Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. Aapee79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal, SaiPa ja Oilers
  Lainaus:
  Jep. Yksi huono suoritus koko pelissä, minkä toki senkin vastustaja yliluonnollisilla kyvyillään pystyi vain vaivoin estämään. 0+0 ja -1 ei ole ihan mitä odotin pelistä 19 minuutin peliajalla. WAR82 en jaksa tarkistaa, kun se ei kiinnosta ketään. Nuolet loppu vai miksi ei maalihanat nyt ole auennut kunnolla kuten Nashvillle sarjan jälkeen sinun mielestäsi piti?

  Vastustajan pelaajan kanssa keskustelusta toki plussat. Lasketaanko se WAR82? Harva tuolla kentällä juttelee kellekään mitään, ainakaan varsinkaan Reavesin tapainen hämmentäjä.
   
 2. MacRef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KuPS - elä laakase, naatittaan
  Lainaus:
  Anteeksi nyt, mutta... Joku aika sitten et suostunut tässä ketjussa vastaamaan sinulle tilastoanylyysistä ja mistä liekään esitettyihin kysymyksiin, kun eivät liittyneet ketjun aiheeseen. Miten yllä oleva kirjoituksesi liittyy ketjun aiheeseen?

  Edit. Vaihdettu sana löydän sanaksi liekään. Hiton autocorrect.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 19.10
 3. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tuota, ammuitko itseäsi tahallisesti nyt jalkaan vai etkö ymmärrä tämän viestin ironiaa?
   
 4. kamenski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Emmä jaksa. Psychodad saa luovutusvoiton. Ketjukin pysyy ainakin minun puolestani aiheessaan.

  Mutta orastava kiinnostus dataan ja analytiikkaan jääkiekossa ja joukkueurheilussa yleensä sai minut perehtymään aiheeseen vähän lisää joten kirjoitin aikomaani vastausta yleisemmin tänne: https://keskustelu.jatkoaika.com/th...yksiä-jääkiekosta.35007/page-315#post-7621600 kun en parempaa ketjua tähän hätään keksinyt. Ehkä aihe ansaitsisi oman ketjunsa mutta mennään tuonne toistaiseksi. Pari tägiä heille ketkä tähän ketjuun ovat aiheesta mielenkiintoisesti kirjoittaneet ja mm. WARia aukaissut @Henkka @teppana @Sixbladeknife kaik muutkin tieten teretulemast.
   
 5. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Mina en vetoa auktoriteetteihin tai konsensuksiin. En ajattele niin etta vain tietyt ammattilaiset voisivat ymmartaa joitain asioita. Joten siina ei ole ironiaa.
   
 6. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Eli olet itse tutkinut kaiken mihin uskot? Evoluution, painovoiman jne. I find that hard to believe.
   
 7. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Tottakai olen, miten voisin muuten niihin uskoa jos en olisi tutkinut? Luin Darwinin origin of species teinina, Dawkinsin blind watchmaker ja selfish gene loytyy kirjakokoelmastani. Painovoimasta olen kirjoittanut talle foorumille paljon.

  Olen kiinnostunut lahes kaikesta ja haluan tietaa enemman. Silla mielenlaadulla 40 vuodessa tarttuu jotain ymmarrysta joistain asioista. Pyrkimys on ymmartaa todellisuutta mahdollisimman hyvin, jotta voin ratkaista ongelmia paremmin. Erikoistuminen tiettyyn ammattiin tai alaan ei takaa laajaa ymmarrysta, usein se rajoittaa sita. Parhaat ongelmanratkaisijat ovat "polymatheja" eli yleistietajia.

  Eiko naita henkilokohtaisia kyselyja voisi kayda privana? Tama ei auta ketjun luettavuuteen. Pysytaan aiheessa.

  Toivon etta Laine pelaa hyvan pelin tanaan, maalejakin saisi tulla. Kunhan Jets voittaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 21.44
 8. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Se vaati pidemman off topic vastauksen joten kirjoitin sen muualle. Vaikea olla vastaamatta yhtaan mitaan kun kaksi edellista sivua on kilpailu siita kuka pystyy vaaristelemaan kantojani eniten, ad hominemilla hoystettyna. Niihin en viitsi vastailla erikseen koska ketju karsisi siita.

  Minulla on tapana puuttua argumentaatiovirheisiin. Epistemologi sisallani ei hyvaksy virheellisia argumentteja.
   
 9. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Ja silti teet niitä itse toistuvasti, melkein yhtä paljon kuin virheellisiä johtopäätöksiä.
   
 10. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Laita privana esimerkki niin voidaan tarkastella mista puhut.
   
 11. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Luuletko, että jotakuta oikeasti kiinnostaa keskustella privana. Kyse on siitä, miten ja mitä kirjoitat tänne, mutta jonkun pyytäessä perusteluja tai kritisoidessa, hyppäät takahuoneeseen, että täällä voimme keskustella. Onhan se tapa välttää lisääntyvä julkinen nöyryytys. Tuolla on sivukaupalla niitä asioita huomautettu, mutta joka kerta vetoat samaan, että pitäisi mennä privakeskusteluun.
   
 12. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Ai viittaat juuri noihin ihmisten tekemiin olkiukkoihin, ja kuvittelet etta minun pitaisi puolustaa sen olkiukon kantoja? Puolustan omiani, en typeria tulkintoja niista.

  Se juuri on olkiukon luomisen tavoite, luoda irvikuva vastapuolen kannasta ja sitten hyokataan sita irvikuvaa vastaan ja vaaditaan etta se irvikuva edustaa vastapuolta, ja etta vastapuolen pitaisi siirtya puolustamaan irvikuvaa. Esimerkkina sinun tulkintasi siita mita sanoin war tilaston luojasta ja hanen palkkaamisestaan. Edustit valittomasti minua vaarin vaittamalla etta olisin sanonut hanen saaneen sen duunin vain statsiyhdistelman tarkkuuden takia.

  Ei kiinnosta.

  Jos sinulla on nayttaa joku argumentointivirhe joita vaitit minun jatkuvasti viljelevan niin laita tanne sitten jos et privana halua asiaasi esittaa. Se vaan vie ketjua pois aiheestaan ja siksi ehdotin privaa. Jos kuvittelet etta minua pelottaa edustaa kantaani, voisit vierailla WTC ketjussa.

  "You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life." - Winston Churchill
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 22.21
 13. WildThing Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
  Erikoista kun täällä vedotaan siihen, että ei halua kirjoittaa aiheen vierestä, ja jättää siksi vastaamatta kysymykseen. Sitten paukutetaan aivan yhtenään offtopicia. Kuten esimerkiksi tuo edellinen viesti. Tämä meno on kyllä täällä jo niin absurdia, että taidan siirtyä kesälomalle. Taisin kehua joku viikko sitten Psykodadin keskustelutaitoja, mutta nyt täytyy kyllä ottaa lakki päästä ja todeta erehtyneensä.
  Ja ettei mene offtopiciksi niin toivottavasti Laine pelaa hyvän matsin ensi yönä. Lol.
   
 14. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Eli sinakin preferoisit etten vastaisi yhtaan mitaan suoriin henkilokohtaisiin haasteisiin joissa vaan lallatellaan etten uskalla vastata? Suurimman osan olen kuitenkin jattanyt omaan arvoonsa, mutta se ei kelpaa etta pari sivua viesteja pelkastaan minua koskien ja en muka saisi reagoida millaan tavalla. Olen vastannut off topic viesteihin muualla ja kehottanut siirtamaan ne privaan mutta vittuiluarmeija haluaa kirjoittaa henkiloonkayvaa paskaa sivutolkulla ja puhella suuria etten muka pysty vastaamaan. Pystyn, mutta tama ei ole oikea paikka sille.

  Damned if you do, damned if you don't. Olen joko pelkuri joka ei vastaa mihinkaan, ja jos vastaan edes jotain, olen off topic


  Missa pelaa naiden haastajien off topicin tuominta? Oletko huomauttanut heille etta he ovat vastuussa taman off topicin jatkumisesta haasteineen? Oletko huomauttanut etta he ovat pelkureita kun eivat uskalla kayda keskusteluja muualla kuin moden selan takana?

  Kysymyksiin vastaan mielellani. Nama nahdyt olkiukot eivat ole kysymyksia vaan valheellisia edustuksia sanomisistani. Ne ovat arvottomia, eivatka ansaitse vastausta.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2018 klo 23.48
 15. Kuppi Jäsen

  Vaikken nyt psychoa muuten kovin korkealle arvosta niin täytyy sanoa ettei ehdotus siirtää jatkuvat jankkaamiset privaksi ole yhtään huono ehdotus.

  Kyllä vastainttääjätkin voisivat miettiä onko sana keskustelu ymmärretty oikein jos tavoitteena on toisen julkinen nöyryyttäminen. Vähän sama mentaliteetti kuin jollain koulukiusaajalla. Ei kahden kesken voisi vähemmän toinen kiinnostaa mutta kun muita on ympärillä niin onkin kivempi päteä. Jos asia oikeasti kiinnostaa niin priva olisi ihan varteenotettava vaihtoehto. Tässä ketjussa kun tätä samaa asiaa on nyt vatkottu siitä lähtien kun psycho palasi eikä loppua näy.

  Nimimerkille @Sixbladeknife propsit asiallisista viesteistä. WAR:ista omat mietteet esitetty selkeästi ilman hyökkäyksiä muita kohtaan. Helpompi niille joilla avoin mieli miettiä ottaako mukaan omaan mielipiteensä vai ei. Ansaitut kiitokset tulikin useammalta kirjoittajalta. WAR on kunnianhimoinen tilasto, mutta kuten corsican WARin tehnyt itsekin toteaa niin ollaan vielä 15 vuotta baseballia perässä. Pikkuhiljaa se kalibroituu paremmaksi, mutta tässä vaiheessa se ei anna kovinkaan vahvaa osviittaa siitä onko toinen pelaaja parempi kuin toinen. Jääkiekko onkin niin dynaaminen peli että vaikka tilastoja käytetään joukkeissa avuksi yhä enemmän, niin kyllä NHL:ssä silmätesti on edelleen paljon isommassa roolissa kuin MLB:ssä.

  Laineen peliin olen edelleen tyytyväinen. Niitä vertailuja Marioon en kyllä näe. Ei minulla sinänsä mitään valittamista Laineen syöttötaidoista. Mariolla oli kuitenkin se tyyli että hän ottaa kiekon ja rakentaa sen maalin (syöttämällä tai tekemällä itse). Laine on lopulta aika vähän kiekossa ja ajatus useammin se että hän hakeutuu siihen paikkaan josta maalin parhaiten tekee. En siis nyt tarkoita että jompikumpi olisi parempi vaan ainoastaan se että tyyliltään ihan erilaiset. Laine tosin vielä nuori, voihan se olla että on enemmän kiekossa kun voimaa tulee lisää.
   
 16. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Aseta itsesi toisten ihmisten asemaan välillä, ja katso miltä keskustelu kanssasi näyttää heidän näkökulmastaan? Ihmiset ovat väärässä - elleivät ole kanssasi samaa mieltä.

  Tämä ei liene kovin hedelmällinen lähtökohta millekään keskustelulle.

  Tämä toki pätee myös osaan toisella puolella olevista, eli ei tässä sinua olla niin sanotusti bussin alle heittämässä. Joskus on vaan fiksua todeta: "let's agree to disagree." Puolin ja toisin.
   
 17. Jancky Jäsen

 18. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Olen sita yritranyt useasti ja sanonut etta ihmisilla on oikeus mielipiteisiinsa ja saavat ne mielipiteet pitaa jos eivat halua niita muuttaa. Kylla ma ymmarran hyvin etta suurin osa latkafaneista menee pisteiden ja eye testin perusteella ja heilla on siihen oikeus. Monet varmasti on sita mielta etta valmentajat tietaa kaiken paremmin kuin ei valmentajat. Mutta siihen heilla ei ole oikeutta etta vaaditaan minua kaantymaan sille kannalle. Paskavyoryn uhalla.
   
 19. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Ihmiset ovat vaarassa jos he ovat vaarassa. Pitaisiko minun valehdella ja sanoa etta joku on oikeassa kun he ovat faktuaalisesti vaarassa? Minun maailmankuvassani on parempi korjata "fake news" kuin mielistella niiden edustajia teeskentelemalla heidan olevan oikeassa. Ihmisilla on oikeus olla vaarassa. Rehellisyys on tie virheettomyyteen.

  Mielipiteita on monia, mutta todellisuuksia vain yksi. Olisi syyta kaikkien pyrkia rehellisesti todellisuuteen, eika kuvitella etta pelkalla vastalauseen esittamisella on sama arvo.
   
 20. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Moro.
  Edustan täällä (ja varmaankin HFboardislla myös) vähemmistöä, koska olen kanssasi monista asioista samaa mieltä.
  Mutta, eikö kuitenkin ole niin, että jos vaikka Laineen jonkin tilastomenetelmän arvo näyttää joukkueen korkeinta (=parasta) lukemaa, se tarkoittaa faktisesti sitä, että Laine on kyseisen tilaston perusteella joukkueensa paras?
  Sehän ei missään nimessä tarkoita, että Laine nyt vaikka olisi joukkueensa paras (vaikka nyt laituri).
  Sitähän me mittaamme juuri tuolla eye-testillä, ehkä tarkastelemalla tilastoja jne. Ja loppujen lopuksi se on aina makuasia.
  Ja koska kyseessä on joukkuelaji, jossa tavoitellaan voittamista, tulee itselleni aina kovimmat pelaajat olemaan mestaruuksia kairanneita.
  Laineelta puuttuu vielä muutama, mutta alku on hyvä (karvaa vaille täydellinen =MM-hopea). World Cupia en tähän laske, koska ei ollut maajoukkueturnaus.

  Edit: kirjovirheet
   
 21. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  On kyllä ihan käsittämättömiä määriä. Itsekin suuria määriä videopelejä kuluttavana totean että tekisi ihan hyvä tehdä muutakin vapaa-ajalla. Toki tuo juttu saattaa olla liioittelua mutta aika kovia tuntimääriä pojat pelaavat.

  Vaan on niitä huonompiakin tapoja viettää aikaansa. Ja mikäli tuo pelaaminen on hidastanut Patrikin menoa tuntuvasti, niin sietääkin pelata. Ei niin ylivoimaista pelaajaa haluaisikaan katsoa. Eniten artikkelista ehkä paistaa se, että nuoret kaverit on kuitenkin kyseessä. Kentällä odotetaan aikamoista kypsyyttä kaikilta pelaajilta, joten ihan kiva päästää välillä höyryä noissa meiningeissä varmasti.
   
 22. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Moro.

  "Paremmuus" on usein subjektiivinen nakemys ja siita johtuen mielipide. Kun paremmuudelle annetaan mitattava arvo, se antaa objektiivisia tuloksia.

  Jotkut ovat eye testin kannalla ja uskovat sen tuottavan parhaat tulokset. He saavat niin uskoa. Mina luotan mitattavien tulosten objektiivisuuteen enemman kuin mielipidekyselyn tuloksiin koska mitattavien tulosten tapauksessa data on luotettavaa ja mielipiteissa ne riippuu kokijasta.

  Ei sekaan mikaan lopullinen tieto ole, koska kaikkea ei tilastoida joten kuvasta puuttuu aina jotain. Parempien tyokalujen kehittaminen analysointiin johtaa kuitenkin tarkempiin tuloksiin ja parempaan ennustavuuteen, mita kaikkien tulisi tavoitella.

  Esimerkiksi viime pelissa, hfboardsin seurannassa muutamat "nakijat" paskoivat Laineen niskaan kilpaa vaikka han oli joukkuuen parhaita ellei paras siina pelissa. Tilastot nayttivat etta hanella oli 4 laukausta (jaettu karki) ja 3 taklausta. Jotkut tulkitsijat katsovat pelia jonkun agendan takaa ja se vaikuttaa heidan tulkintaansa ja siihen ei voi luottaa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.05.2018 klo 02.21
 23. Kimmo Stasi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tästä artikkelista tuli ihan ensimmäisenä mieleen, että mitenköhän nuo Paten ja Ehlersin silmät jakselee?

  Jos nimittäin tuollaisia määriä pelailee jatkuvasti ruutua päivät pitkät tuijottaen, niin kyllähän se heikentää näkökykyä tuntuvasti, ainakin ajan mittaan. Jo pelkästään tuollaisia määriä sisällä istuminen heikentää näkökykyä rutkasti vaikkei pelaisikaan, kun silmien lihakset ei saa tarvittavaa "jumppaa" mitä ne ulkoilmassa (ja nimenomaan avarissa luontomaisemissa) saavat.

  Ei varmaan näy vielä nuorissa pojissa, mutta kyllä tuosta jonkinlainen huoli heräsi. Etenkin kun kyseessä on Suomen kaikkien aikojen sharp shooter, niin olisi hyvä pitää öögat kunnossa mahdollisimman pitkään. Ja sitten kun ne menee, niin sitten ne menee ja ura loppuu siihen.

  Se on toki positiivista että joukkuekaverit viihtyvät toistensa seurassa. Siinä on aina avain maagiseen kemiaan, joka suurella todennäköisyydellä myös näkyy sitten myös positiivisina tuloksina kentällä.
   
 24. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:

  Paul Maurice voi Laineelle kertoa mita nakokyvyn heikkeneminen tekee kiekkoilijalle. Han menetti toisen silmansa nakokyvyn osittain ja peliura loppui siihen ja valmennusura alkoi.
   
 25. Rene Saari Jäsen

  Lainaus:
  Ok.
  Tosiaan, katselin viime vuonna Jetsin pelit kokonaan jonnekin sinne saakka, kun Laine tiputettiin pois 1. ylivoimasta. Loppukaudesta enää pikakelauksella Laineen ja Armian vaihdot, maaleihin johtaneet tilanteet, sekä usein myös yli- ja alivoimat + kohokohdat päälle.
  Tällä kaudella jatkoin samaa linjaa, joskin kaikkia pelejä en viitsinyt katsella, sen verran kamalalta Laine-Little valjakon yhteispeli näytti.
  Ihan mielenkiinnosta, jos jaksat vastata (toivottavasti ollaan vielä aiheessa):
  Jos ajatellaan, että tilastot ja ns. eye-test (omani) kertovat, että Scheifele-Laine parivaljakko on jäällä ollessaan kuollettavan hyvä, täytyy olla ilmiselvää, että Mauricella on useampia syitä pitää Laine pois Scheifelen viereltä (pl. ylivoimat).
  Siihen voisi ehkä paneutua jossakin ketjussa enemmän (ellei sitä ole jo tehty).