Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Nuori Suomi ry

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Major Julli, 27.12.2005 klo 13.43.

 1. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jos rehellisesti esittelet auton ja kerrot, että ohjauksessa on pientä klappia, ei ole sinun vika jos naapurisi ajaa tästä huolimatta ohjauksen takia ojaan. Nuori Suomi esitteli hyvin avoimesti toimintaansa ja tavoitteitansa, valitettavasti esim. jääkiekkoliitto ei tiennyt mitä tavoittelee.
   
 2. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Lainaus:
  (Ei helvetti tätä uusintakierrosta mutta...)

  ... tai sitten jääkiekkoliitto tiesi tasan tarkkaan mitä tavoitteli ja pyrki hankkimaan seuroilleen volyymiä = seuroille lisää maksavia asiakkaita, jotta voidaan seurojen toimintaa taata ja lisäksi luoda painetta kunnille infrastruktuurin kehittämiseen.

  Ei tänä päivänä eikä Nuori Suomi-aikanakaan ollut kiellettyä rakentaa omia halleja ja luoda omia akatemioita ammattivalmentajilla jne... tämä ei ole vaan kannattavaa bisnestä Suomessa.

  Itse olen moneen kertaan kirjoittanut siitä, että jääkiekkoa voisi "keskittää" lukioiässä omiin Jääkiekko-lukioihin (Helsinki-Turku-Tampere-Oulu jne), mutta tämäkään ei ole bisnesmallina kannattavaa. Isit ja äidit eivät kuitenkaan ole valmiita maksamaan siitä...
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2014 klo 14.43
 3. Dinho Jäsen

  Lainaus:
  Vie valmentajalta energiaa ja ns. valmennustehoa, kun joutuu keskittymään monella eri tasolla liikkuvien valmennukseen yhtäaikaisesti.Tasoryhmissä valmentajat pystyvät 100% keskittymään oman ryhmänsä tasonmukaiseen valmennukseen ja pelaajien kehittymisen seuranta on helpompaa.
  Lainaus:
  Talenttijäät ovat ihan hyviä, silloin kun ne ovat plussaa normaalitoiminnan päälle. Mutta pääasialliseksi metodiksi niistä ei ole. Ongelmia esiinty, myös, mikäli pelaajien ikä- ja siitä johtuvat kokoerot ovat isoja. Varsinkin murrosiässä ja sen kynnyksellä olevien kohdalla on hyvä huomioida tämä.
  Lainaus:
  Tietysti ideana ihan hyvä, että vähäiset joukkueharjoitusmäärät voisi korvata talenttijäillä, ei siinä mitään. Näkisin kuitenkin juniorin, valmentajan ja koko joukkueen kannalta, että nimenomaan joukkueena harjoiteltaisiin mahdollisimman paljon. Harjoitusmäärät on tärkeää pitää korkeana jo nuoresta alkaen.
   
 4. Dinho Jäsen

  Lainaus:
  Tuollainen systeemi olisi loistava, eikä lukioita tarvitsisi olla edes kovin monta. Rahahan se noissa on ongelma, kuten sanoitkin. Jonkinlainen SJL:n stipendijärjestelmä lupaaville junnuille voisi tulla kyseeseen. Futiksessahan tuollaiset ovat arkipäivää ja pelaajat siirtyvät jo hyvin nuorina seurojen akatemioihin.Viimeisimpänä esimerkkinä 9-vuotias Pietro Tomaselli siirtyi 16 000 eurolla Anderlechtistä AS Roman akatemiaan. Pikkuisen eri meininki, kuin suomalaisessa puuhastelukulttuurissa.
   
 5. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Henkilökohtaisesti en mitenkään ymmärrä, tai sitten näissä kirjoituksissa tarkoitetaan jotain aivan muuta vielä lisäksi, että aina vain toitotetaan määrää, määrää ja vielä kerran määrää. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että harjoituksen laatuun pitää satsata paljon enmmän kuin siihen määrään. Määrää voidaan kyllä tehdä, mutta esimerkiksi tekniikkaa vaativiin osioihin pitää keskittyä erityisesti, eikä niitä korvata määrällä tai oikeastaan se oikea tekniikka tuhotaan sillä määrällä, jos tekniikka tehdään väärin. Ei tämä määrällisen harjoittelun nimeen vannominen kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys. Kyllä siellä ehdottomalla huipulla olevien urheilijoidenkin taustoilla tehdään määrällisesti vääriä harjoitteita ja vieläpä teknisesti väärin.
   
 6. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  Lainaus:
  Tämä on tosi: se että pojalla on tunnin jäävuoro ei tarkoita sitä, että hän harjoittelee tunnin verran saati sitten että se olisi oikein toteutettua harjoittelua.
   
 7. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  Huipulle pyrkivälle nuorelle on myös kerrottava, että huipulle pääseminen tarkoittaa sitä, että itsekin on tehtävä hommia. On sanottava nuorelle, että pelkät ohjatut harjoitteet eivät riitä vaan hommia on tehtävä myös vapaa-ajalla. Nuorelle nämä asiat eivät aina ole itsestäänselvyyksiä.

  Muuten ehdottomasti samaa mieltä. Jos harjoittelee liikaa ei harjoittelun taso nouse sinne minne pitäisi tehollisesti, sillä et vain millään voi saada kaikkea ulos kehosta, koska kroppa on ylirasittunut. Se on se laatu, ei se määrä. Ja kun laatu on kohdallaan lähdetään nostamaan määriä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014 klo 13.36
 8. Dinho Jäsen

  Lainaus:
  Olet ihan oikeassa, että pelkät määrät eivät riitä, vaan myös laatuun pitää panostaa. Kuitenkin fakta on, että ilman riittävää määrää toistoja ei mainitsemaasi tekniikkaa saa hiottua. Ja näitä toistoja tulisi suorittaa kilpailutapahtumaa lähellä olevissa olosuhteissa eli juurikin harjoituksissa osaavan valmentajan johdolla. Isot harjoitusmäärät ovat tärkeitä myös sen takia, että nuorella pysyy keskittyminen urheilussa, kun treenit ovat lyhyin väliajoin. Pienillä harjoitusmäärillä mentäessä voi helposti tapahtua repsahduksia omatoimisella ajalla. Vanhemmat eivät monestikaan ole lapselle samanlaisia auktoriteetteja urheilun suhteen, kuin koutsi.

  Lisäksi on myös huomioitava se, että aikuisena huipputasolla ei pärjää ilman valtavia treenimääriä. Cristiano Ronaldo: 6h/päivä... Juniorin on hyvä oppia kovaan rytmiin pienestä pitäen.
  Taitoluistelun harjoitusmäärät ovat hienoa luettavaa. 7-9 -vuotiaina treenataan 5-8 kertaa viikossa. Ei ihme, että menestystä on tullut.

  Kaikkinensa vetäisin yhteen, siten että määrä ja laatu eivät ole ristiriidassa. Päinvastoin, laadukas työ pääsee oikeuksiinsa, silloin kun sitä tehdään määrällisesti paljon.
   
 9. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Minulla oli tänään tapaaminen nuorimman poikani opettajan kanssa. Paperit täytettiin ja todettiin, että hyvin pojan koulu sujuu.

  Sen jälkeen juteltiin urheilusta pitkään. Opettaja on edustanut aikoinaan Suomea kymmenen kertaa yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaotteluissa. Valmennuksesta kun puhuttiin niin hän sanoi, että nuorena tehdyllä liiallisella harjoittelulla (ei puhunut jääkiekosta) monen geneettisesti lahjakkaan urheilijan ura on pilattu. Hänen mielestään erityisesti yleisurheilijat ehtivät aloittaa kovan harjoittelun vanhempanakin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014 klo 21.28
 10. Lainaus:
  Oletko varma, että puhe oli liiallisesta harjoittelusta? Ettei kyse olisi vääränlainen liiallinen harjoittelu? Sen ostaisin, edellistä en. Liiallisesta väärästä harjoittelusta on valitettavasti ihan omakohtaistakin kokemusta.

  Mutta kuten muutama palstatoveri on maininnut, jääkiekon harjoittelulla ei ylikuntoon pääse, ellei treenaa väärin liikaa.
  Jos otetaan lukuun vaikka jääkiekon C-, B, ja A-SM, vain harva treenaa kuin huippu-urheilijan tai sellaiseksi haluavan pitäisi. Sen lisäksi pitäisi vielä osata levätä (ja nukkua) oikein ja puputtaa oikeanlaista murkinaa.
   
 11. penaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TOVERIT, FC Barcelona
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni kysymys oli sekä vääränlaisesta että liiallisesta harjoittelusta. Sekä yhdessä että erikseen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2014 klo 21.58
 12. Lainaus:
  Niin. Eli keskustelukumppanisi ei tuonut esiin mitään, mitä jokainen urheileva tai urheilut ihminen tiennyt jo etukäteen.
  Toki joskus on väännettävä nykyteinille rautalangasta, että pieni tauko harjoittelusta tarkoittaa nyt neljää(4) päivää, eikä kolmea(3) minuuttia. Tai että kunnon ruokailu tarkoittaa kalorien, proteiinien ym, laskemista, eikä Mäkkäri- tai Hesemättöä.
  Tai että kunnon yöunet ovat min. 8 eikä 4 tuntia.

  Mutta pointti siis on, että kovaa ja oikein treenaamalla ei saa yhtään jääkiekkoilijaa ylikuntoon tai rikki. Eikä yksikään jääkiekkoilija Suomessa (millä tahansa sarja- tai ikäluokkatasolla) treenaa liikaa, jos puhutaan vain joukkueen tapahtumista.
  Toki jos yht´äkkiä aloittaa treenaamisen päästäkseen aerobiseen maratonkuntoon, on seinä pian vastassa. Kaiken pitää olla nousujohteista ja harkittua (jos siis yhä puhumme vaikka jääkiekon huipulle pääsemisestä) ainakin 14-vuotiaasta alkaen.
  Toki kaikki viimekädessä on yksilökohtaista. 155 cm/50 kg -99 syntynyt poika on täysin erilainen treenauttaa kuin 190cm/85 kg -99 syntynyt. Ja ravinnon tarve on melkoisen eri. Usein myös levon.
   
 13. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  Kyllä tuo onnistuu, tai jos tiedät satavarman konstin millä pystyt estämään esimerkiksi Osgood-Schlatterin tai Severinin taudin niin olisit miljonääri. Venytelyillä yms. harjoitteilla pystyt kyllä pienentämään sen todennäköisyyttä, mutta vaikka kuinka treenaisit 'oikein' niin voit silti saada jomman kumman noista tai muun kasvuikään liittyvän vaivan.
   
 14. Lainaus:
  Yleensä esim O-S pamahtaa 12-14 vuotiaana ja se menee ohi treenitauolla. Tai ainakin se meni itselläni joskus kauan sitten. Lääkäri diagnosoi tuolloin, että se nyt voi pompsahtaa vaikkei kovaa treenaisikaan. Paska lääkäri.
  Enkä ihan nyt ymmärtänyt, kumman vaivan todennäköisyys pienenisi venyttelyllä? Voiko muuten väärin venytellä? Vastaan itse: kyllä.

  Voithan saada minkä taudin, sairauden, vaivan tahansa. Jos se estää treenin tai vaiva siitä pahenee tai ei ainakaan parane, niin ethän sinä sitten treenaa. Tai jos treenaat, joko sinä, valmentaja tai joku muu neuvoja antava on ihan helvetin tyhmä. Pätkän ratakiskoakin saa paskaksi, jos sitä käyttää väärään tarkoitukseen.

  Ja mistä tiedät, etten ole miljonääri ilman mainitsemiasi keksintöjä?

  Mutta jos pointti meni vieläkin ohi, en tiedä osaanko enää keriä lisää rautalankaa.
   
 15. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  En nyt oikein ymmärrä mistä sinä vedit herneen nokkaan, viitaten noihin rautalankoihin ja ratakiskoihin. Kerroin vain faktana että voit saada itsesi rikki vaikka reenaisit oikein ja pahimmillaan treenitaukoa tulee kuukausista vuoteen. Sopivassa herkkyysiässä kun tämä paukahtaa päälle, niin voi olla että pitkän tauon jälkeen muu joukkue on jo tasollisesti kilometrin edellä.

  OSD:n saa yli 10% aktiivisesti liikuntaa harrastavista pojista. Lääkärisi oli siinä oikeassa että voi sen saada nörtti pleikkarinpelaajakin, mutta silloin se on paljon epätodennäköisempää. Jokatapauksessa 20 pojan urheilijaryhmässä sen saa siis keskimäärin 1-3 poikaa, vaikka joukkue tekisi lämmittelyt, venyttelyt ja harjoitteet oppikirjojen mukaan. Severinin prosentteja en tiedä. Molemmat ovat viimeisen päälle veemäisiä vaivoja niinkuin itsekin varmasti tiedät.

  Molempia voi koittaa torjua venyttelyillä, mutta täysin varmasti et voi ennaltaehkäistä niitä millään konstilla varsinkin jos olet aktiivinen liikunnan harrastaja. Googlettamalla tai kirjallisuutta lukemalla löytyy lisäinfoa.

  Peace,
  Watson
   
 16. Lainaus:
  Täytyy sanoa, etten parhaalla tahdollanikaan nyt ymmärrä nimim. TosiFanin mallia heppaliiton ja jääkiekkoliiton Nuoren Suomen "vertailussa"?

  Tai siis pitääkö tuota arvostella, vertailla, kritisoida, ihailla, ottaa opiksi, ottaa mallia...? Avaa vähän, please.

  Semminkin, kun esim. Aarnio-Wihurit eivät ilmeisimmin joudu koskaan lähettämään hakemusta vaikkapa Olli Pulkkasen rahastoon.

  Ja ettei jäisi epäselväksi, minulla ei ole mitään hevosia vastaan, vaan eräästä sattuneesta syystä lähes päinvastoin.
   
 17. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:


  Aikanaan tässä ketjussa osa porukasta lähti syyttämään Nuori Suomi ry:tä juniorijääkiekkoilu alennustilasta, järjestö olisi kuulemma pitänyt lakkauttaa, eikä sitä saisi päästää urheilun lähelle lainkaan. Olen toistuvasti kertonut, että kyse on lajiliittojen valinnoista, ei Nuori Suomi ry:stä. Ratsastajainliitossa Nuori Suomi-ideologia ei vaikuttanut mitenkään kilpailutoimintaan, Jääkiekkoliitossa vaikutti. Aarnio-Vihurin tytöt ovat hieman provokatiivinen esimerkki tästä, ratsastuksessa on voinut kilpailla nuoresta pitäen.
   
 18. LaTe_Show Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Rockies: 1980-1981. JYP.
  http://yle.fi/urheilu/jokereiden_ju..._suurin_ero_ruotsin_ja_suomen_valilla/7554912

  - Suurin ero on tällä hetkellä luullakseni se, ettei Ruotsissa hukata niin paljon potentiaalia kuin Suomessa. Siellä maltetaan pidempään sellaisten pelaajien kanssa, jotka vaikuttavat siltä, etteivät pärjää.

  - Suomessa hätäillään ja lyödään leimoja otsaan liian aikaisin. Tuosta tulee pelaaja ja tuosta tulee.


  Tässä Ville Peltosen kommentit koskien kustannuksia:

  http://yle.fi/urheilu/hifk-legenda_...empien_rahallista_taakkaa_kevyemmaksi/7554833
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2014 klo 21.50
 19. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Täällä kun on keskusteltu Nuoresta Suomesta ja ylipäätään siitä, miten aikaisin nuoria pitäisi lajien pariin saattaa ja millä tavoin (kovia keskustelijoita vuosien saatossa olleet ainakin @P.Sihvonen ja @TosiFani , tässä ja muissakin ketjuissa), niin aika mielenkiintoista settiä tutkijoilta, jotka tyrmäävät täysin väitteet siitä, että jo lasten pitäisi välttämättä kilpailla tai että "Kaikki pelaa"-ajatus on tuhonnut huippu-urheilua.

  Tutkijoiden mukaan suomalaiset ja kansainväliset tutkimukset osoittavat jotain aivan muuta.

  linkkiä YLEn juttuun:Tutkijat kumoavat urheiluun liittyviä luuloja: Huippuja ei voi seuloa lapsena, lasten kilpailua ei tarvita, eivätkä esikuvat vaikuta urheilun aloittamiseen | Yle Uutiset | yle.fi
   
 20. Wäinö#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
  Mielenkiintoinen tutkimus ja tulee erittäin tarpeeseen. Toki varmasti on niin, että lajikohtaisia eroja on paljon ja jotkut lajit vaativat jo aikaista erikoistumista. Tuosta kilpailullisuudesta puhuttiin tosiaan paljon jo aiemmin ja mm. Belgiassa on ollut käytössä jo huomattavasti aiemmin vastaavia tutkimustuloksia kilpailullisuuden tarpeesta ja siellä jalkapallon valmennusjärjestelmä on rakennettu siten, että lapsia peluutetaan hyvin tasaisesti ja kilpailullisuus on rajallista. Se on ainakin on osoittautunut täysin myytiksi, vanhaa otsikkoa mukaillen, että liian kilpailullisuudeen poistaminen olisi ollut jotenkin erityisen tuhoisaa kun puhutaan pienistä lapsista. Kyllä ne valmennukselliset virheet on tehty jossain ihan muualla.
   
 21. eagle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Pittsburgh
  Lainaus:
  Belgiassahan homma on hyvin liittovetoista. Maan huipputason akatemioista ainoastaan Andelerchtin ja Standard Liegen akatemia on seuravetoisia. Muut sitten ovat liiton tukemia alueellisia akatemioita. Nämä sitten pelaa keskenään sarjaa missä ei lasketa pisteitä, vaan kehitetään pelaajia. Hyvää mallia Suomeen, lajiin kuin lajiin.

  Suomessa tuo vielä korostuisi, kun liitot eivät ole vetämässä näitä joukkueita-> valmentajat haluavat nostaa omaa egoaan->pelataan tuloksesta, eikä kehityksestä.
   
 22. Waqu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja Dallas Stars
  Ihan muuten ottamatta kantaa tutkimukseen, mutta väittävätkö nuo tosissaan, ettei esikuvat vaikuta harrastuksen aloittamiseen?
  Oman kylän pojat yms. ketkä on huipulla varmasti vaikuttavat, kuten myös tietoisuuteen tulevat supertähdet.
  Suomessa jääkiekon harrastajamäärät ja jäähallien määrät nousivat MM95 jälkeen todella huimaa vauhtia, oliko tämä nyt sattumaa?
   
 23. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Minä ainakin ymmärsin monet asiat tuossa niin, että kyse ei ole siitä, etteivätkö vaikuttaisi. Sen sijaan kyse on siitä, että ne eivät ole mikään välttämättömyys itsessään.

  Tällä palstalla on esitetty erinäisiä ehdottomia totuuksia vuosien varrella, muun muassa siihen liittyen että jo nuorena pitää olla selvät sävelet, laji valittuna, spesifiä treeniä jne. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että tämä on roskaa, teitä huipulle on monia erilaisia.

  Loppuviimeksi kyse on siis yksilöistä lapsista ja nuorista puhuttaessa, ei ole yhtä ja ainutta viisastenkiveä täällä Suomessakaan, jolla urheilumme saadaan käännettyä kohti alati isompaa menestystä. Esimerkiksi Kaikki Pelaa-ajatus ei ole huippu-urheilumme tulevaisuutta tuhoava, tämän tutkimukset ovat osoittaneet.
   
 24. Watson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Arsenal
  Lainaus:
  A Lody, Havukainen, Heroum, Kukkonen, Lehtovaara, Nokso-Koivisto, Petrescu, Puranen, Rexhepi, Saari, Westerlund, Back, Forslund, Kaitila, Kunnas, Lehtonen, Menekse, Posa, Sundsten, Westö ja Vähäsarja. Edellä tutkimuksessa haastatellut suomalaiset huippujalkapalloilijat. Poistin listalta seuraavat hiukan tunnetummat nimet: Moisander, Pukki, Raitala ja Sparv. Näistä kai ainoastaan Moisanderia voidaan pitää jollain lailla kansainvälisen tason huippuna.

  MInusta on melkoisen vaarallista julistaa tutkimustuloksia lopullisena totuutena jos haastateltavat on tätä tasoa. Enemmänkin tutkimus kertoo sen että nämä kyseiset henkilöt ovat harrastaneet nuorempana liikuntaa/urheilua tietyllä tavalla, mutta huippuja heistä ei ole koskaan tullut. Toivottavasti kukaan ei vakavissaan ala tekemään joukkuelajeissa linjavetoja tämän tutkimuksen tulosten perusteella.