Hienosti alkaa Orpon hallituksen taival, kun viikon jälkeen ollaan jo hallituksesta erottamassa ensimmäistä persua. Luulenpa, että hallituksen taipaleen seuraaminen tulee olemaan surkuhupaista. Eri asia sitten on, miten kauan se pysyy pystyssä.
Onkin todella hassua, että vihervasemmisto keksikin tällaista. Muistan kuulleeni melkoista ruikutusta noista epäluottamusäänestyksistä edellisellä hallituskaudella.Hienosti alkaa Orpon hallituksen taival, kun viikon jälkeen ollaan jo hallituksesta erottamassa ensimmäistä persua. Luulenpa, että hallituksen taipaleen seuraaminen tulee olemaan surkuhupaista. Eri asia sitten on, miten kauan se pysyy pystyssä.
Junnilan nimityksen jälkeen oli vain ajan kysymys, koska ministerin luottamuksesta äänestetään, syynä ”vanhat näytöt”. Ottamatta kantaa enää tässä yhteydessä Junnilan vaalimainosten yms. typeryyksiin, tämä epäluottamuskeskustelu ja -äänestys ovat välttämätön näytelmä. Junnila saa eduskunnan luottamuksen, asia on käsitelty, ja seuraavaksi ryhdytään katsantokannasta riippuen joko odottamaan tai pelkäämään Junnilan seuraavaa natsahdusta tai mitä hyvänsä muuta töppäystä. Junnilalla itsellään on käsissään kolmas vaihtoehto, eli keskittyminen ministerin hommiin ja töppäilyistä pidättäytyminen.Hienosti alkaa Orpon hallituksen taival, kun viikon jälkeen ollaan jo hallituksesta erottamassa ensimmäistä persua. Luulenpa, että hallituksen taipaleen seuraaminen tulee olemaan surkuhupaista. Eri asia sitten on, miten kauan se pysyy pystyssä.
On mielenkiintoista nähdä, miten RKP ja Kokoomuksen suvakit äänestävät Junnilan epäluottamuslauseäänestyksessä. Äänestävätkö Junnilan puolesta, vastaan, tyhjää vai ovatko he pelkurimaisesti poissa äänestyksestä.Ottamatta kantaa enää tässä yhteydessä Junnilan vaalimainosten yms. typeryyksiin, tämä epäluottamuskeskustelu ja -äänestys ovat välttämätön näytelmä.
Ei tällaisessa tilanteessa ja hallituksen juuri aloitettua työnsä ole kuin yksi vaihtoehto. Jos olet hallituksessa mukana, niin äänestät ministerin luottamuksen puolesta. Mikäli äänestät vastaan, äänestät samalla myös PS:n puheenjohtajan ministerivalintaa vastaan, koska Junnila ei ole juuri muuta ehtinyt vielä ministerinä tehdä kuin irtisanoutua natsihommeleista. Vastaan ja jopa tyhjää äänestäminen olisi tätä kautta voimakas kannanotto koko hallitusta vastaan, ja siksi ryhmäkuria tulee edellyttää, kun hallitukseen on kuitenkin lähdetty tosimielellä.On mielenkiintoista nähdä, miten RKP ja Kokoomuksen suvakit äänestävät Junnilan epäluottamuslauseäänestyksessä. Äänestävätkö Junnilan puolesta, vastaan, tyhjää vai ovatko he pelkurimaisesti poissa äänestyksestä.
Veikkaan ettei sellaista ryhmäkuria olekaan, joka saa Eva Biaudetin äänestämään Junnilan luottamuksen puolesta.Ei tällaisessa tilanteessa ja hallituksen juuri aloitettua työnsä ole kuin yksi vaihtoehto. Jos olet hallituksessa mukana, niin äänestät ministerin luottamuksen puolesta. Mikäli äänestät vastaan, äänestät samalla myös PS:n puheenjohtajan ministerivalintaa vastaan, koska Junnila ei ole juuri muuta ehtinyt vielä ministerinä tehdä kuin irtisanoutua natsihommeleista. Vastaan ja jopa tyhjää äänestäminen olisi tätä kautta voimakas kannanotto koko hallitusta vastaan, ja siksi ryhmäkuria tulee edellyttää, kun hallitukseen on kuitenkin lähdetty tosimielellä.
Lienee siis taktisesti pois äänestyksestä jos siltä tuntuu.Veikkaan ettei sellaista ryhmäkuria olekaan, joka saa Eva Biaudetin äänestämään Junnilan luottamuksen puolesta.
Minäkin ihmettelen suuresti, jos Eva äänestäisi Junnilan luottamuksen puolesta. Voi äänestää epäluottamuslauseen puolestakin ja ottaa eduskuntaryhmältään jonkun rangaistuksen.Veikkaan ettei sellaista ryhmäkuria olekaan, joka saa Eva Biaudetin äänestämään Junnilan luottamuksen puolesta.
Susanna Hast kirjoitti vuonna 2017 rauhanpuolustajat.org sivustolla:Yllä nimimerkin @Gorbatjovi linkittämä Susanna Hast on kaikkien yllätykseksi kovasti laitavasemmistolainen henkilö, jonka edustamat tieteen ja taiteen alat ovat tyystin tukiaisvetoisia. Täysi utopistinen haihattelija koko hahmo.
Jos joku ylipäätään kirjoittaa Rauhanpuolustajien sivustolla, niin häntä on vähintään syytä epäillä retrotaistolaiseksi tai viideskolonnalaiseksi.Susanna Hast kirjoitti vuonna 2017 rauhanpuolustajat.org sivustolla:
"Viime aikoina olen kieltäytynyt kommentoimasta Venäjää: tajusin äkkiä, että vaikka osaan venäjää, en voi täysin ymmärtää maata. Niinpä minusta on parempi noudattaa periaatetta ’älä tuota vahinkoa’ kuin puhua asioita, joilla voi olla kielteiset seuraukset."
Kaikesta päätellen mielipide ei ole tähän mennessä muuttunut
Eli ei sano Venäjästä mitään kielteistä, jotta kukaan siellä ei pahoittaisi mieltään.
Moni ihmetteli suuresti ja kertoi suureen ääneen ettei RKP ja persut mahdu samaan hallitukseen. Hyvin näyttävät mahtuvan. Silti ihmettely näyttää jatkuvan.Minäkin ihmettelen suuresti, jos Eva äänestäisi Junnilan luottamuksen puolesta. Voi äänestää epäluottamuslauseen puolestakin ja ottaa eduskuntaryhmältään jonkun rangaistuksen.
Että semmosta.
Tasa-arvovaltuutettu Rainer Hiltunen pitää ongelmallisena hallitusohjelman kirjausta vientivetoisen työmarkkinamallin edistämisestä, kertoo Uutissuomalainen.
Hiltunen huomauttaa, että hallituksen tulee aina arvioida päätöstensä sukupuolivaikutukset.
Hallitusohjelma | Uutissuomalainen: Tasa-arvovaltuutettu arvostelee hallitusohjelman kirjausta vientivetoisesta työmarkkinamallista
SAK:n ja Tehyn edustajat ovat katsoneet, että linjaus tuomitsee naisvaltaiset alat palkkakuoppaan. Rainer Hiltunen huomauttaa, että hallituksen tulee aina arvioida päätöstensä sukupuolivaikutukset.www.hs.fi
Soinin epäluottamuksesta äänestettiin ja Kokoomuksen kansanedustajat Jaana Pelkonen ja Saara-Sofia Sirén istuivat eduskunnassa omilla paikoillaan, mutta olivat ilmoittautuneet poissaoleviksi, joten eivät äänestäneet. Kertoivat myös jälkikäteen että tuo oli tietoinen mielenilmaus että noudatettiin eduskuntaryhmän sääntöjen kirjainta, vaikka samalla tuotiin oma eriävä mielipide näkyville.Eikö Soinilla ollut jokin case jossa Kokoomuksen naiset äänesti tyhjään Sipilän hallituksessa? En nyt muista mihin se liittyi, mutta ihan kaikki hallituspuolueiden edustajista ei äänestänyt Soinin tempauksen puolesta.
Tuossa on sosialistinen ja pitkälti myös kommunistinen näkemys Marxin ja Leninin tapaan:
"Tulonsiirrossa köyhimmiltä rikkaimmille on kyse luokkasorrosta, jota ei Männynvälin mukaan tahdota millään tunnistaa. Mielestäni talouspolitiikkaa tulisi sen takia aina tarkastella luokkakysymyksen näkökulmasta"
Todellisuudessa elämme yhteiskunnassa, jossa ylempi keskiluokka ja rikkaammat ovat nettomaksajia. Osa keskiluokasta on break even (eivät saa enempää kuin maksavat) ja sen alla olevat ovat nettosaajia. Suomen osalta tämä jako on yksi maailman lievimmistä (gini-kerroin).
Erinomaisia perusteltuja näkökulmia tuohon linkkaamaani juttuun. Ylellä on kyllä hyvin vasemmalle laidalle kallistunutta sisältöä, onko se olevinaan jokin hyvä juttu että mennään ihan marxismiin ja leninismiin asti. Minä kyllä ymmärrän yleisradion niin että se olisi jokaiselle suomalaiselle yleisesti ja toki pitää silloin ottaa kaikki ihmiset huomioon. Mutta eihän tuo juttu oikein pidä paikkaansa jos faktoihin katsotaan paitsi toki idän halpatyövoima meidät kaikki elättää kaikkialla länsimaissa. Mutta kyllä suomessa on asiat suhteellisen hyvin, melko paska tuuri pitää olla jos täysin ilman omaa vaikutusta putoat köyhyyteen. Ei se ole kuin erittäin harvoille "synnyinoikeus" vaan omilla valinnoilla voi vaikuttaa todella moneen asiaan.Yllä nimimerkin @Gorbatjovi linkittämä Susanna Hast on kaikkien yllätykseksi kovasti laitavasemmistolainen henkilö, jonka edustamat tieteen ja taiteen alat ovat tyystin tukiaisvetoisia. Täysi utopistinen haihattelija koko hahmo.
Ehkä olisi hyvä miettiä sitäkin, onko Suomessa tarpeen rahoittaa julkisin varoin kaikenlaisia kommunistien idätyslaatikoita, vai olisiko sen sijaan syytä kannustaa lahjakkaita ihmisiä ryhtymään johonkin edes auttavasti produktiiviseen työhön.
Mainittu Taideyliopiston dosentti Susanna Hast on työpaikkansa uniarts.fi -sivuston artikkelin mukaan ollut vuonna 2022 mm. sitä mieltä, että ”sotilasliittoon pyrkiminen on samalla merkki yhteiskunnan militarisoitumisesta”, ja että ”meidän pitäisi yhteiskuntana pystyä uskomaan siihen, että on muitakin vaihtoehtoja”. Periaatteessa kivoja ajatuksia, mutta paljonko tuolla mielenmaisemalla on käyttöä reaalimaailmassa, jossa Hastin sosialistisen ihannevaltion totalitarismiin vaipunut jälkeläinen käy oikeudetonta hyökkäyssotaa ja kohdistaa väkivaltaa ahkerasti siviiliväestöön? Ja Susanna Hast on huolissaan siitä, että suomalainen yhteiskunta ”militarisoituu” NATO-jäsenyyden myötä? Jeesuksen pesäveikot tuota yletöntä typeryyttä.
Vähän niinkuin ääristalinistinen Nalle Wahlroos. Mutta hänestä ei pidetä.Harmi kun entisen perhe- ja peruspalveluministeri Lindenin pätevyyttä ja menneisyyttä ei viime hallituskaudella pohdittu tarpeeksi. Kyseessä oli kuitenkin menneisyydessä sosialistisesta vallankumouksesta haaveileva äärivasemmistolainen taistolaiskommunisti.
"Eteenpäin SKP:n johdolla Otto Wille Kuusisen viitoittamaa tietä!"
En osaa vastata. Luulin, että vanhan sivistyspuolueen eduskuntaryhmässä olisi vielä myös jokunen suvaitsevainen sivistynyt ihminen. Ehkä Kokoomuksen eduskuntaryhmä on nyt täynnä ay-liikettä kurittavia ja köyhiltä leikkaavia Suomen Yrittäjien ja EK:n edustajia sekä light-persuja.Saisiko listan ketkä ovat Kokoomuksen eduskuntaryhmän suvakit?
Loput sitten 'Saulin tolkun ihmisiä' vai kravattipersuja?
Nyt lopputulos on aika hirveä. Irtisanomissuojaakin heikennetty, niin työolojen kritisoimisella saa helpommin kengänkuvan perseeseen.
Irtisanomisajan heikennys, se toiminee molemmin puolin eli duunari voi lähteä kävelemään suunnileen seuraavana päivänä?Jos irtisanomissuojaa vahvistetaan, yrityksillä jää vähemmän keinoja reagoida työvoiman tarpeen vähentämiseen tai ns. hutirekryihin. Pitää seurata, madaltaako tämä muutos yritysten kynnystä rekrytoimaan työvoimaa ja luoko sitä kautta uusia työpaikkoja.
Kolumni ylessä liittyen tulonsiirtoihin
Tähän sanottava että niinpä niin. Tätähän se kapitalismi on ja mihin se johtaa.
En usko että voi ilman sanktioita. Karenssia pukkaa varmasti jatkossakin, jos loparit ottaaIrtisanomisajan heikennys, se toiminee molemmin puolin eli duunari voi lähteä kävelemään suunnileen seuraavana päivänä?
JOL
Ei tuo nyt mitään kovin terävää kuvaa herra ministeristä anna, jos pitää äärioikeistolaisten kanssa samoissa eventeissä pyörimistä samana kuin maatalousnäyttelyssä käymistä.
Ketkä teidän kokoomuslaisten mielestä ovat laiskoja ja saamattomia? Ovatko mielestänne esimerkiksi vammaiset, joihin hallituksen leikkaukset myös kohdistuvat, tällaisia? Aika julma ihmiskäsitys siellä oikealla on, jos näin on.jakaakseen ne laiskoille ja saamattomille.