Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Ottelut ja ”show”

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana blue line, 19.07.2003 klo 04.29.

 1. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Ei kai tämä ole Jokerien päätettävissä? Voin muistaa väärin, mutta KHL:ssä ottelukuulutukset joko venäjäksi tai englanniksi, ja siten mahdollinen muu kieli vapaa.
   
 2. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Että mitä että. Markkinoinnilla yritetään luoda illuusioita? Kuinka ne kehtaa ja kyllähän ne kehtaa.

  Pitääkö ensin odottaa, että Arenalla on tuhatpäin ulkomaisia ihmisiä ennen kuin niille saa alkaa tarjoamaan palvelua? Sitten vasta saa alkaa tavoittelemaan kansainvälisyyttä, kun on jo kansainvälinen.


  Lainaus:
  Jokereilla on resursseja luoda pelaajille sellaiset olosuhteet, joista muuallakin Suomessa voidaan ottaa mallia. Ottelutapahtumaa voidaan kehittää siten, että katsojia saadaan paremmin mukaan ja siitäkin voivat muut oppia. Lippulaiva on aina esimerkkinä muille ja jo sitä kautta tärkeä.

  Suomalaisen kiekkoilun ykköshevonen pystyy edelleen tulevia tähtiä kasvattamaan ja Jokerit antaisi omiaan enemmän kuin mielellään Liigaseuroihin lainalle kasvamaan. Mutta.

  Liigahan se vasta suomalaista kiekkoa ajatteleekin. Kasvattajaseurat imetään kuiviin joskus 13-vuotiaina ja Mestis tapettiin jotta Pelicans ei mene konkkaan. Sitten lyötiin sitä kuollutta sarjaa vielä pesismailalla muutaman kerran ja nostettiin loputkin järkevät seurat pois, kun se vielä kehtasi henkihievereissään korista. Jos historiaan peilataan, niin ei Jokereiden anti suomalaisen jääkiekon eteen ole kummoinen ollut Liigassakaan. Pitäisi räjäyttää koko roska ja lähteä liittovetoisesti vetämään hommaa, jotta voitaisiin vakavalla naamalla edes puhua suomalaisen kiekon edusta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 14.55
 3. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kommentoitko koko ajan asian vierestä tahallasi vai vahingossa? Ei mun ole mitään järkeä vastata tällaisiin kun et puhu siitä, mistä on kyse.

  Lainaus:
  Ei Jokerit ole suomalaisen kiekkoilun ykköshevonen, ihan turha yrittää väittää sellaista. Se kunnia lankeaa Liigalle, joka on totisesti aivan helvetin kaukana täydellisestä. Jokerit oli joka tapauksessa sen top3 tärkeimpiä seuroja ennen kuin skagasi ja lähti menemään sen sijaan että olisi jäänyt parantamaan sitä. Jokereilla oli Liigassa pelatessaan mahdollisuus tuoda ylös pelaajia, kuten Pulkkinen, Hännikäinen, Lindell, Teräväinen jnejnejne. Nykyisin sitä mahdollisuutta ei ole.

  Siitä, mitä Liigalle tulisi tehdä, meille ei synny väittelyä. Siellä kannattaisi kääntää katseet kohti ruotsalaista mallia.
   
 4. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Vahingossa varmaan sitten, kun luulin ihan aiheesta puhuvani. KHL:ssä on kiistämätöntä kansainvälistä potentiaalia Jokereille ja sitä yritetään ulosmitata. Mun on tosi vaikeaa Kohosta siitä arvostella.


  Lainaus:
  Joo, kirjoitin siihen ihan omiani, korjasin omaan viestiini ennen kuin sain ilmoituksen vastauksestasi, mutta mun piikkiin silti epäselvyydet.

  Ei Jokerit liigassakaan kuitenkaan eronnut tuosta omaan napaan tuijottelijoiden joukosta mihinkään. Hjalliskin halusi potkia Saipan vittuun kun ei niitä kukaan tullut katsomaan. Näin esimerkkinä.

  Onko silllä suomalaiselle kiekolle jotain väliä pelaako Olli Juolevi Jokereissa, JYPissä vai London Knightsissa? Mun mielestä tärkeämpää on ylipäätään kasvattaa niitä tähtiä kuin hyötyä niistä itse. Kivahan se olisi yhdistää nämä asiat mutta kaikkea ei voi aina saada. Silti se on miinus ainoastaan Jokereille itselleen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2017 klo 15.49
 5. Jimisola Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Lainaus:
  Niin siis millä tavalla jos saan ihan vilpittömästi kysyä? Musiikki? Check. Tanssitytöt? Check. Katsojakilpailut? Check. Eikö nämä kaikki samat elementit olleet jo Liigassa? Enkä nyt siis tarkoita ottelutunnelmaa vaan nimen omaan tapahtumasisältöä. Moni on sanonut ottelutapahtuman muuttuneen ja kehittyneen paljon ja että jengi tulee paikan päälle katsomaan Suomessa ennennäkemätöntä show'ta. Jos nyt unohdetaan Hornetit ja sirkushevoset, niin mikä siinä ottelutapahtumassa on niin erityistä?
   
 6. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Se, että Jokerit avaa määrätynlaisia markkinointikanavia esim. Kiinaan, on totta. Eikä mulla tästä sinänsä mitään ollutkaan vastaan sanottavaa. Mutta se on erotettava siitä, minkälainen ottelutapahtuma Jokereilla on. Ja mitä Kohoseen tulee, hän puhuu sitä, mitä hänen pitää puhua. Tästä olen maininnut aiemminkin. Kohonen on tavallaan syyntakeeton. Kansainvälistä potentiaalia siis varmasti on mutta sitä liioitellaan paljon ja tiettyä tarkoitusta varten.
  Lainaus:
  Näitä sattuu. Mäkin skrivailen mobiililla niin en ehdi kaikkia muokkauksia saada näkyviin.

  Lainaus:
  Jonkun Olli Juolevin kohdalla asialla ei ole kokonaiskuvassa suurtakaan väliä (vaikka fania vituttaakin), sillä hänenlaisensa ikäluokkansa parhaat pääsevät aina eteenpäin. Sen sijaan piilevän potentiaalin junnut, joita voitaisiin kehittää, jäävät nyt noteeraamatta taatusti useammin kuin aiemmin. Esimerkiksi Hännikäinen nousi hitaasti Jokereissa esiin usean näyttöpaikan kautta ja puhkesi kukkaan sitten Jypissä. Lindellillä oli hieman samankaltainen tarina, vaikka junnuissa olikin varsinaista dominointia. Liigassa on tavallaan pakko kehittää niiden pulkkisten ja teräväisten lisäksi myös hännikäisiä koska resurssit ovat rajallisia. Se kehittää nuorta yksilöä todella paljon.
   
 7. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Eikö se kuitenkin ole ihan loogista, että kun muu organisaatio toimii kansainvälisesti, on ottelutapahtumakin kansainvälinen? Hassua olisi esittää jotain kosmopoliittia ja sitten kuuluttaa vain suomeksi ja mainostaa möttösen makkaroita. Imagojuttuja nämä on.


  Lainaus:
  Juolevi oli vain esimerkki pelaajasta, joka olisi takuuvarmasti liigaa Jokereissa pelannut.

  Jokereiden lähdön jälkeen junnupelaajien määrä Liigassa on vain kasvanut. Joukkueita on tullut pari lisää ja pelaajabudjetteja on pudoteltu kautta linjan. Syy-seuraus-suhteen määrittely näiden välille on monimutkaista, mutta lopputulos on silti fakta. Sen jälkeen kun Jokerit lähti Liigasta, on pelipaikkoja kv-huipulla enemmän ja lisäksi Liigassa pelaa valtava kasa junnuja. Siltä osin edistystä on tapahtunut, vaikka ehkä vähän vahingossa.
   
 8. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Juu juu, jos olisi mutta kun ei ole. Sehän siinä huvittaakin, että muuten mennään suomenkielellä, mutta sitten staating lainaps ja jjjjjokerit fööst goul pitää kiekua shattered finglishillä. Sopii tietysti siinä määrin kokonaiskuvaan, että mm. taksien kyljissä on mainoksia joissa raiskataan idiomeja jne. Half-assed meininkiä siis. Jokereiden englanninkielinen medianäkyvyys on aika pitkälti nolon ja löysän välimaastossa.
  Lainaus:
  Junnujen määrän kasvu on tapahtunut Jokereiden tietoisen toiminnan ulkopuolella. Jokereilla ei ole mahdollisuutta edistää junnujen ratkaisevan askeleen ottamista omilla toimillaan.
   
 9. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Niin. Pitääkö silloin luopua koko englannista, vai pyrkiä kehittymään siinä englanniksi viestimisessä?

  Kuuluttajan englantikin on ihan ymmärrettävää. Siitä ei ole montaa vuotta, kun meillä oli se yksi sankari joka ei oikein hallinnut edes Suomea. Ollaan tyytyväisiä tähän.

  Lainaus:
  Juu, mutta argumentti jossa Jokereiden KHL-siirto olisi huono asia junnujen pelipaikkojen takia ei oikein toimi, jos junnuja pelaa Liigassa nyt enemmän kuin aikaisemmin. Sitäpaitsi yhteistyöllä Liigan kanssa myös Jokereiden pelaajapolku voitaisiin saada kuntoon. Kai sekin on teoreettinen mahdollisuus.
   
 10. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Kun Jokerit nyt on tullut valinneeksi tämän suomalaisille englanniksi mainostamisen ja viestimisen periaatteen, pitäisi olla aivan itsestään selvää että kieli on natiivilla tasolla. Muuten seuraus on nyt nähdyn kaltainen: tekee mieli läiskäistä kämmen otsalle kun näkee Jokereiden mainoksen. Tahaton komiikka ei ole koskaan hyvä idea vaikka siinä mainoksen keskellä komeilisi kuinka iso YES tahansa.

  Silti suomeksi mainostettu tuote olisi ainakin täällä Suomessa luonnollisin. Toisaalta sekin pitäisi tehdä harkiten; ne radiokanavilla kuultavat matsimainokset ovat - jos mahdollista - vielä noita englantistiplujakin vaivaannuttavampia.

  Lainaus:
  Paitsi kun kyse on nimenomaan Jokereiden junioreista, eikä kaikkien suomalaisten Liigassa pelaavien juniorien yhteenlasketusta määrästä. Kaikilla joukkueilla on omat junnunsa, mutta Liigan joukkueista poiketen Jokereilla ei ole omalla toiminnallaan mahdollista antaa junioreilleen mahdollisuuttaa pelata aikuisten sarjaa, jossa siis voisivat kehittyä.

  Lainaus:
  Toki varmasti olisi, mutta sitäkin sopii miettiä, missä määrin Jokereiden "farmina" (kovatasoisimmat pelaajat pelaisivat Jokereissa kuitenkin) oleminen haittaisi Liigaa ja sitä kautta suomalaista jääkiekkoilua.
   
 11. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Ihan mielenkiinnosta, tuleeko Zagrebissa, Bratislavassa tai Pekingissä kuulutukset englanniksi?

  En ole striimeiltä asiaan kiinnittänyt huomiota.
   
 12. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  En kyllä ole seurannut. Kuten totesin, saatan muistaa väärin, mutta olen käsityksessä, että viralliset kuulutukset venäjäksi tai englanniksi ja muita kieliä voi käyttää. Kiinassa ois varmaan venäjä toisena.

  Ajattelin näpsäkästi katsoa you tubesta jonkun matsin kuulutuksia, mutta sehän ei onnistunut. KHL on niin kansainvälinen, että Suomeen ei onnistunut KHL:n sivuiltakaan, joten jätän etsimisen tähän. NHL jos ois kohteena, melkein mitä tahansa otteluun liittyen löytyisi.
   
 13. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  No voi kauheaa, juu täydellinen kielioppi ja lausuminen (jenkki, britti, kanukki vai jopa aussi) on äärettömän tärkeää. Ymmärretyksi tuleminen ei ole tärkeää jos ei tee sitä kuten natiivi (kun vielä määritellään mikä on se oikea jota lausumisen pitää muistuttaa). Ainakin Suomen koulun opit on menneet hyvin päähän, parempi olla hiljaa jos ei osaa täydellistä kielioppia ja jos joku vielä sattuu kuulemaan ääntämyksestä ettei englanti ole äidinkieli.
   
 14. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Tänään oli puikoissa uusi kuuluttaja, joka käsittääkseni on tehnyt samaa hommaa Bluesin kotipeleissä aikanaan. Jo silloin kiinnitin huomiota tuohon, että onpas rauhallinen ja hyvä hommassaan. Ääni sopii kuin nenä päähän juurikin kyseiseen työhön ja osaa hehkuttaa esimerkiksi maalin tullessa pelaajan nimeä miellyttävällä tavalla. Ainut vain, että itse miellän kyseisen äänen juurikin espoolaiseen kiekkoiluun.

  Jatkoon minusta vaikka ei tuossa vanhassa kulluttajassakaan mitään vikaa ole. Molemmat ammattimiehiä. Vai oliko tämänpäiväinen kuuluttaja vain tuurausreissulla?
   
 15. Runtulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Voisiko pelin aikana pitää se kaveri katsomossa turpansa kiinni sen mikrofonin kanssa? Käsittämätöntä perseilyä, että pelin ollessa käynnissä, kuulutellaan jotain mainoskuulutuksia ja muuta turhaa.
   
 16. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Voi sua pientä ressukkaa! Ilmeisesti nyt tartuit tähän kuuluttaja-asiaan vaikka lainasitkin koko medianäkyvyyttä koskevaa kommenttiani.

  No, kun Jokerit hommaa kuuluttajan, jonka tehtävänä on viestiä tietyt asiat suomeksi ja tietyt asiat sekä suomeksi että englanniksi, muutama seikka on ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Näitä ovat:
  - artikulaation laatu (selkeys, selvyys, sanojen painotukset jne.)
  - suomen laadukas lausuminen
  - englannin laadukas lausuminen

  Näistä osa-alueista syntyy vaikutelman uskottavuus. Se heijastuu koko organisaatioon. Verrataan vaikkapa uutistenlukijaan: Jos Peter Nyman puhuu lähetyksessä Parrak Opamasta, vaikutelma on, että koko uutistuotanto on vähän hutiloinut. Uskottavuus kärsii, vaikka kukin tietää kenestä on kysymys. Jokereiden kuuluttaja on tavallaan koko organisaation ääni ja tehtävä on siten erittäin julkinen. On ihan banaalia verrata tätä yksityisihmiseen: sulle tai mulle on tärkeintä tulla ymmärretyksi, mutta jääkiekkojoukkueen kuuluttajalla asia ei todellakaan ole niin.
   
 17. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Molemmat pitäisi olla suomessa blokattu, jos ei, niin Viasat on hyvin hyvin vihainen jollekin taholle, tai sitten heidän oikeutensa NHL:ään eivät nykyään enää koske kaikkea suomessa esitettävää materiaalia.

  Kävin uteliasuuttani kokeilemassa, ja mulla näytti kännykällä toimivan molempien sarjojen kaikki pätkät, joita kokeilin. Noin ei pitäisi olla. Joko mun luurin vpn vastoin kaikkia odotuksia toimii, tai sitten jollain taholla on alkanut ote lipsumaan esitysoikeuksien kanssa.
   
 18. flintstone Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit&DT, Diniz, L.Lepistö, Johaug, Kadi, Käpä<3
  Lainaus:
  No ei kärsi jos se asiasisältö on kunnossa. Tuo on vain tätä perinteistä suomalaista alemmuuden tunnetta jossa pitäisi yrittää olla jotain muuta kuin on. Tottakai on hyvä jos lausuminen on kunnossa. Oletko muuten sattunut kuulemaan miten typerästi Teemu Selänne aikanaan lausuttiin esimerkiksi eripuolilla NHL:ää ja vaikkapa ESPN:llä, ei nuokaan enää siis varmaan ole oikein uskottavia kun eivät osaa sanoa Teemu Selännettä niin kuin se oikeasti kuuluu sanoa. Ja kyllä myös jääkiekkokuuluttajalle tärkeintä on tulla ymmärretyksi, vasta sen jälkeen voidaan alkaa hifistelemään, se on ihan se ja sama kuinka hienosti lausutaan jos viesti ei muuten ole ymmärrettävää.
   
 19. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Viasat ajaa omat mainokset NHL-palojen alkuun. Noin sen pitäisi mennä KHL:ssä myös, vaan ei mene.
   
 20. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämäkin on sulta huono vertaus! Teemu Selänteen nimen lausuminen ei ole sama asia kuin strategian mukaisen kielen osaaminen kunnollisesti ja laadukkaasti. Tartuit Obama-esimerkkiini väärästä kohdasta.

  Ei riitä, että asiasisältö on kunnossa, vaan myös kielellinen virheettömyys on ehdoton vaatimus laadukkaassa mediatyössä. Tässä ei ole todellakaan kyse mistään alemmuuden tunteesta vaan ihan puhtaasti siitä, minkälaisia vaatimuksia media-alan ammattilaiselle ja ammattimaisuudelle esitetään. Tältä osin Jokereilla on todella paljon petrattavaa monella osa-alueella.
   
 21. mutina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
  Lainaus:

  Kielenopetuksen ja -tutkimuksen uusia tuulia: puhu. Puhu, puhu, puhu. Aksentti ja myös osin "vaihtoehtoinen" kielioppi ovat kielen piirteitä, eivät (välttämättä) virheitä. Etenkin englanti uutena lingua francana on todella monisävyinen kieli, jossa yhtälailla oikein on Oxfordin englanti, kuin ebonics. Intialaisittain murrettu englanti on päässyt jo vuosia sitten ylioppilaskirjoituksiin Suomessakin. Tärkeintä on ymmärrys, puhujaa ei enää pyritä sorvaamaan yhteen muottiin, joka puhuu ja ääntää pienen vähemmistön "yhtä ja oikeaa englantia." Monenlaista englantia kuulee nykyään englanninkielisessä mediassakin täysin hyväksyttynä ja valtakunnantasolla - tästä omat kokemukseni ovat Iso-Britanniasta, enkä pysty varmuudella sanomaan mitä Yhdysvalloissa ja Kanadassa tapahtuu.
   
 22. gcz_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
  Lainaus:
  Bratislavassa Ja Zagrebissa tulee kuulutukset myös venäjäksi, mikä on vähän kummallista kun kyseisissä paikoissa asuu hyvin vähän venäläisiä, paljon vähemmän kuin esimerkiksi Suomessa. Käsittääkseni tuosta ei ole kuitenkaan revitty pelihousuja, toisin kuin täällä varmasti tapahtuisi vastaavassa tilanteessa.

  Mielestäni on ihan ok, että Helsingissä tulee ainakin osa kuulutuksista englanniksi (ja muutenkin käytetään englantia), sillä areenalla näyttäisi nykyään palloilevan pelistä toiseen melko paljon turistin näköistä porukkaa, vaihto-opiskelijoita ynnä muita ulkomaalaisia. Simppeli ralli-englanti on myös ok, sillä se on aika universaalisti ymmärrettyä englantia.
   
 23. Mike Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KäPa, NUFC
  Lainaus:
  Ok. He ovat ehkä, tai lähinnä varmaan Google on, tehneet sellaisen ratkaisun, koska käytännössä varmaan varsinkin valioliigan osalta, mutta mahd. myös NHL:n osalta tulee niin paljon tavaraa eetteriin, että jatkuva valvonta on haastavaa. Noin periaatteessa siellä ei kuitenkaan ilman Viasatin siunausta saisi näkyä yhtään mitään suomalaisille ip-osoitteille. Ja niin pitää tietysti ollakin kun ovat siitä yksinoikeudestaan maksaneet. Ainakin joku aika sitten olivat premierleague/skysports,khl.com, nhl.com siististi blokattuna ja Viasat gonahti mm.maikkarille heidän selkänsä takaa hankittujen jokerimatsimaalikoosteiden näyttämisestä, jonka jälkeen mielestäni edes KHL:n sivulta ei ole voinut ostaa pelejä suomalaisen ip:n takaa.
  Näiden oikeuksien neuroottinen suojelu on kaikkien etu, koska jos kusisten striimien sijaan alkaisi kuluttajia olemaan valikoimassa myös halvempia ulkomaisia vaihtoehtoja, niin suomenkieliseen, olettaisin lätkän osalta max. 70-80k kokoiseen ja fudiksen ehkä pyöreästi viisi kertaa isompaan, markkinaan ei olisi kenelläkään järkeä sijoittaa senttiäkään
   
 24. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Ensinnäkin, hyvä että toit, mutina, tämän näkökulman.

  Kuten aiemminkin sanoin, vierastan sitä ajatusta, että julkiseen tehtävänkuvaan rinnastetaan yksityisen elämän säännönmukaisuuksia. Itsekin ajattelen niin, että kieltä oppii parhaiten kun sitä käyttää ahkerasti virheistä välittämättä. Samanlainen mentaliteetti mulla on noita aksentteja kohtaan: julkisessa tehtävässä vain natiivit kelpaavat. Eikä Finglishissäkään ole välttämättä mitään vikaa, mutta kielelliset virheet, selkeät väärinlausumiset ja idiomien väärinkäyttö ovat virheitä.

  Lainaus:
  Samalla tavalla murteet näkyvät kaikkialla. Mutta se ei sinänsä liity enää tähän.
   
 25. attendo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hyvinkään Ahmat
  Ei ollut mitään playofftraileria lauantaina. Aina ennen on muistaakseni ollut, Nyt ei ollut. Lopun alkua........?