Perussuomalaiset

  • 6 004 121
  • 46 690

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kysymys kuului: tulevatko perussuomalaiset vaatimaan puoluetukien poistamista/leikkaamista, kuten aiemmin ovat tehneet? Ja mikäli eivät, mikä on muuttunut niin, että puoluetuet ovatkin ihan kiva juttu?

Minusta sinun kannattaa kysyä sitä vaikka Timo Soinilta tai joltain muulta Perussuomalaisten kansanedustajalta. Mutta jos minulta kysytään, niin tuskin esittävät leikkauksia, kun siitä ennenkin niin kovaa porua on noussut. Jopa täällä. Ja Ketkustan konkurssi voisi olla entistä lähempänä, joten eiköhän solidaarisuutta sen verran löydy. Olisi Kepun ehkä kannattanut aikoinaan huolia Soini mukaan, eikä naureskella nuorelle pettyneelle vennamolaiselle. Nyt on oma talous kuralla, kannatus perseessä ja Soini porskuttaa. Toki nyt olisi mistä leikata, toisin kuin Kepulla.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jos kuvitellaan siten että Kokoomus, SDP ja Perussuomalaiset muodostavat hallituksen ja seurauksena runnotaan läpi Portugalin takaamisen ehdot Suomelle selvästi paremmaksi. Onko silloinkin Katainen, Urpilainen ja Soini kaikki pettureita? Ei PS sanele yksin politiikkaa jos hallitukseen lähtee, minusta tässä ei ole mitään epäselvää etteikö jokainen tee kompromissejä.

Tästähän juuri on kyse. Soini on luvannut äänestäjilleen, ettei missään olosuhteissa tee kompromisseja ja lähde hallitukseen, joka puoltaa mm. Portugalin tukipakettia, ja saavuttanut tällä lupauksella ns. Jytkyn, kuten hän itse sanoo. Kuinka hän aikoo lunastaa tämän lupauksen?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
No äänestäjät sitten sen ratkaisee jaloillaan jos puoleen teot ei vastaa asiakaslupausta...

Juuri näin. Sehän tästä tilanteesta tekeekin niin mielenkiintoisen, että on luvattu silmät ja suut täyteen sillä argumentilla, että nyt ei tehdä tyhjiä lupauksia, vaan pidetään saletisti kiinni siitä, mitä on luvattu.

Ootellaan ja katastellaan, sano entinenkin katsastusinsinööri...
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tästähän juuri on kyse. Soini on luvannut äänestäjilleen, ettei missään olosuhteissa tee kompromisseja ja lähde hallitukseen, joka puoltaa mm. Portugalin tukipakettia
Ainakin minun televisioni uutisissa kerrottiin, että Soini perui ne puheet, että olisi joitain erityisehtoja. Siis joskus tuon 28.3. jälkeen jytkyjätkä Soini ikään kuin siis perui ne puheensa, ettei missään olosuhteissa Portugalin tukipaketin puolesta sanoisi juu. En jaksa googlata uutista, tee sinä se, jos jaksat. Näinpä hän ennen vaaleja jo siis kertoi, eikä vasta niiden jälkeen, ettei olekaan ehkä sitä mieltä mitä mieltä oli aluksi mielestänsä. Kai se ymmärsi demokratian ja hallituksen toimivuuden prinsiippejä. Ministeriautossakin voi olla kivat Wunderbaumit ja karvanopat.
 
Olen suurella mielipahalle seurannut näiden eduskuntavaalien tulosta, tai oikeammin sen jälkeistä keskustelua. Minusta tuntuu todella pahalta ajatella että meidän kansamme tulevaisuudesta äänestää ihmisiä, joiden kyky ymmärtää erilaisuutta on näin vajavaista.

Olen pienessä mielessäni ajatellut, että ihmisellä täytyy olla, sekä kyky muodostaa oma maailmankatsomus, että aikaa käyttää tuota kykyä. Valitettavasti näyttää siltä että näissä vaaleissa on äänestänyt valtava määrä sellaisia ihmisiä, joilla tuo kyky puuttuu kokonaan tai se on ollut olemassa niin vähän aikaa että omaa maailmankatsomusta ei ole ehditty rakentaa valmiiksi asti.

Olen tullut siihen johtopäätökseen että kyky luoda oma kuvansa maailmasta on ehdoton vaatimus että yksilö kykenee kohtaamaan, sietämään ja kunnoittamaan erilaisuutta. Erilaisuudella tarkoitan syntymän, kokemuksen tai muun syyn seurauksena muodostunutta omasta eroavaa maailmankuvaa ja siten omaan maailmankäsitykseen vieraista toimintamallia.

Keskiverto teinillä kyvyt oman maailmankatsomuksen luomiseen ilmaantunevat teinivuosien aikana. Kuitenkaan 13-18 vuotiaiden kanssa keskustellessa ei voi olla havaitsematta, että älyllisten taitojen olemassa olosta huolimatta, omiin ajatuksiin perustuva käsitys kysymykseen:”Kuka minä olen ja kuinka minä suhtaudun omaan ja muiden elämään” rakentuu vahvasti tunteen ja muilta saatujen vastausten varaan. Oma maailmankatsomus on siis alkanut rakentumaan, mutta ei ole vielä lähelläkään valmista.

Useimmilla ihmisillä, kuten myös minulla, maailmankatsomuksen rakentamien on vienyt aikaa huomattavasti yli teinivuosien. Yhdenkään ihmisen ymmärrys itsestään ja ympäröivästä ihmiskatraasta ei ole koskaan valmis, mutta näkisin että äänestämisessä vaadittava kypsyys on saavutettu, kun kykenee suhtautumaan muiden ihmisten perustuslaillisten oikeuksien toteuttamiseen ilman käsittämättömiä itkupotkuraivareita.

Terveisiä mm. Juhaht:lle ja monille muille hänen kaltaisilleen.

Itse olen sitä mieltä, että käännös Simple Finns olisi ollut se paras vaihtoehto.

Tarkasti ottaen oikeampi käännös olisi varmasti Simply for Finns, tai sitten tarkoitus ei ollutkaan kuin kertoa omista ennakkoluuloistaan?

Totta. Mutta suurin osa persuista ei tunne perustuslakiamme.

Jotenkin tuntuisi että moni muukaan ei ole tietoinen tällaisesta laista (eli mahdottomuus sitoa kansanedustajan ääntä sopimuksella, sopimusyhteiskunnassa), tosin monella varmasti herää kysymys onko tällainen sopimus pitävä jos moinen kohdalle osuu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edustajia tulee jokaisesta vaalipiiristä ja iso osa saattaa olla toisilleen tuntemattomia. Pidän positiviisena eleenä, että jokainen on ollut halukas kirjallisesti sitoutumaan ryhmäänsä...

Ajankohtaisen Kakkosen toimittaja kysyi mielestäni sen tärkeän kysymyksen: Miksi tarvitaan kirjallinen sitoumus?

Loikkaukset eduskunnassa ovat aika harvinaisia ja kirjallinen sitoumus loikkaamattomuudesta on vielä harvinaisempi. Siis miksi sitä tarvitaan nyt?

Putkonen, Mäkipää, Halla-aho ja moni muu ovat vakuuttaneet yhtenäisyyttä, miksi Soini ei luota näihin vakuutteluihin? Mihin tarvitaan kirjallinen vakuutus?

Perussuomalaisten perinteinen poliittinen kanta ulottuu SDP:n ay-vasemmistosta aina Kokoomuksen oikeistoon. Kun tämä "jytky-huuma" (ei Jutta-huuma) menee ohi, huomaa moni olevansa aivan väärässä ryhmässä. Jos löisin vetoa, niin löisin vetoa sen puolesta, että Perussuomalaisten ryhmä hajoaa parin vuoden sisällä. En usko millään, että Putkosen demareiden ay-ryhmä sopii samaan ryhmään Halla-ahon kokoomuslaisten kanssa, puhumattakaan vanhan SMP:n siltarumpu kepulaisista. Ja kun nämä ryhmät huomaavat joutuvansa tekemään kompromisseja muiden puolueiden kanssa, he ovat pettyneitä, tämähän on samaa touhua kuin "vanhojen puolueiden" politiikka.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jos löisin vetoa, niin löisin vetoa sen puolesta, että Perussuomalaisten ryhmä hajoaa parin vuoden sisällä. En usko millään, että Putkosen demareiden ay-ryhmä sopii samaan ryhmään Halla-ahon kokoomuslaisten kanssa, puhumattakaan vanhan SMP:n siltarumpu kepulaisista.

Hajoamisveikkauksissa on kyse enemmän vastustajien toiveajattelusta, mutta tottahan se on, että Persut ovat ideologisesti paljon heterogeenisempää(pun intended) jengiä kuin moni punaniskamantraa jauhava haluaa ymmärtää. Siksi ihan luonnollista, että kirjavalta sakilta vaaditaan jotain sitoomuksia puolueessa pysymisestä. Soinille jäi ilmeisesti aikanaan pahoja traumoja SMP:n hajottajista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Epäilen sen olleen kenttää varten kun moni persu on joutunut vastailemaan tuohon spekulaatioon "halla-aholaiset vs heinähatut". Voihan toki myös olla että Timo on pistänyt suitset kireälle juuri esim Halla-ahoa silmälläpitäen, mutta itse uskon että heillä on keskusteluyhteys ja luottamussuhde kunnossa.

Onko keskusteluyhteys kunnossa, kun Soini myy maahanmuuttokriittisyyden hallituspaikasta? Viimeisessä Ajankohtaisessa Kakkosessa Halla-aho kritisoi ulkomaalaislain uudistusta, kun Soini on taas vakuutellut maahanmuuttopolitiikan olevan kunnossa.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Epäilen sen olleen kenttää varten kun moni persu on joutunut vastailemaan tuohon spekulaatioon "halla-aholaiset vs heinähatut". Voihan toki myös olla että Timo on pistänyt suitset kireälle juuri esim Halla-ahoa silmälläpitäen, mutta itse uskon että heillä on keskusteluyhteys ja luottamussuhde kunnossa.

TosiFani kirjoitti:
En usko millään, että Putkosen demareiden ay-ryhmä sopii samaan ryhmään Halla-ahon kokoomuslaisten kanssa

Putkonen on ainakin hyvissä väleissä Halla-ahon kanssa. Siitä päätellen, että kehui paljon Halla-aholle Nuivaa Vaalimanifestia ja oli leppoisella tuulella Halla-ahon vaaliavajaisissa. Soinin ja lähinnä Halla-ahon innokkaiden nettikannattajien välillä oli jossain vaiheessa kyräilyä, mutta kun Hallis liittyi puolueeseen(eli ei ollut enää sitoutumaton) ja valittiin ek-ehdokkaaksi, niin tilanne rauhoittui heti.

Lisäksi Vesa-Matti Saarakkala on nuorista persuista ymmärtääkseni Soinin luottomies ja Saarakkala allekirjoitti halla-aholaisten manifestin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Putkonen on ainakin hyvissä väleissä Halla-ahon kanssa. Siitä päätellen, että kehui paljon Halla-aholle Nuivaa Vaalimanifestia ja oli leppoisella tuulella Halla-ahon vaaliavajaisissa...

Putkonen on demari ja erittäin kokenut järjestöjyrä, on lepposalla tuulella vaikka Kokoomuksen vaaliavajaisissa.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Putkonen on ainakin hyvissä väleissä Halla-ahon kanssa. Siitä päätellen, että kehui paljon Halla-aholle Nuivaa Vaalimanifestia ja oli leppoisella tuulella Halla-ahon vaaliavajaisissa.
Kyllähän heidän arvomaailmansa muuten varmaankin ovat hyvinkin lähellä toisiaan, mutta on hirmu vaikea nähdä Putkosta myymässä omilleen halla-aholaista ajatusta siitä, että tuloerojen tulisi antaa kasvaa. Epäilenpä tosin, että aika harva Halla-ahon äänestäjistäkään on tuosta samaa mieltä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Eli Soini puhuu mediassa paskaa? Hän on ollut mediassa tyytyväinen nykyiseen linjaa, Halla-aho on saanut aikaan muutoksen.

Soinille maahanmuuttokysymykset eivät ole henkilökohtaisesti niin tärkeitä, eikä hän ole koskaan vahvasti profiloitunut tällä asialla. Soinin preferenssit mamupolitiikassa eivät kuitenkaan määritä persujen maahanmuuttolinjaa. Fakta on kuitenkin se, että Soini on siunannut täysin Halla-ahon Nuivan manifestin mamulinjaukset koska ne ilmestyivät lähes sellaisenaan Persujen vaaliohjelmaan ja Soini itse kehunut persujen mamuohjelmaa erinomaiseksi.

Kyllä Soini puhuu välillä toimittajille juuri sitä itseään(=ympäripyöreää paskaa), mutta tapahtuneet tosiasiat viittaavat siihen, että halla-aholaisilla on maahanmuuttokysymyksissä myös Soinin tuki takanaan, vaikka mies ei itse pidä mamukysymystä yhtä tärkeänä kuin Halla-ahon klikki.

Se on tietysti mielenkiintoista tuleeko asiasta hallitusdiiliä johonkin suuntaan ja tapahtuuko silloin repeämistä Soinin ja persujen maahanmuuttokritiikillä profiloituneuden kanssa. Asiaa voi kysyä myös niin päin onko thorsilainen maahanmuuttopolitiikka myöskään Kokoomukselle niin rakasta (pl. Stubb) etteivät suostuisi tekemään Persuille myönnytyksiä asiassa? Ainakaan kokoomuksen rivikannattajissa ei olla yksimielisen ihastuneita oman puolueensa maahanmuuttopolitiikkaan. Kokoomuksen konservatiiviosasto on lähempänä Persuja tässä kysymyksessä, vaikka johto onkin arvoliberaalien käsissä.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tuossa puoluetuki asiassa persut ovat joutuneet pahasti väärinymmärretyiksi. Eivät persut vastusta puoluetukea, persut vain vastustavat sen maksamista muille kuin persuille.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Totta. Mutta suurin osa persuista ei tunne perustuslakiamme.

Valtio-opin professori Kari Palonen on todennut pilke silmäkulmassa, että jokaisella kansanedustajalla pitäisi olla pääsyvaatimuksena vähintään valtio-opin approbaturin suorittaminen.

Pitäisikö tuota soveltaa myös äänestäjiin, jotta jatkossa välttyisimme siltä, että puliukot muuttavat Suomen politiikan suunnan?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HCH
Pitäisikö tuota soveltaa myös äänestäjiin, jotta jatkossa välttyisimme siltä, että puliukot muuttavat Suomen politiikan suunnan?

Yksi hyvä vaihtoehto olisi sellainen, jossa äänioikeus määrittyisi äänestäjän nettovarallisuuden myötä. Tällöin jäisi lävistysnaamaisten kiljupunkkarien, halvalta tonnikalalta haisevien opiskelijoiden, seniilien eläkeläisten, lähiöpubien kurahaarojen, taksimiestakkisten hevosharrastajien ja paimentolaisyhteiskuntatasolla operoivien maahanmuuttajien äänet kokonaan antamatta. Tällöinhän yhteiskunta rakentuisi niiden ihmisten toiveiden mukaisesti, jotka sitä tosiasiallisesti kannattelevat.

Täähän olisi hyvä, vai olisiko sittenkään..?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Lainaan tähän itseäni muutaman kuukauden takaa:

Miksi pitäisi ylipäänsä järjestää mitään vaaleja? Miksi ei siirryttäisi suoraan aitoon meritokratiaan, jossa ministerit ja vastaavat valitaan karsintajärjestelmän ja testitulosten perusteella, aivan kuten muussakin työnhaussa ja virantäytössä. Kuka tahansa voisi paikkaa hakea ja pätevin valitaan.

Paljon vähäpätöisempiinkin hommiin tarvitsee nykyään osoittaa pätevyytensä erilaisin testein ja haastatteluin, miksi jopa pääministeriksi on mahdollista päästä ilman minkäänlaista pätevyyden ja asioiden ymmärtämisen koestusta?
 
Kehutaanpa nyt välillä Persujakin. Jussi Niinistö kommentoi äsken puolustusmenojen leikkauksia radiossa. Ei leikata vaan saatetaan jopa lisätä.

Varuskuntien lopettamiseen tuli kyllä hersyvä vastaus eli Dragsvikin varuskunta voidaan lopettaa, koska sillä ei ole mitään sotilaallista arvoa, ainoastaan kielipoliittinen arvo. Toimittaja yritti sitten vielä näsäviisastella, että eikö Niinistö halua suomenruotsalaisia armeijaan niin Niinistö totesi, että Dragsvikin osasto voidaan liittää vaikka Upinniemeen.

Perhana. Kyllä tästä vaan tulee mielenkiintoinen kausi, kun näköjään tabut eivät olekaan enää tabuja...

edit:Dragsvik korjattu
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Kehutaanpa nyt välillä Persujakin. Jussi Niinistö kommentoi äsken puolustusmenojen leikkauksia radiossa. Ei leikata vaan saatetaan jopa lisätä.

Argumentointi oli toki ihan hyvää, mutta itse en kyllä ymmärrä, että miksi ihmeessä puolustusmenoja pitäisi lisätä tässä taloudellisessa tilanteessa? Täysin typerä ajatus mielestäni ja itse kannata puolustusmenojen leikkaamista. Samalla kannalla ovat olleet myös Kokoomus ja muistaakseni SDP, joten vaikea nähdä, että niitä tullaan ainakaan lisäämään tulevalla hallituskaudella mikäli kaksi suurinta ovat hallituksessa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Opinnoilla itsellään ei ole oleellista merkitystä, vaan äänestäjien tietoisuudella ylipäätään. Sitä pitää pyrkiä lisäämään, jotta jatkossa välttyisimme siltä, että Kokoomus on suurin eduskuntapuolue.

Eikö sen tietoisuuden lisääntymisen pitäisi tarkoittaa, että ihmiset osaavat nykykäyttäytymisen sijaan äänestää jatkossa entistä paremmin asioista parhaiten perillä olevat ja älykkäimmät ehdokkaat hoitamaan meidän tärkeitä yhteisiä asioitamme? Sehän johtaa väistämättä siihen, että Kokoomus on suurin eduskuntapuolue.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Opinnoilla itsellään ei ole oleellista merkitystä, vaan äänestäjien tietoisuudella ylipäätään. Sitä pitää pyrkiä lisäämään, jotta jatkossa välttyisimme siltä, että Kokoomus on suurin eduskuntapuolue.

Kerrohan lisää tästä äänestäjien tietoisuudesta. Turun yliopiston tutkimuksen mukaan nimittäin parhaiten poliittisen järjestelmän tunsivat Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton äänestäjät.

Eikö tästä voisi päätellä, että tietoisuuden kasvu sataisi näiden puolueiden laariin?

EDIT: Paitsi jos tarkoitit "tietoisuudella" jotain sellaista, joka ainakin minulle tuo mielleyhtymiä lähinnä taistolaisuuteen ja tiedonantajaan. Itse toivon, että jokainen jaksaisi nähdä vaivaa ajatella asioita ihan itse sen pohjalta mitä on lukenut ja kokenut. Eikä mitään erityistä esivalikoitua "tietoisuutta" lähdettäisi lisäämään.

Tällöin poliittinen kenttä säilyy monipuolisena ja tasaisesti edustettuna.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Argumentointi oli toki ihan hyvää, mutta itse en kyllä ymmärrä, että miksi ihmeessä puolustusmenoja pitäisi lisätä tässä taloudellisessa tilanteessa? Täysin typerä ajatus mielestäni ja itse kannata puolustusmenojen leikkaamista. Samalla kannalla ovat olleet myös Kokoomus ja muistaakseni SDP, joten vaikea nähdä, että niitä tullaan ainakaan lisäämään tulevalla hallituskaudella mikäli kaksi suurinta ovat hallituksessa.

Rahapula rapauttaa jo nyt merkittävästi Suomen kykyä puolustaa itseään, joten ennen leikkauksia olisi nykyiset määrärahat kyettävä kohdentamaan sinne, missä niitä oikeasti tarvitaan. Suomeksi sanottuna se tarkoittaa varuskuntien lakkauttamista. Alueellisen puolustuksen malli on aikansa elänyt eikä enää toimi nykytilanteessa.

Puolustusmenojen leikkaus on mahdollista vain, jos tehdään periaatepäätös puolustuskyvyn tietoisesta heikentämisestä tai vaihtoehtoisesti päätös liittymisestä Natoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös