No siis täysin itsestäänselvästi leikkaukset pienituloisille menevät yksi yhteen kokonaiskulutuksen pienenemisen kanssa - vähätuloisilla tulot menevät kulutukseen käytännössä kokonaisuudessaan. Eli tältä osin hallituksen toimet todellakin syventävät taantumaa. Mutta on syytä toivoa, että jonkinlainen käänne parempaan on siltikin tulossa. Vientimailla menee parempaan suuntaan ja koronalennukset vireyttävät omaakin talouttamme. Otaksuisin että hallituskauden loppu on parempaa aikaa kuin sen alku. Mutta perusongelmiemme suhteen mitään olennaista tuskin tapahtuu: kasvu jatkunee heiveröisenä ja demografia jatkaa vääjämätöntä huonontumistaan. Tähän hallitus ei puutu, osin ei pysty, osin ei halua (ainakaan yhteinäisyytensä säilyttäen). Ajelehtimisemme ja taantumisemme jatkuu.
Vaikeaa kyllä nähdä isoa muutosta olevan tulossa ennusteluista huolimatta kun katseli tuota, että miten sekaisin Saksankin asiat tällä hetkellä on, ja hekin ampuvat itseään lisää nilkkaan vaatimalla lisää talouskuria. Teollisuus pakenee sieltäkin nyt kovaa vauhtia, ja energiassakin ovat riippuvaisia pohjoisesta sinne suuntautuvista kaapeleista, kun siinäkin keittivä itselleen sopan aikanaan. Varmasti sielläkin syyhyttäisi monia päästä venäjän kanssa taas kauppaa tekemään, ja siinä kai osasyys sille, miksi siellä nin saakelin varovaisia ollaan putte possun suututtamisessa, vaikka sekin kyllä syö Saksan uskottavuutta yhtään minkään suhteen, ja ties millaisen kriisin vielä itselleen rakentavat.
Jos meillä on yhtään laskettu kasvuarvioissa Saksan varaan, niin voipi vielä olla, että menee pahastikin metsään. Kyllä siksi olen vahvasti sitä mieltä, että EU yskii pahasti, jos vielä entisestään kiristää talouskuria tässä tilantessa, kun muutenkin on jäämässä kohta globaaliksi joutomaaksi, jos ei ala palauttamaan paljon enemmän jo täältä karannutta teollisuutta pikavauhtia takaisin, ja samalla myös ala investoimaan sellaisiin tulevaisuuden aloihin, joissa eurooppa vielä voisi olla merkittävä edelläkävijä.
Hallitukseen palatakseni, niin todellakin täällä mainitutkin vammaispalvelut, sekä lapsiin osuvat köyhyyden lisäämiset ovat niin pieni osa tuossa kakussa taloudellisesti, että tuntuvat enemmänkin arvovalinnoilta ja ihan kiusanteolta, kuin vähääkään järkeviltä teoilta mitä tulee yleiseen yhteiskunnalliseen kehitykseen sekä luottamukseen siitä samassa veneessä olemisesta. Tulevat myös merkittävissä määrin vaikuttamaan tulevaisuudessa turvallisuuteen, ja kansaa hajoittavasti yhteisten tavoitteiden suhteen.
Hallituspohja on siis täysin väärä viemään Suomea lopulta yhtään mihinkään järkevään suuntaan, ja varsinkin jos ajatellaan asioita pitkässä juoksussa eteenpäin kansan yhtenäisyyden perspektiivistä.
Pelkään kyllä ihan aidosti mm useammnkin läheiseni tulevaisuuden puolesta, mutta toki myös itsenikin jolla kuitenkin pitkä työura takana, vielä jonkin verran edessä, mutta usko myös oman elämän mielekkääseen tulevaisuuteen kateissa, kiitos hallituksen puuhastelujen.
Itsekin perussairauden -autoimmuunisairaus- omaavana ei kauhean hyvältä näytä tulevaisuus, jos tämänkaltainen arvomaailma on johtava jatkossakin.
Mitään ei osata eikä uskalleta tehdä elinkustannusten hillitsemiseksi, vaan sen sijaan ollaanvain sillä tiellä, että entistäkin enemmän joka vuoden päätteksi menee niiden kattamiseen. Kyllä se vaan kuitenkin toimiva markkinatalous tarvitsee sääntelyäkin asioissa, joilla mm elinkustannuksien kasvua hillitään. Kaikki asiat ei vaan voi olla sen absoluuttisen rahankeräämisen armoilla, ja ei varsinkaan koska mikään ei hillitse ja valvo mm markkinoiden häiriköintiä jatkuvien yrityskauppojen seurauksena.