blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähän alkuun on todettava, etten käynyt viime kaudella yhdessäkään ottelussa sm-liiga peliä paikanpäällä katsomassa, mutta R-cupin kävin ja edellisinä vuosina joitakin otteluita Hartwall hallilla silloin tällöin. Koska en tiedä tarkalleen minkälaiseksi show tapahtumaksi nykyiset ottelut ovat muodostuneet, voin vain esittää arvioita miten asiat todennäköisesti ovat. Korjatkaa ihmeessä, mikäli jotain vanhentunutta tietoa esiintyy.

Oma mielipiteeni on se, että jääkiekko otteluiden kehittämisessä kokoperheen show tapahtumaksi Jaffalassa on mennyt metsään ja pahasti. Muistan edelleen, kun edellisen kerran poistuin hallilta sm-liiga ottelun jälkeen hyvin nolostuneena. Syynä olivat mitä erikoisemmat yritykset lisätä tunnelmaa ja katsojien viihtyvyyttä. Häpeä ei ole yhtään liian voimakas sana kuvaamaan tuntojani. Yritykset olivat läpinäkyviä, naurettavia ja täysin jääkiekkoon kuulumatonta "tilpehööriä".

Ensinnäkin en voi kuin ihmetellä minkä takia hallin hienoa ja kallista jumbotronia ei voida käyttää hyödyllisesti kuin hidastusten näyttämiseen. Miksei voitaisi jumbotronille tehdä erilaisia "inserttejä", joissa voitaisiin näyttää vaikka edellisen ottelun kohokohtia, edellisen kauden top 10 maalia/torjuntaa, kuvia edellisten vuosien mestaruusjuhlista musiikin kera ryyditettynä ja niin edelleen. Mahdollisuuksia on lukemattomia ja tuollainen vanhan kertaaminen on omiaan vahvistamaan Jokeri imagoa, perinnettä tai kuten sitä punaisten puolella kutsuttaisiin, brändiä. Samoin pelaajia voitaisiin tarkkailla paljon paremmin. Esimerkiksi pelitauon aikana voitaisiin joku pelaaja (vastustajajoukkue mukaanluettuna) ottaa lähikuvaan ja samaan kuvaan mahduttaa tilastot tältä kaudelta ja vaikkapa fyysiset mitat.

Näin asiat eivät ainakaan käymissäni otteluissa ole olleet. Sen sijaan taululla on nähty toinen toistaan surkeampia mainoksia, kruununjalokivenä jokavuotiset, todella surkeat kausikorttimainokset, jotka todella pistävät katsomaan jonnekin muualle kuin taululle. Todellinen häpeä, että oman hallin taululla mainostetaan kortteja niinkin amatöörimäisesti. R-cupissa käyneet tietänevät mistä puhun. En myöskään katso, että Jokereiden pitäisi sallia muiden tekemiä todella huonoja mainoksia taululleen. En minäkään pääsisi Kämp hotellin ovesta sisään verkkopaidassa, vaikka maksaisin ovimiehelle 50 euroa.

Taulun lisäksi moni pieni, mutta häiritsevä asia painaa mieltäni. Näitä ovat esimerkiksi tuo jäällä luisteleva Jokeri maskotti. Täysin turha tekele. Ketä varten se on yleensä sinne viety? Tuskin perheen lapsetkaan hallille ruinaavat uudestaan tuon erinomaisen maskotin takia. Taputellessaan pelaajia ja maskotin luistellessaan heidän ympäri pelaajat lähinnä nolostuvat. Tämä maskotti on täysin turha eikä liity mitenkään perinteisiin vaan on tätä Hjallis hömppää, vieläpä epäonnistunutta sellaista. Samoin on cheer leadereiden laita. Miten he kuuluvat jääkiekkoon? Hämmästyttävää miten tämä on voinut levitä ympäri Suomen. Mutta tämähän ei olisi kunnon floppi, mikäli nämä viuhkoja heiluttelevat tytöt olisivat kaunehimpia koko maassa, ei tuntuisi kovin pahalta, koska tietääkseni kaikki muutkin seurat ovat tähän langenneet. Mutta mitä vielä. Mitä minä näistä tytöistä muistan, he vaikuttivat teineiltä, ei kovin kauniilta ja heitä oli kaiken lisäksi vielä aivan liian monta. Tämä häiritsee katsojia, mikäli käytävällä pitäisi liikkua erätauon aikana ja tytöt huitovat ympäriinsä. Aika syvältä koko touhu niin sanoakseni. Montakohan euroa tähänkin tuhlaantuu vuosien varrella.

Kun imagoa rakennetaan, niin on yleensä hyvä tukeutua vanhaan, kertoa mistä Jokereista on kysymys. Kaikki jääkiekosta kiinnostuneet tietävät, että HIFK on punainen, paha kissapeto, jonka voima on taklauksissa. Tai jos ei ole, niin ainakin pitäisi olla. Jokereiden kohdalla asia tuskin on ihan näin. Ensimmäinen asia mitä monilla meistä tulee joukkuesta mieleen on Hjallis ja thats it. Logo sentään on säilynyt vuosien varrella, mutta melkein vuosittaiset radikaalit muutokset peliasuissa ovat ainakin minulle liikaa. Kyllä Jokereillakin pitäisi olla väri, herran jestas sentään. Aivan perusasioita, joita ei olla kyetty hoitamaan kuntoon.

Tämän lisäksi kuten Helsingin Sanomien artikkelissa joskus muutama vuosi sitten todettiin; Yleisesti fanien kesken mielletään HIFK:n ja Jokereiden ero siinä, että HIFK on rock ja Jokerit on pop. Minusta tämä jaottelu on erinomainen. Pop musiikkia on vaikka minkälaista ja ihmisiä jotka eivät olisi mistään pop biisistä pitäneet on harvassa. Miksei tätä voitaisi käyttää myös hallilla. Tämän ei todellakaan pidä tarkoittaa sitä, että pitäisi veivata niitä juuri tällä hetkellä pinnalla olevia yhtyeitä illasta toiseen. Valikoima on runsas ja jääkiekko otteluihin soveltuvia biisejä vaikka kuinka paljon. Esimerkki: piknik - kesänaru, Huono (vaikea nähdä miten kyseinen kappale voisi nostaa tunnelmaa tai adrenaliini tasoa pelaajilla) Zombie Nation - Kerncraft Hyvä. Tästä nyt ei sen enenpää, mutta noin yleisesti ottaen musiikin tulisi olla tapahtumaan sopivaa ja voi kun kappaleita olisi useampia kuin ne vakio 15-20 kappaletta. Mikä mahtaisi olla kustannus asian korjaamiseksi?

Loppujen lopuksi otteluiden tekeminen viihdyttäviksi ei ole vaikeaa. Jos vain keskityttäisiin itse asiaan. Tuntuu siltä, että viihde vastaavalla on resurssit vähissä ja yritystä liikaa. Ottamalla turhan hössötyksen pois ja keskittymällä itse otteluihin ja pelaajiin (kautta liigan) otteluissa voisi todella viihtyä. Kun minä ostan lipun matsiin, haluan mahdollisimman paljon jääkiekkoa ja siihen liittyvää materiaalia. Pitäkää jääkiekko jääkiekkona, niin tyylin pitäminen hallilla onnistuu, älkää yrittäkö muuttaa niitä "tapahtumiksi". Se ei onnistu.
 
JHag: Mutta ilkeyttä HIFK:ssa ei ole pätkääkään, ei myöskään kovuutta alakerrassa.

Kiekkojuristi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
joo, ja lähettäkää se urkuri, joka ei pysy edes nuotissa vaikka Kuhmon kamarimusiikkifestivaalien päälliköksi kun tuo Pori Jazz meni jo IFk:lle.
 
-In dubio pro Jokerit-

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Paljon asiaa puhuu Blue Line. Hjallisareenaa ylistettiin aikanaan niin paljon että ilmeisesti vasta nyt aletaan huomata miten paljon virheitä siinä on. Tunnelma on otteluissa usein todella heikko, ja se on luonnollinen seuraus tunnelmasuunnittelun puutteesta.

Jos tuosta Jumbotronista aloitetaan, niin kritiikki on täysin paikallaan. Se on vissiin ollut käytössä nyt jotain kuusi vuotta, eikä sitä alkuunkaan osata käyttää. Tämä on hämmästyttävää, kun ajattelee että Suomessa on pitkät perinteet urheilutapahtumien televisioinnissa. Editoimis- ja ohjausosaamista maasta kyllä löytyy vaikka millä mitalla, mutta ilmeisesti yhdenkin AMMATTILAISEN palkkaaminen taulua hoitamaan ja taustanauhoja tekemään on liikaa.

Kuvatuotanto on surkeata, mainokset ovat mielestäni mestaritekeleitä verrattuna Jokereiden omiin juttuihin (80-luvun tekniikalla tehtyjä?!).

Itseäni ärsyttää eniten Hjallissa äänituotanto. Jälleen sama juttu: Radiotuotannon AMMATTILAISTA tarvitaan. Sitten saataisiin oikeat äänenvoimakkuudet (korkea ei ole sama kuin hyvä...), biisit saataisiin feidattua eikä kahden sekunnin "KRÄÄKS/Sweet home alabaaa/KRÄÄÄÄKS"- pätkiä tarvitsisi kuunnella joka h-tin pelikatkon aikana.
Äänituotannon pohjanoteeraus oli pari vuotta sitten play-offseissa soittanut rumpali, joka koetteli korvia toden teolla. En edelleenkään ymmärrä mitä varten hän soitti rumpuja samaan aikaan kun hallissa soitettiin jotain biisiä. Ja miksi hän ylipäätänsä soitti rumpuja hallissa?

Makotti ei minua henkilökohtaisesti häiritse, niin kauan kun ei silmät tai korvat hajoa sen mesoamisesta, mutta noista cheerleadereista olen samaa mieltä. En minä niitä tarvitse.
Viime kaudellahan hallissa oli enää Show down-girls, vai mikä se nyt oli, eivätkä ne eritysemmin tunnelmaa nostaneet.

Minun veikkaukseni on että tytöt jotka siellä ennen oli jäivät tyystin ilman palkkaa cheerleedauksesta...

Hjallista vielä sen verran, että paljon on hyvääkin, mutta valitettavast se hyvä liittyy melkein kaikki ravintolapalveluihin ja henkilökunnan palveluhaluun (siitä iso plussa!).
 
Suosikkijoukkue
Ykkönen on Jokerit HCja FC Liverpool, hyvänä kak
Asiaa Blue

Kirjoituksesi sisältö on suurin piirtein mitä itsekin ajattelen.
On yksi asia mitä ihmettelen vieläkin enemmän! Miten Hjallis luulet, että firmat jaksavat tuoda vieraitaan täysin fiilikseltään kuolleisiin turhanpäiväisiin tapahtumiin? Luuletko, että vieraat viiihtyvät pelkästään "kokonais paketin" vetovoimalla? Jos näin kuvittelet, olet todella hukassa. Meidän firma (omasta vastustuksestani huolimatta) päätti ostaa vain HIFK.n ja Bluesin kausareita, sillä kukaan ei oikein jaksanut lähteä Hjallikselle. Siellä kun on tylsää. Haluan vielä korostaa, että niin Espossa kuin Nordiksellakin, on nykyään aivan mainiot mahdollisuudet viihdyttää vieraitaan ja tarjota heille elämyksiä, so to speak...

Siispä Hjallis, koeta nyt tehdä jotain radikaaleja muutoksia vanhaan "hurmos" aikakauden suuntaan. Mielestäni nämä Bluen heittämät ehdotukset olivat hyviä. Tosin poikkeuksena, haluan kylläkin nähdä tanssitytöt hallilla, tosin mielummin yli teini-ikäisiä!

Summa summarun, hyvä "brändi", Jokerit, on jo mennyt ja on yhä menossa lujasti ja kovaa täysin väärään suuuntaan.
Onneksi sentään nyt on herätty tajuamaan, että omista junnuista kannattaa pitää kiinni. Sieltä on taas tulossa kovia jätkiä, esim. Jesse uronen!
 
IFK - Heja Puppe Jullar!

ks1828

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meidän perhe viihtyy Hartwallilla

Joku on kyllä nyt pahasti turhautunut. Me olemme viihtyneet usean vuoden ajan hallilla ja perheellämme on 4 kausaria.
Välillä peli kulkee hyvin ja välillä jopa hyvin huonosti, mutta siitä ei Hjallista kannata syyttää, aina se mies yrittää kovasti saada ihmiset viihtymään ja tulemaan siis uudestaan.
Joku tykkää musiikista, joku taas ei voi sitä sietää. Joku haluaa tanssityttöjä joku ei. Tunnelman luomista on kaikki maskotit ja mainokset ja krääsä, joku tykkää ja joku ei, ei sille mitään voi. Kaikkia ei voi miellyttää.
Meidän perhe odottaa kovasti kauden alkua ja hallille pääsyä, Jokerit on joka vuosi yksi ennakkosuosikeista.
 

werty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti blue line


Samoin on cheer leadereiden laita. Miten he kuuluvat jääkiekkoon?

Ne hän ovat jääkiekon suola. Eihän kukaan hallille tule mitää peliä kattelemaan, vaan cheerleadereita.=)
 
Your best? Losers always whine about their best. Winners go home and fuck the prom queen!

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Keskitynpäs nyt hieman tähän Jumboon. Minäkin olen pitkään miettinyt, miksei sen ominaisuuksia hyödynnetä kunnolla. En yhtään ihmettele, että tauoilla näytetään mainoksia, onhan niitä kentän laidoillakin. Rahaahan siitä saa.

Nämä 3D-animaatiot ovat osa ihan hauskoja ja niitä saa tulla tulevaisuudessa, mutta sellaiset väkisinkannustukset saa kyllä ihan suosiolla jättää pois. Muistuu mieleen karsea pätkä, jossa Selänne sanoo: "Come on, kannustakaa nyt vähän", tämän jälkeen tuli nauhoitettua huutoa. Karseaa, hyvin karseaa. Monet vastustajien kannattajat, jotka hallille olivat eksyneet naureskelivat tuota makeasti ja itseäni hävetti. Viime playoffeissakin ilmestyi taululle teksti "Nyt saa huutaa!!" viestinä faneille, en tiedä mitä kirjoittajan päässä liikkui, mutta HIFK-fanit tästä innostuivat ja alkoivat joukolla huutaa "Nyt saa huutaa!" Silloin teki mieli mennä sanomaan kirjoittajalle pari valittua sanaa.

Espoolaisena käyn melkein jokaisessa Blues - Jokerit -ottelussa ja siellä on mielenkiintoista seurata erän loputtua tilastoja ja laukaisukarttaa taululta, miksi tällaista ei voida käyttää Hjartwalilla. Minua ainakin kiinnostaa nähdä tilastoja erästä. Myös pelaajahaastattelut erän lopussa olisivat ihan mukavaa kuultavaa, vaikka ei niissä yleensä mitään tärkeää sanota.

Tässä nyt pähkinänkuoressa asiat, jotka pulpahtivat ensimmäisenä mieleen. Kyllä minä silti hallilla viihdyn, en pahemmin anna pikkuseikkojen häiritä vaan keskityn peliin. Kaikki uusi ja hyödyllinen kuitenkin lisää positiivista kuvaa.
 
I'm not a religious man, but I believe in Moses.

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jumbotron

Samaa jumbotronin käyttöä olen ihmetellyt itsekin jo monta vuotta. Niinkuin tuntuu jokainen Areenalla käynyt.

Viime vuonna oltiin menty pienen pieni askel eteenpäin, ja pelaajien luistellessa jäälle nähtiin taululla jokaisen (melkein) kuva, nimi ja statistiikka. Mutta tuota listaa ei sitten kauden mittaan kauheasti päivitetty, loppukaudesta siellä komeili Terran Sandwith 0+1 vaikka mies oli jo ties missä.

Amatöörimäinen on sopiva sana. Muistan kuulleeni että jumbosta vastaa joku Harkimon sukulainen? Oliko tuo pelkkää potaskaa vaiko totta? Siltä ainakin tuntuu että jollain vilunkipelillä mies on sinne päässyt...

Tuntuu hassulta, että tuollaisessa organisaatiossa ei ole varaa palkata yhtä asiansa osaavaa ihmistä tekemään videolle clippejä pelaajista, ja menneistä peleistä. Jos oikein on budjetissa tiukkaa, ottaa yhteytta jonnekkin media-alan oppilaitokseen ja sieltä jokerimielisen opiskelijan joka tekee tuon duunin melkein ilmaiseksi.

Ei ole kovinkaan vaikeaa tehdä jokaisesta pelaajasta muutaman sekunnin "highlight-clip" jota voisi näyttää ruudulla esim. pelaajan tehdessä maalin. Ja ottelun alussa esim. pätkiä menneistä mestaruusjuhlista yms. Ja miten olisi erätauolla joko statistiikkaa, vanhoja haastatteluita, koosteita menneiden vuosien huippuotteluista yms. Ei kovinkaan vaikeaa tuottaa.

Ja jätetään se typerä väkisinkannustaminen pois, jooko?
 
Kohtuuttoman kova peli - mikä ihana tekosyy!

Sam#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit RY
Re: Jumbotron

Viestin lähetti Kyyberi
Amatöörimäinen on sopiva sana. Muistan kuulleeni että jumbosta vastaa joku Harkimon sukulainen?
Eikös kysessä ole Roy Harkimo -velipoika siis.

Jumbon potentiaalista Jokerit ovat osanneet hyödyntää n.10% ja sekin on pääasiassa peliajan ja jäähyjen näyttämisestä ansaittu. Pientä parannusta tosiaan tuli noiden pelaajien kuvien laittamisella esittelyyn, mutta mutta...yllä on sanottu oleellinen muiden kirjoittajien toimesta.
 
OTTO ON KONE!

Tenkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maaseudun Tulevaisuus
Niin epäilen minäkin että tuotannosta olisi edelleen vastuussa Hjalliksen broidi (?).

Soitin vuonna 97 Hartwall Areenaan (muutaman ottelun käyneenä) kysyäkseni että onko siellä tuotantopuolella ketään töissä vai onko siellä mahdollisesti tietokonevirus hoitamassa taulua ja ääntä. Silloin muistaakseni tämä äijä oli vastuussa tuotantopuolesta.

Kaivakaapa muuten esille Jokereiden umpisurkeasti editoidut viralliset mestaruusvideot vuosimallia -94 ja 96, ja katsokaa kuka siellä on ollut tekemässä sitä... Ja verratkaa Jumbotronin tuotantoon... Ehkä löydätte joitain samankaltaisuuksia...
 

jokeri85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuosta Jumbosta sen verran, että ne viime kauden "pelaajaesittelyt" ennen peliä oli toteutettu todella heikosti. Kuten joku jo sanoikin niin sitä ei pahemmin päivitetty ja välillä se jäi nykimään paikalleen jossain kohtaa, kunnes se sitten otettiin pois sieltä taululta. Mä en kauheesti välitä siitä mitä ne sieltä Jumbolta päättää suoltaa, mutta jätetään ihmeessä ne "Nyt saa huutaa" ja "clap your hands" jutut pois. Siinä todella tuntee itsensä hieman vaivautuneeksi, kun kamera kuvaa fanikatsomoa ja samaan aikaan Jumbolla on teksti "nyt saa huutaa" ja sitten kaiuttimista kuuluu joku tekopirteä "Jokerit dum,dum,dum Jokerit dum, dum, dum"-huuto. Hei Roy haloo...

Tee opintomatka vaikka Länsi-Auto Areenalle niin näät miten sitä Jumboa mahdollisesti voisi käyttää.

Toinen juttu mikä olisi syytä korjata on kuuluttaja. Olisihan se mukava, kun olisi sellainen tyyppi joka hehkuttaisi oikeen kunnolla pelaajien nimet alkuesittelyssä ja tietenkin myös maalintekijät ja syöttäjät. Tämänkin asian suhteen voisi jälleen tehdä opintomatkan Espooseen, koska siellä kuuluttaja vetää todella tunteella.

Mites on niiden välkkyvien "porrasvalojen" laita, joita käytettiin MM-kisoissa? Ovatko käytössä myös ensi kaudella? Nehän oli Roy Harkimon kuningasidea, jota hän oli ainakin ennen kisoja kovasti lähdössä markkinoimaan ulkomaille. Onkohan kukaan tarttunut Royn syöttiin...

Mun puolesta voisivat repiä h*lvettiin ne sieltä käytäviltä.


btw. Se maskotti ennen peliä on ihan OK. Mua se ei ainakaan häiritse ja lapset varmaan pitää siitä, joten miksipäs ei.
 
Nyt ja ikuisesti-Helsingin Jokerit

J.Rita

Jäsen
Viestin lähetti jokeri85

Toinen juttu mikä olisi syytä korjata on kuuluttaja. Olisihan se mukava, kun olisi sellainen tyyppi joka hehkuttaisi oikeen kunnolla pelaajien nimet alkuesittelyssä ja tietenkin myös maalintekijät ja syöttäjät. Tämänkin asian suhteen voisi jälleen tehdä opintomatkan Espooseen, koska siellä kuuluttaja vetää todella tunteella.

Mites on niiden välkkyvien "porrasvalojen" laita, joita käytettiin MM-kisoissa? Ovatko käytössä myös ensi kaudella? Nehän oli Roy Harkimon kuningasidea, jota hän oli ainakin ennen kisoja kovasti lähdössä markkinoimaan ulkomaille. Onkohan kukaan tarttunut Royn syöttiin...

Mun puolesta voisivat repiä h*lvettiin ne sieltä käytäviltä.

btw. Se maskotti ennen peliä on ihan OK. Mua se ei ainakaan häiritse ja lapset varmaan pitää siitä, joten miksipäs ei.
Olen kyllä täysin eri mieltä kanssasi kuuluttajan roolista. Mielestäni kuuluttajalla on pelkästään informatiivinen - ei kannustava - rooli. Kuuluttaja taitaa kaiken lisäksi olla toimitsija, eikä näin ollen virallisesti tulisi olla kotijoukkueen puolella.

Ei se yhtään paranna tunnelmaa, että kohottaa ääntä ja käyttää samaa äänensävyä kun mustalainen, aina ja ainoastaan sen takia että kotijoukkueen pelaaja on parrasvaloissa. Ainakin pari vuotta sitten Micke (jotain) kuulutti HIFK:n matseissa. Kävin ainoastaan kerran viime kaudella Vanhassa hallissa, ja silloin tämä Micke ei ollut kuuluttajana. Mahtaako tämä uusi kasvo pysyvästi toimia HIFK:n kuuluttajana? No kuitenkin, tästä Mickestä jokainen kuuluttaja voisi ottaa esimerkkiä. HIFK:n porukka saisi varmaan aika hyvän ottelutapahtuman aikaan Areenan suhteellisen uusilla laitteilla.

Porvoon Tarmon koripallomatseja kuuluttava "tähti" on oikea tunnelmankohottaja kun kymmenisen kertaa matsissa kehoittaa yleisöä mahdollisimman ärsyttävällä äänellä seuraavasti: "Hyvä yleisööö, saa kannustaaa!". Harkitsen tosissani kausikortin ostamatta jättämistä tämän kuuluttajan takia.

Porrasvalot ovat luultavasti käytössä ensi kaudellakin, sillä ne näyttivät MM-kisoissa läheltä katsottuna olevan pysyvä ratkaisu. Mielestäni hyvä näin!

Myös maskotista olen eri mieltä. En ymmärrä miten kukaan yli 10-vuotias voi saada mitään irti siitä että ruma ja naurettavan näköinen maskotti alkuverryttelee ja sen jälkeen häiritsee yleisöä matsien aikana. Todennäköisesti tällainen maskotti karkoittaa enemmän kun se tuo väkeä halliin. Ensinhän maskotti nimettiin "Otoksi" Jokereiden toimesta, mutta sittenhän se nimi poistettiin kun "Otto" siirtyi Bluesiin. Mitä järkeä siinä oli, kyllä sitäkin olisi voinut miettiä ennen maskotin nimeämistä kun tiedettiin ettei Otto enää pelaa kovin monta kautta Jokereissa
 
Viimeksi muokattu:

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Tässä ketjussa ollaan asian ytimessä.

Itseänikin häiritsee tuo suunnattoman huonosti suunniteltu Jumbotronin käyttö. Pienellä ammattimaisella työllä saataisiin tunnelmaan paljon lisäystä ja kallis vekotin hyötykäyttöön. Kaiken maailman "jees-paperi"-mainokset ovat kyllä omiaan latistamaan tunnelmaa luokattoman toteutuksensa ansiosta, puhumattakaan niistä keinotekoisista kannustusbiiseistä... Kun kerran jääkiekosta on tehty yritystoimintaa niin soisi sitten laatuvaatimuksiakin ilmestyvän imagoa parantamaan ja suojelemaan.

Samoin spiikkaus ja musan pyörittäminen tuntuu olevan käsittämättön vaikeaa saada toimimaan. Viime kaudella runsaasti pelejä Areenalla kausikorttilaisena nähneenä erilaiset mokat, jatkuva räsähtely toistossa, huonosti säädetyt diskanttien tasot jne olivat jatkuva ongelma. Kyllä minä ainakin edellyttäisin hieman toisenlaista tasoa perusasioiden toteutukseen näinkin suuressa organisaatiossa - olisikohan tosiaan aika palkata Jokeriorganisaation ammattimainen audio/videovastaava laittamaan tuote esityskuntoon?

Muistakaahan näistä aiheista huolestuneet kommentoida palautteenne myös Jokeriorganisaatioon. Ehkäpä jotain alkaa tapahtua kun palautetta tulee riittävästi? Palautettahan saa lähetettyä Jokereiden kotisivujen kautta oikean alalaidan "palaute" linkin takaa. Vielä olisi aikaa suunnitella ja toteuttaa asiat tulevaa kautta varten esityskelpoiseen kuntoon!
 
"Se on muuten sillä lailla että pojat me hävitään tää peli" - Aimo Nivaska

Mabo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No pistetään nyt toinenkin viesti, kun tässä on näistä muistakin ongelmista enemmän keskusteltu. Elikkä kuuluttajan minunkin mielestäni voisi vaihtaa. Hänen tekemiä kuulutusvirheitään ei voi laskea edes kahden käden sormilla. Esimerkkeinä tästä vaikka Lukon Marjo... anteeksi Marko mikäsenytolikaan, olihan tämä ihan hauska mutta kuitenkin. Joskus hän korjasi maaliin erinäisiä asioita kahteen tai kolmeen kertaan. Mielestäni kuuluttaja saisi kuitenkin hieman osoittaa kumpi oli kotijoukkue, ei nyt liiallisuuksiin tarvitse mennä, mutta jotain merkkejä voisi näyttää.

Viime kauden DJ oli myös melkoisen köykäinen. Kesken ottelun alkoi musiikki soida useaan kertaan, myös kappaleet olivat vähän mitä olivat. Ihan alkukaudesta ne olivat täyttä soopaa, mutta hieman kohennusta tuli kauden loppua kohden. Olen pohtinut myös, eikö DJ voisi välillä soittaa pieniä vinoilukappaleita, ei nyt suoraa vittuilua, mutta olisi hauska nähdä yleisön reaktiot vaikka Jokerit - Kärpät -ottelussa, kun kaijuttimista kajahtais Eläkeläisten Poro.

Urkuri on minun mielestäni ihan hyvä idea, onhan semmoisia NHL:ssäkin käytössä - kai (Olen saanut sellaisen kuvan EA:n NHL:ää pelatessani). Maskottiin minulla ei ole kovinkaan isoa kantaa, ei minusta siitä mitään suurta haittaa ole. Muistan kun joskus SaiPan noustua liigaan heidän maskottinsa oli mukana Areenalla, enkä usko, että kovin moni mukaan tullut SaiPa-fani oli alle 10 vuotta.
 
I'm not a religious man, but I believe in Moses.

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vetoomus Jokereille ?

Tämän ketjun melkein kaikki viestit on helppo allekirjoittaa. Areenan tasoisessa ympäristössä on kyetty resursseja käyttämään todella vähän ja huonosti. Tässä lista asioista, jotka tekemällä tunnelma ja viihtyvyys takuulla paranisivat;

- Jumbotron kunnolla käyttöön, pelaaja esittelyjä, tilastoja, väliaikatuloksia ja hidastuksia. Myös mainokset OK, kunhan kunnolla toteutettuja.

- Ammattitaitoinen kuuluttaja. Kuulutus on matseissa ollut luokkaa 4 miinus. Tähän samaan yhteyteen sekin huomio, että musiikin soittamisesta vastaaja henkilö pitää olla eri kuin kuuluttaja. Nythän on niin, että muutoinkin kehno kuuluttaja vastaa kaiken lisäksi musiikista. On siinä pätemättömälle hommaa.

- "Pakkokannustus" hommat pois. Tällä tarkoitan "metelimittaria" ja kehoitusta taputtaa. Kyllä yleisö tietää milloin huutaa tai taputtaa.

- Se rumpali.... oli hyvä vitsi. Ei enää Please.

Että tällaista. Varmaan on muutakin kehitettävää mutta tässä näin aluksi. Nyt päiväunille näkemään unia siitä että Roy tai Hjallis todella ryhtyisivät tekemään asioille jotain.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Tässä ketjussa on niin paljon asiaa, että sen sisällön voisi vaikka tulostaa yhteen Areenan tuontantopuolen palaveriin ja käydä asiat kunnolla yksi kerrallaan läpi. Oikein hävettää, että noilla resursseilla on saatu aikaan erittäin kehno tulos.

Jääkiekko-ottelun oheisjuttujen pitäisi tukea matsissa käyntiä ja antaa katsojille tietoa ja jopa jotain nautintoakin. Viime kaudet kyse on ollut lähinnä katsojien kidutuksesta. Tiedän jopa muutamia katsojia, jotka ovat hartaita Jokereiden kannattajia, mutta kieltäytyvät tulemasta Areenalle. Syynä on heidän mukaansa se hirvittävän lujaa soitettava erätaukopaska, jota jotkut musiikiksi kehtaavat kutsua...

Näyttäkääs nyt siellä tuotantopuolella, että jotain osaattekin. Ihan oikeasti!
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
En tiedä onko kukaan viellä maininnut, mutta Stadin Säkki on Jokerikuuluttajana historiaa ja pöydän taakse istuu uusi mies, nimeä en enää muista! Totta kai omasta porukasta, eli Areenan työntekijä.
Jokatapuksessa kuulostaa hyvältä!
 
Pentti Lindegren: Tomek, halli rakastaa sinua, mitä annat takaisin? Valtonen: Rakkautta!! (Mestaruusjuhlat 02)

Stadin1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti Ilmala
En tiedä onko kukaan viellä maininnut, mutta Stadin Säkki on Jokerikuuluttajana historiaa ja pöydän taakse istuu uusi mies, nimeä en enää muista! Totta kai omasta porukasta, eli Areenan työntekijä.
Jokatapuksessa kuulostaa hyvältä!
Kaverin nimi on Aki Kallio. Kuulosti aivan hyvältä risteilyllä. Toivottavasti säkki ei kouluta hommiin
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Puutumpa minäkin tähän Jumbotroniin, vaikken käykään areenalla kuin 2-4 kertaa vuodessa.Hyvin sekin viholais joukkueen fanilta, joka ei asu paikkakunnalla, sanoisin.

No, kuitenkin,mielestäni jääkiekon mm-kisoissa niin helsingissä kuin turussakin oli nämä Finkey-animaatiot ym. muut toteutettu melko hyvin. Niille tuli jopa naurettua enkä ollut yksin.Toki pidemmän päälle nekin alkavat kyllästyttämään ja vituttamaan mutta ainakin on yritetty.Hämeenlinnassa ei löydy kuin finluxin 25 tuumaiset ympäri istumakatsomoja ja ravintolaa mutta sielläkin pyörii videolta ennen matsia edellisten pelien parhaita, edellisten vuosien parhaita ja seura historian parhaita pätkiä.Aina yhtä mukava katsella niitä pätkiä.

Jokereilla luulisi olevan sen verran resursseja että laatuviihteen tekeminen niin kentällä kuin taululla ei pitäisi olla vaikeaa.Nythän Areenalta ei löydy tunnelmaa kuin konserteissa ja suomi-ruotsi maaotteluissa.
 
"Facebookia eivät käytä ihmiset, joilla on oikeasti elämä."
Kauppalehti 8.7.2009

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
ASIAA !!!

Hyvää asiaa, nyt kun vielä saataisiin joku siellä hallin päässä kuuntelemaan niin alkaisi homma etenemään.

Liian kauan olemme kuunnelleet surkeita ja osaamattomia kuuluttajia, jotka eivät muista edes oman joukkueen pelaajien nimiä...

Liian kauan olemme joutuneet tuijottamaan jumbotronilla surkeita räpellyksiä joita velipoika varmaankin pelaajaesittelyiksi kutsui...

Liian kauan olemme joutuneet kuuntelemaan mitä ihmeellisempiä kappaleita, jotka sopivat paremmin lasten limudiskoon ,kuin jääkiekko-otteluun...

...ja mitä todennäköisimmin niin joudumme tälläkin kaudella, ellei ihmeitä tapahdu...
 
That's so when I forget how to spell my name, I can still find my #%@# clothes."
- Stu Grimson, explaining why he keeps a color photo of himself above his locker.

Norppa

Jäsen
Mainittakoon tähän ketjuun että tänään Bluesin harjoitusottelussa oli try-out puolustaja David Bowmanille laitettu sykemittari otteluun.

Syke näkyi koko ottelun ajan videotaulun alalaidassa.

Bluesin mediakuutiota hoitaa yritys nimeltä Solar Films.
Jokereidenkin kannattaisi "myydä" Jumbotroninsa jollekkin alan yritykselle?
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Virmaselle tuli viime perjantaina tätä Jumbotronin käyttöä kritisoitua aika paljon (sanoin kaikki mitä Jatkoajassa ja Jokerifanien keskustelufoorumissa on puhuttu, tai oikeastaan mitä siitä muistin) ja ensi kaudeksi on kuulemma parannuksia tulossa. Ensimmäinen askel parempaan päin on viime kauden kuuluttuja Stadin Säkin vaihto Aki Kallioon. Kallio on Areenan työntekijöitä joten pelaajatiedot pitäisi ainakin olla hallussa, tosin janarimaiseen omien hehkutukseen ei hänkään aio omien sanojensa mukaan ryhtyä.

Jotain parannusta sentään, tosin emmeköhän me Jokerifanit joudu tälläkin kaudella Jumbon käyttöä häpeämään...
 
Narriradio - Jokerikannattajien podcast: jokerifanit.net/narriradio

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Norppa


Bluesin mediakuutiota hoitaa yritys nimeltä Solar Films.
Eikös tuo ole se sama firma minkä tunnus on nähty usean suomalaisen komediasarjan, mm. Vintiöt, lopussa? Markus Selin taisi jotenkin liittyä siihen firmaan, omistaja/perustaja?
 
"ShiiiiiIIIIiiiitttttt."" - Clay Davis

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta -61, Jokerit 1972-2013
Viestin lähetti Master Chief
...Markus Selin taisi jotenkin liittyä siihen firmaan, omistaja/perustaja?
Aikas paljon tuttuja nimiä ja epäilemättä Suomen mittakaavassa erittäin ammattilaisia. Jotain tällaista tarvittais meille Jaffikseenkin...

Solar Films Inc. Oy
 
Kung Erik I Karlsson!
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy