Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 775 677
  • 12 994

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kun Petterin mielestä fanittaminen on tyhmää, niin miksi Petteri vaati tänään Nelosen urheilu-aamussa Ässien kannattajia halliin fanittamaan Ässiä, eikö se ole tyhmää ja epä-älyllistä toimintaa. Antaa pelin näyttää kumpi on parempi, Ässät vai Sport ja jääkää hyvät ihmiset kotiin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Kun Petterin mielestä fanittaminen on tyhmää, niin miksi Petteri vaati tänään Nelosen urheilu-aamussa Ässien kannattajia halliin fanittamaan Ässiä, eikö se ole tyhmää ja epä-älyllistä toimintaa. Antaa pelin näyttää kumpi on parempi, Ässät vai Sport ja jääkää hyvät ihmiset kotiin.
Häh? Petteri puhuu analyytikkona ja siinä fanittaminen on tietysti tyhmää. Tuskin kukaan, ei PS ainakaan, sitä kieltää, että kotiyleisön tuki on arvokas esim. vaikuttamaan tuomariin. Usein se vaan on niin, että kannustus on seuraus, ei syy (kuten Ässien kevät 06).
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Petteri puhuu analyytikkona ja siinä fanittaminen on tietysti tyhmää.
Self-proclaimed analyytikkona. Minun on ainakin vaikea nähdä maajoukkueen ex-valmentajan vaimon puheita kommentoivaa tai lehdistötilaisuuksissa huonostikasvatetun teinin lailla käyttäytyvää henkilöä vakavastiotettavana analyytikkona.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekon supertietäjä, profeetta Petteri Sihvonen on taas vauhdissa. Uusimmassa Urheilulehdessä 15/2006 mies pistää Ässien menestyksen Juhani Tammisen ansioksi, haukkuu valmentaja Mika Toivolan hulluksi ja julistaa että fanit ja media ovat ensinnäkin tyhmiä jästipäitä ja myös hulluja koska puhuvat porilaisesta hulluudesta.

Sihvonen on vihainen. Hän yrittää opettaa meitä maallikoita. Urheilulehden juttu alkaa ingressillä: ”Kiekkojournalistit, maallikot ja jopa asiantuntijoiksi luokiteltavat tahot ovat kiirehtineet selittämään Ässien tämän kauden sensaatiomaista menestystä porilaisella hulluudella. Tältä typeryydeltä on vihdoin tullut aika vetää matto jalkojen alta.”

....

Sihvosen pauhaava syväanalyysi huipentuu kappaleeseen, jonka hän on otsikoinut: ”Universaalien pallopelien lainalaisuudet”. Profeetta opettaa lapsiaan näin: ”Alleviivaan vielä kaikkein jästipäisimmille: Tuo edellä mainittu syöttöketju synnyttää porilaisen hulluuden. Ei niin päin, että porilainen hulluus synnyttää tuon syöttöketjun. Ja ilman tuota syöttöketjua ei ole eikä tule porilaista hulluutta jääkiekkomenestyksessä. Piste.”
Analyytikko on siis vihainen meille jästipäille, kun emme ymmärrä kuinka hulluja olemme puhuessamme porilaisesta hulluudesta...

Selailin vähän tätä ketjua ja yritin löytää minun ja Sihvosen keskustelun siitä, mitä hyvä henki merkitsee jääkiekossa. Yllä olevan löysin nopealla etsimisellä ja siitä huomaan, että keväällä 2006 Sihvonen väheksyi hurmoksen merkitystä ja tänään, keväällä 2009, hän taas nosti sen yhdeksi Sportin vahvuudeksi. Toinen mikä Sihvosen analyysissa otti korvaan oli pitkän ottelusarjan kääntyminen Sportin eduksi. Mielestäni pitkässä sarjassa korostuu nimenomaan taidon ja pelikirjan merkitys, kuten Sihvonen totesi mm. keväällä 2006 Tappara - Ässät sarjasta.

Onko Sihvonen alkanut fanittamaan??
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Mielestäni pitkässä sarjassa korostuu nimenomaan taidon ja pelikirjan merkitys, kuten Sihvonen totesi mm. keväällä 2006 Tappara - Ässät sarjasta.

Suhosella on pelikirja?

Eikös Sihvonen ole nyt jonkin aikaa mainostanut, että pelikirja on se "helpoin" asia, mikä jokaisella valmentajalla pitäisi olla hallussa. Ja jos minulta kysytään, Tamminen vie pelikirjataiston tällä hetkellä 100-0. Heillä on selkeä tapa miten pelata, kun taas Ässät hapuilee jossain pimeydessä. En tosin ole nähnyt playout pelejä. Taitotaso menee Ässille, mikä tekee sarjasta erittäin mielenkiintoisen

Sihvonen on myös maininnut, että mentaalipuolella on merkitystä. Jos ilmapiiri on maassa, niin ei pelikirjan toteuttamisestakaan tule mitään. Samaa mieltä. Kovalla hengellä ja hurmoksella jaksaa tehdä asiat kovalla energialla ja taistelulla (kuulostaa Sakke-kiekolta).

Mitä fanittamiseen tulee, niin ehkä hieman kaukaa haettu, mutta onko työnjohtajan mahdotonta olla fanittamatta ketään, mutta silti rohkaista muita työntekijöitä kannustamaan/fanittamaan toisia? Analyytikon pitää nähdä asiat kaukaisuudesta. Lätkäjätkänä hän kuitenkin haluaa(?), ainakin ymmärtää fanittamisen. Fanitushan kuuluu osana lätkään. Mutta analyytikolle fanitus ei sovi, eihän silloin voisi olla "maan johtava analyytikko", koska väistämättä suosisi jotain joukkueita tms.

Eikä Sporttikaan varmaan tuurilla ollut Mestiksen voittaja tai Ässät Sm-liigan viimeinen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sihvosen veli Toni pelaa Sportissa. On mahdoton kuvitella, että Petteri Sihvonen kykenisi täysin puolueettomasti seuraamaan Ässät-Sport ottelusarjaa. Jos hän itse kuvittelee kykenevänsä, niin se on harhaa vain. Ihminen se on Petteri Sihvonenkin, eikä ainoastaan analyytikko.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suhosella on pelikirja?

Eikös Sihvonen ole nyt jonkin aikaa mainostanut, että pelikirja on se "helpoin" asia, mikä jokaisella valmentajalla pitäisi olla hallussa. Ja jos minulta kysytään, Tamminen vie pelikirjataiston tällä hetkellä 100-0. Heillä on selkeä tapa miten pelata, kun taas Ässät hapuilee jossain pimeydessä...

Ilmeisesti sinä ja Sihvonen olette nähneet paljon Ässien pelejä, kun pystytte tekemään tällaisen analyysin?

Ässien peli on ollut kauden aikana pitkästä aikaa organisoitua ja selkeää. Sarjasta tuleekin mielenkiintoinen siinä, kun Tammisen "60 minuutin painekiekko" (aikaisemmin tätä kutsuttiin kahdella karvaamiseksi) kohtaa Ässien kiekollisen kontrollin omissa. Ässien pakit, kädettömyydestä huolimatta, pelaavat kiekkoa paljon sivuttain ja alaspäin Kalpan tyyliin. Tällöin voi syntyä mielenkiintoisia tilanteita, kun kaksi Sportin pelaajaa onkin ulkona.

Sihvosen väite Ässien taktiikan puuttumisesta on ammattitaidottomuutta tai yksinkertaisesti laiskuutta. Tämä taktiikka tuskin on Suhosen käsialaa, luultavimmin Kaukoranta on suurimalta osin tämän takana.
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Ässien peli on ollut kauden aikana pitkästä aikaa organisoitua ja selkeää.

Olen nähnyt muutaman ja varmasti näin on, mutta sanoin, että tällä hetkellä Tamminen vie, sillä hänen joukkueella on selkeä tapa ja jokainen toteuttaa sitä. Ja voi olla, että Ässillä vielä on se sama pelikirja käytössä, mutta kuten eteenpäin mentäessä totesin niin, jos mentaalipuoli on hakusessa niin toteutus on sitä sun tätä. Eiköhän playout otteluiden kuusi häviötä ja yksi voitto kerro oleellisimman? Tuskin sillä tämän kauden pelitavalla ja toteutuksella olisi noin huonosti pärjätty. Nyt jää nähtäväksi kuinka hyvin se toimii Sportia vastaan.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Petteri Sihvonen pääsee esittelemään omaa pelikirjaansa HPK:n B-junnujen valmentajana ensi kaudella. Lähde HS.

Mielenkiintoista nähdä millaista kiekkoa tarjotaan.

Mitenköhän pelaajat suhtautuvat valmentajaan, joka ei välttämättä pidä omien puolta jos peli ei kuljekaan ;). "Antaa pelin näyttää" olen kuullut sanottavan.

Samaten kun kaverit ovat Nuoren Suomen "kasvatteja", voikohan sellaisia poikia valmentaa ollenkaan, kun pojilta puuttuu kilpailuhalut. Lisäksi vanhemmat tunkevat koppiin antamaan neuvoja, kun kausimaksut on kerran maksettu.

Sitten on paljon muita asioita, kuin koulut, tyttöystävät, nuuskat, viina ym. mutta niillä ei onneksi ole merkitystä.

Leikki leikkinä.

Toivottavasti Petteri onnistuu, itse en toivo että yhdenkään juniorin kehitys pysähtyy hänen alaisuudessaan ja jos aikoo peluuttaa "modernilla" pelikirjalla niin eiköhän se puoli ole kunnossa. Odotan rohkeaa kiekollista peliä pakkien taitotasosta huolimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/uutiset/article158961-1.html

Petteri hyppäämässä Ässien Bandwagoniin?

Ilmeisesti pettyi kun Tami ei luvannut roolia Sportin valmennuksessa tulevalla Liigakaudella ja HPK Rautakorven virhelausunnon takia päätti lepytellä Petteriä antamalla säälivalkkupaikan junnukoutsina.

Tai sitten "Soosi" on vihdoinkin paljastanut veljelleen häpeävänsä tätä lätkäjätkänä ja ihmisenä?
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Tämäniltapäiväisessä Urheilulehden Sihvosen suorassa on mielenkiintoisia poimintoja. Monihan täälläkin on erheellisesti kuvitellut, että Sihvonen pitää itseään suunnilleen kautta aikain parhaana valmentajana. Tässä heille:
Kyllä tuo pelitapa on kaikki kaikessa KalPalle. Juhani Tamminen halventaa päävalmentajan merkistystä joukkueelle, kun hän kuvaa sen prosentiksi vain lukeman 15. Kuvitellaan, että KalPaa olisi valmentanut kolme vuotta Petteri Sihvonen tai Sakari Pietilä. Ei, ei. Me olisimme saaneet KalPan tällä kaudella nippa nappa 10 sakkiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Petteri kuvaili muutama viikko sitten valmentajan-ykkösmaalivahdin ja muun talentin osuutta prosenteilla 33-33-33 ja 1% jää onnen tai sattuman varaan. Tamilla prosentit ovat 15-20-65, joten aika iso ero näillä kiekon tietäjillä on eri osa-alueiden merkityksestä lopputulokseen lätkäjengissä. Omat prosenttini ovat 25-25-50, joten "kikkailen" Sihvosen ja Tammisen välimaastossa. : ) Minusta valmennus ja ykkösmaalivahti ovat yhdessä yhtä tärkeä asia kuin muu joukkue ja päinvastoin. Yksikään osa-alue ei pysty kompensoimaan ylivoimaisella osaamisellaan muita, esim. Venäjän maajoukkue tarvitsi keväällä 2008 Bykovin pelikirjan ja sen toteutuksen ja ehdottomasti myös Nabokovin maaliin, vaikka sillä oli loistelias muu pelaajamateriaali. Vasta sen jälkeen oli joukkue valmis mm-kultaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hei, olen "petteri sihfonen". "Muistakaa, että jääkiekko ei ole tulosurheilua. Ei Unkari-tappiolla ole mitään väliä. Pääasia on, että kiekollinen peli kehittyy, on hitaita lähtöjä ja Suomi pysyy lisäksi Jukka Jalosen opeilla edelleen pelin evoluution kärkikaartissa ja luo koko pelin aina kesäisin kokonaan uudestaan."

Jos mm-kisat menevät vituralleen tulosmielessä, niin pääasia on fundamentaalisesti oikeaoppinen pelitapa ja sen toteutus. Lisäksi menestyminen on ihan yhdentekevää, kun vaan maajoukkueen päävalmentaja on Suomesta ja on tunnustautunut ikiaikaisten pallopelien fundamentaalien noudattaja, ei mikään Shedden, tuo etäisten havumetsien peluuttajapelle, joka sm-liigassa vasta opetteli hyökkäyspelitavan alkeita. Niitä oppeja, jotka keksittiin Suomessa n. v. 2003.

Voi kili. Pitääkö Jukka Jalosen Suomen pelata San Marinon fudisjengiä vastaan lätkämatsi ennen kuin Suomi voittaa maaottelun. Vietiin Unkarin kiekkoa eteenpäin, sanoisi Ape Suhonen 80-luvulla, kun oli maajoukkueen päävalmentaja.

Missä viipyy Jukka Jalonen-kritiikkisi Petteri Sihvonen, missä. Et muuten uskalla kritisoida Jukka Jalosta, et todellakaan. Lyökää Jukka Jalonen lyttyyn samoin kuin teitte Erkka Westerlundille, Doug Sheddenille ja jalkapallossa Stuart Baxterille. Nyt on kunnon kritiikin aika, kun hävitään Bolivialle, anteeksi Unkarille, maaottelu lätkässä, ihan sama millä joukkueella. Pelaajamateriaali on ainoastaan tekosyy, jonka taakse ei voi vetäytyä, kun hävitään Unkarille maaottelu jääkiekossa.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Enpä usko, että on vielä minkään kritiikin aika, jos hävitään c-maajoukkueella Unkarille. Unkarikaan ei nyt ihan paska ole, vaikka ei kovin tuttu jääkiekkomaa olekaan. Hienoa, että jääkiekko leviää. Tsemppiä Unkarille jatkoon. Toivottavasti nousee vähintään Saksan/Sveitsin tasolle joskus. Sveitsistä puheen ollen voittivat eilen Ruotsin maaperällä höntsät.

Sihvosesta sitten. En ole koskaan pitänyt tästä kaverista, mutta jostain syystä viime aikoina, mitä on tullut katsottua niin kaverihan on jutellut ihan asiallisesti ainakin UK:lla. Urheilulehteä en lue.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Missä viipyy Jukka Jalonen-kritiikkisi Petteri Sihvonen, missä. Et muuten uskalla kritisoida Jukka Jalosta, et todellakaan. Lyökää Jukka Jalonen lyttyyn samoin kuin teitte Erkka Westerlundille, Doug Sheddenille ja jalkapallossa Stuart Baxterille. Nyt on kunnon kritiikin aika, kun hävitään Bolivialle, anteeksi Unkarille, maaottelu lätkässä, ihan sama millä joukkueella. Pelaajamateriaali on ainoastaan tekosyy, jonka taakse ei voi vetäytyä, kun hävitään Unkarille maaottelu jääkiekossa.

Eikös sitä Jalosta kritisoitu aika vahvasti tuossa syksyllä oman pelikirjan sulattamisesta, myötäilystä ja niin edelleen? Näin ainakin itse muistan nähneeni. Jokainen toki nappaa teksteistä mitä haluaa.
 
Enpä usko, että on vielä minkään kritiikin aika, jos hävitään c-maajoukkueella Unkarille. Unkarikaan ei nyt ihan paska ole, vaikka ei kovin tuttu jääkiekkomaa olekaan.

No niin, nyt sitten taas valot päälle! Kyllähän Suomen pitäisi tuolla joukkueella niistää Unkari mennen tullen. Kyseessä on kuintekin Unkari! Siihen on syynsä, ettei maa ole tunnettu kiekkokulttuuristaan tai -menestyksestään.

Aika kesysti on Sihvonen muuten käsitellyt Jalosta vaikka tulokset antaisivat aihetta hieman kovempaankin kritiikkiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Suomen peli "suli" helmikuussa kesken Ruotsin turnauksen. Johdettiin Venäjää 4-0 ja hävittiin se peli oudosti romahtaen, 4-5 voittomaalikisassa. Seuraavana päivänä tuli Ruotsilta kuonoon 4-0 ja nyt kun homma jatkuu, niin Unkari lyö Suomen 4-3 voittomaalikisassa. Nämä tulokset ovat aivan sietämättömän surkeita Jukka Jalosen Suomelta ja nyt on ihan viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti. Trendi on laskeva, kun nyt pitäisi kerätä joukkueelle itseluottamusta ja pyyhkiä jollain Unkarilla n. numeroin 7-1 jäätä tänä iltana. Ihme homma, että joku Jukka Jalonen saa maajoukkueen kanssa saavuttaa ihan millaisia tuloksia hyvänsä vielä huhtikuussa, 3 viikkoa ennen kisoja ja se on muka ihan hyväksyttävää menestystä. Ei ole ja olisi analyytikko Sihvosen asia tehdä kiekkokansalle se asia selväksi, että Jalosen Suomi on nyt häviävä joukkue. Sihvonen selitteli Ruotsin turnauksen jälkeen, että "peli meni oikeaan suuntaan, vaikka tulokset eivät". Voihan sen niinkin nähdä, mutta "kröhöm", jääkiekko on tulosurheilua, painotan sanaa tulos.

En näe vielä kevään 2009 mm-kisoja Suomen osalta "hävityiksi", mutta ennusmerkit menestykselle Jalosen Suomella ovat harvinaisen kehnot tällä hetkellä. Tänään on pakko voittaa Unkari, vaikka peli tuntuisikin ihan höntsäpeliltä, ilman merkitystä. Ryhtiä nyt Jukka Jalosen Suomi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Joo oishan se hienoa, jos tällaiset lilliputit kaatuis aina 10-1 (No ei oikeasti olisi). Unkarissa lienee lievä myötäinen menossa jääkiekon suhteen ja omasta mielestäni se on hienoa, jos tällaiset maat saisivat lisää nostetta, vaikka sitten Suomen kustannuksella. MM-kisoissakaan Suomen menestys ei itseäni kauheasti kiinnosta. Ilomielin ottaisin vastaan jonkin pienen maan nousun vaikka välieriin Suomen kustannuksella. WC ja Olympialaiset ovat sitten erikseen, niissä olen täysillä Suomen "fanina" messissä. Hieno tulos Unkarille tuo eilinen ja jotain hulinaakin oli aiheuttanut Unkarin 1-1 tasoitus pehmolelujen muodossa. Ehkä vielä joskus ysärillä olisin ollut kärkkäästi syyttelemässä Suomen peliä, mutta en enää. Kyllä Suomi pärjää ja tulee pärjäämään vähintäänkin kohtuullisesti. Hienompaa on minusta kuitenkin se, että jääkiekko leviäisi ja tulisi lisää parempia maita.
 

Jyrla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves.
Suomen peli "suli" helmikuussa kesken Ruotsin turnauksen. Johdettiin Venäjää 4-0 ja hävittiin se peli oudosti romahtaen, 4-5 voittomaalikisassa. Seuraavana päivänä tuli Ruotsilta kuonoon 4-0 ja nyt kun homma jatkuu, niin Unkari lyö Suomen 4-3 voittomaalikisassa. Nämä tulokset ovat aivan sietämättömän surkeita Jukka Jalosen Suomelta ja nyt on ihan viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti.

Viimeinen hetki ryhdistäytyä? Mitä merkitystä sillä on paljonko harjoituspelit päättyvät jos mm-kisoista tulee keväällä mitali? Kuka silloin muistaa jotain väsynyttä Unkari-matsia?

Petteri taitaa odotella harjoitusotteluita niitä vielä Unkariakin kovempia maita vastaan ennenkuin laajemmin kommentoi. Ymmärrettävää siitäkin syystä, että eilen nähdystä joukkueesta ei kovin moni tule mm-kisoihin pääsemään. Jalonenhan totesi kysyttäessä, että Unkari-ottelut on järjestetty myös tulevaisuutta ajatellen, ei ainoastaan tämän kevään kisoja varten. Minusta on hyvä, että päävalmentaja antaa kansainvälistä kokemusta niillekkin pelaajille joiden paikka kevään kisoissa on epätodennäköinen.

Ruotsi muuten hävisi eilen kotonaan Sveitsille. Onko sielläkin viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Viimeinen hetki ryhdistäytyä? Mitä merkitystä sillä on paljonko harjoituspelit päättyvät jos mm-kisoista tulee keväällä mitali? Kuka silloin muistaa jotain väsynyttä Unkari-matsia?

Petteri taitaa odotella harjoitusotteluita niitä vielä Unkariakin kovempia maita vastaan ennenkuin laajemmin kommentoi. Ymmärrettävää siitäkin syystä, että eilen nähdystä joukkueesta ei kovin moni tule mm-kisoihin pääsemään. Jalonenhan totesi kysyttäessä, että Unkari-ottelut on järjestetty myös tulevaisuutta ajatellen, ei ainoastaan tämän kevään kisoja varten. Minusta on hyvä, että päävalmentaja antaa kansainvälistä kokemusta niillekkin pelaajille joiden paikka kevään kisoissa on epätodennäköinen.

Ruotsi muuten hävisi eilen kotonaan Sveitsille. Onko sielläkin viimeinen hetki ryhdistäytyä tuloksellisesti?

Ruotsi voitti edellisessä pelissään 4-0 Suomen helmikuussa. En usko, että BÅG on vielä huolissaan, vaikka kyllähän Ruotsinkin pitäisi Sveitsi voittaa. Suomen peli alkoi sulamisensa tuloksellisesti jo Tukholmassa helmikuussa 2009, kun Venäjä-peli kääntyi 4-0 johdosta 4-5 tappioksi ja viimeisessä pelissä hävittiin Ruotsille 4-0.

Kansa on adoptoinut Jukka Jalosen "omaksi" kivaksi päävalmentajaksi, jolta ei saa vaatia voittoa edes Unkarista, kiva-kiva. Analyytikko Sihvonen "tietysti" odottelee "tosipelejä" ennen kuin kommentoi Jalosen Suomen kompurointia kiekkopeleissä maailmalla ja sitten, jos mm-kisat menevät poskelleen, niin "kivan" Jukka Jalosen tavoite on koko ajan ollut Vancouverin O-kisat helmikuussa 2010, eikös juu.

Odotan Sihvoselta ainoastaan tasapuolisuutta myös henkilöiden suhteen analyyseissaan. Westerlund oli mm-kisojen aikana "Stalin" Urheilulehdessä ja Sheddeniä Sihvonen ivasi jopa pelin ulkopuolisista asioista, kuten keskustelustaan Sheddenin vaimon kanssa, mutta Jukka Jalonen on vaan "kiva-kiva", joka kyllä rautaisella ammattitaidolla korjaa pikku puutteet pelitavan toteutuksessa, tulisi nyt vaan niitä voittojakin Suomelle joskus.

Edit. Jalosen Suomi on pelannut kaudella 08-09 12 peliä ja saanut niistä saldon 3-2-3-4, maalierolla 32-38. Jos tämä olisi sarja, niin Suomella olisi 16 pistettä 12 pelin jälkeen, 16/36 pistettä on häviävää lätkää. Se on 44,44%:n suoritus. Sm-liigan 58 pelissä Suomen tasoinen joukkue keräisi 77 pistettä ja olisi sijoittunut Lukon (78p) ja Ässien väliin (75p). Jalosen Suomi olisi tuloksellisesti sm-liigassa playout-joukkue. Jos kiekkokansa on tyytyväinen Jalosen Suomen peleihin, niin ok. En liity tyytyväisten porukkaan ennen kuin Jalonen muuttaa Suomen voittavaksi joukkueeksi ja odottaisin kriitikko Sihvoselta kirjoituksia, joissa pureudutaan miksi Suomi on häviävä lätkäjengi kaudella 08-09 Jalosen valmennuksessa.

Edit. Tänään hoidettiin Unkari 6-0, kun toivomukseni oli 7-1 pari kirjoitusta ylempänä. Nyt olen tänään tyytyväinen Jalosen Suomeen. Aina, kun puetaan päälle maajoukkuepaita, niin se on tosipeli, olkoon vastassa Unkari tai esim. Venäjä.
 
Viimeksi muokattu:

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Odotan Sihvoselta ainoastaan tasapuolisuutta myös henkilöiden suhteen analyyseissaan. Westerlund oli mm-kisojen aikana "Stalin" Urheilulehdessä ja Sheddeniä Sihvonen ivasi jopa pelin ulkopuolisista asioista, kuten keskustelustaan Sheddenin vaimon kanssa, mutta Jukka Jalonen on vaan "kiva-kiva", joka kyllä rautaisella ammattitaidolla korjaa pikku puutteet pelitavan toteutuksessa, tulisi nyt vaan niitä voittojakin Suomelle joskus.

Tässä on Petterin suurin suden kuoppa. Vaikka hän kuinka väittäisi, että hänelle riittää näytöt kaukalosta, niin silti hän ei malta olla puuttumatta kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Välillä ne muodostavat hänen mielestään yhtymäkohtia joukkueen suorituksiin ja välillä eivät.

Sen olen myös huomannut, kuten varmaan muutkin, että jos valmentajalla on sellainen pelitapa, joka Petteriä miellyttää niin kritiikki on paljon vaisumpaa. Sitä tulee, mutta varotaan astumasta liikaa varpaille.

Onhan se toki ymmärrettävääkin, koska silloin "modernin pelitavan" markkinointi on paljon vaikeampaa. Hän on myös itse henkilöinyt itsensä modernin pelitavan sanansaattajaksi. Tällöinhän myös hänen oma arvonsa analyytikkona laskee, jos hänen maailmankuvaansa sopivat joukkueet eivät menesty ja toisin päin. Muutaman kerran on ollut havaittavissa jopa suoranaista närkästystä hänen kommenteissaan, jos hän on ensi todennut että joukkeella on "moderni pelikirja", on käynytkin niin että se ei ole tuottanutkaan tulosta ja joku on uskaltanut kysyä jälkeenpäin, että miksi näin?

Tällä kaudella on tosin tullut uusi ulottuvuus, nimittäin se että kahden rytmin peli on sittenkin modernia, kunhan sitä tehdään keskustan kautta. Eli voiko tässä kohta olla mitään pelikirjaa, joka ei ole moderni :) ? Nyt on saatu jo eri moderniuden tasotkin (JYP moderni, KalPa äärimoderni).

Politiikasta tuttua populismia, sanomisia ja sanomatta jättämisiä näissä jutuissa on. Niin kauan kun ei väitä mitään, mikä ei jälkeen päin olisi selitettävissä parhain päin, niin kaikki on hyvin ja karvaani kulkee.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli voiko tässä kohta olla mitään pelikirjaa, joka ei ole moderni :) ?
Ainakin Uraman ja Sheddenin pelikirjoja Sihvonen haukkuu epämoderneiksi. Ensimainitulla hyökkääjät leikkailevat ja jälkimmäisen hyökkääjät karkailevat niin, että kummassakaan tapauksessa ei synny kenttätasapainoisia rintamahyökkäyksiä. Myös Sakke Pietilä sai shittiä, mutta en nyt muista ulkoa, mikä oli Ilveksen suurin synti...
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Ainakin Uraman ja Sheddenin pelikirjoja Sihvonen haukkuu epämoderneiksi. Ensimainitulla hyökkääjät leikkailevat ja jälkimmäisen hyökkääjät karkailevat niin, että kummassakaan tapauksessa ei synny kenttätasapainoisia rintamahyökkäyksiä. Myös Sakke Pietilä sai shittiä, mutta en nyt muista ulkoa, mikä oli Ilveksen suurin synti...

Sakke taisi saada kritiikkiä karvaustavasta, jota käytti jo 90-luvulla. Siinä kaksi hyökkääjää tekee ns. "kahdeksikkoa" hyökkäysalueella ohjaten vastustajaa.

Kyllä minäkin nämä esille tuomasi jutut muistan ja olen näistä Petterin kanssa samaa mieltä. Mielestäni hän on ehdottomasti paras urheilutoimittajista, kun pitää avata joukkueiden pelitapoja. Siinä ansiot ovat mielestäni kiistattomat.

Mikä sitten on hänen mielestään modernia ja mikä ei, niin en tahdo pysyä perässä. Välillä vaan tuntuu, että jos joku menestyy jollakin tyylillä niin sekin tahtoo muuttua moderniksi vaikka eilen se vielä oli 90-luvun jäänne...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Välillä vaan tuntuu, että jos joku menestyy jollakin tyylillä niin sekin tahtoo muuttua moderniksi vaikka eilen se vielä oli 90-luvun jäänne...
Näin selvästi on, mutta onko siinä jotain pahaa? Eikö se itseasiassa ole vain loogista, että jos joku valmentaja tekee jotain uutta ja kumouksellista, niin sen jälkeen koko käsitys voittavasta jääkiekkoilusta muuttuu ainakin jossain määrin? Miksi Pekka Virtaa niin paljon kehuttaisiin ellei hän olisi todistanut koko vallitsevaa ajattelutapaa virheelliseksi, näyttämällä että kiekkoa pitämällä voidaan keskinkertaisellakin materiaalilla pelata tuloksellisesti? Koko 2000-luku on valmennuksellisesti ajateltu, että tuloksellisin tapa pelata jääkiekkoa keskinkertaisella materiaalilla on pelata riskitöntä sumppupuolustusta ja nolla-nolla. Silloin se oli modernia. Nyt tuon saman ajatteleminen olisi jo vanhanaikaista. Mielestäni tässä ei edes ole samasta asiasta kyse kuin siitä, että 70-luvulla oli isot aurinkolasit muotia ja 2000-luvulla ne olivat taas, mutta 90-luvulla niiden käyttäminen oli niin vanhanaikaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös