Mainos

Petteri Sihvonen – kiekkomedian virallinen totuus

  • 2 855 472
  • 13 140

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei kannata sotkea Jukka Jalosta eikä Petteri Sihvosta tähän minun pohdintaani Teemu Selänteestä ja IS-toimittajista Vancouverin kisojen aikana. Olen vain kertonut oman kantani noista tapahtumista käyttäen lähteinäni IS:n ja IS-Veikkaajan juttuja Vancouverin kisojen ajalta ja niiden jälkeen. Jos niissä kerrotut tapahtumat pitävät paikkansa ja, jos Teemu Selänne on yksi niistä kokeneista maajoukkuepelaajista, jotka ennennäkemättömällä tavalla juorusivat joukkueen sisäisistä asioista, jotka eivät pitäneet edes paikkaansa, en valitsisi Teemua kevään MM-kisoihin. Yhteistä venettä ei keikuteta ja joukkueen sisäiset asiat puidaan aina joukkueen sisällä. Tämä pätee yleensäkin kaikkeen elämään, erityisesti yritystoimintaan, jossa ei sallita keneltäkään työntekijältä Vancouverin kisojen aikana väitettyjä "yritysvuotoja". Olen kirjoittanut, että Jukka Jalonen on vaikeassa asemassa, kun tiedetään, että Kummola haluaa Teemun kisoihin. Jukka Jalonen tekee sitten omat ratkaisunsa, joihin minun jyrkällä kannanotollani ei ole mitään vaikutusta.

Juu, ei ole vaikutusta. Ei kukaan ole niin hullu, että luulisi, että jonkun jatkoajan nickin tai Petteri Sihvosen kirjoitukset saavat Jalosen valitsemaan tai jättämään valitsematta Selännettä MM-kisoihin.

Se on myös ihan sama mitä sinä ajattelet Teemun mahdollisista sanomisista tomittajille Vancouverissa, josta ei ole todisteita. Mistä ihmeestä sinä tiedät mitä pelaajat ovat jutelleet tomittajien kanssa ja ketkä ovat jutellet ja ketkä eivät, kun et ollut itse paikanpäällä. Kuka on muutenkin jutellut ja kenen kanssa Vancouverissa. Mistä me sen tietäisimme ja Suomessa on lopulta yksi henkilö, jota asia edelleen kiinnostaa ja sen henkilön nimi on siffa. Oma kirjoittelusi on surkeaa vihjailua ja toimistojuoruilun tasoista vihjailua, ei sen enempää ja sellaisen perusteella ei yksikään yritys tee päätöksiään Suomessa ja toivottavasti ei myös muualla.

Jukka Jalonen ei ole yhtään vaikeassa tilanteessa ja nuo sinun luulosi, että tiedät mitä Kummola ajattelee Selänteen valinnasta Helsinkiin 2012 ja haluaa asiaa, ovat täysin ilman todisteita. Mistä sinä siffa tiedät muka mitä Kummola ajattelee ja haluaa. Ne jutut tietää vain Kalervo Kummola itse.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos niissä kerrotut tapahtumat pitävät paikkansa ja, jos Teemu Selänne on yksi niistä kokeneista maajoukkuepelaajista, jotka ennennäkemättömällä tavalla juorusivat joukkueen sisäisistä asioista, jotka eivät pitäneet edes paikkaansa, en valitsisi Teemua kevään MM-kisoihin. Yhteistä venettä ei keikuteta ja joukkueen sisäiset asiat puidaan aina joukkueen sisällä.

Toisaalta aika kuluu ja tilanteet muuttuvat. Selänne on fiksu kaveri, samoin Jalonen. Lisäksi jääkiekon maajoukkuetta, joka elää yhden turnauksen vuodessa (EHT-hassuttelut voidaan jättää tästä pois) ei voida mitenkään verrata yritykseen, joka suorittaa kaupallista missiotaan päivittäin vuosien ajan. Jos Nokian johtaja vuotaa lehdistölle tietoja Lumian heikoista kohdista, hän leikkii tuhansien ihmisien työpaikoilla ja ansaitsee fudut. Jääkiekon maajoukkue käy 10 päivän sodan arvokisoissa ja sodankäynnissä pätevät eri säännöt. Jääkiekon maajoukkue on se, jonka pitääkin hakea härskiä pikavoittoa lyhyessä turnauksessa. Yritykset ja jääkiekon osalta seurat ja junnuorganisaatiot ovat pitkällä aikajanalla ja tekevät kasvatustyön. Vancouver on mennyttä, nyt on uudet kisat ja Selänne pystyy tekemään maaleja ja pysymään kaistallaankin, jos niin halutaan. Ketään ei enää kiinnosta Vancouver, ei suurta yleisöä, eikä toivottavasti kiekkoilijoitakaan. Tämä on karua hommaa, joka kisoihin pitää syntyä uudestaan.

Jalosen haastattelu ja steeplerin ansiokas purku kertoivat mielestäni juuri tämän eron - jos sen haluaa sieltä löytää. Meidän Peli = tapa, johon suomalaiskiekkoilijat kasvatetaan ihan jossain muualla kuin maajoukkueessa. On erittäin järkevää panostaa pelaajien tunneanalyysikykyyn ja väitän, että jos Meidän Peliä jatketaan, pelaajan reagointikyky ja suoraan sanottuna yleinen älykkyys nousevat merkittäviin rooleihin. Tyhmät ja joukkupelin ideologiaa ymmärtämättömät vanhan koulun mällihuulet putoavat kelkasta ja sille ei voi mitään. Niin sen kuuluukin mennä, kun kehitytään. Meidän Peli ei puolestaan todellakaan ole sama asia kuin Jukka Jalosen henkilökohtainen pelikirja. Tiivistettynähän tuossa sanotaan, että Meidän Peli on oivaltamiseen ja analysointiin sekä sen purkamiseen suoritukseksi liittyvä konsepti, ei jääkiekon pelikirja. Enää ei ole merkityksettömiä toivotaan-syöttöjä ja outoja suvantovaiheita, kun tämä ymmärretään oikein. Jokainen vaihto, jokainen tilanne sisältää merkityksen ja mahdollisuuden ja kun tämä muuttuu todeksi jäällä, nähdään sellaista peliä, millä Suomen maajoukkue voitti kultaa MM-kisoissa. Juuri siksi, että pelaajilla oli selkeä käsitys rooleista ja vaihtoehdoista kiekollisena ja kiekottomana, Suomi pystyi jauhamaan takamatkasta ohi. Muilla joukkueilla oli vain "tässä ja nyt", Suomella oli kartta maaliin asti.

Meidän Peli ei ole kuitenkaan pelikirja. Se on konsepti ja peruskivi, pelikirjan rakennusaine. Pelikirjasta vastaa jokainen valmentaja itse ja Jukka Jalosella sattuu olemaan kolmenlaisia hyökkäykseenlähtöjä sisältävä kaista-ajatteluun pohjautuva hyökkäyspeli. Ei ole mitään estettä sillekään, etteikö puhdas pystysuunnan valmentaja voisi peluuttaa Meidän Pelin pohjalta. Hänen pitää avata pelaajilleen, mitä he tekevät kiekollisina, kiekottomina ja kaksinkamppailussa ja pistää pelaajat käsittämään, että he tekevät tämän aivan robotteina joka ainoa kerta samoin. Kuten Dufva - robottikiekon isä. Meidän Peli -konsepti ei tuota, eikä sen ole tarkoituskaan tuottaa, sellaisenaan valmiita pelaajia maajoukkueeseen. Meidän Peli tuottaa hyvää raakamateriaalia, pelaajia jotka tietävät, että sooloiluille ei oli sijaa ja jokaiseen tilanteeseeen on selkeä käsikirjoitus. Myöskään pelaajat, joiden selkä suoristuu epäonnistumisien myötä, eivät sovellu tähän konseptiin. Sitäpaitsi epäonnistumiset vähenevät sitä mukaa, kun viisikon jokainen jäsen tietää, miten jokainen tilanne tulee pelata. Lätkä ei ole ydinfysiikkaa, ei niitä tilannevaihtoehtoja äärettömästi ole.

Mutta palatakseni maajoukkueeseen ja sodankäyntiin. Maajoukkueen tehtävä on rutistaa parissa viikossa maksimaalinen tulos. Turnauksia tulee ja menee ja sekä Selänne että Jalonen ovat ihmisinä fiksuja. Jos Jalonen katsoo tilannetta fiksun sodanjohtajan tapaan, joka poikkeaa olennaisesti fiksun yritysjohtajan vaatimuksista, hän aivan kliinisesti ottaa joukkueen, jolla on parhaat mahdollisuudet maalintekoon ja maalinestoon. Selännettä ei voi ohittaa tässä kategoriassa. Jokainen älykäs tulenjohtaja haluaa hänet pariksi viikoksi. Ei Jalosen ja Selänteen tarvitse tehdä työtä samassa isossa yrityksessä päivittäin, joten mahdollinen Vancouver-skisma pitäisi tunneälykkäiden miesten ohittaa toteamalla "Se oli silloin, nyt on nyt" ja kättä päälle. Ei Suomella ole niin paljon hyviä pelaajia, että meillä olisi varaa katsoa taaksepäin ja rutista, että toi tyyppi oli silloin 2006 aika kusipää niissä kisoissa. Älykäs turnausvalmentaja on kuin ammattikalastaja. Hän ymmärtää, että vesi virtaa koko ajan, sääolot vaihtelevat ja apajilla on muitakin kalastajia. Parhaan saaliin saa, kun ymmärtää tämän, eikä roiku puusilmäisesti aina samoissa paikoissa käyttäen aina samoja menetelmiä. Sitäpaitsi Vancouver-skisma on pelkkää teoretisointia muutenkin.
 
Viimeksi muokattu:

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Selänne on ainutlaatuinen pelaaja Suomessa ja hänellä on pitkän uran ja perspektiivin ansiosta oikeus kyseenalaistaa valmentaja jonka työhön hän ei 100% luota. Vancouverin aikaan oli ihan silmiinpistävää ettei Selänne ja moni muu NHL:stä tullut päässyt sisälle ja ostanut Jalosen pelitapaa. Eikä siinä mitään, se on täysin ymmärrettävää ja tiettyyn pisteeseen ymmärrän kyseenalaistamisen, ammattimiehellä on usein oma näkemyksensä asioista joita hän on ikänsä tehnyt eikä satoja tai tuhansia NHL-matseja pelannut ole tässä suhteessa poikkeus. Toisaalta olen pitänyt Selännettä aina myös aika fiksuna ihmisenä ja uskon että Jalonen on viime kevään MM-kullan jälkeen ansainnut paljon luottamusta P-Amerikassa pelaavien keskuudessa. Kun Jalosella on näyttöä siitä että hän osaa hommansa, ei Selänteellä tai kenelläkään muulla ole varaa tulla ulkopuolelta sanomaan miten hommat pitäisi tehdä tai kyseenalaistamaan pelikirjaa. Eikä Selänne järkevänä pelaajana tule sellaista tekemään.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Se on myös ihan sama mitä sinä ajattelet Teemun mahdollisista sanomisista tomittajille Vancouverissa, josta ei ole todisteita. Mistä ihmeestä sinä tiedät mitä pelaajat ovat jutelleet tomittajien kanssa ja ketkä ovat jutellet ja ketkä eivät, kun et ollut itse paikanpäällä. Kuka on muutenkin jutellut ja kenen kanssa Vancouverissa. Mistä me sen tietäisimme ja Suomessa on lopulta yksi henkilö, jota asia edelleen kiinnostaa ja sen henkilön nimi on siffa. Oma kirjoittelusi on surkeaa vihjailua ja toimistojuoruilun tasoista vihjailua, ei sen enempää ja sellaisen perusteella ei yksikään yritys tee päätöksiään Suomessa ja toivottavasti ei myös muualla.

Näistä Vancouverin tapahtumista keskusteltiin laajasti aikoinaan. Lähteinä olivat Iltasanomien, Iltalehden ja Avun jääkiekkotoimittajien jutut kisojen ajalta. Kisojen jälkeinen lähde on IS-Veikkaaja, jossa Jukka Jalonen vastasi Vesa Rantasen ja kokeneiden maajoukkuepelaajien kysymyksiin Vancouverin tapahtumista. Tuo keskustelu löytyy täältä. Oma kirjoitteluni perustuu siis noihin artikkileihin, jotka ovat olleet jokaisen luettavissa luettelemissani lehdissä ja nettiartikkeleissa, jotka eräs JA:n nimimerkki aina kisojen aikana linkitti ko. keskusteluun. Silloin jäätiin odottamaan Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin toivetta siitä, että kokeneet maajoukkuepelaajat tulisivat omilla nimillään esille ja todistaisivat sen, että lehtien jutut joukkueen sisältä pitävät todellakin paikkansa. Katsottuani Teemun pelaamista aamuyön Anaheim-Carolina ottelussa, ajattelin nostaa nyt ajankohtaiseksi tulevan kysymyksen uudelleen keskusteluun, kun tämän viestiketjun otsikkohenkilö on ollut sitä mieltä, että Teemun pelitapa ei sovellu Jalosen pelikirjan nöyrään toteuttamiseen.

Se on selvää, jos nuo iltapäivälehtien ja Avun jutut ovat tuulesta temmattuja, niin kokeneet maajoukkuepelaajat nimettöminä ja Jukka Jalonen on vedetty arvottomasti ikävään tilanteeseen. Mikäli kuitenkin lehtien jutut ovat tosia, niin, mitä niistä ajattelevat muut Vancouverin kisoissa mukana olleet pelaajat, esim. Koivun veljekset, joiden pelaamista IS-Veikkaajan jutussa arvosteltiin kovin sanoin?

Jukka Jalonen ei ole yhtään vaikeassa tilanteessa ja nuo sinun luulosi, että tiedät mitä Kummola ajattelee Selänteen valinnasta Helsinkiin 2012 ja haluaa asiaa, ovat täysin ilman todisteita. Mistä sinä siffa tiedät muka mitä Kummola ajattelee ja haluaa. Ne jutut tietää vain Kalervo Kummola itse.

Siitäkin olen täällä JA:ssa lukenut (olikohan JHag:n viesti?), että Kummola oli jossain radio-ohjelmassa ärähtänyt Teemu Selänteen valinnan olevan päivän selvä asia ja viitannut kintaalla Petteri Sihvosen artikkelille, jossa perusteltiin pelitavallisin perustein se, että Teemua ei tulisi kisoihin valita. Juha Lind ja Esa Keskinen olivat myötäilleet ohjelmassa Kummolaa. Itse en ole tarkistanut tätä asiaa, mutta uskon ko. nimimerkin (JHag?) tienneen siitä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siitäkin olen täällä JA:ssa lukenut (olikohan JHag:n viesti?), että Kummola oli jossain radio-ohjelmassa ärähtänyt Teemu Selänteen valinnan olevan päivän selvä asia ja viitannut kintaalla Petteri Sihvosen artikkelille, jossa perusteltiin pelitavallisin perustein se, että Teemua ei tulisi kisoihin valita. Juha Lind ja Esa Keskinen olivat myötäilleet ohjelmassa Kummolaa. Itse en ole tarkistanut tätä asiaa, mutta uskon ko. nimimerkin (JHag?) tienneen siitä.

Kyllä, vahvistan tämän. Kyseessä oli ihan julkinen avautuminen eli jääkiekon SM-liigakierros Yle Puheella joskus tammikuussa. Asia liittyy siihen, että Yle hieman juhlisti uusia kuvioitaan, kun lätkäkierros muutti Puheelle, kutsumalla pariin eka lähetykseen ulkopuolisia vierailijoita. Kummola oli Kaj Kunnaksen haastattelussa ennen kierrosta noin klo 18 - 18.15. Valitettavasti en muista mikä kierros oli kyseessä, mutta tammikuuta ja Yle Puhetta se oli. Kummola jyrisi Selännettä kisoihin aivan kybällä ja Kunnas otti muodolliset kannatusäänet Lindiltä ja Keskiseltä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Vancouverin kisojen aikana ja kisojen jälkeen kokeneet maajoukkuepelaajat valittivat IS:n Vesa Rantaselle...

...Kirjoitat viestisi lopussa, että olisikohan kyse Vancouverin aikaisista tapahtumista, kun Petteri Sihvonen ei olisi valitsemassa Teemu Selännettä kevään kotikisoihin mukaan. Olen kanssasi samaa mieltä ja tilanne on Jukka Jaloselle erittäin hankala, jos Teemu Selänne on yksi noista kokeneista maajoukkuepelaajista, jotka keskustelivat joukkueen sisäisistä asioista Vesa Rantasen kanssa kisojen aikana.

Eletäänpä siffa-maailmassa hetken ja kysytään, miksi taannoisessa Hockey Nightissa nimenomaan Vesa Rantanen puolusti Selännettä ja tyrmäsi Sihvosen väitteitä siitä, että Selänne ei pystyisi pelaamaan Jalosen pelitapaa? Jos Rantanen tietäisi, että Selänne ja Jalonen ei ole hyvä yhdistelmä, niin miksi hän ehdottomasti haluaisi Selänteen kotikisoihin mukaan?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Silloin jäätiin odottamaan Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin toivetta siitä, että kokeneet maajoukkuepelaajat tulisivat omilla nimillään esille ja todistaisivat sen, että lehtien jutut joukkueen sisältä pitävät todellakin paikkansa.

Se on selvää, jos nuo iltapäivälehtien ja Avun jutut ovat tuulesta temmattuja, niin kokeneet maajoukkuepelaajat nimettöminä ja Jukka Jalonen on vedetty arvottomasti ikävään tilanteeseen. Mikäli kuitenkin lehtien jutut ovat tosia, niin, mitä niistä ajattelevat muut Vancouverin kisoissa mukana olleet pelaajat, esim. Koivun veljekset, joiden pelaamista IS-Veikkaajan jutussa arvosteltiin kovin sanoin?

Siitäkin olen täällä JA:ssa lukenut (olikohan JHag:n viesti?), että Kummola oli jossain radio-ohjelmassa ärähtänyt Teemu Selänteen valinnan olevan päivän selvä asia ja viitannut kintaalla Petteri Sihvosen artikkelille, jossa perusteltiin pelitavallisin perustein se, että Teemua ei tulisi kisoihin valita. Juha Lind ja Esa Keskinen olivat myötäilleet ohjelmassa Kummolaa. Itse en ole tarkistanut tätä asiaa, mutta uskon ko. nimimerkin (JHag?) tienneen siitä.

Nyt pitää miettiä, että mitä Koivun veljekset miettivät, äsken mitä miettii Selänne, IS:n toimittajat ja Kalervo Kummola. Ei noita juttuja mieti kukaan muu kuin sinä itse, siffa. Pelaajat ovat pelanneet jo yli 100 peliä Vancouverin jälkeen muissa joukkueissa ja Mikko Koivu oli jopa Jalosen MM-joukkueen kapteeni. Miksi ne miettisi Vancouverin tapahtumia kesken peli- ja valmennusuransa huippuhetkiä. Eivät Koivut, Selänne ja Jukka Jalonen olisi huippupelaajia tai Jalosen tapaan päävalmentajan tehtävässä, jos märehtisivät turhanpäiväisesti menneitä juttuja. Uutta matoa koukkuun ja katseet eteenpäin. Ei tulevaisuutta näe peräpeiliin katsomalla ja menneet sovitaan kädenpuristuksella, kuten JHag jo kirjoitti, jos sellaiseen on muka tarvetta, jota en usko ollenkaan, ette edes on.

Kummolan ei tosiaan tarvitse välittää jonkun Petteri Sihvosen tai muun kohutomittajan skuuppikirjoituksista pätkääkään ja sillä hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kyllä, vahvistan tämän. Kyseessä oli ihan julkinen avautuminen eli jääkiekon SM-liigakierros Yle Puheella joskus tammikuussa. Asia liittyy siihen, että Yle hieman juhlisti uusia kuvioitaan, kun lätkäkierros muutti Puheelle, kutsumalla pariin eka lähetykseen ulkopuolisia vierailijoita. Kummola oli Kaj Kunnaksen haastattelussa ennen kierrosta noin klo 18 - 18.15. Valitettavasti en muista mikä kierros oli kyseessä, mutta tammikuuta ja Yle Puhetta se oli. Kummola jyrisi Selännettä kisoihin aivan kybällä ja Kunnas otti muodolliset kannatusäänet Lindiltä ja Keskiseltä.

Ok, uskotaan. Kummola on sellainen dinosaurus, että sortuu välillä ylilyönti-tyyliseen kommentointiin. Itse en näe kovin suurena erheenä, jos Kummola vaatii Selännettä kisajoukkueeseen, koska pelaaja on nimenomaan Teemu Selänne. Hänen ei pitäisi kuitenkaan puuttua joukkueen valintaan julkisesti sanallakaan ja jättää MM-valintojen tekemiset Jukka Jaloselle.

Kummola pitäisi laittaa paljon kovempaan ruuvipenkkiin esim. MM-lippujen hinnoittelusta kuin nyt on nähty. Sihvonen ei tietysti kommentoi asiaa, kun itse pääsee halutessaan katsomaan kisapelejä lehdistökatsomoon ilmaiseksi, joten ei varmaan kiinnosta asia Petteri Sihvosta, eikä Urheilulehteä pätkääkään, että MM-liput ovat sikahintaisia MM-kisojen Suomen alkulohkopeleissä.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Tiivistettynähän tuossa sanotaan, että Meidän Peli on oivaltamiseen ja analysointiin sekä sen purkamiseen suoritukseksi liittyvä konsepti, ei jääkiekon pelikirja. Enää ei ole merkityksettömiä toivotaan-syöttöjä ja outoja suvantovaiheita, kun tämä ymmärretään oikein. Jokainen vaihto, jokainen tilanne sisältää merkityksen ja mahdollisuuden ja kun tämä muuttuu todeksi jäällä, nähdään sellaista peliä, millä Suomen maajoukkue voitti kultaa MM-kisoissa. Juuri siksi, että pelaajilla oli selkeä käsitys rooleista ja vaihtoehdoista kiekollisena ja kiekottomana, Suomi pystyi jauhamaan takamatkasta ohi. Muilla joukkueilla oli vain "tässä ja nyt", Suomella oli kartta maaliin asti.

Meidän Peli ei ole kuitenkaan pelikirja. Se on konsepti ja peruskivi, pelikirjan rakennusaine. Pelikirjasta vastaa jokainen valmentaja itse ja Jukka Jalosella sattuu olemaan kolmenlaisia hyökkäykseenlähtöjä sisältävä kaista-ajatteluun pohjautuva hyökkäyspeli. Ei ole mitään estettä sillekään, etteikö puhdas pystysuunnan valmentaja voisi peluuttaa Meidän Pelin pohjalta. Hänen pitää avata pelaajilleen, mitä he tekevät kiekollisina, kiekottomina ja kaksinkamppailussa ja pistää pelaajat käsittämään, että he tekevät tämän aivan robotteina joka ainoa kerta samoin.

Hieno kirjoitus kokonaisuudessaan JHag:lta, mutta lainasin tähän nyt niitä olennaisimpia pointteja.

Tosiaan kun tätä Meidän Peli -filosofiaa saadaan juurrutettua kaikkialle lätkäpiireihin niin pelaajien "älykkyys" pelin ymmärtämisen suhteen kasvaa, mikä tarkoittaa mm. parempaa reagointikykyä ja pelin lukua sekä parempaa viisikkopeliä. On aivan liian suppeaa ajatella, että kyse on jostain yhdestä pelitavasta. Osa porukasta tuntuu valjastavan tämän Meidän Pelin yhteen pelitapaan ajaakseen omia näkemyksiään. Tällainen ajattelu kuitenkin johtaa yhdenmukaistamiseen ja tyytymiseen, että tässä on nyt se oikea tapa pelata. Samalla pysähtyy kehitys. Tämän vuoksi karsastan suuresti tätä yhteen totuuteen hirttäytymistä ja jengien jakamista sen suhteen kuka pelaa oikein ja kuka väärin.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Kirjoitat viestisi lopussa, että olisikohan kyse Vancouverin aikaisista tapahtumista, kun Petteri Sihvonen ei olisi valitsemassa Teemu Selännettä kevään kotikisoihin mukaan. Olen kanssasi samaa mieltä ja tilanne on Jukka Jaloselle erittäin hankala, jos Teemu Selänne on yksi noista kokeneista maajoukkuepelaajista, jotka keskustelivat joukkueen sisäisistä asioista Vesa Rantasen kanssa kisojen aikana. Rantanenhan toivoi kisojen jälkeen, että nämä kokeneet maajoukkuepelaajat tulisivat omilla nimillään esille, etteivät hän ja Tuomas Nyholm joutuisi epäillyiksi valehtelusta. Pelaajat ovat pysyneet hiljaa. Hockey Nightissa ovat ainakin Saku Koivu ja Kimmo Timonen ilmoittaneet olevansa käytettävissä omissa MM-kisoissa. Teemun ilmoitus puuttuu, vaikka kaikki Hockey Nightin asiantuntijat ovat nimenneet Teemun itsestään selvänä valintana kisoihin.

Eiköhän kannattaisi niin sinun kuin Petteri Sihvosenkin katsoa vain eteenpäin. Fakta on, että NHL-pelaajien ja Jukka Jalosen suhde Vancouverissa ei ollut kohdillaan, johtuen mm. Jussi Jokisen pudottamisesta sekä pelitavallisista hankaluuksista, jotka ainakin osittain johtuivat pienestä kaukalosta ja valmentajan ja joukkueen vähäisistä yhteisistä kokemuksista siellä. Jukka Jalonen on itsekin puhunut näistä asioista ja että oppia on tullut paljon matkan varrella tulevaa varten. Kannattaa käydä vaikka katsomassa Jalosen vetämiä harjoituksia syksyisin NHL-pelaajille Myyrmäessä ja arvoida sen pohjalta mikä on pelaajien ja valmentajan luottamussuhde nykyisin. Itse olen käynyt näitä harjoituksia seuraamassa muutamaankin kertaan. Oma arvioni on, että Jalonen ei mieti hetkeäkään ottaako Selänteen mukaan, jos vain Selänne itse on tulossa. Spekulointi jollain Vancouverin aikaisilla tapahtumilla on aivan turhaa, kun pelaajat ja valmentaja ovat keskenään puhuneet asiat selviksi jo aikaa sitten. Sekin on selvää, että kaikille NHL-pelaajille ovet eivät ole kuitenkaan auki, sillä kuten Jalonenkin hyvin sanoi, niin kaikki NHL-pelaajat ovat erinomaisia voittamaan tilaa, mutta tilan tekemisessä on monella puutteita. Tapauskohtaisesti varmasti katsotaan millaista pelaajaa tarvitaan ja mihin rooliin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
On aivan liian suppeaa ajatella, että kyse on jostain yhdestä pelitavasta. Osa porukasta tuntuu valjastavan tämän Meidän Pelin yhteen pelitapaan ajaakseen omia näkemyksiään. Tällainen ajattelu kuitenkin johtaa yhdenmukaistamiseen ja tyytymiseen, että tässä on nyt se oikea tapa pelata. Samalla pysähtyy kehitys. Tämän vuoksi karsastan suuresti tätä yhteen totuuteen hirttäytymistä ja jengien jakamista sen suhteen kuka pelaa oikein ja kuka väärin.

Niiden kirjoitusten tavoite on vain puffata Petteri Sihvosen omia kavereita valmennustyössä, kuten Timo Lehkosta ja Pekka Virtaa. Yrjöttävää journalismia, mutta kun Rönkä sellaisen hyväksyy UL:n päätoimittajana, niin olkoon niin. Kirjoitelkaa ja julkaiskaa juttujanne, kuten lystäätte, hyvä Urheilulehti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tämän vuoksi karsastan suuresti tätä yhteen totuuteen hirttäytymistä ja jengien jakamista sen suhteen kuka pelaa oikein ja kuka väärin.

Juurikin näin. Suomihan on aina yhden totuuden maa. Kukapa meistä voi ihan aikuisten oikeasti moittia sellaisen joukkueen pelitapaa, joka voittaa mestaruuden kaltaistensa seurassa? Erikseen "paras pelikirja" -palkinto? Samalla voitaisiin tilastoida tolpat ja lähellä oli -lukemat?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Näistä Vancouverin tapahtumista keskusteltiin laajasti aikoinaan. Lähteinä olivat Iltasanomien, Iltalehden ja Avun jääkiekkotoimittajien jutut kisojen ajalta. Kisojen jälkeinen lähde on IS-Veikkaaja, jossa Jukka Jalonen vastasi Vesa Rantasen ja kokeneiden maajoukkuepelaajien kysymyksiin Vancouverin tapahtumista. Tuo keskustelu löytyy täältä. Oma kirjoitteluni perustuu siis noihin artikkileihin, jotka ovat olleet jokaisen luettavissa luettelemissani lehdissä ja nettiartikkeleissa, jotka eräs JA:n nimimerkki aina kisojen aikana linkitti ko. keskusteluun. Silloin jäätiin odottamaan Vesa Rantasen ja Tuomas Nyholmin toivetta siitä, että kokeneet maajoukkuepelaajat tulisivat omilla nimillään esille ja todistaisivat sen, että lehtien jutut joukkueen sisältä pitävät todellakin paikkansa. Katsottuani Teemun pelaamista aamuyön Anaheim-Carolina ottelussa, ajattelin nostaa nyt ajankohtaiseksi tulevan kysymyksen uudelleen keskusteluun, kun tämän viestiketjun otsikkohenkilö on ollut sitä mieltä, että Teemun pelitapa ei sovellu Jalosen pelikirjan nöyrään toteuttamiseen.
Pitäisin varsin suurena ihmeenä, jos peliuraansa jatkava pelaaja tulisi vaatimallasi tavalla kertomaan asioista, joista on toimittajan kanssa jutellut. Miksi muuten kirjoittelet näistä joukkueen sisäisistä vuodoista ja Selänteestä jatkuvasti samoissa kappaleissa. Onko sinulla jotain tarkempaa tietoa siitä, että nimenomaan Selänne on kertonut joukkueen sisäisistä asioista medialle?

Varmaa tietoa on, että Toni Sihvonen on vuotanut Sportin sisäisistä asioista henkilöille, joille nämä asiat eivät laisinkaan kuulu. Miksi et vaadi Sihvosta julkisuuteen kertomaan, mitä kaikkea hän on Sportin sisäisistä asioista kertonut ulkopuolisille?

Se on selvää, jos nuo iltapäivälehtien ja Avun jutut ovat tuulesta temmattuja, niin kokeneet maajoukkuepelaajat nimettöminä ja Jukka Jalonen on vedetty arvottomasti ikävään tilanteeseen. Mikäli kuitenkin lehtien jutut ovat tosia, niin, mitä niistä ajattelevat muut Vancouverin kisoissa mukana olleet pelaajat, esim. Koivun veljekset, joiden pelaamista IS-Veikkaajan jutussa arvosteltiin kovin sanoin?
Sakusta en tiedä, mutta Mikko ainakin ajatteli viime keväänä liittyä maajoukkueeseen kapteenina ja voittaa maailmanmestaruuden pois kuleksimasta. Tuskinpa hirveästi lueskelevat iltapäivälehtiä, joten ovatkohan olleet koko kirjoittelusta edes tietoisia. Ammattiurheilijoina ovat tietenkin tottuneet asialliseen kritiikkiin ja muuhunkin roskamedian toimintaan, joten tuskin heitä hetkauttaa suuntaan tai toiseen, vaikka olisivat moisia kirjoituksia lukeneetkin.

Siitäkin olen täällä JA:ssa lukenut (olikohan JHag:n viesti?), että Kummola oli jossain radio-ohjelmassa ärähtänyt Teemu Selänteen valinnan olevan päivän selvä asia ja viitannut kintaalla Petteri Sihvosen artikkelille, jossa perusteltiin pelitavallisin perustein se, että Teemua ei tulisi kisoihin valita. Juha Lind ja Esa Keskinen olivat myötäilleet ohjelmassa Kummolaa. Itse en ole tarkistanut tätä asiaa, mutta uskon ko. nimimerkin (JHag?) tienneen siitä.
Kummola lienee oikeassa siinä, että maajoukkueen pelaajavalinnat tehdään aivan jossain muualla, kuin Urheilulehden toimituksessa. Henkilökohtaisena mielipiteenään on kertonut, että hänelle Selänne olisi päivänselvä valinta maajoukkueeseen. Samaa ovat sanoneet kaikki median haastattelemat asiantuntijat.

Niiden kirjoitusten tavoite on vain puffata Petteri Sihvosen omia kavereita valmennustyössä, kuten Timo Lehkosta ja Pekka Virtaa. Yrjöttävää journalismia, mutta kun Rönkä sellaisen hyväksyy UL:n päätoimittajana, niin olkoon niin. Kirjoitelkaa ja julkaiskaa juttujanne, kuten lystäätte, hyvä Urheilulehti.
Jotenkin paistaa läpi, että nämä Petterin jumaloivat valmentajat löytyvät listasta, jossa on valmentajat, joiden kanssa Petteri elättelee toiveita päästä valmentamaan. Tami oli itse ukko ylijumala, kunnes Petteri hoksasi, ettei perseennuolennastaan huolimatta sovi Tamin suunnitelmiin millään lailla.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Juurikin näin. Suomihan on aina yhden totuuden maa. Kukapa meistä voi ihan aikuisten oikeasti moittia sellaisen joukkueen pelitapaa, joka voittaa mestaruuden kaltaistensa seurassa? Erikseen "paras pelikirja" -palkinto? Samalla voitaisiin tilastoida tolpat ja lähellä oli -lukemat?

Olennaista on seurata aina kunkin joukkueen pelitapaa riippumatta siitä, että voittiko joukkue vai ei ottelunsa ja miten se pelitavallaan sijoittui omassa sarjassaan. Olen seurannut tilastoimalla viime vuosina mm. nopean pystysuunnan joukkueiden Dufva/JYP, Tamminen/Sport, Pikkarainen/Jokipojat, Törmänen/Sport ja Boucher/Tampa Bay erinomaista menestystä sarjoissaan. Jukka Jalonen kehitti yhdessä Timo Lehkosen kanssa HPK:ssa 2000-luvun alkupuolella pelitavan, jolla HPK ja Jalosen maajoukkueet ovat saaneet menestystä. Jukka Jalosen pelikirjassa on elementtejä, joita mm. Jukka Rautakorpi ja Petri Matikainen ottivat "viime hetkillä" pelikirjoihinsa mukaan ja heidän joukkueensa nousivat yllätyshopeille SM-liigassa. Olennainen elementti tuossa Jukka Jalosen pelikirjassa on hyökkäysten rytmittäminen HVP-hyökkäyksiinlähdöillä, mitkä nopean pystysuunnan jääkiekon joukkueilta puuttuvat käytännössä kokonaan. On mielenkiintoista seurata, minkälaisilla pelikirjoilla pärjätään parempia pelaajamateriaaleja hankkineita joukkueita vastaan. Kiekkokontrolli on jääkiekossa lisääntynyt viime vuosina ja nopea pystysuunnan kiekko on menettänyt otettaan menestyvänä pelitapana. Tuleva kevät osoittaa sen, millä pelikirjoilla mennään menestykseen SM-liigassa, Mestiksessä, NHL:ssä, KHL:ssä, Elitserienissä ja MM-kisoissa. Mielenkiintoista pelikirjaseurattavaa riittää, jos siihen on halua ja kompetenssia. Peli näyttää kaiken, etenkin valmentajan pelikirjan.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Olennaista on seurata aina kunkin joukkueen pelitapaa riippumatta siitä, että voittiko joukkue vai ei ottelunsa ja miten se pelitavallaan sijoittui omassa sarjassaan. Olen seurannut tilastoimalla viime vuosina mm. nopean pystysuunnan joukkueiden Dufva/JYP, Tamminen/Sport, Pikkarainen/Jokipojat, Törmänen/Sport ja Boucher/Tampa Bay erinomaista menestystä sarjoissaan.
Mielenkiinnosta kysyn, mitä olennaista pelitavan seuraamisessa on verrattuna menestykseen? Äkkiseltään uskoisin peruskannattajan arvostavan huomattavasti enemmän joukkueen menestystä riippumatta siitä millaisella pelikirjalla moinen menestys tulee. Näin uskoisin olevan myös seurajohtajien kohdalla. Jääkiekko on tulosurheilua.

Sinulla näyttäisi olevan profiilin mukaan muutama suosikkijoukkue. Pidätkö tärkeämpänä joukkueen menestystä, vai optomaalista HVP-lähtöjen määrää? Tiedän toki, etteivät ne ole missään nimessä toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja, mutta kuten todettua, puhtaalla pystysuunnan kiekolla voidaan menestyä ja kiekkokontrollilla vastaavasti flopata. Lyhyt ja ytimekäs vastaus riittää. Nyt näytät olevan paikalla, joten voit toki vastata myös muutamiin yllä esitettyihin kysymyksiin.
 

msg

Jäsen
Juurikin näin. Suomihan on aina yhden totuuden maa. Kukapa meistä voi ihan aikuisten oikeasti moittia sellaisen joukkueen pelitapaa, joka voittaa mestaruuden kaltaistensa seurassa? Erikseen "paras pelikirja" -palkinto? Samalla voitaisiin tilastoida tolpat ja lähellä oli -lukemat?

Niin itseasiassa HIFK:han hävisi viime keväänä finaalisarjan HVP-vertailun selkeästi. Juhlikaa te siellä itänaapurissa jotain kämäistä Suomen mestaruutta, niin me juhlitaan täällä Espoon puolella voittoa tuossa finaalien paras pelikirja -sarjassa. Kalsong-nokalle vaan terveisiä, että ihan totaalisen väärin voitettu mestaruus.
 

Fordél

Jäsen
Niin itseasiassa HIFK:han hävisi viime keväänä finaalisarjan HVP-vertailun selkeästi. Juhlikaa te siellä itänaapurissa jotain kämäistä Suomen mestaruutta, niin me juhlitaan täällä Espoon puolella voittoa tuossa finaalien paras pelikirja -sarjassa. Kalsong-nokalle vaan terveisiä, että ihan totaalisen väärin voitettu mestaruus.

Toisaalta kunnia on katoavaista, sillä otsikon mediapersoona on vaatinut tällä kaudella finaalien Parhaan Pelikirja -sarjan voittajille (Matikainen & Marjamäki) potkuja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Toisaalta kunnia on katoavaista, sillä otsikon mediapersoona on vaatinut tällä kaudella finaalien Parhaan Pelikirja -sarjan voittajille (Matikainen & Marjamäki) potkuja.

Juu, Timo Lehkonen on jo nyt liigan paras päävalmentaja ja HPK:n tavoite on sija 13, johon kukaan muu ei pystyisi HPK:n joukkuetta päävalmentamaan, joten selkeä "paras pelikirja"-valmentaja kaudella 11-12 on Timo Lehkonen. Pekka Virta-meidän peli ei taas ole "riippuvainen pelaajista" ja siksi TPS ostaa ja myy pelaajia kuin heikkopäisten palloseura. Onneksi tuli tammikuun loppu vastaan, ettei ehditty myymään niitä pelaajia pois uudestaan, jotka ostettiin kesken kauden Pekka Virran pelaajiksi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Sinulla näyttäisi olevan profiilin mukaan muutama suosikkijoukkue. Pidätkö tärkeämpänä joukkueen menestystä, vai optomaalista HVP-lähtöjen määrää? Tiedän toki, etteivät ne ole missään nimessä toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja, mutta kuten todettua, puhtaalla pystysuunnan kiekolla voidaan menestyä ja kiekkokontrollilla vastaavasti flopata. Lyhyt ja ytimekäs vastaus riittää. Nyt näytät olevan paikalla, joten voit toki vastata myös muutamiin yllä esitettyihin kysymyksiin.

Et saa lyhyttä vastausta, koska silloin harvoin, kun joku on kiinnostunut pelikirja-asioista, niin vastaankin hieman perusteellisemmin, koska pelikirjakeskustelu on sitä jääkiekon kovassa ytimessä olemista. Suosikkijoukkueeni ovat Kärpät SM-liigassa ja Sport Mestiksessä. Minulle tärkeintä on se, että suosikkijoukkueeni voittavat pelejä ja menestvät hyvin sarjoissaan. Menestystä on tullut matkan varrella roppakaupalla, niinkuin kirveleviä vastoinkäymisiäkin. Minulla on ollut onni kannattaa useita seuroja, kuten hyvin tiedätkin.

Eilen pelattiin Vaasassa mielenkiintoinen Mestis-peli, Sport-TuTo. Vastakkain olivat kaksi hyvässä nousukiidossa olevaa joukkuetta ja tunnettua valmentajaa, Pasi Räsänen ja Kari Makkonen. Peliä katsoessani tein HVP-tilastoinnit molemmilta joukkueilta 5vs5 pelistä. Sportin osalta ne olivat erittäin 4+1+7=12, 1+1+5=7 ja 5+1+9=15. TuTo pelasi noita kiekkokontrollilähtöjä erittäin 2+3+4=9, 0+0+0=0 ja 0+0+0=0. Luvut kertovat minulle pelistä olennaisia asioita. Räsäsen Sport pelasi HVP-lähtöjä yv/av-pelit huomioiden sellaisen lähelle keskitason määrän. Viivelähdöt jäivät kolmeen, koska TuTon päätykarvaus oli agressiivista läpi ottelun. Sport tuli paineen alta pois pääosin nopeilla hyökkäyksiinlähdöillä, mutta myös kohtuullisen suurilla P=palautus määrillä. Sportin iso ongelma pelissä oli liika innokkuus hyökkäyspäässä. Sportin puolustajat nousivat joukkueen hyökkäyshurmiossa liian syvälle vastustajan päätyyn, jolloin TuTo sai kiekon riistojen jälkeen vaarallisia vastahyökkäyksiä Puurulan maalilla, mutta Puurulan loistopeli esti mm. SM-liigatähti Antti Virtasen maalintekoaikeet. TuTo ja Kari Makkonen yllättivät minut 1. erän 9:llä kiekkokontrollilähdöllä, mutta kuten HVP-luvuista huomaat, siirtyi Makkonen 1. erän jälkeen puhtaaseen nopeaan pystysuunnan jääkiekkoon. Peli päättyi Sportin voittoon lukemin 5-2, mikä oli minulle tärkeintä senkin takia, että se voiton ansiosta nousi Mestiksen piikkipaikalle. Bonuksena oli Räsäsen pelitapa, johon minulle oli mahdollisuus tutustua aikoinaan, kun KooKoo ja Pelicans olivat suosikkiseurojani. Tässä nyt lyhyesti, vaikka kerrottavaa joukkueiden pelikirjoista olisi enemmänkin. Mikäli olet todella kiinnostunut jääkiekon pelikirjojen sisällöistä, voin raportoida sinulle toisen suosikkijoukkueeni, Kärppien pelistä, kunhan olen katsonut Kärppien pelin ja tehnyt siitä tarvittavan tilastoinnin.
 

msg

Jäsen
Toisaalta kunnia on katoavaista, sillä otsikon mediapersoona on vaatinut tällä kaudella finaalien Parhaan Pelikirja -sarjan voittajille (Matikainen & Marjamäki) potkuja.

Juu, mutta paremmuus tässäkin riippuu vastustajasta. Risto D:n sanoin ei tarvitse olla hyvä kunhan on paras paikalla olevista.
Mutta ei tuo johtavaksi itseään kutsuvan rotsin käännös vie Paras pelikirja 2011 -viiriä pois Baronan katosta.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Et saa lyhyttä vastausta, koska silloin harvoin, kun joku on kiinnostunut pelikirja-asioista, niin vastaankin hieman perusteellisemmin, koska pelikirjakeskustelu on sitä jääkiekon kovassa ytimessä olemista. Suosikkijoukkueeni ovat Kärpät SM-liigassa ja Sport Mestiksessä. Minulle tärkeintä on se, että suosikkijoukkueeni voittavat pelejä ja menestvät hyvin sarjoissaan. Menestystä on tullut matkan varrella roppakaupalla, niinkuin kirveleviä vastoinkäymisiäkin. Minulla on ollut onni kannattaa useita seuroja, kuten hyvin tiedätkin.
Kiitokset vastauksesta. Aikaisemman viestisi perusteella olin aivan päinvastaisessa käsityksessä.

Olennaista on seurata aina kunkin joukkueen pelitapaa riippumatta siitä, että voittiko joukkue vai ei ottelunsa ja miten se pelitavallaan sijoittui omassa sarjassaan.

Mikäli olet todella kiinnostunut jääkiekon pelikirjojen sisällöistä, voin raportoida sinulle toisen suosikkijoukkueeni, Kärppien pelistä, kunhan olen katsonut Kärppien pelin ja tehnyt siitä tarvittavan tilastoinnin.
Kiitokset raportista ja tarjouksesta raporteista vastaisuudessakin. Katselin myös eilisen Sportin pelin, mutta en tälläkään kertaa takertunut tilastoimaan HVP-lähtöjä, koska ne eivät mielestäni ole mitenkään erityisen merkityksellisiä pelkästään sellaisenaan. Sinulle ne ovat tärkeitä, joten jatka ihmeessä tilastointiasi, niin saat kaiken haluamasi pelistä irti. Aion myös katsoa ensi tiistain Kalpa-Kärpät pelin, joten en ainakaan siitä pelistä raporttia tarvitse. Kiitokset kuitenkin tarjouksesta. Illan maaottelua odotellessa voisit tietenkin ystävällisesti vastata myös muihin aikaisemmin esittämiini kysymyksiin.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kiitokset vastauksesta. Aikaisemman viestisi perusteella olin aivan päinvastaisessa käsityksessä.

Kyllä siitä sellaiseen käsitykseen saattoi oikeutetusti päästäkin. Suosikkijoukkueiden voittaminen on aina minulle ensisijaista, tulkoon se vielä kerran sanotuksi. Katsoin tuota sinun suosikkijoukkuelistaasi, niin onkohan se aivan täydellinen? Puuttuvatkohan sieltä Ketterä, Jokipojat, KooKoo, Hockey Reipas ja Sport sekä maajoukkueet?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
siffa: Pelikirja on kiehtova lisäelementti pitkässä sarjassa. Aivan kuten vaikkapa pakkien pistepörssi. Mutta tulosurheilua tämä on, enkä tiedä pelaajien tai valmentajienkaan puolelta ketään, joka ei kamppailisi aina ensisijaisesti parhaasta mahdollisesta loppusijoituksesta. Pelikirjojen rankkaaminen on syvällisyyksiä arvostavien fanien ja analyytikkojen ilonlähde ja mikäs minä olen sitä kieltämään? Haluan vain muistuttaa, että myös jään tasolla ja aitiossa tähtäin on tässä tulosurheilussa aina voitossa ja loppusijoituksessa. Pelikirjan puolesta ei kannata silti huolestua. 60 matsin + playoffien jälkeen mestaruuden on taatusti voittanut juuri se joukkue, joka on sen ansainnutkin.

Pelikirja-analyysihän on vielä 1-ulotteisella tasolla. Se puhuu vain pelaamisesta ilman aikamäärettä. Milloin saamme pelikirja-analyysin, joka sisältää ajan merkityksen? Esimerkiksi kunnonajoitus, jonka vuoksi pelkällä pelikirjasilmällä keskitalven taapertaminen saattaa näyttää huonolta, mutta jälkeenpäin paljastuukin, että asiaan liittyi selvä ajastus? Fyysiset tekijät vaikuttavat olennaisesti siihen, kuinka hyvin pelikirja toteutuu käytännössä ja avainasemassa tässä on pelaajien kunto. Huono fysiikka tuhoaa hyvänkin pelikirjan. Lisäksi pelikirja-analyysistä puuttuu nerouden / oivallusten / soveltamisen sekä raa'an voiman ja voitontahdon "kertoimet". Esimerkiksi Micke Granlundin ilmaveivimaali saattoi olla pelikirjan vastaisesti tehty ja ainakaan sitä ei ollut sinne kirjoitettu, mutta käytännössä se oli helvetin paljon isompi asia joukkueelle kuin vain 1 maali. Sen vaikutus generoitui nimenomaan voitontahdon puolelle. Myöskin maalivahtipeli on täysin pelikirja-ajattelun ulkopuolella. Jokainen tietää, että huono maalivahti tappaa liigan muuten parhaan joukkueen ja hyvä maalivahti kannattelee keskinkertaistakin joukkuetta. Pelikirjahurmiossa vierastan sitä, että oikeasti moniulotteinen peli, jota eivät pelaa robotit, on purettu pelkiksi syötöiksi ja lähdöiksi ja lisäksi maalivahteja ei edes ole kirjoitettu mukaan pelikirjaan.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Pelikirjahurmiossa vierastan sitä, että oikeasti moniulotteinen peli, jota eivät pelaa robotit, on purettu pelkiksi syötöiksi ja lähdöiksi ja lisäksi maalivahteja ei edes ole kirjoitettu mukaan pelikirjaan.

Juu, Tamilla valmennuksen osuus oli 15% ja mv-pelin 20%, muun pelaajamateriaalin kokonaisuutena 65%. Ei kannataa tuijottaa prosentteihin muuten kuin mikä on Tamin tärkeysjärjestys ja siinä maalivahtipeli on erittäin tärkeä osa voittamisessa. Lätkää pelataan loppujen lopuksi vain siksi, että voitetaan pelissä vastustaja vai onko tästä syntynyt erimielisyys.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Lätkää pelataan loppujen lopuksi vain siksi, että voitetaan pelissä vastustaja vai onko tästä syntynyt erimielisyys.

Joskus tuntuu, että tästä on syntynyt erimielisyys ja mm. Sheddenin Suomi voitti väärin.

Odotan pelikirjafanien kommentteja näihin elementteihin:

-maalivahtipeli
-aika / kunnonajoitus
-joukkueen fyysinen kunto
-joukkueen sisältämä nerous/oivaltavuus/poikkeusyksilöt

Ja ei siis kommentteja tyyliin "tottakai maalivahtipeli on tärkeää". Tavallaan haen sitä, että esimerkiksi siffa voisi myöntää, että pelikirja on vain yksi elementti, ei kaiken ratkaiseva talismaani. Jos kahdella joukkueella on "yhtä hyvät pelikirjat", se voittaa jolla on parempi maalivahti. Sitten katsotaan kenttäpelaajien taitotasot. Joukkue A pelaa junnupitoisella materiaalilla, joukkueessa B on taikakäsiä. Molemmat tekevät viiltävän hienolla pelikirjalla 15 maalipaikkaa per matsi. A tekee pomminvarmasti vähemmän maaleja, jos maalivahdit ovat tasaväkiset. Jos B:llä on tämän lisäksi parempi maalivahti, on ottelun pelaaminen pelkkä muodollisuus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös