Mainos

Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 933 895
  • 4 656

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mutta mitä hyötyä siitä on?

Ei välttämättä jatkuvalla syötöllä, mutta tuleehan arjessakin jo viikottain tilanteita, joissa joudutaan kannattelemaan, kantamaan, nostamaan tms. tavoin vaikuttamaan eri objektien sijaintiin. Ihan jo vaikka pienen lapsen äidille voimatason nostaminen tavanomaista suuremmaksi voi auttaa sekä käytännössä että pitää terveenä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Myöskin minä puhuin täysin harrastajapohjaisesta bodailutreenistä, ja viesti on edelleen sama: Lihaskasvuun tähtäävässä treenaamisessa se riippuu niin monesta asiasta, että miten kannattaa ja pitää treenata. Voimatreeniin en lähde vertaamaan, koska siitä en itse puhunut mitään.
Jees, mutta alunperin oli kyse voimasta ja lihasten koosta, joten ihan relevantti vertaus se oli.

Hassu juttu, että nyt ylijumaloit tässä keskustelussa, kun esimerkiksi linkkaamasi Hulmin kirjoitus todistaa todeksi myös sen, ettei voima ole kiinni lihasten koosta. Ei edes silloin, jos jätetään tekniikan vaikutukset pois.
 

Johnnie

Jäsen
Jees, mutta alunperin oli kyse voimasta ja lihasten koosta, joten ihan relevantti vertaus se oli.

Hassu juttu, että nyt ylijumaloit tässä keskustelussa, kun esimerkiksi linkkaamasi Hulmin kirjoitus todistaa todeksi myös sen, ettei voima ole kiinni lihasten koosta. Ei edes silloin, jos jätetään tekniikan vaikutukset pois.

Mitä ihmettä selität? Alun perin kyse oli Kuusykkösen treenitavasta, johon väitit että lihaskasvuun pyrittäessä failure eli sarjojen asti loppuunvienti on itseisarvo, tätä asiaa myös lainaamasi teksti koskee, ja tämän asian korjasin.

Toinen viestini taas jossa linkkasin Hulmin blogitekstin, ei liittynyt mitenkään tähän failurekysymykseen. Siinä totesin näin:

Voimaa voidaan kasvattaa lihaksen poikkipinta-alan lisäksi myös hermoston työkykyä kehittämällä. Kärjistettynä tämä onkin tietenkin enemmän käytetty ja parempi keino painoluokkaurheilijoilla ja voimailijoilla kuin lihaksen poikkipinta-alan kasvattaminen, koska lihaksien kasvaminenhan tuo väistämättä myös lisää painoa. Mutta jos laitatte vierekkäin kaksi kaveria, joiden molempien lihakset ovat äärimmäisen hyväksi hermotettu mutta joista toisella on isommat lihakset, niin totta kai se lihaksikkaampi on myös vahvempi.

Näytätkö vielä kohdan, missä väitän että voima on on kokonaan kiinni lihasten koosta? Juurihan minä tuossa sanon, että voiman lisäämiseen on keinona lihaksen kasvattamisen lisäksi myös hermotuksen parantaminen. Toin ainoastaan oman lusikkani soppaan, kun täällä näytti olevan sellaista ilmapiiriä että voima EI ole kiinni lihasten koosta. Kyllä se on, Hulmikin blogitekstissään toteaa juurikin tuon lihaksen poikkipinta-alan olevan tutkitusti verrannollinen voimantuottoon. Eli jos vielä ystävällisesti viitsisit selittää, että miten tässä voimakysymyksessä minun ja lihastohtorin väitteet ovat ristiriidassa?
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maailman vahvin mies tittelin voittanut Brian Shaw (203cm / 200kg): http://www.pakkotoisto.com/attachments/yleinen-keskustelu/104541d1378445072-ihannefysiikka-mielestasi-kuvia-brian-shaw-wsm09_lg.jpg

Ei sieltä lihasta puutu. Dieetillä saisi aika hyvän bodarifysiikankin.
Myös noita Maailman vahvin mies -kisoja ja GP-kisakausia 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen aikana hallinnut Mariusz Pudzianowski oli melkoinen sälli. Voimaa oli ihan saatanasti kun vuodesta toiseen löi noissa kisoissa kaikki laudalta, lisäksi liikkuvuutta löytyi taistelulajitaustan vuoksi mutta ennen kaikkea erottui niistä monista vahvinmies-läskimahoista ihan tolkuttoman revityn ja lihaksikkaan kivitaloulkomuotonsa vuoksi.

En nyt ala linkittää kuvia puhelimella, moni varmaan tietääkin minkälainen härkä oli kyseessä ja googlesta voi halutessaan hakea ja katsella kuvia.

Ei liity enkä haluakaan osallistua väittelyyn sinänsä mitenkään, tuli vaan pitkästä aikaa mieleen Pudzianowski, jota oli ilo ihmetellä ja katsella juuri sen vuoksi että rasvaa ei juuri ollut kehossa ja järkyttävät lihakset sixpackeineen pullistelivat, ja voimaa oli kuitenkin niin ettei kukaan muu tankki pärjännyt.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Laitan nämä lainaukset toisin päin kuin alkuperäisessä viestissä, jotta mokani tulee ensin alta pois.

Näytätkö vielä kohdan, missä väitän että voima on on kokonaan kiinni lihasten koosta?
Et missään, ja pahoittelen sitä, että takerruin omaa huolimattomuuttani tähän. Luin huolimattomasti tuon uudelleenlainaamasi pätkän viestistäsi, joten korjataan tähän heti kärkeen, että se oli mun moka.

Toisaalta alunperin lähtökohta keskusteluun ei ollut näin mustavalkoinen:

Mitä ihmettä selität? Alun perin kyse oli Kuusykkösen treenitavasta, johon väitit että lihaskasvuun pyrittäessä failure eli sarjojen asti loppuunvienti on itseisarvo, tätä asiaa myös lainaamasi teksti koskee, ja tämän asian korjasin.
Minä en ole väittänyt lihaskasvun saavuttamiseksi ainoastaan lihaksen polttamista loppuun joka kerta. Viittasin vain yleisluontoisesti siihen, että täysin mahdollistahan Kuusykkösen lihaskasvu on tuollakin tavalla, kun lihaskasvun kannalta treenin loppuun vieminen on oleellista - enkä nytkään väitä, että se olisi se ainoa tapa, eli ei kannata rakennella rivien väleistä olkiukkoja. Lisäsin vielä kappaleen loppuun, etten ehkä itse tuolla tavalla kuitenkaan kovin pitkään etenisi.

Ei meillä tässä varmasti mitään fundamentaalista eroa ole, kun semantiikalla kikkailemme. Eli lyhyesti sanottuna en väitä, ettei lihasten koko näkyisi voimatasoissa, mutta se ei johdu pelkästään lihasten koosta, kuten Hulmikin kirjoittaa. Siksi ei voida sanoa, että mitä suurempi hauis, sen voimakkaampi jätkä. Lisäksi uskon, että useimmille ihmisille käytännön voimasta on arjessa enemmän hyötyä kuin isoista lihaksista.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Löytyisikö palstalaisilta neuvoja / vinkkejä kuntopyöristä? Olisin yleiselle salille sellaista hankkimassa, eli en (pelkästään) omaan käyttöön. Budjetti on n. 500€. Itseltä ei ko. laitteista ei ole oikeastaa mitään tietoa tai kokemusta.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Taas tarvitaan palstan salimarkkujen ja pirkkojen tietotaitoa. Eli kysymys kuuluu: Onko täällä ihmisillä kokemusta vanhaksi menneistä proteiinijauheista? Uskaltaako niitä enää vetää huiviinsa? Löysin kanahäkistä muutaman säkin ja aattelin ettei viittisi poiskaan heittää jos niissä vielä jotain ravintoa on jäljellä. Eli sivistäkääs minua.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Anna paukkua vaan. Kuiva jauhe tuskin miksikään menee.

Ja selvennykseksi siis, en epäile että henki noilla lähtisi mutta onko nuo ravintoarvot enää ihan kohdillaan jos tuote on mennyt vanhaksi? Nuo tuli aikoinaan tosiaan vanhaan kämppään ostettua ja muuton yhteydessä unohtunut tuonne kanahäkkiin kun sain duunin puolesta noita jauheita jonkun aikaa puoli-ilmaiseksi.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Minulla on pieni ongelma yläselän kanssa. Jotenkin en vaan saa reeniä tuntumaan yläselän lihaksissa niinkuin pitäisi. Myös painot junnaavat paikallaan, tai oikeastaan jojoilevat juuri tuon takia kun en saa liikettä/liikkeitä tuntumaan siellä missä pitäisi. Olen kokeillut erilaisia tankoja, erilaisia otteita, ylätaljaa, alataljaa, "moottorisahaa", erilaisia painoja ja eripituisia sarjoja, mutta en ole kertaakaan tainnut saada edes kipeiksi mitään lihaksia selästä.

On myös erikoista, kuinka vähän minulla on voimaa yläselässä, koska esim. ylätaljassa olen käyttänyt laitteessa n. 39-45kg painoja ja tehnyt 10 toiston sarjoja, kun taas esim. ojentajia olen tehnyt parhaimmillaan 52kg painoilla 10 toistoa.
Minulla on kyllä vähän sellainen "taitoluistelijan vartalo", eli selkä ja koko torso on melko kapea, mutta käsivarret ovat noh... ei nekään paksut ole, mutta jäntevämmät kuin mitä muu vartalo, vaikka samalla tavalla reenaan koko kroppaa.

Onko teillä vinkkejä yläselän harjoitteluun?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko teillä vinkkejä yläselän harjoitteluun?

Omia kokemuksia selän treenaamisesta,

Mainitsit kokeilleesi taljaa - oletko kokeillut istuen variaatiota, jossa joka toinen veto tulee eteen ja joka toinen veto taakse niskan taakse. Liike rauhallisesti ja yritä tehdä negatiivinen vaihe mahdollisimman hitaasti.

Toinen liike on pystyssä tehtävä, käsipainon vienti alhaalta ylös. Eli alkuasennossa kapea haara-asento, käsipaino vaakasuorassa suorilla käsillä reisien kohdalla ja siitä sitten paino hallitulla ja hitaahkolla kaarella ylös rauhallisesti siten, että käsipaino nousee naaman kohdalle ja kädet ovat suorassa.

Kolmas kokeiltava voisi olla ns. pull down-laite, jossa kannattaa vaihdella ote leveyttä- ainakin meikäläisellä saa hyvän tuntuman selkään. Ko. liike ottaa myös hiukan hauiksiin (mukailee hiukan eräiltä osin ns. hauisvedon liikettä).

Leuanvedon harrastajista joku voisi laittaa vinkkiä esimerkiksi eri vastaotetaktiikoista, on mulle hiukan vieraampi taiteen laji.
 

Hippi Hiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Nanna Karalahti
Oletko kokeillut tehdä selkäliikkeitä vetoremmien kanssa? Etenkin ylätaljassa ja käsipainokulmasoudussa toimii minulla. Lisäksi keskity siihen, että supistat selän lihaksia. Kokeile esimerkiksi tehdä liikkeet välillä räjähtävällä positiivisella vaiheella ja laske vaikka mielessä rauhallisesti kolmeen negatiivista vaihetta tehtäessä. Edit: Ylempänä jo mainittiinkin. Minä olen kuullut pelotteluja niskan taakse vienneistä, joten en ole tehnyt niitä. En sitten tiedä, onko se niin vaarallista kuin väitetään.

Selkä on aika usein hankala paikka tuntuman suhteen. Remmeillä saa käsiä pelattua pois auttamasta.
 

Jeffrey

Jäsen
Ja selvennykseksi siis, en epäile että henki noilla lähtisi mutta onko nuo ravintoarvot enää ihan kohdillaan jos tuote on mennyt vanhaksi? Nuo tuli aikoinaan tosiaan vanhaan kämppään ostettua ja muuton yhteydessä unohtunut tuonne kanahäkkiin kun sain duunin puolesta noita jauheita jonkun aikaa puoli-ilmaiseksi.

Joo huiviin vaan! Toki ravintoarvot ovat saattaneet kärsiä, mutta ei niiltä olennaisimmilta osin. Yleisen käsityksen mukaan vitamiinit oikeasti kuolevat ajan kanssa. Eli jos noissa pierupulvereissa on vitamiineja, niin niitä et ehkä niistä enää hyötykäyttöön saa. Toinen mikä kuolee ajan kanssa satavarmasti ovat stabilointiaineet. Eli pulverimaisessa tavarassa tämä saattaa tarkoittaa sitä, että se paakkuuntuu eikä välttämättä enää sekoitu nesteeseen yhtä hyvin. Tämä kuitenkin on noin ravinnolliselta kantilta aika yhdentekevää.
 

Scade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kummeli: Kuulostaa siltä, että sinulla on ylipäätään vaikeuksia selän lihasten aktivoimisessa eli välttämättä pelkästään vaihtelemalla liikkeitä on vaikea löytää sitä tuntumaa. Jos sinulla on kaveri jonka kanssa käyt salilla suosittelen, että kaveri pistäisi aina sormet siihen kohtaan jossa liikkeen pitää tuntua. Eli vaikka leveille selkälihaksille tai lapojen väliin. Auttaa kummasta liikkeen perille viennissä.

Jos liikkeet taas tuntuvat usein menevän käsille kannattaa myös tietoisesti keskittyä selän lihaksiin. Tähän auttaa usein se, että ajattelee kyynärpään liikettä eikä tangon tai käsipainojen liikettä. Eli ylätaljassa pyrit nimenomaan tuomaan kyynärpäät alas ja hieman takaviistoon. Kulmasoutu käsipainoilla siten, että tuet toisen polven ja käden penkkiin on myös hyvä vaihtoehto. Tässä pyrit viemään kyynärpään mahdollisimman suoraan ylös mahdollisimman lähellä vartaloa. Jos kyynärpää leviää paljon menee liike auttamatta olkapäille ja käsille.

Hieman auttaisi jos pystyt valottamaan mihin ne selälle tarkoitetut liikkeet menevät.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko teillä vinkkejä yläselän harjoitteluun?

Kannattaa keskittyä itse liikkeiden suorittamiseen, painoilla nyt ei niin väliä ole. Kunhan liike on puhdas, niin aivan varmasti tuntuu selässä. Kun teet esimerkiksi ylätaljaa tai kulmasoutua (ehdottomasti paras), niin muista viedä liike aivan loppuu supistaen lapaluut yhteen. Aika hyvin pätee kaikkiin selkäliikkeisiin. Tällöin se ainakin ottaa selkään, eikä käsivarsiin.

Ja samalla toki nopea veto/työntö ja hidas palautus, jolloin lihaksissa kyllä tuntuu. Pätee kaikkiin, aika perusasioita.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
Nyt on ollut pari päivää ojentajat todella jumissa ja kipeät. Tiistaina oli treeneissä todella kovat fysiikkatreenit, jonka jälkeen kädet olivat ihan tönkköinä. Ei siinä mitään, mutta seuraavana päivänä mentiin koulun kanssa salille. Noh, koitin siinä ottaa rennommin, mutta ei sitä oikein palauttavaksi treeniksi voinut kutsua. Samana keskiviikkopäivänä oli sitten vielä TOISET treenit, nämä toki olivat myös rennommat. Illalla ja salin jälkeen venyttelin sitten ojentajia runsaasti, mutta eipä paljoa auttanut.

Torstaina eli eilen ojentajat olivat sitten niin kipeät, että hampaita ei voinut pestä eikä muutenkaan taittaa. Kipu tuntuu vieläkin, ei oikeastaan lihaksessa vaan nivelessä, takkia on vaikea pukea päälle jne. Voltarenia laitoin aamulla.

Onko tämä normaalia, että varsinkin ojentaja- ja hauistreenin jälkeen nivelet ovat kipeinä? Kannattaako venytellä vai antaa olla? Olipa sekava viesti...
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Onko tämä normaalia, että varsinkin ojentaja- ja hauistreenin jälkeen nivelet ovat kipeinä?

Jos ei ole lihaksia, mitkä kipeytyvät, niin jossainhan se pakosti tuntuu, kun oikein treenaamaan aletaan.
 

Johnnie

Jäsen
Onko teillä vinkkejä yläselän harjoitteluun?

Kuten täällä on sanottukin, niin vaikuttaisi että sinulla on vaikeuksia selkälihasten aktivoimisessa, ts. selkä on huonosti hermottunut. Treeni siis menee "väärille" lihaksille, useimmiten hauiksille, mihin nuo paremmin kehittyneet kädetkin vähän viittaavat. Tässä vaiheessa sitä hermotusta pitää siis lähteä rakentamaan paremmaksi, ja tähän keinona yleensä on nimenomaan kohtuullisilla painoilla ja jopa ultrapuhtaalla tekniikalla tehty liike lähinnä supistellen. Eli pyritään oppimaan tekemään työ nimenomaan niillä selkälihaksilla. Kun selkään on saatu rakennettua sitä hermotusta, niin silloin voi alkaa ryskäämään vähän isommillakin romuilla rumemmalla tekniikalla, ja treeni menee siitä huolimatta sinne minne pitääkin.

Tämä video kannattaisi jokaisen punttipaavon katsoa. Itsekin sain ihan uudenlaista tuntumaa selkätreeneissä videon vinkkien myötä, vaikka selkä ei minulla mitenkään heikosti kehittynyt lihasryhmä olekaan.
 

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
Kipinä treenaamisen iski itsellä vasta n. vuosi sitten ja nyt on tietty peruskuntopohja jo luotu ja pikkuhiljaa yritän koventaa harjoittelua ja keskittyä voimatasojen nostoon.

Harjoitteluohjelmia- ja vinkkejä on pilvin pimein ja tässäkin ketjussa on varmasti monta hyvää ohjetta. Sitä tulee kuitenkin urauduttua aina omiin kaavoihinsa ja harjoittelusta tulee melko yksipuolista, koska sitä tulee jossain vaiheessa melko sokeaksikin oman treenaamisen suhteen. Lisäksi en ole koskaan jakanut treenejä niin, että olisi esim. ihan selkeä rintapäivä, jalkapäivä jne. Sen takia laitankin tänne nyt oman tämän hetken treeniohjelman ja toivoisin että siihen saisi mahdollisia parannusvihjeitä ja kommentteja, että mitä tuosta puuttuu täysin jne.

Treenaan salilla 3-4 kertaa viikossa ja 2-3 kertaa viikossa pyrin käymään kävely/hölkkälenkillä. Treenipäivät vaihtelevat vapaa-ajan muiden menojen takia jatkuvasti ja n. joka toinen viikko tulee kahden salipäivän putki väkisinkin tai jopa kaksi sellaista ja on tullut huomattua, että toisena peräkkäisenä treenipäivänä ei oikein enää kulje ja alkaa mennä jopa vähän jumiin, vaikka treenaisi täysin eri osia kropasta peräkkäisinä päivinä. Omalla kohdalla nuo "taukopäivät" ja niinä päivinä tehty kevyt n. 1 ½ tunnin kävely/hölkkälenkki piristää seuraavan päivän treeniä kummasti, paremmin kuin se että taukopäivän vain löhöilisi. Toisinaan tulee salitreenin jälkeen ja palautusjuoman/pienen väliaterian nauttimisen jälkeen käytyä vielä 45-60 minuutin kävelyllä. Mutta tässä jotakuinkin sellainen ohjelma, johon on tullut jämähdettyä:

1. päivä:
Lämmittelynä mahdollisesti vartalon kierto XX kg x 15 x 3 ja muut venyttelyt

Penkki:
Lämmittely tangolla + 15 x 50 kg:lla
10-12 x 65 kg
8 x 72,5 kg
4-6 x 75 kg tai 77,5 kg
Maximi x 1-2 ja pudotus 8 x 70 kg.

*Ojentajatalja:
40 kg x 12
45-50 kg x 8 x 2

*Rinta/olkapäät, pysty/vinopenkki käsipainoilla:
16-24 kg x 8-10 x 3-4

*Rinta, Peck-deck -laite:
50-60 kg x 6-10 x 3-4

Vatsat 20-25 x 3 joko normaalisti tai lisäpainoilla vatsatreenilaitteessa. Usein nämä molemmat sekoittaen niin, että varsinaisessa laitteessa 2 kertaa ja kerran "normivatsalihaspunnerrus"

Joskus tuohon väleihin "lämmittely/palautus" -liikkeitä, mikäli aikaa riittää. Esim. käsipainoilla ojentajia (olkapään korkeudelta käsi ylös). Välillä *-merkattujen liikeiden tilalle olen treeniä sekoittaessa ottanut a) hauistreeniäkin sekaan eli hauiskääntöä käsipainoilla 15-19 kg x 8 x 3 sekä päälle hauiskääntö tangolla XX kg x 8 x 2. Tai sitten b) vipunostot sivulle 10 kg x 8 x 3, c) ylätalja eteen/taakse 50-70 kg x 6-9 x 3-4 tai d) pystypunnerrus tangolla XX kg x 8-12 x 3-4.

2. päivä:
Lämmittelynä mahdollisesti vartalon kierto XX kg x 15 x 3 ja muut venyttelyt

Jalkakyykky:
Lämmittely tangolla
50-65 kg painoilla x 8-12 x 3-5

Selän ojennus penkissä:
60-80 kg x 10-15 x 3

Jalat:
Reiden ojennus laitteessa 50-70 kg x 8-12 x 3
Reiden koukistus laitteessa 50-70 kg x 8-12 x 3

Jalkaprässi 100--150 kg x 8-12 x 3 / mahdollisesti askelkyykky käsipainojen kera tai sitten selälle ylätalja/alatalja

Maastaveto:
50-75 kg x 8-12 x 3-4
Jos Mave jää 3. päivään, niin tässä jotain pieniä apuliikkeitä esim. taljoilla.

Voimien ja ajankäytön mukaan jälleen sama vatsatreeni kuin 1. treenikerralla

3.päivä:
Lämmittelynä mahdollisesti vartalon kierto XX kg x 15 x 3 ja muut venyttelyt

Hauiskääntö käsipainoilla 15-19 kg x 8 x 3 sekä päälle hauiskääntö tangolla XX kg x 8 x 2
Joskus penkkipunnerrus 3. päivänäkin

Alatalja / ylätalja taakse tai eteen tai "hauisotteella" :). Niitä liikeitä, joita näistä ei tullut tehtyä edellisinä päivinä

Kulmasoutu penkissä käsipainoilla:
n. 25 kg x 10 x 3

Alatalja "hauiskäännöllä" ylöspäin / joku muu apuliike

Maastaveto, ellei tätä tullut tehtyä 2. päivänä

Jälleen kerran sama vatsatreeni kuin 1. ja 2. treenikerralla. Tästä puuttuu variointi täysin.

Suunnilleen näillä treeneillä voimatasot ovat nousseet hitaasti, mutta varmasti. Lihaskasvuakin on tapahtunut ihan sopivasti ja muutenkin ihan tyytyväinen voi olla, mutta silti tuntuu että jokin punainen lanka treeneistä puuttuu. Salille lähtiessä etukäteen on harvoin tiedossa, mitkä liikkeet tulen tekemään. Tuo minä päivinä teen penkin ja jalat, on kyllä selvää kauraa ja vatsat teen löysähkösti joka kerta, mutta muutoin olisi mukava tietää, onko tuossa ohjelmassa mitään järkeä vai onko tullut treenattua ihan päin p:tä. Ja ennenkaikkea: mitä liikkeitä ohjelmaan pitäisi ottaa mukaan ? Kuinka paljon eri osa-alueita esim. hauista pitäisi yhdellä treenikerralla kiduttaa vai pitäisikö jakaa useammalle päivälle ?

Tavoitteena on vahvistaa koko kroppaa pikkuhiljaa, saada selkäkivut pysymään poissa edelleen -->poistuivat saliharjoittelun myötä täysin, saada viimeiset liikarasvat keskivartalosta pois (koko ajan parempaan päin). Toiveena ja pidemmän ajan tähtäimenä enemmän rautaa tankoon penkissä, mavessa ja jalkakyykyssä, mutta tosiaan erittäin hitaasti ja varman päälle, jottei loukkaantumisia tulisi. Ja tietysti täytyy koittaa tehdä treeneistä kovatempoisempia. Tosin kyllä nykytasokin riittää, jos treeni vain maistuu.
 
Viimeksi muokattu:

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Valtavat kiitokset ja iso käsi kaikille neuvojille! Vastaan puhelimalla, niin en jaksa sen enempää näpytellä, mutta otan huomisessa reenissä niin pienet painot että pystyn täydellisesti keskittymään siihen että teen liikkeen yläselän lihaksilla ja vedän nimenomaan kyynärpäitä alas.

Liikkeet tuntuu siis yleensä hauiksissa ja käsivarsissa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Kiitos vielä kaikille neuvoista yläselän suhteen. Nyt olen keskittynyt siihen uudella tavalla ja minulle ehkäpä parhaiten toimii se että keskityn että vedän kyynärpäitä alas/taaksepäin ja liikkeen loppuvaiheessa keskityn puristamaan lavat yhteen.
Nyt olen saanut tuntumaan jo jonkin verran enemmän tuolla lapojen välissä ja "latseissa". Olen hinkkaillut pienillä painoilla ja tulen hinkkailemaankin niin kauan kunnes liike on kunnolla lihasmuistissa ja selkälihasten käyttö tulee enemmän luonnostaan.

Ei tässä tarkoitus ole kehonrakentajaksi ryhtyä, eikä siihen mitään eväitäkään olisi, mutta on se kiva että reeni tuntuu muuallakin kun käsivarsissa.
 

Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vielä tuohon Kummelin selkätreeniin liittyen:

Olen käynyt puntilla vaihtelevasti (lue: joskus säännöllisesti, joskus ei ollenkaan) kohta varmaan 20 vuotta, enkä edelleenkään ole saanut yhtäkään taljaliikettä osumaan selkälihaksille. Mutta onneksi on leuanveto ja kulmasoutu tangolla. Aina osuu sinne minne pitääkin.

Jos leuoissa on vaikea saada sarjaa, tee penkkileukoja (ie. jalat penkillä edessä, onnistuu mm. smithissä).

Mutta meikä nyt on puritaani muutenkin. Jos jonkin liikkeen voi tehdä vapailla painoilla, sen myös teen. Haluan nimittäin mahdollisimman funktionaalista treeniä kaikkine tukilihaksineen. Eipä ole vuosiin tarvinnut laitteita lähestyä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös