Mainos

Rannekello-ketju

  • 294 655
  • 1 011

BigJay

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nyt ymmärrän miksi katsot minua, hyvä ystäväni, niin kieroon, kun käytän junttia Suuntoa all day/every day, vaikka kello-aficionado @Fordél jo asiasta varoitti.
Ei rakas cotton, valintasihan on kaukana juntista. Suuntosi on juuri oikea valinta kaltaisellesi urbaanille ja humaanille massipäällikölle. Demaritason Tag Heurini ei anna aihetta pröystäilyyn, mutta kait nyt olet kanssani samaa mieltä, että se sopii aavistuksen paremmin tänne vanhan rahan linnakkeeseen kuin tämä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Jos kello on statussymboli niin mulle mulle tulee mieleen että sellainen ihminen haluaa asettaa itsensä johonkin tiettyyn asemaan suhteessa muihin, mikä tietenkin on negatiivinen juttu. En mä tiedä oonko mä vähän hippi tai jotain kun mä ajattelen kaikkia ihmisiä samanarvoisina. Mua vähän nolottaisi kulkea tosi kallis kello kädessä ja ehkä mä jotenkin jopa koittaisin piilotella sitä hihan alle, vähän kuin ethän sä oikein halua että sun auto on pihan kallein. Tai no se joku ihmistyyppi haluaa ja niitä vissiin on paljonkin kun usein kuulee noita juttuja.
Tavanomaista arvokkaampi kello mielletään helposti pröystäilyn merkiksi, todennäköisesti siksi ettei kukaan tosiasiallisesti tarvitse tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen hintaista kelloa ranteeseensa.

Onko kalliin kellon pitäminen aina ja automaattisesti pröystäilyä tai rehvastelua? Kysymys on ehkä moniulotteisempi kuin mitä äkkiseltään voisi kuvitella. Mielestäni tuo on kiinni myös siitä, kuinka tyylitajuisesti ihminen toimii ja esiintyy sosiaalisissa yhteyksissä. Varakkaita ihmisiä on heitäkin joka lähtöön, mutta eivät he kaikki näytä nousukkailta, hekään joilla on ranteessa kultakello ja pihassa uudenkarhea Porsche. Tuollaisilla seikoilla erottuu helposti joukosta, mutta viime kädessä oma käytös ja toimiminen muiden ihmisten kanssa luovat sen konkteksin, jossa ihminen näyttää joko rehvastelijalta tai sitten ei näytä. Omiin varoihin nähden liian kalliin kellon tai auton pitäminen on sen sijaan helppo tuomita rehvasteluksi, tai vähintään tyhmäksi.

Venäläiset ovat oma juttunsa pröystäilyn saralla, jopa nekin jotka eivät pröystäile. Venäläinen kollegani noin 15 vuoden takaa oli tässä suhteessa jännä kaveri. Tyyppi oli moskovalaiseksi palkansaajaksi varsin hyvätuloinen, mutta ei se pahemmin ulospäin näkynyt. Ukko ajoi vanhalla perusautolla ja piti yllään hiukan virttynyttä pukua, joskus kulahtanutta villapuseroa. Asiakaskäynneillä mukana kulkeva salkku oli sekin parhaat vuotensa nähnyt, ja tuntui kuin mies ei olisi ostanut ikinä uusia kenkiä. Kaikesta huolimatta äijällä oli muutama asia, jotka tosissaan merkkasivat hänelle. Rannekello oli yksi näistä. Ei se mikään arvometalli-Rolex ollut, mutta jokin suht hintava peli nyt kuitenkin, ja niitä oli hänellä kotona useampi kuin yksi. Toinen tärkeä juttu oli kynä. Kaverilla aina oli laadukas kynä salkussa. Muistiinpanot mies teki tavallisella kuulakynällä. mutta sopimusten allekirjoituksia varten piti kuskata mukana Montblancin mustekynää. Salkussa oli varalla myös arvokas kuulakynä, jos Montblancin muste sattuisi jämähtämään. Oli kuulemma asiakkaan huomioimista, että voi tarjota kalliin kynän nimen allekirjoittamista varten. Tyypin omista kelloista ei tullut koskaan puhetta, mutta muistan että kerran hän neuvoi minua panostamaan pikkuisen enemmän kelloon, jos aion näyttää menevältä mieheltä. Kommentti saattoi olla aiheellinen, sillä tuohon aikaan minulla tapasi olla ranteessa inttireissua varten marketista ammoin ostamani muutaman kympin (siis markan) hintainen Q&Q, josta oli vaikea kaivaa mitään blingblingiä esille.
 

Fordél

Jäsen
No nyt ymmärrän miksi katsot minua, hyvä ystäväni, niin kieroon, kun käytän junttia Suuntoa all day/every day, vaikka kello-aficionado @Fordél jo asiasta varoitti.

Normisti tottakai tyyli ennen kaikkea, mutta tuo lienee kuitenkin loppupeleissä paras ratkaisu, koska sen avulla cottonmouth osaa kaikissa olosuhteissa suunnistaa takaisin kotiin.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Tämä kellojuttu on aika moniulotteinen ja myöskin hyvin maa ja maanosariippuvainen. Monessa euroopan maassa jenkeissä, aasiassa, riittävän hintainen kello ikään kuin kuuluu tietyn tason työn pukeutumiseen.
Aasiassa ja osin jenkeissä ei täyskultaist Rolexia katsota kieroon, täällä ja soin euroopassa kyllä. Koska täällä saa menestyä (sopivasti, ei rikastua) eikä ainakaan näyttää tai elää sen mukaan.

Toisaalta kallis kello on käypää rahaa tai helppo muuttaa rahaksi missä vain. Tämän takia moni ulkomaan kirjeenvaihtaja (eivät suomalaiset tosin) piti Omegaa tai Rolexia ranteessa reissussa. Käypää valuuttaa jos jotain sattui.

Rolexia katsotaan osin kieroon koska useimmat tunnistavat ja tietävät "kalliiksi". Kun taas jollain on siro kello ranteessa, kultaa tosin ja nahkarannekkeessa, ei sitä niikään noteerata vaikka olisi vajaan sadan tonnin Patek.

Toiselle tonnin kello on kallis, toiselle kymppitonin, eikä sinäkään mitään.
 

Fordél

Jäsen
"Kelloarsenaali" täydentyi tänään yhdellä uudella jäsenellä, kun tuli hankittua 1970-luvun alun Zenith. Kyseessä on hyvin klassinen ja simppeli kello. Rakkautta ensi silmällä. Mallia en tiedä, mutta koneistona 2542. Hyvin tuntuu tikittävän ja pysyvän ajassa, mutta täytyy vielä huollattaa se. Kello tulee kuitenkin ihan jokapäiväiseen käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Voisin tietysti kysyä sekalaisten kysymysten ketjustakin, mutta josko täältä löytyisi helpommin asiantuntemusta. Kelloni osoittaa sellaisia merkkejä että paristo on loppumassa ja mietin, että koska kyseessä on vesitiivis kello jossa on vielä pitkälle takuuta jäljellä, niin pitäisikö tuon pariston vaihtamisen yhteydessä suorittaa vesitiiviyden mittaus ja jos, niin onko sellaisia vehkeitä kellosepällä kuin kellosepällä? Kellostani irtosi lähes heti oston jälkeen indeksilogo kellotaulusta ja kun se maahantuojan kellosepällä fiksattiin, kello palautui liitteenä olevan kuitin kera. Tuleeko mun odottaa paristonvaihton yhteydessä jotain vastaavaa kuittia, luottaa vain myyjän sanaan jos tämä sanoo, että "joo joo kyllä se testataan", vai tarvitseeko tuota testausta edes tehdä?

Mitä vittua, kysyy epätietoinen.
Jos menet jonnekin Kultajouseen tms niin usein niillä ei edes ole seppää. Myyjät takahuoneessa vaihtavat patterin (ja saattavat naarmuttaa kelloa siinä samalla). Ns parempia kelloja myyvillä liikkeillä on seppä, pariston vaihto maksaa varmaan sen 10€ ja jos kelloseppä on talossa niin yleensä aina on vesitiiviyden testeri. Kellon lasia vasten laitetaan anturi joka mittaa kellon paineensiedon (10 bar/20 bar jne) ja ainakin minä olen aina saanut lapun jossa testitulokset ja mitkä paineet mitattu sekä "Passed" maininta.
Vesitiiviys tulisi aina mitata jos kello avataan. Uuden kellon vesitiiviyden mittauksen tekisin 2-4 vuoden kuluttua kellon hankinnasta ja sen jälkeen vuosittain (riippuen kellon hinnasta ja siitä käyttääkö kelloa oikeasti uimiseen/snorklaamiseen jne). Oman sukeltajan kelloni testaan vuosittain ja maksaa sen 15-20€.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mä ymmärrän sen hyvin, että ihmiset ovat halukkaita maksamaan tekniikasta ja tyylistä. Rannekello on hieno värkki, vaikka sen käytännön merkitys on ehkä vähän laskenutkin. Kello kun on nykyään esillä niin monessa vehkeessä, että harvemmin ilman sitä omaa kelloa olisi mitenkään pulassa.
Kullasta ja timanteista maksaminen on minusta arabien ja ryssien hommaa. Ja kun kullasta puhutaan, niin mustalaiset ja Etelä-Pohjalaiset ovat kansakuntamme harakoita, kovasti ovat kiiltävälle persoja he.
Itsellä löytyy pari vanhaa kelloa, yksi Certina ja yksi Citizenin Pro Master sukeltajankello. Jälkimmäinen on kätevä tiskatessa.
Lisäksi omistan vielä pari halpiskelloa. Toisen tilasin netistä, toisen taas ostin kadulta Saigonissa. Kelloja myynyt tyttö pyysi Rolex-kopiosta 60 dollaria, minä tarjossin kuusi. Senkin tarjouksen tein päästäkseni hänestä eroon, sillä sana "no" ei tarkoita Vietnamissa oikein mitään. No friidu sanoikin, että kaupat tuli. Minä maksoin, sillä kotona on opetettu, ettei koskaan pidä tinkiä, ellei ole tosissaan. Semmoinen on vittuilua ja vastapuolen halveksimista. Tarjosin kuusi dollaria ja kello on mulla edelleen, tosin pöytälaatikossa. Yhdellä mun kaverilla on "samaa" mallia oleva aito Rolex. Jos etukäteen tiedän hänet tapaavani, niin ihan vaan häntä ilahduttaakseni laitan rantarolexini käteen. Toimii aina.

P.S. Se rantarolexini on tarkempi käymään aikaa kuin kaverini aito versio. Eli halpakin quartz-kello on yleensä ajannäyttäjänä kronometriä tarkempi.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Missäs ihmiset huollattaneet mekaanisia kellojaan? Näihinhän olisi ymmärtääkseni vähintää 5v. välein syytä tehdä pudistus, voitelu ym. Onnistuuko siis jättää normaaliin kauppakeskuksen ketjuliikkeeseen vai kannattaako viedä suoraan jollekin kellosepälle? Myös suosituksia PK-seudulta otetaan vastaan.
 

Fordél

Jäsen
Missäs ihmiset huollattaneet mekaanisia kellojaan? Näihinhän olisi ymmärtääkseni vähintää 5v. välein syytä tehdä pudistus, voitelu ym. Onnistuuko siis jättää normaaliin kauppakeskuksen ketjuliikkeeseen vai kannattaako viedä suoraan jollekin kellosepälle? Myös suosituksia PK-seudulta otetaan vastaan.

Itse olen vienyt suoraan kellosepälle. Moni kauppakeskuksen liikkeistä toimittaa ne kuitenkin itsekin jollekin kellosepälle. Mukavampi, kun vie itse suoraan niin saa kuulla alan asiantuntijalta kommentit kellon kunnosta, tehdystä huollosta jne. En tiedä sitten ottaako liike itsekin tästä jotain välistä.

Kyselin itse juuri kuukausi sitten huollon hintoja helsinkiläisistä kellosepänliikkeistä. Erot hinnoissa olivat melkoiset. Toki huollot pitivät sisälläänkin vähän eri juttuja. Hintahaitari oli 130-350 euroa, joten kyse ei ollut ihan pelkästään eri sisältöisestä huollosta. Näistä halvinkin piti sisällään kellon purkamisen, osien pesun, uudelleen kokoomisen, öljyämisen ja säätämisen. Kalliimmassa oli lisäksi kuoren kunnostusta sekä olisiko ollut myös nupin tiiviste. Tämän kalleimman kellosepän mielestä ei ole edes järkevää lähteä tämän ikäisen kellon kohdalla vain putsaamaan ja öljyämään. Olin eri mieltä ja päädyin halvimpaan, koska tiesin yhden kellosepän lausunnon perusteella koneiston olevan ihan hyvässä kunnossa, vaikka ikää onkin plakkarissa yli 40 vuotta. Kellon huoltanut kelloseppäkin vahvisti, että koneisto oli tosiaan hyvässä kunnossa ja tuo huolto riitti oikein hyvin. Kuoretkin ovat mainiossa kunnossa, joten ei niitä tarvinut lähteä korjailemaan. Kyseessä on kuitenkin käyttökello, joten riittää, kunhan käy ja kukkuu.

Tämä halvin paikka, jossa huollatin kellon, oli Aikasi Kellosepät (Kalevankatu, Helsinki). Palvelu oli hyvää ja asiantuntievaa sekä hinta kohdillaan, joten itse aion käyttää kellot huollossa siellä jatkossakin. Tätä ennen olen huollattanut toisen vintagekellon Sepän Viisarilla Helsingissä ja sielläkin hinta oli ihan kohdillaan. Oisko maksanut suurin piirtein saman verran (n. 120-150 egee), mutta siinä vaihdettiin myös yksi rikkoutunut ratas kelloon, Onneksi ko. osa löyty helposti niin hinta ei pompsahtanut.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Itse olen vienyt suoraan kellosepälle. Moni kauppakeskuksen liikkeistä toimittaa ne kuitenkin itsekin jollekin kellosepälle. Mukavampi, kun vie itse suoraan niin saa kuulla alan asiantuntijalta kommentit kellon kunnosta, tehdystä huollosta jne. En tiedä sitten ottaako liike itsekin tästä jotain välistä.

Eilen (ennen kattavan vastauksesi lukemista) tuli pyörähdettyä muutamassa ketjuliikkeessä. Ensimmäisessä myyjä ei osannut kertoa mitään huoltoprosessista, mutta olisin kyllä voinut jättää kellon liikkeeseen viikoksi odottamaan yrittäjän lomiltapaluuta. Toisessa myyjä sentään oli valmis toimittamaan kellon edelleen sepälle, mutta aikataulu ja hinta-arviot olivat melko karkeita: 2-3 viikkoa ja 2-300 euroa. Mainitsemiesi muiden hyvien puolien lisäksi suoraan asiantuntevan sepän kanssa asioidessa näyttäisi siis saavan nopeampaa palvelua edullisempaan hintaan.
 

Fordél

Jäsen
Itse voisin suositella Seikon 5 malleja, löytyy monen näköistä urheilukelloa ja kellomaailmassa Seikoa pidetään lähes parhaana "a bang for a buck" kellona, eli saat suht halvalle hinnalle vastinetta joka eurolle. Seikon malleja saa uutenakin jostain 70-80€ hinnoista alkaen, automaattikoneistolla vielä. Tuollainen kello tikittää luultavasti seuraavat 50 vuotta jos joskus huoltaa.

Luin ketjua läpi ja paikko lainata tätä viestiä, kun itsellä on juuri pohdinnassa Seikon halvimpien automaattikoneistojen kestävyys. Itseltä löytyy Seiko SKX009, jossa on koneistona 7S26. Todelliseksi työjuhdaksi sanottu, mutta osaatko @SamSpade sanoa, että mikä tällaisen koneiston todellinen kestävyys on? Puhutaanko oikeasti vuosikymmenten koneistosta, jos sitä huoltaa?

Googlettelin kyllä tätä asiaa ja löysinkin yhden todella kattavan kurkistuksen ko. koneistoon. Linkki vie thePuristS.com-sivustolle. Sen perusteella kyse on äärimmäisen simppelistä, mutta myös kestävästä koneistosta.
 
Viimeksi muokattu:

alias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kelloiksi mainittavista ranteessa yleensä Breitling Superocean Heritage, mustalla taululla. Kaapissa lisäksi saksalainen Glashutten vedettävä Nomos Orion + pari muuta jota ei voi kelloksi sanoa
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Seikon koneistoa on varmaan kohdeltu kaltoin tuhansissa kelloissa muutaman kymmenen vuoden ajan.
Kestäviä ovat.
Olen lukenut aikaisemmin jo tuon The purists linkin ja saman suuntaista kuullut muualtakin.
Itselläni on yksi tuolla koneistolla ja on ollut mukana monessa kovassa menossa mm taktisen kiväärin kursseilla kädessa kun ammuttu 7,62 useampi sata laukausta 16 tunnin kurssin aikana. Ei mitään vaikutusta käyntiin.
Eri asia on haluaako käyttää rahaa kellon huoltamiseen monta kertaa kellon hintaa enemmän.

Jos vanhan Seikon lähettää Seikolle korjattavaksi, vanha koneisto ulos, uusi sisään.
Osaava kelloseppä taas kyllä huoltaa ja vaihtaa kuluneet osat mutta hintaa tulee helposti sen pari sataa euroa.
 

Fordél

Jäsen
Kelloiksi mainittavista ranteessa yleensä Breitling Superocean Heritage, mustalla taululla. Kaapissa lisäksi saksalainen Glashutten vedettävä Nomos Orion + pari muuta jota ei voi kelloksi sanoa

En ole yleensä Breitlingin kellojen ystävä, koska en pidä niiden muotoilusta, muttaa Superocean Heritage on positiivinen poikkeus. Todella hieno suklari! Eikä valittamista ole Nomos Orioninkaan kanssa. Niin ikään muotoilultaan hyvin simppeli kello. Ei muuta kuin ranneaikaa tällekin kellolle.


Seikon koneistoa on varmaan kohdeltu kaltoin tuhansissa kelloissa muutaman kymmenen vuoden ajan.
Kestäviä ovat.
Olen lukenut aikaisemmin jo tuon The purists linkin ja saman suuntaista kuullut muualtakin.
Itselläni on yksi tuolla koneistolla ja on ollut mukana monessa kovassa menossa mm taktisen kiväärin kursseilla kädessa kun ammuttu 7,62 useampi sata laukausta 16 tunnin kurssin aikana. Ei mitään vaikutusta käyntiin.
Eri asia on haluaako käyttää rahaa kellon huoltamiseen monta kertaa kellon hintaa enemmän.

Jos vanhan Seikon lähettää Seikolle korjattavaksi, vanha koneisto ulos, uusi sisään.
Osaava kelloseppä taas kyllä huoltaa ja vaihtaa kuluneet osat mutta hintaa tulee helposti sen pari sataa euroa.

Kiitoksia paljon vastauksesta. Sinänsä mulla kello ei tule kovaan rymyämiseen vaan lähinnä pohdin, että kestävätkö nämä ihan normikäytössäkin vuosikymmeniä. Mulle kuitenkin yksi olennainen osa mekaanisten kellojen "harrastamisessa" on se, että ne kestävät ja niitä voi tarvittaessa korjata. Ovat ikään kuin osa kestävää kehitystä. Eivät ole mitään kertakäyttötavaraa, kuten ns. muotikellot. Eli se ei sinänsä haittaa vaikka huolto maksaisi sadasta pariin sataan euroon.

Tosin vähän laski intoa tämän koneiston suhteen, kun selvisi, että siinä on käytetty muutamaa muovista osaa. No ton The Purits -jutun mukaan niidenkin käytölle on perusteensa.

SKX:n seuraksi himottaisi hankkia Seiko SRP777 ja juuri ruskealla nahkahihnalla/-natolla (linkki vie Strapcode-sivustolle). Tosin täytyisi käydä testaamassa, että onko liian iso ranteeseen. Toinen vaihtis on Oris Aquis Date.
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kirjoitellaanpas tällekin foorumille taas pitkästä aikaa..

Aiemmin en ole kelloista ollut juuri millään tavalla kiinnostunut, mutta nyt on viime aikoina alkanut kiinnostus heräämään ja tarkoitus olisikin nyt hankkia ranteeseen hiukan arvokkaampi aikarauta.

Budjetin ollessa maksimissaan 3000€ olenkin nyt iskenyt silmäni oheisen linkin Omegan Seamastersiin nimenomaan sinisellä kellotaululla. Linkki vie laatukellot.fi sivustolle.

http://www.laatukellot.fi/omega-seamaster-diver-300m-co-axial-41mm-sininen-teras-p-17102.html
http://www.laatukellot.fi/omega-seamaster-diver-300m-co-axial-41mm-sininen-teras-p-17102.html
Täällä varmasti joltain löytyy ainakin kokemusta Seamastersista niin kiinnostaisi kuulla perusteluita sille, onko mitään järkeä tilata tuota kyseistä kelloa tuohon hintaan. Ja onko kukaan tilaillut tuolta laatukellot.fi sivustolta arvokkaampia kelloja että miten homma siellä pelittää?
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Ja onko kukaan tilaillut tuolta laatukellot.fi sivustolta arvokkaampia kelloja että miten homma siellä pelittää?

Samaa kyselisin minäkin. Kun olen tuota laatukellot.fi:tä googletellut niin hieman epämääräisen kuvan olen saanut. Toimitusajoissa on ainakin ollut viivettä ja sain käsityksen, etteivät hinnatkaan olisi halvimpia mahdollisia vaikka sivustolla kertovatkin, että pystyvät myymään halvemmalla kuin muut. Käsitin, että kyseessä on ruotsalainen firma ja kellot tulevat ruotsin kautta. Välttämättä kelloja ei ole varastossa vaan ostavat kellon sen jälkeen kun ovat saaneet tilauksen. Nämä ovat tosiaan netistä kaivettuja kokemuksia, itse en ole koskaan tilannut. Kiinnostaisi vain tietää, koska heillä on laaja valikoima.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Laatukellot sivuston hinta ei yleensä ole kilpailukykyinen, ja hiukan epämääräinen tuo sivusto.
Chrono24 sivustolla on monta myyjää jotka myyvät uutta halvemmalla, esim luottava Luxury watch Tukholmassa.
Suomesta kysyisin ihan soittamalla tarjousta kivijalkamyymälöistä. Parhaat hinnat olen saanut Turusta Kulta- ja kelloliike Suomiselta, sekä Oulusta Oulun koru.
Oulun korusta ostanut mm Seamaster Aqua Terran. Kauppa puhelimessa ja sähköpostiin maksutiedot. Maksu liikkeen tilille ja kello parin päivän päästä postilla perillä. Erittäin hyvää palvelua ainakin Oulussa.

Tässä vielä linkki tuonne Tukholmaan.
Omega Seamaster 300 21230412003001 for $2,867 for sale from a Trusted Seller on Chrono24
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Onko porukalla kokemusta ns. vintagekelloista, eli esimerkiksi 50 - 60-lukujen Omega Seamastereista. Jos tuollaisen hankkii muutamalla sadalla eurolla luotettavan oloiselta kellosepältä huollettuna, niin varmaan voi odottaa että se käy ja kukkuu kohtuullisen luotettavasti vielä seuraavatkin vuosikymmenet.
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Laatukellot sivuston hinta ei yleensä ole kilpailukykyinen, ja hiukan epämääräinen tuo sivusto.
Chrono24 sivustolla on monta myyjää jotka myyvät uutta halvemmalla, esim luottava Luxury watch Tukholmassa.
Suomesta kysyisin ihan soittamalla tarjousta kivijalkamyymälöistä. Parhaat hinnat olen saanut Turusta Kulta- ja kelloliike Suomiselta, sekä Oulusta Oulun koru.
Oulun korusta ostanut mm Seamaster Aqua Terran. Kauppa puhelimessa ja sähköpostiin maksutiedot. Maksu liikkeen tilille ja kello parin päivän päästä postilla perillä. Erittäin hyvää palvelua ainakin Oulussa.

Tässä vielä linkki tuonne Tukholmaan.
Omega Seamaster 300 21230412003001 for $2,867 for sale from a Trusted Seller on Chrono24

Kiitos linkistä. Yksi syy miksi itseäni houkuttelisi myös tilata tuolta laatukelloista on tuo 12kk maksuaika, missä ei tulisi kuin 61€ lisää kuluja verrattuna siihen, että maksaisi koko kellon kerralla. Eikös tuo periaatteessa olisi samalla myös hiukan turvallisempikin maksutapa? Ensimmäinen erä maksuun vasta kun kello on hyppysissä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Onko porukalla kokemusta ns. vintagekelloista, eli esimerkiksi 50 - 60-lukujen Omega Seamastereista. Jos tuollaisen hankkii muutamalla sadalla eurolla luotettavan oloiselta kellosepältä huollettuna, niin varmaan voi odottaa että se käy ja kukkuu kohtuullisen luotettavasti vielä seuraavatkin vuosikymmenet.
Luultavasti kukkuu. Vanhimmat vintage Omegani ovat vuodelta 1948 ja kukkuvat kyllä, noin 5s/vrk tahdilla. Nuo 50-60 lukujen Omegan koneistot ovat aika legendaarisia luotettavuudeltaan ja suht helppoja huoltaa ja säätää. Tosin täytyy muistaa että mekaaninen kello tarvii sitä huoltoa käytössäkin. 5-10 välein olisi aika järkevä väli.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Kiitos linkistä. Yksi syy miksi itseäni houkuttelisi myös tilata tuolta laatukelloista on tuo 12kk maksuaika, missä ei tulisi kuin 61€ lisää kuluja verrattuna siihen, että maksaisi koko kellon kerralla. Eikös tuo periaatteessa olisi samalla myös hiukan turvallisempikin maksutapa? Ensimmäinen erä maksuun vasta kun kello on hyppysissä.
En ole varsinaisesti mitään negatiivista kuullut tuosta puljusta. Muutamat eri kellopalstoilla ostaneet tuolta ja kello on tullut Europpalaisen jälleenmyyjän papareilla ja leimoilla. Luutavasti mitään ei ole varastossa vaan tilauksen jälkeen etsivät kyseisen kellon ja toimittavat.
Tuohan on sama firma joka pitää mm uret.se sivua jne.
Selasin nopeasti Uret.se palautteen ja paljon hyviä, mutta kaksi asiaa pisti silmään negatiivisissa. Toimitusaika joillain jopa 4-6 viikkoa tilauksesta. Toinen mikä korostui että ostaminen on helppoa mutta jos tulee ongelmia kellon tai takuun kanssa, helppous loppuu siihen, eli aika heikosti kantavat vastuunsa.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Luultavasti kukkuu. Vanhimmat vintage Omegani ovat vuodelta 1948 ja kukkuvat kyllä, noin 5s/vrk tahdilla. Nuo 50-60 lukujen Omegan koneistot ovat aika legendaarisia luotettavuudeltaan ja suht helppoja huoltaa ja säätää. Tosin täytyy muistaa että mekaaninen kello tarvii sitä huoltoa käytössäkin. 5-10 välein olisi aika järkevä väli.

Ok, kiitos tiedosta. Samaa olen kuullut muualtakin. Itse tässä harkitsen ensimmäisen ns. laatukellon hankintaa (tai vaimon kanssa harkitaan, että toisiko pukki sellaisen joululahjaksi siten että lahjan saaja kustantaa siitä osan ja pukki osan). Olen katsellut uudempiakin ja hinnakkaampia vaihtoehtoja mutta vähän tuollainen vintagemallikin kiinnostaisi. Ajattomia kelloja ja onhan noissa iäkkäissä oma viehätyksensä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Ei tuollaisessa parin sadan Omegassa voi oikein mennä pieleen jos on vielä huollettu.
Siihen sitten ostaa kympillä rannekkeen tappien irroittamiseen tarkoitetun työkalun ja pari eri väristä nahkaremmiä niin siinä on kelloa moneen käyttöön.
Tosin kannattaa sovittaa kelloa, koska vintagekellot ovat nykymittojen rinnalla aika siroja/pienehköjä. noin 36mm yleensä. Siis että tuntuu hyvälle ja näyttää hyvälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös