Enhän minäkään väittänyt, että tämän tilanteen syyllisiä olisivat työntekijät. Eikä ole tainnut hallituskaan niin väittää. Ei näitä toimenpiteitä tehdä sen perusteella kuka on syyllinen tilanteeseen.
Valtiohan jatkaa vasemmistolaista elvyttämispolitiikkaa velkaantumalla edelleen helvetisti ihan laskettuna velka/bkt.
Ei hallituksen tarvitse mitään väittää, jos kuitenkin touhuaminen kertoo sen, kenen niskaan halutaan hommat kaataa. Ei hyvät yritykset -joita täälläkin mainostetaan olevan- tarvitse kyllä yhtään apuja suhteessa työntekijöihin, vaan sen pitää olla koko ajan mahdollisimman tasa-arvoinen, mutta sosiaalisesti oikeudenmukaisessa hengessä.
En siis itsekään toki usko (liian) vapaaseen markkinatalouteen, vaan uskon kyllä sääntelyn olevan ihan järkevää touhua, ja jossakin tapauksessa sitä voisi olla vieläkin enemmän. Mutta nythän yritykset haluavat sääntelyä heidän hyväkseen, jotta saisivat periaatteessa mahdollisuuden kohdistaa toimet työntekijöihinsä tulevaisuudessa.
Jos siis asiat ovat nyt hyvin, niin sitten pidetään edes siitä kiinni, mutta omassa maailmassani demokratian pitää aina pyrkiä parempaan, mitä tulee laajenevaan hyvinvointiin. Silloin siis kilpailuetua pitää hakea muualtakin, kuin siitä, että saataisiin globaalisti tilanne, jossa halpatyö olisi päivän sanana.
Ei siis voi harmittaa, että jossakin joku tenava vetää euron päiväpalkalla (joka kuulema riittää liki siihen, ettei enää ole köyhä), ja siksi pyrkiä asteittaain muuttamaan samaan suuntaan asioita muualla.
Ja pyydän nyt ymmärtämään, että tämä on -jjuti nyt ja tässä kohtaa- hyvin paljon kärjistetty, mutta askel kuitenkin sinne väärään suuntaan.
Jos itselllä intoa riittäisi, niin toki pistäisi ammattiyhdistysajattelunkin ihan uuteen suuntaan, mutta se onkin toinen juttu se. Kaikesta huolimatta ammattiliittojaj tarvitaan niin kauan, kun hallinnot ovat heikkoja ja keskittyvät maansa (=kansansa, jota ilman sitä maatakan ei ole) asioiden hoitamiseen sen edeltä, ettei se oma perse ja tulevaisuus ole ensimmäisenä päätöksiä ohjaamassa.