Toistomäärien alarajan voi mielestäni pudottaa jopa kolmosiin. Paljon lyhyitä sarjoja lyhyillä palautuksilla on yllättävän tehokas tapa massan kasvatukseen, eikä vedä paikkoja jumiin herkästi. Esimerkkinä, jos penkkimaksimi on 110 kg, niin silloin 85% maksimi on ~95 kg. 3*8 toistoa tuolla painolla menisi todennäköisesti failureen ja lihakset aivan saatanan kipeiksi. Tekemällä 8 sarjaa kolmosia vaikkapa 90 sekunnin lähdöillä taas pitäisi onnistua helpohkosti. Jälkimmäisellä tavalla tulee tehtyä 24 toistoa ilman failurea (sitä pitää nimenomaan välttää) ja saman treenin voi tarvittaessa toistaa jo samalla viikolla myöhemmin. Chad Waterburyn metodeihin kannattaa tutustua, jos haluaa saada tietoa tehokkaasta harjoittelusta naturaalitreenaajalle.
Varmasti toimiva tyyli tuokin, itse en ole kokeillut. Toimivia metodeja on monia. Itse tykkään tehdä paljon pitkiä sarjoja lyhyillä palautuksilla niin treenitahti on todella tiukka ja painot sen verran pienet, että loukkaantumisriski on matala.
Liikaa en kuitenkaan lähtisi treenistä toiseen vaihtelemaan sarjoja. Tietty pysyvyys on hyvä juttu progression seuraamisen kannalta. Ja lihastahan voi rasittaa eri tavoin vaikka joka toinen päivä, jolla varmistuu, ettei se "totu" johonkin tiettyyn. Esimerkkinä selälle: maanantaina maastavetoa, tiistaina 2 kevyttä leuanvetotreeniä (á 10 min), keskiviikkona lepoa, torstaina kulmasoutua, perjantaina leuanvetoja, lauantaina rinnallevetoa.
Pari ideaa tuohon. Voihan sitä vaikka selkätreeniin heittää kulmasoudun kuukaudeksi ykkösliikkeeksi ja seurata kehitystä sen kautta, toista liikettä(oletuksena, että tekee kaksi liikettä yläselälle) sitten vaihtelee joka viikko. Sitten neljän viikon päästä vaihtaa ykkösliikettä. Tuohon esimerkkiisi en aloittelijaa tai edes vähän kokeneempaa kehottaisi lähtemään, tuo vaatii todella paljon tietoa omasta sietokyvystä ns. överiksi menee helposti.
Ei nyt ihan noin yksioikoista. Jos on esimerkiksi suunnitellut keskiviikon treeniksi maven, leuanvedon + käsitreenin, niin mikäpä estää käydä tekemässä maastavedon aamulla ja loput illalla. Saapahan eri tavalla tehoja molempiin treeneihin, kun ei tarvitse yhteen soittoon puskea. Ajankäytöllisesti ei tietysti ole paras ratkaisu, mutta jos asuu kävelymatkan päässä salista, niin miksikäs ei.
Ei mikään estäkään tekemästä, siitä vaan. Ihan toinen juttu saako esim. nimim. sporttipappa tuosta mitään hyötyä normaaliin treeniin verrattuna, epäilen, että ei. Ennemmin käyttää sen illan treeniajan vaikka venyttelyyn.
Monilla "kausiliikkujilla" on ongelmana se, että aloitetaan ihan älyttömillä treeneillä. Ekalla viikolla 4x kova juoksulenkki ja 5x punttitreeni päälle, tietysti ruokavalio on tiukka, päivässä puoli suullista sylkeä ja nuolaistaan illalla rusinaa. Viimeistään kahden viikon päästä ollaan niin paskana, että homma loppuu kuin seinään. Unelmoidaan, että vedetään hirmuinen kunto päälle hetkessä vaikka ei se kyllä niin onnistu. Parempi olisi aloittaa rauhassa ja sitten lisätä tehoja kun sietokyky ja kunto nousee. Vaikka ihan pari tunnin punttia ja 2-3 30-45min käpöstelylenkkiä hyvässä seurassa / viikko. Tuon varmaan pystyy tekemään kaikki paitsi ihan toivottamat tapaukset.