Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 761 576
  • 12 920

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Niinkuin kirjoitin, esittelin silloin vuosia sitten usean jääkiekon pelikirjan lisäksi täällä myös jalkapallon pelikirjan, kun sain sen tutun työkaverin, kouvolalaisen jalkapalloasiantuntijan, välityksellä. Vaikea enää muistaa, missä viestiketjussa joutui todistamaan sen, että myös jalkapallossa oli käytössä pelikirjoja eli jalkapallokin oli pelikirjapeli. Aihe oli äärimmäisen melenkiintoinen ja tärkeä silloin. Nythän näistä pelikirja-asoista esiintyy täällä yksimielisyys. Esa Tikkanen antoi viimeisimmän toivon näille pelikirjavastustajille. Tiki ilmoitti siirtyessään Jokipoikien valmentajaksi, että jääkiekossa ei ole pelikirjoja. Tikin lausunto linkitettiin tänne intoa täynnä. Seurasin ja tilastoin Tikin Jokipoikien pari peliä ja todistin, että Jokipojat pelasivat Tikin alaisuudessa kurinalaista NHL-pelikirjapelä 1990-luvun alkupuolelta. Tiki on vankkumattomasti edelleen sitä mieltä, että jääkiekko ei ole mikään pelikirjapeli ja tämä hänen mielipiteensä tuli julki 4PRo2:n studiossa tällä kaudella.

Ottamatta sen enempää kantaa tähän keskusteluun, niin käsittääkseni tässä pyydettiin ihan konkreettisia viestejä jossa todetaan ettei jalkapallossa ole pelikirjoja.

Ja mitä tuohon Tikkasen palkkaamisen tulee, niin ketjussa Esa Tikkanen Jokipoikien päävalmentajaksi löytyy muutama hassu viesti jossa iloittiin Tikkasen lausunnosta, loput oli hyvinkin kriittistä keskustelua Tikkasen kompetenssista toimia valmentajana ylipäätänsä. Tietty jos tarkoitit jotain eri ketjua niin sitten.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ottamatta sen enempää kantaa tähän keskusteluun, niin käsittääkseni tässä pyydettiin ihan konkreettisia viestejä jossa todetaan ettei jalkapallossa ole pelikirjoja...

Niin, juuri tätä pyydettiin.

Tämä johtui siitä, että täällä esitettiin P.Sihvosen toimesta väite, jonka mukaan palstalta löytyi nimimerkkejä, jotka väittivät, ettei jalkapallossa ole pelikirjaa.

Väite kuulostaa oudolta, sillä jo vuosikymmenien ajan jalkapallosta on puhuttu pelikirjapelinä.

Täällä jo esimerkkinä heitettiin mm. Oranjen ansiokkaasti toteuttama "total football", tämäkin tapahtui jo 1970- luvulla.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Väite kuulostaa oudolta, sillä jo vuosikymmenien ajan jalkapallosta on puhuttu pelikirjapelinä.

Näin juuri. Voin kuvitella, että yleisellä tasolla ollaan puhuttu siitä, minkälainen merkitys pelikirjalla on jalkapalloon, jääkiekkoon jne - mutta en muista, että täällä olisi ollut yleinen konsensus siitä, että "jalkapallo ei ole pelikirjalaji".

Mutta toisaalta en poissulje sitä mahdollisuutta, että joku on saattanut heittää tuon "jalkapallo ei ole pelikirjapeli" yksittäisenä heittona/provona samaan tyyliin kun miten täällä on joskus yksittäisen nimimerkin toimesta puhuttu Crosbysta ettei hän olisi "häävi jossain EHT-turnauksessakaan". Mutta nämä jutut voi tosiaalta jättää ihan omaan arvoonsa.

Mutta tämähän on helppo asia todistaa, kun kaivaa ne viestit esille kaikkien nähtäväksi...
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Täten termi "pelikirja" on edelleen huono, koska edes kiekkopiireissä termillä ei ole laajasti tunnettua määritelmää, koskien erityisesti p-amerikkalaista kiekkokulttuuria. Kun tilanne on tämä, niin käytettäessä uusia termejä, niin jos on mahdollisuus sekaannuksiin, termit tulisi aina avata, jotta puhutaan samasta asiasta.
Niin samoista asioista on taidettu vääntää täälläkin jo vuosia(en nyt ole keskustelua lähiaikoina seurannut). Mutta kyseessä mielestäni vaan Petterin kova tarve tuoda oma termi jo olevassa olevien asioiden tilalle. Tämä varmaan rassaa kun kovasti rummuttama "termi" ei vieläkään lyö läpi vanhoille asioille.

Kiekkokontrollissa Petterillä paremmat mahdollisuudet päästä nimeämään joku homma omiin nimiinsä, sillä "ei se niin huono" termi ole.
 
Kysymyksen asettelu näin on typerää, koska ennen kysymystä pitäisi määritellä "pelikirja". Usein keskusteluissa sorrutaan puhumaan pelikirjasta sellaisten ihmisten kanssa joille koko termi on aivan tuntematon tai yhteistä merkitystä sanalle kysyjän tai vastaajan välillä ei ole, tai jopa kysyjä ei ymmärrä mitä on kysymässä.

Jos kysyttäisiin esim. onko valmentajien apuna erilaisia taktiikoita tai pelitapoja, niin eiköhän jokaikinen henkilö, jolla on edes hivenen kokemusta jääkiekosta vastaisi, että totta kai.

Täten termi "pelikirja" on edelleen huono, koska edes kiekkopiireissä termillä ei ole laajasti tunnettua määritelmää, koskien erityisesti p-amerikkalaista kiekkokulttuuria. Kun tilanne on tämä, niin käytettäessä uusia termejä, niin jos on mahdollisuus sekaannuksiin, termit tulisi aina avata, jotta puhutaan samasta asiasta.

Hei Wäinö.

Kuten huomaat, eipä nimim. siffa meitä paljoa huomioinut, vaikka olisimme halunneet hieman tarkennuksia ja mikseipä sitä oikeaa vastaustakin. Tai sitten kysymys teesistä ja antiteesistä oli todellakin tarkoitettu vain nimim. P.Sihvoselle.
No näillä mennään.

Onhan tämä kaikkiaan jännittävää keskustelua.

Lähdettäisiinkö ihan alusta ja alettaisiin pohtia, että mikä maailman kaikista pallopeleistä ei ole kansallisella tai kansainvälisellä huipulla "pelikirjapeli" ja miksi näin?
Ei viitsi, mutta ymmärtänette idean? Eli ne ovat sitä pelievoluution kautta kaikki. Myös alemmilla, sekä juniori-ja harrastetasolla.

Pelikirja, pelisuunnitelma, taktiikka, Punainen Kirja (Maon tai Malisen)...nimi on vapaa. Mutta käyttötarkoitus sama.
Puhelin, känny, luuri, kenkä, tefloni...nimi on vapaa. Mutta käyttötarkoitus sama.

Olen tällä kaudella seurannut tarkasti (tilastoiden) muutamaa SM-tason jääkiekkojoukkuetta, jotka pelaavat selkeästi lähdöillä, joita nimim. siffakin laskee ja analysoi. Tai ainakin laskee.
Ko. joukkueet ovat tehneet vähiten maaleja sarjoissaan 5 vs 5 pelissä, vaikka myös pelin hallinta on ollut selkeää. Lisäksi ko. joukkueille on tehty eniten maaleja 5 vs 5 pelissä p-alueen riistojen kautta, koska pakit koittavat toisinaan viimeiseen asti pelata kiekkoa lavasta lapaan, unohtaen vastustajan karvauksen ja/tai omat taitonsa kiekollisena. Tai sitten se kiekon omaan laitaan saanut laituri pentele, palauttaa sen kiekon takaisin pakille, joka on juuri luullut selvinneensä pinteestä.

Sitten tullaankin materiaalieroon ja se onkin toinen maailmansa. Jos ei materiaali riitä määrättyyn pelitapaan, on ihan sama luetko ennen peliä pelikirjaa vai Rattoa. Ok, pelikirjaa yhdessä selaamalla voi hävitä vähemmän, mutta Rattoa kannattaa selata yksin ja keskittyä kuuntelemaan ettei kukaan muu ole tulossa vessaan.

PS. En tiedä myydäänkö Rattoa vielä.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Tiki ilmoitti siirtyessään Jokipoikien valmentajaksi, että jääkiekossa ei ole pelikirjoja. Tikin lausunto linkitettiin tänne intoa täynnä. Seurasin ja tilastoin Tikin Jokipoikien pari peliä ja todistin, että Jokipojat pelasivat Tikin alaisuudessa kurinalaista NHL-pelikirjapelä 1990-luvun alkupuolelta. Tiki on vankkumattomasti edelleen sitä mieltä, että jääkiekko ei ole mikään pelikirjapeli ja tämä hänen mielipiteensä tuli julki 4PRo2:n studiossa tällä kaudella.

Tässä ollaan pelikirjakeskustelun ytimessä, eli termi pelikirja ymmärretään liian helposti päin seiniä ja termin Sihvosen lanseeraamaa määritelmää ei tunneta. Ja tämä määritelmähän pitää sisällään taktiikat, pelitavat yms. Ilmeisesti Tikkanenkin ymmärtää pelikirjan pitävän sisällään tarkasti määritellyt raiteet, joita pelaajat robottina toteuttavat. P-Amerikassa termi pelikirja liitetään usein jenkkifutikseen, jossa peli on huomattavasti enemmän juurikin näitä raiteita, eikä jatkuvaa pelinvirtausta ja reagointia muuttuviin tilanteisiin. Luultavasti keskustelun sekavuus johtuu juurikin tästä, uusia termejä käytetään huolimattomasti.

Tiivistäen, kun kysytään vaikkapa Tikkaselta onko jääkiekko pelikirjapeli, on oletuksena, että Tikkanen tuntisi Sihvosen määritelmät pelikirjalle. Mitenköhän vaikkapa Mike Babcock vastaisi kysymykseen "Is icehockey a playbook game?"?
 
Viimeksi muokattu:

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Täällä Jatkoajassa oltiin laajalti vieläpä sitä mieltä, ettei jalkapalloilu ole pelikirjapeli.

Enpä kyllä muista, että kukaan olisi väittänyt noin, pikemminkin on ollut ihmetyksen aiheena se miksei jääkiekko muka voisi olla pelikirjapeli, kun futis kaikkien mielestä sitä on.

Sehän on ollut jo pitkään yleisesti hyväksytty asia, että futis on taktinen peli; vihreän veran shakkia. Pikemminkin futiksen osalta aina unohdetaan se fysiikka ja "taistelu" mitä taas pidetään jääkiekon leipänä. Futiksen pelaajat hyppivät ja kaatuilevat, kun tosiasiassa se on todella kova kontaktilaji.

No, suomalaisessa futiskulttuurissa on ongelmia pelin ymmärtämisen kanssa mutta toivo elää, että asia muuttuu parempaan suuntaan niin kuin on tapahtunut jääkiekon saralla. Toisaalta lätkässä tämä keskustelu on tavallaan huvittavaa, kun vuosikaudet jaksettiin puhua miten pitää pelata joukkueena ja sitä "omaa peliä", tämän tiesi jokainen kansanmieskin. Ja samaan hengenvetoon väitettiin ettei pelikirjoja olisi koko lajissa. :D
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Luuta käteen...

Minä, sattuneesta syystä, muistan kirkkaasti, miten Jatkoajan nimimerkkien piirissä siitä pidettiin tiukasti kiinni, ettei jalkapalloilu ainakaan ole mikään pelikirjapeli. Muistan, kun jouduin vyöryttämään joskus seitsemän vuotta sitten täällä esiin Juha Malisen minulle postin kautta lähettämän MyPan pelikirjan, jonka hän oli nimennyt hauskasti seuran värien mukaan: Punainen Kirja.

Yritin vielä etsiä JAn kätköstä tätä viestiketjua ja palstan hakutoiminto löytääkin "Malinen+P.Sihvonen" hauilla yhden viestin... eiliseltä.

Ei lienee yllättävää, että vain nimimerkit P.Sihvonen ja siffa muistavat tuon täällä käydyn debaatin "kirkkaasti"... :)

Tässä ollaan pelikirjakeskustelun ytimessä, eli termi pelikirja ymmärretään liian helposti päin seiniä ja termin Sihvosen lanseeraamaa määritelmää ei tunneta.

Ollaanko menty eteenpäin kahdeksassa vuodessa? :)
 
Viimeksi muokattu:

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Tämän sanon kohteliaasti, siis hyvin kohteliaasti. Jääkiekkoilun ammattilaisena en voi mitenkään vastata kaikille nimimerkeille. Ehdoton rajani menee siinä, jos joku nimimerkki on esiintynyt täällä (vale)valmentajana - eikä oikeasti olekaan valmentaja. Muuan esimerkiksi ei sitten kuitenkaan tiennyt, montako sarjapeliä hänen joukkueensa kaudella pelaa. Sellaista valmentajaa ei olekaan, joka ei tietäisi joukkueensa sarjapelien määrää.
Rehelliseti sanottuna varsin säälittävä peruste väistellä asianmukaisia kysymyksiä. Miksi ihmeessä notkut täällä jääkiekon kansalaiskeskustelussa, jos keskustelukumppaniksi kelpaavat vain ammattivalmentajat? Ammattilaisille on oma fooruminsa ja sinäkin saatat sinne tunnukset saada, jos osaat jääkiekosta ammattimaisesti keskustella. Me maallikot tyydymme edelleenkin tähän ja vastailemme toisillemme toisten viestien, emme kuvitteellisen kompetenssin perusteella.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Valevalmentajia...?

Rehelliseti sanottuna varsin säälittävä peruste väistellä asianmukaisia kysymyksiä. Miksi ihmeessä notkut täällä jääkiekon kansalaiskeskustelussa, jos keskustelukumppaniksi kelpaavat vain ammattivalmentajat? Ammattilaisille on oma fooruminsa ja sinäkin saatat sinne tunnukset saada, jos osaat jääkiekosta ammattimaisesti keskustella. Me maallikot tyydymme edelleenkin tähän ja vastailemme toisillemme toisten viestien, emme kuvitteellisen kompetenssin perusteella.

Päinvastoinhan se on! Jo vuosien ajan olen tohtinut keskustella varsin tavallisten nimimerkkien kanssa. Monta juttuideaa olen täältä ruohonjuuritasolta saanut ja vienyt ne ihan valtakunnan jääkiekkojulkisuuteen.

Mutta lienee ymmärrettävää, että johonkin minunkin on ollut alan ammattilaisena rajani vedettävä. Se raja kulkee valmentajien, tai oikeammin valevalmentajien kategoriassa. Täällä esiintyy muutama nimimerkki, jotka ovat selvästi valevalmentajia. He vahingoittavat lempilastani eli suomalaista jääkiekkokeskustelua. Se on verinen vääryys se.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Enpä kyllä muista, että kukaan olisi väittänyt noin, pikemminkin on ollut ihmetyksen aiheena se miksei jääkiekko muka voisi olla pelikirjapeli, kun futis kaikkien mielestä sitä on.

Sehän on ollut jo pitkään yleisesti hyväksytty asia, että futis on taktinen peli; vihreän veran shakkia.

+1 tälle. Liityn itsekin asiaa ihmettelevien joukkoon. Nyt siffa sitä konkretiaa tiskiin. Tai no, tuossa pari viestiä takaperin ei yrityksistä huolimatta niitä viestejä löytynyt, joten voit lyödä tämän suoraan JA:n paskan hakutoiminnon piikkiin!

Sihvoselle kysymys: Kun kauko- ja lähimuisteista oli tuossa juttua niin muistatko nyt itse oletko tuohon sadan euron velanmaksuun missään vaiheessa ottanut kantaa? Ja jos et ole niin mistäköhän se johtuu? Näin naurettavan asian esillä oleminen näin pitkään on niin huvittavaa että tähän on pakko saada jokin ratkaisu tai esiintulo. Sinulta.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sanoisin melkeinpä kuitenkin niin, että ennen kuin aloitin Urheilulehdessä, vallitseva asian tila, eräänlainen teesi oli, ettei jääkiekkoilussa ole pelikirjoja. Täällä Jatkoajassa oltiin laajalti vieläpä sitä mieltä, ettei jalkapalloilu ole pelikirjapeli.

Tuolle teesille minä sitten vyörytin vaivojani säästämättä monelta rintamalta (lehti, netti, televisio ja radio) antiteesin, että jääkiekkoilu on mielestäni pelikirjapeli.

Synteesi tässä tapauksessa on sitten se, mitä kukin asiasta ajattelee sen jälkeen, kun on tutustunut sekä teesiin että antiteesiin. Ehkä edelleen jotkut ovat sitä mieltä, ettei jääkiekkoilussa ole pelikirjoja. Heillä on mielipiteeseensä täysi oikeus.

Pelikirjalle on sittemmin käynyt hieman samanlainen kulku, jonka muotoili joku oli filosofi, olikohan Schopenhauer: ensin asialle naureskellaan, sitten sitä vähätellään ja lopulta kaikki pitävät sitä itsestäänselvyytenä.

Tosin oli edettävä kärsivällisesti. Ensin oli saatava jääkiekkoilun ystävät oivaltamaan ja ymmärtämään, että jääkiekkoilu ylipäätään on pelikirjapeli. Vasta sitten saattoi siirtyä puhumaan täsmällisemmin sisällöllisistä pelitapa-asioista kuten pystysuunnan jääkiekosta ja kiekkokontrollijääkiekosta.

Kiitos vastauksesta. Lainaan siitä mielestäni tärkeät kohdat kokonaisuutena. Antiteesisi ovat kirvoittaneet JA:n nimimerkkejä avaamaan omat keskustelunsa koskien pelikirjoja ja niiden sisältöjä.

Johannes esim. avasi 20.1.2007 pelikirjakeskustelun, joka löytyy Liiga-osion otsikkosivulta 15, sinne pääsee, kun valitsee kaikki otsikko viestit. Kirjoitin siellä otsikkotasolla erään 2000-luvun SM-liigajoukkueen pelikirjan. Tämä pelikirja on tähän asti yksityiskohtaisin ja laajin, mihin olen päässyt tutustumaan. Esittelemäni pelikirja löytyy sivulta 2 viestissä #34. Luulin, että tämän jälkeen ei tarvitsisi keskustella siitä, mitä on pelikirja. Olin väärässä ja avasin sen jälkeen useita muitakin todellisia pelikirjoja, mutta jälleen osittain huonolla tuloksella, koska jatkuvasti on esiintynyt vielä nytkin väitteitä, että jääkiekon pelikirja on epämääräinen ilmaisu.

Fordél avasi Yleinen jääkiekkokeskustelu-osiossa Pelitapakeskustelun 23.5.2011. Se on huomattavan laaja ja edelleen käytössä oleva keskustelu, johon viestejä tulee (tosin turhan vähän) edelleenkin. Pelitapakeskustelun ytimessä on Jukka Jalosen Meidän Peli ja nyt toivoisi sinne viestejä Erkka Westerlundin Yhteistyön jääkiekon sisällöstä. Meidän Pelin yksi ansiokkaimmista keskusteluista löytyy Pelitapakeskustelun viestistäni # 257 sivulta 11, jossa linkitän Jukka Jalosen ja Petteri Sihvosen 14 min kestävän keskustelun Meidän Pelin hyökkäyspelikirjasta. Jos se on jäänyt katsomatta, niin kannattaa tutustua, jolloin jää monet turhat väännöt pois, kun itse maestro kertoo kehittämästään pelikirjasta. Fordélin viestiketjussa keskusteltiin laajasti NHL-joukkueiden pelikirjojen sisällöistä ja Tamin 60 minuutin painepelin esittelin siitä saamani aineiston perusteella sekä omin silmin tekemäni havaintojen perusteella. Mielenkiintoisia olivat myös keskustelut siitä, miten pelikirjat tukevat maalivahtien työskentelyä.

Fordélin viestiketjussa laitoin myös pelikirjat niille kuuluvaan asemaan yleiskäsitteen Jääkiekko pelinä alle. Jääkiekko pelinä on:
1. Fysiikkaa (kuntotekijät, liike ja kaksinkamppailut)
2. Tekniikkaa ja taktiikkaa (henkilökohtainen taito ja pelikirja)
3. Spiriittiä (luottamus siihen, että pystyy tekemään oikeita ratkaisuja pelin aikana)
Yllä olevan jouduin kirjoittamaan, kun jatkuvasti esitettiin väitteitä, että sihvoslaiset pelikirjauskovaiset painottavat vain pelikirjojen merkitystä jääkiekossa. Mutta ei sekään mennyt kaikille perille, vaan samat väitteet ovat jatkuneet koko pelikirjakeskustelun ajan.

Kolmas, mutta ei viimeinen pelikirjakeskustelu täällä oli avaamani kautta 2010-2011 koskeva pelikirjakeskusteu. Otsikkoavaus löytyy myös Liiga-osiosta valitsemalla kaikki otsikkoviestit. Siellä avaan jälleen yhden jääkiekon pelikirjan viestissä #10.

Pelikirjakeskusteluja on käyty myös tässä Petteri Sihvosta koskevassa viestiketjussa ja lähes kaikkien SM-liigajoukkueiden ja Mestis-joukkueiden keskusteluissa sekä otteluseurantakeskusteluissa. Kaiken kaikkiaan JA:sta löytyy massiivinen määrä pelikirjakeskusteluja. Jos on niistä kiinnostunut, niin vaatii vähän tutkimista ja paljon aikaa viestien lukemisiin. Sieltä selviävät hyvin teesin ja antiteesin kannattajat, mikä on ollut välttämätöntä keskustelun jatkumiselle.
 
Ymmärsin yskän, eli nimim. siffan kysymys teesistä ja antiteesistä oli tarkoitettu vain nimim. P.Sihvoselle.
Eikö näitä voi hoitaa yksityisviestinä tai puhelimitse? Jos ei teillä toistenne numeroita ole, niin voitte varmasti jakaa ne yksityisesti. Voitte vaikka sopia tapaamisen.

Ystävyydellä,

Visa, Askaisista
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Päinvastoinhan se on! Jo vuosien ajan olen tohtinut keskustella varsin tavallisten nimimerkkien kanssa. Monta juttuideaa olen täältä ruohonjuuritasolta saanut ja vienyt ne ihan valtakunnan jääkiekkojulkisuuteen.

Mutta lienee ymmärrettävää, että johonkin minunkin on ollut alan ammattilaisena rajani vedettävä. Se raja kulkee valmentajien, tai oikeammin valevalmentajien kategoriassa. Täällä esiintyy muutama nimimerkki, jotka ovat selvästi valevalmentajia. He vahingoittavat lempilastani eli suomalaista jääkiekkokeskustelua. Se on verinen vääryys se.

Jollakin tavalla skitsofreenistä tekstiä. No mutta tosiaan keskustelupalstalla on lupa keskustella kenen kanssa haluaa tai olla keskustelematta. Sitä en ymmärrä kuinka joku keskustelupalstan nimimerkki voi vahingoittaa suomalaista jääkiekkokeskustelua niin paljon, että se menee veriseksi vääryydeksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Päinvastoinhan se on! Jo vuosien ajan olen tohtinut keskustella varsin tavallisten nimimerkkien kanssa. Monta juttuideaa olen täältä ruohonjuuritasolta saanut ja vienyt ne ihan valtakunnan jääkiekkojulkisuuteen.

Mutta lienee ymmärrettävää, että johonkin minunkin on ollut alan ammattilaisena rajani vedettävä. Se raja kulkee valmentajien, tai oikeammin valevalmentajien kategoriassa. Täällä esiintyy muutama nimimerkki, jotka ovat selvästi valevalmentajia. He vahingoittavat lempilastani eli suomalaista jääkiekkokeskustelua. Se on verinen vääryys se.

Etkö jättänytkään näitä itsekorostusviestejäsi menneisyyteen, luovuttuasi Johtavan roolista?

Tämä on fanien ja harrastelijoiden palsta, täällä kaikilla on suuri viisaus. Jatkoajan keskustelupalstalla ei vahingoiteta jääkiekkokeskustelua, vaikka sitä ei rajoiteta sinun toiveidesi mukaisesti. Sinun lähestymistapasi on täysin väärä, positiivisella palautteella saa pysyviä muutoksia aikaan, negatiivisella ei.

Mielenkiintoista, ettet pysty seisomaan sanojesi takana. Älä lyö vetoa, jos et pysty vastaamaan huutoosi.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Että korpeaa tämä tappio Ruotsille.

Jos nyt joku arvioisi Suomen materiaalin 2018 Olympialaisiin ja kertoisi miten Suomen pitäisi pelata neljän vuoden kuluttua, niin häntä ehkä voisi kutsua johtavaksi. Tausta-apinat kehiin ja laskemaan jotakin mitä me tavikset ei ymmärretä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Päinvastoinhan se on! Jo vuosien ajan olen tohtinut keskustella varsin tavallisten nimimerkkien kanssa. Monta juttuideaa olen täältä ruohonjuuritasolta saanut ja vienyt ne ihan valtakunnan jääkiekkojulkisuuteen.

Mutta lienee ymmärrettävää, että johonkin minunkin on ollut alan ammattilaisena rajani vedettävä. Se raja kulkee valmentajien, tai oikeammin valevalmentajien kategoriassa. Täällä esiintyy muutama nimimerkki, jotka ovat selvästi valevalmentajia. He vahingoittavat lempilastani eli suomalaista jääkiekkokeskustelua. Se on verinen vääryys se.
Nyt heräsi mielenkiinto. Petteri itse tai joku muu voi selventää epätietoiselle. Minkä alan ammattilainen on suvainnut laskeutua meidän maallikoiden tasolle ja jopa tohtinut keskustella tavallisten nimerkkien kanssa. Ihailtavaa armeliaisuutta.

Mutta se ala olisi kiva saada tietää. Jääkiekko se ei ainakaan voi olla, koska lyhyt ammattilaisura loppui jo kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen ei ammattivalmentaminen ole omien puheiden mukaan edes kiinnostanut.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Ihan hyvinhän tuo Sidney "ei pärjäisi edes EHT-turnauksessa" Crosby höntsäsi tuolla olympiafinaalissa.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ihan hyvinhän tuo Sidney "ei pärjäisi edes EHT-turnauksessa" Crosby höntsäsi tuolla olympiafinaalissa.

Kyllä minä haluaisin nähdä sen valmentajan, joka valitsisi olympiajoukkueeseensa Sihvosen parjaamien pelaajien sijasta (Ovechkin, Crosby jne.) Juha-Matti Aaltosen. Kaikki kunnia toki JM:lle, mutta silti... (Toki tämä on hieman asiayhteydestä irroitettu kommentti.)
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Mutta lienee ymmärrettävää, että johonkin minunkin on ollut alan ammattilaisena rajani vedettävä. Se raja kulkee valmentajien, tai oikeammin valevalmentajien kategoriassa. Täällä esiintyy muutama nimimerkki, jotka ovat selvästi valevalmentajia. He vahingoittavat lempilastani eli suomalaista jääkiekkokeskustelua. Se on verinen vääryys se.

Jääkiekkokeskustelu on lempilapsesi? Pitäisikö tässä soittaa poliisille ja lastensuojeluun, sillä nämä kaltaisesi narsistiset hirviöt ovat yhteiskunnan pohjamutaa. Selkeällä ammattitaidottomuudella raiskaat tätä lempilastasi viikottain, mutta kukaan ei siihen puutu. Varmasti omassa maailmassa Petteri sinunkin sairas mielesi onnistuu oikeuttamaan tekosi, mutta kaikki sivulliset ihmiset eivät vain voi katsoa sivusilmällä kun raiskaat häikäilemättömästi omaa lempilastasi ja väität isyytesi nuo hirmuteot oikeuttavan.

Itsepä olet metaforasi päättänyt. Petteri Sihvonen - Johtava lätkäpedofiili.
 
Ihan hyvinhän tuo Sidney "ei pärjäisi edes EHT-turnauksessa" Crosby höntsäsi tuolla olympiafinaalissa.

Teen tämän ihan selväksi: Olympiakullat ja Stanley Cup mestaruudet ovat tehneet vastaansanomattomalla tavalla selväksi ettei Sidney Crosbylle ole käyttöä kun puhutaan EHT-tasosta. MM-tasolla vielä nippa nappa roikkuu mukana tehden keskimäärin 1,78 pistettä per peli.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Nyt mitataan Petteri Sihvosen kompetenssi ja taso jääkiekkoanalyytikkona.

Jo vuosien ajan kaiken keskiössä ollut pelin avaaminen on kiekkoprofessori Erkka Westerlundin kommenttien perusteella siirtynyt soittelemaan toista viulua.

Westerlundin mukaan pelin evoluution ytimessä on reagoiminen siihen, miten hyökkäykset päätetään, ei se miten ne aloitetaan.

Nyt on Sihvosella loistava paikka osoittaa, ettei hän ole vain yhden asian profeetta, vaan että hänkin osaa uusiutua ja muokata omaa ajatteluaan jääkiekosta. Tämähän on asia, josta Sihvosta on jo vuosien ajan syytetty, yksisilmäisyydestä, mitä jääkiekkoon pelinä tulee.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Sihvosella taitaa olla jonkin verran nieleskeltävää näistä kisoista, sen verran kovat näytöt Stalin-käärme iski jälleen kerran pöytään. Todella rajallisella materiaalilla Erkan Suomi taisteli tasapäisesti olympiakullasta neljän vuoden tauon jälkeen. Ero verrattuna Vancouveriin oli kuin lähes yöllä ja päivällä, vaikka lopputulos olikin sama. Tätähän Sihvonen ei tule koskaan myöntämään, vaan Vancouver lienee edelleen Suomen kaikkien aikojen suoritus, koska.... ööö... Jalonen. Mutta tokihan peli näyttää kaiken ja NHL-miehet eivät ole valmennettavissa jne. Harmi ettei Erkka ollut enää Vancouverissa, sillä materiaali oli siellä huomattavasti parempi kuin Sotsissa, vaikka toki Selänne ja pari muuta joutuivat pelaamaan kisoissa juuri loukkaantumisen jälkeen.

Pitkin kisojen Sihvonen huuteli edelleen viivelähtöjen perään. Perinteisillä maalintakaa himmailtavilla viivelähdöillä pelasivat ainoastaan USA ja Venäjä, joista molemmat joukkueet syötiin elävältä tosipaikassa. Toki tarkempi analyysi vaatisi videoiden kelailua, mutta nythän siihen on kaikille YLEAreenan ansiosta mahdollisuus:) Pelin rytmitys on toki tärkeää, mutta kaikki mitalijoukkueet pelasivat ns. kontrollilähdöt nopeasti maalin edestä lähtien. No näistä ehkä enemmän pelitapaketjussa.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Pitkin kisojen Sihvonen huuteli edelleen viivelähtöjen perään. Perinteisillä maalintakaa himmailtavilla viivelähdöillä pelasivat ainoastaan USA ja Venäjä, joista molemmat joukkueet syötiin elävältä tosipaikassa. Toki tarkempi analyysi vaatisi videoiden kelailua, mutta nythän siihen on kaikille YLEAreenan ansiosta mahdollisuus:) Pelin rytmitys on toki tärkeää, mutta kaikki mitalijoukkueet pelasivat ns. kontrollilähdöt nopeasti maalin edestä lähtien. No näistä ehkä enemmän pelitapaketjussa.

Kanada ja Ruotsi pelasivat ajoittain - samoin kuin Kärpät viimeksi Raksilassa Tapparaa vastaan - viivelähtöjä myös oman maalin edestä. Tuli pakki - pakki - pakki (seisovilta jaloilta) ja sillä välin hyökkääjät kelasivat vauhdin. Arvioni mukaan jääkiekkoilun evoluutio tämän nimenomaisen asian osalta tulee menemään enemmän ja enemmän sitä kohti, että 0-5-trapeja vastaan peli pysäytetään jonnekin oman maalin ja siniviivan välimaastoon - ja siitä otetaan viivelähtö. Itse valmensin niin jo 2010 HPK:n B-junioreissa. Kutsuimme sitä "Toimistoksi" tai "Parikan ja Vainion Toimistoksi". Vastaavasti nopea kontrollilähtö, jossa pakit eivät pysähdy olenkaan, tulee arvioni mukaan jäämään pois käytännöstä sen takia ja sitten, kun valmentajat huomaavat trappaavan viisikon puolustuspelinopeuden olen niin paljon edellä hyökkäävän viisikon hyökkäyspelinopeutta. Nythän niillä nopeilla kontrollilähdöillä kukaan ei päässyt Kanadan ohi käytännössä ollenkaan, vaikka pelattiin isossa kaukalossa.

Eikä voi sanoa, kuten sanot: "Pelin rytmitys on toki tärkeää, mutta kaikki mitalijoukkueet pelasivat ns. kontrollilähdöt nopeasti maalin edestä lähtien." Mitä on mielestäsi pelin rytmittäminen? Haiskahtaa, ettet ole oikein kartalla asiasta.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Nyt mitataan Petteri Sihvosen kompetenssi ja taso jääkiekkoanalyytikkona.

Jo vuosien ajan kaiken keskiössä ollut pelin avaaminen on kiekkoprofessori Erkka Westerlundin kommenttien perusteella siirtynyt soittelemaan toista viulua.

Westerlundin mukaan pelin evoluution ytimessä on reagoiminen siihen, miten hyökkäykset päätetään, ei se miten ne aloitetaan.

Otan tähän vielä tänään maanantaina kantaa täsmällisesti, mutta en voi sanoa missä paikassa se teen, ettei nimimerkkiäni syytetä mainostamisesta ja sitä mukaa voisi napsahtaa jäähyä elikäs kirjoituskieltoa. :)

Ja toki olisi mukavaa lukea muidenkin nimimerkkien analyysi siitä, mitä Westerlund tarkoittaa. Minulle asia on kristallin kirkas. Mitä ja millä argumenteilla sinä, MustaKortit asiaa mietit?

Sivumennen sanoen Karri Kiven mielestä oleellisempaa on se, miten hyökkäyksiin lähdetään eikä se, miten ne päätetään. Olen itse ainakin toistaiseksi enemmän Kiven kuin Westerlundin kannalla. No, fakta on, että kyse on niin pienistä nyansseista, että sekä Kivi että Westerlund ovat kumpikin tavallaan oikeassa. Westerlund on kiistatta jonkin hieman uuden ja tärkeän perässä, kun hän linjaa niin kuin hän linjaa. Tosin muutamissa johtavissa Liigajoukkueissahan tuota hyökkäämisen päättämisen tärkeää tematiikkaa on tutkiskeltu jo parin vuoden ajan. Sillä tavalla kyse ei ole mistään aivan uudesta asiasta, tietenkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös