Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Niksi, 20.10.2016 klo 09.29.

 1. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Perreault-Scheifele-Laine oli Jetsin paras ketju.
   
 2. White Wolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  AC/DC
  Lainaus:
  Samaa mieltä molemmista!
  Tätä ketjua ei jaksa enää lukea ollenkaan....muutama ignore pitänyt jo käyttää, mutta ei auta.
  nhl.comin koosteen perusteella Laine ollu hyvällä pelipäällä, mutta ei tulosta tällä kertaa.

  Siirryn seuraamaan muita ketjuja :/
   
 3. Eikka86 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuo oli yleisellä tasolla, ei ainoastaan yhteen peliin liittyvä asia.

  Onneksi kiekossa on hieman muitakin tasoja ja nyansseja kuin "Laine voi käydä tekeen ekaan erään kolme ja papat hoitaa loput". Olisi meinaan melkosen tylsä laji muuten.
   
 4. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  On tietysti mutta jos tuo tahti olisi realistista niin hullu se valmentaja joka sita ei kayttaisi. Vaikka sitten jollain olisi tylsaa. Voittaminen kuitenkin tavoite.
   
 5. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  OK ymmärrän olla järmäämättä asiasta kanssasi. Carry on.
   
 6. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta, johtuuko se lukukelvottomuus siita etta jotkut postaukset ovat pitkia?
   
 7. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  En mina mitaan silla hakenut mutta ajattelin etta jos olet kiinnostunut niin tsekkaa tuo yhdistelma.
   
 8. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  No vittu siitä se juuri johtuu. Ei me hölmömmät oikein jakseta keskittyä yli kolmen rivin analyyttisiin tilastoanalyyseihin.
   
 9. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Asia selva. Twitter varmaan palvelisi paremmin kun siina on vissiin rajoitus?

  Hyva etta tuokin selvisi kun on ollut outoa lukea lukukelvottomuudesta.
   
 10. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Perreault-Scheifele-Laine 2016-2017
  Jääaika: 112 min
  Corsi %: 54,64
  GF %: 62,5
  GF/60: 5,35
  GA/60: 3,21
  xGF %: 55,79
  Jäähyero: +5

  Erinomainen ketju tosiaan oli viime kaudella. Copp-Wheeler-Scheifele (103 min) samojen tilastojen perusteella ehkä vielä piirun verran parempi, mutta nuo kaksi (pienellä otannalla!) olivat juu viime kauden parhaat ketjut.
   
 11. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  112 minuutin otanta on aika hyvä kyllä ja sen perusteella on varmasti hyvä tehdä johtopäätöksiä pidemmäksi ajaksi ja puhua faktoina. Pitääkö tuo sisällään semmoset kymmenen matsia tasaviisikoin pelaamista?

  Vähän sama kuin sanoisi alkukauden otannalla Lee - Tavares - Baileyn olevan NHL:n paras ketju. On noita muitakin esimerkkejä.

  Sitä en kiellä etteikö tuota olisi ollut hyvä kokeilla, mutta jumalauta nämä faktoista puhumiset tilastoihin nojaten..

  Tässä unohdetaan aivan täysin matchupit, se että tuohon aikaan vastustajat eivät olleet vielä erityisesti oppineet pelaamaan Lainetta vastaan sun muut. Kyllä mä haluan suuremman otannan, jotta jotain yhdistelmää voi kutsua parhaaksi sommitelmaksi.
   
 12. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  112 min ja 103min. :D Onhan tää kyllä taas varsinainen otanta. Mutta sen on pakko olla pieni otanta, jotta se voi lyödä muut (enkä nyt osoita näpäytystäni sinulle).

  Sanokaa mun sanoneeni, että tulee päivä päivien joukossa kun Pate pelaa Scheifelen ja (tähän @psychodad saa nimetä parhaan kolmannen pyörän) kanssa samassa ketjussa ja hänen tilastonsa ovat heikommat kuin tänä keväänä Stastnyn ja Ehlersin kanssa saman mittaisella aikavälillä. Minä saan päättää sen aikavälin, koska muutenhan en voi perustaa asiaa tilastoin oman mieleni mukaan (mutta pelimäärä/peliaika voi siis olla sama eli noin 20 ottelua mitä Stastny pelasi kauden lopusta Ehlersin ja Laineen kanssa). Paten tilastothan muuten oli ekasta kymmenestä ottelusta 12+5=17 ja sitten jälkimmäisestä kymmenestä 1+1=2 (tosin ilmeisesti yhden pelin noista Stastny oli poissa ja Laine puolestaan loukkasi yhdessä pelissä jalkansa ja peliaika oli alle 6min).

  Pate on siis pelannut nyt viimeiset 24 peliä tehoin 5+8=13. Onko muuten koskaan pelannut noin huonosti 24 peliä putkeen Littlen kanssa? Näyttää siis vahvasti siltä, että maailman parhaalle pelaajalle täytyy olla vähintään Scheifen tasoinen sentteri vierellä.
   
 13. Sixbladeknife Jäsen

  Lainaus:
  Ihan totta, että tollasissa lukemissa on väistämättä todella paljon sattumaa mukana, eikä kovin vahvoja johtopäätöksiä kannata tehdä. Itsekin yritin tuon pienen otannan tuoda mukaan viestiini, mutten ehkä sitä tarpeeksi korostanut. Tällä kaudella muuten paras GF % Jetsistä oli ketjulla Little-Roslovic-Perreault (111 min); kukaan ei ehkä kuitenkaan lähde väittämään sitä joukkueen parhaaksi ketjuksi :D
   
 14. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Lainaus:
  Ei sitä lasketa, koska Perreault-Laine-Scheifele pelasi yhdessä minuutin enemmän ja vain vähintään 112 min yhdessä pelanneet muodostavat tarpeeksi ison otannan.
   
 15. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luppohetkinä haluamallaan tavalla neljän seinän sisällä rentoutuminen väärin tehty, jos haluaa olla hyvä johtaja NHL:ssä? Vai oliko ideana, että pleikkari roskiin ja kirjat esille?

  Kai siellä kotona tai hotellihuoneessa kovimmatkin johtajat joskus tsillailevat Crosbya myöten, aika tärkeää varmaan tuo pelistä ja duunista irroittautuminen ja omasta mielestäni Laine rentoudestaan huolimatta on kentällä aikalailla game face päällänsä, eli ei siellä liika rentous paista vaan voitto ja tulos edellä mennään. Ihan hyvät ainekset mielestäni johtajaksi, ikävuosien kertyessä.
   
 16. kamenski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämän viestin perusteella minusta on entistä oudompaa että kyseenalaistat hyvinkin vahvasti Mauricen tekemiset ja tekemättä jättämiset. Autoanalogiaa jatkamalla, sä tuunaat Ferrarin moottoria ruohonleikkaajan moottorin (eikä edes päältäistuttava!) ohjekirjaa lukemalla. Etkä välttämättä siitäkään ymmärrä kuin osan.

  Siinä missä liki jokainen muu täälläkin palstalla tietää ja tunnustaa että ei tiedä mitään (mitä Maurico & co tietää), sä vaikutat olevan vakuuttunut siitä että sun valitsemat tilastot tahi "faktat" ovat totuus, koko totuus ja ainoa totuus. Maurice ja tiiminsä omat ammattivalmentajia ja organisaatiossa on varmasti ammattilaisille tarkoitettu järjestelmä joka kerää dataa (mitä meillä ei ole käytettävissä) jota ammattianalyytikot analysoivat päivät läpeensä. Tuolla tiimillä on päätöksenteonsa tukena viisikymmentä? viisisataa? viisituhatta? tilastoa tai "faktaa" enemmän kuin meillä on. Silti Maurice tiimeineen on väärässä, kaikki ketkä ovat Mauricen kanssa samaa mieltä ovat automaattisesti väärässä, ja mikään asia ei tätä miksikään muuta koska me muut emme vaan ymmärrä tilastoja. Siksi tämä ketju liki lukukelvoton. Sä tuunaat sitä Ferraria vaan ruohonleikkaajan moottorin spekseillä ja jos joku yrittää ehdottaa että ehkä siitä tulis parempi jos jättää ammattilaiselle niin sä dissaat vaan ja sanot että kato tätä Ferrarin mutteria, se on ihanko ruohonleikkaajassa, I know what I'm doing.

  Ei saatana en saanut eilen unta ja tuli toinenkin tyhmä analogia viereen. Mä vedin tän ketjun jo niin OT että kerran kun kirjoitetaan niin antaa mennä vaan. Psychodad on amatööritähtitieteilijä ja Maurice ammattilainen. Psycho istuu kaivon pohjalla ja näkee yöllisestä taivaasta ehkä viisi tähteä, kun Maurice istuu kaivon laidalla ja näkee koko tähtitaivaan. Molemmat tekee, no mitä tähtitieteilijät tekee, parin sesongin ajan. Anyway, Maurice tekee tähtitaivaasta ja Psychodad viidestä tähdestä omat laskelmansa ja johtopäätöksensä, ja sitten niitä vertaillaan, ja sitten Psychodad nauraa räkäsesti Mauricelle että vittu sä oot urpo, miten sä voit tollasia johtopäätöksiä tehdä viiden tähden perusteella? Maurice suksii vittuun kun se ei jaksa tätä paskaa. Sitten kaivoon putoaa jostain toinen amatööri joka sieltä pohjalta näkee samat viisi tähteä, näkee Psychodadin ja Mauricen laskelmat ja johtopäätökset ja ehdottaa että ehkä Maurice on oikeassa? Tää toinen jätkä löi päänsä kun putos kaivoon eikä oo ihan varma että onko tähtiä oikeasti enemmän kuin viisi, mutta sillä on sellainen kutina takaraivossa että ehkä niitä vois olla enemmänkin, ehkei sieltä kaivon pohjalta näe kaikkea, ja ehkä Maurice siksi voisi olla ns. jyvällä? Psychodad nappaa riveleistä kiinni ja väkivalloin kääntää toisen amatöörin kattomaan niitä viittä tähteä ja raivoaa että vittu niitä tähtiä on viisi, etkö sä näe? On ihan epäloogista ja epärationaalista tehdä johtopäätöksiä jostain mitä ei näe. Sitten seuraava amatööri putoaa kaivoon ja sama ralli on valmis alkamaan, kunnes kaikki muut amatöörit luovuttaa.

  ... Huh. No kuitenkin. Minä teorisoin että Jetsin ketjut on optimoitu ei vain pisteitä tai voittoja vaan myös optimaalista kuormitusta varten. Tuohon ei mitään mutuiluja tai eyetestejä tarvita vaan ihmisen ruhosta saa ennen ja jälkeen pelejä vaikka sun mitä dadaa irti, samoin kuin videoanalyyseistä että mitä siellä kentällä on tehty ja kenen kanssa, ja pre-seasonilla on ehkä speksattu että minkälainen aktiviteetti ketäkin eniten rasittaa. Onko se stop&go, pitkät täydellä teholla vedetyt spurtit päästä päähän, ylipitkät vaihdot, jne. Kovaa dadaa ja kovaa analyysiä. Sitten varmaan yritetään etsiä trendejä, ja jos sieltä löytyy vaikka sellainen trendi että Laine & Scheifele yhdessä pelatessaan rasittaa Scheifeleä kolme kertaa enemmän kuin Scheifele Wheelerin kanssa, niin ehkä pitkällä tähtäimellä olisi järkevää olla peluuttamatta Lainetta ja Scheifelea yhdessä vaikka se vähän enemmän pinnoja tuottaakin.

  Anteeksi kaikille, jotenkin tuntui että oli saatava avautuminen ulos systeemistä, tää ketju meinas eilen viedä mun ajatukset pois lampaanlaskennasta ja unilta.
   
 17. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Ei nyt sentään, ja mullahan oli se hymiö siinä. Tarkoitin vain, että siinä missä Laine tuntuu vetävän tuolla rennolla "mua ei huolet ja paineet paina, pelaan vaan lätkää ja pidän hauskaa" asenteella, niin esimerkiksi Scheifele on jo selvästi astunut johtajan saappaisiin ja ottaa vastuuta ihan eri tavalla joukkueen tekemisistä. Luulenpa, että myös kaukalon ulkouolella, vaikka tästä mulla ei tietoa olekaan. Se on oikeasti ihan sama mulle ja varmaan joukkueellekin, pelataanko siellä huoneessa pelejä, katsotaan pornoa tai luetaan Dostojevskia.
   
 18. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Kiitos. Hymyilyttää. Mulle tuli ferrari-analogiasta mieleen ihan sellainen kilpa-auto, vaikka F1, missä yksi tyyppi on tehnyt jonkun osan, joka nostaa suoranopeutta. Sitten tiimi päättää kuitenkin olla ottamatta kaikkea irti siiti, kun auton pitää toimia muissakin osissa rataa ja tää jannu loukkaantuu, miten hänen osaansa ei hyödynnetä täysin ja sitä ylenkatsotaan, kun muut on tyhmiä. Varsinkin se Räikkönen, vai olikohan Maurice, siellä auton ratissa.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Et vaan ymmärrä miten NHLssä ketjuja peluutetaan. Lainetta ja offensiivisia kakkosketjuja ylipäätään peluutetaan tasa- ja takaa-ajotilanteessa, kun tarkoitus on mennä johtoon.

  Johdossa peluutetaan sitten enemmän kärki- sekä puolustavia ketjuja, kun tarkoitus on suojella johtoa ja/tai säästää offensiivisia ketjuja taas hyökkäysasetelmaan, jos johto jostain syystä menetetään.

  Mitä voittavampi ja enemmän pelejä johtavampi joukkue on (kuten tämän kauden Jets oli vs. viime kauden Jets) sitä vähemmän offensiivinen kakkosketju pelaa, koska johdossa ollaan enemmän ja johdonsuojeluketjut pelaa enemmän.

  Winnipeg on tällä kaudella ollut kokonaisvaltaisesti niin pirun hyvä, että on päässyt otteluissa varsin nopeasti johtoon, eikä ole joutunut takaa-ajotilanteisiin niin paljia kuin aiemmin. Laineen peliajan muutos johtuu tästä.
   
 20. Largo Jäsen

  Anteeksi, mutta @psychodad ei ymmärrä jotakin? Nyt tuli puskista! 3% tyyppejä. Voi katsoa, mutta mitään ei opi. Niin, ei ne määrät mitään kerro. Voi katsoa vaikka uusintanta kaikki pelit, mutta mitään ei jää.
   
 21. Crapbag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
  Lainaus:
  Äläs nyt, selvästi myös suuren sotapäällikön ainestakin olisi, vittuun vaan Rommelit ja Montgomeryt. Psykoiskä vaan jakaisi päivän tuliannokset yhdelle-kahdelle miehelle ja lähtisi tällä voittamaan taistelut, vastapuolellahan ei tietenkään ole mitään älyllistä elämää, lähinnä paikallaan seisovia maalitauluja joita nämä kultaisen ampumamerkin miehet ampuu rauhassa alas kunnes taistelu on taas kerran voitettu 100-0. Sen jälkeen koko kolonna lompsii mihin lie tukikohtaan ja vain kaksi putsaa aseensa, huonommat saa hengata rauhassa. Toki näitä heikompia myös kaatuu taisteluissa, koska vihollinen ei ymmärrä keskittää voimiaan näihin kahteen supermieheen.

  Ai niin, Laine pelasi viime yönä paremmin kuin ekassa kohtaamisessa, vaikka nyt jäikin ilman maalia. Nyt pelissä oli hiukan enemmän kulmahammasta, ekassa pelissä hävisi tuhottomasti kamppailuja ja kiekkoa. Koko Teppo oli viime yönä yllättävän kesy, Vegas on vaarallinen.
   
 22. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Ekassa erassa epaonnistui purkamaan kerran, tosin Vegas loi kiekon ilmasta alas joten siina oli vihollisen taidolla iso osa.

  Muutamia todella hyvia yksilosuorituksia joista sai laukauksensa vaaralliselta alueelta. Syottoja ei suoriin vetoihin tullut, ylivoimalla Wheeler kerran loysi Paten viivalta mutta syotto meni hiukan taakse joten ei saanut suoraa vetoa ja tyytyi syottamaan.

  Kunpa se takakolmio korjattaisiin. Kun katsoo Nashvillen tai Suomen maajoukkueen ylivoimaa, siina nakee miten kunnon takakolmio toimii. Viivamies syottaa usein yhdella kosketuksella, sita kaytetaan "seinana" jonka kautta vaihtaa nopeasti laitaa.

  Laine jakoi muutaman hyvan taklauksen ja yritti heratella joukkuetta, kavi Reavesin kanssa myos pienta keskustelua.
   
 23. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  Taman tunteesi kuvaamiseen on myos huomattavasti lyhyempi suomalainen sanonta.

  Suutari pysykoon lestissaan.

  Kun laitat nuo sanat googlen hakuun, ensimmainen linkki kertoo tarkkaan mista on kyse.

  Linkissa kuvaus sanonnan merkityksesta

  Auktoriteettiin vetoaminen – Wikipedia


  "
  Suutari pysyköön lestissään (esoteerinen omahyväisyys)Muokkaa
  ”Suutari pysyköön lestissään” tarkoittaa omahyväisyyttä, eli oletetaan että vain tunnustetut auktoriteetit, lisensoidut toimijat jne kykenevät ymmärtämään asioista jotain (esoteria) ja muille asiat ovat liian vaikeita tai monimutkaisia ymmärtää tai se ei ole heidän ydinosaamisaluettaan. Äärimmilleen vietynä tämä virhe on lähes sama kuin argumentum ad hominem abusivis."
   
 24. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Game, set & match.

  Tähän joku tyhmä hymiö.
   
 25. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Ei tästä ole vielä nähty mitään. Tie-break vasta alkamaisillaan vaikka PD ampuikin itseään kuvaannollisesti Desert Eaglella suuhun.

  Popparit valmiiksi ja sosasola kylmenemään!