Mainos

Petteri Orpon hallitus

  • 1 630 831
  • 18 851

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Käyttäjä on saanut pelikiellon. Osasyynä tämä flametus.
Saadaan ne paskat luvut kaatumaan seuraavan/seuraavien hallitusten niskaan. Oma kausi näyttää onnistuneelta kun säästävät nyt näissäja 5-10v ajan tarvitaankin sitten nelinkertaiset panostukset.

Mitä enemmän mielenterveysongelmia, sitä enemmän persujen äänestäjiä. Yksinkertaista matematiikkaa.
 

hege

Jäsen
Saadaan ne paskat luvut kaatumaan seuraavan/seuraavien hallitusten niskaan. Oma kausi näyttää onnistuneelta kun säästävät nyt näissäja 5-10v ajan tarvitaankin sitten nelinkertaiset panostukset.
Tämä on oikeastaan hiertänyt Orpon aikan itseä, kun aina olen ollut Kokoomuksen kannattaja (vaikka varsinkin kunnallisvaaleissa lipsunut linjasta) juuri sen ns. sivistyspuolue ajatuksen takia mutta nykyisin en näe oikein Kokoomusta minkäänlaisena heikkojen suojelijana ja pikemminkin sellaisena avuttomien kiusaajapuolueena jossa ei enää oikein tunnu olevan sivistyspuoleesta jäljellä mitään.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mitä enemmän mielenterveysongelmia, sitä enemmän persujen äänestäjiä. Yksinkertaista matematiikkaa.

Yksinkertaisesti typerä kommentti.

Erittäin hyvin sanottu siellä perällä. Tässähän sitä tuli sopiva mittari tuolle tämänpäiväiselle ihmettelylle toisen ketjun pelikieltoviestiin.

...

Joo-o, kyllähän nuokin rahat olisi voinut repiä vaikka sieltä eläkkeistä mieluummin (tai perata niitä yritystukia tarkemmin). Olisi kai jonkinlaista tulevaisuuden pelaamista, kun kurjistetaan vanhuksia ja panostetaan nuorempiin. Jokuhan siitäkin kuitenkin huutelisi, että väärin leikattu.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Ei ole mitään hätää, meillä on satakaksitoista mihin voi soittaa. Niinhän se kato meni.

Joo ja sielläkin kun on tiukennettu, minne niitä lansseja lähetetäänkään, niin mukavahan siinä puhelimessa höpötellä pidempään. Samaan aikaan jotkut ihmettelee, miksei vastata. Tämän siis juuri viikonloppuna kuulin, kuinka joku oli hätäpuhelua joutunut odottamaan aivan liian pitkään.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta tuolla samalla logiikalla on melko turhaa huolestua velkataakankaan kasvusta, koska lopulta niitä ei kukaan maksa saati karhua siinä kohtaa kun ilmakehä karkaa avaruuteen…

Talouskasvun ei silti tarvitse aina tarkoittaa fyysistä materiaa. Palvelusektori (it, striimaus jne.) on kasvanut varmasti enemmän, mitä perinteinen teollisuus. Sillä puolella olisi potentiaalia myös parantaa tuota kehitystä.
Ongelma on edelleen kuitenkin siinä, että talouskasvu ei myöskään tarkoita työpaikkoja, eikä työpaikat välttämättä juurikaan talouskasvua.

Mutta artikkeelliin liittyen, niin onhan sitä syytä tarkastella ihan aidostikin, että miten paljon lisää teknologista kehitystä tarvittaneen, millä tahdilla ja mihin sen hyödyt valuvat. Tänäänhän jo oli juttua, että taas ollaan energiavajeessa, ja lisää pitäisi rakentaa, tuottaa ja tuhlata. Lämpöä siis karkaa kiihtyvässä tahdissa joka tapauksessa jo nyt, ja jatkossa entistäkin enemmän jos ja kun edelleen sähköistyy lisää, ja jokapaikassa kaapelit hehkuu punaisina, että saadaan kaikki tarvittava energia siirtyilemään.

Pitäisi siis alkaa tarkistelemaan tätä ikuisen kasvun ideologiaa kriittisemmin, sekä huomioimaan kuitenkin rahan luonnin siinä sivussa perustuvan pääosin, tai jopa kokonaan, siihen velkaan.

Suuri osa siitä makaa kuitenkin tilillä turvaamassa jotakin, eikä tee työtä minkään kasvun eteen.

Osinhan tämä tosiaankin viestii myös ajatusta siitä, että ei valtio velkoja ole edes tarkoitus maksaa pois, ja jossakin kohtaa se joko hyväksytään, että talous joko pysähtyy, tai velat annetaan anteeksi, ja sitten jatketaan.

Talousjargonia voi jokainen näemmä käyttää oman tarpeensa, sekä kulloinkin palvomansa aatteen pohjalta, ja toki samalla oman arvomaailmansa paljastaen.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että kasvun ajattelu nykymuodossaan on joka tapauksessa aina osin yhteydessä tuohon artikkelin lopputulemaan, joten nyt pitäisi miettiä, että onko ihmisen kehityksessä oikeasti nähtävissä suuntaa, jossa rauha sekä taloudellisesti tasa-arvoisempi maailma voisi olla tulevaisuutta, ja vieläpä siten, että jatkuvasta rikastumisen ideologiasta luovutaan, ja keskitetään kehitystä aseita ja muuta paskaa enemmän esim lääketieteeseen, sekä terveyteen ylipäätään.

Jos taas jatkamme kasvua itsekkäin tavoittein, sekä turhuuden markkinoilla, niin yhtä hyvin voidaan silloin hyväksyä kiihtyvä vauhti kohti tuhoa, ja meillä ei siis ole mitään syytä miettiä asioita ihmiskunnan suhteen mitään miljoonaa vuotta tulevaisuuteen, vaan antaa palaa huolella, ja katsoa sitten muiden toimesta mihin saakka se lopulta kantaa, koska lopputulos kuitenkin on jo selvä.

Turhaa silloin on siis ketään nyt kiusata hengiltä hallituksen saksipolitiikalla, ja pitää oikeasti miettiä EUssakin tuo velka himmeli ihan uudelleen, sillä tällaisella tavalla paska kyllä osuu tuulettimeen huolella.
 
Viimeksi muokattu:

Alejandro

Jäsen
Seuraavat vuodet tulevat näyttämään että minä olen oikeassa.

Eikä tarvitse mennä tuleviinkaan vuosiin sillä leikkaukset ovat aiheuttaneet monissa ahdistusta jo nyt. Veikkaan että aiheesta on kuultu myös Mieli ry:n kriisipuhelimessa.
Selitä minulle vielä miten persujen kannatus liittyy tähän yhtälöön. En nimittäin ymmärrä.
 
Ei tämä kyllä hoitajana naurata yhtään. Enemmän hommia pienemmällä mitoituksella. Asiakkaat myös entistä huonommassa kunnossa kun sijoitetaan mihinkään vasta kun on maannut osastolla viikkoja ja kunto romahtanut siitä entisestäkin huonosta tilanteesta.

Sitten vielä vientivetoinen palkkamalli pitää meidät ikuisessa palkkakuopassa. Miksi kukaan enää alalle kouluttautuisi?
Mistäpä niitä hoitajia saataisiin taiottuakaan? Ulkomailta voidaan tuoda mutta kestää aika kauan, että ovat oikeasti tuottavia (toki tehtävästä riippuen).

Eikös hoitoalalle tullut jotain ainakin 15% palkankorotukset muutamassa vuodessa? Kun suhteutetaan vielä ihmisten kokonaistyöaikaan (julkisella ihmisillä usein enemmän lomapäiviä) niin mihin verrattuna sitä palkkakuoppaa sitten enää on? Hoitoalalla ei tarvitse myöskään muutosneuvottelupotkuja juuri pelätä toisin kuin isolla osalla yksityisellä puolella jotka laskevat työuran ansioita.

Oikeastihan palkkaus on vain yksi pieni osa siinä kun ihminen alaansa valitsee ja alalla pysyy. Olettaen siis, että puhutaan siis kuitenkin palkasta jolla tulee toimeen. Merkittävämpi tekijä on esimerkiksi se, että millaiset työllistymismahdollisuudet alalla on. Selvästi merkityksellisen tekijä on kuitenkin kiinnostus siihen alaan. Näin ollen kun työssäkäyvät ikäluokan pienenevät niin samalla myös pienenee väkisinkin hoitajien lukumäärät, ellei heitä sitten roudata ulkomailta sankoin joukoin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Selitä minulle vielä miten persujen kannatus liittyy tähän yhtälöön. En nimittäin ymmärrä.

Perussuomalaiset haluavat luoda 90-luvun alun laman henkisen ilmapiirin uudestaan. Se on maasto jonka Mestari ja Purra parhaiten tuntevat ja johon heidän politiikkansa perustuu ja nyt siihen on taloudellisen tilanteen puolesta hyvät tekosyyt. Mitä enemmän on työttömyyttä, köyhyyttä, näköalattomuutta ja yleistä onnettomuutta ja ahdistusta, sen parempi persuille jotka elävät negatiivisista tunteista kuin kärpäset paskasta. Kun paskaa on nupissa tarpeeksi, on rotuvihan lietsominen helpompaa.

Tähän voi tietysti voi tietysti joku sanoa että työttömyys ym. ikävyydet ovat joka tapauksessa monella edessä jos jatketaan kuten Marinin hallitus yms. ja jne. Mutta kun katsotaan kuinka määrätietoisesti leikkaukset on kohdistettu yhteiskunnan heikoimpiin ja haavoittuvimpiin, on helppo nähdä ettei kyse ole vain välttämättömyyksistä vaan tietoisesti kohdennetuista valinnoista. Itse Mestarihan kirjoitti jo vuonna 2008 Raamatussaan että Suomessa on korkeat verot ettei palkatonta kansalaisjärjestötyötä tekevälle "preka-eetulle" tulisi paha mieli. Koska Scripta on nyky-Persujen henkinen kasvualusta, on mielekästä puhua Perussuomalaisten politiikan pitkästä linjasta.

Ja joo, on siellä ne muutkin puolueet. Mutta missä se näkyy?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Saadaan ne paskat luvut kaatumaan seuraavan/seuraavien hallitusten niskaan. Oma kausi näyttää onnistuneelta kun säästävät nyt näissäja 5-10v ajan tarvitaankin sitten nelinkertaiset panostukset.

Orpon hallitus ja erityisesti Kokoomus ja RKP tuskin tästä lähtee. Päinvastoin, tarkoitus on pysyä vallassa seuraavassa ja sitä seuraavassa hallituksessa. Kyse on oikeistolaisesta ja oikeistokonservatiivisesta ideologiasta, jolla asioita ratkaistaan. Siinä on hyviä ja huonoja puolia. Niiden keskinäinen suhde vaan taitaa mennä rumaksi kun a) osaaminen ei riitä ja b) taantuma aliarvioitiin sekä c) sen takia ei tehty juuri mitään. En tarkoita Kreikan tilannetta, mutta ainakin hieman siihen suuntaan on uhkana. Palveluja karsitaan ja turvaverkkoja revitään.

Jos olisin oppositiossa, lähtisin organisoimaan uudella tavalla laajoja ja näkyviä mielenilmaisuja. Mukaan saisi todennäköisesti myös Kokoomusta lähellä olevia järjestöjä ja kenties vielä piilotukea EK:n suunnalta mm. työperäisen maahanmuuton osalta.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Näin ollen kun työssäkäyvät ikäluokan pienenevät niin samalla myös pienenee väkisinkin hoitajien lukumäärät, ellei heitä sitten roudata ulkomailta sankoin joukoin.
Toisaalta kun ne hoidettavat ikäluokat samalla suurenee, niin yhtälö on aika helvetin vaikea. Ja tämä kehitys tekee samalla niistä työoloista niin haastavat, että ymmärrän myös palkkakuoppapuheita, vaikkakin toisaalta myös ohuesti ärsyttää, että aina ja jatkuvasti puhutaan pelkästään hoitajien palkkakuopasta, vaikka tosiaan nyt kunnallisen palkkaohjelman + sotealueiden palkkaharmonisaation johdosta ovat saaneet ihan oikeasti huomattavaa korotusta palkkoihinsa. Progressiivinen verotus vaan tekee sen, ettei siitä käteen nyt niin paljon enempää jää, mutta sama tilannehan se on muillakin, joiden kokonaisansio siellä samoissa kuin hoitajilla.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nyt, nyt, nyt hölmöily välittömästi seis. Carunan pitäisi olla riittävän opettavainen esimerkki näistä yksityistämishankkeista. Vesihuoltokin on pidettävä poissa yksityisten näpeistä, ei vain taloudellisesta näkökulmasta, vaan turvallisuuden ja huoltovarmuuden takaajana. Hölmöläisten touhua mikäli samoja virheitä toistetaan kerta toisensa perään.

Muualtakin maailmasta löytyy jo varoittavia esimerkkejä yksityistämisen seurauksena, miten esim. jätevesien puhdistukselle on käynyt yksityisen omistajan käsissä. Myynti yksityisille sijoittajille olisi typerimpiä, vaarallisimpia ja lyhytnäköisimpiä liikkeitä, mitä tässä tilanteessa voi tehdä.

Kyse on siitä, että kuntapuoli pelkää jäävänsä yksin vesilaitosten ja vesijärjestelmien kanssa. Jos ei ole rahaa, ei ole rahaa. Tämä tulee aika hyvin vaikkakin epäsuorasti ilmi Kuntaliiton lausunnossa. Halutaan pitää portit auki myös yksityisellä omistukselle kunhan se ei saavuta muodollisesti määräysvaltaa.

Itse olen kanssasi samaa mieltä. Kuten on moni lausunnonantaja. Kuten Suomen vesilaitosyhdistys toteaa ”Osakeyhtiömuotoisilla vesihuoltolaitoksilla saattaa olla vaarana päätyä käytännössä yksityisen omistajan määräysvallan alle, mikäli tämän omistusosuus on lain salliman maksimin lähellä, ja julkinen omistus jakaantuu usean eri kunnan kesken".

Thatcherilaiseen politiikkaan viehtynyt Purra ja yhä enemmän oikeistokonservatiiviseksi muuttunut Orpo tuskin jättävät pelinpaikkaa käyttämättä ja muutoksia tulee vain hieman. Se tullaan kenties viemään läpi periaatteella, että Suomessa vesijärjestelmillä putkineen ja torneineen on jo nyt valtava korjausvelka.

Toinen kysymys on, mistä rahat julkisella puolella. Ei siinä muu auta kuin korottaa kuntaveroa. Ja tähän on kunnasta riippuen aika vähän kannatusta.
 
Toisaalta kun ne hoidettavat ikäluokat samalla suurenee, niin yhtälö on aika helvetin vaikea. Ja tämä kehitys tekee samalla niistä työoloista niin haastavat, että ymmärrän myös palkkakuoppapuheita, vaikkakin toisaalta myös ohuesti ärsyttää, että aina ja jatkuvasti puhutaan pelkästään hoitajien palkkakuopasta, vaikka tosiaan nyt kunnallisen palkkaohjelman + sotealueiden palkkaharmonisaation johdosta ovat saaneet ihan oikeasti huomattavaa korotusta palkkoihinsa. Progressiivinen verotus vaan tekee sen, ettei siitä käteen nyt niin paljon enempää jää, mutta sama tilannehan se on muillakin, joiden kokonaisansio siellä samoissa kuin hoitajilla.
Kyllä, ja hankala tilanne kieltämättä on. Valitettavasti se ei taida vain hoitajien palkkausta nostamalla ratketa, etenkin kun palkkaohjelman jälkeen keskimääräiset ansiot vuosityöaikaan sekä työttymyysriskiin nähden ovat oikein kohtuulliset.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Orpon hallitus ja erityisesti Kokoomus ja RKP tuskin tästä lähtee. Päinvastoin, tarkoitus on pysyä vallassa seuraavassa ja sitä seuraavassa hallituksessa. Kyse on oikeistolaisesta ja oikeistokonservatiivisesta ideologiasta, jolla asioita ratkaistaan. Siinä on hyviä ja huonoja puolia. Niiden keskinäinen suhde vaan taitaa mennä rumaksi kun a) osaaminen ei riitä ja b) taantuma aliarvioitiin sekä c) sen takia ei tehty juuri mitään. En tarkoita Kreikan tilannetta, mutta ainakin hieman siihen suuntaan on uhkana. Palveluja karsitaan ja turvaverkkoja revitään.

Jos olisin oppositiossa, lähtisin organisoimaan uudella tavalla laajoja ja näkyviä mielenilmaisuja. Mukaan saisi todennäköisesti myös Kokoomusta lähellä olevia järjestöjä ja kenties vielä piilotukea EK:n suunnalta mm. työperäisen maahanmuuton osalta.
Varmaan siksi että esim sairaanhoitajan palkka suhteessa muihin ammatteihin on Suomessa todella alhainen ihan maavertailussakin. Ero vielä suurempi esim lähohoitajilla. Samalla kannustetaan lisäkoulutuksiin (itsellä esim lähärinä luvat ottaa verikokeita), mutta niistäkään ei käytännössä saa yhtään lisäpalkkaa. Suomessa myös sairaanhoitajat tekevät paljon työtehtäviä mitkä joissain maissa on lääkärien työtehtäviä.

Nyt jos nuo palkat sidotaan vientialoihin niin tuntuuhan se epäreilulta, että käytännössä ei edes ole mahdollisuutta tuota vinoumaa korjata.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Varmaan siksi että esim sairaanhoitajan palkka suhteessa muihin ammatteihin on Suomessa todella alhainen ihan maavertailussakin. Ero vielä suurempi esim lähohoitajilla. Samalla kannustetaan lisäkoulutuksiin (itsellä esim lähärinä luvat ottaa verikokeita), mutta niistäkään ei käytännössä saa yhtään lisäpalkkaa. Suomessa myös sairaanhoitajat tekevät paljon työtehtäviä mitkä joissain maissa on lääkärien työtehtäviä.

Nyt jos nuo palkat sidotaan vientialoihin niin tuntuuhan se epäreilulta, että käytännössä ei edes ole mahdollisuutta tuota vinoumaa korjata.

Totta. Ei vinoutumaa korjata, mutta sen voin sanoa, että ei se ole hallituksen tarkoituskaan. Totta on, että työnantaja ja työntekijä edustajiensa tasolla voi sopia vaikka 50 prosentin korotukset. Mutta työnantaja voi myös sanoa, että 1.5 % koska vienti sai 3 %. Siitä sovitteluun ja olisiko 2.7 % viimeinen ehdotus.

Oikeistohallituksen intressi on pienentää julkisen puolen palkkakuluja ja antaa työnantajille aiempaa enemmän mahdollisuuksia palkanmaksun osalta. Tämä toimii ainakin jollain tavalla niin kauan kun on työntekijöiden markkinat. Vaikkapa hoitohenkilöstöstä on todellinen pula, joka nostaa palkkoja, koska paikat eivät muuten täyty. Ainakin periaatteessa. Ja näin on käynyt osassa Suomen lähimaita.

Iso ongelma on varmaan työilmapiiri ja johtaminen terveydenhuollossa. Muuten ei selity se, että lääkäreitä on enemmän töissä kuin koskaan, mutta homma vaan ei pelitä.
 

molari

Jäsen
Kyse on siitä, että kuntapuoli pelkää jäävänsä yksin vesilaitosten ja vesijärjestelmien kanssa. Jos ei ole rahaa, ei ole rahaa. Tämä tulee aika hyvin vaikkakin epäsuorasti ilmi Kuntaliiton lausunnossa. Halutaan pitää portit auki myös yksityisellä omistukselle kunhan se ei saavuta muodollisesti määräysvaltaa.

Itse olen kanssasi samaa mieltä. Kuten on moni lausunnonantaja. Kuten Suomen vesilaitosyhdistys toteaa ”Osakeyhtiömuotoisilla vesihuoltolaitoksilla saattaa olla vaarana päätyä käytännössä yksityisen omistajan määräysvallan alle, mikäli tämän omistusosuus on lain salliman maksimin lähellä, ja julkinen omistus jakaantuu usean eri kunnan kesken".

Thatcherilaiseen politiikkaan viehtynyt Purra ja yhä enemmän oikeistokonservatiiviseksi muuttunut Orpo tuskin jättävät pelinpaikkaa käyttämättä ja muutoksia tulee vain hieman. Se tullaan kenties viemään läpi periaatteella, että Suomessa vesijärjestelmillä putkineen ja torneineen on jo nyt valtava korjausvelka.

Toinen kysymys on, mistä rahat julkisella puolella. Ei siinä muu auta kuin korottaa kuntaveroa. Ja tähän on kunnasta riippuen aika vähän kannatusta.

Eiköhän kunnilla olisi paljonkin "ei niin tärkeitä" kohteita, mistä leikata ja mitkä eivät sinänsä kunnille (tai valtiolle) kuulu, pitäisi sekä kuntien ja valtion ottaa pää vetävään käteen ja keskittyä perustehtäviin, toki erittäin vaikeaa, kun on vuosi vuodelta luvattu lisää ja lisää kaikkea "kivaa".
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos olisin oppositiossa, lähtisin organisoimaan uudella tavalla laajoja ja näkyviä mielenilmaisuja. Mukaan saisi todennäköisesti myös Kokoomusta lähellä olevia järjestöjä ja kenties vielä piilotukea EK:n suunnalta mm. työperäisen maahanmuuton osalta.
Jos vihreissä ja demareissa oltaisiin fiksuja, siellä lähdettäisiin houkuttelemaan sosiaaliliberaaleja pro-market -henkisiä keskustaoikeistolaisia (mikä on melkein sama asia kuin "oikeistodemari") omiin riveihin. Siellä on suuri joukko ihmisiä lähes poliittisesti "kodittomina" Kokoomuksen otettua selvästi askeleita oikealle sekä arvo- että talousasioissa (pro-business, köyhiltä leikkaaminen, hyväosaisten edut, persujen myötäily jne.)

Käytännössä en aio pidätellä hengitystä tätä peliliikettä odotellessa. Kumpikin puolue taitaa pelätä valumaa vasemmalta laidalta Vasemmistoliitolle...

Jokaisen ison puolueen taustalla on kyky miellyttää kahta ääripäätä. Tällä hetkellä Kokoomus onnistuu siinä parhaiten - hankkien sekä liberaaleja että konservatiiveja äänestäjikseen. Aikoinaan demareilla oli "seinät leveällä ja katto korkealla", eli erittäin suuri jakolinja lähdes neuvostohenkisten vasurien ja pro-vientiteollisuus henkisten oikeistodemarien välillä, mutta se takasi puolueelle laajan kannatuksen.

Persuissa pitäisi olla jakolinja Purran/Halla-ahon yliopisto-oikeistolaisten ja maaseudun duunarien välillä, mutta hyvin onnistuneesti he ovat pitäneet rivinsä kohtuullisen suorina - ilmeisesti maahanmuuton vastustaminen yhdistää riittävästi...
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Perussuomalaiset haluavat luoda 90-luvun alun laman henkisen ilmapiirin uudestaan. Se on maasto jonka Mestari ja Purra parhaiten tuntevat ja johon heidän politiikkansa perustuu ja nyt siihen on taloudellisen tilanteen puolesta hyvät tekosyyt. Mitä enemmän on työttömyyttä, köyhyyttä, näköalattomuutta ja yleistä onnettomuutta ja ahdistusta, sen parempi persuille jotka elävät negatiivisista tunteista kuin kärpäset paskasta. Kun paskaa on nupissa tarpeeksi, on rotuvihan lietsominen helpompaa.

Tähän voi tietysti voi tietysti joku sanoa että työttömyys ym. ikävyydet ovat joka tapauksessa monella edessä jos jatketaan kuten Marinin hallitus yms. ja jne. Mutta kun katsotaan kuinka määrätietoisesti leikkaukset on kohdistettu yhteiskunnan heikoimpiin ja haavoittuvimpiin, on helppo nähdä ettei kyse ole vain välttämättömyyksistä vaan tietoisesti kohdennetuista valinnoista. Itse Mestarihan kirjoitti jo vuonna 2008 Raamatussaan että Suomessa on korkeat verot ettei palkatonta kansalaisjärjestötyötä tekevälle "preka-eetulle" tulisi paha mieli. Koska Scripta on nyky-Persujen henkinen kasvualusta, on mielekästä puhua Perussuomalaisten politiikan pitkästä linjasta.

Ja joo, on siellä ne muutkin puolueet. Mutta missä se näkyy?
Suuret ikäluokat nauraa partaansa. Sai asunnot ja järvenrantatontit halvalla. Korot olleet pitkään lähes nollissa. Kelpaa lähteä eläkkeellä Espanjaan elvistelemään. Eipä ole 90 -luvun lamasta tietoakaan näille.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Suuret ikäluokat nauraa partaansa. Sai asunnot ja järvenrantatontit halvalla. Korot olleet pitkään lähes nollissa. Kelpaa lähteä eläkkeellä Espanjaan elvistelemään. Eipä ole 90 -luvun lamasta tietoakaan näille.
Ihan kaikki?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Varmaankin usein leikkauksilla on tarkotus hakea säästöjä ja tehostaa. Toisaalta, voivat myös kertoa kyseisten päättäjien prioriteeteista, sidosryhmistä ja arvoista.

En sitten osaa sanoa millä perustein vaikkapa ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä tekevältä Mieli ry:ltä leikataan ensi vuonna yli 450 000 euroa valtionavustuksia.

Klassinen "yks tyyppi sano", mutta yks sosiaalipuolella työskentelevä maalaili vähän pessimistisenä tulevaisuutta ja miten nyt tehtävät leikkaukset -varmaankin yhdistettynä sellaisiin teemoihin kuten taloudellinen ahdinko, syrjäytyminen, mielenterveysongelmat, päihteet - tulee näkymään kaduilla lisääntyvänä häiriökäyttäytymisenä. Ja nyt kun leikkausten makuun on päästy niin paluuta entiseen ei tule olemaan tulevien hallituksienkaan aikana. Sellaiseen ainakin näennäiseen konsensus-yhteiskuntarauhaan tulee pieni särö.

Mene ja tiedä sitten.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Suuret ikäluokat nauraa partaansa. Sai asunnot ja järvenrantatontit halvalla. Korot olleet pitkään lähes nollissa. Kelpaa lähteä eläkkeellä Espanjaan elvistelemään. Eipä ole 90 -luvun lamasta tietoakaan näille.
Sikäli kuin minä olen ymmärtänyt, nämä nk. suuret ikäluokat ovat heti sodanjälkeinen ikäpolvi, siis 1946-50 syntyneitä.
Sen tiedän varmasti, että heidän pesänrakennusaikoihin pankkien lainakorot huitelivat pitkälle yli 10%. Toki, aika oli eri kuten inflaatiokin, mutta mistään nollakoroista ei silloin osattu edes haaveilla.
Edelleen, 90-luvun laman aikoihin he olivat pääosin vielä työelämässä ja kantoivat ja kärsivät sen seurauksista ehkä suurimman taakan ikäluokkana, kun työpaikat menivät alta eikä sen ikäiset, lähellä eläkeikää, silloinkaan enää työllistyneet uudelleen.
Kun olen itse elänyt ja nähnyt tuon ajan, päällimmäiset muistot siitä ovat kyllä ihan muuta kuin "partaansa nauravat järvenranta-asukit".

Huom! Boldaus oma
 

Jeffrey

Jäsen
En sitten osaa sanoa millä perustein vaikkapa ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä tekevältä Mieli ry:ltä leikataan ensi vuonna yli 450 000 euroa valtionavustuksia.

Orpon hallitus on nimenomaisesti lisäämässä sosiaalikulujen budjettia, vaikka toki yksittäisten järjestöjen rahoitus pienenee kokonaisuuteen nähden käytännössä merkityksettömästi. Yksittäisten järjestöjen sijaan nyt ollaan rahoittamassa julkista terveydenhuoltoa. Esimerkiksi vuodelle 2025 Orpon hallitus on tekemässä edelliseen vasemmistohallitukseen verrattuna valtavan 6 200 000 000 euron lisäpanostuksen sosiaali- ja terveydehuoltoon. Toivottavasti julkinen terveydenhuolto ohjaa näitä rahoja myös mielenterveystyöhön.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
vaikka toki yksittäisten järjestöjen rahoitus pienenee kokonaisuuteen nähden käytännössä merkityksettömästi

Ensi vuonnahan lähtee 80 miljoonaa sote-järjestöiltä kaikkineen. Mieli ry ilmoittaa kohdalleen tuollaisen luvun, eli lähtee sitä aika paljosta muustakin, juustohöyläillen. Nykyisessä tilassaan sairaanhoito ei kykene mitenkään lisäämään toimintoihin kaikkea tätä mitä järjestöt tarjoaa.
 

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensi vuonnahan lähtee 80 miljoonaa sote-järjestöiltä kaikkineen. Mieli ry ilmoittaa kohdalleen tuollaisen luvun, eli lähtee sitä aika paljosta muustakin, juustohöyläillen. Nykyisessä tilassaan sairaanhoito ei kykene mitenkään lisäämään toimintoihin kaikkea tätä mitä järjestöt tarjoaa.
Niinpä. Ehkä tämä ajattelu karuimmillaan tarkoittaa, että kuvitellaan, että ei tässä muuta ole kunhan ryhdistäydytte tai itkette ja ryhdistäydytte tai tehkää mitä lystäätte.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös