Patrik Laine shoots, he scores! – suomalaisen supertähden ura NHL:ssä

  • 4 575 631
  • 16 745

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
"Päätin avata tälle huikealle kaverille ihan oman ketjunsa, sillä miehen otteiden seuraajia riittää aivan varmasti myös NHL:n puolella. Jetsin ketju pysyy jatkossa selkeämpänä, kun Laine-hömpötykset saadaan ainakin jotenkin karsittua sieltä pois."

Kuulostaako tutulta? Lähes vastaavilla sanoilla nimimerkki Tiedote avasi ketjun aikoinaan Mikael Granlundille. Ei tarvitse kuin Wild ja Mikke-sanat vaihtaa Jetsiin ja Laineeseen, niin saadaan aikaiseksi yhtä kätevä alustus tulevalle supermegaketjulle. Eikä otsikon perään tarvitse liittää kysymysmerkkiä. Hymiö. Seuraavan +22 vuoden aikana saadaan keskustelut Laineesta ohjattua tämän ketjun alle.

Laineen ura NHL:ssä toistaiseksi on ollut melko vaatimaton. Ensimmäiseen otteluun tehot 1+1 ja peli jatkoille, kun joukkue ehti olla kolmen maalin tappiolla. Neljäs ottelu NHL:ssä ja 3+0. Tärkeä kavennus heti kolmannen erän alkuun, sen loppuun tasoitusmaali ja jatkoilla voittomaali, kun joukkue ehti olla neljän maalin tappiolla. Tätä hetkeä olemme odottaneet monta helkutin vuotta. Suomalainen maalintekijä NHL:ssä on pitkään ollut myytti. Elämme vuotta 2016 ja myytti on todenteolla alkanut murtumaan.

Mitä tulevat vuodet tuokaan tullessaan, kun tämä raakile pääsee oikeasti vauhtiin? My body is ready. Oletteko muutkin valmiina?

King Laine, Clutch-Laine, Hatrik Laine, Mr. 235... Ja tämä oli vain alkua.

Olkaa hyvä.
 
Viimeksi muokattu:

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Vihdoinkin Suomella on pelaajia, joita herää mielellään katsomaan. Laine tietenkin kärkipäässä. Toki tämä alkuhuuma tulee laantumaan, kun on jo itsestäänselvyys, että Laine tekee kovia tehoja.

Vielä, kun Laineen peli- ja tilannenopeus kehittyy hiljalleen pienessä kaukalossa niin odotan millaista dominointia se sitten on. Jos nyt jo pystyy olemaan noinkin tehokas niin huhhu.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No siihen on ainakin syynsä, miksi viime yön tapahtumat ovat Suomessa iso uutinen. Ei vain Laineen uran ensimmäisen hattutempun takia vaan siksi, että hänen kolmas ja ratkaiseva maalinsa syntyi välittömästi vastahyökkäyksestä kun Matthews oli ensin epäonnistunut omasta läpiajostaan. Hienoa urheiludraamaa näiden kahden nuoren kilpakumppanin välillä..

Mutta uskotaan tosiaan, että pitkästä aikaa on saatu Suomestakin änäriin oikein kunnon maalintekijä
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hyvä, että avasitte ihan oman ketjun.

Ketjun aiheeseen: tylsä, mutta tehokas.
 

Snagari

Jäsen
"As if it was meant to be..."

Näin totesi Jets-Leafs ottelun selostaja ja sama olo oli itsellänikin. Eipä paljon tehokkaampaa herättäjää ole kuin napata luuri käteen, teksti-tv sovellus auki ja 235 Laine 41, Laine 59, Laine 62. Aamukahvit voikin vetää leveä hymy naamalla. Laine on pelaaja joka saa vaihtamaan pelipäivät iltavuoroon, jotta voi rauhassa valvoa pelit livenä jos mahdollista. Ikinä ei tiedä mitä tämä poika tekee pelissä. Ohipelejä tulee vielä, tuli reilusti liigassakin, mutta toivottavasti saa jatkuvuutta otteisiin. Ja Patrik on clutch.

Hyvä olla seurantaketju pelkästään Patellekin, niin täällä voi sitten vääntää maalien ja maalittomien pelien jälkeen ja Winnipegin kausiketju pysyy enemmän koko joukkueen asioihin keskittyvänä. Varmaan herää sekin enemmän viime vuosista eloon, Paten mukana kun pelejä seuraa porukkaa varmasti enemmän kuin ennen. Eipä olisi Pate parempaan paikkaan voinut oikeastaan päästä, intohimoinen kaupunki joka elää jääkiekkoa. Selkeä kakkossuosikki änärissä meikäläiselle.

Matthewsin suonenvetopelin jälkeen täällä jaettiin jo Calder ja naureskeltiin joillekin kausiennustuksille ja draftin jälkeisille jutuille. Pate laittoi vähän jäitä pöksyihin ja peli on auki. Hieno kausi tulossa.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Laine -hypen kelkkaan hyppäsin mukaan viime kaudella pleijareissa Kärpät - Tappara sarjassa (korostan etten kuitenkaan sortunut IP-lehtien roskauutisointia seuraamaan) yksi pitkiksi ajoiksi mieleenpainunut hetki oli se kun 6. ottelun loppuhetkillä Tappara hakee tasoitusta ilman maalivahtia, Laine seisoskelee sinisellä rennonoloisena maila toisessa kädessä, syöttö perille ja suoraan vastapalloon veto yläkulmaan, kun sekunti on peliä jäljellä... Siinä oli sellaista sopivalla yli-itsevarmuudella höystettyä supertähtisnaipperin asennetta, että jäi kyllä mieleen, kuten muutenkin hieno kauden päätös.

Änäriä en ole paljoa jaksannut aiemmin herätä seuraamaan, mutta Laineen peleistä on nyt jo 3/4 tullut herättyä kokonaan tai osittain katsomaan. Nuori poika vasta kyseessä ja pitkä on tie, mutta potentiaalia on tulla, ainakin hyökkääjien osalta, ensimmäiseksi suomalaiseksi supertähdeksi NHLssä sitten Selänteen huippuvuosien. Mahtavaa tätä tarinaa on seurata, mahtavaa että Suomestakin tulee vihdoin pelaajia, jotka pystyvät rapakon takana tekemään leuat loksauttavia tekoja. Tuosta kun poika saa vähän kokemusta alle, ja kehittyy edelleen luistelussa ja fysiikassa, pitäen tuon laukauksen, kaikki on mahdollista.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Laine -hypen kelkkaan hyppäsin mukaan viime kaudella pleijareissa Kärpät - Tappara sarjassa...
Itse hyppäsin viimeistään U20-finaalissa, jota sain olla paikanpäällä todistamassa. Sen jälkeen Laineella ei ole meno yhtään laantunut, vaan päinvaistoin.

Yksi pieni asia ärsyttää minua. Laineesta puhutaan kaikkialla uutena Selänteenä. Kaikella kunnioituksella Teemua kohtaan, mutta minä itse puhuisin Lainetta pelaajana, jota ei olla Suomessa vielä koskaan nähty. Sellaista yli-itsevarmuutta ei ollut edes Teemullakaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Matthews oli ensin epäonnistunut omasta läpiajostaan. Hienoa urheiludraamaa näiden kahden nuoren kilpakumppanin välillä..

Harmi, että Matthews ja Laine pelaavat eri konferenssissa, olisi ollut hienoa nähdä näiden kahden välillä jotain oikeita rivalry-matseja (onneks edes Pulju on lännes). Hieno suoritus Laineelta viime yönä, ei ole nuo hat-trickit viime vuosina olleet kovin yleisiä suomalaisilta pelaajilta NHL:ssä.
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yksi pieni asia ärsyttää minua. Laineesta puhutaan kaikkialla uutena Selänteenä.

Vertaus Selänteeseen selittyy pelaajatyypillä, useimmat muut NHLssä menestyneet suomalaiset ovat olleet pelaajatyypiltään pelinrakentajia tai "työmyyriä". Laineen laukaus on jotain erittäin poikkeuksellista jopa NHLn mittakaavassa, mutta en nyt vielä tässä vaiheessa nostaisi 3 kertaa NHLssä eniten maaleja tehneen Selänteen edelle. Potentiaalia jopa siihen on ja hienoa seurata mitä tapahtuu.

ei ole nuo hat-trickit viime vuosina olleet kovin yleisiä suomalaisilta pelaajilta NHL:ssä.

Viime kaudella ainakin Korpikoski ja Ristolainen tekivät hatulliset, oliko muitakin, en muista.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Sellaista yli-itsevarmuutta ei ollut edes Teemullakaan.

Minä ihailen tämän nuoren suomalaisen pelaajan itsevarmuutta ja pientä leikkimielistä ylimielisyyttä. Paino sanalla suomalainen. Näilläkin palstoilla on aika ajoin nähty kommentteja, joiden mukaan Laine on itsekäs eikä hän ole joukkuepelaaja jne. Itse olen sitä mieltä, että ei tarvitsekaan tuolla laukauksella ja maalivainulla olla. Oli laji sitten mikä tahansa, parhailla maalintekijöillä on nimenomaan juuri vastaavanlainen itsevarmuus sekä asenne. Peliväline laitetaan verkon perukoille vaikka sen maalivahdin lävitse, jos on tarvis.

Jottei totuus unohtuisi ja kuten muutkin ovat huomauttaneet, Patella on vielä pitkä tie kuljettavana kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi. Käsittääkseni työmoraali on kuitenkin äärimmäisen kova, joten uskoisin, että tässä on tekeillä seuraava suomalainen supertähtiurheilija.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Viime kaudella heräsin tosissaan siihen, että Patrikilla irtoaa käsistään semmoinen kuti jota ei edes änärissä ole monella. Kun hän vielä Tappara - Kärpät sarjassa masensi Kärppien faneja niin silloin viimeistään tajusin, että nyt on kova jätkä kyseessä. Toivotaan, että ilotulitus jatkuu pitkin kautta. Loistava ura on miehellä edessä.
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Ensimmäisiä kertoja kun Laineesta kuulin niin kaveri oli haistatellut valmentajalleen kun ei ollut saanut peliaikaa pelin ratkaisuhetkillä. Siitä on tultu jo valtavia harppauksia eteenpäin, mutta tuo itseluottamus ja terveellinen itsekkyys on säilynyt isossa miehessä. Ja se tekee Laineesta poikkeuksellisen suomalaisessa jääkiekossa.

Innolla ja mielenkiinnolla tulen seuraamaan tän äijän uraa :)
 

Kipe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Kyllähän Laine tosiaan on pelityyliltään melkein vastakohta Selänteestä, vaikka maalintelijöitä molemmat.

Tuo jatkoajalla tullut voittomaali oli ehkä "Selänne" tyylinen maali, ei niin kova veto mutta kiekko maalissa.
 
Ensinnäkin, Laine on hieno pelaaja ja mahtavaa että tällaisia Suomesta vielä kumpuaa.

Kuitenkin kaiken tämän hypen keskellä on muistutettava, että tuo Laineen tasoitusosuma tuskin olisi nähnyt päivänvaloa, ellei Andersen olisi selkeästi ylipelannut tilannetta. Mies lähti aivan liikaa vastaan, jonka seurauksena Laine pääsi tälläämään kiekon puolityhjään maaliin. En väheksy laukauksen laatua tai Laineen sijoittumista, mutta ilman tuota maalivahdin hätiköintiä tasoitusosumaa ei ainakaan tuosta tilanteesta olisi nähty. Tällöin jatkoaikakin mahdollisesti olisi jäänyt näkemättä ja Laineen maalimäärä olisi tuossa pelissä jäänyt yhteen.

Mikäli tapahtumat olisivat menneet näin, puhuttaisiin viime pelistä Laineelle vain ihan ok-suorituksena. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Viestini tarkoituksena on tähdentää, kuinka pieni sen onnistumisen ja epäonnistumisen ero voi olla. Katsoin koko pelin tuossa herättyäni jälkilähetyksenä, eikä Laine otteillaan mitenkään varsinaisesti häikäissyt. Ensimmäinen maali oli maalintekijän osuma, toisen syntymän jo kuvailinkin ja jatkoaikaosuma jälleen kylmäpäinen ratkaisu. Kuitenkin mikäli tasoitusosuma olisi jäänyt tulematta, ei tätäkään ketjua tänään luultavasti olisi perustettu. Ohipelejäkin varmasti tulee eikä hyvästäkään suorituksesta huolimatta se kiekko aina tietään maalin perukoille löydä. Edelleenkin puhutaan 18-vuotiaasya eurooppalaisesta tulokkaasta, joka kannattaa myös näinä hyvinäkin hetkinä muistaa. Toivotaan että näitä onnistumisia saadaan vielä tukuttain lisää, mutta realismi kannattaa pitää mukana.
 
Nykyään asiat on isompia kuin joskus ennen, kiitos internetin ja sosiaalisen median. Alkaa olla hypetys jo aika korkeissa sfääreissä kun Iltalehden verkkosivujen urheiluosion 10 luetuinta juttua on Patrik Laineen viime pelistä.

Vihdoinkin Suomella on pelaajia, joita herää mielellään katsomaan. Laine tietenkin kärkipäässä. Toki tämä alkuhuuma tulee laantumaan, kun on jo itsestäänselvyys, että Laine tekee kovia tehoja.
Ei ihan helpolla tule hehkutus laantumaan, vaan kansa tulee saamaan päivittäisen Laine-annoksen siihen asti kun MM-kisat on ohi.

Mutta hyvä näin, toivottavasti niitä maaleja tulee riittävästi tai enemmän.
 

Lätkäjope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
Mikäli tapahtumat olisivat menneet näin, puhuttaisiin viime pelistä Laineelle vain ihan ok-suorituksena. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Viestini tarkoituksena on tähdentää, kuinka pieni sen onnistumisen ja epäonnistumisen ero voi olla. Katsoin koko pelin tuossa herättyäni jälkilähetyksenä, eikä Laine otteillaan mitenkään varsinaisesti häikäissyt. Ensimmäinen maali oli maalintekijän osuma, toisen syntymän jo kuvailinkin ja jatkoaikaosuma jälleen kylmäpäinen ratkaisu. Kuitenkin mikäli tasoitusosuma olisi jäänyt tulematta, ei tätäkään ketjua tänään luultavasti olisi perustettu. Ohipelejäkin varmasti tulee eikä hyvästäkään suorituksesta huolimatta se kiekko aina tietään maalin perukoille löydä. Edelleenkin puhutaan 18-vuotiaasya eurooppalaisesta tulokkaasta, joka kannattaa myös näinä hyvinäkin hetkinä muistaa. Toivotaan että näitä onnistumisia saadaan vielä tukuttain lisää, mutta realismi kannattaa pitää mukana.

Koko aamupäivän lukenut HFBoardsia ja jatkoaikaa. Ihmettelinkin että missäs on se ensimmäinen joka täysin fantastisesta illasta huolimatta muistaa tulla kritisoimaan ja jossittelemaan :) Onneksi olkoon, olit ensimmäinen!

Kavennus, tasoitus vikalla minuutilla, jatkoajalla voitto + hattu.. Ei se vaan riitä :)
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensinnäkin, Laine on hieno pelaaja ja mahtavaa että tällaisia Suomesta vielä kumpuaa.

Kuitenkin kaiken tämän hypen keskellä on muistutettava, että tuo Laineen tasoitusosuma tuskin olisi nähnyt päivänvaloa, ellei Andersen olisi selkeästi ylipelannut tilannetta. Mies lähti aivan liikaa vastaan, jonka seurauksena Laine pääsi tälläämään kiekon puolityhjään maaliin. En väheksy laukauksen laatua tai Laineen sijoittumista, mutta ilman tuota maalivahdin hätiköintiä tasoitusosumaa ei ainakaan tuosta tilanteesta olisi nähty. Tällöin jatkoaikakin mahdollisesti olisi jäänyt näkemättä ja Laineen maalimäärä olisi tuossa pelissä jäänyt yhteen.
Näinhän se on, eihän niiden Kärppiä vastaan tehtyjen välieräsarjan maalienkaan pitänyt mennä sisään, jos vaan veskarit olisivat torjuneet. Kummasti vaan eivät torjuneet, vaan maalintekijä laittaa kiekkoa maaliin minkä ehtii.

Luin kyllä viestisi kokonaan ja ymmärsin pointin, mutta todella erikoinen lähestyminen asiaan. Yllättäen maalintekijän maalit ja koko kiekkopeli tapahtumasarjoineen ovat pienten asioiden summia ja yksi asia johtaa toiseen. Lainehan olisi voitu lanata jo ekassa vaihdossa sairaalaan ja olisi jäänyt koko kolmikko maaleja syntymättä, mutta näin ei mennyt ja hattutemppu tuloksena. Jokaikinen maali voidaan aina jälkipeleissä "torjua," kaikki on otettavissa ja eihän mikään menisi ikinä sisään jos vaan puolustus ja maalivahdit hoitaisivat hommansa aina 100% tasolla. Onneksi maalintekijä voi kuitenkin osaltaan vaikeuttaa heidän onnistumistaan ja sitten onkin nimi taululla ja hesarissa.

Mahtava homma painaa hatullinen maaleja jo tässä vaiheessa ja osaltaan lievittää paineita mutta osaltaan toisaalta entisestään lisätäkseen odotuksia ja hypeä. Ekan erän katselin kunnes nukahdin, en olisi oskonut että sen erän ja Toronton johdon jälkeen sivu 235 kertoo aamulla, että Jets on voittanut Laineen hattutempulla.

Hienoa seurata tätä kundia, ja oli hieno olla viime kaudella paikanpäällä parissa nuorten kisapelissä ja kolmessa liigan finaalipelissä näkemässä Laineen otteet livenä ennen pitkää NHL-uraansa. Tekiköhän noissa peleissä yhteensä viisi maalia ja kolmesti muistaakseni valittiin ottelun parhaaksi jo silloin.
 
Jos Patrik Laine ei olisi tehnyt viivasta onetimerillaan tasoitus-osumaa, ei oltaisi myöskään nähty jatkoajalla voitto-osumaa. Hyvä kyllä pitää siis realismi näissäkin asioissa. On ihan turha innostua siitä, että Patrik Laine tekee kolme maalia, koska yhtä hyvin vastustajan maalivahti olisi voinnut torjua nuo vedot.

Myöskin jos Patrik Laineen äiti ja isä eivät olisi ikinä tavanneet ei Patrik Laine olisi edes ylipäätään syntynyt, eikä näitäkään maaleja oltaisi nähty.

Keep it realism by @Lievers#22
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
Kuinkakohan moni muu suomalainen pelaaja olisi edes laukonut tuosta paikasta suoraan kohti maalia?
Juha-Matti Aaltonen olisi ainakin lähtenyt yrittämään vanhanaikaista ja kiertäisi varmaan vieläkin maalia...
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinkakohan moni muu suomalainen pelaaja olisi edes laukonut tuosta paikasta suoraan kohti maalia?
Suomen maajoukkueen pelaajista 25 % olisi ottanut kiekon haltuun ja lähtenyt pyörimään kulmaan, 25 % olisi syöttänyt eteenpäin, 25 % olisi yrittänyt laukaista osumatta kiekkoon, 20 % olisi laukonut kiekon ohi maalin, 4 % olisi laukonut maalivahdin rintapanssariin, mutta onneksi Laine pistää nämä sisään.

Edit: Unohdin, että Koivulla olisi katkennut maila.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Et varmaankaan huomannut, että kyse oli maalista, eikä suinkaan maalivahdista.

Tuli mieleen vielä sekin asia, että jos Patrik Laine olisikin kanadalainen, niin ei me näitä maaleja täällä juhlistettaisi, joten kannattaa pitää vähän realismia nyt yllä.

Joo sori mun moka. Nauroin tuota kirjoittaessa tuolle sun heitolle Paten syntymättömyydestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös