Mainos

Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 940 200
  • 4 657

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Arskan nimeen vannoville annan tylynä vastaiskuna Mark Rippetoen Starting strength-ohjelman. Siinä ollaan minun mielestäni perusasioiden äärellä ja on varmaa, että progressio on melkoinen alussa.

Massaa vai voimaa, vahva ja jäntevä kroppa vai iso ja lihaksikas... Siinä niitä valintoja. Melkein väitän, että pidemmän päälle Rippetoen tyylillä pääsee vahvaksi mutta silti pystyy hyvin pelaamaan pallopelejä tai tekemään kaikenlaista kivaa kehonhallintaa. Arskan tyylillä tulee varmasti isoksi mutta urheilullisuudesta en menisi niin takuuseen enää.

EDIT.

Suosittelen vielä, jos innostuu Rippetoesta tai olympianostoista, niin välipäiville kokeilemaan kahvakuulaa. Tekee kyllä ihmeitä liikkuvuudelle. Minä itse painan yli 100 kg, pituutta on vain 175 cm, joten voisi kuvitella, että aika läski jätkä täällä sipsin muruset suupielessä kirjoittelee.

Aloittelen tässä uutta harrastusta ja on ollut kyllä mahtavaa huomata kuinka olen pystynyt tekemään kuperkeikkaa, kärrynpyöriä, käsillä seisontaa yms liikkeitä ihan helposti. Siinä on iso syy juuri tietynlaisella voima- ja lihaskuntoharjoittelulla.

Pystyn nostamaan 40kg kahvakuulan suoralle kädelle ja kahden vuoden totaalitauon jälkeen sain mavestakin sukat jalassa ja ilman vöitä ja remmejä 4x100 kg no problem. Eli kyllä jonkinlainen peruskunto säilyy kun vain säännöllisesti tekee duunia. Puntilla en ole siis käynyt kahteen vuoteen, harjoitellut vain ja ainoastaan omassa olohuoneessa.

Koitan siis vain sanoa, että oikein tekemällä on mahdollista olla "iso", vahva ja urheilullinen, ja vieläpä suht pienellä panostuksella.
 
Viimeksi muokattu:

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Arskan kultasen kuusikon yhdistäminen HIIT ohjelmaan, kuinkas kannattavaa on?

Eli punttia ma-ke-pe ja sitten välipäivien aamuina salille polkemaan/juoksemaan HIIT:iä tyhjään vastaan tietenkin.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Kovasti ois haluja aloittaa kuntosalilla käyminen, ongelmana vaan on toinen polvi. Mulla on pienen tapaturman seurauksena toinen polvi hajalla. Normaali kävely onnistuu lähes aina ongelmitta, juokseminen ei tule kuulonkaan puhumattakaan kyykkämisestä. Fysioterapeutin ohjeilla kuntoutan polvea mutta eipä se yhden jalan jumppaaminen muuta kroppaa kehitä.

Eli kuinka paljon menetän tehoja reenistä kun jalat jäävät käytännössä kokonaan ilman reeniä? Ja onko ylipäätänsä typerää aloittaa reenaaminen nyt, vai pitäisikö odotella että toinen jalka on kunnossa? Tuota jalan kuntoutumisestakaan ei ole mitään takeita, kuulema ihan fifty-sixty miten sen kanssa käy. Ja siis nyt puhutaan juuri polven kelpoisuudesta punttaamiseen jne.
 

Kyle

Jäsen
Jep, ei missään nimessä mavea kolmena kertana viikossa. Liike on jopa vaarallinen, kun sitä tehdään liian monena päivänä tai liian pitkiä sarjoja. Itse hajotin alaselkäni kun tein maastaveto 3x10 sarjoina ja siitä seurasi sitten pitkäkestoinen vaiva. Maastavetoa ei tulisikaan tehdä kuin 5 toiston sarjoja. Esim tämänhetkiseen 2-jakoiseen ohjelmaani se kuuluu vain toiseen päivään ja sitä tehdään vain 1x5. Pienestä toistomäärästä huolimatta liike kyllä tuntuu, uskokaa pois.

Tekstiä
Otetaan esimerkiksi tuo maastaveto josta tekstiä jo olikin: Mave on loistava liike kokonaisvaltaisuutensa ansiosta kenelle tahansa, MUTTA juuri tämän takia mave onkin kenelle tahansa raskas kolme kertaa viikkoon. Mave nimittäin on tekniikaltaan yksi haastavimmista liikkeistä salilla ja lähtisin jopa sanomaan että rasittavin liike nivelille.
....
....
kyseessä tosiaankin on saliharrastustaan vasta aloitteleva kaveri, niin tässä tapauksessa lähtee muutenkin tulokset ensimmäisten kuukausien aikana niin valtavaan nousuun, ettei haittaa mitään jos jaloille ei niin suurta rasitusta tulekaan, mitä jo jonkun aikaa treenanneille pitäisi tulla.

No ensinnäkin en tiedä mitä ajatuksia teissä herättää ja miltä kannilta asiaa katsotte, jos oletettavasti suht pienikokoinen kaveri tulee hankkimaan lihasmassaa salille. Itse en ainakaan pysty kuvittelemaan että ensimmäisenä neuvoisin tekemään raakoja loppuun asti vietyjä sarjoja, kovilla painoilla, tilanteen ollessa se että "nyt se lihaskasvaa äkkiä, nopeesti 3 kiloo kahteen viikoon - muista olkapäät". Tämä siis kärjistettynä sanottua.

Oli tavoitteen hakeminen sitten tulevaisuudessa 10 vuoden päästä kehonrakennuskisat tai 2 vuoden päästä perusheppua lihaksikkaampi rantakunto, niin kyllä se ensimmäinen vuosi on pitkälti samanlainen salitreenin suhteen. Ja tässä suhteessa mielestäni ensimmäiset 3-6 kuukautta menee opetellessa ja hakien tuntumaa, kahdesta samankokosesta jätkästä, samalla ruokatottumuksesta, se joka on tehnyt enemmän oikein ensimmäisten kuukausien jälkeen nostelee oletettavasti vuoden päästä isompia rautoja.

Jos kuvitteellinen tilanne edessä on 60 kilonen sälli, penkki 50 kiloo, kyykky 60 kiloo ja mave 60.

Itse näen aika pienet riskit että kaveri saataisiin totaalisen puhki kolme kertaa viikossa treenaamalla yksjakosella jossa olisi sekä mave- että kyykky. Jos nyt kuvitellaan että sarjapainoija löytyy 20 kilon tangossa molemmista päistä 10-15 kiloset levyt, never ever. En tarkoita teitä, mutta yleisesti tälläinen illuusio syntyy pullamahasille kavereille jotka ovat koko ikänsä vääntänyt kolme kertaa viikossa penkkiä ja ehkä yhden päivän välissä tehnyt jalkoja. Sitten kun nousee 120 penkistä, voidaan unohtaa omat alkuajan virheet ja lähteä opettamaan muita miten päästä samoihin painoihin... Naisille toki suositellaan sitä että joka kerta on mukana mave/rinnalle veto, kyykky ym... mihinkähän tämä illuusio perustuu, muutakuin siihen että monesti salilla näkee timmikroppaisia naikkosia jotka tekevät sen saman "kaiken tuhoavan maastavedon" jokaikinen kerta. Itse luulen että se johtuu treenipainoista.

Maven treenaaminen pienillä painoilla ehkäisee lisäksi sitä että ne nivelet tai raajat poksahtelisi myöskään tulevaisuudessa isoilla painoilla. Tuollaiselle noin 60 kiloselle sällille esittämä väite että hallitut mave-sarjat 40-50 kilolla ovat haitaksi, on yhtä perusteltua kuin sanoa että kahvakuulien heiluttelut ovat jumpan lisukkeena vaarallinen ilmiö.

Tulevaisuudessa kun yksjakoisesta siirrytään useampi jakoiseksi, alkaa useasti ne paikat reistaileen. Siinä vaiheessa kun kyykky on 100 ja penkki 80, on aika suuri houkutus laittaa siihen mave tankoon kanssa 100, jolloin tilanne on ihan eri kuin että olisi lähtenyt porrastetusti kasvattamaan sen siihen.

Olen tuttavapiirissä ja samalla salilla treenavista valehtelematta noin 10:lle ihmiselle neuvonut että treenaa ensimmäiset kolme kuukautta tai kun ensimmäisen stoppi tulee yksjakoisella jossa on mave, kyykky ja penkki. Tämän jälkeen on hyvä siirtyä 2 tai kolme jakoiseen jossa kyseiset liikkeet tehdään kaksi tai yhden kerran viikkoon ja silloin voi lähteä kokeilemaan vähän niitä omia maksimeita kun pohjatyö on suoritettu ja painoja on kasvatettu maltillisesti. Tällähetkellä kaikki on pysynyt terveenä ja tulosta on tullut, viimmeisimpänä opetin perusliikkeet omalle pikkusiskolle.


Ja en oikein vieläkään tahdo ymmärtää, mikä laittoi sinut vaihtamaan niskantakaapunnerruksen maveen ja jättämään jonkun hauiskäännön ohjelmaan? Mave ei todellakaan ole millään mittarilla mikään olkapääliike, ja olkapäät nyt on huomattavasti isompi ja merkittävämpi lihasryhmä kuin hauikset jotka ohjelmastasi löytyy.

No yhtähyvin hauiksen tai olkapäiden tilalle voi vaihtaa pohkeet(joita ei tuossa Arskan kutosessa treenata millään tavalla), ei sillä ole käytännön kannalta mitään merkitystä minulle mitkä ovat kyykyn, maven ja penkin lisäksi muut liikkeet. Hauiksen treenaamisen suosiminen mies henkilölle on kuitenkin semmonen tietynlainen status-symboli ja sitä kautta itsevarmuuden nostattaja, joka vaikuttaa taas salimotivaatioon. Itse ainakin tykkään aina salaa vähän pullistella omalle peilikuvalleni.

Puhuit totta että en ajatellut liikkeiden suoritusjärjestystä sen enempää kirjoitellesani, niistä olen samaa mieltä kanssasi, tuli lähinnä vain listattua nuo kuusi ehdottamaani liikettä.
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Vähemmän yllättävästi mitään yksimielisyyttä treeniohjelman suhteen ei löydy, mutta en sitä juuri odottanutkaan. Tuota Arnoldin kultaista kuusikkoa minulle suositeltiin jo tuossa parisen viikkoa sitten useaan otteeseen, kun otin salihommat puheeksi kavereiden kanssa. Kun sitä lisäksi sekä täällä että tuolla pakkotoistossa suositellaan, niin en kai ko. ohjelman kanssa voi ihan metsäänkään mennä. Eli tällä aloitetaan ja omaa kroppaa kuunnellen sitten muokataan tarpeen mukaan. Ensimmäiset kerrat varmaan menee ihan tekniikkaa hioessa, toivon mukaan paikalla on joku kokeneempi joka tulee heti sanomaan kun teen liikkeet päin vittua, ettei tarvitse heti alkuun lopettaa koko touhua jonkun vamman takia.

Netistä, yllätys yllätys, löytyy kyllä aika kattavia oppaita noiden perusliikkeiden tekemiseen, joten eiköhän tämä tästä ihan hyvin lähde käyntiin. Vielä pitäisi opetella syömään helvetisti enemmän kuin nykyisin, mikä saattaa osoittautua haasteeksi kun tuo ruokahalu ei ole koskaan hirveän kummoinen ollut. Proteiinipirtelöt sun muut lisäravinteet taidan ihan suosiolla jättää myöhempään vaiheeseen, kun kuulemma alkuun tuloksia tulee nopeasti ilmankin. Ei kai siitä toki haittaakaan ole, jos heti alkuun ottaa nuokin mukaan uuteen elämänrytmiin.

Kuusikko on hyvä valinta, sillä itsekin aloitin reilu pari vuotta sitten punttistouhuni ja olin tyytyväinen. Alkuun treenasin kotioloissa, käytössä vain penkki ja leuanvetotanko, joten hieman joutui soveltamaan. Ja niskan takaa punnerruksen tilalla tein pystypunnerrusta käsipainoilla. Ainoa salivammani syntyi muuten vuosikymmen takaperin, kun aloittelijani sain toisen olkapään sijoiltaan. Ja liikehän oli niskan takaa punnerrus.
Tärkeintä on kuitenkin aloittaa säännöllinen treenaaminen. Ohjelmien kanssa ehtii säätää vielä moneen otteeseen, jahka oma "maku" treenaamisen suhteen kehittyy. Ruokahalun en usko olevan ongelma sillä salitreeni aiheuttaa melkoisen sudennälän.

Jos englanti taittuu niin bodybuilding.com -sivustolta löytyy hyviä ohjeita liikkeiden suorittamiseen. Ja videot auttavat vaikkei kieli taipuisikaan. Tässä muutama kuusikon liike ohjeistettuna:
Penkkipunnerrus: Barbell Bench Press - Medium Grip Exercise Guide and Video
Kyykky: Barbell Squat Exercise Guide and Video
Pystypunnerrus käsipainoilla: Dumbbell Shoulder Press Exercise Guide and Video
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Yksi kysymys olisi koskien eri lihasryhmien treenausta. Eli jos oletetaan, että treenaa kaksijakoisella ohjelmalla ja edessä olisi vaikkapa rinta-olkapää-selkä. Ja kutakin lihasta 3 liikettä. Eli kannattaako tehdä vaikkapa ensiksi rinta kokonaan, sitten olkapäät ja lopuksi selkä? Vai esimerkiksi ensiksi penkki, sitten pystypunnerrus ja sitten vaikkapa ylätalja?

Eli lyhyesti, tehdäänkö ensin yksi lihas kokonaan vai vuorotellaanko eri lihasryhmien välillä?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Eli lyhyesti, tehdäänkö ensin yksi lihas kokonaan vai vuorotellaanko eri lihasryhmien välillä?

Kai se on tehokkainta aina tehdä yhtä liikettä kerrallaan ja yrittää väsyttää kohteena olevat lihakset mahdollisimman hyvin. Jos alkaa vaihtamaan liikettä kesken kaiken niin lihakset saavat lepoa, mikä ei ole tarkoituksenmukaista. Lihakselle pitää antaa selvä signaali että nyt tuli tehtävä mitä se ei pystynyt enää suorittaa, silloin on treeni onnistunut.
 

TDM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Oulu
Kyllä. Minulla on kultainen nelikko: mave, kyykky, penkki ja leuanveto. Niihin sitten lätkitään toistoja ja apuliikkeitä tavoitteiden mukaan.

Tämä. Itse treenailen aina treenikerralla yhden ison liikkeen tuosta nelikosta ja apuliikkeitä päälle. Leukoja melkein joka kerta, olen vasta vähän vanhemmalla iällä leuanvedon löytänyt. Aikaisemmat ylätaljavirittelyt on jääneet nyt tosi vähälle. Dippejä ojentajille, voimapyörää vatsoille niin hyvä tulee.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Lopuksi vielä Helsingissä asuville, onko suosituksia hyvästä kuntosalista? Heitetään nyt ranskiksilla vähän mahdollisia kriteereitä:

Jos asustelet idässä päin, suosittelen erityisesti Kontulan kuntokellaria ja Myllypuron liikuntamyllyä. Molemmat metroaseman vieressä ja todella halpoja, koska ovat kaupungin saleja. Kontulassa kävi ainakin ennen (kävin siellä vuoteen 2005 asti) todella isoja äijiä ja se antaa omaankin treenaamiseen lisäpotkua kun katselee ja kuuntelee isojen karjujen touhua. Liikuntamylly on taas aika monipuolinen urheilukeskus, jossa salifasiliteetit ovat vain siedettävällä tasolla, mutta muuta urheilua on helppo harrastaa. Jos pelkkää salia arvioi, Kontula vie voiton.

Mitä tulee muutoin treenaamiseen, itsellä on hieman täällä kirjoittelevista poikkeava treenifilosofia. Täällä useat treenaavat melko "tieteellisesti" ja jaottavat treenit tarkasti ja treenaavat kultaisten kuusikoiden tms. mukaan. Itse treenaan ihan fiiliksen mukaan ilman kummempia ohjelmia yhdestä neljään kertaan viikossa 30-60 minuuttia kerrallaan hieman kuntopiirityyppisesti. Jos ei nappaa treenata vaikka selkää, vaikka olisi selkätreenin "vuoro" treenaan jotain mukavampaa, esim. vatsoja. En ole myöskään tehnyt syömisestä tiedettä ja vouhkaa proteiinien perään, vaan syön perusterveellistä ruokaa ja palautusjuoman lähinnä kovemman treenin jälkeen. Ainakin omalla kohdalla kyseinen metodi toimii ja omasta mielestä olen ihan hyvässä, keskivertojamppaa huomattavasti kovemmassa kunnossa. Ajattelin lähinnä sitä, että ei sitä välttämättä heti treenaamisen alkuvaiheessa tarvii niin tieteellisesti treenata. Hankit ensin hyvän yleispohjan treenaamalla vaikka vuoden päivät sitä sun tätä ja siirryt sitten tieteellisempään treeniin, jos siltä tuntuu. Tämä näin vaihtoehtoisesta näkökulmasta.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Mikä olisi hyvä hiilihydraattienlähde treenin jälkeen kun palautusjuoma ei niitä tarpeeksi sisällä? Nopeasti imeytyviä ilmeisesti tarvitsisi olla ja mielellään jotain ihan perustavaraa mitä ei erikseen tarvitsisi kaupasta hommata vain sitä varten. Onko esimerkiksi banaani tai vaalea leipä huono ratkaisu? Jos jättää leivän päältä rasvan pois mikä hidastaisi imeytymistä?
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Mikä olisi hyvä hiilihydraattienlähde treenin jälkeen kun palautusjuoma ei niitä tarpeeksi sisällä? Nopeasti imeytyviä ilmeisesti tarvitsisi olla ja mielellään jotain ihan perustavaraa mitä ei erikseen tarvitsisi kaupasta hommata vain sitä varten. Onko esimerkiksi banaani tai vaalea leipä huono ratkaisu? Jos jättää leivän päältä rasvan pois mikä hidastaisi imeytymistä?

Tietysti ekana tulee mieleen joku muu palautusjuoma jos on siis tarkoitus saada hiilarit kehiin nopeasti. Jos palautumisjuoma kuitenkin sisältää hiilareita jonkin verran niin sitten suosittelen kunnon ruokailua lyhyehkön ajan sisällä treenistä. Muuten varmaan lähtisin banaanilla liikenteeseen.
 

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Vinkkejä ruokavalion suhteen. Käyn normitilanteessa salilla 4 kertaa viikossa, ja tämän lisäksi 1-2 kertaa viikossa tulee tehtyä jotain aerobista, esim. lenkki, salibandy tai sulkapallo.

Olen ajatellut kokeilla kiristellä vähän kesää katsoen, ja miksei muutenkin. Kaipailisin vinkkejä ruokavalioon nyt! Varmaan aiemmilla sivuilla on ollut ripotellen ko. aiheesta viestejä, mutten jaksa selailla. Tähän saakka olen syönyt aikalailla seuraavalla kaavalla:

Aamulla duunissa pari jälkiuunipalaa, päällä margariini, siivu metukkaa ja juusto. Lisäksi kupillinen kahvia ja lasi tuoremehua.

Lounaalla olen n. 13.30 käynyt aina syömässä ns. sikalounaan viereisessä buffassa, sisältäen aina esimerkiksi 300g lohta ja 300g kanaa, pari slaissia pizzaa, kauhallinen riisiä ja perunaa, sekä vähän salaattia ja lasillinen mehua. Tämä siis keskimäärin, välillä jopa enemmän.....

Duunin jälkeen salille, salin jälkeen palautusjuoma (hera80, n. 1½ kauhallista), ja himassa olenkin syönyt vain iltapalan, esimerkiksi pari aamunkaltaista leipää, tai karjalanpiirakkaa. Päivällistä ei siis ole ollut missään välissä.

Ei mikään terveellisin ruokavalio, mutta paino pysynyt silti aika samoissa kuin aiemminkin. Tällä hetkellä painan n.80kg ja pituutta on 177cm, läskiä ei hirveästi tuosta painosta löydy.

Olen käsittänyt, että n. 6x päivässä pitäisi syödä, miten nämä kannattaisi ajoittaa ja mitä syödä? Ajattelin aloittaa tämän ruokavaliohöntyilyn tänään. Ostin eilen koipireisiä jääkaappiin, ne menee tänään uuniin. Lisukkeeksi otan vähän riisiä ja tomaatti/kurkku/salaatti + raejuusto-combon. Muita main course-ruokalajeja voisi olla jatkossa tonnikala/lohi/kana/possunfile/omatekemät jauhelihapihvit noin perusrungoltaan. Aamun leivät ajattelin pitää ennallaan, tai ehkä vaihtaa metwurstin kinkkuun ja leivän real max proteiini-leipään? En tiedä, olen aivan noviisi näissä jutuissa. Ostin himaan myös raejuustoa ja tonnikalaa, ja esim eilen illalla söin iltapalaksi n. 150g tonnikalaa ja raejuustoa sekaisin. Rahkat jne ei ihan hirveästi koveta välipalavaihtoehtona.

Koittajaa jaksaa lukea ylläoleva sekamelska läpi, ja antakaa ideoita, vinkkejä ja ajatuksia!
 

Veijari

Jäsen
Filatovi, tässä sinulle amatöörin neuvoja ranskalaisin viivoin;

Varsin niukan aamupalan ja hevoslounaan välissä sinulla on liian pitkä tauko ja päivällinen puuttuu kokonaan. Vähennä hiilihydraatteja ja lisää protskuja.
Tässä esimerkki päivän ruokailusta;
- syö aamupala runsaampana; lautasellinen puuroa, 1 pala leipää kalkkuna- ja juustoviipaleella, kahvi, marjoja, raejuustoa
- lounas; jättäisin jopa perunan kokonaan pois lautaselta ja lounaan yhteydessä 1 dl riisiä lihan tai kalan (200g) ja kasvisten lisukkeena
- iltapäivällä jälleen välipala; protskupatukka, maitorahka tai raejuusto ja marjoja tai hedelmä
- päivällinen noudattaen lounaan kaltaista lautasta
- iltapalana tonnikalaa ja raejuustoa sekä 1 pala leipää juusto- ja kalkkunaviipaleella
- juo runsaasti vettä
 
Viimeksi muokattu:

Filatovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & TS
Filatovi, tässä sinulle amatöörin neuvoja ranskalaisin viivoin;

Varsin niukan aamupalan ja hevoslounaan välissä sinulla on liian pitkä tauko ja päivällinen puuttuu kokonaan. Vähennä hiilihydraatteja ja lisää protskuja.
Tässä esimerkki päivän ruokailusta;
- syö aamupala runsaampana; lautasellinen puuroa, 1 pala leipää kalkkuna- ja juustoviipaleella, kahvi, marjoja, raejuustoa
- lounas; jättäisin jopa perunan kokonaan pois lautaselta ja lounaan yhteydessä 1 dl riisiä lihan tai kalan (200g) ja kasvisten lisukkeena
- iltapäivällä jälleen välipala; protskupatukka, maitorahka tai raejuusto ja marjoja tai hedelmä
- päivällinen noudattaen lounaan kaltaista lautasta
- iltapalana tonnikalaa ja raejuustoa sekä 1 pala leipää juusto- ja kalkkunaviipaleella
- juo runsaasti vettä

Aikalailla näissä merkeissä olen suunnitellutkin. Onko se 6 ruokailukertaa päivässä miten tarkkaa? Laskeskelin, että ehkä viiteen kerkeän omalla elämäntyylilläni, kuutta en oikein pysty toteuttamaan. Avokonttorissa ei voi oikein mitään välipaloja nautiskella, ja menen tosiaan salille aina suoraan töistä, 4 kertaa viikossa. Mites aamupalan laita, tarvitseeko välttämättä olla noin runsas? Toki sitä pitää monipuolistaa ja kokoa kasvattaa, kun vaihdan tuon hevoslounastelun maltillisempaan vaihtoehtoon. Puuro voi olla vähän ongelmallinen, sillä syön aina työpaikalla, ja safkan pitäisi olla helppoa ja nopeaa syödä.

Mitkä hedelmät olisi hyviä nautittavaksi? Omista lemppareista löytyy ananas, banaani ja omena. Onko niistä välipalaksi? Proteiiniahan niissä ei ole. Ananasta olen käyttänyt vähän kuin karkin korvikkeena, välillä iltaisin napostellut telkkaria katsoessa, iltapalan lisukkeena.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Puuro voi olla vähän ongelmallinen, sillä syön aina työpaikalla, ja safkan pitäisi olla helppoa ja nopeaa syödä.

Minä en tykkää puurosta, mutta 2-3 desiä kauraleseitä sekoitettuna maitoon/veteen menee alas ihan helposti. Ei se mikään maku nautinto ole, mutta hoitaa asiansa.

Rahkoja kannattaa opetella syömään, kun niistä saat helposti proteiinia. Valion Pehmeällä on helppo aloittaa harrastus ja lopulta siirtyä kovempiin kamoihin, kuten S-kaupoista löytyviin X-Tran rahkoihin. Lidlistä löytyvä maitorahka on myös hyvää ja Lidl otti Dolen ananaspalat valikoimiinsa huokeaan 89 sentin hintaan, niin niillä on hyvä maustaa rahkoja.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikalailla näissä merkeissä olen suunnitellutkin. Onko se 6 ruokailukertaa päivässä miten tarkkaa?
Ei todellakaan tarvitse syödä 6 kertaa päivässä, jos ei halua. 3-4 kertaa riittää vallan mainiosti, että sinun kokoisesi kaveri saa riittävät kalorit kasaan ilman, että annoskoko kasvaa turhan suureksi. Varsinkin treenin jälkeiseen ateriaan kannattaa panostaa ja syödä kunnolla, eikä mennä linjalla "pari leipää ja lasi mehua".
 

Veijari

Jäsen
Käytä proteiinivalmisteita (patukoita ja juomia) jos ruokailuihin ei meinaa jäädä aikaa. En toisaalta tiedä mikä sun duunisi on mutta herää puolituntia aikaisemmin ja syö kotona runsas aamupala jos kerran töissä syöminen on vaikeaa? Valmistele annokset edellisenä päivänä. Voihan sitä syödä lounaan vaikka paskalla istuessa ja ihan sama syökö lounaan tupperwaresta tai noutopöydästä. Elämä on täynnä valintoja.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koittajaa jaksaa lukea ylläoleva sekamelska läpi, ja antakaa ideoita, vinkkejä ja ajatuksia!

Muutama idea ruokavalioosi, voi olla osittain jo mainittu ketjussa;

- Jos ateriavälit uhkaa venyä liian pitkiksi, ota duuniin mukaan jotain helppoja välipaloja. Esimerkiksi banaani, rusinat tai myslipatukat. Niistä ei saa juurikaan proteiineja, mutta auttavat pitämään verensokerin vuorokauden aikana tasaisempana ja tämä valmistaa sua duunien jälkeisiin treeneihin.
- Valittelit, että rahkat ei tipu. Vinkki: sekoita rahkan sekaan makean makuvaihtoehdon pilttiä tai pakastemarjoja, niin tilanne saattaa muuttua. Marjoissa on vitamiineja ja kuituja.
- Kalaa vähintään kerran viikossa, niin saat omega rasvahappoja.
- Panosta aamupalaan - mysliä, tuoremehua, leikkelemakkaraa, kananmunaa ja mahdollisimman vähän vaaleaa leipää.
- Osta kaupasta isompia satseja kanaa/broileria ja tee niistä yksinkertaisia, salaatin, raejuuston yms. lisukkeiden kanssa uppoavia safkoja valmiiksi jääkaappiin. Sama pätee jauhelihaan.
- Monessa proteiinipitoisessa ruoassa/ruokatarvikkeessa on isot erot ja tietyt premium-merkit ovat laatutasoonsa nähden törkeän ylihinnoiteltuja. Kaupan omista merkeistä (SOK, Kesko, LIDL) löytyy todella huokeita, laadukkaita tuotteita eli kannattaa suorittaa myös hiukan hintavertailuja.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Bodaamista on tullut jonkun verran harrastettua, mutta massan kerääminen on hieman haastavaa. Tarkoitus ei ole siis mitään kunnon massakuuria aloittaa, mutta kunhan nyt painoa saisi nousemaan jonkun verran. Eli 3-kertaa viikossa tulee käytyä puntilla + kaikennäköiset pallopelit siihen päälle. Kaloreita menee päivässä varmasti melko paljon.

Tuossa veijarin listassa oli kohta, juo paljon vettä, josta tuli mieleen, että vaikuttaako nesteytys paljonkin lihasten kasvuun? Vai onko kyse jostain ruoan imeytymisestä tms? Ja toinen kysymys mikä tuli mieleen kun laskeskelin noita kaloreita ja proteiineja parin päivän ajalta, niin huomasin että proteiineja tulee aivan tarpeeksi päivässä (2-3g per painokilo), mutta kalorimäärät ovat omaan kulutukseen ja painoon nähden melko normaaleissa lukemissa (vaikka pitäisi varmaan ylittää päivän suositustaso). Elikkä tuleeko lihasmassaa, jos proteiineja tulee runsaasti, mutta kalorit jäävät hieman vajaaksi? Varmaan johtuu tuo kaloreiden vajaus siitä, että tulee syötyä paljon rahkoja, yms. korkea proteiinipitoisia ja vähäkalorisia tuotteita. Pitääkö tässä alkaa mättämään jotain rasvaisempaa ruokaa?
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Etikettikysymys!!
Milloin "saa" alkaa reenaamaan hihaton paita päällä? Itse tykkään varsinkin käsiä reenatessani pitää vaimonhakkaajaa päällä, koska silloin näen kivasti lihaksen liikkeen ja supistuksen huomaa hyvin ja liikettä on helpompi korjata jos se menee väärin. Toki näin muikunruotona ja itserakkaana tyyppinä kerään silloin tällöin vähän isommilta pojilta kummaksuvia katseita joten heitänpä tällaisen kysmyksen ilmoille.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Etikettikysymys!!
Milloin "saa" alkaa reenaamaan hihaton paita päällä? Itse tykkään varsinkin käsiä reenatessani pitää vaimonhakkaajaa päällä, koska silloin näen kivasti lihaksen liikkeen ja supistuksen huomaa hyvin ja liikettä on helpompi korjata jos se menee väärin. Toki näin muikunruotona ja itserakkaana tyyppinä kerään silloin tällöin vähän isommilta pojilta kummaksuvia katseita joten heitänpä tällaisen kysmyksen ilmoille.

Ketään ei kiinnosta vittuakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös