BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kärpät palaa finaaleihin ja HPK mitalipeleissä ensimmäistä kertaa sitten Rautakorven ajan vuodelta 2010.
Pidetään tämä keskustelu asiallisena, provot vaikka otteluseurantaan. Sana on vapaa!
 

Ralph

Jäsen
HPK:lla vastukset pahenee kuin jossain tietokonepelissä. Ensimmäinen loppari hyvä, mutta haavoittuvainen TPS. Toinen loppari on huomattavasti parempi Tappara. Ja kolmas, pääloppari mahtava Kärpät.

Paperilla HPK oli sekä TPS:ää että Tapparaa vastaan edellä hyökkäyksen laajuuden suhteen, mutta ei enää Kärppiä vastaan. Kärpillä on parempi hyökkäyskalusto, ei mitenkään ylivoimaisesti, mutta parempi. Puolustusta ei HPK-kannattajana kehtaa edes vertailla. Mutta vaikka tämä aiheuttaakin oululaisissa mielipide-eroa, niin mielestäni HPK:lla on parempi maalivahti. Kyllä, Vehviläinen on hyvä ja tilastot erinomaiset, mutta maalivahtipeliin vaikuttaa suuresti myös se joukkue edellä. Eli siis tuo puolustuskalusto, mikä on Kärpillä selkeästi HPK:ta vahvempi. Helpompi Vehviläisen on sen takana onnistua kuin Larmin HPK:n puolustuksen takana. Eli kokonaisuutena Kärppien alakerta on parempi, mutta yksilötasolla Larmi menee mielestäni edelle. Vehviläiseen ei kuitenkaan Kärpät mitenkään kaadu.

HPK:lla tutut eväät. Kotona pakko voittaa kaikki ja vieraissa otettava se yksi ryöstö. TPS:ää vastaan tuli kaksikin ryöstöä, se sallittakoon. Kärppiä vastaan kelpaisi sama kuin Tapparaa vastaan eli viidennen pelin ryöstö. Rinta rinnan neljä ensimmäistä ottelua, molemmat voittaa kotona. Sitten luu kurkkuun, viidennestä ryöstö ja kuudennessa kotiyleisön edessä mestaruus.

Kärpät on kyllä kotona vahva ja on siis vieraissakin, mutta kotona varsinkin. Viisi tappiota koko kaudella ja edellinen on lähes kolmen kuukauden takaa tammikuun lopulta. Lohdutuksena kyseinen viimeisin kotitappio tuli juuri HPK:lle. HPK on onnistunut muutenkin yllättävän hyvin Kärppiä vastaan tällä Mannerin vahvalla kahden vuoden aikakaudella. Tällä kaudella voitot 4-2 Kärpille, mutta viime kaudella 4-2 HPK:lle, vaikka HPK konttasi lähes koko kauden ja Kärpät oli mestari. Tuolloin tuli kaksi vierasvoittoa Kerholle.

Vehviläinen ja Larmi on kova taistelupari, nuorten maailmanmestarit. Manner ja Pennanen on toinen, maajoukkueen apuvalmentajat ja Liigan parhaat valmentajat. Mielenkiintoinen on myös Leskinen vastaan Turunen, kultakypärien taisto. Molempien kausi on ollut suuri menestys, vaikka runkosarjan loppu oli pettymys. Molemmat johtivat oman aikansa pistepörssiä, mutta lopulta jäivät sijoille kaksi ja kolme. Hyvä vire on jatkunut myös pudotuspeleissä, joten eiköhän tässä ole tähdistökentällisen laitahyökkääjät, vaikka Strömwall voittikin pistepörssin. Neljäs taistelupari on Kärppien puolustus vastaan Nikkilä yksinään. Sen saman minkä Kärpissä Kivihalme tekee hyökkäyspäässä ja Ohtamaa puolustuspäässä, Nikkilä joutuu tekemään karkeasti sanottuna yksinään HPK:ssa.

Kärpät on ehdoton ennakkosuosikki, siitä ei ole epäselvyyttä. Kärpillä on iso materiaalietu ja päälle kotietu. Ja kokemus menestymisestä. HPK:n mahdollisuudet on pystyä jatkamaan kotona samaa rataa kuin on toistaiseksi nähty ja vieraissa ottaa se yksi voitto. Vaikeaa on hehkuttaa, että HPK on voittanut viisi viidestä kotipelistä, kun Kärpillä on sama saldo omistaan.

Ans kattoo, sano. Mestaruus ois kiva.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ai että, mahtavaa saada HPK vastaan finaaleissa. Kiekollisesti todella taitava jengi aivan kuten Kärpät, joten lienee hienoja tapahtumarikkaita matseja meillä edessä. Toivottavasti molemmat jengit sairasteluista pääsee eroon ja nähdään parhaat pelaajat täydessä iskussaan kentällä.
 
Ei näitä sääntökirjan mukaan vihellellä. Jos niin tehtäisiin, olisimme täällä vielä aamullakin. -Pertti Juhola, Liigan otteluvalvoja.

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pakko jatkaa pessimistilinjalla kun tuntuu toimivan. Yhtä epätoivoiselta paikalta tämä tuntuu kuin välierien alla, joten toivottavasti saa taas yllättyä iloisesti. Kerhon peli on kyllä viritetty aivan tappiin, jännä nähdä mihin suuntaan finaalit lähtevät kehittymään kun vastassa on täysin erilainen jengi kuin Tappara, ja jengi jota vastaan track record on paljon välierävastustajaa lupaavampi.

Toivotaan rehtiä peliä ja toivottavasti ei tule isompia ylälyöntejä. Ja tietysti hyvää ja reilua tuomarointia ilman mitään isompia jossitteluita.
 
HPK on enemmän tehnyt ylälyöntejä!! - Pauliina @ otteluseurantaketju

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Ja taas saadaan Oranssi (se oikea?) vastaan finaalissa. Hieno tarina Kerhon jo tähänastinen kausi. Osoittaa sen, että pienemmälläkin budjetilla voidaan mennä sinne kuuluisaan päätyyn asti.

@Ralph tekikin jo tuossa niin kattavan alkuanalyysin, että meikäläisen vastaavat kalpenisivat kuin darrainen naamataulu vierellä, jätetään se siis tästä pois.

Pitää yrittää kalastella ensi viikon lauantaille liput myös Hämeenlinnan otteluun. Tulkaahan myös Hämeen poijjaat käymään Raksilassa.

Eiköhän tästä tehdä jääkiekkokaudelle arvoisensa loppu, eiks je?
 
Infinite skills create miracles

"Ville Leskinen, olet luopio!"
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ai että, mahtavaa saada HPK vastaan finaaleissa. Kiekollisesti todella taitava jengi aivan kuten Kärpät, joten lienee hienoja tapahtumarikkaita matseja meillä edessä. Toivottavasti molemmat jengit sairasteluista pääsee eroon ja nähdään parhaat pelaajat täydessä iskussaan kentällä.
Kyllä, olen täysin samaa mieltä. Runkosarjassa Kerhon ja Kärppien matsit olivat (tälläkin kaudella) tasaisia, viihdyttäviä ja mielenkiintoisia koitoksia, mikä on erinomaisen hieno juttu. Pendo vs. Manner on myös mielenkiintoinen taistelupari; maajoukkuekoutsit vastakkain.
Ja taas saadaan Oranssi (se oikea?) vastaan finaalissa. Hieno tarina Kerhon jo tähänastinen kausi. Osoittaa sen, että pienemmälläkin budjetilla voidaan mennä sinne kuuluisaan päätyyn asti.

Eiköhän tästä tehdä jääkiekkokaudelle arvoisensa loppu, eiks je?
Hei, tässä Liigassa on VAIN YKSI ORANSSI.

Vamos!
 
1st: LEINO-JYLHÄ-HARMAJA
”Jumala on korvattu päiväkodeissa peikoilla, menninkäisillä, maahisilla, merirosvoilla, keijuilla yms. demoneilla.” -Wiherkoski
PLEASE DON'T DIE MANNSCHAFT!

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ja taas saadaan Oranssi (se oikea?)
Tuohon ei tarvitse kysymysmerkkiä.

Tästä sarjasta tulee erittäin hieno ja mielenkiintoinen, plus tulee olemaan jääkiekkoa parhaimmillaan. Nyt fiilis on niin outo ja onnellinen, ettei oikein muuhun analyysiin pysty.
 
"Peräaukkojuttuja varten lienee huomattavasti parempiakin paikkoja kuin tämä ketju. Eli takaisin aiheeseen kiitos." - Jatkoajan moderaattorit Vihreiden ketjussa.

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Kah, että tällainen sitten saatiin, voi vitsi.

Alkuun täytyy todeta että tätä paria toivoin finaaleihin jo siihen aikaan kun Kerhossa pelattiin takuuvarmaa "taitokiekkoa" a'la Jukka Jalonen. Sitä ei silloin suotu osuvaksi eteen. Nyt vuosia myöhemmin tämä sitten tapahtuu, enkä ole siitä ollenkaan pahoillani, paitsi että Oulu on niin perkeleen kaukana että reissuilla tulisi usemmaksi päiväksi pää kipeäksi.

Tässä on nyt tovi aikaa Pendolla käydä asioita läpi tätä sarjaa varten, enkä todellakaan epäile yhtään etteikö niitä työkaluja löytyisi pakista tätä varten, on se vaan niin Pendo. Laajempaan katsaukseen ei nyt aivot suostu taipumaan koska korvissa soi ja tämän iltaisesta nautinnosta on kulunut aivan liian vähän aikaa, jotta mitään vähänkään järkevää saisi suollettua ulos. Katsotaan huomenna uudestaan.
 
*Uhkaava tuijottelija*

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Hieno ja varmasti nälkäinen joukkue saatiin vastaan finaaleissa. Jo runkosarja näytti, että HPK on todella kova tällä kaudella ja nyt vielä tuntuu nälkä kasvavan syödessä.

Toivottavasti nähdään hieno ja rehti sarja!
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vanhoillislestadiolaiset kesytetyt tunturipeurat
Runkosarjan kohtaamiset:

Ti 25.9.2018 Kärpät - HPK 4 — 0
Pe 2.11.2018 HPK - Kärpät 1 — 4
Pe 7.12.2018 HPK - Kärpät 3 — 1
Pe 25.1.2019 HPK - Kärpät 1 — 5
La 26.1.2019 Kärpät - HPK 1 — 3
Ke 27.2.2019 Kärpät - HPK 3 — 2

Keskinäiset siis Kärpille 4-2, pisteet 12-6 ja maaliero 18-10.

Kärppien tehokkaimmat:

Ville Leskinen 2+4=6
Shaun Heshka 2+3=5
Aleksi Heponiemi 1+3=4
Teemu Kivihalme 0+4=4
Michal Kristof 0+4=4
Atte Ohtamaa 1+2=3
Oskar Osala 3+0=3

HPK:n tehokkaimmat:

Otto Paajanen 1+4=5
Eetu Tuulola 2+1=3
Valtteri Puustinen 2+1=3
Niclas Lucenius 0+3=3

Tilastojen saralla ei mitään kovin mielenkiintoista. Turusen, Nikkilän ja Leinon pystyi Kärpät aika hyvin pimentämään, mutta samaan tapaan Kupari ja Lasu näkymättömiä Kärpiltä HPK:ta vastaan.

Joka tapauksessa tiukka sarja tulossa. HPK oli kuitenkin runkosarjassa ainoa joukkue, joka pystyi kaatamaan Kärpät kahdesti. Toivoa sopii, että Kärpät löysi nyt kuudennessa välierässä sen todellisen pelivireensä, ja saisivat pidettyä sen finaalisarjan ajan. Tietysti peli on aina suhteessa vastustajaan, eikä sovi odottaa, että pudotuspelit olisivat pelkkää paraatimarssia. Vähän nihkeälläkin pelillä Kärpät on voittanut 10 pudotuspeliottelusta 8 ja hävinnyt vain 2. Tuo joukkue jos mikä osaa voittaa, ja varmasti se osaa käsitellä kovat ennakkosuosikin paineet.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Onpa hienoa saada HPK vastaan finaalissa ja toivonkin, että molemmat joukkueet lähtevät vahvuuksillaan pelaamaan sinne. Viihdyttävää nopeaa kiekkoa. Pleijarikiekko on toki aina hieman tarkempaa ja hmm...roikkuvampaa kuin runkosarjassa. Tuomarilinja näyttää sitten mitä se saa olla finaalissa. Kärpät lähtee tähänkin sarjaan ennakkosuosikkina ja värilasit päässä ennustan 4-1 sarjaa Kärpille.

Kiitos HPK, kun tiputitte Tapparan jatkosta. Sitä en olisi halunnut enää nähdä finaalissa.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Todella hienoa että saatiin tämä pari finaaleihin. Pari kautta nämä jengit on pelannut todella viihdyttävää peliä keskenään ja toivottavasti kausi saa arvoisensa päätöksen. Kärppiä olen kannustanut jo yli 20 vuotta, mutta pienen pieni HPK sydänkin alkoi sykkimään tuossa välieräsarjassa, saapa nähdä jatkuuko se finaaleissa vai kuoleeko se heti kättelyssä. Tällä hetkellä tuntuu että ei ihan hirveästi haittaa vaikka HPK päätyyn asti menisikin, mutta Kärppien puolella ollaan loppuun asti.

Mitään Tapparalta pois ottamatta ja hienoa seuraa ja faneja väheksymättä, olen oikeasti aika tyytyväinen että tänä vuonna ei Tapparaa nähdä finaaleissa.
 

Frank McKee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Silli menee jos on leftejä!
Nytpähän on sarja mahtavuutta luvassa, Kärpät vs HPK.
Kuka ois kauden alussa uskonu? No en minäkään.
Hirveesti tekis mieli kirjottaa mutta ku ei kerkee, jännän äärellä mennään kohti ekaa matsia ja parempi voittaa.
Eiks jeh.
 
"His 14 goal effort in a 23-2 victory over the Yukon Team from Dawson City, on 7 February 1905 for the Stanley Cup, the most lopsided playoff game in Stanley Cup history."

Raksilan mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä vaiheessa sen kummempia analyyseja jaksa edes tehdä, mutta todella hienoa, että saatiin finaalikaveriksi joku muu kuin Tappara taas kerran Hifkin jälkeen. Kun molemmilla joukkueilla pelityylitkin ovat vielä jopa samalta planeetalta, niin mitään antikiekkoa tuskin tullaan näkemään ja se on suomalaisen jääkiekon ja Liigan voitto, kävi finaaleissa miten kävi.
 

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tässä sarjassa kohtaa mielestäni Liigan kaksi tyylikkäintä ja parasta valmentajaa. Siitä plussat molemmille.

Kärpät-HIFK sarja oli siitä ikävä, että tuomarilinja salli järjestelmällisen kärkikarvaajan estämisen ja teki sitä kautta itse pelistä vähän tylsän, joten toivon, että nämä finaalit olisi myös pelillisesti hienommat. Se ei näille kummallekaan joukkueelle välttämättä ole kovin mieluinen tapa pelata niin siitä syystä uskaltaa toivoa, että nyt mennään hyökkäyspelin kautta ja unohdetaan se tylsä estopeli.
 
Suosikkijoukkue
HPK
Kovat odotukset, että nähdään erittäin värikäs ja viihdyttävä sarja. 2000-luvun alkupuolella odotin kaudesta toiseen Jalosen Kerhon ja Kärppien kohtaamista, mutta ei vaan osunut koskaan kohdalle. 2014 sitten tuli se ainoa kohtaaminen toistaiseksi puolivälierissä ja sehän jäi vähän (mc)torsoksi, kun Kärpät vei sen 4-0.

Nyt huilataan hetki ja lauantaina mennään.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samaa mieltä kuin yllä oleva kirjoittaja. On Suomalaiselle jääkiekolle voitto, että HPK ja Kärpät pelaa finaaleissa, koska pelitavat ovat huomattavasti nopeampaa ja yleisöystävällisempää kuin pitkään Suomessa olleet keskialueen träppi ja pitkä päätyyn ja perään. Veikkaan, että HPK alkaa olemaan jo sellaisessa hurmoksessa, että Kärppien materiaalietu on mitätön. Kotietu on Kärpillä vielä se, mikä antaa toivoa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Mahtavaa että vastassa on HPK !

On todella hankala jotenkin ennakoida sarjaa sen tarkemmin, Kärpät lienee selkeä ennakkosuosikki runkosarjan, materiaalin ja kotiedun turvin, mutta pelata nämä pelit pitää ennen Kanada-maljaa. Varmaa lienee se, että HPK pelaa täysin erilaista lätkää kuin IFK, tai ainakin pelasi runkosarjassa. IFK sai paikka paikoin Kärpät näyttämään huonolta, joten ehkä sieltä kannattaa Pennasen jotain peliinsä ammentaa. Jotenkin on kuitenkin jääkiekon voitto, että finaaleissa pelaava Pennasen ja Mannerin modernia ja viihdyttävää lätkää pelaavat tiimit.

Yhtään HPK:n peliä en ole nyt pudotuspeleissä katsonut, mutta kovat päänahat siellä on, eli jotain tehdään nyt Hämeenlinnassa oikein. Silti, luotto omiin on erittäin vahva, varsinkin tuon G6 jälkeen.

Kärpille 4-1.
 
"I had an opinion that didn't matter"
Suosikkijoukkue
HPK
Game of Thrones...pohjoisen voittamattomat valkoiset kuolleet ovat marssimassa etelän sankareiden kimppuun.
Koko muun maan pitää yhdistää voimansa pahuuden kukistamiseksi.. ;)

Oranssi kevät!
Varaan Podrickin roolin.

Mielestäni kauden parhaat joukkueet ovat finaalissa. Taisin joskus runkosarjan otteluseurannassa todeta, että tämä olisi tämän kauden unelmafinaali ja sieltähän se tuli. Analysoidaan tarkemmin kunhan välierähöyryt ovat poistuneet kehosta.
 
Burkan Bauhaja

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Kuten NHL, Liigakin on muuttumassa hiljalleen luistelusarjaksi. Tuollaiset entisaikojen Tapparan tyyliset joukkueet eivät enää pärjää. Lasken noihin myös Kärpät niin kauan kuin siellä on noita osaloita ja jokisia. Toki järkkäävät satunnaisen maalin silkalla rutiinillaan, mutta ovat hyvin suurissa vaikeuksissa ilman kiekkoa Kerhon tapaista joukkuetta vastaan. HIFKillä ei oikein riittänyt kädet Kärppiä vastaan ja Raskin loukkaantuminen oli paha takaisku. Kerho on nykyajan vaatimuksiin suhteutettuna parhaiten koottu ja valmennettu joukkue Liigassa tällä hetkellä. Siellä ei vaan ole heikkoa lenkkiä. Alkukauden ongelma omalla alueella on korjattu ja nyt se pelitapa kestää kentän molemmissa päissä vaadittavat 60 min per peli ja tarvittaessa pitempäänkin. Kerholla on niin paljon enemmän jalkoja kuin HIFKillä ja käsiäkin riittää, joten tämä sarja ei mene kuin korkeintaan 6. peliin ja sitten pokaalia nostelee Otto Paajanen. Tämä ei ole leijuntaa vaan ihan silkkaa realismia.

Tappara vei vielä ekan kotipelin kilpparipuolustuksella, kun Kerho ei tajunnut pelata vahvuuksillaan. Vielä toinenkin Hakametsän vierailu oli tahmeaa, mutta Kerho pystyi reagoimaan tilanteeseen ja teki tarvittavat muutokset pelitapaansa. Viilaukset eivät ole isoja, mutta niiden toteuttaminen vaatii joukkueelta sitoutumista. Sitä on nähty ja se tulee olemaan ratkaiseva tekijä Kärppienkin kaatamiseen. Kerho tulee todella laajalla rintamalla, nelosketjukin pystyy tarvittaessa maalintekoon eikä pelkkään rikkomiseen. Välillä on jonkun ketjun peli yskinyt, mutta nyt näyttää todella hyvältä. Lucenius ja Innala ovat nostaneet tasoaan loppua kohti, Tuulolasta puhumattakaan. Paajanen on maalannut molemmissa katkaisupeleissä. Lada ja Nikkilä takovat pisteitä viivalta. Lindgrenin poissaoloa ei edes huomaa, kun reservistä löytyy paikkaajia. Ja eiköhän toinenkin hevosmies ole jo lauantaina pelikunnossa.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy