Perussuomalaiset

  • 5 568 312
  • 44 578

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tosiasiahan on, että ainakin viimeisen viidentoista vuoden ajan politiikka on ollut hyvinkin perseestä. Kansa haluaa viimeinkin suitset EUn hulluimmille direktiiveille, ja selvästi haluttaisiin taas päättää itse omista asioista Brysselin siasta. Käytännössä kovin suuria muutoksia ei ehkä tapahdu - vai tapahtuuko? Vaalituloksen perusteella politiikan pitäisi ottaa askel pois päin maailman syleilystä ja viherfasismista. EU:ssa halutaan mieluummin palauttaa kansallista päätäntövaltaa kuin liukua kohti liittovaltiota, jota kohti ainakin Katainen on pyrkinyt Suomea viemään. Vaan saapa nähdä saako vallanhimo Soinin taipumaan Kokoomuksen yritykselle jatkaa vanhaa rataa. Jos asia olisi vain Soinista kiinni, niin varmasti puolue kääntäisi takkinsa ja menisi hallitukseen, mutta hänhän ei kuitenkaan ihan yksin asioista päätä. Toisaalta jättäytymällä oppositioon ja hyökkäämällä entistä rajummin EU:n epäkohtia vastaan, Soinilaiset nousisivat varmuudella suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa. Se olisi ilman muuta paras vaihtoehto puolueelle.

Olen kyllä ihan kaikesta eri mieltä.

Hassuinta persujen kohdalla on se, että ennen vaaleja persujen odotetiin saavan protestiääniä. Vaalien jälkeen kukaan ei ole puhunut protestiäänistä sanallakaan vaan länkytetään rasismista ja EU-vastaisuudesta. Persut saivat 2007 5 edustajaa rasismilla ja EU-vastaisuudella. Neljässä vuodessa suomalaiset eivät muutuneet rasisteiksi tai EU-vastaiseksi 34 paikan edestä, vaikka jonkin verran nousua niihin olisi tullutkin.

Persujen nousun suurin yksittäinen tekijä oli keskustan organisoitu ja muutaman kokoomuslaisen lahjusten vastaanotto. Kansaa vitutti, kun poliitikoille ei riittänyt mikään vaan rahaa piti tunkea omiin taskuihin niin paljon kuin vähänkin kehtasi. "Maan tapa" ja "raskas prosessi" pysyvät kansan mielessä vielä pitkään.

Persuille tämä oli lottovoitto, eikä sellaista tule todennäköisesti enää koskaan tapahtumaan. Voi olla, että Persut eivät enää koskaan pääse siihen asemaan, että heille edes tarjottaisiin hallituspaikkaa, joten kyllä tässä Persut hallitukseen on varmasti menossa ja tulee tekemään vielä koviakin myönnytyksiä sinne päästäkseen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Olen kyllä ihan kaikesta eri mieltä.

Hassuinta persujen kohdalla on se, että ennen vaaleja persujen odotetiin saavan protestiääniä. Vaalien jälkeen kukaan ei ole puhunut protestiäänistä sanallakaan vaan länkytetään rasismista ja EU-vastaisuudesta. Persut saivat 2007 5 edustajaa rasismilla ja EU-vastaisuudella. Neljässä vuodessa suomalaiset eivät muutuneet rasisteiksi tai EU-vastaiseksi 34 paikan edestä, vaikka jonkin verran nousua niihin olisi tullutkin.

Aikaisemminkin toki moni on vastustanut EU:ta, 1995 jopa yli 40%. Nyt vaan samaan aikaan kuin kotimaassa tuloerot ovat kasvaneet, niin jouduttiin tukemaan muita Euromaita. Tämä sai EU vastustajat liikkeelle. Ainahan raha saa. Toki muutkin asiat ovat voineet vaikuttaa, mutta eiköhän vaalirahoitus kohukin kuitenkin ollut vain aika pikkutekijä. Suoranaisestihan kukaan poliitikko ei ottanut lahjuksia ja puolueistakin kyseenalaista rahaa saa vain demarit ay-väeltä, mutta heidän junttikannattajiensa mielestähän se on oikein.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Vaikka tuo edellinen olikin aika halpa heitto krijotusvirheestä, niin ihan asiallisesti haluaisin kysyä mitä viherfasistisia päätöksiä, sisäisesti tai ulkoisesti, Suomi on esimerkiksi viime vaalikaudella tehnyt? Ns. paskalaki on toki yksi esimerkki, joka tulee näin nopeasti mieleen, mutta onko muita? Siis ihan mielenkiinnosta.

* = linkki Iltasanomien vaaliuutiseen.

Kyllähän kaikki suoraan ihmisten selkänahasta "ympäristönsuojelun" nimissä tehdyt päätökset kuten energiaveron nosto ovat esimerkkejä tästä. Kilpailukyky raiskattiin maassa, joka kuitenkin tiedostaa luonnon tärkeyden. Eurooppalaiset ilmastotavoitteethan ovat myöskin nykymuodossaan karkea virhe, johon ollaan menty paljolti juuri vihreiden valheellisen propagandan takia.

Lisäksi monet suomalaiset eivät vain pidä visvailuun aatehistoriallisesti hieman omituisestikin kytkeytyvästä individualistisesta liberalismista, joka kuitenkin näkyy lähinnä vastakkainasettelujen hakemisena, uskontoja kohtaan hyökkäämisenä, maanpuolustuksen dissaamisena, koulujuhla perinteiden muuttamisena ja muuna negatiivisyyten keskittyvänä agitaationa. Mutta ei siinä mitään, hyvä että ihmiset ovat tahtonsa ilmaisseet.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kummallinen ajatusmaailma kyllä, että yhden puolueen pitäisi tuollainen toivoton uudistus yrittää ajaa viiden kansanedustajan voimin. Voidaan varmaan tulevalla hallituskaudella odottaa Vihreiden saavan ajettua Suomen ydinvoimalat alas?

Ja en äänestänyt Persuja.

Kai Maple Leaf tarkoitti, että kun Soini lopettaa abortit, tappaa homot ja neekerit(paitsi Cesar Williamsia), polttaa kirjat ja taulut ym..., niin kai puoluetukien poisto käy tuosta vain. Tietysti ne ohjataan Persujen tilille. Näin voi tapahtua, kun sijoitut kolmanneksi vaaleissa.

Minua naurattaa näissä keskusteluissa se, että jos ei huuda joka viestissä, että Soini on läski ja natsi, vaan edes hieman ihmettelee jotain totaalista bullshit-läppää, niin lopuksi pitää ilmoittaa tämä päivänselvää juttu... Eihän kukaan Persuja ole näissä vaaleissa äänestänyt...
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kyllähän kaikki suoraan ihmisten selkänahasta "ympäristönsuojelun" nimissä tehdyt päätökset kuten energiaveron nosto ovat esimerkkejä tästä.

Mielipiteitä on monia, mutta itsekin siirtäisin verotusta juurikin tuohon kulutuksen, olkoon sitten vaikka energiaa, suuntaan erityisesti kuluttajien kohdalla. Suoranaisena viherfasismina en tuota näe.

Eurooppalaiset ilmastotavoitteethan ovat myöskin nykymuodossaan karkea virhe, johon ollaan menty paljolti juuri vihreiden valheellisen propagandan takia.

Yllättävän vaikutusvaltainen puolue ne Vihreät ovat olleet, kun ovat koko maata ovat vieneet nuorassa.. Miksi muuten ilmastonmuutokseen puuttuminen noin yleisesti on lähtökohtaisesti virhe?

Lisäksi monet suomalaiset eivät vain pidä visvailuun aatehistoriallisesti hieman omituisestikin kytkeytyvästä individualistisesta liberalismista, joka kuitenkin näkyy lähinnä vastakkainasettelujen hakemisena, uskontoja kohtaan hyökkäämisenä, maanpuolustuksen dissaamisena, koulujuhla perinteiden muuttamisena ja muuna negatiivisyyten keskittyvänä agitaationa.

Tuolla toisessa ketjussa jo kirjoitinkin, mutta miten ihmeessä perussuomalaisuus nähdään jotenkin suoraan lähinnä viher- ja vasemmistopuolen vastakohtana? Kyllähän esimerkiksi erittäin moni nyky-kokoomuslainen näkee Persut hyvin suurena mörkönä duunari-ideologioineen ja kaikenpuolisena sisäänpäin kääntymisenä. Paljon suurempana kuin Vihreät tai Vasemmistoliiton. Kuinka moni kokomusta oikeasta haluaa esimerkiksi perus- ja lähihoitajia päättämään asioista?

Lisäksi ihan mielenkiinnosta kysyisin, että mikä noista boldatuista kohdista ei ole juuri sitä perussuomalaisinta agendaa? Lisäksi, jos politikoinnin pääpointteja on joku kevätjuhlalaulu, niin onnea elämälle.. (Tottakai sitä voidaan ja pitää saada laulaa jatkossakin, mutta tähän kysymykseen fakkiutuminen kertoo lähinnä argumentoinnin köyhyydestä). Ja eikös "negatiivisuuteen keskittyvää agitaatiota" lue jo puolueen nuorisojärjestön käsivarsinauhassakin?
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Semmoisena ihan anekdoottina voin sanoa että vaikka tunnen ihmisiä laidasta laitaan, niin en tunne yhtään ihmistä jonka mielestä suvivirren kieltäminen ei olisi idioottimainen idea. Tämä siis anekdoottina, mutta nyt siitä johdettuna itse asia:

En tiedä onko tuo asia ollut oikeasti ja tosissaan missään tapetilla, mutta siitä on saatu repäistyä hyvä esimerkki ilmiöstä, joka selittää mielestäni eniten Persujen nousua - hiljainen enemmistö alkaa kypsyä siihen että valtaapitävät ovat valmiita tekemään kokoajan enemmän ja enemmän myönnytyksiä kovaäänisten vähemmistöjen suuntaan. Tämä ei tarkoita että kansan enemmistö sinällään vastustaisi näitä muutoksia, mutta siltä tunteelta ei voi välttyä etteikö välistä tuntuisi siltä normaalit suomalaiset olisivat jokseenkin kakkoskastia poliittisessa agendassa. Korvaa edellisessä virkkeessä sana normaalit sanalla perus.

Aikansa tätä otetaan vastaan ja ajan mittaa siihen alistutaan, mutta jokainen alistettu ja tukahdettu kansanosa vain odottaa sytekettä noustakseen vastarintaan. Suomessa sen syytöksen tarjosi moraaliton vaalirahakoplaus. Asiaa koitettiin kovasti piilotella, kiistää ja vähätellä. Loppukädessä eritoten Kepun kriisiviestintää epäonnistui täysin. Olisi ehkä kannattanut entisten kolmen suuren hajoittaa eduskunta heti ja jeesustella vielä heikkojen Persujen kanssa kilpaa, ehkä olisi tullut hiukan pienempi jytky.

Mutta eivät ole poliitikot ensimmäinen eikä viimeinen instanssi Suomessa, jotka ovat unohtaneet että 30-40% maamme aikuisväestöstä on tuulipukukansaa. Keskolta voi esim kysyä minne se 50% markkinaosuus katosi päivittäistavarakaupasta kun kuluttajat kypsyivät hinnanlypsämiseen.

Itse olen pääosin eri linjoilla Persujen kanssa, mutta tervehdin ilolla tätä politiikan tuuletusta, vaikka se nyt tuokin 15-25 persuhörhöä Arkadianmäelle. Äänestin näissä vaaleissa pitkästä aikaa Kokoomusta ihan pitäen omalta osaltani siitä huolta ettei sentään pääministeripuolueeksi Persut pääse.

Over and out.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Toki, mutta en näe jokaisen jäsenen henkilökohtaisia ajatuksia perussuomalaisiksi ajatuksiksi. Vähän kuin Soini ja abortti.

Onko tämä nyt tulkittava siis siten, että nämä -ei henkilökohtaiset- perussuomalaiset ajatukset ovat luettavissa puolueen vaaliohjelmasta? Kysymyksenihän on sinänsä järjetön, mutta silti pakko esittää kaiken käydyn keskustelun jälkeen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Lisäksi, jos politikoinnin pääpointteja on joku kevätjuhlalaulu, niin onnea elämälle.. (Tottakai sitä voidaan ja pitää saada laulaa jatkossakin, mutta tähän kysymykseen fakkiutuminen kertoo lähinnä argumentoinnin köyhyydestä). Ja eikös "negatiivisuuteen keskittyvää agitaatiota" lue jo puolueen nuorisojärjestön käsivarsinauhassakin?

En minä usko yhdenkään puolueen fakkiutuvan yhteen kysymykseen. Spekuloin vain omalta osaltani PerSujen kannatuksen kasvun syitä. Iso osa tulee varmasti EU-vastaisuudesta, osa äänekkäiden vähemmistöjen kuten viherfasismin vastustamisesta. Tavallisen suomalaisen ääni hukkuu mediassa, ja mainitsemani asiat saavat vastavuoroisesti suhteessa liian suuren huomion.

Energiaveroista voidaan olla montaa mieltä. Itse lieventäisin ainakin asumiseen kohdistuvia kustannuksia. Polttoaineverokin alkaa olemaan kipurajalla maassa, jossa monessa perheessä on pakko olla kaksikin autoa, jotta arki jotenkin pyörii. Lisäksi mielestäni Suomen eikä EU:n pidä ottaa enään yhtään yksipuolista askelta ennen kuin kehittyvät maat kuten Kiina ja Intia saadaan sitoutumaan ydinvoimaan ja pyrkimään muutenkin hillitsemään päästöjensä kasvua. Nyky säädöksetkin ajavat koko ajan teollisuutta sellaisiin maihin, joissa päästöt eivät ole agendalla. Suomalaisten/Eurooppalaisten energiaverojen korottaminen ei siten oikeasti edistä luonnonsuojelua, se vain siirtää teollisuuden sinne missä voidaan saastuttaa ilmaa ilman huolia.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki, mutta en näe jokaisen jäsenen henkilökohtaisia ajatuksia perussuomalaisiksi ajatuksiksi. Vähän kuin Soini ja abortti.

Ei toki jokaisen jäsenen henkilökohtaisiin ajatuksiin pidäkään hirttäytyä, mutta kyllä minusta sinä välillä aika valikoiden "perussuomalaiset ajatukset" poimit tai kiistät.


Ruotsalaisessa mediassa ja visva-piireissä on noussut myrskynpoikanen ja vieläpä puoluejohtaja Jimmie Åkesson tukee "ruotsalaisvihamielisiä" perussuomalaisia.

Ruotsin poliittinen kenttä teki minusta valtavan virheen SD:n kanssa, ja nyt odottaa Suomen tekevän samanlaisen, kai se saisi heidät uskomaan oman ratkaisunsa järkevyyteen. Lusikoikoot vaan omaa soppaansa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Perustuslain yli meneviä sopimuksia on aika turha tehdä, ts. kansanedustajan oikeutta vaihtaa ryhmää ei voi rajoittaa.

Totta. Mutta suurin osa persuista ei tunne perustuslakiamme.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Lisäksi mielestäni Suomen eikä EU:n pidä ottaa enään yhtään yksipuolista askelta ennen kuin kehittyvät maat kuten Kiina ja Intia saadaan sitoutumaan ydinvoimaan ja pyrkimään muutenkin hillitsemään päästöjensä kasvua.

Samaa mieltä tässä, että EU:n, ja Euroopan yleensäkin, on otettava kehittyneinä jälkiteollisina valtioina suurempaa roolia tässäkin koko maailmaan vaikuttavassa kysymyksessä. Sitä en toisaalta ymmärrä miten useiden Persujen ajama EU:n hajauttamistakin hamuava politiikka jollain tavalla lisäisi Euroopan, saati Suomen, vaikutusmahdollisuuksia tässäkään asiassa? Euroopan, ja näiden halla-ahojenkin huolehtiman länsimaisen sivistysvaltion, turva on nimen omaan yhtenäisyys. Toki voidaan myös lähteä tempoilemaan jokainen maa omiin suuntiinsa ja pyllistää samalla uhmakkaasti itäänpäin. Siellä ollaan varmasti Håkan Lube kourassa hyvin innokkaina odottamassa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
´...Tärkeintä on voittaa keskustelu, ei keskustella.

Jotta voisi keskustella niin olennaisena osana siihen kuuluisi myös esitettyihin kysymyksiin vastaaminen. Sen sijaan, että kadotaan kuin irreaalinen pieru logiikan saharaan, aina kun jotakin ns. hankalampia asioita kysytään.

Tämä ei kohdistu sinänsä sinuun, Sniper, vaan pariin kanssakirjoittajaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Totta. Mutta suurin osa persuista ei tunne perustuslakiamme.

Anna näistä muutama esimerkki niin pääsee itsekin potkimaan pahoja persuja vyön alle. Tai no, Soinihan voi milloin tahansa lohkaista tyyliin "perustuslakiahan voi aina muuttaa". Niinpä...ihmiset lait laatii.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Kai Maple Leaf tarkoitti, että kun Soini lopettaa abortit, tappaa homot ja neekerit(paitsi Cesar Williamsia), polttaa kirjat ja taulut ym..., niin kai puoluetukien poisto käy tuosta vain.

Kysymys kuului: tulevatko perussuomalaiset vaatimaan puoluetukien poistamista/leikkaamista, kuten aiemmin ovat tehneet? Ja mikäli eivät, mikä on muuttunut niin, että puoluetuet ovatkin ihan kiva juttu?
 

J.Petke

Jäsen
Edustajia tulee jokaisesta vaalipiiristä ja iso osa saattaa olla toisilleen tuntemattomia. Pidän positiviisena eleenä, että jokainen on ollut halukas kirjallisesti sitoutumaan ryhmäänsä.

Oliko jotain vaihtoehtoa?

Eiköhän nuo mielikuvat muille kansoille ole luotu näillä parin ihmisen todella ajattelemattomilla kommenteilla mitä nyt sitten yritetään ruveta paikkailemaan kun onkin tiedossa isompi ruutu.

Takit kääntyy ja politiikot paljastuvat sieltä alta.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
...Loppuosaan en taas suorilta keksinyt mitä mahdoit lupausten sulamisella tarkoittaa?

"Soinin mukaan ehdottoman kielteinen kanta esimerkiksi pysyvään kriisirahastoon ei muutu, vaikka siitä tulisi kynnyskysymys vaalien jälkeisiin hallitusneuvotteluihin" sanottiin YLE:n uutisissa 28.3.

Sunnuntain vaali-illassa tästä ei ollut jälkeäkään, vaan lähdettiin, yllätys yllätys, "kunnioittamaan kansan tahtoa ja muodostamaan maalle uutta enemmistöhallitusta". Kysymys kuuluukin, kuinka moni persujen äänestäjistä kokee lähiviikkoina tulleensa petetyksi ja miten?

Jos olet sitä mieltä, että palstan keskustelun taso minusta johtuen ei ole sinulle riittävä ja haluat sensoriksi, niin siinä on sellainen kätevä nappi vasemmassa alalaidassa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kysymys kuului: tulevatko perussuomalaiset vaatimaan puoluetukien poistamista/leikkaamista, kuten aiemmin ovat tehneet? Ja mikäli eivät, mikä on muuttunut niin, että puoluetuet ovatkin ihan kiva juttu?

Minusta sinun kannattaa kysyä sitä vaikka Timo Soinilta tai joltain muulta Perussuomalaisten kansanedustajalta. Mutta jos minulta kysytään, niin tuskin esittävät leikkauksia, kun siitä ennenkin niin kovaa porua on noussut. Jopa täällä. Ja Ketkustan konkurssi voisi olla entistä lähempänä, joten eiköhän solidaarisuutta sen verran löydy. Olisi Kepun ehkä kannattanut aikoinaan huolia Soini mukaan, eikä naureskella nuorelle pettyneelle vennamolaiselle. Nyt on oma talous kuralla, kannatus perseessä ja Soini porskuttaa. Toki nyt olisi mistä leikata, toisin kuin Kepulla.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Jos kuvitellaan siten että Kokoomus, SDP ja Perussuomalaiset muodostavat hallituksen ja seurauksena runnotaan läpi Portugalin takaamisen ehdot Suomelle selvästi paremmaksi. Onko silloinkin Katainen, Urpilainen ja Soini kaikki pettureita? Ei PS sanele yksin politiikkaa jos hallitukseen lähtee, minusta tässä ei ole mitään epäselvää etteikö jokainen tee kompromissejä.

Tästähän juuri on kyse. Soini on luvannut äänestäjilleen, ettei missään olosuhteissa tee kompromisseja ja lähde hallitukseen, joka puoltaa mm. Portugalin tukipakettia, ja saavuttanut tällä lupauksella ns. Jytkyn, kuten hän itse sanoo. Kuinka hän aikoo lunastaa tämän lupauksen?
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
No äänestäjät sitten sen ratkaisee jaloillaan jos puoleen teot ei vastaa asiakaslupausta...

Juuri näin. Sehän tästä tilanteesta tekeekin niin mielenkiintoisen, että on luvattu silmät ja suut täyteen sillä argumentilla, että nyt ei tehdä tyhjiä lupauksia, vaan pidetään saletisti kiinni siitä, mitä on luvattu.

Ootellaan ja katastellaan, sano entinenkin katsastusinsinööri...
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tästähän juuri on kyse. Soini on luvannut äänestäjilleen, ettei missään olosuhteissa tee kompromisseja ja lähde hallitukseen, joka puoltaa mm. Portugalin tukipakettia
Ainakin minun televisioni uutisissa kerrottiin, että Soini perui ne puheet, että olisi joitain erityisehtoja. Siis joskus tuon 28.3. jälkeen jytkyjätkä Soini ikään kuin siis perui ne puheensa, ettei missään olosuhteissa Portugalin tukipaketin puolesta sanoisi juu. En jaksa googlata uutista, tee sinä se, jos jaksat. Näinpä hän ennen vaaleja jo siis kertoi, eikä vasta niiden jälkeen, ettei olekaan ehkä sitä mieltä mitä mieltä oli aluksi mielestänsä. Kai se ymmärsi demokratian ja hallituksen toimivuuden prinsiippejä. Ministeriautossakin voi olla kivat Wunderbaumit ja karvanopat.
 
Olen suurella mielipahalle seurannut näiden eduskuntavaalien tulosta, tai oikeammin sen jälkeistä keskustelua. Minusta tuntuu todella pahalta ajatella että meidän kansamme tulevaisuudesta äänestää ihmisiä, joiden kyky ymmärtää erilaisuutta on näin vajavaista.

Olen pienessä mielessäni ajatellut, että ihmisellä täytyy olla, sekä kyky muodostaa oma maailmankatsomus, että aikaa käyttää tuota kykyä. Valitettavasti näyttää siltä että näissä vaaleissa on äänestänyt valtava määrä sellaisia ihmisiä, joilla tuo kyky puuttuu kokonaan tai se on ollut olemassa niin vähän aikaa että omaa maailmankatsomusta ei ole ehditty rakentaa valmiiksi asti.

Olen tullut siihen johtopäätökseen että kyky luoda oma kuvansa maailmasta on ehdoton vaatimus että yksilö kykenee kohtaamaan, sietämään ja kunnoittamaan erilaisuutta. Erilaisuudella tarkoitan syntymän, kokemuksen tai muun syyn seurauksena muodostunutta omasta eroavaa maailmankuvaa ja siten omaan maailmankäsitykseen vieraista toimintamallia.

Keskiverto teinillä kyvyt oman maailmankatsomuksen luomiseen ilmaantunevat teinivuosien aikana. Kuitenkaan 13-18 vuotiaiden kanssa keskustellessa ei voi olla havaitsematta, että älyllisten taitojen olemassa olosta huolimatta, omiin ajatuksiin perustuva käsitys kysymykseen:”Kuka minä olen ja kuinka minä suhtaudun omaan ja muiden elämään” rakentuu vahvasti tunteen ja muilta saatujen vastausten varaan. Oma maailmankatsomus on siis alkanut rakentumaan, mutta ei ole vielä lähelläkään valmista.

Useimmilla ihmisillä, kuten myös minulla, maailmankatsomuksen rakentamien on vienyt aikaa huomattavasti yli teinivuosien. Yhdenkään ihmisen ymmärrys itsestään ja ympäröivästä ihmiskatraasta ei ole koskaan valmis, mutta näkisin että äänestämisessä vaadittava kypsyys on saavutettu, kun kykenee suhtautumaan muiden ihmisten perustuslaillisten oikeuksien toteuttamiseen ilman käsittämättömiä itkupotkuraivareita.

Terveisiä mm. Juhaht:lle ja monille muille hänen kaltaisilleen.

Itse olen sitä mieltä, että käännös Simple Finns olisi ollut se paras vaihtoehto.

Tarkasti ottaen oikeampi käännös olisi varmasti Simply for Finns, tai sitten tarkoitus ei ollutkaan kuin kertoa omista ennakkoluuloistaan?

Totta. Mutta suurin osa persuista ei tunne perustuslakiamme.

Jotenkin tuntuisi että moni muukaan ei ole tietoinen tällaisesta laista (eli mahdottomuus sitoa kansanedustajan ääntä sopimuksella, sopimusyhteiskunnassa), tosin monella varmasti herää kysymys onko tällainen sopimus pitävä jos moinen kohdalle osuu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edustajia tulee jokaisesta vaalipiiristä ja iso osa saattaa olla toisilleen tuntemattomia. Pidän positiviisena eleenä, että jokainen on ollut halukas kirjallisesti sitoutumaan ryhmäänsä...

Ajankohtaisen Kakkosen toimittaja kysyi mielestäni sen tärkeän kysymyksen: Miksi tarvitaan kirjallinen sitoumus?

Loikkaukset eduskunnassa ovat aika harvinaisia ja kirjallinen sitoumus loikkaamattomuudesta on vielä harvinaisempi. Siis miksi sitä tarvitaan nyt?

Putkonen, Mäkipää, Halla-aho ja moni muu ovat vakuuttaneet yhtenäisyyttä, miksi Soini ei luota näihin vakuutteluihin? Mihin tarvitaan kirjallinen vakuutus?

Perussuomalaisten perinteinen poliittinen kanta ulottuu SDP:n ay-vasemmistosta aina Kokoomuksen oikeistoon. Kun tämä "jytky-huuma" (ei Jutta-huuma) menee ohi, huomaa moni olevansa aivan väärässä ryhmässä. Jos löisin vetoa, niin löisin vetoa sen puolesta, että Perussuomalaisten ryhmä hajoaa parin vuoden sisällä. En usko millään, että Putkosen demareiden ay-ryhmä sopii samaan ryhmään Halla-ahon kokoomuslaisten kanssa, puhumattakaan vanhan SMP:n siltarumpu kepulaisista. Ja kun nämä ryhmät huomaavat joutuvansa tekemään kompromisseja muiden puolueiden kanssa, he ovat pettyneitä, tämähän on samaa touhua kuin "vanhojen puolueiden" politiikka.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös