Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 272 523
  • 2 297

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ei nyt juurikaan herkullisempaa ennakkoasetelmaa voisi olla; Etelä vs Pohjoinen, pieni ja sympaattinen vs rikas ja vihattu kestomenestyjä.

Onneksi raha ei tuo onnea ja tekemällä asioita oikein sekä kaiken osuessa kohdalleen, on meillä pienilläkin mahdollisuus menestyä.

Ennen kauden alkua Kärpät ilmoitti pelaajabudjetikseen muistaakseni noin kolme miljoonaa euroa, kun vastaava luku HPK:lla oli 1,7 miljoonaa. Ei kukaan tietenkään mitään muuttaisi, mutta ihan vain teorian ja ajatuksen tasolla on hauska leikkiä, että päästäkseen rahallisesti samalle viivalle, voisi HPK hankkia Liigatasolla eliittiä olevan kentällisen verran ukkoja lisää - tai vaihtoehtoisesti Kärpiltä otettaisiin ehkä hieman kärjistäen koko ykköskenttä pois.

-----

Kärppien puolesta puhuu erityisesti nimet selässä, kokemus ja kotietu, mutta pelkästään näillä ei vielä mestaruutta voiteta.

Yksittäisiä pelaajia, kuten Vehviläinen vs Larmi on aivan turha miettiä, kun ei siellä mitään eroja ole. Samoin tässä on pelillisesti kaksi parasta joukkuetta vastakkain, ihan millä mittarilla tahansa.

Jos nyt koitetaan hieman spekuloida asioilla, joista Kerholle voisi olla etua, niin..

Onko olemassa riskiä, että Kärpiltä löytyy roolityytymättömiä pelaajia?

En ole juurikaan Kärppien pelejä ehtinyt seuraamaan, joten heti tämä ensimmäinen spekulointi menee täysin luettujen juttujen ja tilastojen perusteella, mutta erityisesti nostan esille Oskar Osalan.

Tässä kohtaa voisi puhua myös joukkuehengestä ja voi olla hieman kaukaa haettua, mutta lopusta löydätte hyvän esimerkin Kerhon puolelta.

En tietenkään usko tai väitä, että ammattimies sen suuremmin alkaa kiukuttelemaan, mutta onko Osala kokonaisuutta ajatellen paras mahdollinen pelaaja alakenttiin n. 12 minuutin peliajalla, koska pelaa Liigassa kuitenkin supertähden statuksella? Onko olemassa riskiä, että omalla nykypanoksellaan enemmän sotkee peliä kuin tuo hyötyä ketjulle / joukkueelle?

Lukemani perusteella Osalalla ei ole oikein kulkenut, joten peliaika on varmasti siltä osin ansaittua, ei sillä. Eilen pelasi hieman alle 10 minuuttia aloittaen nelosen keskellä ja teki toki maalin, mutta jos nyt vertaa vaikkapa Kerhon Filip Riskaan, niin kumpi on ns. paras mahdollinen alakenttien jyrä pienillä minuuteilla pitkässä juoksussa?

Kerhossa jokainen on sitoutunut hommaan 110 prosenttisesti eikä kukaan varmasti halua "väkisin" isompaa roolia kuin missä nyt on.

Loistavana esimerkkinä Jan Brejcak, jolla on pelillisesti ollut hieman hankala kausi. Peliaika on ollut kortilla ja hyvin usein on ollut kokoonpanossa vain istumassa vaihtopenkillä ilman peliaikaa.

Mutta eilenkin, kuten kovin usein aiemmin, voiton ratkettua Brejcak tuuletti tyyliin eniten koko joukkueesta ja tsemppasi muita sen minkä ehti. Ei merkkiäkään siitä, että peliajan puute vituttaisi. Nämä ovat joukkuehengen kannalta pieniä, mutta tärkeitä asioita.

Toki sitten Osalan tiimoilta: Kolikon kääntöpuolella on vielä pudotuspelien osalta paljon "lunastamatonta potentiaalia" hyökkäyssuuntaan.

Peliväline on vallan väline ja aloitukset ovat yksi mikä kiinnittää huomiota. Kerhon sentterit ovat olleet runkosarjan tapaan kovia aloitusympyrässä myös pudotuspeleissä:

Lucenius, 137 aloitusta, voitto% 60,6
Paajanen, 203 aloitusta, voitto% 54,2
Leino, 205 aloitusta, voitto% 54,1
Riska, 102 aloitusta, voitto% 51

VS

Kupari, 78 aloitusta, voitto% 55,1
Lasu, 230 aloitusta, voitto% 53,5
Osala, 37 aloitusta, voitto% 51,4
Humaloja, 31 aloitusta, voitto% 48,4
Kristof, 138 aloitusta, voitto% 46,4
Metsävainio, 73 aloitusta, voitto% 41,1%

Kärpillä aloitukset ovat jakautuneet hieman erilailla. Erityisesti silmään pistää toiseksi eniten aloittaneen Kristofin prosentit, heikkoa suorittamista on ollut ja parantaa täytyy.

Jos tahti jatkuu tällaisena, niin tästä on valtavasti apua HPK:lle.

Ensimmäisen maalin merkitys on tietenkin tärkeä ja tässä kohtaa on pieni tilastollinen "erikoisuus".

Joku Kärppien puolelta (tägätään vaikka @McTorso) voisi ehkä koittaa antaa valistuneen arvauksen siitä, että miksi avausmaalin tekeminen on ollut Kärpille hankalaa? Ihan vain tuloksia katsomalla ero Kerhoon on iso. Pelillisistä aluista en toki Kärppien osalta osaa sanoa mitään.

Puolivälierissä Ilves teki kolmessa ottelussa ensimmäisen maalin / maalit ja siinä ainoassa, jossa Kärpät teki ensimmäisen, niin osuma syntyi vasta kolmannen erän alussa.

HIFK:ta vastaan tahti jatkui samana ja heti ensimmäisessä ottelussa ensimmäinen maali tuli omiin.

Isona plussana tietysti se, että voittivat näistä lopulta jokaisen ja kolmesti jatkoilla.

Kahdessa seuraavassa Kärpät iski ensimmäisenä, mutta toinen kääntyi tappioksi ja toisessa avausmaalia odoteltiin toisen puolivälieräottelun tapaan kolmannen erän alkuun.

Viidennessä avausmaali ja voitto, kuten myös kuudennessa, jossa maalin nähtiin jo toisen erän alussa.

Kerho puolestaan on pelannut nyt 11 ottelua ja avausmaalin se on tehnyt peräti kahdeksan kertaa ja ensimmäistä välierää lukuun ottamatta on HPK tehnyt maalin avauserässä.

Vaikka Kärpät on kovalla prosentilla kääntynyt otteluita, niin nyt vastus on taas piirun verran kovempi ja ihan tätä tahtia ei Kärpät voi päästää Kerhoa johtoasemaan.

Pudotuspeleissä HPK on ollut tappiolla ainoastaan vajaat 31 minuuttia ja johtoasemassa Kerho on pelannut 315 minuuttia.

Kärpät on puolestaan ollut tappiolla 228 minuuttia ja johtoasemassa 176 minuuttia.

Hurja ero ja mielenkiintoista nähdä kuinka peli etenee, kun kiekko on ensimmäisen kerran mennyt jomman kumman maaliin.

Kerholla on itseluottamus tapissa ja ainutlaatuinen tilaisuus voittaa mestaruus!

Ainutlaatuinen toki monella tapaa. Ei näin pienellä budjetilla operoiva seura nyt ihan jokainen, tai edes joka toinen, vuosi ole finaalissa. Kärpistä jollain Kukkosella on varmaan enemmän mestaruuksia kuin Kerhon nipulla yhteensä, mutta ei anneta sen häiritä.

Kun Tappara johti välieräsarjaa voitoin 2-1 ja neljänteen otteluun putosi sairasteluiden vuoksi kentällinen tärkeitä pelaajia, niin kaikki pitivät käytännössä varmana, että tämä homma oli tässä. Osa pelasi puolikuntoisena, mutta mitäpä vielä. Kerho marssi kolmeen perättäiseen voittoon ja varmisti finaalipaikan. Aivan huikea suoritus koko porukalta.

Tässä mennään nyt hieman urheiluromantiikan puolelle, mutta siellä on monta yhteistä matkaa tulossa päätökseen kun tämä kausi päättyy.

Tämä on Antti Pennasella ja joukkueen kultakypärä Teemu Turusen viides yhteinen ja tällä erää viimeinen kausi samassa organisaatiossa. Pennasen alaisuudessa Turunen on noussut Liigan tähtipelaajien joukkoon ja jopa runkosarjan pistepörssin voitto oli erittäin lähellä.

Petteri Nikkilä, Robert Leino, Otto Paajanen.. Hämeenlinnan omat pojat olivat voittamassa keväällä 2013 A-nuorten mestaruutta. Paajasen panos toki vain kyseenlainen yhden ottelun mittainen, mutta ovat kuitenkin kulkeneet läpi junioripolun lähes samaa tahtia. Kaikkia kolmea Pennanen on muuten valmentanut myös junioriaikana.

Ensi kaudeksi Leino siirtyy muualle, kuten myös Paajanen ja oikeastaan Paajanen on tässä se tarinan isoin tekijä. Kuudetta kautta perättäin Kerhon kapteenistossa, joista kaksi kapteenina. Vääntää, raastaa ja tekee saatanan kovaa työtä illasta toiseen ja on noussut jo Louhen ja monen muun rinnalle, kun kysellään kuka on kaikkien aikojen HPK:lainen.

Olisi hankalaa, ellei jopa mahdotonta, edes käsikirjoittaa upeampaa tarinaa kuin mitä HPK on tässä luomassa. Enää puuttuu se onnellinen loppu. Helvetin kovan työn takana se tulee olemaan, mutta ainakin itse uskon, että sen onnellisen lopun saavuttaminen on täysin mahdollista.

Kerho!
 
Viimeksi muokattu:

Risujemmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nää on kyllä aina hauskoja. Vai että oikein kiistaton totuus.

Toki asiasta on myös turha jauhaa, mutta käytännössähän sillä ei ole mitään merkitystä, vaikka Vehviläinen ja Larmi vaihtaisivat joukkueita päittäin tässä sarjassa.

Puolustuksessa nimellisesti toki etu Ouluun.

Omissa papereissa selkeä ero, vaikka pidänkin Larmia liigan toiseksi parhaana maalivahtina. Tilastot sanovat samaa: Näissä pudotuspeleissä Vehviläinen 3 nollapeliä, päästettyjen maalien keskiarvo 1,4 ja torjuntaprosentti 94,68%. Larmin tilastot: 0, 2.0 ja 92,36%. Runkosarjassa ja maajoukkueessa myös selkeät erot tältä ja viime kaudelta.

Toivottavasti Larmi pelaa ensi kaudella Oulussa.

Jan Brejcak sanoo moi. Vai pitikö olla nimenomaan maajoukkuetason puolustaja? Ei riitä, että on maajoukkuepuolustaja?

Hassuttelu sikseen. Kerhon pakisto on kyllä kunnossa. Lada on ikinuori. Lindgren on ollut pleijareissa jo sitä tasoa, mitä Toronton training campille osallistuneen puolustajan odottaisi olevankin. Ja sitten siellä on pari isoa ja toinen jopa ilkeä kolmosparissa. Niemeläinen ja Karjalainen ovat ottaneet tällä kaudella valtavia loikkia viime kauteen verrattuna. Almarin ja Brejcakin voi myös heittää kentälle stunttaamaan ilman huoletta. Brejcak on mainettaan parempi pelaaja. Tekee tosin virheitäkin. Jos Lindgren on terve, toinen noista huilaa.

Kyllä, ei ole mitään heittopusseja. Lähinnä sitä tarkoitin, että vaikka kokonaisuudessaan Kerholla on pakisto kunnossa, menee etu silti Kärpille. Onko tietoa Lindgrenistä, kuinka kauan on poissa?
 

Ralph

Jäsen
Omissa papereissa selkeä ero, vaikka pidänkin Larmia liigan toiseksi parhaana maalivahtina. Tilastot sanovat samaa: Näissä pudotuspeleissä Vehviläinen 3 nollapeliä, päästettyjen maalien keskiarvo 1,4 ja torjuntaprosentti 94,68%. Larmin tilastot: 0, 2.0 ja 92,36%.
Puolustuskalustossa myös selkeä etu Kärpillä. Kärpillä neljä maajoukkuetason puolustajaa + av-spesialisti Kukkonen.
Vaikuttaako tilastoihin myös se selkeästi parempi puolustuskalusto siinä edessä vaiko vain maalivahti itse?
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Omissa papereissa selkeä ero, vaikka pidänkin Larmia liigan toiseksi parhaana maalivahtina. Tilastot sanovat samaa: Näissä pudotuspeleissä Vehviläinen 3 nollapeliä, päästettyjen maalien keskiarvo 1,4 ja torjuntaprosentti 94,68%. Larmin tilastot: 0, 2.0 ja 92,36%. Runkosarjassa ja maajoukkueessa myös selkeät erot tältä ja viime kaudelta.

Keksitkö mitään syytä, että miksi Vehviläisen tilastot ovat paremmat ja oliko muita perusteluita kuin tilastot?
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Omissa papereissa selkeä ero, vaikka pidänkin Larmia liigan toiseksi parhaana maalivahtina.
Nyt tulee lähinnä omaa mutua ja tajunnanvirtaa. Vehviläistä voi pitää tilastojen mukaan parempana veskarina, mutta minä väitän, että Larmin merkitys joukkueelle on paljon suurempi. Ennemmin Larmi voittaa pelin joukkueelleen kuin Veini. Veini on päässyt ehkä helpommalla, kun Kärppien puolustus on ollut kohtuullisen betonia. Vai onko siellä ollut jaksoja, jolloin Veini on joutunut seisomaan päällään? En ole ihan kaikkia pelejä seurannut, jotta osaisin itse tuohon vastata. Toisaalta sitten taas, jos Veini on joutunut seisomaan päällään, onko se Kärppien puolustus sittenkään niin betonia kuin on annettu ymmärtää?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Erittäin mielenkiintoinen loppuotteluparivaljakko kerrassaan. Kun syyskuun puolivälissä kävin katsomassa Gatorade Centerissä TPS:n ja HPK:n välisen kauden avausottelun (2-1), en silloin ajatellut, että katson tulevaa finalistia ja nimenomaan niistä kahdesta joukkueesta Hämeenlinnan Pallokerhoa.

Jos ja kun HPK-kannattajat haluavat muistella sitä, miten historiallinen loppuotteluihin johtanut kausi alkoi, raporttini runkosarjan avausottelusta löytyy tästä: https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/pe-14-9-2018-tps-hpk.68510/#post-7748206

Toisen kerran näin HPK:n pelaavan puolivälierissä Turun Palloseuraa vastaan (3-2 ja.): https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/ma-25-3-2019-tps-hpk-puolivälierien-3-ottelu.69717/#post-8096509

Kärpät puolestaan näin ensi kerran neljä päivää TPS-HPK ottelun jälkeen myös syyskuun puolivälissä (2-3 vl.): https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/ti-18-9-2018-tps-kärpät.68537/#post-7755506

Uusin scouttausraporttini Kärpistä puolestaan on eiliseltä (0-3): https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/playoffs-2019-välierät-kärpät-1-–-hifk-6.69741/page-59#post-8144583

Nyt pääsemme hauskimpaan osioon eli vertailemaan pelaajistojen kehityskäyriä kauden aikana. Poimin raporteistani muutamia lainauksia seuraavaksi.

+ Puolustajista ykkösparin Almari keräsi syötön ylivoimaosumaan. Muutoinkin Pensin varaus vakuutti olemuksellaan, jossa yhdistyi hyvä liike, iso koko ja kohtalaiset kiekolliset taidot kera painavan laukauksen. Jostain syystä hän pelasi vain reilut 16 minuuttia Frimanin uurastaessa 21 minuuttia, vaikka Almarilla ei ollut ongelmia purkaa painetta omista. Pakkipari Laatikaisen iltapuhde oli neutraali. Ylivoimalla hän oli lähellä syöttöpistettä monesti ja yksi hyvä nousu tarjosi maalipaikan. Omalla alueella sijoittuminen oli varmaa ja siirtokiekot sellaisia, että vaikka ne eivät menneet ulos aina, niistä ei aiheutunut välitöntä vaaraa. Lievä miinus siitä, että stopit laidoissa jäivät välillä puolitiehen, koska ylävartalosta alkaa iän myötä voimat vähenemään ja jaloista puhti loppumaan. Silti oli hienoa nähdä, että syöttötaito ja ihanan pehmeä kosketus kiekkoon ei ole kadonnut.
+ Kolmospari Brejcak-Niemeläinen oli jämäkkä. Varsinkin Brejcakin debyytti oli todella ehjä ja pidin häntä Almarin ohella HPK:n illan parhaimpana puolustaja. Jämäkkä olemus ja vähän jopa patukkamainen fysiikka riitti mm. toisessa erässä alistamaan Palvetta helposti parikin kertaa laidan lähellä kaksinkamppailussa. Pitkästä mailasta lähtee painavia laukauksia tarvittaessa ja liike oli raikasta. Hyvä vahvistus ilman muuta. Ammattilainen isolla A:lla. Niemeläinen Öljyn ei yltänyt Almarin tasolle kiekollisilla taidoilla, mutta kyllä hänestä hyvä puolustava puolustaja tulee. Koko ja liike riittävät Liigaan kevyesti. Seiskapakkina operoinut Karjalainen muistuttaa hyvin paljon Niemeläistä, mutta Niemeläinen on edellä rankingissa paremman syöttövalikoimansa ansiosta. Karjalainen pelasi 11 minuuttia ja antoi pari painavaa taklausta, mutta vaikea hänelle on nähdä suurempaa roolia kuin seiskapakki, jonka hän toki hoiti tänään kohtalaisen ehjästi. Kakkosparista antaisin vielä pienet kehut Frimanille. Monta vuotta toitotin, että jos TPS haluaa menestyä, hän ei voi pelata TOP6:ssa. Olen edelleen sitä mieltä, mutta oli hienoa nähdä, että Friman oli miehistynyt sitten viime näkemän ja ei ollut enää se heiveröinen yksilö kamppailuissa, vaan kehittymistä oli tapahtunut luistelussa kuin voimatasoissa. Sitä en tosin ymmärrä, miksi hän pelasi eniten Kerho-puolustajista, vaikka ei mitään suuria virheitä tehnytkään.
- Nikkilä oli avauserän heikoin puolustaja ja ainoa, joka jäi negatiivisesti mieleen vierasjoukkueen alakerrasta. Menetti kiekon kertaalleen vaarallisesti maalin takana, otti jäähyn ja oli kentällä avausmaalin aikana. Liike ei ollut kovinkaan terävää ja olemus pehmeä laitaväännöissä. Heikko esitys siis kaikin puolin.
Kerhon puolustajarankingissa on tapahtunut paljon tuon syyskuisen illan jälkeen, sillä Brejcak ja Almari ovat käsittääkseni pudonneet ulos ihannekuusikosta, mutta Lindgrenin poissaollessa toki Almari pelasi eilen Frimanin parina Brejcakin oltua seitsemäs puolustaja. Nikkilä puolestaan on ottanut ykköspakin roolin, vaikka oli Kerhon heikoin kauden avauspelissä. Jännittävää ja kiehtovaa, miten asiat muuttuvat lyhyelläkin aikavälillä. Toki Nikkilällä taisi olla jotakin loukkaantumista taustalla vielä tuolloin syyskuussa, jollen muista aivan väärin.

Frimania olen tosiaan kritisoinut paljon hänen jo pelatessaan TPS:ssä (@FutureHockey ainakin muistaa nämä väännöt), koska silloin junioripelaajana hän vuoti yksinkertaisesti aivan liikaa, mutta Turusta poistuminen on tehnyt hänelle paljon hyvää vaikkapa neljässä vuodessa, sillä kesäkuussa 2015 kirjoitin Frimanista näin kilpailevan foorumin puolella TPS:n silloisessa tulevan kauden ketjussa:
Jos TOP-6 pakistossa on lähtökohtaisesti yksikin junnupakki, silloin mennään mereen ja isosti. Varsinkin jos se junnupakki on tasoa Eronen/Friman. Ei vaan pitkässä sarjassa ole varaa antaa tasoitusta niin paljoa ja kun tosiaan niitä loukkaantumisia tulee väkisin, silloin on siellä on sitten sekä Eronen että Friman samaan aikaan kaukalossa. Menestymisen kannalta ei hyvä. Erosen eikä Frimanin taso riitä kuin ajoittain Liigaan. Puolustajana tärkein tehtävä on pelata tasaisen varmasti ne minuutit omassa päässä ja kumpikaan ei mielestäni siihen vielä pysty. Liikaa tulee ongelmia kaksinkamppailuissa ja syöttöjen laadussa. Eli vähintään se kolme pakkihankintaa olisi omasta mielestä välttämätöntä, koska nykyisistä äijistä Nummelin, Tikkanen ja Forström voidaan laskea sellaisiksi puolustajiksi, jotka kelpaavat edes säälipaikkaa hamuavan joukkueen pakistoon.
Puolustajista tosiaan olenkin jo edellisessä viestissä maininnut ohimennen. Tikkanen, Nummelin ja Forsström ovat tämän hetken yhdeksästä sopimuksenalaisesta puolustajasta ne nimet, jotka ovat kärkikuusikossa. Valitettavasti Tepsin kannalta siellä tullee olemaan myös Eronen/Friman. Anttalainen, Berger, Keskitalo ja Reunanen sitten pelailevat kaiketi junnuissa ja paikkaavat hätävarana loukkaantumisia, mutta faktahan on se, että kehenkään näistä janareista Tepsin ei toivottavasti tarvitse turvautua. Toki esimerkiksi Keskitalo/Reunanen varmaan pärjäisi yhtä lailla Erosen tai Frimanin paikalla. Aivan minimissään tuo pakisto tarvitsee sen kaksi hankintaa, mieluusti tietysti vähintään se kolme kappaletta, jotta Eronen/Friman -parivaljakko toimisi seiska- ja kasipakkeina. Varmasti siinäkin roolissa he saisivat peliaikaa, koska loukkaantumisia tulee varmasti. Mutta kaiketi TPS on siirtymässä entistä enemmän omavaraisuuteen pelaajatuotannossa ja se merkitsee sitä, että Eronen/Friman on kutospakki todennäköisesti kauden alussa. Menestyshaaveiden kannalta siinä mennään mereen kuten olen jo todennut, joten ei siitä sen enempää.
Sittemmin Friman on nyt varsinkin Hämeenlinnassa vakiinnuttanut paikkansa TOP4-puolustajana ja siitä olen toki iloinen hänen puolestaan, mutta vielä vajaat neljä vuotta sitten en olisi siihen uskonut, koska olemus oli niin heiveröinen, mutta nyt tällä kaudella näkemissäni kahdessa ottelussa hän on ollut luotettava ja ennen kaikkea luistelupotkuihin on tullut dynaamisuutta, jolla hän pääsee pois paineen alta yhdistettynä lisääntyneillä voimatasoilla ylävartalossa. Tietyllä tapaa olisi ironista, jos Friman nyt sitten voittaisi mestaruuden ja osoittaisi minun olleen aikanaan väärässä, kun rummutin voimakkaasti sen puolesta, että Friman ei voi olla mestaruutta tavoittelevan joukkueen TOP6-pakistossa. Korostan, että HPK ei ole vielä voittanut yhtään mitään, joten olen toistaiseksi oikeassa. Sama pätee Eroseen, vaikka hänkin on toki parantunut vuosien saatossa Frimanin tavoin eikä ole enää samanlainen painolasti, vaan ihan kohtalaisen luotettava rivipelaaja, mutta onko kumpikaan sitten oikeasti riittävän hyvä palanen mestaruusjoukkueeseen?

+ Hyökkääjistä kolmosketju Ruokonen-Kainulainen-Tuulola oli loistava. Tuulola laukoi hanakasti ja tullee tekemään tehoja, vaikka ei pääsisi kärkiketjuihin. Liike vakuutti ja ranne lähtee pienellä vipuvarrella sähäkästi. Kainulainen ja Ruokonen olivat uusia tuttavuuksia. Kainulainen oli ehkä ajoittain vähän kömpelö kiekolla, mutta kamppailee hyvin kokonsa ansiosta kuten myös Ruokonen. Luisteluvoima oli molemmilla Tuulolan tavoin kunnossa ja se teki tuosta ketjusta härkämäisen vahvan kulmapeleissä.
+ Kakkosketjusta kehut Innalalle, joka laukoi kahdeksan kertaa. Muutama niistä oli hyvistäkin paikoista slotista, mutta tarkkuus uupui, vaikka laukaus lähtee Tuulolan tavoin terävästi. Luistelu on todella räjähtävää ja lennokasta. Sentterinä toiminut Leino yllätti positiivisesti. Ylivoimalla jakoi hyviä syöttöjä ja tasaviisikoin liike sekä kädet riittivät kuskaamaan tarvittaessa itse keskialueen yli. Lisäksi hän haki hyvin kiekkoa puolustajilta.
+ Ykkösketjusta plussaa Nenoselle tasoitusmaalista. Muutoin hän oli vähän pimennossa tasaviisikoin. Sen sijaan Paajanen ja Turunen olivat tasaviisikoin parempia ja heidän dynaamisuus Nenoseen verrattuna oli melko iso. Paajanen ja Turunen jäivät erityisesti mieleen hyvinä päätypainijoina ja vahvoina luistelijoina. Odotan silti vielä jatkossa enemmän maalipaikkoja heidän pelatessaan ykkösketjuna.
- Cornet oli kakkosketjusta vähiten hyvä hukaten kaksi maalipaikkaa takatolpilta avaus- ja päätöserässä. Jäi ketjutovereiden varjoon ja siksi miinusta, vaikka ei nyt mikään floppi hänkään ollut, mutta ulkomaalaispelaajan tulee pystyä parempaan.
- Nelosketjusta Riska antoi avauserässä kaksi huonoa syöttöä alas, joista toinen kostautui. Lahti puolestaan laukoi alkulämmittelyissä kaiken seinille ja oli vaikea uskoa, että hän on joskus voittanut maalikuninkuuden. Kieltämättä oikea rooli oli nelosessa alivoimapelaajana Riskan kanssa, josta plussaa heille varsinkin Riskan blokattua kertaalleen Heikkisen tulisen vedon, mutta silti ilta jäi miinukselle aiheutetun maalin takia. Krivosik oli toisessa laidassa tasaviisikoin yhtä kankea kuin Lahti ja vaikka kokoa ja vipuvartta riittää, sitä pitäisi myös päästä käyttämään, mutta Krivosikin liikkeellä maalipaikoille voi olla hankala päästä. Ansaitusti pelasi vähiten vieraista eli 9:34.
Tuulolasta pidin valtavasti jo kauden avauksessa ja tuo scouttaus on kantanut tähän päivään asti, sillä hän on syyskuisilla näytöillään osa nykyistä liigapörssijoukkuettani, joka johtaa kaveriporukkani kimppaa. Innala laukoi jo kauden avauksessa kahdeksan kertaa ja meno ei ole siitä ainakaan hiipunut. Leinon hyvyyteen havahduin oikeastaan ensi kertaa melkeinpä tuolloin syyskuussa ja hänenkin vireensä on kantanut läpi sesongin. Paikan päällä katsomassani puolivälieräpelissäkin Tepsiä vastaan hän oli Kerhon paras hyökkääjä. Ottaisin hänet ilomielin Kärppiin vaikkapa korvaamaan Lasun mahdollisen paluun Ruotsiin, koska mielestäni hän on Pallokerhon paras keskushyökkääjä, kun yhdistetään sekä puolustus- että hyökkäyspelaaminen. Fantastinen pelaaja, sanoinko jo?

Turunen aloitti kauden kakkossyöttämällä ylivoimalla HPK:n kauden avausmaalin, jonka teki Nenonen tarkalla rannelaukauksella oikealta b-pisteeltä. Jo tuolloin pelaamisessa oli nähtävissä tiettyä dynaamisuutta, mutta kiekolliset teot jäivät vähän piippuun. Puolivälieräpelissä sitten Turusen syöttöjen laatu olikin joukkueensa parasta eli loistavasti sujunut runkosarja oli varmasti tuonut itseluottamusta sillekin osa-alueelle. Cornet oli pettymys jo kauden avauksessa ja runkosarjassakin syntyi lopulta vain 24 pistettä 44 ottelussa sekä pudotuspeleissä kahdeksaan otteluun hän on tehnyt tehot 0+1. Edelleenkin ulkomaalaispelaajalta tulisi odottaa parempaa ja tuskinpa suunta on muuttumassa finaaleissakaan. Krivosik näemmä on tehnyt tällä kaudella puolestaan yhteensä 32 ottelussa neljä tehopistettä eli ilmeisesti rooli ei ole tuosta nelosketjusta pahemmin parantunut enkä toki itsekään nähnyt siihen mitään aihetta syyskuussa. Viimeinen poiminta olkoot se, että tosiaan syksyllä Lahti tulitti kaiken jo lämmittelyissä seinille ja oli varsinaisessa pelissäkin melko turhake. Lopulta sitten pelejäkin kertyi vain 19 ja maaleja kolme runkosarjassa ennen kuin oli aika paketoida ura, joka oli toki sinällään harmillista hänen kannaltaan. Viimeisen joutsenlaulun oireet olivat kuitenkin jo nähtävissä viime vuoden puolella.

Kärpät AV-hyökkääjät: Humaloja-Säiliö, Ikonen-Karvinen, Lindsten-Lasu, Kristof-Pyörälä
Kärpät AV-puolustajat: Hakanpää-Kivihalme, Ohtamaa-Kukkonen, Ronkainen-Niemelä
YV1: Lindsten-Lasu-Kristof-Leskinen-Ohtamaa
YV2: Kupari-Pyörälä-Heponiemi-Kukkonen-Kivihalme
Kärpät YV: Heshka-Jokinen-Leskinen-Kukkonen-Heponiemi, Ohtamaa-Hakanpää-Lasu-Kupari-Kristof
Kärpät AV: Lasu-Lindsten-Ohtamaa/Hakanpää-Kukkonen, Kristof-Jokinen-Niemelä-Kivihalme, Osala-Karvinen
Siirrytään Kärppien puolelle. Tässä ovat vertailuna erikoistilannekoostumukset syyskuulta ja eiliseltä. Jokainen voi tulkita itse, että miten asiat ovat muuttuneet.

#22 Ronkainen #55 Ohtamaa
- Ronkainen nousi ykköspariin Mäkelän tilalle ehkä vähän yllättäen. Alku oli vaikea ja kahdessa ensimmäisessä vaihdossa peli pyöri Kärppien alueella osin Ronkaisen takia. Hän kuitenkin paransi ja toisesta erästä eteenpäin hyvän luistelun rinnalla nähtiin riittävän varmaa kiekollista tekemistä pahimman jännityksen hellitettyä ja Ronkaisen päästyä rytmiin. Ohtamaa pääsi pari kertaa laukomaan viivasta, mutta tarkkuus uupui. Omassa päässä hän kamppaili mainiosti kulmissa ja vei miehensä totutun vahvasti laitaan. Plussaa alivoimapelaamisesta ja 25 minuutin jääajan kestämisestä. Avauspelaaminen oli kohtalaista eli ei häikäisevää eikä surkeaa. Hyökkäyssuuntaan odotan jatkossa vielä hivenen luovempaa pelaamista.
#5 Lasse #28 Niemelä
- Syntymäpäiväsankari ansaitsee ainoana tulla mainituksi etunimellään. Kukkonen pelasi ehjän pelin kolmosparissa ja alivoimalla Ohtamaan parina. Yhtään suoranaista virhettä en Lasselta muista, vaan hän hoiti siirtokiekot varmasti ränniin paineen alla, jolloin on laiturin työ hoitaa kiekko ulos. Avauspelaamisessa Lasse ei roiskinut, vaan kääntyi omiin, jos syöttöväylää ei ollut. Niemelän pelin avaaminen oli avauserässä ja toisen erän alussakin vielä hirveää. Väyrynen pääsi mm. siksi avauserässä puolittain läpi. Syötöt lähtivät puolittain sinne päin, kunnes loppua kohden Niemelä skarppasi. Lisäksi avausmaalissa hukkasi kiekon ja miehen. Muutoin perusilta Niemelältä eli liimasi miehensä varmuudella omissa laitaan ja liike oli riittävää, mutta kiekollinen suorituskyvyttömyys kääntää illan pakkaselle. Yksi heikoimmista peleistä, joita olen Niemelältä nähnyt ja peliaikaa ansaitusti vain 14 minuuttia.
#61 Kivihalme #58 Hakanpää
- Kivihalme oli ehkäpä Kärppien paras puolustaja. Luistelu oli fantastista ja hän pystyi tulemaan itse pois paineen alta. Lisäksi paikkasi hienosti muutaman kerran muun viisikon sekoiluja. Hakanpää oli toki härkä omissa, mutta ihan samanlaista aktiivisuutta ylöspäin en nähnyt Hakanpäältä kuin viime kaudella. Alivoimalla oli hyvä pari Kivihalmeen kanssa ja siitä plussaa, mutta tosiaan hyökkäysalueella ratkaisut jättivät toivomisen varaa. Muutaman kerran liuku ei meinannut riittää tulla pois paineen alta suojaamalla, mutta silti jotenkin Hakanpää punnersi kiekon eteenpäin laitaa pitkin, vaikka jaloissa varmasti tuntui 25 minuutin peliaika.
Ensinnäkin tärkein huomio on se, että puolustajaparit ovat pysyneet samoina läpi kauden. Heshkan oltua poissa tuosta syyskuun ottelusta Ronkainen paikkasi häntä, mutta kaksi muuta paria ovat säilyneet samoina eiliseen asti, josta annan massiivisen sulan Mannerin hattuun. Kivihalmeen luistelu tosiaan vakuutti jo syksyllä ja sama meno on jatkunut läpi kauden, mutta kliimaksi on nähty nyt pudotuspeleissä, jossa hän on ollut vielä dynaamisempi, jos mahdollista. Hakanpää oli puolestaan jo syyskuun pelissä vähemmän aktiivinen ylöspäin ja oikeastaan sama teema on näkynyt kaikissa näkemissäni Kärpät-peleissä paikan päällä. Ihan niin rohkeita nousuja hän ei tee ja syytä siihen en osaa sanoa. Ehkä roolijako Kivihalmeen kanssa on sitten muuttunut ja ollut osasyy. Kukkonen pelasi syyskuussa jo virheittä ja sama jatkui 2/3 pelissä Nordiksella välieräsarjassa. Nelospeli oli vähän heikompi ja siinä myös Niemelä oli huonohko, mutta jo eilen kumpikin oli omalla luotettavalla tasollaan. Niemelä oli tuossa syyskuun ottelussa toki tosiaan kiekollisesti todella huolimaton, mutta on sittemmin onneksi petrannut eli kyseessä oli vain huono ilta, joita kuitenkin on tällä kaudella tullut ehkä vähän useammin kuin ennen. Ohtamaalta odotin jo syyskuussa parempaa antia ylöspäin, mutta se on jäänyt koko kauden aikana vähän piippuun. Ajoittaisia väläytyksiä toki näkyy, mutta ihan niin timantinkova Ohtamaa ei ole ollut kuin odotusarvot ennen kautta olivat. Avauspelaaminen oli syyskuussa vain kohtalaista arvioni mukaan ja siinä se on aika hyvin säilynyt.

#67 Lindsten #31 Lasu #12 Leskinen
- Pelkäsin etukäteen Lindstenin olevan edelleen riippakivi Lasulle ja Leskiselle tasaviisikoin. Niin ei kuitenkaan ollut, sillä Jasu syötti hyvin Lasun maalin ja oli samalla aaltopituudella kulmapeleissä. Miinusta tulee ajoittaisesta kiekon hautomisesta viime tinkaan, josta aiheutui menetyksiä ja viisikkotasapaino vaarantui. Miinusta myös alustuksesta Palveen toiseen maaliin. Leskinen oli lievä pettymys. Odotin hänen olevan dominoiva vaihdosta toiseen, mutta sitä ei nähty. Luistin kyllä liikkui ja Leskinen suojasi hyvin, mutta liian montaa maalipaikkaa kuljetuksista ei syntynyt. Muutaman kerran Leskisen sitten päästyä laukomaan rannevedot menivät päin Tirrosta. Avauserän läpiajoaihio kuihtui Piskulan takakarvaukseen. Ei nyt huono peli missään nimessä, mutta odotusarvot ovat vain niin suuret Leskisen kohdalla. Lasu sentteröi melko laadukkaasti kahteen suuntaan tehden avausmaalin. Välillä toki pitkät syötöt olivat epätarkkoja ja omissa siirtokiekot eivät onnistuneet viime kevään kaltaisella varmuudella, mutta silti ihan mukiinmenevä ilta hurjalla 23 minuutin jääajalla, vaikka myös puolustusalueen puolustuspelin sijoittuminen oli pari kertaa haparoivaa Lindstenin tavoin.
#17 Pyörälä #19 Kupari #20 Heponiemi
- Helppo ketju tunnistaa jäällä pelinumeroiden ollessa 17-20. Heponiemen fysiikka kaipaa vielä paljon petraamista. Ylävartalon köykäisyyden takia kamppailuissa Heponiemi oli paperia. Lisäksi tasapaino ei vaikuttanut kummoiselta, vaikka ensimmäiset potkut olivat räjähtäviä. Plussaa hienosta maalista ja muutamasta hyvästä haastosta oikean laidan kautta. Kupari oli ketjun heikoin lenkki, vaikka hankki yhden jäähyn. Esimerkiksi Koblizekiin verrattuna lennokkuus luistimilla uupui ja siksi Kupari ei oikein päässyt maalipaikoille kuten ketjutoverit. Esitys oli tasapaksu. Kieltämättä odotin suurempaa eteenpäinmenoa Kuparilta viime kevään köykäisyyteen verrattuna. Aloitusprosentti oli vain 33, joten kaiken ynnäten vain 13 minuutin peliaika oli hyväksyttävä. Pyörälä sen sijaan oli ketjun paras. Fysiikka riitti kulmissa ja ratkaisut kiekolla olivat järkeviä. Kruununa riisto tasoitusmaaliin ja liikekin riitti mainiosti läpi pelin. Alivoimalla yhteistyö toimi Kristofin kanssa. Kokeilisin heitä myös samassa ketjussa ja tiputtaisin Kuparin kolmoseen, koska tänään hän oli niin paljon heikompi kuin slovakki.
#62 Ikonen #13 Kristof #29 Koblizek
- Kristof oli se yksilö, jonka näkemistä odotin eniten vierasjoukkueesta. Koblizekin taisin nähdä edellisen kerran Lahdessa hänen tehdessään debyyttinsä runkosarjan päätöskierroksella samassa ottelussa, jossa Kuokkanen teki tehot 2+0 Liiga-uransa toistaiseksi ainoassa ottelussa. Koblizek loistikin luistelullaan ja eritoten teränkäytöllään. Laukaukset olivat vielä kesyjä, mutta aihioita on olemassa uudeksi Leskiseksi, kunhan fysiikka vielä petraantuu ja tsekki jaksaa kamppailla paremmin. Positiivinen esitys silti vaikkapa Kupariin nähden ja olisin peluuttanut tsekkiä enemmän kuin kymmenen minuuttia. Kristof oli hyvä ja aistin hänessä Ruohomaa-aihioita. Tämän illan perusteella hän pystyy kantamaan kakkossentterin saappaat ja on edellä Kuparia mielestäni. Aloitukset hoituivat mututuntumalla hyvin (58%), mutta eniten vakuutuin tasapainosta silloin, kun Kristof kiersi vastustajaa liukuen kiekko kämmenellään. Hän ei horjunut, vaan vankka keskivartalo jatkoi liikettään esteistä huolimatta. Kiekonkäsittely oli sulavaa ja pehmeää. Yllätyin todella positiivisesti enkä epäile, etteikö Lasu-Kristof kaksikko olisi keväällä riittävä kehittyvällä Kuparilla höystettynä. Kolmas lenkki Ikonen puursi kahteen suuntaan. Liike on ehjän kesän ansiosta rahtusen parempaa ja kiekollinen suoritusvarmuus oli myös ihan jees. Osaa olla hyödyksi ketjukavereille kulmapeleissä ja se riittää.
#41 Sailio #27 Humaloja #21 Karvinen
- Karvinen veivasi komean rankkarimaalin. Tasaviisikoin oli myös hyvin pelin sisällä kuten koko ketju ja puolusti ansiokkaasti omissa vastustajan kärkiketjuja vastaan. Pidin pelaamisesta jo keväällä ja pidän edelleen. Ei ole kädetön koohottaja, vaan osaa syöttää sekä laukoa napakasti. Säiliöstä jäi mieleen syöttöjen epävarmuus ja ne johtivat muutamaan pahaan pyöritykseen omissa. Lisäksi muutamassa purussa Sailio aikaili liikaa. Plussaa kuitenkin puolustus- ja kamppailupelaamisesta laidoissa muiden ketjukaverien tavoin. Humalojan luistin liikkui kivasti ja hoiti roolinsa moitteetta nelosen keskellä ollen tutusti välillä kontallaan jäässä, mutta häiriten aktiivisesti mailalla. Ei päässyt tänään maalipaikoille, mutta osaa viimeistellä kuten kevään HIFK-sarjan jatkoaikamaali osoitti.
Lyhyet huomiot vielä hyökkääjistä Kärppä-leiristä. Leskinen on sittemmin onneksi saanut jopa sen dominointivaihteen päälle kuten eilen nähtiin. Lasu on jatkanut melko samalla tavalla kuin sesongin aloitti, mutta Lindsten on pudonnut hierarkiassa.

Junnuketjusta tärkein huomioni jo syksyllä oli se, että Kupari ei ole mennyt fysiikan suhteen tarpeeksi eteenpäin. Se on näkynyt melko karusti varsinkin nyt pudotuspeleissä tai niiden alussa. Kaksi-kolme viimeisintä ottelua ovat jo olleet kuitenkin rohkaisevia ja Kuparihan on kahden ottelun pisteputkessa jopa, mutta odotin ennen kautta hänen olevan Lasun jälkeen pelillinen kakkossentteri. Niin ei ole käynyt, vaan jo syyskuussa minut vakuuttanut Kristof on pitänyt Kuparin takanaan tehopisteissä että myös minun peli-ilmerankingissani, kun huomioidaan varsinkin otteet pudotuspeleissä. Kristof on Leskisen ohella ollut se hyökkääjä, joka pystyy itse pyörähtämään pois paineen alta liikkeensä ansiosta. Lisäksi jo syyskuussa tuo tasapaino luistimilla ihastutti. Heponiemenkin ongelmakohdat olivat oikeastaan jo syksyllä nähtävissä eli kamppailupelaaminen oli kovin vaikeaa, mutta on pärjännyt Kuparia paremmin siksi, että pystyy luomaan paremmin kuitenkin omat vetopaikkansa ketteryytensä ansiosta.

Koblizek oli näemmä syyskuussakin kymmenen minuutin peliajalla operoiva laituri kuten eilenkin ilman erikoistilannevastuuta. Toki kauden aikana hän on pelannut myös yli 15 minuutin peliaikoja ykkösvitjassa, mutta kaiken kaikkiaan syksyinen arvioni hänestä oli melko oikea eli edelleen luistelu on ollut pudotuspeleissäkin hyvää, mutta laukaukset todella pehmeitä Nordiksella näkemissäni peleissä ja sen takia tehoja jää uupumaan, vaikka hän muutoin ei ole riippakivi todellakaan ykkösketjussa. Jos tulevana kesänä Koblizek saa parannettua laukaustaan, hän nostaa merkittävästi tehojaan ensi kaudella. Syyskuisesta nelosketjusta Humaloja taantui melko pahoin sesongin edetessä, mutta juuri eilen pelasi tietysti yhden raikkaimmista otteluistaan, kun peliaikaa tuli se kahdeksisen minuuttia. Vuoristoratamainen kausi häneltä, jossa kuitenkin minun näkemistäni peleistä ensimmäinen ja viimeinen ovat olleet hyviä, joten ympyrä on sulkeutunut siltä osin. Karvinen on jatkanut erinomaisuuttaan läpi kauden alaketjuista ollen hyödyllinen myös hyökkäyssuuntaan. Säiliö oli tuolloin syyskuussa puolestaan vähän vaisuhko, mutta on sittemmin saanut kiekollisen suoritusvarmuuden luotettavalla tasolle, jota sopi odottaakin.

Nyt kun on muisteltu vanhoja, voisin nostaa esiin muutamia seurattavia asioita kummastakin joukkueesta pelaajavertailun hengessä. Kategoriat olen keksinyt itse.

Syöttölauta: Turunen vs. Jokinen
- Joukkueidensa laadukkaimmat syöttäjät. Kumpikin havainnoi kenttää hyvin ja osaa löytää vapaan pelaajan ennen kaikkea kovalla syötöllä teipistä teippiin. Paikan päällä tämä ominaisuus erottuu vain niin paljon paremmin kuin televisiokuvasta.
Kahden suunnan sentterit: Leino vs. Lasu
- Minusta ylläoleva kaksikko edustaa joukkueiden sentteriparhaimmistoa ja seuraan näiden herrojen välistä suorittamista suurella mielenkiinnolla.
Kuljetuskone: Tuulola vs. Leskinen
- Kaksi todella taitavaa jalkapallotermein tempokuljettajaa ja kiekon kuskaajaa. Tuulolan dynaamisuus ei ole vielä ihan samalla tasolla kuin Leskisen, mutta ei paljoakaan toki puutu.
Maalivahdit: Larmi vs. Vehviläinen
- Tuota noin, ilman värilasejakin tämä menee Vehviläiselle, vaikka muun muassa yllä @Ralph ja @Jääkaappi ovat kenties hieman eri mieltä. Larmin olen nähnyt tällä kaudella kahdesti ja Vehviläisen noin viitisen kertaa tolppien välissä. Lisäksi toki viime kaudella todistin Vehviläisen pelaamista useamman kerran. Elekieli ja olemus on vain Vehviläisellä vielä rauhallisempi kuin Larmilla ja sijoittuminen Liigan parasta. Lähitorjunnoissa ja sivuttaisliikkeissäkin etu on mielestäni Vehviläisellä. Kokonaispaketti on siis Vehviläisellä piirun verran vielä Larmia parempi ja siksi hän pelaakin keväällä MM-kilpailuissa täysin ansaitusti. En ole ollenkaan yllättänyt, jos hän olisi ensi kaudella osa Columbuksen NHL-miehistöäkin. Vaikka Kärpillä on ehkä paperilla parempi puolustajakuusikko, se ei oikeastaan vaikuta arvioon millään lailla, vaan nyt nimenomaan luotan omaan silmätestiini paikan päällä nähtyjen ottelujen torjuntatilanteissa ja jätän myös tilastot sen koommin huomioimatta, vaikka ne käsittääkseni suosivat Vehviläistä.
Dynaamiset leftin puolustajat: Nikkilä vs. Kivihalme
- Kivihalmeesta on jo kaikki oikeastaan sanottu ja paikka Slovakian kisakoneessa Leijonissa tulisi olla selviö. Nikkilältä olen nähnyt yhden hyvän ja yhden huonon pelin, mutta keskitytään nyt siihen viimeiseen eli puolivälieräotteluun Tepsiä vastaan. Siinä ottelussa hän oli siniviivalla luotettava kiekonliikuttaja ja omalla alueella mailapuolusti hyvin 1v1-tilanteissa. Kivihalme on myös hyvä tunkemaan sen mailansa väkisin hyökkääjän laukauksen eteen ja kimmottamaan sen päätyverkkoon. Suosittelen seuraamaan eritoten tuota yksityiskohtaa kummankin puolustuspelaamisessa heidän luistellessaan takaperin.
Rightin puolen liikkuvat kahden suunnan puolustajat: Lindgren vs. Hakanpää
- Sillä oletuksella, että Lindgren pelaa, nostin hänet vertailuun Hakanpään rinnalle. Se, joka minua viehättää kummassakin on se, että oman alueen pääty- ja laitapeleissä he pystyvät itse väkisin liikkumaan laitaa pitkin ylös suojaten kiekkoa laidan vieressä ja sitä kautta lopulta purkamaan paineen. Heitä on siis todella vaikea pysäyttää kiinni laitaan, koska molemmat liikkuvat erinomaisesti ja massaa on tarpeeksi ylävartalossa. Myös maalinedustoilla kumpikin on härkämainen ja pystyy reagoimaan nopeasti irtokiekkoihin ja toimittamaan ne ulos alueelta juurikin siten, että kumpikin ottaa pari terävää potkua, laittaa kiekon suojaukseen ja siirtää sen sitten laidan kautta ulos.

Minulla on tavoitteena käydä katsomassa jokin ottelu Hämeenlinnassa, koska en ole siellä aikaisemmin käynyt. Siksi kysynkin, että mistä katsomosta näkee pelin parhaiten? Vaatimuksena on se, että haluan istua mahdollisimman korkealla, josta pelin todistetusti näkee parhaiten, joten mikä katsomo on ns. piippuhyllykatsomo Rinkelinmäellä? Ja jos mahdollista, tuo piippyhylly saisi sijaita mahdollisimman lähellä vierasjoukkueen kannattajia, mutta se ei ole pakollista missään nimessä. Kolmas toiveeni on vielä yksityiskohtaisempi eli jos joku osaisi vielä suositella jotain tiettyä istumapaikkaa piippyhyllyllä, joka olisi seinän tai kulmauksen vieressä eli vain toisella puolella istuisi jokin muu ihminen, koska se helpottaisi pelinaikaisten muistiinpanojen tekemistä puhelimen muistioon, kun ei tarvitse peitellä kännykän näyttöä kuin vain toiseen suuntaan. Tiivistettynä tarvitsen istumapaikan, joka on hallin ylimmällä rivillä ja seinän/tolpan tms. vieressä. Kiitos jo etukäteen avusta ennen huomisen lipunmyynnin alkua.
 

H P K

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Omissa papereissa selkeä ero, vaikka pidänkin Larmia liigan toiseksi parhaana maalivahtina. Tilastot sanovat samaa: Näissä pudotuspeleissä Vehviläinen 3 nollapeliä, päästettyjen maalien keskiarvo 1,4 ja torjuntaprosentti 94,68%. Larmin tilastot: 0, 2.0 ja 92,36%. Runkosarjassa ja maajoukkueessa myös selkeät erot tältä ja viime kaudelta.
Jollain tavalla pitää myös pudotuspeli tilastoissa huomioida vastustajat. Larmilla Tappara ja TPS vastaan Vehviläisen Hifk ja Ilves.
Joku jo kirjoitti että ihan sama jos nyt vaihtaisivat joukkueita eroa ei huomaisi. Tämän sarjan eroja ei maalivahti pelistä löydy.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@Salming Joitain hyviä huomioita, mutta todella omituisia unohduksiakin. Mainitset uransa lopettaneen Lahden, mutta ei sanaakaan Kerhon tämänhetkisestä top3-pelaajasta Luceniuksesta? Syöttäjänä ehdottomasti parempi kuin Turunen. Välillä nuo syötöt menevät hiukan hukkaan, kun ei oikein onetimerit kavereilta lähde. Innala nyt ehkä eniten vastaa huutoon. Leinoa voi pitää Kerhon parhaana sentterinä, jos ei ole nähnyt Luceniuksen pelaavan. Ketkäs ne vaihtoehdot ovat? Paajanen ja Riska. Paajanen on enemmän puurtaja kuin pelinrakentaja. Riska on roolitettu täysin eri rooliin. Leino on hyvä, en kiellä. Mutta ei kyllä ole Kerhon paras. Kaikki noista ovat tunnollisia myös puolustussuuntaan, joten Kerholla ei ole hätää sentteriosastolla.

Cornet ei ole oikein pistepörssissä juhlinut, mutta on ollut äärimmäisen tärkeä pelaaja siitä huolimatta. Takuuvarma kaveri ja yksi liigan parhaita laitavääntäjiä. Olisi myös hyvä viimeistelijä, mutta hiukan on tehot nyt uupuneet. En tiedä syytä. Tuulola on vasta kehittymässä huippulaituriksi. Pää ei aina pysy mukana kuvioissa ja ottaa turhia hyökkäyspään jäähyjä. Tehot ovat taas löytyneet, joten jäähyvarauksella on kyllä seuraamisen arvoinen pelaaja. Sama pätee Innalaan, joka on parhaimmillaan häikäisevä. Katosi Tepsiä vastaan hiukan kuvioista, mutta on osoittanut taas heräämisen merkkejä. Nenonen on mennyt huimasti eteenpäin syksystä. Aina ei yhteinen sävel löytynyt ketjukavereiden kanssa, mutta on noussut Kerhon tärkeimpien pelaajien joukkoon. Äärimmäisen vaarallinen veto, jota käyttää myös mielellään. Oppinut siinä sivussa Kerhon pelisysteemit ja on nyt hyvinkin kokonaisvaltainen pelaaja. Krivosikista ei nyt kannata hirveää numeroa tehdä, mutta nelosketju kokonaisuudessaan on mancrush-tavaraa. Riska tekee järjettömän määrän duunia koko kentän alueella, Ruokonen pörrää ja näköjään tarvittaessa hassuttelee myös vastustajia. Krivosik täydentää kolmikkoa mainiosti. Unohtamatta tietenkään täsmähankinta Tavia, joka tuo tarvittavaa leveyttä materiaaliin. On ollut pleijareissa ihan eri planeetalta kuin runkosarjan loppu antoi ymmärtää.
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
Ei nyt juurikaan herkullisempaa ennakkoasetelmaa voisi olla; Etelä vs Pohjoinen, pieni ja sympaattinen vs rikas ja vihattu kestomenestyjä.

Onneksi raha ei tuo onnea ja tekemällä asioita oikein sekä kaiken osuessa kohdalleen, on meillä pienilläkin mahdollisuus menestyä.

Ennen kauden alkua Kärpät ilmoitti pelaajabudjetikseen muistaakseni noin kolme miljoonaa euroa, kun vastaava luku HPK:lla oli 1,7 miljoonaa. Ei kukaan tietenkään mitään muuttaisi, mutta ihan vain teorian ja ajatuksen tasolla on hauska leikkiä, että päästäkseen rahallisesti samalle viivalle, voisi HPK hankkia Liigatasolla eliittiä olevan kentällisen verran ukkoja lisää - tai vaihtoehtoisesti Kärpiltä otettaisiin ehkä hieman kärjistäen koko ykköskenttä pois.
"Rikas ja vihattu kestomenestyjä"? Mitähän nyt taas...

Minkä ihmeen takia se on jokin punainen vaate jollekin, jos seuralla menee hyvin, talous on kunnossa ja rahaa riittää?
Sekö on sitten Liigalle ja suomalaiselle jääkiekolle hyvä asia, että osa seuroista taistelee saadakseen jostain kerättyä sen verran rahaa, että saa ylipäätään toimintaa pyöritettyä?

Sitten suu vaahdossa huudellaan joka suuntaan, kuinka Liigan taso on laskenut jne... Liigan taso nousee rahalla. Se on karu fakta. Amatööripäivät ovat ohi.
Eikö jokaisen liigajoukkueen tulisi pyrkiä samaan tilanteeseen, kuin Kärppien, Tapparan ja HIFKin? Minun mielestäni pitäisi, ja tuskinpa itsekään panisit pahaksesi, jos HPK:n pelaajabudjetti olisi tuon 1,7 miljoonan sijaan esim. 3 miljoonaa euroa. Kerhohan ei millään oman kylän puulaakiporukalla kuitenkaan pyri pelaamaan sen enempää, kuin kukaan muukaan Liigajoukkue tänä päivänä.

Raha ei tee mestaria. Senhän näkee joka vuosi esim. HIFKin tapauksessa, jolla tälläkin kaudella on se isoin pelaajabudjetti (3,2 milj.€). Runkosarjan 6. sija ja erittäin todennäköinen 4. sija loppusijoituksena ei varmasti ole sitä, mitä tuolla rahalla haluttiin.

Mutta mitäs ihmeen järkeä "köyhemmillä" seuroilla on aina valittaa siitä rahasta? Ymmärrän tuon halun esittää köyhää uhria ja asettaa itsensä altavastaajan asemaan, koska meillä on vähemmän rahaa. Nyyh. Sehän on sitten hyvä selitys häviölle. Lopettaisitte jo.

Sanon sen vielä kerran: Liigan taso nousee rahalla. Millään muulla et saa tarpeeksi paljon hyviä pelaajia houkulteltua Suomen Liigaan nykyään.
Ei SHL:ssä, KHL:ssä tai NHL:ssä nillitetä rahasta niin kuin meillä suomessa. Älä siis syytä Kärppiä, Tapparaa tai Hifkiä siitä, että niillä on enemmän rahaa, kuin Kerholla. Syytä Kerhon johtoa, joka ei ole hoitanut hommiaan yhtä hyvin, kuin edellämainittujen seurojen johto.

Kärpät on luonut "imperiuminsa" tyhjästä. Paaaaljon huonommista lähtökohdista, kuin HPK. Kärpät teki konkurssin 90-luvulla. Aloittivat 2.divarista, eikä edes pelimatkoja ollut aina vara maksaa joukkueen pussista. Kaikki sponsorit on jouduttu oikeasti hankkimaan. Koko organisaatio on rakennettu pala palalta palvelemaan Pohjois-Suomen jääkiekkoyhteisöä ja juniorityötä (Kärppä-säätiö). Kärpät on tehnyt myös erittäin fiksuja bisnespäätöksiä (Kiitos Junno ja kumpp.) ja omistaa mm. hyvin tuottavan Qstock-festivaalin. Ei se raha ole taivaalta tippunut.

Kateus täytyy ansaita, säälin saa pyytämättäkin.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Jumalan terve!

Oulu...? Haukiputtaan tiedän mutta Oulu? Eikun hei: Vesku Loirihan näytteli siinä elävässä kuvassa joka kertoi Oulusta. Sen lopussa tuleva Uuno juoksi junan perässä ja huusi äitiä, ihan niinkuin Juha Huikarin johdattama Kärpät tulee ravaamaan Kerhon perässä. Paitsi tietysti Kukkos-Lasse, joka antaisi poikkarin sille junalle ja ihmettelisi sitten, että miten voi tulla jäähy kun Ukko-Pekka höyryää kyljellään ratapenkalla.

Noin oikeastihan Oulun Kärpät on rakennettu siten, että se on sama kuin käskisi Kerhoa syömään. Taas on supertähteä vastassa ja selkään pitäisi tulla jotta moikuu. Rastilan jäähallin yleisö huutaa kuin suviseuroissa ja manaa vastustajan Helvetin tulijärveen jokaisesta kontaktista. Petr Tenkrat polkee oikealta ja vasemmalta ohi kaikista ja tarvittaessa toripolliisi pistää putkaan kaikki paska kaupunnin ylpeyden päälle käyvät vierailijat. Loput jauhottaa Junes Lokka eikä siinä auta enää edes massiivinen someraivo.

Näin ollen tämän kevään merkkien mukaan on pakko todeta sarjan menevän 4-2 Kerholle. Perustelut? Tossa ylhäällähän ne.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
@Salming Joitain hyviä huomioita, mutta todella omituisia unohduksiakin. Mainitset uransa lopettaneen Lahden, mutta ei sanaakaan Kerhon tämänhetkisestä top3-pelaajasta Luceniuksesta? Syöttäjänä ehdottomasti parempi kuin Turunen. Välillä nuo syötöt menevät hiukan hukkaan, kun ei oikein onetimerit kavereilta lähde. Innala nyt ehkä eniten vastaa huutoon. Leinoa voi pitää Kerhon parhaana sentterinä, jos ei ole nähnyt Luceniuksen pelaavan. Ketkäs ne vaihtoehdot ovat? Paajanen ja Riska. Paajanen on enemmän puurtaja kuin pelinrakentaja. Riska on roolitettu täysin eri rooliin. Leino on hyvä, en kiellä. Mutta ei kyllä ole Kerhon paras. Kaikki noista ovat tunnollisia myös puolustussuuntaan, joten Kerholla ei ole hätää sentteriosastolla.
Olen kyllä nähnyt Luceniuksen pelaavan juurikin siinä puolivälieräottelussa enkä ole häntä unohtanut. Leino oli edelleen siinä pelissä Kerhon paras sentteri. Lucenius voi olla ja onkin hyvä syöttelijä niin sanotusti ylivoimalla ja lähes seisovilta jaloilta, mutta kun puhutaan oivalluksista 5v5-pelaamisessa ahtaissa tiloissa laidan lähellä liikkeessä, Turunen menee Luceniuksen edelle siksi, että hän pystyy jakamaan suoraan suojauksesta niin kovia syöttöjä oman pelaajan lapaan, että vain Jokinen on yltänyt samalle tasolle tänä keväänä näkemissäni peleissä. Lucenius tarvitsee useammin ensin laidan vieressä pysähtymisjarrutuksen ja katseen noston. Hänen pelisilmä on hyvä enkä sitä kiellä, mutta Turunen on vielä parempi jakamaan jonkin kovan poikittaissyötön hyökkäysalueen kulmasta tai laidasta painottomalle puolelle vastustajan viisikon lävitse. Luceniuksen syötöissä on enemmän tietynlaista pehmeyttä ja siksi ne sopivat hieman paremmin kuin ylivoimapelaamiseen, mutta jos Lucenius ja Turunen asetettaisiin NHL-tempoon, Turusen suoraviivaisemmat ja kovemmat syötöt a'la Jussi Jokinen olisivat hyödyllisempiä ja siksi hän on tuossa syöttölautavertailussa. Ehkä hieman sekavasti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsit, miksi Turunen ja Jokinen saivat minulta kunniamaininnat. Otanta on toki pieni, mutta luotan tässäkin omaan silmätestiini hyvin paljon.

Mitä tulee vielä sentterivertailuun, Paajasta en tosiaan laske kuin puurtajaksi sinun tavoin ja laukaus on melkoista ripulia liian usein. Leino vs. Lucenius parivaljakosta Leinon luistelun dynaamisuus, tasapaino, kamppailupelaaminen, hyökkäysalueen kulmissa kiekon suojaaminen ja kyky tarjota itsensä pelattavaksi keskikaistalle puolustajille ovat syitä, miksi pidän häntä HPK:n parhaimpana keskushyökkääjänä. Minä ottaisin hänet ilman muuta joukkueeseeni kerran kerrasta ennen Luceniusta tai Paajasta.
HPK
80 Teemu Turunen - 7 Otto Paajanen - 48 Valtteri Puustinen
- Turunen oli alusta asti pelin sisällä ja antoi loistavia syöttöjä avauserässä. Yhden niistä tuhlasi Puustinen, mutta muutoin hän ei tosiaan ollut ketjussa matkustajana kuten oletin, vaan liike riitti ja peliäly myös. Laidoissakaan hän ei liikaa vuotanut, vaan sai kiekot alueelta ulos. Paajanen pääsi pari kertaa laukomaan avauserässä ranteella maskitta, mutta laatu oli pehmeä. Toisessa erässä ketjun peli oli siirtokiekkoja ulos omista ja painimista, mutta kolmannessa jälleen se loi jotain hyökkäyssuuntaankin, mutta Puustinen ei osunut 2v1-hyökkäyksestä. Jatkoilla sitten Turunen osui tolppaan. Hyvä ottelu kuitenkin varsinkin Turuselta ja Puustiselta. Ensin mainitun napakat syötöt ihastuttivat.
21 Jere Innala - 71 Niclas Lucenius - 82 Eetu Tuulola
- Avauserässä melko pimennossa pl. ylivoimat ja Innalan erän lopun tolppakilautus. Toisessa erässä Innala oli vieraiden paras hyökkääjä ja hakeutui koko ajan vetopaikoille, mutta Haukeland oli parempi. Koko illan itse asiassa Innala alistui Haukelandille. Tuulolalta odotin enemmän. Pelaaminen oli lähinnä pörräämistä kulmissa kera turhien jäähyjen. Lucenius oli kohtalainen. Pari oivaltavaa syöttöä ja yksi lämäri olkapäähän. Ylivoimalla hän ei ollut niin maaginen kuin oletin. Puolustusalueella ehjä suoritus eikä taipunut kamppailuissa. Aloituksissa erinomainen prosentti 68.
40 Janne Tavi - 62 Robert Leino - 28 Markus Nenonen
- Vastasi varsinaisen peliajan maaleista. Leino vakuutti minut jo syksyllä oltuani katsomassa kauden avausta samojen joukkueiden välillä. Hän näkee hyvin kentän ja on ideaali kahden suunnan sentteri. Aloitukset hoituivat vajaan 70%:n tehokkuudella. Tavilta kliininen rystynosto läheltä ylös alussa Leinon oivalluksesta, mutta muutoin hän oli ketjun heikoin, mutta ei missään nimessä turhake, vaan vain vertailussa ketjutovereihin. Kulmissa hän kuitenkin pystyi pitämään rallit elossa. Nenonen oli loistava katkomaan vastustajan avauksia ja laukaus lähti terävästi 11 kertaa. Palkinto tuli päätöserässä. Tämä oli vieraiden ehkä paras ketju maalien takia. Leino oli myös vieraiden paras pelaaja ja molemmat joukkueet huomioiden sentteri.

EDIT: Ja kuten yllä oleva lainaus kertoo, Nenosen petraamisesta olen samaa mieltä ja myös siitä, että Tuulola ailahtelee edelleen.
 
Viimeksi muokattu:
Keskittymisen pitäisi riittää moraalisen finaalin jälkeen kaatamaan piskuinen hpk. Hpk:n tie kävi finaaleihin kuin takaportin kautta. Aluksi vastassa koko loppukauden sekaisin ja aivan pihalla ollut TPS. Jukka Rautakorven, niin valmennuksellisesti kuin pelaajiston myötä menneisyyden joukkueen kanssa päästiin jatkoon hieman tuomareiden avustuksella. Kuuleman mukaan pari maalia vaadittiin apuja tuomareilta, mutta finaali kuin finaali. Pulinat pois.
Pikainen arvio joukkueiden voimasuhteista prosentein, Kärpät ensin mainittuna.

Maalivahdit 60-40
Puolustus 65-35
Hyökkäys 55-45
Valmennus 50-50
Ylivoima 55-45
Alivoima 60-40
Aika selvästihän tuo Kärpiltä näyttää. 4-1,4-0 tai asenneongelmalla jopa 4-2 mahdollista, viimeinen tuskin todennäköistä.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olen kyllä nähnyt Luceniuksen pelaavan juurikin siinä puolivälieräottelussa enkä ole häntä unohtanut. Leino oli edelleen siinä pelissä Kerhon paras sentteri. Lucenius voi olla ja onkin hyvä syöttelijä niin sanotusti ylivoimalla ja lähes seisovilta jaloilta, mutta kun puhutaan oivalluksista 5v5-pelaamisessa ahtaissa tiloissa laidan lähellä liikkeessä, Turunen menee Luceniuksen edelle siksi, että hän pystyy jakamaan suoraan suojauksesta niin kovia syöttöjä oman pelaajan lapaan, että vain Jokinen on yltänyt samalle tasolle tänä keväänä näkemissäni peleissä. Lucenius tarvitsee useammin ensin laidan vieressä pysähtymisjarrutuksen ja katseen noston. Hänen pelisilmä on hyvä enkä sitä kiellä, mutta Turunen on vielä parempi jakamaan jonkin kovan poikittaissyötön hyökkäysalueen kulmasta tai laidasta painottomalle puolelle vastustajan viisikon lävitse. Luceniuksen syötöissä on enemmän tietynlaista pehmeyttä ja siksi ne sopivat hieman paremmin kuin ylivoimapelaamiseen, mutta jos Lucenius ja Turunen asetettaisiin NHL-tempoon, Turusen suoraviivaisemmat ja kovemmat syötöt a'la Jussi Jokinen olisivat hyödyllisempiä ja siksi hän on tuossa syöttölautavertailussa. Ehkä hieman sekavasti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsit, miksi Turunen ja Jokinen saivat minulta kunniamaininnat. Otanta on toki pieni, mutta luotan tässäkin omaan silmätestiini hyvin paljon.

Mitä tulee vielä sentterivertailuun, Paajasta en tosiaan laske kuin puurtajaksi sinun tavoin ja laukaus on melkoista ripulia liian usein. Leino vs. Lucenius parivaljakosta Leinon luistelun dynaamisuus, tasapaino, kamppailupelaaminen, hyökkäysalueen kulmissa kiekon suojaaminen ja kyky tarjota itsensä pelattavaksi keskikaistalle puolustajille ovat syitä, miksi pidän häntä HPK:n parhaimpana keskushyökkääjänä. Minä ottaisin hänet ilman muuta joukkueeseeni kerran kerrasta ennen Luceniusta tai Paajasta.
No ei. Luceniuksen syötöt ovat nimenomaan tarvittaessa kovia ja tulevat suoraan lapaan. Noista kahdesta juuri Turusen syötöt ovat pehmeämpiä. Se, mikä erottaa Luceniuksen Leinosta ja Paajasesta, on pelien voittaminen. Turunenkin voittaa pelejä, mutta vertaillaan nyt vaan näitä senttereitä, kun tuosta syöttelystä ei päästä yksimielisyyteen. Leino on hyvä allround-pelaaja. Pehmeämpi kuin Lucenius tai Paajanen, mutta riittävän fyysinen, ettei ole lapanen. Paajanen on voimanpesä, mutta samalla puukätinen. Ainoa noista kolmesta, jolla on oikea laukaisu-uhka, on Lucenius. Paajasesta on vaikea antaa muuta kuvausta kuin puurtaja. On hyvä siinä laitarallissa ja menee sota-alueelle maalin eteen, josta ne maalitkin tulevat. Oli melkoinen poikkeus se voittomaali Tepsiä vastaan suorasta luistelusta. Mutta joskus osuu. Leino on todella hyvä ylivoimilla, osaa rauhoittaa peliä. Liian usein menee kuitenkin hieromiseksi se homma. Luceniuksen oivallukset johtavat useammin maaleihin. Kyse on voittamisesta ja siinä vertailussa Lucce on ykkönen. Piste.

Leino kyllä pelaa elämänsä parasta kautta ja on ollut yllättävän tehokas pleijareissa. Ehkä minäkin fantasia-hockeyssä ottaisin hänet ennen Paajasta. Otto on silti kapteeni ja Kerho-ikoni. Hänen kädenjälkensä ei läheskään aina näy suoraan tulostaululla. Erittäin tärkeä palanen joukkuetta siitä huolimatta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Cornet oli pettymys jo kauden avauksessa ja runkosarjassakin syntyi lopulta vain 24 pistettä 44 ottelussa sekä pudotuspeleissä kahdeksaan otteluun hän on tehnyt tehot 0+1. Edelleenkin ulkomaalaispelaajalta tulisi odottaa parempaa ja tuskinpa suunta on muuttumassa finaaleissakaan.
Maskimiehet ei kauhean usein pisteillä juhli, jos vaan vedot menee verkkoon, mutta joukkueelle ja lopputulokselle ne on äärimmäisen tärkeitä jätkiä.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
"Rikas ja vihattu kestomenestyjä"? Mitähän nyt taas...

Minkä ihmeen takia se on jokin punainen vaate jollekin, jos seuralla menee hyvin, talous on kunnossa ja rahaa riittää?

Hyvä, että ymmärsit viestini tarkoituksen täysin oikein. Olis vissiin pitäny laittaa lainausmerkit tuohon, niin olisit sinäkin mahdollisesti säästynyt viestin kirjoittamiselta.

Paljoa enempää päin persettä ei oikeastaan voi vetää ja viestisi sisältää erikoisia kohtia, joista en ole kirjoittanut sanaakaan.

Missä kohtaa olen syyttänyt yhtään ketään siitä, että toisella on rahaa ja toisella ei? Missä kohtaa olen puhunut säälistä tai siitä, että olisin jotenkin kateellinen tai en haluaisi Kerholle yhtä suurta pelaajabudjetti?

En ole ottamassa mitään pois Kärppien menestykseltä enkä ole Oulun suuntaan kateellinen millään tasolla. Kyllä, tietenkin mielelläni näkisin Hämeenlinnassa vuosittain joukkueen, joka jo lähtöviivalla olisi realistinen ehdokas edes välieriin. Se vaatisi rahaa ja sitä ei toistaiseksi liikaa ole. Toivottavasti joskus on ja sen eteen nykyinen seurajohto tekee kovasti töitä ja mikä tärkeintä, niin suunta on oikea.

Mutta nyt kun rahaa ei ole, niin se etumatka täytyy toistaiseksi kuroa umpeen jollakin toisella tapaa. Siinä on viimeisen vuoden aikana onnistuttu enemmän kuin hyvin, siksi HPK pelaa finaalissa ja tästä päästään nyt niihin ennakkoasetelmiin.

Tässä kohtaa voit vielä lukea tämän viestin alun uudestaan ja varmistua siitä, että kyse ei ole esimerkiksi siitä miksi toisella on rahaa ja toisella ei. Tai siitä, että laittaisin ikään kuin jo valmiiksi mahdollisen tappion sen piikkiin, että toinen jauhaa kaksi kertaa suuremmalla budjetilla kuin toinen.

Se nyt vain menee aina niin, että tällaisessa tilanteessa valtaosa tuppaa asettumaan sen ennakkoon pienemmän puolelle ja kun vastassa on Kärppien kaltainen seura, niin siitä tulee vihattu kestomenestyjä. Tilanne olisi tismalleen sama, jos Kerhon tilalla olisi vaikkapa SaiPa. Tai Kärppien tilalla Tappara.

Eikä tällä ole vieläkään mitään tekemistä sen kanssa, että kukaan olisi varsinaisesti kateellinen kenellekään, mutta Kärppien ja Tapparan välisessä finaalissa ei olisi ollut yhtään mitään yllättävää ja siinä olisi monelle ollut varmaankin se ja sama, että kumpi olisi vienyt.

Kun taas Kerholla ei noin lähtökohtaisesti olisi pitänyt olla mitään asiaan finaaliin.

Ihmiset rakastavat tarinoita ja jos HPK kairaa tästä voiton, niin se on erittäin kova temppu. Tämä on ainutlaatuista.

On helppo ennustaa jo nyt, että ensi kaudella välierissä nähdään suurella todennäköisyydellä sekä Kärpät, että myös Tappara ja HIFK.

Se, että HPK itse - tai joku muu pienempi - tekee saman tempun kuin Kerho nyt, on epätodennäköistä ja siksi asetelma on tämä.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Cornet oli pettymys jo kauden avauksessa ja runkosarjassakin syntyi lopulta vain 24 pistettä 44 ottelussa sekä pudotuspeleissä kahdeksaan otteluun hän on tehnyt tehot 0+1. Edelleenkin ulkomaalaispelaajalta tulisi odottaa parempaa ja tuskinpa suunta on muuttumassa finaaleissakaan.

Propsit siitä, että @Salming teet näitä syväanalyyseja, mutta tästä kohdasta olen ihan eri mieltä. Meidän kannattajista tuskin kukaan tulee sanomaan, että Cornet olisi ollut tällä kaudella pettymys. Pyyteetöntä työtä joukkueen eteen pelistä toiseen ja armoitettu maskimies. Jos maaliin johtavan maskin tekemisestä saisi syöttöpisteen, niin Cornetin tehopisteet olis aika paljon isommat.

Ja vaikka ne pudotuspelien pisteet on 0+1, niin en tule kyllä siitäkään yllättymään yhtään, jos Cornet ratkaisee jonkun ottelun tässä finaalisarjassa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Maskimiehet ei kauhean usein pisteillä juhli, jos vaan vedot menee verkkoon, mutta joukkueelle ja lopputulokselle ne on äärimmäisen tärkeitä jätkiä.
Propsit siitä, että @Salming teet näitä syväanalyyseja, mutta tästä kohdasta olen ihan eri mieltä. Meidän kannattajista tuskin kukaan tulee sanomaan, että Cornet olisi ollut tällä kaudella pettymys. Pyyteetöntä työtä joukkueen eteen pelistä toiseen ja armoitettu maskimies. Jos maaliin johtavan maskin tekemisestä saisi syöttöpisteen, niin Cornetin tehopisteet olis aika paljon isommat.

Ja vaikka ne pudotuspelien pisteet on 0+1, niin en tule kyllä siitäkään yllättymään yhtään, jos Cornet ratkaisee jonkun ottelun tässä finaalisarjassa.
Selvä, käsi ylös Cornetin kohdalla, jos hän on pääosin maskimiehenä ollut, mutta samalla voipi kysyä, että miksei hän ole lunastanut kiekollisempaa roolia ylivoimalla? Vai onko vain kyse siitä, että maskipelaamisessa hän on joukkueen paras? Tasaviisikoin minulle on jäänyt hänestä kuva melko keskinkertaisena luistelijana ja vähän sellaisena yksilönä, joka nojaa enemmän muiden luomiin paikkoihin kuin luo niitä itse, mutta voin olla väärässäkin lyhyellä otannallani.
 

Sean Connery

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Börje Salmingin kilometrin mittaisesta vuorisaarnasta jaksoin lukea vain otteita.. ja nekin oli miltei silkkaa paskaa. Nimet oli oikein, ehkä pelipaikatkin. Yhden pelin perusteella jättimäisiä pelaajaprofiileja. Kas kun ei rapakon takaa ole kyselty hommiin rahakaukaloihin pelaajatarkkailuhommiin...

No mutta.. Kohta sen näkee millaisia tietäjiä sitä onkaan.
 

Ralph

Jäsen
Selvä, käsi ylös Cornetin kohdalla, jos hän on pääosin maskimiehenä ollut, mutta samalla voipi kysyä, että miksei hän ole lunastanut kiekollisempaa roolia ylivoimalla?
Koska on parempia pelaajia tarjolla muihin tontteihin. Lucenius, Turunen, Leino ja Innala parempia kiekolla. Tuulola, Paajanen ja Cornet keskellä. Nenonen vähän omalaatuinen kahdeksas ylivoimahyökkääjä, kun ainoa ase on laukaus.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Börje Salmingin kilometrin mittaisesta vuorisaarnasta jaksoin lukea vain otteita.. ja nekin oli miltei silkkaa paskaa. Nimet oli oikein, ehkä pelipaikatkin. Yhden pelin perusteella jättimäisiä pelaajaprofiileja. Kas kun ei rapakon takaa ole kyselty hommiin rahakaukaloihin pelaajatarkkailuhommiin...

No mutta.. Kohta sen näkee millaisia tietäjiä sitä onkaan.
Mieluummin tuon luki kuin sinun panokseksi ketjuun tällä viestillä.

Ja sitten sarjaan. Hienoa saada HPK vastaan ja mahtava nähdä Pennasen vs. Mannerin pelikirja finaaleissa. Kumpi on keittänyt paremmat rohdokset? Larmi vs. Vehviläinen on myös hyvä taistelupari. Leijona kamaa molemmat.
 

Tattari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kanta- ja Päijät-Häme "täältä jostakin" käsin...
Kuulin huhua, että Larmi ja Vehviläinen olisivat kaverukset jo nuorten MM-kisoista lähtien ja Larmi olisi ollut henkinen tsemppari silloin kun Veini kynsi JyppiLukkokausilla. Saas nähdä miten se näkyy tässä ottelusarjassa.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen sarja tulossa. Neljänneshämeen joukkue vs. Puolensuomenjoukkue. Mj-valmentajat ottavat mittaa keskenään, enkä ihmettelisi, että pelin jälkeen palaveeraisivat toisiaan sparraten...

#oranssikevät vs #keltamustavalkokirjavakevät
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Börje Salmingin kilometrin mittaisesta vuorisaarnasta jaksoin lukea vain otteita.. ja nekin oli miltei silkkaa paskaa. Nimet oli oikein, ehkä pelipaikatkin. Yhden pelin perusteella jättimäisiä pelaajaprofiileja. Kas kun ei rapakon takaa ole kyselty hommiin rahakaukaloihin pelaajatarkkailuhommiin...

No mutta.. Kohta sen näkee millaisia tietäjiä sitä onkaan.
Sen verran luotan omaan osaamiseeni, että koska olen vajaat kymmenen vuotta jo samalla tavalla jokaisesta näkemästäni paikan päällä tehdystä ottelusta tehnyt laajan raportin ja melko yksityiskohtaiset pelaaja-arviot, minulla ei ole vaikeuksia muodostaa mielipidettä yksittäisestä pelaajasta vain 1-2 pelin ja alkulämpöjen perusteella, vaan sellainen yleisolemus välittyy hyvin nopeasti harjaantuneelle silmälle, kun pelistä toiseen tarkkailee samoja asioita. Alkuperäisen viestini tarkoitus ei ollut tehdä mitään laajoja pelaajaprofiileja, vaan minusta on vain hauska muistella vanhoja ja nostaa esiin vanhoja viestejä vertailuna nykyhetkeen. Harrastan hyvin paljon samaa Twitterissä, jossa on mukava tutkia omia vanhoja twiittejä. Tarkoituksena oli siis nytkin vain pohtia kevyesti sitä, että miten suurin piirtein syyskuiset arvioni yksittäisen pelin otteista konkretisoituivat sitten myöhemmin koko kaudella. Kärppien osalta olen tietysti paremmin kartalla kuin HPK:n, mutta kun olen siltäkin nähnyt kuitenkin kaksi vieraspeliä Turussa ja vieläpä kauden eri vaiheissa, osaan kyllä melko hyvin arvioida senkin joukkueen yksilöiden vahvuuksia ja heikkouksia, vaikka sitten arviot koko kauden otteista eivät ole niin hyvin tiedossa.

@Leon'ille ei ole enää muuta kommentoitavaa kuin se, että hyväksykäämme se, että sinä suosit Luceniusta, kun puolestaan minä Turunen-Leino kaksikkoa ja sillä sipuli. Hyviä pelaajiahan he kaikki ovat.
 

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
No johan on paljon hassuttelua käynnissä puolin ja toisin. Lyhyesti jaan kuitenkin omiakin ajatuksiani tulevasta finaali sarjasta.

Ensinnäkin olen iloinen siitä, että vastaan asettuu juuri HPK. Suurin syy siihen on varmaan sama kuin monella muullakin eli vaihtelu, mutta myös se fakta, että kyllähän tämä tekee vain ja ainoastaan hyvää suomalaiselle jääkiekolle, että näitä ”pienempiä” seuroja saadaan finaaliin asti ja, että Tapparan kuusi vuotta kestänyt finaaliputki meni nyt poikki.

Toki monet (ymmärrettävästikin) toivoi, että myös Kärpät olisi jäänyt finaaleista ulos ja, että Liigaan olisi saatu pitkästä aikaa täysin uusi finaalipari.
Fakta vaan on se, että Kärpät sen suunnan nyt tällä hetkellä suomalaiselle jääkiekolle näyttää ja muiden täytyy seurata perässä, sekää jatkaa jo hyvällä alulla olevaa kehitystä.
HPK on siihen tällä hetkellä parhaiten vastannut ja on nyt ansaitusti finaalissa.

Materiaaleja on jo vertailtu monet kerrat tässä ketjussa joten se lienee omalta osaltani turhaa.

Kärpät on osoittanut sitkeytensä ja tasaisiuutensa jo moneen kertaan ja voittanut (ennen kaikkea) sen tasaisuuden avulla tarvittavat pelit. Onpa Kärpät myös nostanut sitä peräänkuulultelua tasoaan, mutta vain sen verran kuin on tarvinnut(?). Oletuksena on, että pystyy kyllä vielä paljon parempaankin. Nähtäväksi jää.

Kerho taaa on osoittanut vaarallisuutensa isompiaan vastaan jo kahdesti, joten varmasti löytyy se isompi vaihde vielä tähän finaalisarjaankin.
Lisäksi HPK:lla on tällä hetkellä sellainen hurmos päällä, että tuntuu erittäin vaikealta lähteä arvailemaan sen kummemmin miten sarja etenee tai kumpi joukkue lopussa Poikaa nostelee.
Omiani kannatan ja heille tietenkin mestaruutta toivon, mutta parempi olkoon paras ja voittakoon ansaitusti mestaruuden.
Toivotaan laadukkaita ja vauhdikkaita pelejä!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös