Mainos

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 847 045
  • 13 137

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suhosella on pelikirja?

Eikös Sihvonen ole nyt jonkin aikaa mainostanut, että pelikirja on se "helpoin" asia, mikä jokaisella valmentajalla pitäisi olla hallussa. Ja jos minulta kysytään, Tamminen vie pelikirjataiston tällä hetkellä 100-0. Heillä on selkeä tapa miten pelata, kun taas Ässät hapuilee jossain pimeydessä...

Ilmeisesti sinä ja Sihvonen olette nähneet paljon Ässien pelejä, kun pystytte tekemään tällaisen analyysin?

Ässien peli on ollut kauden aikana pitkästä aikaa organisoitua ja selkeää. Sarjasta tuleekin mielenkiintoinen siinä, kun Tammisen "60 minuutin painekiekko" (aikaisemmin tätä kutsuttiin kahdella karvaamiseksi) kohtaa Ässien kiekollisen kontrollin omissa. Ässien pakit, kädettömyydestä huolimatta, pelaavat kiekkoa paljon sivuttain ja alaspäin Kalpan tyyliin. Tällöin voi syntyä mielenkiintoisia tilanteita, kun kaksi Sportin pelaajaa onkin ulkona.

Sihvosen väite Ässien taktiikan puuttumisesta on ammattitaidottomuutta tai yksinkertaisesti laiskuutta. Tämä taktiikka tuskin on Suhosen käsialaa, luultavimmin Kaukoranta on suurimalta osin tämän takana.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Ässien peli on ollut kauden aikana pitkästä aikaa organisoitua ja selkeää.

Olen nähnyt muutaman ja varmasti näin on, mutta sanoin, että tällä hetkellä Tamminen vie, sillä hänen joukkueella on selkeä tapa ja jokainen toteuttaa sitä. Ja voi olla, että Ässillä vielä on se sama pelikirja käytössä, mutta kuten eteenpäin mentäessä totesin niin, jos mentaalipuoli on hakusessa niin toteutus on sitä sun tätä. Eiköhän playout otteluiden kuusi häviötä ja yksi voitto kerro oleellisimman? Tuskin sillä tämän kauden pelitavalla ja toteutuksella olisi noin huonosti pärjätty. Nyt jää nähtäväksi kuinka hyvin se toimii Sportia vastaan.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Petteri Sihvonen pääsee esittelemään omaa pelikirjaansa HPK:n B-junnujen valmentajana ensi kaudella. Lähde HS.

Mielenkiintoista nähdä millaista kiekkoa tarjotaan.

Mitenköhän pelaajat suhtautuvat valmentajaan, joka ei välttämättä pidä omien puolta jos peli ei kuljekaan ;). "Antaa pelin näyttää" olen kuullut sanottavan.

Samaten kun kaverit ovat Nuoren Suomen "kasvatteja", voikohan sellaisia poikia valmentaa ollenkaan, kun pojilta puuttuu kilpailuhalut. Lisäksi vanhemmat tunkevat koppiin antamaan neuvoja, kun kausimaksut on kerran maksettu.

Sitten on paljon muita asioita, kuin koulut, tyttöystävät, nuuskat, viina ym. mutta niillä ei onneksi ole merkitystä.

Leikki leikkinä.

Toivottavasti Petteri onnistuu, itse en toivo että yhdenkään juniorin kehitys pysähtyy hänen alaisuudessaan ja jos aikoo peluuttaa "modernilla" pelikirjalla niin eiköhän se puoli ole kunnossa. Odotan rohkeaa kiekollista peliä pakkien taitotasosta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article158961-1.html

Petteri hyppäämässä Ässien Bandwagoniin?

Ilmeisesti pettyi kun Tami ei luvannut roolia Sportin valmennuksessa tulevalla Liigakaudella ja HPK Rautakorven virhelausunnon takia päätti lepytellä Petteriä antamalla säälivalkkupaikan junnukoutsina.

Tai sitten "Soosi" on vihdoinkin paljastanut veljelleen häpeävänsä tätä lätkäjätkänä ja ihmisenä?
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Tämäniltapäiväisessä Urheilulehden Sihvosen suorassa on mielenkiintoisia poimintoja. Monihan täälläkin on erheellisesti kuvitellut, että Sihvonen pitää itseään suunnilleen kautta aikain parhaana valmentajana. Tässä heille:
Kyllä tuo pelitapa on kaikki kaikessa KalPalle. Juhani Tamminen halventaa päävalmentajan merkistystä joukkueelle, kun hän kuvaa sen prosentiksi vain lukeman 15. Kuvitellaan, että KalPaa olisi valmentanut kolme vuotta Petteri Sihvonen tai Sakari Pietilä. Ei, ei. Me olisimme saaneet KalPan tällä kaudella nippa nappa 10 sakkiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petteri kuvaili muutama viikko sitten valmentajan-ykkösmaalivahdin ja muun talentin osuutta prosenteilla 33-33-33 ja 1% jää onnen tai sattuman varaan. Tamilla prosentit ovat 15-20-65, joten aika iso ero näillä kiekon tietäjillä on eri osa-alueiden merkityksestä lopputulokseen lätkäjengissä. Omat prosenttini ovat 25-25-50, joten "kikkailen" Sihvosen ja Tammisen välimaastossa. : ) Minusta valmennus ja ykkösmaalivahti ovat yhdessä yhtä tärkeä asia kuin muu joukkue ja päinvastoin. Yksikään osa-alue ei pysty kompensoimaan ylivoimaisella osaamisellaan muita, esim. Venäjän maajoukkue tarvitsi keväällä 2008 Bykovin pelikirjan ja sen toteutuksen ja ehdottomasti myös Nabokovin maaliin, vaikka sillä oli loistelias muu pelaajamateriaali. Vasta sen jälkeen oli joukkue valmis mm-kultaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hei, olen "petteri sihfonen". "Muistakaa, että jääkiekko ei ole tulosurheilua. Ei Unkari-tappiolla ole mitään väliä. Pääasia on, että kiekollinen peli kehittyy, on hitaita lähtöjä ja Suomi pysyy lisäksi Jukka Jalosen opeilla edelleen pelin evoluution kärkikaartissa ja luo koko pelin aina kesäisin kokonaan uudestaan."

Jos mm-kisat menevät vituralleen tulosmielessä, niin pääasia on fundamentaalisesti oikeaoppinen pelitapa ja sen toteutus. Lisäksi menestyminen on ihan yhdentekevää, kun vaan maajoukkueen päävalmentaja on Suomesta ja on tunnustautunut ikiaikaisten pallopelien fundamentaalien noudattaja, ei mikään Shedden, tuo etäisten havumetsien peluuttajapelle, joka sm-liigassa vasta opetteli hyökkäyspelitavan alkeita. Niitä oppeja, jotka keksittiin Suomessa n. v. 2003.

Voi kili. Pitääkö Jukka Jalosen Suomen pelata San Marinon fudisjengiä vastaan lätkämatsi ennen kuin Suomi voittaa maaottelun. Vietiin Unkarin kiekkoa eteenpäin, sanoisi Ape Suhonen 80-luvulla, kun oli maajoukkueen päävalmentaja.

Missä viipyy Jukka Jalonen-kritiikkisi Petteri Sihvonen, missä. Et muuten uskalla kritisoida Jukka Jalosta, et todellakaan. Lyökää Jukka Jalonen lyttyyn samoin kuin teitte Erkka Westerlundille, Doug Sheddenille ja jalkapallossa Stuart Baxterille. Nyt on kunnon kritiikin aika, kun hävitään Bolivialle, anteeksi Unkarille, maaottelu lätkässä, ihan sama millä joukkueella. Pelaajamateriaali on ainoastaan tekosyy, jonka taakse ei voi vetäytyä, kun hävitään Unkarille maaottelu jääkiekossa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Enpä usko, että on vielä minkään kritiikin aika, jos hävitään c-maajoukkueella Unkarille. Unkarikaan ei nyt ihan paska ole, vaikka ei kovin tuttu jääkiekkomaa olekaan. Hienoa, että jääkiekko leviää. Tsemppiä Unkarille jatkoon. Toivottavasti nousee vähintään Saksan/Sveitsin tasolle joskus. Sveitsistä puheen ollen voittivat eilen Ruotsin maaperällä höntsät.

Sihvosesta sitten. En ole koskaan pitänyt tästä kaverista, mutta jostain syystä viime aikoina, mitä on tullut katsottua niin kaverihan on jutellut ihan asiallisesti ainakin UK:lla. Urheilulehteä en lue.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Missä viipyy Jukka Jalonen-kritiikkisi Petteri Sihvonen, missä. Et muuten uskalla kritisoida Jukka Jalosta, et todellakaan. Lyökää Jukka Jalonen lyttyyn samoin kuin teitte Erkka Westerlundille, Doug Sheddenille ja jalkapallossa Stuart Baxterille. Nyt on kunnon kritiikin aika, kun hävitään Bolivialle, anteeksi Unkarille, maaottelu lätkässä, ihan sama millä joukkueella. Pelaajamateriaali on ainoastaan tekosyy, jonka taakse ei voi vetäytyä, kun hävitään Unkarille maaottelu jääkiekossa.

Eikös sitä Jalosta kritisoitu aika vahvasti tuossa syksyllä oman pelikirjan sulattamisesta, myötäilystä ja niin edelleen? Näin ainakin itse muistan nähneeni. Jokainen toki nappaa teksteistä mitä haluaa.
 
Enpä usko, että on vielä minkään kritiikin aika, jos hävitään c-maajoukkueella Unkarille. Unkarikaan ei nyt ihan paska ole, vaikka ei kovin tuttu jääkiekkomaa olekaan.

No niin, nyt sitten taas valot päälle! Kyllähän Suomen pitäisi tuolla joukkueella niistää Unkari mennen tullen. Kyseessä on kuintekin Unkari! Siihen on syynsä, ettei maa ole tunnettu kiekkokulttuuristaan tai -menestyksestään.

Aika kesysti on Sihvonen muuten käsitellyt Jalosta vaikka tulokset antaisivat aihetta hieman kovempaankin kritiikkiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomen peli "suli" helmikuussa kesken Ruotsin turnauksen. Johdettiin Venäjää 4-0 ja hävittiin se peli oudosti romahtaen, 4-5 voittomaalikisassa. Seuraavana päivänä tuli Ruotsilta kuonoon 4-0 ja nyt kun homma jatkuu, niin Unkari lyö Suomen 4-3 voittomaalikisassa. Nämä tulokset ovat aivan sietämättömän surkeita Jukka Jalosen Suomelta ja nyt on ihan viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti. Trendi on laskeva, kun nyt pitäisi kerätä joukkueelle itseluottamusta ja pyyhkiä jollain Unkarilla n. numeroin 7-1 jäätä tänä iltana. Ihme homma, että joku Jukka Jalonen saa maajoukkueen kanssa saavuttaa ihan millaisia tuloksia hyvänsä vielä huhtikuussa, 3 viikkoa ennen kisoja ja se on muka ihan hyväksyttävää menestystä. Ei ole ja olisi analyytikko Sihvosen asia tehdä kiekkokansalle se asia selväksi, että Jalosen Suomi on nyt häviävä joukkue. Sihvonen selitteli Ruotsin turnauksen jälkeen, että "peli meni oikeaan suuntaan, vaikka tulokset eivät". Voihan sen niinkin nähdä, mutta "kröhöm", jääkiekko on tulosurheilua, painotan sanaa tulos.

En näe vielä kevään 2009 mm-kisoja Suomen osalta "hävityiksi", mutta ennusmerkit menestykselle Jalosen Suomella ovat harvinaisen kehnot tällä hetkellä. Tänään on pakko voittaa Unkari, vaikka peli tuntuisikin ihan höntsäpeliltä, ilman merkitystä. Ryhtiä nyt Jukka Jalosen Suomi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Joo oishan se hienoa, jos tällaiset lilliputit kaatuis aina 10-1 (No ei oikeasti olisi). Unkarissa lienee lievä myötäinen menossa jääkiekon suhteen ja omasta mielestäni se on hienoa, jos tällaiset maat saisivat lisää nostetta, vaikka sitten Suomen kustannuksella. MM-kisoissakaan Suomen menestys ei itseäni kauheasti kiinnosta. Ilomielin ottaisin vastaan jonkin pienen maan nousun vaikka välieriin Suomen kustannuksella. WC ja Olympialaiset ovat sitten erikseen, niissä olen täysillä Suomen "fanina" messissä. Hieno tulos Unkarille tuo eilinen ja jotain hulinaakin oli aiheuttanut Unkarin 1-1 tasoitus pehmolelujen muodossa. Ehkä vielä joskus ysärillä olisin ollut kärkkäästi syyttelemässä Suomen peliä, mutta en enää. Kyllä Suomi pärjää ja tulee pärjäämään vähintäänkin kohtuullisesti. Hienompaa on minusta kuitenkin se, että jääkiekko leviäisi ja tulisi lisää parempia maita.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Suomen peli "suli" helmikuussa kesken Ruotsin turnauksen. Johdettiin Venäjää 4-0 ja hävittiin se peli oudosti romahtaen, 4-5 voittomaalikisassa. Seuraavana päivänä tuli Ruotsilta kuonoon 4-0 ja nyt kun homma jatkuu, niin Unkari lyö Suomen 4-3 voittomaalikisassa. Nämä tulokset ovat aivan sietämättömän surkeita Jukka Jalosen Suomelta ja nyt on ihan viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti.

Viimeinen hetki ryhdistäytyä? Mitä merkitystä sillä on paljonko harjoituspelit päättyvät jos mm-kisoista tulee keväällä mitali? Kuka silloin muistaa jotain väsynyttä Unkari-matsia?

Petteri taitaa odotella harjoitusotteluita niitä vielä Unkariakin kovempia maita vastaan ennenkuin laajemmin kommentoi. Ymmärrettävää siitäkin syystä, että eilen nähdystä joukkueesta ei kovin moni tule mm-kisoihin pääsemään. Jalonenhan totesi kysyttäessä, että Unkari-ottelut on järjestetty myös tulevaisuutta ajatellen, ei ainoastaan tämän kevään kisoja varten. Minusta on hyvä, että päävalmentaja antaa kansainvälistä kokemusta niillekkin pelaajille joiden paikka kevään kisoissa on epätodennäköinen.

Ruotsi muuten hävisi eilen kotonaan Sveitsille. Onko sielläkin viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viimeinen hetki ryhdistäytyä? Mitä merkitystä sillä on paljonko harjoituspelit päättyvät jos mm-kisoista tulee keväällä mitali? Kuka silloin muistaa jotain väsynyttä Unkari-matsia?

Petteri taitaa odotella harjoitusotteluita niitä vielä Unkariakin kovempia maita vastaan ennenkuin laajemmin kommentoi. Ymmärrettävää siitäkin syystä, että eilen nähdystä joukkueesta ei kovin moni tule mm-kisoihin pääsemään. Jalonenhan totesi kysyttäessä, että Unkari-ottelut on järjestetty myös tulevaisuutta ajatellen, ei ainoastaan tämän kevään kisoja varten. Minusta on hyvä, että päävalmentaja antaa kansainvälistä kokemusta niillekkin pelaajille joiden paikka kevään kisoissa on epätodennäköinen.

Ruotsi muuten hävisi eilen kotonaan Sveitsille. Onko sielläkin viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti?

Ruotsi voitti edellisessä pelissään 4-0 Suomen helmikuussa. En usko, että BÅG on vielä huolissaan, vaikka kyllähän Ruotsinkin pitäisi Sveitsi voittaa. Suomen peli alkoi sulamisensa tuloksellisesti jo Tukholmassa helmikuussa 2009, kun Venäjä-peli kääntyi 4-0 johdosta 4-5 tappioksi ja viimeisessä pelissä hävittiin Ruotsille 4-0.

Kansa on adoptoinut Jukka Jalosen "omaksi" kivaksi päävalmentajaksi, jolta ei saa vaatia voittoa edes Unkarista, kiva-kiva. Analyytikko Sihvonen "tietysti" odottelee "tosipelejä" ennen kuin kommentoi Jalosen Suomen kompurointia kiekkopeleissä maailmalla ja sitten, jos mm-kisat menevät poskelleen, niin "kivan" Jukka Jalosen tavoite on koko ajan ollut Vancouverin O-kisat helmikuussa 2010, eikös juu.

Odotan Sihvoselta ainoastaan tasapuolisuutta myös henkilöiden suhteen analyyseissaan. Westerlund oli mm-kisojen aikana "Stalin" Urheilulehdessä ja Sheddeniä Sihvonen ivasi jopa pelin ulkopuolisista asioista, kuten keskustelustaan Sheddenin vaimon kanssa, mutta Jukka Jalonen on vaan "kiva-kiva", joka kyllä rautaisella ammattitaidolla korjaa pikku puutteet pelitavan toteutuksessa, tulisi nyt vaan niitä voittojakin Suomelle joskus.

Edit. Jalosen Suomi on pelannut kaudella 08-09 12 peliä ja saanut niistä saldon 3-2-3-4, maalierolla 32-38. Jos tämä olisi sarja, niin Suomella olisi 16 pistettä 12 pelin jälkeen, 16/36 pistettä on häviävää lätkää. Se on 44,44%:n suoritus. Sm-liigan 58 pelissä Suomen tasoinen joukkue keräisi 77 pistettä ja olisi sijoittunut Lukon (78p) ja Ässien väliin (75p). Jalosen Suomi olisi tuloksellisesti sm-liigassa playout-joukkue. Jos kiekkokansa on tyytyväinen Jalosen Suomen peleihin, niin ok. En liity tyytyväisten porukkaan ennen kuin Jalonen muuttaa Suomen voittavaksi joukkueeksi ja odottaisin kriitikko Sihvoselta kirjoituksia, joissa pureudutaan miksi Suomi on häviävä lätkäjengi kaudella 08-09 Jalosen valmennuksessa.

Edit. Tänään hoidettiin Unkari 6-0, kun toivomukseni oli 7-1 pari kirjoitusta ylempänä. Nyt olen tänään tyytyväinen Jalosen Suomeen. Aina, kun puetaan päälle maajoukkuepaita, niin se on tosipeli, olkoon vastassa Unkari tai esim. Venäjä.
 
Viimeksi muokattu:

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Odotan Sihvoselta ainoastaan tasapuolisuutta myös henkilöiden suhteen analyyseissaan. Westerlund oli mm-kisojen aikana "Stalin" Urheilulehdessä ja Sheddeniä Sihvonen ivasi jopa pelin ulkopuolisista asioista, kuten keskustelustaan Sheddenin vaimon kanssa, mutta Jukka Jalonen on vaan "kiva-kiva", joka kyllä rautaisella ammattitaidolla korjaa pikku puutteet pelitavan toteutuksessa, tulisi nyt vaan niitä voittojakin Suomelle joskus.

Tässä on Petterin suurin suden kuoppa. Vaikka hän kuinka väittäisi, että hänelle riittää näytöt kaukalosta, niin silti hän ei malta olla puuttumatta kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Välillä ne muodostavat hänen mielestään yhtymäkohtia joukkueen suorituksiin ja välillä eivät.

Sen olen myös huomannut, kuten varmaan muutkin, että jos valmentajalla on sellainen pelitapa, joka Petteriä miellyttää niin kritiikki on paljon vaisumpaa. Sitä tulee, mutta varotaan astumasta liikaa varpaille.

Onhan se toki ymmärrettävääkin, koska silloin "modernin pelitavan" markkinointi on paljon vaikeampaa. Hän on myös itse henkilöinyt itsensä modernin pelitavan sanansaattajaksi. Tällöinhän myös hänen oma arvonsa analyytikkona laskee, jos hänen maailmankuvaansa sopivat joukkueet eivät menesty ja toisin päin. Muutaman kerran on ollut havaittavissa jopa suoranaista närkästystä hänen kommenteissaan, jos hän on ensi todennut että joukkeella on "moderni pelikirja", on käynytkin niin että se ei ole tuottanutkaan tulosta ja joku on uskaltanut kysyä jälkeenpäin, että miksi näin?

Tällä kaudella on tosin tullut uusi ulottuvuus, nimittäin se että kahden rytmin peli on sittenkin modernia, kunhan sitä tehdään keskustan kautta. Eli voiko tässä kohta olla mitään pelikirjaa, joka ei ole moderni :) ? Nyt on saatu jo eri moderniuden tasotkin (JYP moderni, KalPa äärimoderni).

Politiikasta tuttua populismia, sanomisia ja sanomatta jättämisiä näissä jutuissa on. Niin kauan kun ei väitä mitään, mikä ei jälkeen päin olisi selitettävissä parhain päin, niin kaikki on hyvin ja karvaani kulkee.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli voiko tässä kohta olla mitään pelikirjaa, joka ei ole moderni :) ?
Ainakin Uraman ja Sheddenin pelikirjoja Sihvonen haukkuu epämoderneiksi. Ensimainitulla hyökkääjät leikkailevat ja jälkimmäisen hyökkääjät karkailevat niin, että kummassakaan tapauksessa ei synny kenttätasapainoisia rintamahyökkäyksiä. Myös Sakke Pietilä sai shittiä, mutta en nyt muista ulkoa, mikä oli Ilveksen suurin synti...
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ainakin Uraman ja Sheddenin pelikirjoja Sihvonen haukkuu epämoderneiksi. Ensimainitulla hyökkääjät leikkailevat ja jälkimmäisen hyökkääjät karkailevat niin, että kummassakaan tapauksessa ei synny kenttätasapainoisia rintamahyökkäyksiä. Myös Sakke Pietilä sai shittiä, mutta en nyt muista ulkoa, mikä oli Ilveksen suurin synti...

Sakke taisi saada kritiikkiä karvaustavasta, jota käytti jo 90-luvulla. Siinä kaksi hyökkääjää tekee ns. "kahdeksikkoa" hyökkäysalueella ohjaten vastustajaa.

Kyllä minäkin nämä esille tuomasi jutut muistan ja olen näistä Petterin kanssa samaa mieltä. Mielestäni hän on ehdottomasti paras urheilutoimittajista, kun pitää avata joukkueiden pelitapoja. Siinä ansiot ovat mielestäni kiistattomat.

Mikä sitten on hänen mielestään modernia ja mikä ei, niin en tahdo pysyä perässä. Välillä vaan tuntuu, että jos joku menestyy jollakin tyylillä niin sekin tahtoo muuttua moderniksi vaikka eilen se vielä oli 90-luvun jäänne...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Välillä vaan tuntuu, että jos joku menestyy jollakin tyylillä niin sekin tahtoo muuttua moderniksi vaikka eilen se vielä oli 90-luvun jäänne...
Näin selvästi on, mutta onko siinä jotain pahaa? Eikö se itseasiassa ole vain loogista, että jos joku valmentaja tekee jotain uutta ja kumouksellista, niin sen jälkeen koko käsitys voittavasta jääkiekkoilusta muuttuu ainakin jossain määrin? Miksi Pekka Virtaa niin paljon kehuttaisiin ellei hän olisi todistanut koko vallitsevaa ajattelutapaa virheelliseksi, näyttämällä että kiekkoa pitämällä voidaan keskinkertaisellakin materiaalilla pelata tuloksellisesti? Koko 2000-luku on valmennuksellisesti ajateltu, että tuloksellisin tapa pelata jääkiekkoa keskinkertaisella materiaalilla on pelata riskitöntä sumppupuolustusta ja nolla-nolla. Silloin se oli modernia. Nyt tuon saman ajatteleminen olisi jo vanhanaikaista. Mielestäni tässä ei edes ole samasta asiasta kyse kuin siitä, että 70-luvulla oli isot aurinkolasit muotia ja 2000-luvulla ne olivat taas, mutta 90-luvulla niiden käyttäminen oli niin vanhanaikaista.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Näin selvästi on, mutta onko siinä jotain pahaa? Eikö se itseasiassa ole vain loogista, että jos joku valmentaja tekee jotain uutta ja kumouksellista, niin sen jälkeen koko käsitys voittavasta jääkiekkoilusta muuttuu ainakin jossain määrin? Miksi Pekka Virtaa niin paljon kehuttaisiin ellei hän olisi todistanut koko vallitsevaa ajattelutapaa virheelliseksi, näyttämällä että kiekkoa pitämällä voidaan keskinkertaisellakin materiaalilla pelata tuloksellisesti? Koko 2000-luku on valmennuksellisesti ajateltu, että tuloksellisin tapa pelata jääkiekkoa keskinkertaisella materiaalilla on pelata riskitöntä sumppupuolustusta ja nolla-nolla. Silloin se oli modernia. Nyt tuon saman ajatteleminen olisi jo vanhanaikaista. Mielestäni tässä ei edes ole samasta asiasta kyse kuin siitä, että 70-luvulla oli isot aurinkolasit muotia ja 2000-luvulla ne olivat taas, mutta 90-luvulla niiden käyttäminen oli niin vanhanaikaista.

No joo, tässä tullaan sitten siihen mitä tarkoitetaan sanalla moderni. Itse olen tulkinnut siten, että Sihvonen tarkoittaa sillä jotain uutta ja tulevaisuuden toimintatapaa, sellaista jota ei ole suomalaisessa jääkiekossa vielä nähty. (Modernilla voidaan myös tarkoittaa historian puolella jotain aikakautta, mutta ei siitä sen enempää.) Pekka Virran pelitapa on koko ajan ollut Sihvosen mielestä modernia, koska tällä tavalla ei Suomessa ole totuttu joukkueen pelaavan. Tässä on ollut selkeä linja.

Voi olla, että olen sanonut jotain epäselvästi, mutta hain lähinnä sitä että kiekkokontrolliin perustuvat pelitavat ovat olleet tähän mennessä Sihvosen mielestä modernia jääkiekkoa. Tämä yhdistettynä kolmeen rytmiin hyökkäyksiin lähdöissä.

Kahden rytmin JYP taas on "vanhan liiton" tapa pelata, eikä mielestäni edusta Sihvoslaista moderniutta. Viime aikoina hän on kuitenkin todennut JYPin pelaavan modernia jääkiekkoa ja KalPan äärimodernia. Ikään kuin varmuuden vuoksi, jotta voi sitten todeta ennustaneensa, että "modernilla jääkiekolla tässä mennään päätyyn asti". Tavallisena tallaajana en oikein ymmärrä mihin se perustuu. Riittääkö siihen pelkkä ykkösketjun keskustan kautta pelaaminen?
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Kahden rytmin JYP taas on "vanhan liiton" tapa pelata, eikä mielestäni edusta Sihvoslaista moderniutta. Viime aikoina hän on kuitenkin todennut JYPin pelaavan modernia jääkiekkoa ja KalPan äärimodernia. Ikään kuin varmuuden vuoksi, jotta voi sitten todeta ennustaneensa, että "modernilla jääkiekolla tässä mennään päätyyn asti". Tavallisena tallaajana en oikein ymmärrä mihin se perustuu. Riittääkö siihen pelkkä ykkösketjun keskustan kautta pelaaminen?

Itse olen ymmärtänyt, että JYP pelaa eritavalla modernia. Ei täydellistä kiekkokontrollia, vaan tiiviillä paketilla, jolloin "kolmiokarvaus" on helpompaa ja tehokkaampaa, pakottaen vastustajan virheisiin. Sihvonen on myös maininnut, että jos Riston JYP alkaisi pelaamaan viivelähtöä, olisi JYP äärivaarallinen. Voisin myös itsekin kuvitella asian näin.

Viimevuonnahan Tapparalla oli pakisto sama kuin meillä nyt, hyökkäys jopa parempi ja kuitenkin saavuttivat "vain" pronssin. Jos jokeiselle joukkueelle kloonattaisiin samat pelaajat, niin modernipelikirjat veisivät voiton. Itse ymmärrän, kuten joku on tuonut esille, että modernisuus on tuoda uusia ulottuvuuksia peliin ja pelitapaan, jotka tietenkin toimivat. Uramakin varmasti yritti jotain uutta, mutta se ei toiminut.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minä en taas usko, että Suomen lätkässä keksitään mitään uutta ja mullistavaa taktisella puolella, edes nykypäivänä. Olemme vaan oppineet ottamaan vaikutteita muiden maiden jääkiekon parhaista puolista. 90-luvun trap-vastaisku pelitapaa käytti Toronto NHL:ssä jo v. 1958, kertoo Carl Brewer elämäkerrassaan ja hän pelasi itse siinä Punch Imlachin valmentamassa joukkueessa. Kalpan hitaat lähdöt ja pitkät syöttöketjut ovat varmaan osittain kopiota ruotsalaisen kiekon parhaista puolista, jossa syötellään myös taaksepäin, kun hyökkäys ei lähde käyntiin. Peli ilman hitaita lähtöjä eli nopeasti ylöspäin, viisikko tiivinä. Siinä on vaikutuksia Kanadan maajoukkueen 2000-luvun pelitavasta, jolla on voitettu lukuisia mm-kultamitaleita, World Cup ja olympiakultaa v.2002. Siinä pelitavassa ongelmaksi voi muodostua viisikon etäisyyksien hajoaminen liian pitkiksi pelaajien välillä ja lukuisat kiekonmenetykset. Kanadan pelitapa vaatii ehkä paremmat pelaajat kuin mitä sm-liigasta löytyy. Kanadasta kyllä aina löytyy maajoukkueen verran riittävän hyviä pelaajia vähän vaikeammin toteutettavaan pelitapaan. Menestystä tulee sm-liigassa kaudella 08-09 hitailla lähdöillä, jossa lyhyillä syötöillä ohitetaan vastustajan trap, hyökäten kolmelta kaistalta sinisen yli. Bluesin ongelma oli se, ettei pelaajamateriaali Eavesin ketjun jälkeen kyennyt riittävästi ratkaisuihin ja tietysti mv-pelin olisi pitänyt onnistua ihan vähän paremmin kuin nyt nähtiin. Bluesin pitäisi ehkä rytmittää peliään vähän tylsempään suuntaan, kun se pääsee isoissa peleissä johtoasemaan. Tämä on tietysti itsestäänselvyys, kun Kärpät tuli niin monta kertaa tappioasemasta ohi välieräsarjassa.

En näe Sihvosen tavoin, että Suomessa oltaisiin pelin evoluution kärjessä, ei edes Pekka Virta. Kyllä sm-liigassa suurin osa joukkueista pelaa nykyaikaista lätkää, mutta ei mitään innovatiivista. Se on hienoa, ettei enää ole 90-luvun tavoin vain yhtä pelitapafilosofiaa, jonka uskotaan voittavan kultamitaleita. Vielä, kun löytyisi se joukkue, joka yhdistää kiekkokontrolliin hyökkäyspäässä voimakkaan taklauspelin, niin oltaisiin lähellä sitä pelitapaa, joka saattaisi olla menestyvää ja viihteellistä. Nyt Bluesin pelitapa viehättää, koska siinä on selkeää kiimaa voittamiseen, joka välittyy jopa TV-katsojalle. Loppujen lopuksi silloin ei tappio ja putoamiset finaaleistakaan varmaan ole kannattajille yhtä karvaita kokemuksia kuin silloin, kun pelitapa on passiivisempi. Tulee tunne, että kaikki laitettiin kuitenkin likoon.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Tästä trapin keksimisestä oli juuri hetki sitten NHL-puolella puhetta, joten en nyt ala uudestaan samaa jaaritusta tänne copy-pastaamaan.
http://keskustelu.jatkoaika.com/showpost.php?p=2627766&postcount=403

Rintamasuuntapelaaminen lienee Suomalainen (Summasen) innovaatio nyt ainakin, samoin ammattimainen maalivahtivalmennus.

Suomalaisen ja Pohjois-amerikkalaisen pelin innovatiivisuuden vertaaminen keskenään on vaikeaa kun pelataan eri kokoisessa kaukalossa ja erilaisilla säännöillä, mutta väittäisin että NHL ei ole se paikka jossa valmennusta kehitetään. Niin monet pelaajat ovat kertoneet, että siellä ei oikeastaan edes harjoitella, vaan pidetään vaan yllä tuntumaa. Myös se että esim neliömallinen alivoimapelaaminen on keksitty pohjois-amerikassa NHL:n ulkopuolella vihjaa, että kehitys tapahtuu pääosin muualla. Roger Neilsonkin taisi ison osan kikoistaan ja junnuissa kehittää.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tästä trapin keksimisestä oli juuri hetki sitten NHL-puolella puhetta, joten en nyt ala uudestaan samaa jaaritusta tänne copy-pastaamaan.
http://keskustelu.jatkoaika.com/showpost.php?p=2627766&postcount=403

Rintamasuuntapelaaminen lienee Suomalainen (Summasen) innovaatio nyt ainakin, samoin ammattimainen maalivahtivalmennus.

Suomalaisen ja Pohjois-amerikkalaisen pelin innovatiivisuuden vertaaminen keskenään on vaikeaa kun pelataan eri kokoisessa kaukalossa ja erilaisilla säännöillä, mutta väittäisin että NHL ei ole se paikka jossa valmennusta kehitetään. Niin monet pelaajat ovat kertoneet, että siellä ei oikeastaan edes harjoitella, vaan pidetään vaan yllä tuntumaa. Myös se että esim neliömallinen alivoimapelaaminen on keksitty pohjois-amerikassa NHL:n ulkopuolella vihjaa, että kehitys tapahtuu pääosin muualla. Roger Neilsonkin taisi ison osan kikoistaan ja junnuissa kehittää.

Suomalaiset pelaajat eivät pelanneet NHL:ssä ennen kautta 76-77, silloin Matti Hagman siirtyi Bostoniin. Eivät he ole esim. 60-luvun NHL-kiekon asiantuntijoita ja sen ajan pelitapojen tietäjiä. Kyllä esim. Mike Babcock on kai melko arvostettu valmentaja myös pelitapa-osastolla ja aika moni muu NHL:n valmentaja. Nyt olet Dana77 sihvosempi kuin Sihvonen itse, kun väität, ettei NHL:ssä kehitetä jääkiekkoa ollenkaan, käyttäen todisteena yhtä av-pelin detaljia.

En väitä, että Toronto keksi trap-vastaisku pelin v. 1958 tai joskus niihin aikoihin. En vaan tiedä vanhempaa kirjallista tietoa jääkiekon pelitavoista. "Hockey Handbook" kirjoitettiin 50-luvun alusssa Kanadassa ja yksi innokas pelitapojen opiskelija sitä kirjaa apuna käyttäen oli Anatoli Tarasov. En kyllä nielaise ihan purematta, että Raimo Summanen olisi oikeasti keksinyt lätkän pelitapoihin yhtään mitään uutta, ehkä korkeintaan soveltanut kaikkea näkemäänsä esim. NHL:ssä ja kansainvälisessä jääkiekossa, hieman omalla tyylillään, kuten pitääkin. Summasesta sanoisin, että on hienoa, että hän oli taas keväällä 2009 valmentajan töissä. Toivottavasti jatkoa seuraa kaudella 09-10.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Suomalaiset pelaajat eivät pelanneet NHL:ssä ennen kautta 76-77, silloin Matti Hagman siirtyi Bostoniin. Eivät he ole esim. 60-luvun NHL-kiekon asiantuntijoita ja sen ajan pelitapojen tietäjiä.
En ymmärrä että miten Hakki tähän liittyy millään tavoin. Minä en ole koskaan pelannut NHL:ssä, enkä itseasiassa ollut 60-luvulla vielä syntynytkään, mutta sen verran minulla vanhoja pelejä DVD:llä on että tiedän etten nyt ihan mitä tapansa paskaa purematta niele (kaunis kielikuva vaikka itse sanonkin). Sihvosmaisesti voisin sanoa, että minulle on ihan sama mitä joku pelaaja sanoo tai väittää, pelit siellä kentällä kertovat asian minulle.

Keskustelu olisi hedelmällisempää jos Sinä vuorostasi kertoisit minulle, että mitä innovatiivisia taktisia asioita NHL:ssä on kehitetty ja kuka ne on keksinyt ja milloin. En myöskään pane pahakseni jos kuvaat että kuinka sen sisään ajaminen käytännössä tehtiin, kun tiedossa kuitenkin on että milloin joukkueet saavat ensi kerran jäälle mennä ja että kuinka paljon kauden aikana harjoitteluun on aikaa. Tuossa on kuitenkin aika iso ero eurooppalaisen ja pohjois-amerikkalaisen kiekkoilun välilllä. Veikkaan että tällä hetkellä ensimmäiset liigajoukkueet ovat jo aloittaneet harjoittelun ensi kautta varten, mutta pohjois-amerikassa homma aloitetaan himpun verran ennenkuin täällä liiga pyörähtää käyntiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös