Mainos

Punttisalilla kävijät/bodausta harrastavat

  • 935 443
  • 4 657

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Siitä päästäänkin asiaan, eli mietiskelen tässä sellaista, että pitäisikö mavelle olla melkeinpä oma paivänsä. Nimittäin nyt on niin, että teen jaloille kyykyn, etureisien ojennuksen koneella sekä suorin jaloin maven ja satunnaisesti lenkeistä riippuen pohkeet. Kun tuohon esim. eilen yritin loppuun maastavetoa, oli paukut aika loppu. Toinen treeni menee selälle, teen sen kulmasoutuna, ylä- ja alataljana ynnä haukkarit päälle. Kolmas sitten penkkiä, peck deckiä, vipareita ja pystypunnerrusta sekä ojentajaliikkeitä. Teen nuo viikon aikana, joten neljäs treenikerta pitäisi tunkea mukaan. Toisaalta se sitten lyhentäisi jalkatreenejä ja tehostaisi varmasti mavea. On vähän turhauttavaa hilkuttaa pienillä kiloilla, enkä selkäpäiväänkään sitä viitsisi lisätä, koska souduissa sun muissa joutuu puristamaan jo aivan tarpeeksi. Remmejä en käytä edelleenkään, mutta vastakkaisotteilla olen saanut hyvää tuntumaa.

Niin, ja sitten sellainen juttu että. Nimittäin täällä taannoin minä jo olikohan nimimerkki KiVi tuskailimme kyykyn aiheuttaman niskasäryn ja pyöryttämisen kanssa. Johtuupi ilmeisesti liian heikosta niskasta ynnä rautojen turhasta riiputtamisesta niskan päällä. Korjasin asentoa alemmas yläselän ja niskan lihasten väliin, ja nyt pystyy tekemään kyykkyä paljon tehokkaammin taas. Ei pyörrytä heti kärkeen vaan saa rypistää ihan loppuun saakka.

Ehdottaisin että ota suosiolla neljäs treenipäivä viikkoon. Esim. ma,ti,to ja pe. Pistä mave selkäpäivään ja pidä se ehdottomasti ensimmäisenä liikkeenä. Sen jälkeen sitten kulmasoutua, jullea...

Jalkapäivänä sitten kyykky ekana (pääliike) ja siihen avuksi sjmv, prässi, jne. Ja kyykyssä ei missään nimessä saa pitää tankoa niskassa! Lavat taakse ja selkään se tanko. Mave ja kyykky ovat kuitenkin niin raskaita liikkeitä ja samalla toisiaan tukevia, että pidä ne eri päivinä.

Ekana rintapäivänä vaikka se penkki ja pari apuliikettä rinnalle (vaikkapa just tota vinopea ja pecdeckiä). Päälle olkapäitä.

Tokana penkkipäivänä vaikkapa kevyempi penkki (nopeus) ja sitten joku spesiaali-käsitreeni. Haupitseille ja ojentajille joku kiva rääkki.

Eli esim. Ma jalat (kyykky), ti rinta (penkki), ke lepo, to selkä (mave), pe hanskat+pena. Vatsoja voisi tehdä vaikka maanantaisin ja torstaisin tai miten nyt haluaakin. Ruotoa kannattaa joka tapauksessa vahvistaa jos tahtoo kyykätä ja vetää paljon. Ja mielestäni hyvä että olet jättänyt remmit vedossa pois. Tulee voimaa näppeihin "hieman" eri tavalla.

Että miltäpä kuulostaisi? :) Vähän näin nopeasti veivattu setti, mutta kyllä mä voisin tuollaista kokeilla :) Ehkäpä muuten voisi siirtää olkapäät perjantaille ja perjantailta vaikka haukkarit ekaan rintapäivään? No, kukin tekee kuinka itselle sopii.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset vinkeistä. Nyt kun fundeeraan, niin eipä tuossa maven ja kyykyn tekemisessä samana päivänä ollut edes mitään järkeä. Kaksi isoa liikettä samalle päivälle, joo. Näillä mennään, sano sampio.

Näyttää siltä, että ehdin vain kolmesti salille, joten siirrän maven selkäpäivään ekaksi liikkeeksi. Jalkojen pääliike on kyykky ja sitten penkkiä teen ekaksi olkapää-ojentaja-rinta -kerralla.

Mave, kulmasoutu/taljat, hauis

Kyykky, suorinjaloin mave, reiden ojennus tai joskus kaikkien näiden tilalta etukyykkyä/rinnallevetoa/tempausta

Penkki, peck deck, hartialiikkeitä ja ojentajat

Vatsoja selkä- ja penkkipäivänä, kylkiä jalkapäivänä.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lankkupena

Kokemuksi lankkupenkistä kenelläkään? Olen nyt kahdesti tehnyt sitä ihan vain saadakseni tuntuman hieman normaalia isompiin painoihin. Kymmenen sentin lankulta pystyin yllätyksekseni pökkäämään 3x180 kg ja 5x175 kg. Eli aika paljon, noin 15 kiloa, se kymmenen sentin lankku siinä rinnan päällä keventää nostoa.

Jätän kyllä lankkupenkkailut nyt vähäksi aikaa. Nuo pari harjoitusta saavat riittää tuomaan sitä tuntumaa isoista painoista. Ihan hyvän tuntuman kyllä sain ojentajiin, että varmaan sinnekin osastolle ihan hyviä harjoituksia olivat.
 

Fremont

Jäsen
Kokemuksi lankkupenkistä kenelläkään? Olen nyt kahdesti tehnyt sitä ihan vain saadakseni tuntuman hieman normaalia isompiin painoihin. Kymmenen sentin lankulta pystyin yllätyksekseni pökkäämään 3x180 kg ja 5x175 kg. Eli aika paljon, noin 15 kiloa, se kymmenen sentin lankku siinä rinnan päällä keventää nostoa.

Mulla keventää selvästi enemmän, kun ykkönen raakana pysäytyksellä on ollut luokkaa 130-140 kg, niin 10 cm lankulla tuli 170 kg. Normaali nostomatkani on noin 35-38 cm.
Tappaa myös oman lähdön jos veivaa näitä lankkuja/lattiapenkkejä, ja toisella treenillä nopeutta. Saattaa olla yksilöllistä, mutta itse tarvitsen kohtuu kovia täydellä liikeradalla tehtyjä nostoja jotta mikään kohta nostosta ei jäisi jälkeen.

Olen jo sen verran vanha äijä että pitää jättää suosiolla yli 150 kg nostot muille, hirveä pauke ja pritinä kyynärvarsissa jo tuollaisessa 170 kg penkissä, tuntuu että paikat ei kestä.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mulla keventää selvästi enemmän, kun ykkönen raakana pysäytyksellä on ollut luokkaa 130-140 kg, niin 10 cm lankulla tuli 170 kg.

Oho, onpa hurja tuo kevennys 10 sentin lankulla. Teitkö tuon 170 kg myös pysäyttämällä? Itse en pysäyttänyt noissa sarjoissa lainkaan, vaan ainoastaan huolehdin hyvin siitä, että pysyn itse tanakasti penkissä, enkä auta rytkäyttämällä tankoa ylöspäin.

Eikä se vanhuus yksin pane pelkäämään nivelien puolesta. Kyllä ihan tosi huolen saa kantaa esimerkiksi ranteista ja kyynärpäistä, kun tolskaa isojen painojen kanssa.
 

Fremont

Jäsen
Oho, onpa hurja tuo kevennys 10 sentin lankulla. Teitkö tuon 170 kg myös pysäyttämällä? Itse en pysäyttänyt noissa sarjoissa lainkaan, vaan ainoastaan huolehdin hyvin siitä, että pysyn itse tanakasti penkissä, enkä auta rytkäyttämällä tankoa ylöspäin.

Eikä se vanhuus yksin pane pelkäämään nivelien puolesta. Kyllä ihan tosi huolen saa kantaa esimerkiksi ranteista ja kyynärpäistä, kun tolskaa isojen painojen kanssa.

Ei hemmetissä pysäytelty, niin äkkiä ylös kuin lähti vaan!
En ole hirveästi lankkua vääntänyt, ne harvat kerrat mitä tulee tehtyä vedetään yleensä siinä oman raakamaksimin tai vähän yli painoilla, toistot välillä 1-3.

Lattiapenkkiä on tullut tehtyä enemmän, mutta treenaan nykyään yksinäni kotona, voimannostotelineessä toki, joten siinä ei ole mitään enkkoja koitettu.

Lähtö on aina ollut ongelma, eikä nopeustreenikään tunnu kuin huonontavan asiaa. Stopparit, jossa pysäytetään tanko pari senttiä rinnan yläpuolelle ja pidetään muutama sekunti (itse lasken kolmeen hitaasti) tuntuvat tehoavan itsellä parhaiten tuohon heikkoon lähtöön.

Loppuojennuksen parantamiseen, mikäli jotain nyt kiinnostaa, tuntuu hyvältä vaihtoehdolta ripustaa tanko ketjujen varaan voimannostotelineeseen. En ole tosin paras neuvomaan koska loppuojennus on melko vahva, enkä sitä juuri treenaile, mutta ketjusysteemillä joutuu tankoa myös koordinoimaan.

Hauskaa että mainitsit ranteet, toinen leikattiin itseltä pari vuotta sitten, mutta aika nopeasti pääsin lähes vanhaan kuntoon, paljon nopeammin mitä sairalomaa riitti. Tuossa "isossa" nostossa se ranne kyllä pelotti.

Jep, patujen pitää ottaa rauhassa, ei tässä enää ole mahkuja kilpailla kuin itsensä kanssa.
 

#8 Manoel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, FC Honka
Vinkkejä saliohjelmaan?

Eli itellä ois nyt tarkotus alottaa taas parin kk tauon jälkee punttiharrastus. Tarttisin vähän vinkkejä kokeneemmalta kaartilta minkälaisella ohjelmalla sitä rupeais reenaamaan. Mielessä on ollu tommonen kaksjakonen ohjelma, sillä oma rahatilanne ei tällä hetkellä ole semmonen, että siellä salilla vois joka päivä ravata. Toisaalta haluaisin mahdollisimman tehokasta treeniä, eli miten toi kaksjakonen toimii verrattuna vaikkapa kolmijakoseen? Tavoitteena on saada lihasmassaa kerättyä luiden päälle, siis voimatreeniä jos oikein nää käsitteet ymmärrän. Lisäravinteita tuli intissä otettua heraproteiinin muodossa aina iltaisin, mutta empä mä tiedä vaikuttiko se ollenkaan. Oon ajatellu jos semmosen pussukan hakis taas marketista, ja koittais tarkemmin seurata miten se omaan kroppaan toimii. Mutta asiaan eli vähän perustietoja ekana:

Ikä 21v
Paino 84kg
Pituus 182cm

Tän hetkisiä tuloksia:

Penkki max 1x100
Leuat leveellä apinaotteella about 15
Perinteiset leuat 20
Punnerrukset +50
Istumaannousu +60

Siinä nyt jotaki tän hetkistä, suuntaa antavaa tulostasoa.

Eli olin siis ajatellut kaksijakosella treenin aloittaa ja ajattelin jakaa sen näin:

Päivä 1. Kädet, olkapäät, rinta, vatsa, kyljet
Päivä 2. Ylä- ja alaselkä, jalat kokonaisuudessaan
Kuulostaako tommonen ihan järjettömältä, meinaan tossa voi helposti varmaan käydä niin ettei paukut riitä 100% suoritukseen varsinkaan ekan päivän kohdalla? Intissä tuli reenattua ilman mitään ohjelmaa, vähän fiiliksen mukaan tuli tehtyä millon mitäkin. Voimaharjottelussa ilmeisesti jotakuinki 3x8 sarjoja suositaan? Himassa voi tietenki aina punnerruksia ja vatsoja tehä vaikka kuinka, mutta onko se järkevää esim. välipäivinä? Mielessä on ollu 3 krt/vko salilla käynti, siihen päälle lenkit koirien kanssa sekä n. 7km pyöräily per suunta salille. Vaikuttaako noi jotenki tulosten tekemiseen, lähinnä että millasella sykkeellä teen ne? Salilla olen siis käynyt, ja tulostaso on vähintään kohtalainen omasta mielestä. Toivoisinki, että joku viittis vähän avata näitä juttuja noviisille, ja jos jostain löytyy jotain valmis ohjelmia missä kerrotaan liikkeet mitä kannattaa tehdä, olisin kiitollinen. Voi toki ehdottaa omiakin!
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aloittelin tuossa noin viikko sitten runsaan kolmen vuoden tauon jälkeen salitreenit tarkoituksenani saada sekä oma kunto paremmaksi että erityisesti itsetuntoni kohotetuksi.

Lähtötasoni on sanalla sanoen hirveä eli vatsaa löytyy, muttei lihaksia. Ruokavaliota en ole ehtinyt/jaksanut vielä kovin kauheasti miettiä, vaan keskityn näin aluksi enimmäkseen kestävyyden lisäämiseen ja voiman hankkimiseen.

Treenaan viikossa kolmisen kertaa, tunnin verran joka kerta. Tähän mennessä olen vasta päässyt sinuiksi laitteiden kanssa ja tehnyt pari kertaa trainerin minulle laatimaa ohjelmaa, joka on ilmeisesti laadittu ihan aloittelijalle.

Tuloksia uskallan odottaa näkyväksi vasta tuossa marraskuun puolella ja jo pienikin muutos fyysisessä habituksessani olisi tervetullutta.

Omat mittani ovat juuri nyt 188 cm ja n. 95 kg. Tarkoituksenani on säilyttää paino samana, mutta korvata sen koostumus lihaksilla.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kertokeepas joku viisaampi, että pitäisikö seuraavasta olla huolissaan. Eli olen tehnyt penkin jalat penkillä tähän saakka. Tänään kokeilin jalat maassa oikeastaan ensimmäistä kertaa, koska laitoin rautaa vähän enemmän tankoon. Vedin selän niin mutkalle kuin vain hartiat ja pakarat penkissä pystyin. Rauta nousi ihan ok, mutta selässä tuntui aika juilakkaasti, vähän kuin olisi mavea vääntänyt vähän huolimattomasti. Nythän se vain taipui eri suuntaan. Mutta siis, tohtiiko tuota kaarta hakea lievästä särystä huolimatta, vai pitäisikö huolestua? Särky hävisi aika nopeasti, joten kai tuo voi olla ihan vain tottumuskysymyskin. Enkä minä aio solttupenkistä luopua, mutta silloin tällöin tullee perinteisesti kokeiltua isommilla painoilla.
 

Jeffrey

Jäsen
Vedin selän niin mutkalle kuin vain hartiat ja pakarat penkissä pystyin.

Laske vaan rauhassa se selkäkin siihen penkille. Kaarella et tosiaan saa muuta tehtyä kuin haittaa itsellesi, ja noh siinä sivussa nostettua vähän isompia painoja. Voit ihan hyvin laskea jalat maahan, mutta jätä kaari tekemättä. Eli anna jalkojen olla rennosti siinä sivulla. Nosta vain isompia painoja ja nyt jalkojen ollessa maassa sun on helpompi fuskata jos tanko meinaa jäädä rinnalle. Eli sitten tarpeen tullen kiristät niitä pakaroita.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kertokeepas joku viisaampi, että pitäisikö seuraavasta olla huolissaan. Eli olen tehnyt penkin jalat penkillä tähän saakka. Tänään kokeilin jalat maassa oikeastaan ensimmäistä kertaa, koska laitoin rautaa vähän enemmän tankoon. Vedin selän niin mutkalle kuin vain hartiat ja pakarat penkissä pystyin. Rauta nousi ihan ok, mutta selässä tuntui aika juilakkaasti, vähän kuin olisi mavea vääntänyt vähän huolimattomasti. Nythän se vain taipui eri suuntaan. Mutta siis, tohtiiko tuota kaarta hakea lievästä särystä huolimatta, vai pitäisikö huolestua? Särky hävisi aika nopeasti, joten kai tuo voi olla ihan vain tottumuskysymyskin. Enkä minä aio solttupenkistä luopua, mutta silloin tällöin tullee perinteisesti kokeiltua isommilla painoilla.

Itsellä oli sama homma kun tein penkkiä jalat penkin päällä pitäen, mutta kaarta tehden. Kipu alaselästä hävisi kun rupesin pitämään jalkoja maassa, ja nimenomaan ottamaan painon ns. jaloille. Oma analyysini tilanteesta oli siis se, että kun pidin jalat penkin päällä, niin paino tuli kaaren takia osittain alaselälle, mikä sitten isommalla painoilla näkyi vääränlaisena kipuiluna.
Tuon painon hain jaloilla siten, että vielä kun nostin tankoa telineistä perse oli penkistä ylhäällä, mutta suoritusta kun lähdin tekemään, niin perse laski silloin penkkiin mutta jännitys oli edelleenkin jaloilla päällä. Jalathan voi pitää maassa toimettomanakin, mutta edellä mainitulla tavalla sain ne itse nostoon hyvin mukaan(saa käyttää vähän isompia painoja jos sillä on merkitystä). Ja tämä ihan muutaman kerran harjoitelulla ilman aiempaa kokemusta jalkojen käytöstä noston tukena.
Tai sitten voit tosiaan jättää kaaren tekemättä(kuten edella jo neuvottiin), jos se tuntuu pahalta. Lapoja kannattaa kuitenkin yrittää vetään yhteen, sillä silloin nosto menee käsittääkseni paremmin rinnalle.
Ja noin niinkuin lähtökohtaisesti, jos joku asia sattuu, niin tekeminen kannattaa lopettaa tai tarkistaa tekniikkaa.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
3 viikkoa sitten kävin salilla ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008, silloinkin intin salilla. Nyt kun syyskuussa kävin niin koukkuunhan siihen jäin ja sen jälkeen olen sen 2-3 kertaa viikossa käynyt salilla, aina 1-1½ tuntia kerrallaan. Suhtkoht kaikkia laitteita olen yrittänyt käyttää, hauislaitteesta ja perinteisestä penkkipunnerruksesta on tullut henkilökohtaisia suosikkejani.

Viimeksi perjantaina olin salilla ja nyt on kamala tarve pääsä uudestaan, mutta luulenpa että tänään HPK-JYP -peli vie voiton kalenteristani, salille voi mennä huomennakin. Tiedä vaikka tästä tulisi uusi harrastus, se vain harmittaa että muihin lajeihin, joista tykkään, esim. pyöräilyyn, koripalloon ja ulkojäihin verrattuna tämä tulee aika kalliiksi. Sekin on harmi että tiedän jo nyt että tähänkin harrastukseen tulee jossain vaiheessa kyllästyttyä ja sen jälkeen salilla käynti muuttuu epäsäännölliseksi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kiitokset kommenteista. Pitänee kokeilla eri asentoja, ja kuten sanoin, teen pääasiassa jalat penkillä ja selkä suorana edelleen. Siitä on helppo fuskata, jos rauta meinaa jäädä rinnalle, kun nostaa jaloilla perän irti penkistä.

Kipu on toki merkki jostain virheestä, mutta lähinnä ajattelin tuossa tapauksessa sitä, että olin vain tottumaton ko. tapaan kun en vuosiin ollut kokeillut jalat lattialla penkkaamista.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuli mieleen kysymys liittyen bodaukseen johon varmasti joku JA:sta osaa vastata.

Eli: Esim. ensin ihminen treenaa säännöllisesti 1-2 vuotta ja näyttää sen jälkeen lihaksikkaalta ja selkeästi siltä että salilla on käyty. Tämän jälkeen mielenkiinto treenaamista kohtaan häviää ja treenaaminen jää kokonaan väliin esim. 5 vuodeksi. Kuinka nopeasti suuret lihakset häviävät? Vai häviävätkö? Jos läskiä ei tulisi lainkaan lisää? Ja ruokavalio pysyisi suunnilleen ennallaan.
 

Jeffrey

Jäsen
Tuli mieleen kysymys liittyen bodaukseen johon varmasti joku JA:sta osaa vastata.

Eli: Esim. ensin ihminen treenaa säännöllisesti 1-2 vuotta ja näyttää sen jälkeen lihaksikkaalta ja selkeästi siltä että salilla on käyty. Tämän jälkeen mielenkiinto treenaamista kohtaan häviää ja treenaaminen jää kokonaan väliin esim. 5 vuodeksi. Kuinka nopeasti suuret lihakset häviävät? Vai häviävätkö? Jos läskiä ei tulisi lainkaan lisää? Ja ruokavalio pysyisi suunnilleen ennallaan.

Riippuu vähän yksilöstä, mutta kyllä itse huomaan käänteen negatiiviseen viikoissa. Ethän toki miksikään palleroksi muutu, mutta ensin katoaa jännitys, sen jälkeen kireys ja lopulta alkaa lössähtämään. Joskin taas reenanneena takaisin reenaaminen on rutkasti helpompaa.

Älä turhaan mieti sitä motivaation katoamista. Niin käy kaikille joskus. Itsellä menee aika säännöllisesti niin, että 4kk jaksaa kiinnostaa ja taas 2 ei. Elikkä pääsee jo hyväänkin kuntoon ja sitten alkaa taas lössähdys vaihe. Kyllä silti varmasti ns. normitallaajaan verrattuna pysyn hyväkuntoisena. Vaikka itseeeni en olekkaan tyytyväinen. Mahtavaa olisi jos jaksaisit edes kerran tai kaksi käydä viikossa salilla niinä aikoina kun ei kiinnosta. Kahdella kerralla saat ylläpidettyä ja yhdelläkin kerralla hidastettua rupsahtamista huomattavasti.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitokset kommenteista. Pitänee kokeilla eri asentoja, ja kuten sanoin, teen pääasiassa jalat penkillä ja selkä suorana edelleen. Siitä on helppo fuskata, jos rauta meinaa jäädä rinnalle, kun nostaa jaloilla perän irti penkistä.

Älä fuskaa ja pyydä jotkut salilla varmistamaan jos on epävarma olo noston onnistumisen suhteen. Ite teen pääsääntöisesti sotilaspenkkiä, on astetta raskaampaa, mutta ei tule fuskattuakaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tämän jälkeen mielenkiinto treenaamista kohtaan häviää ja treenaaminen jää kokonaan väliin esim. 5 vuodeksi. Kuinka nopeasti suuret lihakset häviävät? Vai häviävätkö?

Kyllä ne lihakset pikkuhiljaa häviävät ja tulokset vielä nopeammin. Joskus treenattu kuntopohja kuitenkin pysyy jollain tasolla, eli olemus on todennäköisesti edelleen vähän lihaksikkaampi kuin perustallaajalla. Ennen kaikkea kuntopohja vaikuttaa siihen, että lihaksisto "palautuu" nopeasti uudestaan hyvään kuosiin, mikäli joskus on painoja heilutellut.

Itsellä oli selkävaivojen takia salilta ~3 vuoden tauko, jonka aikana esim. paino tippui 87kg:sta 78kg:n hujakoille. Kun aloitin uudestaan (itse asiassa osana pientä painonpudotusta), kunto oli ihan nollissa. Muutamassa kuukaudessa tulostaso nousi kuitenkin lähelle entisaikoja (~85-95% liikkeestä riippuen), vaikka painoa oli reilusti vähemmän. Nyt paino huitelee jossain 72-74kg:n välimaastossa ja siihen nähden tulokset ovat ihan OK:t. "Uutta reeniä" on takana 8kk.
 

Fremont

Jäsen
Tuli mieleen kysymys liittyen bodaukseen johon varmasti joku JA:sta osaa vastata.

Eli: Esim. ensin ihminen treenaa säännöllisesti 1-2 vuotta ja näyttää sen jälkeen lihaksikkaalta ja selkeästi siltä että salilla on käyty. Tämän jälkeen mielenkiinto treenaamista kohtaan häviää ja treenaaminen jää kokonaan väliin esim. 5 vuodeksi. Kuinka nopeasti suuret lihakset häviävät? Vai häviävätkö? Jos läskiä ei tulisi lainkaan lisää? Ja ruokavalio pysyisi suunnilleen ennallaan.

Riippuu muusta liikunnasta ja neste/ruokavaliosta. Nestetasapainoon todennäköisesti vaikuttaa näkyvästi viimeistään muutamien kuukausien jälkeen, ja lihakset alkavat näyttää löysiltä ja "makkaramaisilta" ilman fläsänkin kertymistä.

Tässä vanhempana huomaa hyvin kun ei jaksa olla kovin ankara itselleen että lihakset kyllä pysyvät kun silloin tällöin treenailee, taitavat olla jopa suuremmat kuin koskaan, mutta ruokapuoli lipsuu siihen malliin että kroppa on jotenkin muodottoman näköinen.
Lihasten kiinnityskohdat saattavat myös vaikuttaa yleisilmeeseen, mutta kyllähän sitä jotenkin lihakset vaikutti suuremmilta tuossa 10-15 kiloa kevyempänä, vaikka ei tullut paino liene kuin korkeintaan puoliksi läskiä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Näin yleisesti myös voisi sanoa että on suuri merkitys sillä että on joskus käynyt vuosia salilla, harjoitellut liikkeet, hengitystekniikat jne. Kun palaa salille muutaman vuoden tauon jälkeen kaikki nämä ovat takaraivossa ja aloittaminen on helppoa, kroppa kunnolla lämpimäksi, kiloja kohtuudella tankoon, puhtaita toistoja, vähän pidempiä sarjoja jne.
Kyllä lihasmassa säilyy kohtuu hyvin jos tekee paljon arkiliikuntaa, puhumattakaan että tekee fyysistä työtä.

Jos taasen tekee toimistotyötä ja siirtyy siitä penkistä himan sohvalle katsomaan tv:tä, tähän vielä lisäksi pari kunnon ateriaa niin veikkaan että sen hankitun lihasmassan päälle kertyy sen verran hyvä kerron läskiä että paluuta 5 vuoden jälkeen kannattaa harkita sumo-areenoille.


_
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Älä fuskaa ja pyydä jotkut salilla varmistamaan jos on epävarma olo noston onnistumisen suhteen. Ite teen pääsääntöisesti sotilaspenkkiä, on astetta raskaampaa, mutta ei tule fuskattuakaan.
En fuskaa kuin korkeintaan viimeisellä, jos ei meinaa muuten nousta. Eipä tuossa muuta ole solttupenkissä kuin perse jalkojen varassa hiukan ylös, niin kummasti helpottaa nostaa se viimeinenkin toisto. En minä tiedä haittaa tai hyötyä muuta kuin sen, että tuleepahan kokeiltua vetää mahdollimman tiukoille. Puristan toki loppuun saakka puhtaana, eikä tuota tarvitse edes aina käyttää, mutta mieluummin noin kuin varmistustelineiden varaan jääneen tangon alta pois kiumurtelu. Muuta porukkaa ei hirveästi treeniaikoinani salilla ole pl. eläkeläiset ja oppilasryhmät.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Näyttäisi nyt kovasti siltä, että pitää remmit kuitenkin hommata kokeiluun maastavetoon. Alkaa ottaa päähän, ettei ehdi saada ekaa sarjaa lukuunottamatta osumaa alaselälle ennen kuin näpit pettävät. Ajattelin, että teen ekan sarjan ilman ja otan remmit mukaan kesken kaiken. Onkohan tuolla väliä?

Ihan kiva on ollut käydä salilla. Motivaatio on kestänyt ja oikeastaan vain kasvanut. Ainoa pieni ongelma meinaa olla aika - tässä on niin tolkuton härdelli parhaillaan elämässä menossa, että meinaa treenit mennä toistuvasti turhan hätäisiksi. Jonkinmoista kehitystä kuitenkin on tuloskunnossa tapahtunut, joten parempi käydä edes se pikatreeni kuin jättää kokonaan väliin.

Olen kesästä saakka juossut puntin rinnalla, ja se on tukenut hyvin salia. En nyt tiedä, mikä lopullinen yhteys on, mutta kai ainakin hapenottokyky näyttelee jotain roolia tehokkaampaan punttitreeniin. Aiemmin olen joko tehnyt pelkkää punttia tai sitten paininut ja tehnyt kevyttä punttia siinä rinnalla, joten en ole päässyt kokemaan tätä aerobisen kunnon kohentumisen ja aiempaa kovemman salitreenin synergiaa.

Hyvää vastapainoa sekä duunille että opiskelulle. Se oma hetki, jolloin voi vain laittaa aivot offille ja painaa hikisenä menemään. Palkitsee henkisesti ja pidemmän päälle myös fyysisesti.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ottaa hivenen päähän, että salitreenit ovat jääneet niin vähiin. Treenien määrä per viikko vaihtelee siinä yhden ja kolmen kerran välillä. Esim. tällä viikolla on tullut vain kerran käytyä treenaamassa ja senkin katkaisi pahasti puolivälissä äkillinen työkeikka.
Motivaatiota riittäisi, mutta kun on rajallinen vapaa-aika.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Crossfitiä kehiin niin ei pitäisi rajallisen ajan olla ongelma. Toki se on vähän v-mäistä hommaa välillä mutta kehitystä tapahtuu ja nopeasti.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Itse aloin taas reilun puolen vuoden jälkeen käymään salilla. Ohjelma on kolmijakoinen:

Päivä 1: Rinta-Olkapäät-Ojentajat
Päivä 2: Hauis-Selkä
Päivä 3: Jalat (kyljet,ranteet)

Toki jokaisena päivänä myös vatsa- ja selkäliikkeet. Mutta onko tuo ihan ok ohjelma, ei ole itellä niin paljon kokemusta eri ohjelmista?
 

Jeffrey

Jäsen
Itse aloin taas reilun puolen vuoden jälkeen käymään salilla. Ohjelma on kolmijakoinen:

Päivä 1: Rinta-Olkapäät-Ojentajat
Päivä 2: Hauis-Selkä
Päivä 3: Jalat (kyljet,ranteet)

Toki jokaisena päivänä myös vatsa- ja selkäliikkeet. Mutta onko tuo ihan ok ohjelma, ei ole itellä niin paljon kokemusta eri ohjelmista?

Perus kuntoilijalle ei voi suositella kuin kaksijakoista treeniä. Silläkin saa päivän täyteen tunnin salilla lojumisella. Lisäksi kolmijakoisella et tuskin tule tekemään samaa lihasta kovin montaa kertaa viikossa. Olisi hyvä ottaa ainakin tavoitteeksi, että yksi lihas treenataan kahdesti viikossa.

Lisäksi rinnan ja ojentajat erottaisin. Kaksi melko isoa ja suosittua lihasta. Käytännössä voidaan todeta, että kaikki rintaliikkeet ovat myös ojentajaliikkeitä. Et mitenkään saa hyvää rinta ja ojentaja treeniä samalle päivälle. Lisäksi esimerkiksi kyljet ja ranteet ovat sen verta nitkutusta, että turhaan varaat niille omaa päivää vaan ne menee siinä sivussa.

Itselläni toimivimmaksi osoittautunut ja suuresti suosittelema treenijako olisi:

Päivä 1: Rinta, olkapää, selkä.
Päivä 2: Hauis, ojentaja, jalat.

Ja yksinkertaisesti 3 liikettä ja 3 sarjaa lihasta kohden. Toistojen määrää voit sitten vaihdella viikon mukaan 4-6-8-10. Tietysti myös joissain liikkeissä saattaa olla hedelmällistä nostaa toistojen määrää eikä niinkään painoja.

Kun treenaat kaksijakoisella niin tavoitteena neljä treeniä viikko. Ei kuitenkaan mikään maailmanloppu jos yksi jää pois. Aloita seuraava viikko pois jääneellä treenillä. Ja katso, että kahden peräkkäisen saman treenin väli ei venähtäisi viikkoon.

Treeniohjelmia ja tapoja on niin monta kuin tekijöitä. Joten tärkein homma on se, että opit tuntemaan kroppasi ja eri treenien peruspiirteet. Sitten pystyt valitsemaan myös itsellesi sopivan ohjelman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös