Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 907 677
  • 4 643

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Venyttelyssä on se hyvä puoli, että sen aikana voi hyvin katsella telkkaria, kuunnella radiota tai lukea tai kuunnella kirjaa. Aamulla lyhyt 10-15 min menee samalla kun kahvi tippuu ja puuro hautuu ja voi kuunnella aamu-tv:stä uutiset ja sään, illalla pidempi tunninkin setti tuntuu kuluvan nopsaan kun samalla keskittyy johonkin mieluisaan aivotyöhön. Intervalliajastin vaan viereen piippaamaan niin muistaa välillä vaihtaa asentoa, vaikka silloin tällöin on kiva vetää ihan fiilikselläkin ja vaihtaa asentoa vasta sitten kun siltä tuntuu.

Huoh, tiedän... Arvaapa makaanko silti nytkin epäergonomisessa asennossa omenaa pupentaen ja selaten Jatkoaikaa :)

Ihan oikein arvattu. Tuntuu vaikealta motivoida itsensä venyttelemään, sillä jossain määrin nautin lihaskivuista ja "ainahan reidet voi rullailla auki jos ei meinaa kyykkyyn päästä". Viimeistään keski-iässä tämä kostautuu varmasti, mutta siihen nyt on vielä jokunen vuosi aikaa... Jupen mainitsema pilates tai jooga olisi varmaan hyödyllistä, mutta oikein ei ole motivaatiota sinnekään :)
 
Ihan oikein arvattu. Tuntuu vaikealta motivoida itsensä venyttelemään, sillä jossain määrin nautin lihaskivuista ja "ainahan reidet voi rullailla auki jos ei meinaa kyykkyyn päästä".
Noh, mua motivoi se että liikkuvuudet ja sitä kautta fyysinen suorituskyky urheiluharrastuksissa pysyisi ennallaan tai mieluiten paranisi ikääntymisestä huolimatta. Onhan se varmasti haastavaá motivoitua jos ei tällaista akuuttia motivaattoria ole, kun sellaisesta huolimatta motivaatiota joutuu silti keräämään järjestämällä siihen oheen jotain mukavaa tekemistä johon huomion saa kiinnitettyä. Tiedän, pitäisi opetella olemaan omien ajatustensa kanssa ja sinut kulloisellakin hetkellä, mindfulness ja bla bla bla. Ei jaksa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä on kuntoiluinnostus nyt huipussaan, meidänkin ennen pienen porukan salille tullut valtavasti populaa about vuoden sisällä. Mietin vaan, että alkaakohan innostuksen huippu olla jo nähty, tämä gym-harrastus nyt tulee ja menee aina joka toinen vuosikymmen. Edellinen yhtä kova buumi oli varmaan silloin, kun Jane Fonda teki niitä kasarivideoitaan, tosin itse en niistä ajoista tiedä mitään.

Toivottavasti oikeasti vähän hiljentyisi, niin on enemmän tilaa puntilla. Joskus kuulee kliseen siitä, että puntilla on vaikea pitää silmänsä erossa kuumista kissoista. No, voin todeta omana mielipiteenäni, että tämä nykyinen gymfitness + muu vastaava treeni ei kyllä mitään silmäniloa tuota, vähän liian tunkin näköisiä ovat näiden naisten reidet ja olkapäät.

Minun katseiltani saavat treenata aivan rauhassa siis ;)
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Helmikuussa se sali taas hiljenee kun uudenvuodenpäätökset voi unohtaa ja joulukinkut on poltettu.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä on kuntoiluinnostus nyt huipussaan, meidänkin ennen pienen porukan salille tullut valtavasti populaa about vuoden sisällä.

Toivottavasti oikeasti vähän hiljentyisi, niin on enemmän tilaa puntilla.
Helmikuussa se sali taas hiljenee kun uudenvuodenpäätökset voi unohtaa ja joulukinkut on poltettu.
Omalla vakiosalillanikin oli eilen melkoinen tungos, keskimääräistä enemmän porukkaa. Yli puolet toki vakiokasvoja silloin. Tiistaina loppiaispäivänä taas oli mukavan hiljainen päivä treenata. Eipä tässä kai muu auta kuin odotella että alkuvuosi etenee helmi-maaliskuulle jolloin kliseiset jouluruoka-kalorikammoiset häipyisivät ja jää enemmän tilaa meille vakiotreenaajille. Jos pakkaset olisivat hieman pysyvämpiä, voisin helposti vaihtaa viikottaisista kahdesta salikerrasta toisen ulkojäillä luisteluun. Ei tarvitsisi hajota väentungokseen yhtä usein.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Scade:lla mielestäni on tuossa yläpuolella päteviä ohjeita. Kannattaa keskittyä treenaamaan vaan koko kroppaa ettei jää mitään lihasta tekemättä. Ja nyt kun tuossakin on tuota liikuntaa noin paljon, niin suosittelen ensin käymään ihan parikin kertaa viikossa ennen kolmannen lisäämistä. Motivaatio hukkuu helposti, kun joka päivälle on urheilua eikä tahdo enään alkuintoilun jälkeen jaksaa. Ja ihan kropankin jaksamisen kanssa, olisi hyvä aloittaa vähän iisimmin.

Ja jos/kun se venyttely ei nappaa, niin suosittelen venyttelemään AINAKIN ennen ja jälkeen jalkatreenin sekä huomispäivänä, jos siellä säbäilyä on. Vältytään krampeilta/loukkaantumisilta eikä jalka liiku, jos ollaan tehty edellispäivänä kunnon kyykyt. Mutta ehdottomasti vähällekkin ajalle ehtii helposti venyttelemään joka kerta.

Toki olen käynyt salilla jo viitisen vuotta, että ihan täysin uusi harrastus ei ole. Lähinnä kaksijakoisella siksi, ettei ennen pelejä tule tehtyä jalkoja. Toistaiseksi olen tyytyväinen tuohon torso-raajat -ohjelmaan. Maaliskuussa vaihdetaan, kun kausi loppuu.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Aika hyvä fiilis on nyt kun ekaa kuusijakoisen jaksoa on puolet takana. Ehdin saada kunnon tuntuman treenattavaan lihasryhmään, mutta palautumisaika on kuitenkin riittävä. Ja vaikka treenejä on liki joka päivä, ovat ne kestoltaan lyhyempiä, ja oikeastaan tykkään ajankäytön puolestakin tästä tavasta enemmän.

Hommasin putkirullan viikonloppuna ja rullailin etureidet ja pohkeet ekan reiskatreenin jälkeen. Aika hyvin tehosi rullailu, kun kuitenkin piippuun asti revin reidet ja pohkeet, mutta jalat eivät kipeytyneet lainkaan. Hieno juttu, juu, pitää ottaa pari kertaa viikossa jälkapäivien yhteydessä kuvioihin tuo yhdessä venyttelyn kanssa.
 

Anonymity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tavoitteena on, että pystyy treenaamaan vuoden ilman loukkaantumisia. Tämä tarkoittaa sitä, että kehonhuoltoon pitää keskittyä enemmän.

Tuloksellisesti en aseta tavoitteita, koska tiedän sen, että jaksan käydä säännöllisesti ja näin ollen tuloksia tulee.

Hienoahan se olisi, että penkkipunnerrus lähenisi 200 kiloa, mutta kuten sanoin niin kaikki kehitys on vain plussaa.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Hienoahan se olisi, että penkkipunnerrus lähenisi 200 kiloa, mutta kuten sanoin niin kaikki kehitys on vain plussaa.

Omalla kohdalla ajattelin, että tuo 200kg tulee nopeasti vastaan, mutta perkeleen olkapäät vihloo vastaan koko ajan. Ilmeisesti tässä iässä (kohta 45) nämä vammat hidastaa oikein kunnolla ja koko ajan.

Pitänee taas pitää muutaman vuoden tauko salissa...
 

Anonymity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikö kehonhuolto olkapäille ja liikkeiden vaihtaminen olkapääystävällisempään suuntaan auta, ettei tarvitsisi totaalitaukoa pitää?

Toki olen itse vielä nuori ja kuitenkin sen verran kaukana edellämainitusta painosta, että ongelmat ja vaivat hoituu vielä pienillä muutoksilla ohjelmassa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mulla ei juuri nyt ole kilotavoitteita, eikä toisaalta hajuakaan eri liikkeiden maksimeista. Teen tyytyväisenä kevyehköillä painoilla kohdistettuja liikkeitä eri lihasryhmille muutaman massaliikkeen kaveriksi. Voimatreenijakson aloitan helmikuun lopulla, katsotaan sitten missä mennään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Päivitetäänpä kuulumisia:

Syksyn aikana on ruokavalion ja liikunnan avulla lähtenyt painoa semmoinen 13-14 kg ja vielä muutama kilo on jäljellä että pääsee tavoittepainoon, eli n. 82 kg. Nyt viimeisen kuukauden aikana painon lasku on hidastunut tai ollut lähes olematonta, johtuen lähinnä ruokavaliosta ja tuli tuossa oltua pyhien ja flunssan vuoksi poissa treenaamisestakin parisen viikkoa.

Salihommia on nyt kokeiltu ja aloitettu vähän systemaattisempi treenaaminen. Jatkossa olisi tarkoitus treenailla 2-3 kertaa viikossa, siten että kamppailulajia/crosstrainingia 1-2 kertaa viikossa ja salia 1-3 kertaa viikossa. Vähän riippuen miten työvuorot, treeniajat ja perhehommat menee. Osa salikerroista on kamppailusalilla, jossa on mahdollisuudet kyykätä kunnolla ja vetää leukoja jos siihen joskus pystyy.

Salilla vedetään Golden six + mavea ja olen saanut hyvän perehdytyksen maven, kyykyn ja penan tekniikkaan, joskin tekemistä siinä vielä on.
Eli setti on nyt tämä:
Kyykky 4 x 10 (40 kg) *
Mave 3 x 10 (50 kg)
Pena 3 x 10 (30 kg)
Kulmasoutu kahvakuulalla 3 x 10/käsi 18 kg (Penan sarjojen välissä) **
Pystypunnerrus rinnalta 3 x 10 (20 kg) ***
Hauiskääntö tangolla 4 x 10 (20 kg)
Jalkojen nosto 3 x 10 (vatsalihasliike) ****

Pari kysymystä
*Osalla treenikerroista vedetään niin matalalla salilla, josta vielä puuttuu riittävän korkea räkki olen pohtinut tähän tilalle jonkinlaista kyykkyä kahvakuulan kanssa. Onko jotain suoraa vinkkiä tähän tilalle?
**Koska leuanveto on a. tässä vaiheessa mahdotonta b. ei korvattavissa ylätaljalla, olen kokeillut tätä kahvakuulalla ja saanut neuvot tehdä se jatkossa levytangolla seisten. Onko tähän jotain muuta vinkkiä?
***Kunpi on parempi, pystypunnerrus rinnalta vai niskan takaa? Tässä tulee myös toisen salin katto vastaan, joten onko pystypunnerruksessa penkillä istuen mitään teknistä nyanssia mitä pitää huomioida?
****Vatsalihaksista yleensä sen verran, että ne tuntuu olevan ylipäätään vittumaisin treenata ja heikosa hapessa. Samoin tuntuu, että 3 x 10 setti mitä vain vatsalihasliikettä on suhteessa liian vähän. Onko olemassa joku hyvä yleisliike vapailla painoilla, jonka voisi ottaa settiin vatsalihasliikkeeksi ja tehdä sitä. Mitkä siinä olisi sarjatoistot ja aloituspainot, jotka olisi linjassa tämän kanssa. Vastaavasti jos teen vatsalihaksia omalla kehon painolla, mikä olisi hyvä sarjojen/toistojen määrä?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Itsekin aloitin juuri Golden sixin mavella höystettynä ja saa nyt nähdä miten tuo lähtee menemään, vähän mietityttää miten alaselkä tuossa jaksaa. Aika pitkään on tullut tehtyä kolmijakoisella ohjelmalla, missä on rinta-, selkä- ja jalkapäivät.

*Osalla treenikerroista vedetään niin matalalla salilla, josta vielä puuttuu riittävän korkea räkki olen pohtinut tähän tilalle jonkinlaista kyykkyä kahvakuulan kanssa. Onko jotain suoraa vinkkiä tähän tilalle?

Periaatteessa kun tuossa ohjelmassa on mave niin kyykkyä voi lähteä tekemään etupainotteisempana kahvakuulan kanssa. Kannattaa etsiä youtubesta hakusanoilla "Kettlebell squat" ja "Goblet Squat".

***Kunpi on parempi, pystypunnerrus rinnalta vai niskan takaa? Tässä tulee myös toisen salin katto vastaan, joten onko pystypunnerruksessa penkillä istuen mitään teknistä nyanssia mitä pitää huomioida?
Itsellä on ollut sellainen käsitys ettei tuo niskan takaa ole mitenkään kovin luonnollinen liike ja saattaa aiheuttaa rasitusta sellaisiin kohtiin mihin ei pitäisi, joten periaatteessa rinnalta on parempi.

****Vatsalihaksista yleensä sen verran, että ne tuntuu olevan ylipäätään vittumaisin treenata ja heikosa hapessa. Samoin tuntuu, että 3 x 10 setti mitä vain vatsalihasliikettä on suhteessa liian vähän. Onko olemassa joku hyvä yleisliike vapailla painoilla, jonka voisi ottaa settiin vatsalihasliikkeeksi ja tehdä sitä. Mitkä siinä olisi sarjatoistot ja aloituspainot, jotka olisi linjassa tämän kanssa. Vastaavasti jos teen vatsalihaksia omalla kehon painolla, mikä olisi hyvä sarjojen/toistojen määrä?

Jos tuo 3x10 tuntuu liian helpolta niin kannattaa ottaa siihen mukaan levypaino lisäpainoksi niin, että jaksaa vain tuon 10 kertaa. Tähän kannattaa pyrkiä myös muiden kehonpainoa käyttävien liikkeiden kohdalla.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aika raskasta tehdä 3 kertaa viikossa kyykkyä ja mavea molempia. Tekisin itse esimerkiksi kyykky maanantaina ja perjantaina, mave taas kyykyn tilalla keskiviikkona. Penan kanssa en myöskään tekisi sarjojen välillä mitään. Vie voimia penkistä paljon. Toki jos painot ovat pienet niin sitten varmaankin menee, mutta ei pitäisi olla pienet painot kun Golden Sixistä, jossa painoja nostetaan jatkuvasti, on kyse. Kyseinen ohjelma on aloittelijalle ja peruskuntoilijalle varmasti aivan tarpeeksi raskas ilman mavea tai muuta ylimääräistä. Muistakaa nostaa painoja jos sillä viimeisellä sarjalla saa tehtyä 12 toistoa tai enemmän.

Vatsalihastreeni Golden Sixissä on perseestä, mutta sitä tehdään kyllä 3 x 20, ei 3 x 10.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Hiphei tähän ketjuun minultakin!

Vuodeksi olen nyt itseni salille sitonut ajatuksena saada yhdessä vesijuoksun kanssa vahvistettua varsinkin jalkoja polvien ympäriltä. Molemmat ovat salibandyveskarin hommissa menneet paskaksi ja haluaisin saada semmoiseen kuosiin, että pystyisi edes juoksemaan vielä. Mieluiten joskus vetämään kamat niskaankin. Eli kun rustot ovat heikossa hapessa, kierukka vähissä ja siteetkin ohentuneet, niin lihasta tarttis saada sen verran, että polvi pysyy suurinpiirtein paikallaan. Vesijuoksu on ollut periaatteessa hyvä, mutten pysty kuitenkaan tekemään sitä kivun takia hirveän pitkällä askeleella, joten apukeinoja kaivataan. Olen nyt pyrkinyt spinningpyörää polkemaan noin vartin, mutta muuten aika vähissä on meikäläisen jalkojen treenaaminen salilla, kun oikein ei tiedä mitä kannattaa tehdä, ettei mene vain pahemmaksi. Eli neuvoja kaivataan seuraavilla tiedoilla; jalka ei saisi taittua yli 90 asteen, voimaa on jonkin verran lähinnä keskivartalossa ja reisissä veskarinhommien ansiosta.

Lisäksi kaipaan tietoa siitä minkälaisilla painoilla ja sarjoilla kannattaa muunmuassa vatsoja ja alaselkää tehdä. Tuolla salilla olen nyt tehnyt semmoisella alaselkälaitteella 55 kilon painolla, 3x20 sarjoja rauhassa, mutta seuraavana päivänä oli alaselkä melko kipeä ensimmäisen puoli päivää. Vatsoja taas tein 40 kilon painolla samat 3x20. Se nyt ei sikäli suuria ongelmia tuota, mutta onko silti liian raskas rääkki esimerkiksi 2-3 kertaa viikossa tehtynä? Käsiin haluaisin lihasta ja olen tehnyt lankusta 12,5 kilon käsipainolla nostoja taas 3x20 molemmilla käsillä. Viimeiset nostot ovat jo erittäin hankalia, joten aika maksimissa mennään, mutta onko joku kokonaisvaltaisesti parempi treeni? Mitä muita yläkropan treenejä kannattaa tehdä, nyt kun siellä salilla jokatapauksessa käy? Ryhti on muuten liian huono, joten siihen hyviä treenejä puolapuilla roikkumisen lisäksi? Paikkana toimii Turun GoGo Express, joka nyt ainakin kooltaan ja laitemääriltään on varsin pätevä. 1200 neliötä, vai mitä siellä nyt onkaan tilaa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vatsat lankutuksena tai vaihtelun vuoksi, jos vatsapenkki löytyy, pitona siinä perusliikkeen lomassa.

Pystypunnerruksen teen edestä isommilla painoilla, mutta haen yleensä lopussa poltot olkapäihin vielä niskan takaa punnertamalla pienemmillä painoilla. Etukautta suosittelen ainakin aluksi tekemään sekä punnerruksen että taljan. Kun oppii kroppaansa tuntemaan, voi kokeilla vaikka mitä.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Pystypunnerrusta ei tosiaan kannata taakse kovin raskailla painoilla tehdä, siinä olkapäät vain kärsii samoin kun tekee ylätaljassa. Takaolkapäille on ihan päteviä liikkeitä, kuten vipunostot taakse.

Vatsoja kyllä voi tehdä 2-4 kertaa viikossa, tai ainakin itse teen. Vatsalihaksetkin vaativat sitä palautusta.

Kun pystyy tekemään liikkeet käsipainoilla ja tangoilla eikä laitteilla niin se on jo eteenpäin. Alaselkälaitteesta tulee hieman selkäkipeäksi ekoilla kerroilla odotetusti, ja kannattaa katsoa selän kulma, kun sitä tekee. Siinäkin voi tehdä väärin, ainakin todistettu.

Isommat käsipainot vain, jos 20 kertaa menee 12,5kg painoilla. Jos massaa haet käsiin, niin toistomäärä on siinä 6-12 välillä, menee jo kestävyyden puolelle tuo 20. En oikein ymmärtänyt tuota lankusta nostoa, mutta kannattaa istuvalteen nostella, jossa on selkätuki. Antaa käsien tehdä työ, tulee äkkiä selkä mukaan.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Sait jo joitakin vastauksia, mutta kannan vielä korteni kekoon sanomalla, että voisit vaihtaa maven ja penkin paikkoja. Lisäksi mave on enemmän voimailu- kuin kehonrakennusliike, joten itse suosin lyhyempiä sarjoja raskaammilla painoilla, mutta joku kamppailulajeihin perehtyneempi voi varmasti kertoa, palveleeko niitä paremmin pidempi sarja kevyemmällä kuormalla. Edit: Tietysti tässä pitää huomioida, että raskaammalla kuormalla saa helpommin vahinkoja aikaiseksi, mikäli tekniikassa on parannettavaa.

Golden Sixin vatsat ovat 3 x 20 tai maksimi. Alkuperäisen version mukaan vatsat ovat "Army style sit ups", mutta totta kai ne voi vaihtelun vuoksi korvata muillakin vatsalihasliikkeillä. Jalkojen nostoja dippitelineessä, voimapyörää, vatsapenkkiä, lankkuja, vatsoja jumppapallon päällä... Myös lisäpainoja voi ilman muuta ottaa käyttöön tarvittaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paras vatsalihasliike on ehdottomasti voimapyörä, tai ainakin silloin jos ei ole olkapäävammainen, ottaa myös herkästi ojentajiin jos meinaa lähteä menemään väärällä tekniikalla. Ottaa erittäin hyvin kokonaisvaltaisesti keskivartaloon. Kaveri kun vielä laittaa levypainon lisäksi selälle niin avot! Toki täytyy muistaa treenata samalla suhteella alaselän ojennusta, ettei selän puoli jää kamalasti jälkeen.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Otin tempauksen ohjelmaan. Aiemmin harjoittelin tekniikkaa osissa ja kokonaisuutena kepillä ja tyhjällä tangolla alkulämmittelyksi. Nyt 40 kiloa menee sarjana jollain lailla. Satkun kun saan, niin olen (hetken) tyytyväinen.

Vaikein vaihe ainakin minulle on räjähtävä lähtö ja lantiopotku perään. Ei se auta kuin hinkata.
 

Anonymity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei vatsoille tarvitse mitään taikatemppuja keksiä. Samanlaista treeniä, kun muillekin lihasryhmille.

Muutama erilainen liike ja samat sarja- ja toistomäärät, mitä muillekin.

Ylempänä mainittu voimapyörä on hyvä ja siinäkin saa pitkään tehtyä ihan omalla painolla, kun hakee erilaisia variaatioita.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Vatsat lankutuksena tai vaihtelun vuoksi, jos vatsapenkki löytyy, pitona siinä perusliikkeen lomassa.

Pystypunnerruksen teen edestä isommilla painoilla, mutta haen yleensä lopussa poltot olkapäihin vielä niskan takaa punnertamalla pienemmillä painoilla. Etukautta suosittelen ainakin aluksi tekemään sekä punnerruksen että taljan. Kun oppii kroppaansa tuntemaan, voi kokeilla vaikka mitä.

Näin minäkin pystypunnerrukset teen. Niskan takaa teen Smithissä, jotta ei vaan kävisi mitään haavereita. Painoa takaa tehtäessä on puolet etukautta tehtävään ja liike on viimeisenä, eli otetaan kaikki irti ja sitten irvistellään kivusta. Tuohon vatsaan tosiaan lankut on hyviä ja sitten lisäpainolla linkkuveitset. Trx-narujen käyttö myös antaa paljon variaatioita vatsojen tekoon ja lempparini onkin laitta narut jalkoihin ja punnerrusasennossa sitten polvet rintaan ja takas.

Lisäys. Pystypunnerrus takaa siis penkillä istuen ja tankoa ei saa viedä takaraivoa alemmas. Sarjat 3x niin kauan kuin menee
 
Viimeksi muokattu:

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Onko kukaan tehnyt tabata-tyylillä treeniä? Ideana on tehdä yhtä liikettä täysillä 20 s, minkä jälkeen levätään 10 s. Tämä toistetaan kahdeksan kertaa. Minä olen tehnyt aina neljä liikettä, kutakin tuon kahdeksan kerran setin.

Ensimmäisellä kerralla en ollut kuullut koko metodista. Aloitimme kyykkyhypyillä. En meinannut pystyä hölkkäämään kahdeksan setin jälkeen, kun etureidet eivät jaksaneet nostaa jalkaa ylös maasta.

Ihan tehokkaan makuista hommaa. Oppii elämään maitohappojen kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös