Oletko suorittanut asepalveluksen?

  • 71 586
  • 437

Oletko suorittanut asepalveluksen?

  • Kyllä

    Ääniä: 559 80,8%
  • En

    Ääniä: 16 2,3%
  • Siviilipalvelus

    Ääniä: 37 5,3%
  • Istuin vankilassa

    Ääniä: 5 0,7%
  • Olen vapautettu asepalveluksesta

    Ääniä: 75 10,8%

  • Äänestäjiä
    692

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Vapautus. Vituttaa vieläkin, että astman takia, koska olisin halunnut ne "hullun paperit".

Jos oikein kovasti yrität niin ehkä mode-sedät voivat kompensoida tuota vitutusta ja antavat ne paperit täällä Jatkoajan keskustelupalstalla ennen P-kauden päätöstä. Kaikessa viekkaudessaan saattavat tosin lisätä sääntöihin uuden pykälän ja kohta ilmoitustaululla seisoo:

"Nimimerkki Midnight Rambler on poistettu muonavahvuudesta, koska sillä on joku vitun nössöastma."
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tammikuussa mentiin ja kesäkuussa poistuttiin. Eli palvelus suoritettu, mutta mahdollisimman nopeasti. Elämässä on vaan huomattavasti tärkeämpiä asioita, kuin tuo sotaa leikkiminen.

Eikä se muutenkaan ollut yhtään minulle sopiva paikka. Tykkään tehdä hommat alta pois ja uusiin hommiin, enkä tehdä hommia ja tehdä niitä uudestaan, koska aikaa jäi yli.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Kainuun Prikaati 1/04 ja 180 kunnian päivää. TJ1-iltana Prikaatissa esiintyivät ihmiseltä vielä silloin näyttänyt Tuksu ja salainen suosikkini TikTak. Kaksi natsaa sain, pää tosin välissä. Oli lystiä kerta kaikkiaan, voin suositella.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
KymItR / PvVmSK, I/90, tupa nro 5. Palvelusaika 285 vrk, kenttäkelpoisuus: huono, yleisarvostelu: tyydyttävä. Sotilasarvo tykkimies, ei kertauksia.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
PsPr II/97, kersantti

Edesmenneillä BMP-1-vaunuilla leikkiessä sujui varusmiespalvelukseni. Kertaamassa en ole ollut. Mitäpä sitä kertailemaan, kun ei ole enää kalustoakaan, jolla kerrata. Ei tosin harmita.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Käyty on. PohPr II/93, niinkuin sanotaan. Jääkär on sotilasarvo, natsoja en saanut. Syytä en tiijä, pahhaa kun kaikil tein.

Vai että Hiukkaväärän paikan janttereita ollaan.. Siellähän aikanaan itse myös PionK:ssa. Pajulan pellot, Valkeisjärvi, Murtoselkä etc. on sit sullekin tuttuja.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vai että Hiukkaväärän paikan janttereita ollaan.. Siellähän aikanaan itse myös PionK:ssa. Pajulan pellot, Valkeisjärvi, Murtoselkä etc. on sit sullekin tuttuja.

Tuttuja paikkoja on. Murtoselässä olin ainoastaan kerran, silloinkin päivystäjänä, siis siellä parakissa. Seuraavalla vuorolla, eri komppanian jätkät sitten oli avanneet tulen johonkin pusikkoon, kun "kuului ääniä". Muistaakseni Korohoron jätkiä olivat, ja luultavasti eivät kiitosta saaneet innovaatiostaan.

Kumipäänä siellä pompin, näön vuoksi kai.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Laitetaan nyt tähänkin ketjuun. 11 kuukautta käyty, plus yhdet kertausharjoitukset. Paikkoina Niinisalo ja Hamina. Ja reservin luutnantti on sotilas-status.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Ihan rehellisesti sanottuna, ensimmäinen mielipiteeni, kun luin tämän ketjun nimen, oli "kuka vittu kysyy tälläistä?".. Oikeassa elämässä en paljon typerämpää keskustelunavausta pystyisi kuvittelemaan :D

"mites on armeijan käynnin laita?" No kiitos kysymästä, Vekaralla tuli vietettyä vuosi 2010. Oikein rattoisasti meni, 1. PionK:n sotilaskuljettajana ja loppuintistä menin jälki-AUKiin. Jälkimmäisen takia sodanajan sijoitus meni vähän hankalaksi/olemattomaksi, niin ei tarttee varmaan loppuelämässä katella kertauskutsua.
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Markus Hännikäinen
Riihimäellä II/12 saapumiserässä 255 kunnian päivää sotilaspoliisina. Matkaan tarttui yksi kulmarauta ja kymmenkunta kaveria, joiden kanssa yhä lähes päivittäin yhteyksisäs.

Rehellisyyden nimissä koko intti saataisiin tiivistettyä pariin kovatahtiseen kuukauteen: lomat minimiin ja kaikenmaailman pinkkapunkkahassuttelu pois, niin ei poikain tarvitsisi useita kuukausia heittää elämästään hukkaan. Ennen armeijaa ja sen jälkeen jää lisäksi lähes väkisin viikkoja/kuukausia, jolloin ei ole töitä/opiskelupaikkaa, eikä välttämättä minkäälaista oikeutta edes valtion tukiin.

Enkä enää yhtään ihmettele korkeakoulujen sukupuolijakaumaa (n. 55/45 naisten hyväksi), sillä onhan se nyt perkeleen vaikeaa monille A/B-papereilla lukiosta valmistuneille janttereille hakea opiskelupaikkaa armeijan jälkeen - ensin on menty abikevät mentaliteetilla "intti ensin alta pois", ja sitten kun kohdalle nasahtaakin se vuoden kakku, niin johan ollaan kahden välivuoden jälkeen ihmeissään, että mitäs se opiskelu taas olikaan.

Loppukevennykseksi vielä aina niin ihanan Eva Biaudetin näkemys asevelvollisuudesta.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Aseettomana Hallissa IlmavTK:ssa (jo lakkautettu) erässä II/01. Toimin kirjurina ja leireillä huoltohommissa. Monta kommellustakin sattui, mutta jälkeenpäin olen sitä mieltä, että ehdottomasti kannatti käydä. Metsäaamuja ei kertynyt tolkuttoman paljon, olisiko ollut 49, ihan varmaksi en enää muista.

Suosittelen kyllä aseetonta palvelusta niille, joiden vakaumus estää aseellisen. Toki hyvästä sivaripaikasta voi saada vaikka oikean työpaikan, näin on parille tutulleni käynyt. Kyllä silti melkein tuo metsään tutustuminen kannattaa suorittaa viimeistään armeijassa.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Vapautus sodan ja rauhan aikana (olinkohan D-mies). 1.tyypin diabetes on ja lääkäri vilkaisi kirjaansa ja sanoi, että no chance ja leimasi mut ulos kutsunnoissa.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Vapautus. Selkä paskana, skolioosin aiheuttamia ongelmia riittää koko rangan pituudelta. Viisi vuotta kutsuntojen jälkeen ja koko opiskeluajan ahkerassa kuntoutuksessa, mutta niin vain tuli vapautuspäätös postissa haettuani vielä viimeistä puolen vuoden siirtoa palveluksen aloittamiseen, kun opinnot venähti vielä yhdelle kesälle.

Mitään riskejä ei ilmeisesti haluta ottaa. En kyllä valita, mutta melko puskista tuo päätös tuli. Jostain syystä motivaatio selän kunnossapitoon tyssäsi tuohon, kun ei mitään selkeää syytä enää ollut. Onhan Uljaan Isämmmaan kunnian puolustaminen tärkeämpää kuin oma terveys.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Rannikkojääkärinä Uudenmaan Prikaatissa.

Joukkueen varajohtaja.

Erikoisaselajikoulutus: Panssarintorjunta/Sinko
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jääkäri 240 vrk. Porin Prikaati. Sota-ajan tehtävä: Operation Human Shield.

Boldattuun: tämä tehtävä on Puolustusvoimissa kyllä varattu sivareille sodan ajan oloissa. Eikä ole edes mikään salaisuus.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Santahaminassa olin, I/02 saapumiserässä spolleilemassa ja toisinaan Tarjan kämpän edessä seisoskelemassa.

Olin hyvin todennäköisesti huonoin sotilaspoliisi mitä maailma on koskaan nähnyt, en kauhean tosissani jaksanut mitään porttivartioita ja paperien kyselyjä suorittaa, varuskunta-alueellekin päästin aina kaikki paperittomatkin joilla oli ees jonkinlainen selitys koska se oli helpointa itselleni enkä jaksanut uskoa että kukaan olisi tulossa sinne itseään räjäyttämään. 270 päivän palvelusajasta vemppasin/vuppasin varmaan semmoset 80 päivää, kikkailin monesti itseni Tilkan sairaalassa käymään koska silloin pääs syömään Mäkkäriin.

Näitä presidentinlinnan seisoskelutuokioita kehitin koko ajan itselleni mukavammaksi, aluksi oli perus tyynyliinat olkapään alla aseen hihnan hinkkaamista estämään ja asettamalla aseen olalle siten että takatähtäin osui vyöhön ja otti osan painosta sinne, lopulta sit jätin sen saatanan kuristavan vihreän kaulahuivin pois, nojailin siihen takana olevaan tolppaan ja viritin puvun sisään kasettisoittimen ja toin kuulokkeet kypärän kautta korviin jotta sai ees musiikkia kuunnella siinä jäkittäessä. Asennossa siinä pitäisi seisoskella muusta maailmasta mitään välittämättä, mutta mun mielestä oli kivempi morjestella vilkuttaville turisteille ja irvistellä kun ne otti kuvia.

Normi kaartinjääkäri jäi jostain syystä sotilasarvoksi, se ei kohonnut korpiksi edes vaikka kävin kahteen otteeseen kertaamassa ja jo kertauspäivien takia olisi ylennus pitänyt tulla. Mutta mitäpä vitun väliä sillä nyt on, tarpeeksi suuri häpeä koko Suomen armeijalle että kaltaiseni lusmun katsottiin olevan tarpeellinen osa kansakuntamme puolustusvoimia.

Jos sota syttyy niin tehtävä olisi vissiin seisoa joidenkin saatanan tutka-asemien tai muiden tärkeiden kohteiden ympärillä ja kuolla räjähdyksessä sitten kun ne pommitetaan paskaksi. Kivaa vaihtelua toisi omien sotilaskarkurien/muuten vaan vittumaisten tyyppien teloittelut, tosin mä en varmaan jaksaisi painaa sitä liipaisinta ku sit pitäis putsaa ase ja ne muut siinä teloitusrivissä kuitenkin ampuu ne vätykset. Sit ku ruumiita alettais pois roudaamaan ni menisin äkkiä hakee vemppaa koska polvi on tosi kipee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös