Petteri Orpon hallitus

  • 1 145 100
  • 14 748

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seksuaalinen suuntautuminen ei ole ideologiaa.

Mutta siitä olen huolissani, jos joku SETA:n transaktivisti tuputtaa lapsille ja nuorille, että nämä olisivat syntyneet väärän kehoon, ja että sukupuolta voisi vaihtaa. Tälläinen propaganda on vaarallista nuorille, vielä kehittymättömille aivoille. Nämä SETA:t ja muut vastaavat järjestöt ovat aiemminkin pyrkineet liioittelemaan ja osoittamaan, että transsukupuolisia ja sukupuolestaan epävarmoja olisi enemmän kuin heitä todellisuudessa on. Heidän agendaansa kun kuitenkin hyödyttää, mitä enemmän ”jäseniä” heidän yhteisössään on. Jäseniä siis on pyrittävä ”rekrytoimaan”, ja mikäs sen parempi paikka kuin koulu ja epävarmat lapset.
No on täsdä toki pointtia, mutta oletan ettei näissä asioissa lähestytään ketään ns liian aikaisin.
Sen jälkeen taas tullaan siihen, että seuraavilla portailla on se järki päässä, ja ketään ei leikellä ennenkuin riittävä psykologinen analysointi on suoritettu, ja lukuisia keskusteluita käyty eri ammattilaisten kanssa, joten en heti lähtisi pelkäämään tällaista "rekrytointia".

Mutta jos sellainen todeksi osoittautuu, niin on syytä alkaa tarkastelemaan demokratiaa hyvin kriittisesti, ja myös enemmänkin tarkastella erilaisia salaliittoteorioita uudemman kerran.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
No on täsdä toki pointtia, mutta oletan ettei näissä asioissa lähestytään ketään ns liian aikaisin.
Sen jälkeen taas tullaan siihen, että seuraavilla portailla on se järki päässä, ja ketään ei leikellä ennenkuin riittävä psykologinen analysointi on suoritettu, ja lukuisia keskusteluita käyty eri ammattilaisten kanssa, joten en heti lähtisi pelkäämään tällaista "rekrytointia".

Mutta jos sellainen todeksi osoittautuu, niin on syytä alkaa tarkastelemaan demokratiaa hyvin kriittisesti, ja myös enemmänkin tarkastella erilaisia salaliittoteorioita uudemman kerran.

Seta ilmoittaa sivustollaan, että sukupuolen muuttaminen tulisi ulottaa myös lapsiin. Onko lapsen aivot riittävän kehittyneet tuollaisen päätöksen tekemiseen?
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Se ei ole myöskään keneltäkään pois jos he eivät tule ja koulussa keskitytään siihen mikä sen tarkoitus on. Edelleenkin aliarvostat muita ihmisiä ja heidän ajatuksiaan elämästä sillä perusteella että seksuaalivähemmistöt olisivat jotenkin erikoisasemassa tuodakseen tarinaansa julki. Koet varmasti voimakkaasti että heillä on jotenkin tärkeämpää sanottavaa kuin muilla, mutta valitettavasti näin ei vain ole kaikkien silmissä.
Eivät he missään erikoisasemassa ole. Se on sitä tietoisuuden lisäämistä ja sitä kun asiasta puhutaan koulussa niin sitten osaa ehkä käydä sitä omaa päänsisäistä keskusteluaan ja keskustella vaikkapa vanhempien kanssa. Niin kuin tavalliset ihmiset - toivottavasti kykenevät

Toki, jos kotona on toitotettu pienestä pitäen, että "saa muuttaa heti helvettiin, jos homoksi alkaa!", niin olisihan se silloin hyvä homma, jos olisi jokin taho kenen kanssa asiasta jutella. Jotkut ihan oikeasti vielä ovat sitä mieltä, että kyseessä on oma valinta...
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Ja totuus on sitten se, että Setan sateenkaarioppituntien materiaalit ovat samansuuntaisia Opetushallituksen materiaalien kanssa. Seta on vain otettu tukemaan oppimista ja opettajia.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Välillä kyllä aikuisena ihmisenä pyörittelee silmiään, kun seuraa tätä keskustelua.

Newsflash:
Opetussuunnitelma on poliittinen sekä ideologinen teksti.

Opetussuunnitelma ohjaa opettajan toimintaa monessa asiassa ja antaa vastauksia yleisesti opetukseen liittyen erittäin korkealla perspektiivillä. Mitä tarkoitan korkealla perspektiivillä? Suunnitelma antaa jonkinlaiset raamit, jonka puitteissa opettaja voi yksilöllisesti ja kollektiivisesti paikallistasolla tehdä ratkaisuja. Nämä raamit ovat erittäin leveät ja abstraktit.

Mitä opetussuunnitelma EI sisällä:

1) velvoittavia lakeja, jossa opetus pitää toteuttaa tietyn mallin mukaisesti.
2) yksittäistapauksia ohjaavia käytänteitä.

Mihin se opetussuunnitelma perustuu?
Sen tavoitteena on antaa tieteellisen arvioinnin läpäissyttä tietoa opettajalle sekä kaikille muille sidosryhmille siitä, millaisia asioita meidän yhteiskuntamme on pitänyt oppimisen arvoisina elämäntaitoina.

Opetussuunnitelmassa ei myöskään anneta ohjeistusta siihen, miten opettajan oma vakaumus sekä oma ideologia saa näkyä opetuksessa. Opettaja on yksi toimija luokissa ja toimii sen roolin pohjalta.

Nyt jos tulemme siihen keskusteluun, että pitääkö koulussa opettajan opettaa ylipäätään mitään vähemmistöjen asioihin liittyviä asioita, niin alamme olla siinä fundamentaalisessa opettamisen syvässä ytimessä.

Jos sinä pystyt itse siellä kotona esittämään esimerkiksi seuraavat asiat:

1) suvaitsevaisuudesta erilaisia ihmisiä kohtaan on merkittävää haittaa oppilaalle nykyaikaisessa suomalaisessa yhteiskunnassa.
2) opettajalla on oikeus omassa roolissaan määritellä esimerkiksi sellaisia asioita kuten kehen saa ihastua, kenen kanssa saa seurustella sekä millaisia perheitä meillä on Suomessa, ja tämä näkemys pitää perustua jollakin tavalla "kulttuuriin ja perinteisiin"

Koululaitos tarjoaa oppilaille monenlaista:
se tarjoaa esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumia, se sallii uskonnolliset päivänavaukset sekä se sallii erilaisia vierailuja esim. muista maista, myös Euroopan ulkopuolelta. Mikä oikeus siellä kotona on määritellä on, ketä koulu saa kutsua ja mistä?

Joillakin ihmisillä tuntuu olevan suuria vaikeuksia hyväksyä yhteiskunnan moninaisuutta. Menemme tulevaisuudessa kansakuntina, yksilöinä sekä yhteisönä entistä enemmän sekaisin, koska kaikkialla maailmassa liikutaan ja siirrytään. Siitä, että tulemme toimeen ja kunnioitamme kaikenlaisia ihmisiä eri lähtökohdista, ei ole yhdellekään oppilaalle minkäänlaista haittaa.

Sen sijaan samaa en voi sanoa huoltajista enkä vanhemmista. Asenteelliset, aggressiiviset ja katkerat vanhemmat monistavat asenteensa suoraan lapsiin. Oma ahdasmielisyys ja kapea maailmankuva pakkosyötetään kotona jälkikasvulle ja sen jälkeen normalisoidaan tätä ajattelua. Ihmisten erilaisuutta väheksyvä jonkinlaisen oman elämän normalisoinnin kautta on paljon haitallisempaa lapselle kuin se, onko koulussa SETA kerran vuodessa kertomassa sateenkaariperheistä. Kerran vuodessa, 1x 45 min, yleensä 1x 30 min. Siinä ajassa ei muuteta kuin pieni murunen siitä, että asenteellisten vanhempien kanssa lapset viettävät vuosia elämästään.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Laitetaan nyt vielä opetusministerin kommentit tästä aiheesta ja hallitukselle papukaijamerkki.

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kuittaa saamansa kirjallisen kysymyksen sukupuolineutraalin ideologian poistamisesta kouluista toteamalla, ettei se johda hallituksen sisällä minkäänlaisiin toimenpiteisiin.

– Päinvastoin tilanne on se, että meidän on tehtävä enemmän, mitä tulee tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen, Henriksson sanoo.



 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Usein tällaiset kannanotot, henkilöimättä niitä nyt sinuun, tulevat ns. opetusalan ulkopuolelta. Valmistuneena opettajana koen tarvetta ottaa tähän kantaa yksityishenkilönä, joka toimii opetusalalla.

Ensimmäiseksi:

Ei ole olemassa ideologioista vapaata opettamista, koska opettaminen on aina ideologisesti latautunutta. Ei ole olemassa yhtä, kaiken kattavaa, ja yksiselitteistä tapaa opettaa. Opettaja ei voi opettaa koskaan oman persoonansa ulkopuolella, vaan opettaminen on myös subjektiivisesti latautunutta toimintaa.

Oppilaille tulisi tarjota mahdollisimman laaja kattaus erilaista opetusta, jolloin he voivat itsenäisesti poimia opetuksesta merkityksellisiä asioita. Ja se aina itsessään vaikuttaa siihen, miten paljon tähän on ideologista latausta mennyt sisään. Esimerkiksi historia ei koskaan ole yksiselitteinen totuus, vaan se on aina jollakin tavalla ideologisesti latautunutta. Se, mitä koulu kertoo esimerkiksi Suomen historiasta, se on hyvin paljolti ideologisesti latautunutta.

Miten koulu pidetään kouluna? Onko olemassa jokin yksittäinen määritelmä, joka on koulua ja mikä ei sitä ole? Ja jos koulussa ei esimerkiksi puhuttaisi seksuaalisesta suuntautumisesta ollenkaan, niin olisiko koulu silloin enemmän koulu? Mitä ja millaista ideologiaa koulu tai opettaja tuputtaa oppilaalle kertomalla, että yhteiskunnassa on homoseksuaaleja ja kaksi aikuista saman sukupuolen edustajaa voivat elää samanlaisessa suhteessa keskenään kuin esimerkiksi mies ja nainen?

Biologiassa olen pitänyt luontevana jakona koulussa jakaa sana sukupuoli kahteen: sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti. Sukupuoli on biologinen, joka on kaksijakoinen. Sukupuoli-identiteetti ei ole kaksijakoinen, vaan laajempi.

Yleensä koulussa näkyy enemmänkin asioiden toinen puoli: lapset eivät ole näissä keskusteluissa lainkaan tyhmiä eikä heillä yleensä ole asioihin voimakasta tai palavaa mielipidettä, jota ovat jo oppineet pitämään ainoana oikeana. Sen sijaan se, mikä vuotaa kouluun, on vanhempien asennemaailma.

Karkeasti koulussa kyllä huomataan se, jos opettajalla on ideologiaa ja kaikenlainen täysin normaali opetustyö ilman minkäänlaista tunnuksellista sisältöä leimataan nopeasti ideologiseksi ulkopuolella ja todetaan, että opettaja toimii väärin. Se, mikä monista kodeista kuitenkin puuttuu, on sitten se oma peili. Kuka siellä kotona opettaa lapselleen omia mielipiteitään tosina ja ainoina oikeina vaihtoehtoina ja kuka se onkaan, joka sitten koulussa syyttää opettajaa, joka ei näitä samoja mielipiteitä jaa ja pyrkii opettamaan ne kahtena erilaisena näkökulmana.

Jos joskus opettajana haluaisin ostaa joihinkin koteihin lahjan niin varmasti veisin monelle vanhemmalle peilin. Opettajaan projisoidaan omia tunteita ja monella ne omat tunteet koulusta ovat jääneet ainoiksi oikeiksi tunteiksi elämään.
Hyvä viesti. Vanhemmat eivät nykyään valitettavan useinkaan halua itse ottaa vastuuta lapsensa kasvattamisesta, mutta hyvin ketterästi regoivat kaikkeen mikä koulussa ei miellytä, tai loukkaa heidän lapsensa oikeuksia tahi sitä aatemaailmaa jota yrittävät lapsen kurkusta purematta alas työntää.

Hyvin on koulussa työskennellessäni tullut siis esiin, se miten lapset jo alaluokilta asti ovat hyvin tietoisia oikeuksistaan, mutta velvollisuuksistaan ei juurikaan yhtään mitään.

Monelle opettajalle siis on jo alusta saakka todella vaikeaa saada aikaan sitä "ryhtiä" opetukseen, sillä asennemaailma on jo tuossa iässä hyvin syvällä lasten mielissä. Siksi jo tässä vaiheessa moni vierastaa kaikkea sellaista, mikä ei sovi siihen vanhempiensa "kannustamaan" asennemaailmaan.

Moni lapsista myös purkaa elämänsä tyhjyyttä ja epävarmuuksia, tai kuvittelemaansa erityisasemaasa jo alkuluokilta asti, joka näkyy jo heti lähdössä melko vakavinakin käytöshäiriöinä. Uskomattomia kohtaamisia siis on tullut koulussa koettua, ja osin tuntuukin jo siltä, että ne lasten oikeudet ovat menneet jopa aavistuksen liian pitkälle ajottain. Tästä kuitenkin uskon, että lainaamani kirjoittaja osaa vielä paremmin kertoa.

Hyviäkin asioita oli toki havaittavissa, eli monilla lapsista oli sellainen hyvin solidaarinen asenne elämään, ja olivat valmiita jakamaan asioita muiden kanssa, jos sillä itsellä oli enemmän. Oli jopa hienoa seurata tätä kehityssuuntaa, jossa jakaminen oli enemmän arvossaan, kuin se ahneus. Tuli mieleen, että jos tätä ei pilata tässä matkalla, niin tulevaisuus voi olla joppa hieno, jos tällaiset ihmiset ovat joskus johtamassa tätäkin maata.
Tulikin tunne, että häiriköt ja nämä erityisyytensä kukkuloilla ratsastelevat lapset ovat pienenvä määrä, ja esim omana aikoina näitä "häiriköitä" oli paljon enemmän. Mutta tästäkin varmaan @peterra :lla on enemmän kokemusta ja dataa ongelmien suhteellisesta määrästä vs aiemmin.

Hyvin toit esiin, että opettajallakin varmasti on jokin ideologia, ja sitä on varmastikin melko mahdotonta pitää täysin ulkona siitä opetustyön sisällöstä, mutta toisaalta taas lähtökohtaisesti voidaan ajatella opettajien olevan enemmänkin humanisteja, joka kuitenkin kallistaa sitä ideologiaa enemmän sellaisen tasa-arvoisuuden suuntaan, joka eittämättä vanhoja tapoja paremmin palvelee tulevaisuutta kaikkien kohdalla.

Sellainen antaa tilaa erilaisille mielipiteille, ja luo keskustelua jo melko nuortenkin kohdalla. Kaikkea ei siis enää vain tuutata kalvosulkeisilla, vaan enemmän vuorovaikutetaan kuin ollaan vain auktoriteetteja.
Näihin tietenkin vahavsti toisenlaisen ideologian omaavat vanhemmat reagoivat ja täyttävät sitten vaikkapa sen Wilman viesteillä, joita opettaja sitten saa vapaa-aikansa täytteeksi käsitellä.

Sainpa nähdä -tai paremminkin kuulla- senkin, kuinka opettajan henkeä aivan suorasti uhattiin, kun ei vanhempia miellyttänyt pikku kultansa "koulumenestys".

Siksi onkin käsitys, että tänä päivänä vanhemmilla on enemmän ongelmia kuin niillä lapsillaan olisi ilman niitä vanhempia. ja jotta kuaan ei taas loukkaannu, kuten tapana usein on, niin tietenkään ei ole yleistys, mutta ainakin ollut ihan selkeästi näkyvissä tuolloin, kun koulussa työskentelin eri luokkatasojen kanssa.

Tästä syystäkin joskus totesin, että jokaisen vanhemman pitäisi joutua olemaan vaikkapa pari viikkoa opettajana koulussa, ja katsoa, että kuinka monella pinna kestää tuossa ikeessä. Nostan siis vilpittömästi hattuani opettajille, suon isomman palkankin, ja ehdottomasti sen pitkän kesälomankin. Tokihan se loma kuitenkin kuuluisi sille, joka sen työnkin on tehnyt, eikä sille viranhaltijalle, jos ei edes paikalla ole ollut. Mutta se onkin taas kokonaan toinen asia se.
 

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvin tuntuu hallituksen strategia puksuttavan onnistuneesti eteenpäin.

Hallituksen toimenpiteet aiheuttivat täysin odotetusti lakon. Nyt Orpon on hyvä käyttää lyömäaseenaan lakon aiheuttamia taloudellisia menetyksiä uusia leikkauksia ja uudistuksia perustellessa.

Seuraavana vuorossa lakko-oikeuden rajoittaminen ja paikallinen sopiminen. Nämä pusketaan läpi vaikka väkisin.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
HS Ympäristö | Halvempaa ja nopeampaa kuin piippujen tulppaaminen – miksi näitä konsteja ei käytetä?: HS Ympäristö | Halvempaa ja nopeampaa kuin piippujen tulppaaminen – miksi näitä konsteja ei käytetä?

Jos välillä jotain muutakin asiaa, kun lakkoja. Hallituksen aiheet tulpata Suomen savupiiput ovat muuten ihan täyttä höpöhöpöä. Tuo tulisi halvimmillaankin maksamaan satoja miljoonia ja mitään edellytyksiä sen tekemiseen ei ole. Edellinen hallitus oli ihan vitsi ympäristöasioissa ja tämä hallitus vetää vielä enemmän läskiksi sen kanssa.
 

Alejandro

Jäsen
Viestintätoimisto: Moro Petteri! Pistätkö x:ään jotain hyvää pöhinää, kun näyttää tuo kansa jakaantuvan kahtia?
Petteri: Moro! Eipä mitn. Justiin Riikan, Willen, Arton ja muiden kanssa keksittiin, että aletaan tykitellä näitä excel-taulukoita nettiin.
Viestintätoimisto: Jes hyvä!



En ymmärrä. Mikä tässä on varsinaisesti ongelmana? Jos Orpo laittaisi vaikka jotain "Yhdessä tässä ohjataan Suomi-laivaa paremmille vesille" -tasoista höpönlöpöä, niin siitä vasta varmaan kritisoitaisiinkin.

Teet niin tai näin, niin vastustajien mielestä kaikki menee aina väärinpäin. Ja ei koske vain Orpoa, vaan pääministeri-instituutiota ihan yleisestikin. Näkihän sen Marininkin kohdalla. Ja oli Sipilästä mitä mieltä tahansa, niin koko kansan kusitolppa -termi kuvaa hyvin pääministerin tehtävänkuvaa.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
En ymmärrä. Mikä tässä on varsinaisesti ongelmana? Jos Orpo laittaisi vaikka jotain "Yhdessä tässä ohjataan Suomi-laivaa paremmille vesille" -tasoista höpönlöpöä, niin siitä vasta varmaan kritisoitaisiinkin.

Teet niin tai näin, niin vastustajien mielestä kaikki menee aina väärinpäin. Ja ei koske vain Orpoa, vaan pääministeri-instituutiota ihan yleisestikin. Näkihän sen Marininkin kohdalla. Ja oli Sipilästä mitä mieltä tahansa, niin koko kansan kusitolppa -termi kuvaa hyvin pääministerin tehtävänkuvaa.
Noh. Kyseessä on vain arvioita, joita jotkut jopa vertaili Marinin hallituksen toteutuneisiin lukuihin. Samalla työllisyys kyykkää huolella koko maassa. Myönnän toki, että katselen sivuvasemmalta huvittuneena tuota Kokoomuksen päälleliimattua viestintää.

Kerkesin jo poistaa koko viestin, vaan voihan tuosta keskustella.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Aloitetaan vaikka siitä, että valehteleeko Orpo tuossa viestissä?
Tuskin se tuossa ainakaan tietoisesti valehtelee, mutta aika paljon jatkokysymyksiä tuosta herää alkaen siitä, että uskooko Petteri ihan oikeasti noihin lukuihin. Kiinostaa kyllä että mihin nuo työpaikat on oikeasti syntymässä ja kuka tai ketkä niihin ovat menossa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tuskin se tuossa ainakaan tietoisesti valehtelee, mutta aika paljon jatkokysymyksiä tuosta herää alkaen siitä, että uskooko Petteri ihan oikeasti noihin lukuihin.
Ilmeisesti uskoo, kun on tuollaisen julkaisun tehnyt. Tuskin kyseessä on hänen oma laskelmansa. Kritiikki kohdistui viestintään, joten jotain siinä on siis pielessä. Jos viestin sisältö on väärin niin se on helppo osoittaa, mutta jos ongelma on joko viestinnän tapa tai jopa se, että kuka viestin lähettää, niin silloin se varsinainen ongelma on vastaanottavan tahon oma.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ilmeisesti uskoo, kun on tuollaisen julkaisun tehnyt. Tuskin kyseessä on hänen oma laskelmansa. Kritiikki kohdistui viestintään, joten jotain siinä on siis pielessä. Jos viestin sisältö on väärin niin se on helppo osoittaa, mutta jos ongelma on joko viestinnän tapa tai jopa se, että kuka viestin lähettää, niin silloin se varsinainen ongelma on vastaanottavan tahon oma.
Nuo "työllisyyslaskelmat" on VM:ssa hutaistu kännissä tupakkiaskin kanteen - ei noita vaikutuksia yksinkertaisesti voi vaan arvioida mitenkään järjellisesti. Eli jos työttömien pitää hakea 15 työpaikkaa kuussa eikä 12 niin siitä seuraa laskennallisesti 833,25 uutta työpaikkaa/työllistä jne... Koskee kaikkien hallitusten toimia, ei vain tämän nykyisen.

edit: Eli paljon parempi olisi puhua "suuntaa antavista työllisyysvaikutus-arvioista"
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Nuo "työllisyyslaskelmat" on VM:ssa hutaistu kännissä tupakkiaskin kanteen - ei noita vaikutuksia yksinkertaisesti voi vaan arvioida mitenkään järjellisesti.
Ok, tuo oli minulle uutta tietoa. Voi perhana kun meillä on paska hallitus eikä kukaan puutu siihen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ok, tuo oli minulle uutta tietoa. Voi perhana kun meillä on paska hallitus eikä kukaan puutu siihen.
No, veikkaan että esim @Cobol :illa on hieman erilainen näkökulma, mutta totuus yksinkertaisesti on, ettei vain voi olla mitään eksaktiutta edes vähän sinne päin, eikä näitä siis voi mitenkään mitata edes jälkikäteen (hukkuvat täysin työllisyyden muuhun vaihteluun) - ja kun ei voi mitata niin ei vaan voi puhua "laskelmista" vaan arvioista.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
VM:n laskelmathan tulevat koko ajan alaspäin, kun tarkistavat (jos tarkistavat) ristikkäisvaikutuksia.
Huolestuttaisi, jos ne pysyisi muuttumattomina, kun olosuhteet työmarkkinoilla on melkoisessa myrskyssä. Mutta ilmeisesti et näe tarvetta kiistää tuon kyseisen viestin sisältöä?
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Huolestuttaisi, jos ne pysyisi muuttumattomina, kun olosuhteet työmarkkinoilla on melkoisessa myrskyssä. Mutta ilmeisesti et näe tarvetta kiistää tuon kyseisen viestin sisältöä?
Onko ne absoluuttinen totuus? Ei.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Nuo "työllisyyslaskelmat" on VM:ssa hutaistu kännissä tupakkiaskin kanteen - ei noita vaikutuksia yksinkertaisesti voi vaan arvioida mitenkään järjellisesti.

No, veikkaan että esim @Cobol :illa on hieman erilainen näkökulma, mutta totuus yksinkertaisesti on, ettei vain voi olla mitään eksaktiutta edes vähän sinne päin, eikä näitä siis voi mitenkään mitata edes jälkikäteen (hukkuvat täysin työllisyyden muuhun vaihteluun) - ja kun ei voi mitata niin ei vaan voi puhua "laskelmista" vaan arvioista.

Joo, kyllä niistä arvioista tietoa on. Samoissa juomingeissa missä Orpo, Purra & VM vaikuttavuuslukuja arpoivat, oli mukana myös SDP:n Lindtman. Jälkimmäinen pyysi, että SDP:n vaihtoehtoiset laskelmat työllisyysvaikutuksista voitaisiin jotenkin unohtaa kun ne menivät miinukselle. Tuppurainen täydesi, että tehtävä oli liian vaikea luoda vaihtoehtoinen etenemistapa hallituksen esityksille. Juotiin lisää ja päätettiin, että SDP:n vaihtoehdosta ei puhuta enää koskaan ja sen takaamiseksi Lindtman häviää vähäksi aikaa julkisuudesta. Näin myös tapahtui.

Sinänsä veli mjr on aivan oikeassa. Hallitusten arviot tai laskelmat erilaisten toimien vaikutuksesta ovat aina vain arvioita. Ja jonkin verran niitä seuranneena, usein hallitusten kannalta positiiviseen suuntaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Jotenkin vaan ihmetyttää tämänkin palstan politiikka-ketjuja lueskellessa, että yllättävän moni ei edelleenkään ymmärrä Suomen nykyistä taloudellista tilannetta ja mikä siihen on johtanut. Ei se vaan voi mennä niin, että jaetaan kaikkea kivaa kaikille, kun ei ole mistä jakaa ja se loputon velanottokaan ei ole mikään oikotie onneen, vaan päinvastoin.

Joku päivä sitten luin Iiro Viinasen haastattelun ja hänkin oli sitä mieltä, ettei entiseen malliin voi jatkaa tai sitten koittavat todella karut ajat ja hän sen tietää varmasti kokemuksesta. Nyt on viimeinen mahdollisuus ajaa näitä uudistuksia läpi tai sitten sen tekee joku muu meidän puolesta ja siinä ollaan sitten jo vakavan äärellä.

Kaikkeahan voi vastustaa ja yleisin argumentti tuntuu olevan, kun persut sitä, persut tätä ja Orpokin on ihan tyhmä. Persut muuten ovat Liike NYT:n ohella nykyisistä eduskuntapuolueista vähiten syyllinen tähän nykyiseen jamaan, vaan ne suurimmat syylliset löytyvät ihan muualta. Itse ainakin nostan hattua Orpolle, Purralle ja muulle hallitukselle, että ottavat tämän tilanteen sen vaatimalla vakavuudella. Vaikea heitä on tässä ainakaan syyttää ilmaisten irtopisteiden keräilystä, kun ovat valmiita ottamaan iskuja sekä haukkumisia vastaan. Eiväthän nämä päätökset mukavia ole, mutta jossain vaiheessa olisi hyvä näiden kaikesta vinkujienkin miettiä ihan tosissaan, mikä on realismia ja mikä pilvilinnoissa elelyä. Meneillään olevat lakotkin maksavat joka päivä suuren summan rahaa ja ei niitäkään menetyksiä hetkessä korvata, vaan siinä saa myydä tuotetta jos toistakin melkoisen määrän ennen kuin aiheutuneet tappiot on saatu kuitattua ja tämä kaikki on pois meidän yhteisestä hyvästä.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse ainakin nostan hattua Orpolle, Purralle ja muulle hallitukselle, että ottavat tämän tilanteen sen vaatimalla vakavuudella. Vaikea heitä on tässä ainakaan syyttää ilmaisten irtopisteiden keräilystä, kun ovat valmiita ottamaan iskuja sekä haukkumisia vastaan.
Jos ajatellaan suurituloisten ansiotuloveron alennusta, polttoaineveron alennusta, oluen alkoholiveron alennusta ja kiristyksiä työperäiseen maahanmuuttoon, niin mikä noista mielestäsi kaikkein parhaiten kuvastaa sitä, miten hallitus ottaa taloustilanteen vakavasti, eikä pyri keräämään irtopisteitä äänestäjiltään?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös