Pe 14.9.2018 TPS - HPK

  • 2 970
  • 14

Lahis

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Red Wings, Barcelona, AC Milan.
Kesän mittainen odotus päättyy ja kausi polkaistaan käyntiin Turussa klo 18:30.

TPS tänään:

#24 Kaapo Kakko - #81 Ilari Filppula - #18 Zach Budish
#33 Topi Jaakola - #5 Santeri Lukka

#62 Patrick Björkstrand - #89 Oula Palve - #51 Markus Nurmi
#20 Jani Forsström - #61 Lucas Ekeståhl-Jonsson

#56 Hannu Kuru - #44 Elias Karvonen - #25 Teemu Väyrynen
#49 Ilkka Heikkinen - #36 Elmeri Eronen

#43 Otto Nieminen - #29 Jonne Virtanen - #48 Lauri Pajuniemi
#45 Olli Kaskinen

#32 Rasmus Tirronen (#30 Henrik Haukeland)

TPS:ltä saikulla ovat Lauri Korpikoski ja Simon Suonranta. Joe Piskula puolestaan valvoo viimeisillään raskaana olevan vaimonsa vieressä. Kenties saamme piakkoin kuulla Piskula jr.:n syntymästä.

HPK tänään:

#80 Teemu Turunen - #7 Otto Paajanen - #28 Markus Nenonen
#42 Arto Laatikainen - #37 Niclas Almari

#21 Jere Innala - #62 Robert Leino - #51 Philippe Cornet
#6 Niklas Friman - #74 Petteri Nikkilä

#29 Miro Ruokonen - #16 Harri Kainulainen - #82 Eetu Tuulola
#15 Jan Brejcak - #56 Markus Niemeläinen

#47 Janne Lahti - #10 Filip Riska - #27 Filip Krivosik
#38 Miro Karjalainen

#33 Emil Larmi (#35 Antti Karjalainen)


Tänään on luvassa uusittu alkushow ja liigadebyyttinsä tekee myös uusi, halvatun iso jumbotron aka mediakuutio. Rahalla saa ja hevosella pääsee, vai juhliiko sittenkin hieman vähävaraisempi vierasjoukkue? Se selviää illalla.

Game on!

E: kirotusvihreen korjaus.
 

BelajaSmert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jaahas, kokoonpanojen puolesta ei ole kuin yksi voittajasuosikki..
Kotijoukkueella 2 kentällistä jotka osaa pelata ja vierasjoukkueella 4
äänihöp naadaas attoj ovorp ukkip

GAME ON!
 
Suosikkijoukkue
HPK
Eiköhän Oula nakuta sen 0+5 tänään. Ei tosin haittaa koska Kerho voittaa kuitenkin.

Kerholla on todella kova kauden aloitus. Pelkkiä kaikki kärkijengit heti vastassa, mutta kauden alussa näistä tulisi napata ainakin pari voittoa.

Viime kaudella TPS pelit olivat varsin hyvää lätkää, joten toivotaan että sama homma jatkuu.

Edit: Kerholta seurantaan uusi puolustaja Brejcak. Toivottavasti ei ole hutihankinta.
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Suurimmat jännitykset on siinä, että päästääkö Emil Larmi yhtään ja kuka Kerhosta tekee hattutempun. Tulosvetoon 0,1 - 4,5,6,7.

Kerholla ei riitä leveys kolmoskenttään kuin vain osittain, mutta antaa kahden ekan kentän tehdä maalit sekä ylivoiman.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Joo, Tepsillä joku Kerhojämä suunnilleen niiden ainoo kunnon hyökkääjä ja Kerholla taas hyökkäys on täynnä laatua, puolustuksesta nyt puhumattakaan.
Tulosvetoon 0,1-7. Tosin voihan Tepsi vielä tässä ekassa pelissä yllättää, jos Kerho lähtee peliin takki auki.
Ottelun pahin poissaolo on ehdottomasti Kerholla, sillä megastara Ville Viitaluoma parantelee itseään jossain, mutta eiköhän toinen megastara Janne Lahti kanna vastuuta ja heittelee hatullisen tänään.

Kummasti tää kauden eka peli jännittää ja odotuksiakin on tietysti jonkin verran. Hienoa, että kausi taas alkaa.

Alkais jo!
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Puheet kärkijengeistä ovat ihan höpöhöpöä ennen kuin yhtäkään peliä on pelattu.

Pari viimeistä peliä Tepsi on pelannut ihan hyvällä otteella, vaikka pre-season noin yleisesti on mennytkin perseelleen. Yhtä kaikki, ihan hyvät asetelmat illan peliä varten. Yllätyspotentiaalia HPK:ssa on kosolti ja liigan paras veskari. Tepsiltä on kaksi kärkihyökkääjää ja ykköspakki poissa, joten junnut pääsevät antamaan näyttöjä. Toivottavasti peli on viihdyttävää coast to coast -meininkiä ilman jotain tympeää kyttäilyä.

Jännä meininki kyllä Turussa tänään myös shown puolesta ilmeisesti. Harmikseni itse en siellä ole, mutta voin raportoida että tuo uusi jumbotroni on ihan saatananmoinen vehje. Miellyttävästi vielä symmetrinen, eli päätyihin ei ole mitään kapeaa kaistaletta näytillä vaan joka suuntaan paistaa kerrostalon seinän kokoinen näyttö. Siitä näkyvät hidastukset vähän eri tavalla kuin vanhasta systeemistä, joka oli vanha jo silloin kuin Kaapo Kakko pelasi jossain D-junnuissa.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Siitä näkyvät hidastukset vähän eri tavalla kuin vanhasta systeemistä, joka oli vanha jo silloin kuin Kaapo Kakko pelasi jossain D-junnuissa.
Itse asiassa vanha jumbo oli aikansa elänyt jo silloin kuin Korpikoski pelasi Tepsin A-junnuissa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Olin paikan päällä Turun Palloseuran kotiavauksessa kaudella 2018-2019, koska tämä oli yksi viidestä ottelusta, jossa hyödynsin kotijoukkueen tarjoaman arkipaketin. Muut valitsemani ottelut ovat tietysti Kärpät x2 sekä KalPan ja Ässien vierailut myöhemmin syksyllä. Joka tapauksessa siis HPK-KalPa-Ässät -peleille jäi hintaa 4,33 € /kappale, koska olisin muutenkin mennyt katsomaan molemmat Kärppien vierailut, joten oli järkevää ottaa arkipaketti, jotta pääsin ja pääsen alle viidellä eurolla katsomaan kolme muuta kamppailua. Yleisöä oli tänään saapunut 7200 silmäparia. Saavuin paikalle jo tuntia ennen. Join yhden pienen Aura-oluen ja lisäksi söin kuuman koiran kera kahden nakin. Hintaa kertyi kymmenen euroa, mutta koska olin nälkäinen, nöyrryin. Syötyäni siirryin yläkatsomoon tutulle paikalle piippuhyllylle seuraamaan alkulämmittelyt ja opettelemaan vierasjoukkueen pelaajat ulkonäöltä. Numerot ja ketjukoostumukset toki olin päntännyt jo kotona moneen kertaan kuten myös kotijoukkueen vastaavat. Lämmittelyjen jälkeen nähtiin sitten tämä etukäteen hehkutettu alkushow, joka ei itseäni liiemmin hetkauttanut. Valoefektit olivat hienoja, mutta en oikein ymmärtänyt uusitulla videotaululla pyörinyttä kertomusta.

1. erä

Mutta sitten itse asiaan. Ensimmäinen tapahtuma oli Jaakolan laukaus pienestä kulmasta viidentoista sekunnin pelin jälkeen hänen tultuaan viivasta vastaan rännikiekkoa, mutta Larmi torjui varmasti. Sen jälkeen kotijoukkue vyöryi tasaisesti vieraiden alueelle, mutta Larmi otti varmoja torjuntoja. Ajassa 3:22 Nikkilä koukkasi itsensä jäähylle maalin takana. Kotijoukkueen ykkösylivoimassa oli laitettu kaikki munat samaan koriin eli siinä pelasivat Heikkinen viivassa, Filppula vasemmalla, Palve oikealla, Kakko slotissa ja Budish maalin edessä. Kakkosylivoimassa olivat Lukka, Ekeståhl-Jonsson, Björkstrand, Pajuniemi ja Väyrynen. HPK:lta alivoimaa pelasivat puolustajista kolmospakkipari Brejcak-Niemeläinen ja Friman-Karjalainen (tuurasi jäähyllä ollutta Nikkilää) ja hyökkääjistä Riska, Lahti, Turunen ja Paajanen. Muissa alivoimissa nähtiin kentällä myös mm. Tuulola-Ruokonen pari. Kotijoukkueen ensimmäisen ylivoiman parhaat paikat tulivat oikeaan siipeen Palveelle, mutta hän ei osunut kunnolla Filppulan neliön läpi tulleisiin lättyihin. Juuri kun ensimmäinen jäähy umpeutui, Larmi siirsi maalia ja sai jäähyn. Toinenkaan ylivoima ei tuottanut tulosta ja sen HPK selvitti vaivattomammin purkaen kiekon useasti. Tässä vaiheessa laukaukset olivat suunnilleen 7-0, mutta erän lopussa 17-16.

Jälkimmäinen kymppi oli siis jopa lievästi vieraiden. Varsinkin kolmosketju Ruokonen-Kainulainen-Tuulola sai aikaan muutaman hyvän kulmarallin ja HPK:n paras ketju avauserässä. Myös kakkosketjulla oli pari maalipaikkaa. Innala melkein ylettyi puttaamaan vasemmalta maalin kulmalta sisään pyörityksen päätteeksi ja myöhemmässä vaihdossa puolestaan sama mies katkoi hyökkäyssinisellä syöttäen kiekon Leinolle ja tämän jatkaessa heti maalin eteen Cornetille, mutta tämä ei saanut läheltä sisään takatolpalta, vaan Tirronen oli tarpeeksi lähellä patjoineen. Kotijoukkueelta avauserässä säväyttivät kärkiketjut. Ykkösvitjasta Kakko haastoi useasti vauhdilla HPK-puolustajia ja pääsikin ohitse, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat, vaikka käsiä löytyi. Filppula jakoi ylivoimalla hyviä syöttöjä ja Budish oli maalin edessä ohjaamassa niitä sisään, mutta Larmi oli tarpeeksi lähellä koppaamassa ne kiekot syliinsä erän alkupuolella. Kakkosketjusta Palveella oli tosiaan useita laukaisupaikkoja ylivoimalla ja myös tasaviisikoin hän pääsi laukomaan laidasta pari kertaa suorasta luistelusta. Björkstrandin erän alku oli vähän kohmeinen, mutta sen jälkeen hän oli hyvä jälkimmäisellä puoliskolla ja muissa erissä. TPS iskikin oikeastaan vähän yhtäkkiä erän lopussa illan avausmaalin, kun Riska syötti keskialueen laitakahinan päätteeksi kiekon omalle alueelle, mutta syöttö oli niin huono, että paine jäi HPK:n alueelle. Seurauksena oli kulmaralli ja lopulta Nurmi kaivoi kiekon maalin eteen Palveelle, jonka laukauksen Larmi torjui, mutta takatolpalta kiekon puttasi sisään Björkstrand 15 sekuntia ennen erätaukoa. Heikon erän pelannut HPK:n Nikkilä oli yksi niistä, joka sai miinusta tehotilastoon Frimanin, Krivosikin, Innalan ja Riskan ohella, mutta koko tilanne lähti viimeksi mainitun huonosta syötöstä alaspäin, mikä oli jo toinen samassa erässä. Kotijoukkueelta plussalle pääsivät kakkosketjun lisäksi Heikkinen ja Forrström, vaikka heillä ei ollut maalissa osaa eikä arpaa, vaan kehut on annettava Palveen ketjun vahvalle kulmapelille. TPS pelasi avauserässä muutaman kerran 2-3 träppiä, mutta muutoin se paineisti aktiivisesti jopa kahdella rinnakkaisella hyökkääjällä pyrkien häiritsemään vierasjoukkueen puolustajien pelin avausta. HPK oli olikin aluksi ongelmissa, mutta oppi sitten pelaamaan paremmin paineen alta pois erän edetessä.

2. erä

Toisen erän alkuun Palve kilautti kehikkoon lauottuaan terävästi vasemmasta laidasta Björkstrandin annettua oivan syötön sinisen yli vastustajan lavan vierestä. Sen jälkeen oikeastaan HPK alkoi lievästi viedä peliä ja oli toisessa erässä se joukkue, joka laukoi enemmän. Se pääsi jatkuvasti rintamana keskialueen yli ja laukaisupaikoille laidasta. Usein toki oli mahdollista pelata myös keskelle ja laukoa suorasta luistelusta. Kotijoukkueen koulupoikaprässi purettiin melko vaivatta maestro Pennasen opein. Jälleen kehun vieraiden kolmosketjua, joka suoritti yhtä hyvin kuin avauserässä. Kakkosketju jatkoi myös siitä mihin jäi eli Leinon koostumus. Varsinkin Innala laukoi hanakasti ja Leino haki hyvin kiekkoa vauhtiin keskikaistalta. Cornet oli ehkä vähän pelin ulkopuolella. Ykkösvitja oli avauserässä vähän vaisu, vaikka sai pari kertaa pidettyä kiekkoa Tepsin maalin takana. Toisessa erässä sekin paransi rutkasti ja sai laukaisupaikkoja luotua tasaviisikoinkin Paajasen ja Turusen voimin.

Erän ainoa maali syntyi kuitenkin ylivoimalla. Ensin ajassa 24:06 Ekeståhl-Jonsson antoi poikittaista mailaa oman maalin edessä ja sai jäähyn. Vieraiden ykkösylivoimassa olivat Laatikainen viivassa, Tuulola vasemmalla, Innala keskellä, Leino oikealla ja Cornet maalilla. Toista ylivoimaa pelasi viivassa Almari, oikealla Nenonen ja muut kolme yksilöä olivat Turunen, Paajanen sekä Kainulainen, joiden paikkoja en nyt varmaksi muista. Kotijoukkueen alivoimapuolustajat olivat Heikkinen-Eronen ja Jaakola-Lukka sekä hyökkääjät Kuru-Karvonen, Nurmi-Virtanen ja myöhemmin myös ainakin Väyrynen. Ekeståhl-Jonssonin jäähyn aikana Laatikaisen koostumus loi monta paikkaa. Paras oli se, kun Laatikainen antoi siipeen, Leino poikki neliön ja Tuulola latasi one-timerin, mutta Tirronen venyi sivuttaisliukuun ja torjui kiekon päätyverkkoon. Kiehuin vähän, koska liigapörssiin Laatikaisen syöttöpiste olisi tehnyt nasueinaria. TPS sai toisen jäähyn hetkeä ennen kuin ensimmäinen umpeutui Lukan annettua niin ikään poikittaista. HPK:n toinen koostumus osui yhden miehen ylivoimalla, kun Almari levitti viivasta oikealle ja Nenonen laukoi käytännössä paikoiltaan ranteella kiekon riman alle b-pisteen kaarelta. Turunen merkkautti maaliin kakkossyötön.

Maalin jälkeen juuri ennen erän puoliväliä Heikkinen sai kampitusjäähyn, mutta heti ylivoiman alettua Nenonen kamppasi purkua yrittäneen TPS-pelaajan, joten edessä oli melkein kaksi minuuttia neljällä neljää vastaan. Se olikin erän viihdyttävin vaihe, kun peli aaltoili päästä päähän. TPS loi oivan maalipaikan, kun Kakko tarjosi 2v1-hyökkäyksen päätteeksi kiekon takatolpalle Filppulalle ohi heittäytyvän Frimanin (EDIT: saattoi olla myös Nikkilä koosteesta nähtynä), mutta Filppula ei saanut kiekkoa sisään. TPS sai erässä myös kaksi läpiajoa. Ensimmäinen oli puolittainen ja sen sai Kuru HPK:n ylivoiman aikana, mutta Larmi torjui kilpialakulmaan suuntautuneen laukauksen oikeasta laidasta. Erän loppupuolella Almari suti viivaan syötetystä kiekosta ohi ja Väyrynen polki karkuun, mutta Larmi piti längit kiinni, vaikka Väyrynen pakotti hänet liikkumaan oikealta vasemmalle hyökkääjästä katsottuna. Laatikainen oli niin ikään siniviivalla seisovin jaloin eikä ehtinyt paikkaamaan Almarin virhettä. Kotijoukkueella oli erässä laadukkaammat maalipaikat, mutta ne tulivat HPK-pelaajien virheistä ennemmin. HPK puolestaan hyökkäsi viisikkona paremmin ja loi omat paikkansa siten hyvin pyörineen ylivoiman lisäksi. Vierailta oli mainittava myös yksi hyökkäyspään aloitus, josta kiekko ajautui viivaan Frimanille. Samalla Laatikainen hiipi maalille selustaan ja sai syötön avopaikkaan, mutta kosketus oli louhikkoinen ja kiekko karkasi päätyyn. Siinä oli erinomainen sauma mennä jopa johtoon vierailla. Torjunnat erässä kirjattiin 11-8, mutta laukaustilastossa ero oli HPK:n hyväksi 13-21.

3. erä

Päätöserä oli tapahtumiltaan vähäisin ja tunnelma oli odottava läpi erän. Avauskympiltä minulle jäi mieleen vain Kakon vanhanaikainen, joka kääntyi syötöksi takatolpalle Budishille, mutta hän oli pidettynä pihdeissä ja HPK selvisi vaarallisesta käännöstä. HPK sai erässä laukaisukartan mukaan seitsemän kutia, joista ehkä potentiaalisin oli Almarin vajaan viiden minuutin kohdalla ampuma kiekko siniviivasta melko keskeltä. Maalilla oli hyvin maskia, mutta veto meni hieman ohi vasemmalta plekseihin. Toinen hyvä tilanne syntyi kolmisen minuuttia ennen loppua, kun kiekko karvattiin pois Kaskiselta ja lopulta Cornet sai syötön takatolpalle, mutta Tirronen liukui eteen. Kotijoukkueelle puolestaan kirjattiin 11 laukausta. Se hallitsi näennäisesti kenttätapahtumia, mutta ei kuitenkaan uhannut Larmia juurikaan. Tuulola otti jäähyn huidottuaan Virtasta siniviivan vieressä HPK:n puolustusalueella, mutta vieraiden alivoima toimi hyvin ja sai taas useita purkuja aikaan eikä kotijoukkue saanut kuviota kunnolla kuntoon. Molemmille maalivahdeille kirjattiin päätöserässä vain viisi torjuntaa. Jälkimmäisen kympin paikoista yksi oli Lukan laukaus suoraan luistelusta slotista, jonka Larmi liimasi räpylään. Lisäksi kertaalleen HPK:n viisikko puhkottiin kunnolla, kun Ekeståhl-Jonsson nousi viivasta kohti oikeaa b-pistettä ja oli jo laukomassa suoraan syötöstä, kunnes levitti vielä viisikon läpi toiselle puolelle, jossa oli muistaakseni Björkstrand, mutta hän ei saanut kiekkoa sisään tyhjään maaliin Larmin heittäytyessä eteen. Laukaus tosin taisi mennä ohi eikä päätynyt ikinä edes torjuttavaksi.

Ennen jatkoaikaa lähdin rynnimään piippuhyllyltä seisomakatsomoon, jotta pääsisin nopeammin lähtemään hallille. Idea oli vieressä istuneen kaverini, joka totesi Kakon ratkaisevan ja niin hän tekikin. Sitä ennen Palve esitti yhden hyvän soolon haettuaan vauhdin omista, ylitettyään keskialueen ja laukoen lopuksi Almarin jaloista, mutta Larmi torjui olkapäällään takayläkulmasta. HPK:lta hyökkääjistä aluksi jäällä Almarin kanssa olivat Paajanen ja Nenonen ja kotijoukkueelta Palveen seurana Björkstrand sekä muistaakseni Heikkinen. Toisessa vaihdossa sitten syntyi ratkaisu ajassa 60:49, kun Filppula voitti irtokiekon hyökkäyssinisen laitakamppailussa ja vapautti viereen tulleen Kakon läpi. Tämä veivasi kiekon rystyltä maalin kattoon ja samalla arvokkaat pisteet liigapörssijoukkueelleni. Lukka sai tilastoihinsa myös plussan. Vierailta jäällä olivat maalin aikana huonosti sijoittunut Friman ja hyökkääjistä Innala sekä Leino. En ole nähnyt vielä maalia uusintana, joten en ota sen syvemmin kantaa tuohon osumaan kuin että viimeistely oli kliininen.

2-1 oli lopulta melko oikeutettu lopputulos. HPK ilman muuta ansaitsi vähintään yhden pisteen Larmin ja hyvän toisen erän ansiosta, jossa sen hyökkääminen viisikkona toimi parhaiten. TPS oli kuitenkin parempi päätöserässä pidempine kulmaralleineen ja avauserä puolestaan meni melko tasan kotijoukkueen luodessa paikkoja avauskympillä ja vieraiden jälkimmäisellä. Jatkoajalla TPS:llä oli kaksi hyvää maalipaikkaa, joista jälkimmäinen riitti voittoon. Sitten raportin loppuun tutusti pelaaja-arviot.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
TPS
+ Tirronen oli eleettömän varma. Avauserässä torjui monta laukausta läheltä ollen tarpeeksi vastassa peittämässä ja toisessa erässä napsi mahtavasti kiinni Tuulolan one-timerin ylivoimalla muutaman muun kopin lisäksi. Voittavan maalivahdin iltapuhde ja vakuutuin viime kautta enemmän hänen suorittamisestaan.
+ Puolustajista kehut ylivoimaiselle ykkösparille Jaakola-Lukka. Todella hyvä peli molemmissa päissä kenttää. Lukka vakuutti luistelullaan ja jo alkulämmittelyissä silmään pisti uskomattoman napakka rannelaukaus, jota hän pääsi pari kertaa käyttämään tuloksetta. Jaakola puolestaan laukoi parikin kertaa viivasta tai pienestä kulmasta, mutta laatu uupui. Puolustussuuntaan hän oli tutun jämäkkä ja voitti kamppailut pääosin. Luistin liikkui kiitettävästi ja liikkeen kanssa ei varmasti tule ongelmia. Ehjä esitys tältä kaksikolta, pidin todella näkemästäni.
+ Hyökkääjien kehuminen aloitetaan Kakosta ja Palveesta. Jälkimmäinen oli senttereistä kentän paras. Sulavaa luistelua ja taitotaso riitti tulemaan yksinkin keskialueen yli monesti. Laukausten laatu jätti vielä toivomisen varaa, vaikka yksi osuikin ristikkoon. Joka tapauksessa tehoja tulee tällä kaudella paljon, vaikka tänään ei uponnut ja saldona oli vain yksi syöttö. Kakko puolestaan pelasi häikäisevän avauserän haastettuaan jatkuvasti jalalla ja mennen röyhkeästi läpi pienistäkin väleistä. Alussa viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa, mutta palkinto tuli sitten jatkoajalla voittomaalina. Ilman muuta Palveen ohella Tepsin paras hyökkääjä.
+ Björkstrand oli avauskympin vähän tosiaan kohmeessa, mutta sitten hän heräsi eloon ja värkkäsi avausmaalin. Toisesta erästä eteenpäin syöttötyöskentely parantui ja samalla kiekon haltuunotto, jossa oli ongelmia alkulämmittelyssä, mikä näkyi hivenen myös pelin alussa. Björkstrand kykeni Palveen tavoin yksin kuskaamaan kiekon punaiselle ja sitten heittämään tarvittaessa päätyyn. Vahva ylävartalo tarjoaa mahdollisuuden suojata kiekkoa kulmissa ja sitä hän hyödynsi. Laukaukset olivat ehkä vähän pehmoisia, mutta eiköhän niihinkin vielä terävyys löydy. Päätöserässä hän hukkasi yhden avopaikan. Ykkössentteri Filppula puolestaan ansaitsee lievän plussan avauserän ylivoimalätyistään ja syötöstään voittomaaliin. Muutoin tasaviisikoin jäin kaipaamaan samanlaista dynaamisuutta, mitä Palve tarjosi Filppulaan verrattuna. Ei Filppula toki ole pelaajana sellainen, joka osaisi yhtä hyvin kuskata itse kiekkoa kuin Palve, mutta siltikin jotenkin Filppulan liike ei vaikuttanut olevan vielä ihan parhaimmillaan.
+ Alaketjuista pidin eniten Kurusta. Laiturina hän pääsi hyödyntämään nopeita ja tikkaavia jalkojaan paremmin. Toisessa erässä alivoimalla oli yksi hyvä maalipaikkakin, mutta ennen kaikkea kamppailupelaaminen ja paineistaminen karvaajana jättivät positiivisen merkinnän muistiooni.
- Puolustajista annan pienen miinuksen Heikkinen-Eronen parille. Heikkiselle siksi, että hän oli mielestäni viime kauttakin flegumpi oman alueen päätykiekkotilanteissa, joissa häntä taklattiin ja jotenkin peli tuntui pysähtyvän sinne maalin taakse, kun Heikkisen siirrot viereen olivat niin pieniä. Hyökkäyspäässä laukaukset paukkuivat pääosin tutusti ohi maalin eli siinäkin on parantamista. Eronen puolestaan kärsii edelleen koostaan, vaikka mitä tekisi. Laitakaksinkamppailuissa hän jäi auttamatta toiseksi HPK:n raavaita ja isokokoisia laitureita vastaan. Näin hivenen kärjistettynä viime kausina Tallinder kykeni hoitamaan valtaosan noista tilanteista Erosen poimiessa vain kiekon vierestä hyvällä liikkeellä ja avaten sitten ränniin tai sentterin lapaan, mutta nyt hän joutuu enemmän itsekin painimaan Heikkisen parina omalla alueella, jolloin tuo vajavaisuus korostuu, vaikka Erosella olisikin asenne kunnossa ja yritystä. Kyllä hän roolinsa kolmosparissa hoitaa, mutta en pidä häntä menestyvän joukkueen TOP4-puolustajana ja siksi olikin hyvä, että hän sai vasta viidenneksi eniten jääaikaa kotijoukkueen alakerrasta.
- Kaskiselle seiskapakkina miinusta muutamasta hasardista syötöstä omalla alueella, joista aiheutui turha kulmaralli vierasjoukkueelle. Hyökkäyspäässä muistan yhden laukauksen viivasta paikoiltaan melko keskeltä, jonka Larmi torjui toisessa erässä. Lisäksi päätöserän lopussa hän menetti omalla alueella laidassa ja HPK sai luotua paikan vasemmalle tolpalle Cornetille, mutta Tirrosen venytys esti maalin. Mitä tulee sitten Forrströmiin, avauserässä hänen ollessa jäällä tuntui siltä, että aina silloin HPK sai luotua kulmaralleja. Pelin edetessä Forre paransi ja jäi plussalle tehotilastossa, joten liian kriittinen ei voi olla, vaikka oman alueen siirtokiekoissa oli parannettavaa. Ekeståhl-Jonsson vaikutti olevan fyysisesti jämäkämpi viime kauteen verrattuna omalla alueella. Häneltä nähtiin melko perussuoritus. Ei siis loistanut eikä flopannut.
- Hyökkääjistä Karvonen oli kolmosketjun keskellä hajuton, mauton ja väritön. Alivoimauurastuksesta toki plussaa. Ketjutoveri Väyrynen hukkasi läpiajon ja jäi Kurun varjoon Karvosen tavoin. Alivoimauurastuksesta Väyrysellekin illan ainoat plussat, tasaviisikoin oli vaisua.
- Nelosketjusta petyin vähän aiemmin hehkuttamaani Niemiseen. Tänään hänet siirrettiin tylysti sivuun rinta rinnan tapahtuneista kaksinkamppailuista köykäisen ylävartalofysiikan myötä, vaikka aiemmin liike on riittänyt korvaamaan tuon puutteen, mutta tänään Otto ei ollut niin nopea luistimilla kuin parhaimmillaan. Pajuniemeltä melko näkymätön ottelu, ketjutoverit eivät toki olleet parhaat ja peliaikaakin kertyi vain 13 minuuttia. Virtasen tähtihetki oli päätöserässä hankittu rangaistus ja alivoimapelaaminen. Ei jäänyt miinuksille, joten ketju kuitenkin hoiti hommansa varsinkin avauserässä luoden muutaman kulmarallin, mutta toinen erä kului sitten enemmän omassa päädyssä. Virtasen liike vaikutti olevan lievästi parempaa kuin viime kaudella, jolloin se oli tahmaista muihin nähden.
- Kärkiketjuista Nurmi oli huonoin yksilö. Anti hyökkäyspeliin jäi vähäiseksi Palveen ja Patrikin rinnalla. Korvaisin hänet ilman muuta jollain muulla, vaikka nyt tulikin syöttöpiste. Kyky kaivaa kiekkoja kulmista pitäisi olla parempi tuolla varrella ja laukaus on valitettavan tuhnu suoraan luistelusta. Ykkösketjusta Budish oli näkymättömin, mutta en listaa häntä silti miinuksille, vaan totean hänen iltansa olleen neutraali. Ylivoimalla ja myös tasaviisikoin hän oli maalin edessä maskissa ohjaamassa ja kaivamassa irtokiekkoja, mutta tänään ei vain tullut palkintoa siitä työstä. Liike oli ihan kohtalaista ja fysiikka riittää painimaan kulmissa kärkiketjujen paikan arvoisesti.

HPK
+ Larmi oli Tirrosen tapaan illan parhaita. Reboundkontrolli oli loistavaa eikä Larmi tiputtanut eteensä kiekkoja.
+ Puolustajista ykkösparin Almari keräsi syötön ylivoimaosumaan. Muutoinkin Pensin varaus vakuutti olemuksellaan, jossa yhdistyi hyvä liike, iso koko ja kohtalaiset kiekolliset taidot kera painavan laukauksen. Jostain syystä hän pelasi vain reilut 16 minuuttia Frimanin uurastaessa 21 minuuttia, vaikka Almarilla ei ollut ongelmia purkaa painetta omista. Pakkipari Laatikaisen iltapuhde oli neutraali. Ylivoimalla hän oli lähellä syöttöpistettä monesti ja yksi hyvä nousu tarjosi maalipaikan. Omalla alueella sijoittuminen oli varmaa ja siirtokiekot sellaisia, että vaikka ne eivät menneet ulos aina, niistä ei aiheutunut välitöntä vaaraa. Lievä miinus siitä, että stopit laidoissa jäivät välillä puolitiehen, koska ylävartalosta alkaa iän myötä voimat vähenemään ja jaloista puhti loppumaan. Silti oli hienoa nähdä, että syöttötaito ja ihanan pehmeä kosketus kiekkoon ei ole kadonnut.
+ Kolmospari Brejcak-Niemeläinen oli jämäkkä. Varsinkin Brejcakin debyytti oli todella ehjä ja pidin häntä Almarin ohella HPK:n illan parhaimpana puolustaja. Jämäkkä olemus ja vähän jopa patukkamainen fysiikka riitti mm. toisessa erässä alistamaan Palvetta helposti parikin kertaa laidan lähellä kaksinkamppailussa. Pitkästä mailasta lähtee painavia laukauksia tarvittaessa ja liike oli raikasta. Hyvä vahvistus ilman muuta. Ammattilainen isolla A:lla. Niemeläinen Öljyn ei yltänyt Almarin tasolle kiekollisilla taidoilla, mutta kyllä hänestä hyvä puolustava puolustaja tulee. Koko ja liike riittävät Liigaan kevyesti. Seiskapakkina operoinut Karjalainen muistuttaa hyvin paljon Niemeläistä, mutta Niemeläinen on edellä rankingissa paremman syöttövalikoimansa ansiosta. Karjalainen pelasi 11 minuuttia ja antoi pari painavaa taklausta, mutta vaikea hänelle on nähdä suurempaa roolia kuin seiskapakki, jonka hän toki hoiti tänään kohtalaisen ehjästi. Kakkosparista antaisin vielä pienet kehut Frimanille. Monta vuotta toitotin, että jos TPS haluaa menestyä, hän ei voi pelata TOP6:ssa. Olen edelleen sitä mieltä, mutta oli hienoa nähdä, että Friman oli miehistynyt sitten viime näkemän ja ei ollut enää se heiveröinen yksilö kamppailuissa, vaan kehittymistä oli tapahtunut luistelussa kuin voimatasoissa. Sitä en tosin ymmärrä, miksi hän pelasi eniten Kerho-puolustajista, vaikka ei mitään suuria virheitä tehnytkään.
- Nikkilä oli avauserän heikoin puolustaja ja ainoa, joka jäi negatiivisesti mieleen vierasjoukkueen alakerrasta. Menetti kiekon kertaalleen vaarallisesti maalin takana, otti jäähyn ja oli kentällä avausmaalin aikana. Liike ei ollut kovinkaan terävää ja olemus pehmeä laitaväännöissä. Heikko esitys siis kaikin puolin.
+ Hyökkääjistä kolmosketju Ruokonen-Kainulainen-Tuulola oli loistava. Tuulola laukoi hanakasti ja tullee tekemään tehoja, vaikka ei pääsisi kärkiketjuihin. Liike vakuutti ja ranne lähtee pienellä vipuvarrella sähäkästi. Kainulainen ja Ruokonen olivat uusia tuttavuuksia. Kainulainen oli ehkä ajoittain vähän kömpelö kiekolla, mutta kamppailee hyvin kokonsa ansiosta kuten myös Ruokonen. Luisteluvoima oli molemmilla Tuulolan tavoin kunnossa ja se teki tuosta ketjusta härkämäisen vahvan kulmapeleissä.
+ Kakkosketjusta kehut Innalalle, joka laukoi kahdeksan kertaa. Muutama niistä oli hyvistäkin paikoista slotista, mutta tarkkuus uupui, vaikka laukaus lähtee Tuulolan tavoin terävästi. Luistelu on todella räjähtävää ja lennokasta. Sentterinä toiminut Leino yllätti positiivisesti. Ylivoimalla jakoi hyviä syöttöjä ja tasaviisikoin liike sekä kädet riittivät kuskaamaan tarvittaessa itse keskialueen yli. Lisäksi hän haki hyvin kiekkoa puolustajilta.
+ Ykkösketjusta plussaa Nenoselle tasoitusmaalista. Muutoin hän oli vähän pimennossa tasaviisikoin. Sen sijaan Paajanen ja Turunen olivat tasaviisikoin parempia ja heidän dynaamisuus Nenoseen verrattuna oli melko iso. Paajanen ja Turunen jäivät erityisesti mieleen hyvinä päätypainijoina ja vahvoina luistelijoina. Odotan silti vielä jatkossa enemmän maalipaikkoja heidän pelatessaan ykkösketjuna.
- Cornet oli kakkosketjusta vähiten hyvä hukaten kaksi maalipaikkaa takatolpilta avaus- ja päätöserässä. Jäi ketjutovereiden varjoon ja siksi miinusta, vaikka ei nyt mikään floppi hänkään ollut, mutta ulkomaalaispelaajan tulee pystyä parempaan.
- Nelosketjusta Riska antoi avauserässä kaksi huonoa syöttöä alas, joista toinen kostautui. Lahti puolestaan laukoi alkulämmittelyissä kaiken seinille ja oli vaikea uskoa, että hän on joskus voittanut maalikuninkuuden. Kieltämättä oikea rooli oli nelosessa alivoimapelaajana Riskan kanssa, josta plussaa heille varsinkin Riskan blokattua kertaalleen Heikkisen tulisen vedon, mutta silti ilta jäi miinukselle aiheutetun maalin takia. Krivosik oli toisessa laidassa tasaviisikoin yhtä kankea kuin Lahti ja vaikka kokoa ja vipuvartta riittää, sitä pitäisi myös päästä käyttämään, mutta Krivosikin liikkeellä maalipaikoille voi olla hankala päästä. Ansaitusti pelasi vähiten vieraista eli 9:34.
 
Viimeksi muokattu:

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vaikka Salming yllä löysikin pelin voittaneesta miehistöstä enemmän negatiivista kuin positiivista ja hävinneestä joukkueesta enemmän hyviä suorituksia, väittäisin TPS:n avauksen olleen varsin mukiinmenevä ajankohtaan nähden. Ekalla kympillä kaikki HPK:n ketjut olivat vaikeuksissa TPS:n hyvän liikkeen kanssa ja vain Larmin hyvät otteet pelastivat HPK:n. Sen jälkeen peli tasoittui huomattavasti joskin Tirronen sai kuitenkin vähemmän torjuttavakseen laatupaikkojen vetoja. HPK:lta kelpo vierasesitys ja ansaittu piste. TPS:n pitää parantaa puolustamista ja varsinkin alivoimapeliä. Hyökkäys tuottaa riittävästi laadukkaita paikkoja eli sen suhteen olen luottavainen. Kauden ensimmäiseksi peliksi ihan mukavaa katsottavaa.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eipä tarjonnut tämä peli mitään kaunista seksiwaujääkiekkoa, mutta kausi on avattu ja vielä voitolla, se on pääasia. Olisi se kolme pistettäkin kelvannut, mutta mennään näillä. Sen isompia analyyseja en ala värkkäämään, sanonpa vaan, että oikea mies (poika) ratkaisi pelin, Kakko oli taas ("taas" koska CHL) TPS:n paras pelaaja aiheuttaen jatkuvasti HPK-puolustukselle harmaita hiuksia. Voittomaali oli hieno ja riisui hyvin pelanneen Larmin aseista jättäen tämän voimattomana uimaan sammakkoa. Tuosta huolimatta sanon Larmin olleen Kerhon paras pelaaja ja ehdottomasti illan vakuuttavin maalivahti. Tul(l)ee noilla otteilla tarjoamaan HPK:lle mahdollisuudet moneen voittoon kauden aikana.

Mielenkiinnolla odotin Jaakolan näkemistä mustavalkoisissa, eikä tarvinnut pettyä. Sihti vähän hukassa vielä, ihan ymmärrettävää, mutta oli mielestäni pelivarmuutensa ja sijoittumisensa ansiosta kuitenkin kotijoukkueen paras pakki. Tulee tämäkin jamppa olemaan tärkeä äijä kauden aikana, toivottavasti pysyy ehjänä.

Noh, pää on nyt auki ja tänään mennään taas!
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Kiitos @Salming kattavasta raportista, joka sisälsi reilusti asiaa vierajoukkueestakin. Itseltä jäi tämä avauspeli näkemättä, mutta luettuani kirjoituksesi, tuntuu ihan kuin olisin ollut paikalla.

Kerholaisittain hyvä avauspiste pahasta paikasta
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
+ Hyökkääjistä kolmosketju Ruokonen-Karjalainen-Tuulola oli loistava.

Hieno, seikkaperäinen, otteluraportti ja analyysi pelaajista. Kiitokset siitä. Tuohon ei taida pystyä tekemättä pelin aikana muistiinpanoja.

Sellainen pikku korjaus vaan, että Kerhon kolmosen keskellä kurvaili Harri Kainulainen, taisi ennakoiva tekstinsyöttö tarjoilla erehdyksessä Karjalaista, kun kerran sellaisia löytyy HPK:sta kaksinkin kappalein (Miro&Antti).
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Sellainen pikku korjaus vaan, että Kerhon kolmosen keskellä kurvaili Harri Kainulainen, taisi ennakoiva tekstinsyöttö tarjoilla erehdyksessä Karjalaista, kun kerran sellaisia löytyy HPK:sta kaksinkin kappalein (Miro&Antti).
Hups, Kainulainen siellä piti tosiaan lukea kuten varsinaisesta raporttiosuudesta kävi ilmi.

Vaikka Salming yllä löysikin pelin voittaneesta miehistöstä enemmän negatiivista kuin positiivista ja hävinneestä joukkueesta enemmän hyviä suorituksia, väittäisin TPS:n avauksen olleen varsin mukiinmenevä ajankohtaan nähden.
Kuten totesin, TPS oli mielestäni parempi yhteensä puolitoista erää ja jatkoajan, jolloin jatkoaikavoitto oli juurikin oikea lopputulema. Vaikka osan pelaajista sijoitin miinusmerkkien alle, heidän otteensa olivat neutraaleja ja miinukset kuuluvat lähinnä niille, joista kirjoitin aina kunkin kohdan aluksi. En vain viitsinyt tehdä erikseen erillistä +/- saraketta, vaan kirjoitin vaikkapa muista ketjutovereista heti varsinaisen miinusta saaneen yksilön perään, koska laiskistuin loppua kohden ja halusin jo unten maille.

Kootusti kotijoukkueelta plussalle siis Tirronen, Jaakola, Lukka, Kakko, Filppula, Palve, Björkstrand ja Kuru. Neutraaleja olivat Ekeståhl-Jonsson, Budish, Pajuniemi ja Virtanen. Lievää miinusta ansaitsivat sitten Forrström, Heikkinen, Eronen, Kaskinen, Nurmi, Karvonen, Väyrynen ja Nieminen. Kukaan ei tosiaan ollut niin heikko kuin Nikkilä vierasjoukkueelta, joten siksi sana "lievä" tuossa edessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös