Perussuomalaiset

  • 5 453 724
  • 43 894

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Esim. opintotukimielenosoitukset ovat nimenomaan pappa betalar -nuorison verkostoitumistilaisuuksia. Köyhistä perheistä tulevat opiskelijat eivät juokse vapaa-ajallaan miekkareissa, vaan käyvät töissä.



Itse uskon, että yhteiskunnan tukipylväät äänestävät innokkaimmin kokkareita. Sen sijaan heidän lapsistaan tulee usein kovia maailmanparantajia, sillä kun ihminen kasvaa pumpulissa, Weltschmerz ottaa herkästi vallan. Tyypillisiä nykyvasemmistolaisia ovat esim. pankinjohtajan poika Paleface ja Kulosaaren karujen katujen kasvatti Arhinmäki, nuo Suomen köyhälistön äänitorvet. Ja tässä sitten tyyppiesimerkki vähän vihertävämmästä vaihtoehdosta:
Emma | Emma Kari

Synnyin Espoossa, kasvoin omakotitalossa, kahden auton perheessä. Bussipysäkille oli lähes puolen tunnin kävelymatka, juna-asemalle käveli tunnin. Isäni käytti aikansa kokoomukseen ja Lions clubiin, äitini meditoi, hoiti yrttitarhaa ja teki savitöitä. Näin jälkeenpäin ajateltuna, olen looginen tulos tästä yhdistelmästä.

Viisivuotiaana perustin leikkikavereiden kanssa ryhmän taistelemaan roskanheittäjiä vastaan. Leikkimökissäni oli sairaala katkenneille madoille ja jalkansa menettäneille hämähäkeille. Myöhemmin löysin punkrockin, värjäsin hiukseni vihreiksi, lopetin lihansyönnin ja lähdin vuodeksi Englantiin tekemään ympäristötaidetta.

En halunnut ajaa ajokorttia, en halunnut omakotitaloa, en halunnut diplomi-insinööriksi enkä halunnut äänestää kokoomusta. Pakenin autokaupungista Helsinkiin. Järjestin sodanvastaisia mielenosoituksia, työskentelin tehtaassa ja itkin kuullessani balladin toveri Viljasesta.


Sieltä Kalliostakin löytyy pilvin pimein näitä herranterttuja, joille on jäänyt lapsuudentraumat siitä, että iskällä oli komea Mersu ja perheellä hieno talo.

Täysin tarpeeton vuodatus. Totesin jo luovuttavani, eli olleeni väärässä.
Sinä ole oikeassa, vihervasemistoa äänestävät hyvin toimeen tulevat yhteiskunnnan talouden moottorit ja persuja vähävaraiset (kuunatsi)lapsiperheet.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ja mikäs tässä on se vika? Jos työkykyinen ihminen on ollut vuoden työttömänä, niin jo se on aikakin ruveta työkkärin potkimaan perseelle, että se ihminen hakisi töitä. Sen sijaan jos se ihminen onkin sairas, fyysisesti tai psyykkisesti, niin sittenhän sillä on lääkärintodistus asiasta eikä työkkäri näin ollen potki perseelle todistetun sairauden aikana. Ei se edes voisi niin toimia siinä tilanteessa.

Vaikka kuka tahansa mitä tahansa väittäisikin, niin Suomessa on tällä hetkellä tarjolla työkykyiselle töitä, jos niitä vain haluaa tehdä. On aina ollut. Okei, ehkäpä joku insinööri ei halua ruveta siivoojaksi tai paperimies mäkkärin kassaksi, enkä nyt tarkoita väheksyä millään tavoin kyseisiä töitä. Mutta se pitää vain hyväksyä, että niitä oman alan töitä ei välttämättä ole tarjolla tällä hetkellä, voi olla että niitä ei ole tarjolla enää koskaan työmarkkinoiden muuttuessa. Mutta töitä on, ja jos oman alan hommia ei ole eikä tosiaan siivoojan homma tai kaupan kassa houkuta, niin siiten pitää etsiä uusi ala joka kiinnostaa ja kouluttautua sille. Ajatellaan nyt vaikka jotain paperimiestä, jonka ala on Suomessa isossa murroksessa. Ei se voi ajatella, että koska aikanani kävin ammattikoulun ja menin töihin heti valmistuttuani, niin en nyt 40-vuotiaana irtisanottuna enää kyllä muita aloja tee, vaan olen työttömänä lopun ikääni jos ja kun paperitehtailla ei enää töitä ole.

Heh, niin ne mielipiteet muuttuvat parissa vuodessa:

Jep jep. Se ei oikeasti ole keneltäkään pois, ei edes sulta, että mulle valtio maksaa joskus työttömyyden takia fyrkkaa. Se selviää ihan pienellä laskutoimituksella, jonka sinäkin varmaan osaat tehdä. Vaikka mä olisin koko elämäni tekemättä töitä ja saisin valtiolta sen n. 400 euroa joka kuukausi omaan loppuuni asti, niin sekään ei muuta asiaa. Vai luuletko sä tosissas, että jos mä en enää työttömyysrahaa nostaisi koskaan, niin sillä olisi yhtään minkäänlaisia vaikutuksia sun veroprosenttiisi?

Suomen valtio syytää rahaa sen verran moniin turhuuksiin, että työttömyysturvarahat ovat oikeasti yksi kärpäsen paska siinä asiassa. Se, että se nyt sinua syystä ja toisesta vaan yksinkertaisesti vituttaa kun jotkut osaavat ajatella omillakin aivoillaan eivätkä suostu tekemään töitä millä hyvänsä palkalla ja ehdoilla, niin se on toki sun kannalta valitettavaa mutta koita nyt hyvä ihminen päästä siitä yli.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Heh, niin ne mielipiteet muuttuvat parissa vuodessa:

Mielipiteet muuttuvat toki ajan myötä, tässä tapauksessa isostikin. Se taas johtuu monestakin syystä. Mutta tässä lainaamassasi tapauksessa ja väittelyssä nimimerkki Daespoon kanssa ei itse asiassa ole kyseessä sama asia kuin väittelyssä nimimerkki Vellihousun kanssa.
 
Joten kun joku porilainen vellihousu tulee selittämään, että kyllä se on kuule Kisapuisto rankkaa elämää se tukien varassa makoilu, niin sellainen valehtelu pistää suorastaan vihaksi.

Paljonko silloin tuilla eläessäsi sait kuukaudessa rahaa? Arvatenkin alle tonnin? Minun mielestäni ainakin alle tuhannella eurolla eläminen olisi henkisesti ihan h**vetin rankkaa hommaa, sillä noilla tuloilla ihminen on köyhä, ja köyhiä ihmisiä halveksutaan erittäin voimakkaasti. Ja ennen kuin joku tulee kertomaan siitä, miten esim. opiskelijat saavat alle tonnin kuussa, niin se on hieman eri asia kuin pelkillä sossun tuilla elävillä, sillä opiskelijoilla useimmiten on porukat sponssaamassa.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Paljonko silloin tuilla eläessäsi sait kuukaudessa rahaa? Arvatenkin alle tonnin? Minun mielestäni ainakin alle tuhannella eurolla eläminen olisi henkisesti ihan h**vetin rankkaa hommaa, sillä noilla tuloilla ihminen on köyhä, ja köyhiä ihmisiä halveksutaan erittäin voimakkaasti. Ja ennen kuin joku tulee kertomaan siitä, miten esim. opiskelijat saavat alle tonnin kuussa, niin se on hieman eri asia kuin pelkillä sossun tuilla elävillä, sillä opiskelijoilla useimmiten on porukat sponssaamassa.

Tarkoitatko nyt, että alle tuhannella eurolla pitäisi maksaa vuokra ja elää kuukausi. Vai että vuokran jälkeen jää alle tuhat euroa kuussa elämiseen?

Ketkä muuten halveksuvat köyhiä ihmisiä erittäin voimakkaasti? Tai missä niin tapahtuu?
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Suosikkijoukkue
- Raipe - All Mighty CCCP
Soini on asiasta varmaan yhtä hiljaa kuin Daespoo.
No siis täähän on ihan selkeesti joku vihervassareiden katala juoni. Helvetin lesepussit! Ihan tässä alkaa vituttaa noi idunpurijat...Suoraselkäisiä valkoihoisia pohjalaisia tuolleen puukottavat. Nyt Daespoo ja transu kiireesti apuun...
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tämä linkki oli jo toisaalla, mutta laitetaan se nyt tänne, jotta aiheesta mahdollisesti viriävä keskustelu tulee oikean otsikon alle: Kansanedustaja toivoo, että hallitus ohjailee oikeuslaitosta | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Kerrassaan poikkeuksellisen puupäinen lausunto Saarakkalalta. Eikö hän tunne vallan kolmijako-opin perusteita ollenkaan? Ei ole poliitikkojen tehtävä painostaa oikeuslaitosta yhtään mihinkään.

Myös täytyy ihmetellä, mistä ihmeestä Saarakkala on repäissyt tuon terrorismin. Rikoslaissa terrorismin määritelmä on kutakuinkin se, että teko on omiaan aiheuttamaan vakavaa vahinkoa jollekin valtiolle. Ei tässä nyt kuitenkaan ihan noin tainnut käydä, vaikka en toki poliisia ja hevosia kohtaan osoitettua väkivaltaa hyväksykään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Jostain syystä TosiFanilla oli kauhea kiire käydä linkittelemässä IS:n "uutista", mutta jostain syystä ei ollut vähäisintäkään tarvetta linkittää Perussuomalaisten, nyt jo pari päivää vanhaa, tiedotusta liittyen Peteen.

Täytyy myöntää, että oli pieni ketunhäntä kainalossa, odottamani vastaus tuli ylittävän myöhään. Palstan pääpersu on kova linkittelemään tämän tyylisiä artikkeleja, en voinut vastustaa kiusausta...

edit:

En kyllä ymmärrä miksi Perussuomalaiset lähtivät Peten sanomisia selittelemään, puolueen jäsenyys tuskin on tässä se ratkaiseva juttu.
 
...Palstan pääpersu on kova linkittelemään tämän tyylisiä artikkeleja, en voinut vastustaa kiusausta...
OK. Suotakoon samanlainen lähestymistapa sinullekin.

En kyllä ymmärrä miksi Perussuomalaiset lähtivät Peten sanomisia selittelemään, puolueen jäsenyys tuskin on tässä se ratkaiseva juttu.
Kyllä minä ymmärrän, että pyritään katkaisemaan kaikenlaiset yhdistävät tekijät puolueen ja itsenäisyyspäivänä kukkineen idiotismin väliltä.
Onpahan Pete voinut jopa persuja äänestääkin tai sitten olla äänestämättä ja ainoastaan halusi mediassa loihtia sellaisen mielikuvan.
 

Ketunkolo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea FC

Tuon käytännön on UNECE (YK:n alainen järjestö nimeltä United Nations Economic Commission for Europe) hyväksynyt ja kyseistä tilastointia ovat soveltaneet sellaiset maat, kuin Yhdysvallat, Kanada, Irlanti, Uusi-Seelanti ja Australia. Eli tällä logiikalla nämä maat ja heidän päättävät elimet ovat rasisteja täynnä. Vai kuinka?

Ärsyttävintä tässä keskustelussa, joka netissä tämän ympärillä pyörii, on se, että tuomitaan pelkän uutisen ja ehdotuksen esittäjän puoluetaustan varjolla koko ehdotus. Minä kehoittaisin kaikkia miettimään, että voisiko tässä ehdotuksessa ja sen toteuttamisessa olla jotain järkeäkin. Mielestäni tuossa voisi olla hyvin ideaa.

Esimerkki: Tilastoa kerätään ja tilastoja silmäillessä selviää, että etniseen ryhmään A kuuluvat miehet syyllistyvät raiskauksiin moninkertaisesti kantasuomalaisiin nähden. Tämän tilaston nojalla voidaan tehdä toimenpiteitä, jotka ehkäisevät uusia tämän etnisen ryhmän miesten suorittamia raiskauksia.

Tässä vielä linkkiä alkuperäiseen kirjoitukseen Puheenvuoroon.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Viestistäsi päätellen olet vahvasti tuollaista tilastointia vastaan? Mikä siinä olisi vikana, että asia tilastoitaisiin? Mitä pelättävää siinä olisi?

Tuossa ideassahan olisi paljonkin järkeä. Siis etnisen taustan tilastoinnissa. Mutta joillekin se ei nähtävästi käy siksi, että sieltä voisikin paljastua jotain omalle agendalle ikäviä asioita, ja sehän toki olisi katastrofi. Miksi he tuollaista pelkäävät, onkin sitten paljon mielenkiintoisempi asia, kun eihän asiassa pitäisi olla mitään pelättävää. Toisille taas se ei käy siksi, kun sitä on ehdottanut Perussuomalaisten kansanedustaja.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Vaikka en perussuomalaisista perustakaan, niin en minä tässä kyllä näe mitään rasistista. Ainoastaan tässä kartoitetaan maan väestön etnistä rakennetta, eikä aseteta etnisiä ryhmiä mihinkään paremmuusjärjestykseen. Tilastosta saattaa jopa olla hyötyä. Niiden avulla osataan esimerkiksi kartoittaa, onko joku etninen ryhmä sellainen, että se tarvitsee esimerkiksi erityistä koulutusta tai ohjausta johonkin asiaan, ja toimenpiteiden kohdentaminen on näin ollen helpompaa. Lisäksi voidaan myös nähdä, onko jonkun etnisen ryhmän keskuudessa joku sairaus muuta väestöä yleisempi. Samalla on helpompi selvittää, onko kyse esimerkiksi geneettisistä syistä tai kyseisen etnisen ryhmän tyypillisistä elintavoista.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Miksi se on jonkin arvoinen tieto, moniko suomenliettualainen syyllistyy mihinkin rikokseen verrattuna johonkin toiseen etniseen ryhmään? Onko eriarvoistavan politiikan luominen joku mihin pitää pyrkiä? Koska kaikki keskustelu ja aivopierut tässä (ulkomaalaiset, lue: somalit, raiskaa! häädetään kaikki somalit pois Suomesta!) ovat viitanneet siihen, että pyritään luomaan etnisiä raameja politiikalle.

Yksilöt yksilöinä. Ihan yhtä hyvin kuin voi löytyä rehellinen mustalainen, voi löytyä pätevä persupoliitikko.
 
Kun käyn Wikipediassa lukemassa vaikkapa New York Cityn eri alueista, niin sieltä löytyy tiedot siitä, millainen on väestön etninen jakauma Manhattanilla, Brooklynissa, Bronxissa tai Queensissä. Onko se rasismia, että Wikipedia julkaisee tällaisia tietoja? Itse en olekaan tätä ennen tajunnut.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Esimerkki: Tilastoa kerätään ja tilastoja silmäillessä selviää, että etniseen ryhmään A kuuluvat miehet syyllistyvät raiskauksiin moninkertaisesti kantasuomalaisiin nähden. Tämän tilaston nojalla voidaan tehdä toimenpiteitä, jotka ehkäisevät uusia tämän etnisen ryhmän miesten suorittamia raiskauksia.

Mitä toimenpiteitä tarkoitat? Ne joidenkin ehdotelmat somalien maahanmuuton rajoituksesta ovat puhtaasti rasistisia ihan sanan varsinaisessa merkityksessä. Vai haetko jotakin seksuaalivalistuksen tehostamista somalien keskuudessa vai mitä?

Tästä kohdasta Immosen kirjoituksessa haluaisin lisätietoja:

"Näiden lisäksi Tilastokeskus tilastoi myös maamme asukkaita syntyperän mukaan. Tällöin maahanmuuttajataustaiseksi yksilöksi kutsutaan henkilöä, jonka molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla. Tätä voidaan pitää liian kapeana tilastointimenetelmänä, sillä maahanmuuttajataustaisen väestön faktuaalisen koon määrittely edellyttäisi, että myös Suomessa syntyneet ja oleskelevat kantaväestöön kuulumattomat henkilöt sekä heidän jälkikasvunsa laskettaisiin eri etniseen väestönosaan kuuluvaksi."

Siis mitä Immonen tuolla hakee oikein? Kuinka monessa sukupolvessa suvun on oltava ollut syntynyt Suomessa, että syntyvä lapsi oikein kelpaa kantaväestöön kuuluvaksi Immosen silmissä? Kuvitteleeko Immonen, että siitä saadaan jotenkin merkittävää yhteiskunnallista dataa sillä tiedolla, että onko jonkun Erikssonin suvun vastasyntyvän lapsen isomummon äiti syntynyt Suomessa vai Ruotsissa? En rehellisesti sanoen ymmärrä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kun käyn Wikipediassa lukemassa vaikkapa New York Cityn eri alueista, niin sieltä löytyy tiedot siitä, millainen on väestön etninen jakauma Manhattanilla, Brooklynissa, Bronxissa tai Queensissä. Onko se rasismia, että Wikipedia julkaisee tällaisia tietoja? Itse en olekaan tätä ennen tajunnut.
Ei. Koska sillä ei ole rasistisia tarkoitusperiä. Samaa ei voi sanoa basiceista.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Ei. Koska sillä ei ole rasistisia tarkoitusperiä. Samaa ei voi sanoa basiceista.

Oho? Tähän asti kaikki etniseen taustaan perustuva tilastointi on tyrmätty rasistisena. Näinköhän sivistys saapuu Suomeenkin ja Tilastokeskuksen sallitaan laatia tilastoja samoin perustein.
 
Ne joidenkin ehdotelmat somalien maahanmuuton rajoituksesta ovat puhtaasti rasistisia ihan sanan varsinaisessa merkityksessä.
Sikäli kun tilastollisesti n. 88% Suomessa asuvista ja somaliaa äidinkielenään puhuvista kuuluu ei-työllisiin, niin voisi olla perusteltua miettiä mikä on huonompi vaihtoehto: somaliaa äidinkielenään puhuvien maahantulon rajoittaminen vai somaliaa äidinkielenään puhuvien aiheuttama rasite muille Suomen asukeille.

"Noin ei saa tehdä, koska rasismi"-mölinä on ideologista hapatusta, vailla perusteltua hyötyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös