steierwrass
Jäsen
Miksi ihmeessä kokea myötähäpeää. Kannattaisi ehkä miettiä ennemmin, että onko puolue oma, jos koko ajan saa olla selittelemässä sen johtajien ulostuloja tai olla sanomassa, että ulos tuotetaan pelkkää roskaa.
Mikä ratkaisukeskeinen ajatusten Aurajoki tuo Ville onkaan.
Onneksi Tavion nimi puuttuu tämän alueen aluevaali-ehdokkaista. Mitä tämä osaisi sanoa hyvinvoinnista? :D
Tutustuin erääseen näiden valtuutettuun taannoin. Tuota henkilöä saattaisin oikeasti äänestää aluevaaleissa. Hänellä kokemusta sairaanhoidon sujuvuudesta ja niillä varmasti puhuisi aiheesta paremmin kuin moni näiden kansanedustaja.
Yleensä ne keillä on kokemusta terveyden tai sairaanhoidon osalta osaavat tietysti puhua siitä huomattavasti normaalia enemmän.
Itse en ainakaan luota, että kukaan joka työskentelee tällä hetkellä aluevaaleja peilaten Sote alalla, olisi oikea henkilö niistä päättämään (etenkään vaalien perusteella). Mulla ei ainkaan kovien päätösten osalta ole luottoa, että oma työpaikka ja vaikka sen supistukset tai lakkautus olisi neutraalisti käsiteltävä asia vaan niistä yritetään kynsin ja hampain pitää kiinni vaikka se olisikin kaiken järjen perusteella ja myös esim. konsulttien yms. selvitysten pohjalta kannattavaa.
"Rokotevastaisista motiiveista lähtevää" on aika kaunis keino sanoa että ei väliä mitä sanot, koska mielipiteesti on lähtökohtaisesti väärä.
Rokote EI (nykyisellään) ratkaise pandemiaa, se lievittää sitä.
Kuka olisi se ennakkoluulottomasti mielipiteensä esittävä (ehkäpä juuri perussuomalainen) kansanedustaja, joka on tekevä lakialoitteen tietyn syvyyden yli menevien maankuoren porausten kieltämisestä? Johtuen siitä, että muutoin riskinä on maalätyn läpi poraaminen, jonka jälkeen räyhähenget ja hännättömät perkeleet pääsevät vilistämään porauskuilua pitkin meidän puolelle maalättyä.Sivusta sen verran, että Niikko heitti puolittaisia faktoja ja osittaisia virheitä puheessaan. Sitä voi hyvin arvostella. Mutta Niikko käyttää mielipidettään ja se on oikein.
Eduskunnan käsiteltävänä on loputon määrä lakimuutoksia, investointeja ja muita päätöksiä, joiden tekeminen, tekemättä jättäminen ja kaikkinaiset yksityiskohdat riippuvat mielipiteistä ja arvostuksista. Jossakin faktatiedon saatavuuden pisteessä faktat ovat faktoja, jolloin niiden todenperäisyydestä ei tarvitse käydä erikseen mielipidekeskustelua, eikä muissakaan oloissa puutteelliseen, valikoituun tai väärään informaatioon perustuen.
Tähän Gibraltar-caseen liittyy useampikin huomionarvoinen seikka.Ei olekaan, mutta mikäli Niikko edellä lainatusti toteaa kuten toteaa niin hän on siinä yhtä lailla oikeassa.
Se on sitten eri asia kuinka epävirallisesti haluaa lähteä tulkitsemaan sitä mitä Niikko kenties on tarkoittanut kun on sanonut mitä on sanonut, mutta tällöin päädytään tulkinnanvaraisiin puheisiin.
IS jutusta:
Tämän jälkeen Niikko esitti puheessaan lisää koronarokotusten hyötyihin liittyviä epäilyksiä. Niikon mukaan Gibraltar, jossa koko väestö on saanut kaksi rokotetta, on osoitus siitä ettei mikään rokotekattavuus ole tarpeeksi korkea. Niikon mukaan Gibraltarilla koronan ilmaantuvuus on 768 sataatuhatta asukasta kohden, kun Suomessa luku on 240.
Eli tartuntamäärät, jotka ovat yksi tärkeä kriteeri koronan vastaisia toimia määritettäessä ei suoraan näyttäisi tuon lähteen mukaan olevan riippuvainen rokotuskattavuudesta. Selvää toki on (nykytiedon valossa) että vakavat koronatapaukset ovat äärimmäisen harvoja koronarokotettujen keskuudessa. Niikon johtopäätös voi ihan hyvin olla oikea siinä, että vaikka 100% rokotekattavuus saataisiinkin jollain ihmeellä aikaiseksi niin korona ei sillä tule silti tukahtumaan.
Mitä tieteen näkemys neuvoo Suomea tekemään ilmastonmuutoksen suhteen?Kyllähän tuo rokotekriittisten hörhöjen suuntaan flirttailu ennestään vahvistaa Perussuomalaisten asemaa Suomen republikaaneina. Ilmastonmuutos tietysti toinen asia jossa usein katsovat voivansa sivuuttaa tieteen näkemykset, kun on omasta takaa parempi ymmärrys asioista.
Mitä tieteen näkemys neuvoo Suomea tekemään ilmastonmuutoksen suhteen?
Viittasin enempi siihen, että perussuomalaiset paljolti eivät ole tunnustaneet tieteen näkemystä ilmastonmuutoksen syistä (ihmisen aiheuttama kasvihuonekaasujen lisääntyminen).
Mitä tieteen näkemys neuvoo Suomea tekemään ilmastonmuutoksen suhteen?
Ei vaan enemmänkin taitaa olla kanta se, että meidän promillepäästöjen vähennys ja sen vuoksi suomalaisten kurjistaminen on maailman näkökulmasta yhtä tehokasta ku muurahaisen kuseminen Itämereen.
Kovin ovat yksittäisiä tuollaiset näkemykset, jos en ihan väärin muista niin Persut puolueena ei kiistä ihmisen toimien vaikutusta ilmastonmuutoksen syihin.Viittasin enempi siihen, että perussuomalaiset paljolti eivät ole tunnustaneet tieteen näkemystä ilmastonmuutoksen syistä (ihmisen aiheuttama kasvihuonekaasujen lisääntyminen).
Jos otetaan tähän yhteiskuntatieteellinen näkemys, voitaisiin kai todeta aikaisin teollistuneiden ja vauraiden maiden olevan parhaassa asemassa vastaamaan haasteeseen. Ei ole realistista olettaa, että kaikki tekisivät saman verran yhtä aikaa.
Ei vaan enemmänkin taitaa olla kanta se, että meidän promillepäästöjen vähennys ja sen vuoksi suomalaisten kurjistaminen on maailman näkökulmasta yhtä tehokasta ku muurahaisen kuseminen Itämereen.
Onko Persujen kanta sinulle ongelma, eikö sellaista saisi yksikään puolue esittää? Eivätkö ongelmana ole enemmän kansalaiset jotka antavat äänensä tälle kannalle koska vasta tämä määrittää puolueen vaikutusvallan.Tämäkin persujen kanta osoittaa vakavaa ymmärryksen puutetta miten päästövähennykset ja kansainväliset sopimukset toimivat. Mutta ei puhuta nyt siitä, vaan siitä että perussuomalaiset flirttailevat vahvasti myös ilmastotieteen kokonaan kieltävien hörhöjen suuntaan.
Mitenkäs tämä jako tapahtuu, suostuuko vaikka Kiina jakautumaan kuuden miljoonan ihmisen populaatioihin jotka saavat itsenäisesti päättää päästöistään?Tämähän on se ikiaikainen ja hyvin tehokas ratkaisu ilmastonmuutoskysymykseen, jaetaan koko maapallo alle kuuden miljoonan ihmisen populaatioihin, niin kenenkään päästöillä ei ole mitään merkitystä ja kaikki voivat jatkaa kuten ennenkin, kun se oman ryhmän vaikutus on sama kuin muurahaisten kusemisella Itämereen.
Voisiko Suomen jakaa vaikka kymmenen ihmisen suuruisiin populaatioihin joista halukkaat voisivat hytistä talvella kylmässä ja pelastaa maailman.Totta. On se perkele kun ei voida vaan hytistä kylmässä, maailma pelastuisi.
Onko Persujen kanta sinulle ongelma, eikö sellaista saisi yksikään puolue esittää? Eivätkö ongelmana ole enemmän kansalaiset jotka antavat äänensä tälle kannalle koska vasta tämä määrittää puolueen vaikutusvallan.
Tämähän on se ikiaikainen ja hyvin tehokas ratkaisu ilmastonmuutoskysymykseen, jaetaan koko maapallo alle kuuden miljoonan ihmisen populaatioihin, niin kenenkään päästöillä ei ole enää mitään merkitystä ja kaikki voivat jatkaa kuten ennenkin, kun se oman ryhmän vaikutus on sama kuin muurahaisten kusemisella Itämereen.
Tai politiikkoa joka lupaa pientuloisille eläkeläisille vappusatasen. Onhan näitä.Totta kai kaikilla on oikeus mielipiteeseensä.
Mutta sanotaan nyt esimerkiksi vaikka republikaanipuolueen John McCain -vainaa, joka sanoutui selvästi irti Obaman syntymätodistus-hassutuksesta, vaikka saattoi sen vuoksi joitakin ääniä menettää. Tällaista suoraselkäisyyttä toivon poliitikoilta. Ja arvostan, vaikka McCainin puolueen politiikka ei olekaan suosiossani ollut.
Käsillä olevassa aiheessa se tarkoittaa, että poliitikon pitäisi vastustaa kiusausta kalastella ääniä esim. rokotesalaliittoihin uskovalta porukalta. Sikäli kun poliitikko itse ymmärtää, että laaja rokotekattavuus on hyväksi yhteiskunnalle.
Samaten en arvosta poliitikkoja, jotka kalastelevat ääniä niiltä, jotka uskovat ilmastonmuutoksen olevan huijausta ja jotain kommunistien salaliittoa. Voihan päästövähennyksiä vastustaa muilla perusteilla sitten, mutta ihmisten salaliittoteorioille ei pitäisi vastoin parempaa tietoaan antaa vahvistusta.
Mielipidekirjoitus/blogiteksti, ei artikkeli. Kirjoituksessa on pointtinsa, mutta globaaliin ilmastonmuutokseen ei toimi ratkaisuna että pistetään koko maailma asumaan yhtä harvakseltaan kuin suomalaiset ja muutetaan maat puupelloksi. Olisi toki hienoa jos olisi mahdollista, mutta vaatisi esimerkiksi reippaanlaista karsintaa ihmiskunnan väkimäärästä. Toki suomalaisten itseflagellaatio on sitä taustaa vasten turhaa kun tosiaan muualla vedetään vielä roimasti enemmän pitkin vittuja, mutta tuohan meillä on verissä niin mikäs sitä harrastaessa.Tästä suomalaisia syyllistävästä hiilijalanjälkikeskustelusta julkaistiin heinäkuussa Henrik Lindblomin toimesta aivan mainio artikkeli, jossa tuodaan esille muun muassa Tuomaksen lapsellinen esimerkki. Lindblom tuo oivasti esille ilmastokeskusteluun liittyvän disinformaation, jota punavihreää ilosanamaa levittävät jakavat: Meille valehdellaan: tässä faktat! | Uusi Suomi Puheenvuoro (linkki US)