.
 

salama#8

Jäsen
Voihan tuo ydinryhmä olla ystäviäkin - kuka tietää. Mutta 90ihmisen somekanavalla varmaan jokunen ihminen löytyy, jota nyt ei ihan sydänystäväksi voi kutsua. Marin on koko aika todennut, että hän luottaa/haluaa luottaa ihmisiin, ja sen takia pyörinyt sitten tuollaisella kanavalla, jossa tällaiset vuotoriskit on ihan merkittäviä. Aivan jotenkin älytöntä.

Yhtä kaikki - minä haluan, että Marin jatkaa PM:nä ja näen hänet hyvinkin pätevänä ihmisenä tuolle vaativalle tontille. Kohun silmässä olisin vain vähän toivonut toisenlaista kulmaa hänen omissa puheissaan. Eteenpäin.

Ilmeisesti tämä "ystäväpiiri" a.k.a. "jauhojengi" on ilmestynyt Marinin elämään pääministeriaikana ja osa, ainakin Autio, vasta tänä kesänä. Joku voisi kysyä olisiko Marinia edes otettu tähän pintaliitokerhoon mukaan, jos ei olisi pääministeri. Jotenkin veikkaan ettei Autiota, Almaa, Särkkää ja muita kumppaneita kiinnostaisi Marinin Sanna tippaakaan, jos hän olisi vielä rivivaltuutettuna Tampereen kaupunginvaltuustossa. Voin toki olla myös väärässä, mutta toivoisin Sannan pohtivan asiaa myös tästä kulmasta.
 

Kyle

Jäsen
Jos tätä Marinin kulttuuri- ja viihdeväen kestittämistä miettii suurempana kokonaisuutena ja jo seuraavat vaalit mielessä niin kenen laariin tämä kääntyy.

Olenko ihan hakoteilla jos väitän, että tällähetkellä Marin henkilönä on nostanut osakkeitaan vasemmisto- ja vihreähenkisessä porukassa. Eli voisi sanoa, että sieltä suunnalta on eniten satamassa äänejä demareille Marinin kautta.

Kokoomus, persut ja keskusta on pitänyt poliittisella kentällä hyvin maltillista ääntä, toki ääntä on ollut, mutta mielestäni kansanedustaja tasolla maltillista. Onko konservatiiviset demarit joille Marinin juhlimiset ovat olleet likaa sitten äänestämässä keskustaa ja vihreitä.

Perussuomalaisista ja kokoomuksesta Sanna ei ole saamassa uusia ääniä, sen sijaan vihreissä ja vasemmistossa voi olla liikehdintää. Voisiko tai pitäisikö eduskunnan vasemmanlaidan olla huolissaan Sanna Marinista?
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
No aika paska gradu tulisi mutta gradu kumminkin :D



Näkisin ettei kohun syy ole juhliminen, eihän sitä kukaan tuomitse vaan Marinin kännissä käyttäytymistä julkisesti (kaulan nuolemiset yms) ja siitä seurannut tietynlaisen arvokkuuden katoaminen. Tämä tissihomma veti oikeastaan lopullisesti maton jalkojen alta. Siihen yhdistettynä ylimielinen käytös ja kyvyttömyys myöntää mitään virhettä itsessään saa varmaan kansan hermostumaan.

Mielestäni asia, jonka suurin osa asiaa kommentoineista jakaa, on Marinin harkintakyvyn pettäminen asemaansa liittyvien asioiden suhteen (yksityisyydensuoja, tietoturva, lokaatiot, seura...). Suurin osa - katsomatta poliittisiin kantoihin ja asenteisiin - on sitä mieltä, että pääministerinä toimiminen ja menestyminen vaatii monessakin mielessä poikkeuksellista harkinnan tasoa. Itsekin olen tuonut esiin, että vaikka nyt ei olekaan mitään oikeaa uhkaa muodostunut, ei pääministerin toiminta ole herättänyt luottamusta siihen, etteikö hän vastaavalla harkinnan tasolla voisi aiheuttaa oikeaa ja konkreettista haittaa jatkossa.

Sen sijaan bilettämisen tapa sinällään, tanssikuvat ja -videot sekä tissikuva ovat asioita, joita jokainen katsoo omasta arvopositiostaan käsin. Minua ne eivät itsessään pöyristytä - ei edes se tissikuva. Liki kaikilla ihmisillä arvot lienevät merkittävä osa äänestyspäätöstä, ja pääministerin mahdollinen tilivelvollisuus tämän suhteen koittaa seuraavissa vaaleissa. Jos PM:n bilettäminen ja vastaavat asiat eivät lainkaan vastaa kansan enemmistön arvomaailmaa, näkyy se tuloksessa.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Sanna herkistyi itkemään, kun on ollut niin raskasta bileiden jälkeen. Tällä epäilemättä vakuutettiin taas monet tunteella äänestävät ihmiset. Erityisesti naiset. Onhan Sanna niin kauniskin ja cool.

Miäköhän Ukrainan presidentti tuumaisi pääministerimme ongelmista?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kun puhutaan Natosta ja nostetaan Marin isoon rooliin tässä, niin kysyn, oliko Marinin rooli niin merkittävä? Jos oli, niin hieno juttu ja siitä pisteet ja yleisesti koen pääministerin toimineen tässä kohtaan roolissaan hyvin, mutta jotenkin itse näen Niinistön roolin Nato-kysymyksessä tärkeimpänä ja enemmänkin niin, että kukaan ei osannut tai uskaltanut lähteä merkittävästi "tappelemaan" vastaan, mitä nyt joku Tuomioja periaatteesta. En usko, että SDP:n näkökantaan tässä vaadittiin Sannan suurta painostusta, vaan jopa sielläkin kenttä ymmärsi tilanteen vakavuuden ja Venäjän arvaamattomuuden. Ja tässä en halua ottaa mitään Marinilta pois, kuten sanoin, onnistui tässä hyvin.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kun puhutaan Natosta ja nostetaan Marin isoon rooliin tässä, niin kysyn, oliko Marinin rooli niin merkittävä?
Marinin rooli on erityisen merkittävä sen suhteen että ruotsin demarit lähtivät Nato-kelkkaan. Ja myös siihen että Suomen demarit käänsivät kelkkansa. Antti Rinne puheenjohtajana, ja tarina voisi olla toisenlainen..
 

ijuka

Jäsen
Sannakin on vain ihminen. Meistä jokainen voi miettiä, miltä tuollainen tuntuisi omalla kohdalla. Väitän, että aika moni murtuu jo vähemmästäkin.

Tämä nyt ihan inhimmillisyyden näkökulmasta, ottamatta kantaa sen enempää tapahtuneeseen.
Niin, jotkut ihmiset vaan osaa ajatella sitä miltä tuollainen tuntuisi ETUKÄTEEN, jolloin ei tule tällaisia typeryyksiä tehtyä. Ja sitten myös sellaiset jutut kuten virka-asunnon käyttäminen vapaa-ajan bileluolana ja muuta, toki puhumattakaan siitä onko edes naimisissa olevalle soveliasta käytöstä ylipäänsä.

Sanoisin että jos olisi miespääministeri niin olisi pakotettu eroamaan ajat sitten, mutta Marinia jostain syystä kohdellaan edelleen ihan silkkihansikkain. Otetaan vaikka Ilkka Kanerva. Mielestäni tekstiviestit on pienempi juttu kuin tämä virka-asunnon väärinkäyttö ynnä muu.
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen tätä keskustelua kohtuullisen aktiivisesti seurannut ja tehnyt sellaisen johtopäätöksen että turhan usein menee henkilö- Sanna Marin ja pääministeri Sanna Marin sekaisin.

Muutama ajatus:
Huume- kohu:
Henkilö Marin nauttii ansaittua syyttömyysolettamaa eikä häneen saa/saisi yhdistää mitään huumekäyttäjä tms. termistöä (toki jotkin uuvatit tähän sortuu). Suomen Poliisi on jo kantansa ilmoittanut eikä aloita tutkintaa, niinkuin olettaa sopi ja pitikin tapahtuvan.
Pääministeri Marinin kohdalla on aiheellista keskustella (joskin todisteiden kera) onko hän, tai hänen ympärillään käytetty tai hallussa pidetty. Etenkin kun kyse on virka-ajasta.

Ystäväpiiri:
Henkilö Marinin ystävä piiri ei kuulu palstoille tai meille tippaakaan kenen kanssa kaveeraa/viettää vapaa-aikaa. Pidän myös siitä että ystäviä kohtaan ollaan lojaaleja. Yksi tukipilareita ihmissuhteissa.
Pääministeri Marinin on kuitenkin arvoasemassaan olla tarkempi lähipiiristään tai vähintään olla tietoinen miten ja kulloinkin toimitaan. Tosi ystävät toki tiedostavat tämän myös itsekin.

Juhliminen:
Henkilö Marinille juhlimisen rajat menevät laissa, eikä kuulu tälle tai millekkään muullekaan palstalle millään tavoin. Jos lakia rikotaan hoitaa sen lainvalvojat. Voit vetää mökillä Särkän ja co. kanssa jallua jamesonilla heihei, eikä se kuulu meille.
Pääministeri Marinin taasen on pidettävä tiettyä tasoa virka-kaudellaan ja -ajallaan. Hänen voisi juuri pitää esim. rapujuhlia Kesärannassa jossa kyllä tarjoillaan myös viiniä, miksei väkeviäkin kunhan aika ja tilanteet sen suo. Lue:taso.

Instituution ravistelu:
Oikeita suuntia Marin mielestäni teki/tekee kun on ottanut rohkeasti nuorta naisteemaa mukaan. Aistillinen kuvaus pelkkä jakku päällä hyvänmaun lehden kannessa kieli vahvasta naisjohtajasta joka vetää raikkaalla tyylillä. Uusia linjanvetoja pukeutumiseen, kuitenkin säilyttäen tilaisuuksien arvokkuutta. Osallitustuminen niin MM-kisoihin kuin festareihin rennommalla otteella kieli siitä että ollaan kansaa lähellä, mutta edelleen se arvokkuus säilyttäen.
Nuorille tytöille ja naisille suunnan näyttöä että tosiaan Suomessa sukupuoli ei estä pääsemästä pitkälle. Oikein!

Mutta sitten paluu miesten viitoittamalle tielle eli etuuksien suomana ryyppäämään virka-asunnolle rellestäen olisi nyt sitten hienoa ja fresh? Mennään niitä ummehtuneita samoja polkuja, koska se on helpporeitti? Nounou.

Mielestäni liberaali ajattelu on hyvästä kun se on tuon ensimmäisen osion kaltaista. Tehdään rohkeita, joskin hyvänmaun rajoissa olevaa säpinää niin että konservatiivien setämiesten viikset väpäjää. Mutta sitten kun liberaalin ajattelun taakse piiloudutaan ja siirretään vastuuta mennään metsään.


Koko homman pointti on se, että paljon hyvää on tullut tehtyä, mutta sillä ei hyvitetä kaikkia virheitä. Pääministereitä on 5,5milj kansasta kerrallaan 1kpl, joten vastuunkanto työstään on hieman eri kuin rivityöntekijällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös