Kyllähän jääkiekkoa pelattiin aikoinaan ulkojäilläkin silloin, kun sattui pakkasta olemaan. Mihin noita yhteiskunnan rakentamia jäähalleja tarvitaan? Palloakin voi potkia missä vain.Todistaa, että taidetta syntyy ilman valtion tukiaisiakin.
Kyllähän jääkiekkoa pelattiin aikoinaan ulkojäilläkin silloin, kun sattui pakkasta olemaan. Mihin noita yhteiskunnan rakentamia jäähalleja tarvitaan? Palloakin voi potkia missä vain.Todistaa, että taidetta syntyy ilman valtion tukiaisiakin.
Onneksihan kulttuuria ei olla lopettamassa, vaan rahoja vaan vähentämässä. Ihan kuten montaa muutakin valtion menoerää.Kyllähän jääkiekkoa pelattiin aikoinaan ulkojäilläkin silloin, kun sattui pakkasta olemaan. Mihin noita yhteiskunnan rakentamia jäähalleja tarvitaan? Palloakin voi potkia missä vain.
Onneksihan kulttuuria ei olla lopettamassa, vaan rahoja vaan vähentämässä. Ihan kuten montaa muutakin valtion menoerää.
Onneksi vaikka Purran mielestä kulttuuri onkin liian kallis luksuspalvelu. Ehkä kaikki hallituksessa eivät ole kuitenkaan aivan samaa mieltä.Onneksihan kulttuuria ei olla lopettamassa, vaan rahoja vaan vähentämässä.
Minusta on yllättävää ja positiivista, kun lääkäriliiton edustaja sanoo suoraan, että Orpon pörriäisille valtion varoista antamat uudet kelakorvaukset ovat terveydenhoidon kannalta hyödyttömiä. Niillä ei hoideta enempää potilaita, jonot eivät lyhene ja jo aiemmin yksityisiä terveyspalveluita käyttäneet potilaat saavat nyt palveluita halvempaan hintaan valtion rahalla. Rahaa Orpon hallituksella näyttää olevan, kun se menee hallituksen kannalta oikeaan osoitteeseen.Ketkä hyötyvät Kela-korvausten muutoksista? | Ylen aamu
Hallitus ajaa eteenpäin kokeilua, jossa yli 65-vuotiaat pääsevät yksityiselle yleislääkärille samalla hinnalla kuin julkiseen terveydenhuoltoon. Kela maksaa kulut, jotka ylittävät terveyskeskusmaksun ja mukana kokeilussa oleville lääkäriasemille asetetaan hintakatto. Kelan tuoreiden tietojen...areena.yle.fi
Yle aamussa oli hyvä keskustelu 65 vuotiaiden pilottikokeilusta. Tuossa tuli monta hyvää pointtia esille miten rahalle saa vastinetta lisääntyneen terveyden muodossa ja toisaalta mitä riskejä mallissa on. Parhaimmillaan malli tuo selkeää hyötyä kokonaisuuteen (mm. omalääkärimallin onnistunut käyttöönotto) ja huonoimmillaan johtaa selkeästi huonompaan tilanteeseen.
Nostaisin erityisesti tuon lääkäriliiton edustajan näkemyksen (n. 7.38 kohdasta eteenpäin) jossa konkretian kautta avataan miten yli 65 vuotiaiden terveyskäynnit ja kustannusrakenne eri skenaarioiden valossa voivat toteutua.
No alkuun voi hallitus purkaa niitä himmeleitä, ja lopettaa vastuun siirtelemisen milloin minnekin. Siitä se tehokkuus kasvaa.Tämä on todellisuutta ja siitä pitää olla huolissaan. Koulutuksesta ja opiskelijoilta leikkaamalla tilanne ei ainakaan parane. Palkkatasossa emme enää ole juuri itäisen Euroopan maita paljoa edellä.
Investointeja kasvuun ja niille tukea sekä toimintaympäristöön selkeyttä. Sitä kaivataan. Vihreän siirtymän hankkeissa on valtava potentiaali niin tänne sijoitettavien laitosten yms. osalta, kuin myös vientiin tähtäävän teknologian osalta.
Nämä investoinnit vaatii rahaa, joka tuottaa kyllä ajan mittaan. Tämä tapahtuu yrityksissä.
Miten hallitus voi asiaan vaikuttaa? Vastaus on toimintaympäristön luominen. Niin kysynnän, koulutetun työvoiman, tukien osalta. Lisäksi ilmapiirin ja asioiden ennakoitavuuden osalta.
Ei kun vaan maakunta sun muut himmeli nurin sen terveydenhuollon suhteen, ja sitten hoitajista sekä lääkäreistä, sekä koodareista porukka luomaan se uusi malli, ja rahoituksesta vastaa Valtio, eikä siis mitkään kuntahimmelit.
Toki meillä on ongelmia myös palvelutasossa. Juuri eilen eräs SDP:n kansanedustaja totesi lehdistössä kuinka kauheaa on kun lääkärin tulee tehdä potilastyötä yksityisellä puolella 40 tuntia viikossa. Vastaavaan suuntaan eräs tuttu lääkäri totesi ettei voisi tehdä töitä yksityisellä puolella kun erikoislääkärinä pitäisi ottaa vastaan flunssapotilaita jos erikoishoitoa vaativia potilaita ei ole. Totesi, että julkisella puolella tekee 1-2 potilasta päivään eikä ole hänen hommansa erikoislääkärinä hoitaa flunssapotilaita. Tässä korostuu suomalainen palvelutaso, mutta myös se meidän yhteiskunnan tehottomuus. Näillä hoitojonoilla rahat menee sellaiseen, että erikoislääkärit pyörittelevät peukaloitaan työpaikalla. En tiedä kuinka iso apu se sinne päivystykseen olisi jos potilaita ohjattaisiin myös erikoislääkäreille. Oletan kuitenkin, että tällaisesta voisi olla valtava apu.
Taiteen kieltäminen ja sensuroiti olisi kyllä lopun alkua. Ihan kyllä suurin osa päättäjistä on saanut siitä osansa. En ymmärrä miten poliittista/kantaaottavaa taidetta verrataan turpaanvetämiseen?
On myös eri asia millaista retoriikkaa poliitikko käyttöä työssään kun joku tavan kansalainen tai taiteilija.
Tämä on yksi niistä typerimmistä leikkauskohdista mitä hallitus on tehnyt tällä hallituskaudella.Onneksihan kulttuuria ei olla lopettamassa, vaan rahoja vaan vähentämässä. Ihan kuten montaa muutakin valtion menoerää.
Mun mielestä tuo on taasen yksi tämän hallituksen vähiten haittaa aiheuttavista leikkauskohteista.Tämä on yksi niistä typerimmistä leikkauskohdista mitä hallitus on tehnyt tällä hallituskaudella.
Ja leikkaus taitaa olla kolmisen prosenttia kulttuurin saamista rahoista. Keskustelua kun on seurannut niin luulisi että leikataan vähintään puolet budjetista.Mun mielestä tuo on taasen yksi tämän hallituksen vähiten haittaa aiheuttavista leikkauskohteista.
Ja leikkaus taitaa olla kolmisen prosenttia kulttuurin saamista rahoista. Keskustelua kun on seurannut niin luulisi että leikataan vähintään puolet budjetista.
Sivusta huutelua sen verran, että 60 miljoonaa on iso kasa rahaa silloin jos sitä ei muutenkaan liikaa ole.Ja koko leikkaus kulttuuriin ja opetukseen on muistaakseni luokkaa 60 miljoonaa. Kun OPM:n budjetti oli luokkaa 8 mrd, leikkaukset ovat yhteensä alle prosentin.
Oppositio ei vahingossakaan tätä kerro.
Hieman harhaanjohtavaa verrata leikkausta koko opetus- ja kulttuuriministeriön budjettiin. Tuosta 8 miljardista kun ei kaikki tietenkään mene kulttuurille. Tämän toki tiesitkin.Ja koko leikkaus kulttuuriin ja opetukseen on muistaakseni luokkaa 60 miljoonaa. Kun OPM:n budjetti oli luokkaa 8 mrd, leikkaukset ovat yhteensä alle prosentin.
Oppositio ei vahingossakaan tätä kerro.
Anyways, kasvu, kasvu, kasvu. Se nyt vaan on se avain, ja huonolta näyttää lähitulevaisuuden suhteen. Taantuma ehkä päättyy hentoisen fragiilisti ensi vuoden kuluessa, mutta hallituksen laskelmat ovat perustuneet ihan eri oletuksille. Taantuman piti päättyä viimeistään tänä syksynä ja kääntyä merkittävään kasvuun jo alkuvuodesta.
Lopputuloksena julkisen talouden vaje ei ole pienenemässä yhtään mihinkään kuten hyvin tiedämme, samalla kun sote-alueiden reaalinen alijäämä (vs Marinin hallituksen kuten myös nykyisen unelmahöttö-projektiot) entisestään vääjäämättömästi kasvaa. Samalla kun demografia jatkaa vääjämätöntä kurjistumistaan. Notta pitäisikö miettiä jotain ihan uusia juttuja, uusia ratkaisuja, jotain positiivisuutta ja aktiivisuutta? Vai jatketaanko vaan tätä tulessa makaamista?
Anyways, kasvu, kasvu, kasvu. Se nyt vaan on se avain, ja huonolta näyttää tulevaisuuden suhteen. Taantuma ehkä päättyy hentoisen fragiilisti ensi vuoden kuluessa, mutta hallituksen laskelmat ovat perustuneet ihan eri oletuksille. Taantuman piti päättyä viimeistään tänä syksynä ja kääntyä merkittävään kasvuun jo alkuvuodesta.
Lopputuloksena julkisen talouden vaje ei ole pienenemässä yhtään mihinkään kuten hyvin tiedämme, samalla kun sote-alueiden reaalinen alijäämä (vs Marinin hallituksen kuten myös nykyisen unelmahöttö-projektiot) entisestään vääjäämättömästi kasvaa. Samalla kun demografia jatkaa väistämätöntä kurjistumistaan. Notta pitäisikö miettiä jotain ihan uusia juttuja, uusia ratkaisuja, jotain positiivisuutta ja aktiivisuutta? Vai jatketaanko vaan tätä tulessa makaamista?
Sen takia varmaan kun se vaan nyt on, noin taloudellisesti, poliittisesti ja yhteiskunnallisesti. Tässä muuten about suoraan siteeraan tai vähintään kanavoin Mauno Koivistoa, tuota inhorealistia. Anyways, juuri nyt ei kauhean hyvältä näytä tässä maassa. Ehkäpä sitten piankin suunta jotenkin ihmeellisesti kääntyy jonkun näkymättömän käden kautta.Kasvuhan kyllä on läääkkeistä paras.
Sen takia varmaan kun se vaan nyt on, noin taloudellisesti, poliittisesti ja yhteiskunnallisesti. Tässä muuten about suoraan siteeraan tai vähintään kanavoin Mauno Koivistoa, tuota inhorealistia. Anyways, juuri nyt ei kauhean hyvältä näytä tässä maassa. Ehkäpä sitten piankin suunta jotenkin ihmeellisesti kääntyy jonkun näkymättömän käden kautta.
En puhuisi laiskasta ja mukavuudenhaluisesta kansasta silloin, kun oikeita työpaikkoja ei ole likikään kaikille työttömille tarjolla. Vai ajatko takaa jotain Intian mallia, että joka kadunkulmassa on kengänkiillottajia tai sörsselien keittäjiä ruuhkaksi asti.Minulle on muodostunut sellainen pelkkään mutuun perustuva ei tieteellinen näkökulma, josta en pääse eroon. Minun mielestäni tämä ennen työteliäisyydestään tunnettu, ahkera kansa, joka maksoi jopa kaikki sotakorvaukset Neuvostoliitolle säntillisesti on kovin paljon muuttunut. Niin hyvä kuin hyvinvointivaltio mallina onkin, niin se on myös samalla passivoiva. Olemme tottuneet liian hyvään ja näemme vain kaikkialla oikeuksia velvollisuuksien sijaan. Huomaamatta meistä on tullut kansakuntana yksinkertaisesti laiska ja mukavuudenhaluinen. Ja tämä ympäristö ei ruoki sitä kaivattua kasvua.
En puhuisi laiskasta ja mukavuudenhaluisesta kansasta silloin, kun oikeita työpaikkoja ei ole likikään kaikille työttömille tarjolla. Vai ajatko takaa jotain Intian mallia, että joka kadunkulmassa on kengänkiillottajia tai sörsselien keittäjiä ruuhkaksi asti.
Eli jokainen huolehtii itsestään keinolla minkä parhaaksi näkee. Se olisikin sellaista meininkiä sitten, että hävettäisi enemmän kuin mikään Eu:n tarkkailuluokka.
Niin hyvä kuin hyvinvointivaltio mallina onkin, niin se on myös samalla passivoiva. Olemme tottuneet liian hyvään ja näemme vain kaikkialla oikeuksia velvollisuuksien sijaan. Huomaamatta meistä on tullut kansakuntana yksinkertaisesti laiska ja mukavuudenhaluinen. Ja tämä ympäristö ei ruoki sitä kaivattua kasvua.
Olen ollut työelämässä viidellä vuosikymmenellä ja minustakin suomalaiset työntekijät ovat paljon muuttuneet, parempaan suuntaan. Menneillä vuosikymmenillä oli erilaisia maan tapoja, jolloin läpi silmien katsottiin mm. epäpätevyyttä, laiskottelua ja juopottelua työaikana. Työtahti oli ennen monissa töissä paljon rauhallisempi ja vähemmän stressaava. Töitä sai helposti ja työsuhteet olivat pitkiä, jos työntekijä niin halusi.Minun mielestäni tämä ennen työteliäisyydestään tunnettu, ahkera kansa, joka maksoi jopa kaikki sotakorvaukset Neuvostoliitolle säntillisesti on kovin paljon muuttunut.