Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 575 675
  • 18 597

Vatso

Jäsen
Tokihan siis tuossa menee tuo valtaväylä läpi kylän, mutta ihan pelkästään tunnelin en usko ratkaisevan kapasiteettihaasteita. Tuossahan menee jo nyt 4-kaistainen viheralueella erotettu pääväylä. Ja tuo tunneli siis poistaa tasan yhdet liikennevalot matkalta.

Sitten taas tuo 8-tien ylittävä liittymä lienee ihan järkevää parantaa, koska suuri osa liikenteestä liittyy jo siitä kohdasta pois ohikulkutieltä, joko Turkuun tai sitten 8-tietä pohjoiseen. Tässä nyt siis tuo keskustatunnelin osuus on mielestäni se puljaus, koska vaikka se onkin varmasti epämiellyttävää Raisiolaisille, niin tuo tie on tuosta kyllä kulkenut jo paljon kauemmin kun siihen on keksitty "keskustaa" rakentaa. Tosiasiassahan tuossa on pari ruokakauppaa ja oikeasti sitten kaupat ja keskusta on Myllyssä tai Turussa. Raisiohan on tunnetusti Suomen ainoa risteys jolla on kaupunkioikeudet.

"Nykyiset liikennejärjestelyt vaikeuttavat Raision keskustan maankäytön kehittämistä ja aiheuttavat häiriötä" todetaan tuolla sivullakin. Suosittelen käymään Street Viewissa katsomassa Raision "keskustaa".
Tuo tunnelihan on vain yksi pieni osa tätä muutosta, tuossahan menee muutama kilometri valtatietä uusiksi ja muuttaa täysin tuon "keskustan" käyttökelpoisuutta. Muutos itsessään poistaa varmaan yli 10 liikennevalot ja yhden koko seudun vaarallisimman risteyksen ja tuo ei olisi mitenkään tuolla paikalla mahdollista muuta kuin kierrättämällä koko tie jostain kaukaa Raision ohi tai juurikin tekemällä tuo lyhyt tunnelin pätkä tuohon.

Liikennevalojen suuri määrä on säännöllisesti tukkinut liikenteen tuossa ja nyt niistä päästään kaikista eroon, tällä on erittäin suuri vaikutus tien kapasiteettiin ja on aika virheellistä verrata tuota vain siihen, että meneehän siinä nytkin jo 4-kaistainen tie.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Saanko kysyä, että miksi ihmeessä tämä hymyilyttää sinua?

Aika isosti hallitus lähti oikomaan "vihervasemmiston" aiheuttamaa velkaongelmaa toimilla, jotka olivat jo etukäteen tuhoon tuomittuja. Hymyilyni on pientä verrattuna saksikäsi-Riikan virnuiluun työpöytänsä äärellä. Poliittinen kulttuuri on meillä sellaista, jossa kukaan ei ota vastuuta mistään vaan syyttää muita, yleensä edeltäjiään. Istuvan hallituksen toimet talouden tervehdyttämiseksi näkyvät toki vasta viiveellä mutta haitalliset päätökset nopeasti eli jo nyt. Wahlroos on siinä oikeassa, että Suomessa arvostetaan hevosta suurempia koneita tuottavaa teollisuutta mutta ei esim palveluiden tuottajia vaikka kotimaisuusaste ja tuottavuus on siinä korkeammalla tasolla. Konservatiivi-nationalistien ideologia ei tuota talouskasvua. Mutta kansan toiveesta, Suomi kaivaa itselleen yhä syvempää kuoppaa.
 

Alejandro

Jäsen
@Alejandro lle vastataan samalla.

Kyse oli todellakin Jungnerin kolumnin aiheuttamista ajatuksista jotka minulla syntyivät. Minulla on tullut tunne että Suomi on aika usein valtionjohdon suullakin kommentoinut räväkämmin Venäjää kuin välillä olisi ollut tarpeellista. Kyllä suoraan saa puhua eikä nöyristellä tarvitse mutta tarvitseeko aina?
Mutta mitään konkreettista esimerkkiä sinulla ei ole siis antaa? Siltä se nimittäin alkaa kuulostamaan.
Emme sentään Baltian maiden tasolle ihan ole päässeet, hyvä niin. Venäjä on naapurimme tulevaisuudessakin enkä ollenkaan ole luottavainen NATOsta puhumattakaan EU:sta että he meidän tulevaisuuden kriisejä ehkäisivät kovin pitkään? NATO on 75 vuotta vanha, nahinat itänaapurin kanssa ovat vuosisatojen ajalta.
Hassua, että otat Baltian maat tässä mukaan. Nyt jälkikäteen katseltuna ne ovat nimenomaan olleet kaikkein eniten perillä Venäjän kehityssuunnasta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Luulin, että tällainen Venäjän karhun palvominen ja kahdenkeskisten suhteiden painottaminen olisi jo loppunut nato-jäsenyyden astuessa voimaan, mutta YYA-ajan opit elävät tietyllä ikäluokalla ilmeisesti erittäin sitkeässä.

NATO on ollut aikamoinen paperitiikeri viime aikoina, se mietityttää. Asioita perspektiiviin.
Venäjä ei ole kuitenkaan ikinä hyökännyt yhdenkään tämän paperitiikerin jäsenvaltion kimppuun. Asioita perspektiiviin, todellakin.
Jungner kirjoitti myös että 75% maailman maista ovat länsivastaisia. Onko meidän sökössä nyt ns.All In lännelle ja ovet suljetaan lopullisesti muualle?
Ja tämä on minusta sitä kuuluisaa paskapuhetta. Jos miettii vaikka Ukrainan sotaa ja YK:n äänestystuloksia, niin en mitenkään saa tuollaista lukua kasaan. Muutenkin melkoinen rapala kyseessä.
Kannustan edelleen historiaan tutustumista.
Mitähän hittoa tämä tarkoittaa? Onko antaa kenties jotain lukusuosituksia?
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saanko kysyä, että miksi ihmeessä tämä hymyilyttää sinua?
Vaikea tuosta on löytää yhtään ilonaihetta. Taitaa kaikki puolueet olla osaltaan syypäitä siihen, että valtiontalous on viimeksi ollut tasapainossa vuonna 2008. Julkisia menoja on kasvatettu, eikä vastaavaa kasvua ole ollut tulopuolella. Vuonna 2020 tapahtui reilu hyppäys (menoissa) ylöspäin ja se kehitys jatkuu yhä. Pian on valtiolla sama edessä kuin monilla kunnilla on jo eli kaikki ei-lakisääteiset tehtävät tarkastellaan uudestaan ja kynsisaksien sijaan leikkauksia tehdään moottorisahalla.

Pieni ja karkea laskelma siitä missä suomalaiset ovat:

• 225 000 0-5 vuotiaat
• 560 000 peruskoululaista
• 458 000 lukiolaista tai ammattikoululaista
• 168 000 yliopisto-opiskelijaa
• 700 000 julkisen sektorin työntekijää
• 190 000 työtöntä
• n. 2 000 000 yksityisen sektorin työntekijät
• 1 350 000 eläkeläistä

Elämme pidempään ja tarvitsemme (julkisia) palveluita enemmän. Palvelu huononee, vaikka tarkoitus lienee toinen. Valtion menot ovat ensi vuonna 91,8 miljoonaa euroa enemmän per päivä kuin kuusi vuotta aiemmin!



 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
@Alejandro en jaksa kaikesta erikoisesta ajatuksenjuoksustasi mitään lainata mutta vastaan nyt sen verran että ilmeisen nuori olet. Asenteet ovat toisenlaiset ja niin on keskustelukulttuurikin. Se ei kovin hedelmälliseltä vaikuta, tyypillistä someajan jankkaamista. Et kumminkaan ilmeisesti jälkimmäisestä viestistäni ole kovinkaan eri mieltä.

Hyvin voit pitää oman asenteesi, minä pidän omani. Meidän on turha asiasta enempiä vääntää. Katsotaan ajan saatossa sitten mikä on lopputulema. Muistini on sen verran pidempi kuin oman sukupolvesi joten tuskin tarvinnee palata asiaan.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Wahlroos on siinä oikeassa, että Suomessa arvostetaan hevosta suurempia koneita tuottavaa teollisuutta mutta ei esim palveluiden tuottajia vaikka kotimaisuusaste ja tuottavuus on siinä korkeammalla tasolla.
Tämän voi allekirjoittaa. Palvelualojen potentiaali on helppo sivuuttaa vanhalla "ei me toistemme paitoja pesemällä eletä" -fraasilla. Mutta palvelusektori on niin paljon muutakin.

Lisäksi varsinkin digitaalisten palveluiden vieminen lankoja pitkin on huomattavasti helpompaa kuin niiden hevosta isompien koneiden rahtaaminen, eikä ahtaajatkaan pääse lamauttamaan vientiä niin helposti.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri

Satosen sulka hatussa se vaan kasvaa väärään suuntaan.

Nyt kun ministeriruletti on ajankohtaista muutenkin niin joko voisi laittaa Marttisen puikkoihin etuajassa? Ei se nyt kovin paljon huonomminkaan voi mennä ja ehkä jotain linjauksia voidaan tulevalle kasvukaudelle vielä pelastaa?

Vaikka Marttinen tiukkaa linjaa vetääkin ni saadaan toivonmukaa edes selkeämpää ulosantia.
 

rpeez

Jäsen
On olemassa sanonta: Ei ole muuta huumoria kuin vahingonilo. Tämä laittaa väkisinkin hymyilyttämään vaikkei suomalaiselle tilanne hauska olekaan. Jotenkin tämäkin varmaan käännetään Marinin syyksi.
Viestisi vahvistaa suomalaisen luonteenpiirteen; on valmis maksamaan siitä että naapurilla menee vielä huonommin. Yhteen hiileen puhaltaminen ei onnistu.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre

Satosen sulka hatussa se vaan kasvaa väärään suuntaan.

Nyt kun ministeriruletti on ajankohtaista muutenkin niin joko voisi laittaa Marttisen puikkoihin etuajassa? Ei se nyt kovin paljon huonomminkaan voi mennä ja ehkä jotain linjauksia voidaan tulevalle kasvukaudelle vielä pelastaa?

Vaikka Marttinen tiukkaa linjaa vetääkin ni saadaan toivonmukaa edes selkeämpää ulosantia.
EK:n ja SY:n juoksupoika Satonen on surkuhupaisa tapaus suurine puheineen ja kehnoine tuloksineen. Työttömyyden kasvu ja työmarkkinoiden sekoittaminen. Tuskin kenelläkään tulee Satosta ikävä, kun Marttinen korvaa hänet ministerinä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
On monia mittareita, mitkä kertovat päätoimialan sekä ulkomaisten investointien noususta Suomeen. Vuoden 2024 investoinnit saavuttivat toivottavasti pohjat vuoden 2024 toisella neljänneksellä. Laskua oli 36 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna (Tilastokeskus). Jätti-investoinneissa pudotus on vaatimaton 89 prosenttia (EK). OMX Helsinki on pudonnut kolmessa vuodessa noin 12 800 pisteen tasolta noin 10 200 pisteeseen.

Vakava tilanne. Ja sen päälle vielä järjettömästi puoluepoliittisin perustein luodut hyvinvointialueet, jotka ovat osin suurissa ongelmissa.

Ei ole Orpon hallituksella mahdollisuuksia näin voimakkaita, Saksaan ja Eurooppaankin yltäviä tuottavuus- ja investointiongelmia vastaan. Ja Eurooppaan verrattuna me alamme olla useissa asioissa viimeisten joukossa. USA porskuttaa, koska tuottavuus on Eurooppaa parempi. Saksa sukeltaa ja Ruotsin talous on osoittamassa haavoittuvaisuutensa mm. asuntomarkkinoiden johdosta. Nämä ovat Suomella erittäin huonoja uutisia.

Minusta tilanne on ollut jo jonkin aikaa sellainen, että Suomi jää entistä kauemmaksi verrokkimaista ellei jotain isoa muutosta Suomessa tehdä. Olisiko paikallaan aloittaa vakavat neuvottelut suurimpien puolueiden ja kenties myös työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen välillä?

Ihan vakavissani pohdin. Nyt pitäisi saada aikaan pidemmän ajan yhteinen strategia. Sellaista ei tällä hetkellä vaikuta olevan sen paremmin hallituksella kuin oppositiollakaan. Mutta olisi oltava.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Minusta tilanne on ollut jo jonkin aikaa sellainen, että Suomi jää entistä kauemmaksi verrokkimaista ellei jotain isoa muutosta Suomessa tehdä. Olisiko paikallaan aloittaa vakavat neuvottelut suurimpien puolueiden ja kenties myös työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen välillä?

Ihan vakavissani pohdin. Nyt pitäisi saada aikaan pidemmän ajan yhteinen strategia.

Tätä toivon itsekin. Nyt pitäisi hallituksenkin viimeistään niellä ylpeytensä (EKn myös) ja ottaa lusikka kauniiseen käteen pitkäkestoisen työllisyyspolitiikan luomiseen. Siihen aidosti vuorovaikutukselliseen työhön tosiaan tarvitaan mukaan myös opposition ohella ammattiliitot. Ainoa tapa luoda jatkuvuutta pidemmälle ajalle.

Ja jatkuvuus / ennakoitavuus on avainsana monessa investointipäätöksessäkin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Olisiko paikallaan aloittaa vakavat neuvottelut suurimpien puolueiden ja kenties myös työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen välillä?

Ihan vakavissani pohdin. Nyt pitäisi saada aikaan pidemmän ajan yhteinen strategia. Sellaista ei tällä hetkellä vaikuta olevan sen paremmin hallituksella kuin oppositiollakaan. Mutta olisi oltava.
Ajatuksesi on hyvä, mutta epäilen, että hallituksen ja työnantajajärjestöjen sanelupolitiikan takia osapuolten välillä ei ole sellaista luottamusta, mitä tuollaiset neuvottelut edellyttäisivät.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tätä toivon itsekin. Nyt pitäisi hallituksenkin viimeistään niellä ylpeytensä (EKn myös) ja ottaa lusikka kauniiseen käteen pitkäkestoisen työllisyyspolitiikan luomiseen. Siihen aidosti vuorovaikutukselliseen työhön tosiaan tarvitaan mukaan myös opposition ohella ammattiliitot. Ainoa tapa luoda jatkuvuutta pidemmälle ajalle.

Ja jatkuvuus / ennakoitavuus on avainsana monessa investointipäätöksessäkin.
Kyllä, kyllä, ehdottomasti elinkeinoministeri Rydman ja Hakaniemen Ay-ruhtinaat tarvitaan mukaan virnuilemaan ja mulkoilemaan toisiaan! Väliin vain sähköistetty aita, niin siitä se lähtee.

Vakavasti puhuen toivottavasti mitään ei mennyt liian pahasti rikki jo viime keväänä, kun nyt sitä yhdessä yrittämistä tarvittaisiin.
 

Hermes#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arkijärki
Olisiko paikallaan aloittaa vakavat neuvottelut suurimpien puolueiden ja kenties myös työnantaja- ja työntekijäjärjestöjen välillä?

Ihan vakavissani pohdin. Nyt pitäisi saada aikaan pidemmän ajan yhteinen strategia. Sellaista ei tällä hetkellä vaikuta olevan sen paremmin hallituksella kuin oppositiollakaan. Mutta olisi oltava.
Olisi ja pitäisi. Tilanne on niin tulehtunut, eikä sanelemalla ja pakottamalla parane.

Orpo ja Satonen koittaa ratkoa 2020 -luvun ongelmia toteuttamalla työnantajapuolen 1900-luvun unelmia.

Harvoin asiat ovat niin huonosti, että mitään ei olisi tehtävissä. Valtiomiehiä tai naisia tarvitaan, joka ottaisi osapuolet sellaiseen otteeseen, että solmuja saataisiin auki.

Olisiko Lauri Ratia tällainen tyyppi, joka saisi solmua aukeamaan? Tai ehkä Lauri Lyly ja Kummola yhdessä vetämään neuvotteluja?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä, kyllä, ehdottomasti elinkeinoministeri Rydman ja Hakaniemen Ay-ruhtinaat tarvitaan mukaan virnuilemaan ja mulkoilemaan toisiaan! Väliin vain sähköistetty aita, niin siitä se lähtee.

Vakavasti puhuen toivottavasti mitään ei mennyt liian pahasti rikki jo viime keväänä, kun nyt sitä yhdessä yrittämistä tarvittaisiin.

Vielä 2023 alkusyksystä talouslaskelmat olivat sellaiset, että nyt 10/2024 mennään kovaa ylös. Tämä oli varmaan yksi syy ylimielisyyteen. Mutta ylös ei suinkaan menty syistä johtuen.

Orpot voisivat antaa toimeksiannon Vihriälän ryhmälle, jossa oli osaamista ja ei vain oikeistolaista vaan myös ay-liikettä sekä keskustaa ymmärtävää näkemystä. Tehtävänä tuottaa paperi "Suomen talousstrategia vuosiksi 2016 - 2035 - mitä meidän on tehtävä kasvaaksemme" tms.

Olisi ja pitäisi. Tilanne on niin tulehtunut, eikä sanelemalla ja pakottamalla parane.

Orpo ja Satonen koittaa ratkoa 2020 -luvun ongelmia toteuttamalla työnantajapuolen 1900-luvun unelmia.

Harvoin asiat ovat niin huonosti, että mitään ei olisi tehtävissä. Valtiomiehiä tai naisia tarvitaan, joka ottaisi osapuolet sellaiseen otteeseen, että solmuja saataisiin auki.

Olisiko Lauri Ratia tällainen tyyppi, joka saisi solmua aukeamaan? Tai ehkä Lauri Lyly ja Kummola yhdessä vetämään neuvotteluja?

Ratia, Lyly, Kummola, Maliranta, Kangasharju... Esimerkiksi osa heistä tai sitten Vihriälän työryhmä. Oleellista olisi tuottaa esitys strategiaksi ja lähtee sen pohjalta eteenpäin neuvotteluihin.

En valitettavasti usko, että Orpon hallitus näin tekee. Mutta en oikein muuta keinoa löydä opposition ja hallituksen kohtaamiselle Suomen talouden strategiaesityksen tiimoilta. Hallituksen tulisi tuo paperi joka tapauksessa tilata.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Nuorison ja maailman ovat vuorollaan pilanneet rock-musiikki, salmiakkikossu ja naiset. Nykyään tuntus autenttisen taikka illuusiomaisen yhtenäiskulttuurin ja konseksuksen haihtuminen yhdistettynä polarisoivaan retoriikkaan, halpaan populismiin ja sosiaaliseen mediaan kiihdyttimenä aiheuttavan kauaskantoisia tulehtumia poteroineen.

Pitäis painaa resetiä ja/tai löytää valtiopäämies/naismaisia johtajia jotka kykenee näkemään ison kuvan, hahmotella ja viestiä sitä, eikä pelkästään kalastella omille sidosryhmille tai kannattajille. Kaukaisella ja ontuvalla aasinsillalla, kuuntelin päivä, pari sitten NHL-podia jossa Elliotte Friedman siteerasi ajatusta menestyvän NHL-GM:n tai vastaavan suhteen: täytyy tehdä seuran ja kokonaisuuden kannalta parhaita mahdollisia ratkaisuja ja henkilövalintoja välittämättä kuka menestyksestä lopulta kunnian saa.

Reaalipolitiikkaa tai taloutta ei ole tarvis kaunistella, mutta pilkahdus toivoa ei ole myöskään väärin myydä sekään. Tai yrittää edes leikkiä olevamme samassa veneessä. Saksikädet rekvisiittana antaa vaikutelman miten ollaan samassa veneessä kuin Kaj Källarsson ja Maso Lehtonen.

No, katsotaan nyt mitä tapahtuu. Ilmapiiri juuri nyt ei ole erityisen rakentava ja tässä ajellaan vaalivankkureita samaan tahtiin kuin arvokisoja yleisurheilussa, mutta josko sitä pidemmällä aikajänteellä laineet tasaantuisi.
 

Luoto

Jäsen
Kyllä, kyllä, ehdottomasti elinkeinoministeri Rydman ja Hakaniemen Ay-ruhtinaat tarvitaan mukaan virnuilemaan ja mulkoilemaan toisiaan! Väliin vain sähköistetty aita, niin siitä se lähtee.

Vakavasti puhuen toivottavasti mitään ei mennyt liian pahasti rikki jo viime keväänä, kun nyt sitä yhdessä yrittämistä tarvittaisiin.
Melkoisen hurskas toivomus. Eihän nykyiset vallanpitäjät muuta ole tehnytkään kuin rikkonut ja v-ttuillut. Sitä saa mitä pyytää.
 
Viimeksi muokattu:

Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Peliitat ja muut jotka eivät voita
Vai saattaa Satonen vaihtua Marttiseen. Ihan hyvä kuva Marttisestakin on tullut keskusteluiden perusteella, joissa olen häntä nähnyt. Kovaan paikkaan joutuu, toivottavasti pääsee korjaamaan jonkinlaista satoa, eli Suomi lähtisi parin vuoden sisällä nousuun. Hallituksen tähän astisesta taipaleesta on jäänyt ikävä kyllä korviin soimaan tällainen kappale:

Et tarvii asuntoo
Sano Satosen Arto
Et tarvii duuniikaan
Sano Satosen Arto

Et ansiosidonnaistakaan
Sano Satosen Arto
Jos sulta pyytää saan
Sun tuet takas vaan

Ja Satonen on tuossa vaan nimen sopivuuden, ja hallitukseen kuulumisensa vuoksi. En sinänsä löydä mitään suurempaa arvosteltavaa yksin hänestä. Vaikka hallituksesta kokonaisuudessaan toki varmaan useimmat löytävät, aina, oli hallitus minkälainen hyvänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihan kuin sillä yksittäisellä ministerillä olisi mitään väliä. Samoja päätöksiä ja tekoja, mutta toinen saattaa olla parempi viestimään niistä julkisuuteen.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara ja Dallasin Stars.
Anna-Kaisa Ikonen on kuuma nainen, ainoita ministereitä jotka oikeasti osaa jotain.
Menee vain hukkaan kun historian huonoimman hallituksen ministeri.
Joutuu vielä puolusteleen kahden idiootin tekosia.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ihan kuin sillä yksittäisellä ministerillä olisi mitään väliä.
Näinhän se on, mutta hallitusta symboloivat Orpon syvällä rintaäänellä moneen kertaan antamat lupaukset Suomen talouden kuntoon laittamisesta ja velanoton vähentämisestä, Satosen lupaukset uusista työpaikoista ja Purran irvistely köyhille saksiensa kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans

Satosen sulka hatussa se vaan kasvaa väärään suuntaan.

Nyt kun ministeriruletti on ajankohtaista muutenkin niin joko voisi laittaa Marttisen puikkoihin etuajassa? Ei se nyt kovin paljon huonomminkaan voi mennä ja ehkä jotain linjauksia voidaan tulevalle kasvukaudelle vielä pelastaa?

Vaikka Marttinen tiukkaa linjaa vetääkin ni saadaan toivonmukaa edes selkeämpää ulosantia.
Mitään muutosta parempaan ei ole luvassa niin kauan, kun kokoomus on päättämässä asioista. Se on nyt niin moneen kertaan nähty, että tuo puolue ei saa mitään muuta kuin vahinkoa aikaiseksi.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaosseura
Vielä 2023 alkusyksystä talouslaskelmat olivat sellaiset, että nyt 10/2024 mennään kovaa ylös. Tämä oli varmaan yksi syy ylimielisyyteen. Mutta ylös ei suinkaan menty syistä johtuen.
Pointti lihavoitu, ihan mielenkiinnosta. Mitkä mielestäsi ovat nuo syyt, ja onko Orvon (sanokoot mitä haluaa, muutkin sukunimet taipuu) hallituksella mitään tekemistä näiden syiden kanssa? Vai onko se edelleenkin Marin ja vihervassarit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös