Ilmoitukset

Nimimerkki mountainsnaken viestien kirjoitusasussa on reilusti parantamisen varaa. Olemme huomauttaneet samasta asiasta jo lukuisia kertoja ja sen vuoksi annoimme hänelle nyt kuukauden pelikiellon.

Nimimerkki lake79 on saanut kuukauden pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä. Hän kirjoitti Liigan kurinpitopäätöksiä käsittelevässä ketjussa viestin, jossa toivottiin vastustajan pelaajan vahingoittamista. Kyseinen nimimerkki oli juuri vapautunut hyvän maun vastaisen viestin vuoksi langetetusta pelikiellosta ja tämä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nick on passitettu kuukauden ajaksi huilaamaan. Hän rikkoi toistuvasti sääntöjen 10§:ää arvuuttelemalla toista nimimerkkiä moderaattoriksi ja kirjoitti useamman henkilökohtaisen hyökkäyksen. Juuri päättynyt pelikielto vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoitti viestin, jossa arvuutteli nimimerkin oikeaa henkilöllisyyttä. Tämä ei ole sallittua edes huumorin varjolla. Tämän rikkeen ja aiemman rikehistorian vuoksi olemme passittaneet kyseisen nimimerkin kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Puke on seuraavan viikon ajan poissa muonavahvuudesta hyvän maun vastaisen viestin vuoksi. Kyseinen viesti löytyy Lukko-osion Oskari Setänen -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Asia selva. Twitter varmaan palvelisi paremmin kun siina on vissiin rajoitus?

  Hyva etta tuokin selvisi kun on ollut outoa lukea lukukelvottomuudesta.
   
 2. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Perreault-Scheifele-Laine 2016-2017
  Jääaika: 112 min
  Corsi %: 54,64
  GF %: 62,5
  GF/60: 5,35
  GA/60: 3,21
  xGF %: 55,79
  Jäähyero: +5

  Erinomainen ketju tosiaan oli viime kaudella. Copp-Wheeler-Scheifele (103 min) samojen tilastojen perusteella ehkä vielä piirun verran parempi, mutta nuo kaksi (pienellä otannalla!) olivat juu viime kauden parhaat ketjut.
   
 3. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  112 minuutin otanta on aika hyvä kyllä ja sen perusteella on varmasti hyvä tehdä johtopäätöksiä pidemmäksi ajaksi ja puhua faktoina. Pitääkö tuo sisällään semmoset kymmenen matsia tasaviisikoin pelaamista?

  Vähän sama kuin sanoisi alkukauden otannalla Lee - Tavares - Baileyn olevan NHL:n paras ketju. On noita muitakin esimerkkejä.

  Sitä en kiellä etteikö tuota olisi ollut hyvä kokeilla, mutta jumalauta nämä faktoista puhumiset tilastoihin nojaten..

  Tässä unohdetaan aivan täysin matchupit, se että tuohon aikaan vastustajat eivät olleet vielä erityisesti oppineet pelaamaan Lainetta vastaan sun muut. Kyllä mä haluan suuremman otannan, jotta jotain yhdistelmää voi kutsua parhaaksi sommitelmaksi.
   
 4. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  112 min ja 103min. :D Onhan tää kyllä taas varsinainen otanta. Mutta sen on pakko olla pieni otanta, jotta se voi lyödä muut (enkä nyt osoita näpäytystäni sinulle).

  Sanokaa mun sanoneeni, että tulee päivä päivien joukossa kun Pate pelaa Scheifelen ja (tähän @psychodad saa nimetä parhaan kolmannen pyörän) kanssa samassa ketjussa ja hänen tilastonsa ovat heikommat kuin tänä keväänä Stastnyn ja Ehlersin kanssa saman mittaisella aikavälillä. Minä saan päättää sen aikavälin, koska muutenhan en voi perustaa asiaa tilastoin oman mieleni mukaan (mutta pelimäärä/peliaika voi siis olla sama eli noin 20 ottelua mitä Stastny pelasi kauden lopusta Ehlersin ja Laineen kanssa). Paten tilastothan muuten oli ekasta kymmenestä ottelusta 12+5=17 ja sitten jälkimmäisestä kymmenestä 1+1=2 (tosin ilmeisesti yhden pelin noista Stastny oli poissa ja Laine puolestaan loukkasi yhdessä pelissä jalkansa ja peliaika oli alle 6min).

  Pate on siis pelannut nyt viimeiset 24 peliä tehoin 5+8=13. Onko muuten koskaan pelannut noin huonosti 24 peliä putkeen Littlen kanssa? Näyttää siis vahvasti siltä, että maailman parhaalle pelaajalle täytyy olla vähintään Scheifen tasoinen sentteri vierellä.
   
 5. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Ihan totta, että tollasissa lukemissa on väistämättä todella paljon sattumaa mukana, eikä kovin vahvoja johtopäätöksiä kannata tehdä. Itsekin yritin tuon pienen otannan tuoda mukaan viestiini, mutten ehkä sitä tarpeeksi korostanut. Tällä kaudella muuten paras GF % Jetsistä oli ketjulla Little-Roslovic-Perreault (111 min); kukaan ei ehkä kuitenkaan lähde väittämään sitä joukkueen parhaaksi ketjuksi :D
   
 6. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Ei sitä lasketa, koska Perreault-Laine-Scheifele pelasi yhdessä minuutin enemmän ja vain vähintään 112 min yhdessä pelanneet muodostavat tarpeeksi ison otannan.
   
 7. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luppohetkinä haluamallaan tavalla neljän seinän sisällä rentoutuminen väärin tehty, jos haluaa olla hyvä johtaja NHL:ssä? Vai oliko ideana, että pleikkari roskiin ja kirjat esille?

  Kai siellä kotona tai hotellihuoneessa kovimmatkin johtajat joskus tsillailevat Crosbya myöten, aika tärkeää varmaan tuo pelistä ja duunista irroittautuminen ja omasta mielestäni Laine rentoudestaan huolimatta on kentällä aikalailla game face päällänsä, eli ei siellä liika rentous paista vaan voitto ja tulos edellä mennään. Ihan hyvät ainekset mielestäni johtajaksi, ikävuosien kertyessä.
   
 8. kamenski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämän viestin perusteella minusta on entistä oudompaa että kyseenalaistat hyvinkin vahvasti Mauricen tekemiset ja tekemättä jättämiset. Autoanalogiaa jatkamalla, sä tuunaat Ferrarin moottoria ruohonleikkaajan moottorin (eikä edes päältäistuttava!) ohjekirjaa lukemalla. Etkä välttämättä siitäkään ymmärrä kuin osan.

  Siinä missä liki jokainen muu täälläkin palstalla tietää ja tunnustaa että ei tiedä mitään (mitä Maurico & co tietää), sä vaikutat olevan vakuuttunut siitä että sun valitsemat tilastot tahi "faktat" ovat totuus, koko totuus ja ainoa totuus. Maurice ja tiiminsä omat ammattivalmentajia ja organisaatiossa on varmasti ammattilaisille tarkoitettu järjestelmä joka kerää dataa (mitä meillä ei ole käytettävissä) jota ammattianalyytikot analysoivat päivät läpeensä. Tuolla tiimillä on päätöksenteonsa tukena viisikymmentä? viisisataa? viisituhatta? tilastoa tai "faktaa" enemmän kuin meillä on. Silti Maurice tiimeineen on väärässä, kaikki ketkä ovat Mauricen kanssa samaa mieltä ovat automaattisesti väärässä, ja mikään asia ei tätä miksikään muuta koska me muut emme vaan ymmärrä tilastoja. Siksi tämä ketju liki lukukelvoton. Sä tuunaat sitä Ferraria vaan ruohonleikkaajan moottorin spekseillä ja jos joku yrittää ehdottaa että ehkä siitä tulis parempi jos jättää ammattilaiselle niin sä dissaat vaan ja sanot että kato tätä Ferrarin mutteria, se on ihanko ruohonleikkaajassa, I know what I'm doing.

  Ei saatana en saanut eilen unta ja tuli toinenkin tyhmä analogia viereen. Mä vedin tän ketjun jo niin OT että kerran kun kirjoitetaan niin antaa mennä vaan. Psychodad on amatööritähtitieteilijä ja Maurice ammattilainen. Psycho istuu kaivon pohjalla ja näkee yöllisestä taivaasta ehkä viisi tähteä, kun Maurice istuu kaivon laidalla ja näkee koko tähtitaivaan. Molemmat tekee, no mitä tähtitieteilijät tekee, parin sesongin ajan. Anyway, Maurice tekee tähtitaivaasta ja Psychodad viidestä tähdestä omat laskelmansa ja johtopäätöksensä, ja sitten niitä vertaillaan, ja sitten Psychodad nauraa räkäsesti Mauricelle että vittu sä oot urpo, miten sä voit tollasia johtopäätöksiä tehdä viiden tähden perusteella? Maurice suksii vittuun kun se ei jaksa tätä paskaa. Sitten kaivoon putoaa jostain toinen amatööri joka sieltä pohjalta näkee samat viisi tähteä, näkee Psychodadin ja Mauricen laskelmat ja johtopäätökset ja ehdottaa että ehkä Maurice on oikeassa? Tää toinen jätkä löi päänsä kun putos kaivoon eikä oo ihan varma että onko tähtiä oikeasti enemmän kuin viisi, mutta sillä on sellainen kutina takaraivossa että ehkä niitä vois olla enemmänkin, ehkei sieltä kaivon pohjalta näe kaikkea, ja ehkä Maurice siksi voisi olla ns. jyvällä? Psychodad nappaa riveleistä kiinni ja väkivalloin kääntää toisen amatöörin kattomaan niitä viittä tähteä ja raivoaa että vittu niitä tähtiä on viisi, etkö sä näe? On ihan epäloogista ja epärationaalista tehdä johtopäätöksiä jostain mitä ei näe. Sitten seuraava amatööri putoaa kaivoon ja sama ralli on valmis alkamaan, kunnes kaikki muut amatöörit luovuttaa.

  ... Huh. No kuitenkin. Minä teorisoin että Jetsin ketjut on optimoitu ei vain pisteitä tai voittoja vaan myös optimaalista kuormitusta varten. Tuohon ei mitään mutuiluja tai eyetestejä tarvita vaan ihmisen ruhosta saa ennen ja jälkeen pelejä vaikka sun mitä dadaa irti, samoin kuin videoanalyyseistä että mitä siellä kentällä on tehty ja kenen kanssa, ja pre-seasonilla on ehkä speksattu että minkälainen aktiviteetti ketäkin eniten rasittaa. Onko se stop&go, pitkät täydellä teholla vedetyt spurtit päästä päähän, ylipitkät vaihdot, jne. Kovaa dadaa ja kovaa analyysiä. Sitten varmaan yritetään etsiä trendejä, ja jos sieltä löytyy vaikka sellainen trendi että Laine & Scheifele yhdessä pelatessaan rasittaa Scheifeleä kolme kertaa enemmän kuin Scheifele Wheelerin kanssa, niin ehkä pitkällä tähtäimellä olisi järkevää olla peluuttamatta Lainetta ja Scheifelea yhdessä vaikka se vähän enemmän pinnoja tuottaakin.

  Anteeksi kaikille, jotenkin tuntui että oli saatava avautuminen ulos systeemistä, tää ketju meinas eilen viedä mun ajatukset pois lampaanlaskennasta ja unilta.
   
 9. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Ei nyt sentään, ja mullahan oli se hymiö siinä. Tarkoitin vain, että siinä missä Laine tuntuu vetävän tuolla rennolla "mua ei huolet ja paineet paina, pelaan vaan lätkää ja pidän hauskaa" asenteella, niin esimerkiksi Scheifele on jo selvästi astunut johtajan saappaisiin ja ottaa vastuuta ihan eri tavalla joukkueen tekemisistä. Luulenpa, että myös kaukalon ulkouolella, vaikka tästä mulla ei tietoa olekaan. Se on oikeasti ihan sama mulle ja varmaan joukkueellekin, pelataanko siellä huoneessa pelejä, katsotaan pornoa tai luetaan Dostojevskia.
   
 10. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos. Hymyilyttää. Mulle tuli ferrari-analogiasta mieleen ihan sellainen kilpa-auto, vaikka F1, missä yksi tyyppi on tehnyt jonkun osan, joka nostaa suoranopeutta. Sitten tiimi päättää kuitenkin olla ottamatta kaikkea irti siiti, kun auton pitää toimia muissakin osissa rataa ja tää jannu loukkaantuu, miten hänen osaansa ei hyödynnetä täysin ja sitä ylenkatsotaan, kun muut on tyhmiä. Varsinkin se Räikkönen, vai olikohan Maurice, siellä auton ratissa.
   
 11. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Et vaan ymmärrä miten NHLssä ketjuja peluutetaan. Lainetta ja offensiivisia kakkosketjuja ylipäätään peluutetaan tasa- ja takaa-ajotilanteessa, kun tarkoitus on mennä johtoon.

  Johdossa peluutetaan sitten enemmän kärki- sekä puolustavia ketjuja, kun tarkoitus on suojella johtoa ja/tai säästää offensiivisia ketjuja taas hyökkäysasetelmaan, jos johto jostain syystä menetetään.

  Mitä voittavampi ja enemmän pelejä johtavampi joukkue on (kuten tämän kauden Jets oli vs. viime kauden Jets) sitä vähemmän offensiivinen kakkosketju pelaa, koska johdossa ollaan enemmän ja johdonsuojeluketjut pelaa enemmän.

  Winnipeg on tällä kaudella ollut kokonaisvaltaisesti niin pirun hyvä, että on päässyt otteluissa varsin nopeasti johtoon, eikä ole joutunut takaa-ajotilanteisiin niin paljia kuin aiemmin. Laineen peliajan muutos johtuu tästä.
   
 12. Largo Jäsen

  Anteeksi, mutta @psychodad ei ymmärrä jotakin? Nyt tuli puskista! 3% tyyppejä. Voi katsoa, mutta mitään ei opi. Niin, ei ne määrät mitään kerro. Voi katsoa vaikka uusintanta kaikki pelit, mutta mitään ei jää.
   
 13. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Äläs nyt, selvästi myös suuren sotapäällikön ainestakin olisi, vittuun vaan Rommelit ja Montgomeryt. Psykoiskä vaan jakaisi päivän tuliannokset yhdelle-kahdelle miehelle ja lähtisi tällä voittamaan taistelut, vastapuolellahan ei tietenkään ole mitään älyllistä elämää, lähinnä paikallaan seisovia maalitauluja joita nämä kultaisen ampumamerkin miehet ampuu rauhassa alas kunnes taistelu on taas kerran voitettu 100-0. Sen jälkeen koko kolonna lompsii mihin lie tukikohtaan ja vain kaksi putsaa aseensa, huonommat saa hengata rauhassa. Toki näitä heikompia myös kaatuu taisteluissa, koska vihollinen ei ymmärrä keskittää voimiaan näihin kahteen supermieheen.

  Ai niin, Laine pelasi viime yönä paremmin kuin ekassa kohtaamisessa, vaikka nyt jäikin ilman maalia. Nyt pelissä oli hiukan enemmän kulmahammasta, ekassa pelissä hävisi tuhottomasti kamppailuja ja kiekkoa. Koko Teppo oli viime yönä yllättävän kesy, Vegas on vaarallinen.
   
 14. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Ekassa erassa epaonnistui purkamaan kerran, tosin Vegas loi kiekon ilmasta alas joten siina oli vihollisen taidolla iso osa.

  Muutamia todella hyvia yksilosuorituksia joista sai laukauksensa vaaralliselta alueelta. Syottoja ei suoriin vetoihin tullut, ylivoimalla Wheeler kerran loysi Paten viivalta mutta syotto meni hiukan taakse joten ei saanut suoraa vetoa ja tyytyi syottamaan.

  Kunpa se takakolmio korjattaisiin. Kun katsoo Nashvillen tai Suomen maajoukkueen ylivoimaa, siina nakee miten kunnon takakolmio toimii. Viivamies syottaa usein yhdella kosketuksella, sita kaytetaan "seinana" jonka kautta vaihtaa nopeasti laitaa.

  Laine jakoi muutaman hyvan taklauksen ja yritti heratella joukkuetta, kavi Reavesin kanssa myos pienta keskustelua.
   
 15. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Taman tunteesi kuvaamiseen on myos huomattavasti lyhyempi suomalainen sanonta.

  Suutari pysykoon lestissaan.

  Kun laitat nuo sanat googlen hakuun, ensimmainen linkki kertoo tarkkaan mista on kyse.

  Linkissa kuvaus sanonnan merkityksesta

  Auktoriteettiin vetoaminen – Wikipedia


  "
  Suutari pysyköön lestissään (esoteerinen omahyväisyys)Muokkaa
  ”Suutari pysyköön lestissään” tarkoittaa omahyväisyyttä, eli oletetaan että vain tunnustetut auktoriteetit, lisensoidut toimijat jne kykenevät ymmärtämään asioista jotain (esoteria) ja muille asiat ovat liian vaikeita tai monimutkaisia ymmärtää tai se ei ole heidän ydinosaamisaluettaan. Äärimmilleen vietynä tämä virhe on lähes sama kuin argumentum ad hominem abusivis."
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Game, set & match.

  Tähän joku tyhmä hymiö.
   
 17. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Ei tästä ole vielä nähty mitään. Tie-break vasta alkamaisillaan vaikka PD ampuikin itseään kuvaannollisesti Desert Eaglella suuhun.

  Popparit valmiiksi ja sosasola kylmenemään!
   
 18. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Lainaus:
  Jep. Yksi huono suoritus koko pelissä, minkä toki senkin vastustaja yliluonnollisilla kyvyillään pystyi vain vaivoin estämään. 0+0 ja -1 ei ole ihan mitä odotin pelistä 19 minuutin peliajalla. WAR82 en jaksa tarkistaa, kun se ei kiinnosta ketään. Nuolet loppu vai miksi ei maalihanat nyt ole auennut kunnolla kuten Nashvillle sarjan jälkeen sinun mielestäsi piti?

  Vastustajan pelaajan kanssa keskustelusta toki plussat. Lasketaanko se WAR82? Harva tuolla kentällä juttelee kellekään mitään, ainakaan varsinkaan Reavesin tapainen hämmentäjä.
   
 19. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Anteeksi nyt, mutta... Joku aika sitten et suostunut tässä ketjussa vastaamaan sinulle tilastoanylyysistä ja mistä liekään esitettyihin kysymyksiin, kun eivät liittyneet ketjun aiheeseen. Miten yllä oleva kirjoituksesi liittyy ketjun aiheeseen?

  Edit. Vaihdettu sana löydän sanaksi liekään. Hiton autocorrect.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 19.10
 20. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuota, ammuitko itseäsi tahallisesti nyt jalkaan vai etkö ymmärrä tämän viestin ironiaa?
   
 21. kamenski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Emmä jaksa. Psychodad saa luovutusvoiton. Ketjukin pysyy ainakin minun puolestani aiheessaan.

  Mutta orastava kiinnostus dataan ja analytiikkaan jääkiekossa ja joukkueurheilussa yleensä sai minut perehtymään aiheeseen vähän lisää joten kirjoitin aikomaani vastausta yleisemmin tänne: https://keskustelu.jatkoaika.com/th...yksiä-jääkiekosta.35007/page-315#post-7621600 kun en parempaa ketjua tähän hätään keksinyt. Ehkä aihe ansaitsisi oman ketjunsa mutta mennään tuonne toistaiseksi. Pari tägiä heille ketkä tähän ketjuun ovat aiheesta mielenkiintoisesti kirjoittaneet ja mm. WARia aukaissut @Henkka @teppana @Sixbladeknife kaik muutkin tieten teretulemast.
   
 22. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Mina en vetoa auktoriteetteihin tai konsensuksiin. En ajattele niin etta vain tietyt ammattilaiset voisivat ymmartaa joitain asioita. Joten siina ei ole ironiaa.
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eli olet itse tutkinut kaiken mihin uskot? Evoluution, painovoiman jne. I find that hard to believe.
   
 24. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Tottakai olen, miten voisin muuten niihin uskoa jos en olisi tutkinut? Luin Darwinin origin of species teinina, Dawkinsin blind watchmaker ja selfish gene loytyy kirjakokoelmastani. Painovoimasta olen kirjoittanut talle foorumille paljon.

  Olen kiinnostunut lahes kaikesta ja haluan tietaa enemman. Silla mielenlaadulla 40 vuodessa tarttuu jotain ymmarrysta joistain asioista. Pyrkimys on ymmartaa todellisuutta mahdollisimman hyvin, jotta voin ratkaista ongelmia paremmin. Erikoistuminen tiettyyn ammattiin tai alaan ei takaa laajaa ymmarrysta, usein se rajoittaa sita. Parhaat ongelmanratkaisijat ovat "polymatheja" eli yleistietajia.

  Eiko naita henkilokohtaisia kyselyja voisi kayda privana? Tama ei auta ketjun luettavuuteen. Pysytaan aiheessa.

  Toivon etta Laine pelaa hyvan pelin tanaan, maalejakin saisi tulla. Kunhan Jets voittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 21.44
 25. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Se vaati pidemman off topic vastauksen joten kirjoitin sen muualle. Vaikea olla vastaamatta yhtaan mitaan kun kaksi edellista sivua on kilpailu siita kuka pystyy vaaristelemaan kantojani eniten, ad hominemilla hoystettyna. Niihin en viitsi vastailla erikseen koska ketju karsisi siita.

  Minulla on tapana puuttua argumentaatiovirheisiin. Epistemologi sisallani ei hyvaksy virheellisia argumentteja.