Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Nuori Suomi ry

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Major Julli, 27.12.2005 klo 13.43.

 1. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  Minulle ei ole oikein ikinä auennut että miksi kaikki tuntuu aina toitottavan että koulutus on hankittava ennen mahdollista jääkiekkoilijan uraa. Miksei sitä koulutusta voi hankkia sitten jääkiekkouran jälkeen? Eikö tuossa 15-20 vuoden iässä kannattaisi nimenomaan panostaa kaikkensa kehittymiseen jääkiekossa, eikä opiskella jotain tutkintoa jonka arvo 10-20 vuoden päästä tulevaisuuden työmarkkinoilla on yksinään nolla?
   
 2. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Samaa mieltä siinä, että vanhemmallakin iällä voi oikein hyvin opiskella. Koittasin kuitenkin tässä vaiheessa hankkia sentään toisen asteen koulutuksen. Etenkin kun hyvin hoidettuna opiskelu ei ole tässä vaiheessa pois huippu-urheilusta. Päinvastoin, se tuo elämään muutakin sisältöä ja perspektiiviä sekä rytmittää arkea. Puljujärvenkin kohdalla esimerkiksi parempi kielitaito auttaisi myös urheilu-uran rakentamista. Kun on sentään jotain muuta kuin peruskoulu käytynä, mahdollisen urheilu-uran jälkeen on selkeästi helpompi opiskella vähän lisää ja päästä itselle mielenkiintoisiin työtehtäviin.
   
 3. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  En minäkään ymmärrä tuota junnujen pelkkään kiekkoon keskittymistä. Sitä paitsi kyse on ihan tyhjästä puheesta, kaikki aika ei todellakaan mene harjoittelun ja jääkiekkouran tekemisessä, vaan iso osa menee tarkoituksettomaan häröilyyn. Puljukin ehtisi ihan hyvin tehdä jotain kieliopintoja, änärissä ei ole tulkki jeesaamassa. En nyt epäile, etteikö juuri Pulju tulisi pärjäämään pelitienesteillään, mutta useimmilla kiekosta ei tule elinkeinoa, eikä tuollaisen taktiikan yleistyminen lätkäjunnujen keskuudessa siksi ole mitenkään päin suotavaa. Ja kuten sanottua, loukkaantuminen voi katkaista lupaavimmankin kaverin tien koska tahansa, lähellä se oli Selänteelläkin.
   
 4. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kärpät otti osan Puljujärven kasvatuksesta siinä vaiheessa, kun seura tarjosi 13 vuotiaalle pojalle "paketin", minkä avulla hän pystyi muuttamaan Torniosta Ouluun ja Kärppiin. Tähän pakettiin olisi pitänyt sisältyä vaatimus opiskelusta, se olisi palvellut molempia osapuolia. Nyt pojan annetaan pyöriä päivät jäähallilla.

  Lainaus:
  Opiskelu esim. lukion urheiluluokalla on jo itseisarvo, yleissivistys, kielitaito, sosiaalinen ympäristö, päivän rakenne jne.
   
 5. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  No joo, tämä on kyllä varmasti totta että ei se kaikki opiskeluista säästetty aika varmasti mene suoraan lätkään. Mutta jos siitä budjetoisi edes puolet harjoitteluun tai esimerkiksi palautumiseen, niin etu niihin "kilpakumppaneihin" jotka tuon ajan käyttävät koulun penkillä istumiseen on ajallisesti melko suuri.

  Lainaus:
  No aivan varmasti on joku tulkkaamassa.

  Lainaus:
  Toki uran päättyminen on aina potentiaalisesti yhden taklauksen päässä mutta miten se loukkaantuminen estää opiskelemasta sitten kun jääkiekkoa ei voi enää ammatikseen harjoittaa?
   
 6. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Totta kai voi, mutta aika moni ovi on kiinni siinä vaiheessa kun peruskoulun päättötodistus on ainoa paperi. Minusta Puljujärven kannattaisi käyttää tilaisuus hyväkseen, eikä hallilla pyörimiseen. Esimerkiksi lukion urheiluluokalla hän pystyisi hyvin räätälöimään opiskelut pelaamisen ehdoilla ja suorittamaan paljon myös etänä.
   
 7. katekismus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lukionhan voi myös nykyisin hoitaa kokonaan netin välityksellä (pl. YO-kirjoitukset), joten sinänsä tutkinnon hoitaminen on koska tahansa mahdollista. Toki järkevimmältä tuntuisi homman hoitaminen jo nuorena mikäli vain aikaa löytyy.

  Aikuislukion ovet tuskin ovat koskaan suljettuja Puljujärveltä. Jos motivaatiota löytyy, hoituu tuo aika nopealla tahdilla aikuisenakin.
   
 8. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Ja Puljuhan suoritti oppivelvollisuutensa osana tuota pakettia eikä edes mitenkään huonosti. Kärpät tuskin voi pakottaa ketään toisen asteen opintoihin, mutta toki vahvasti kannustaa siihen. Vastuun tästä kantaa hänen vanhemmat. Onko sulla tietoa miten Kärpät on menetellyt Puljun kanssa toisen asteen opintoihin kannustamisen kanssa?
   
 9. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Mielenkiintoista olisi tietää kuinka moni kultajoukkueen pelaajista on toistaiseksi jättänyt koulunkäynnin peruskouluun. Ainakin Joni Tuulola, Antti Kalapudas, Jesse Puljujärvi ja Patrik Laine ovat noin tehneet. Sebastian Aho oli viime kaudella lukiossa, mutta ilmeisesti lopetti / jätti kesken jo sen kauden aikana.
   
 10. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Mihin sitä ihminen opintoja kaipaa jos on tarpeeksi hyvä urheilemaan. Ihan hyvin se Nykäsen Masan kohdallakin meni.
   
 11. Radiopää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Greta Thunberg
  Lainaus:
  Voi voi. Tai ei se mitään, kun presidenttikin on jo kehunut poikia. Toivottavasti Sale sanoi, että opiskelu kannattaa. Siinä olis ollut arvojohtajuutta.
   
 12. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Paljon mielenkiintoisempaa olisi tietää miten asiat on hoidettu niiden junnujen kohdalla, joista ei ammattilaisia tule.

  Ässien Ojamäki lopetti myös koulun viime vuonna. Hän huomasi myöhemmin, että päivällä on hyvää aikaa tehdä jotain järkevääkin ja jatkoi opiskeluaan. Kyse ei ole ajasta vaan halusta.
   
 13. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi kommunikointiin muiden ihmisten kanssa eikä yleissivistyksen parantaminenkaan ole koskaan pahitteeksi.

  Moni urheilija on todennut, kuinka opiskelu on hyvää vastapainoa urheilulle. Samalla minäkuva monipuolistuu, kun ei ole vain urheilija. Ihan sama asia on havaittu niiden urheilijoiden kohdalla, jotka ovat tullee äideiksi kesken uran. Moni heistä on huomannut, että kun elämässä on muutakin kuin vain urheilu, asiat asettuvat elämässä uuteen järjestykseen ja urheiluun voi suhtaua rennommin.
   
 14. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Luulin, että tuo maininta Matti Nykäsestä olisi käynnistänyt jokaikisen sarkasmitutkan.

  Mutta siis, olen täysin samaa mieltä tästä. Mikäli Puljujärven ura jostain syystä katkeaa aikaisin, ei tulevaisuus ilman koulutusta ole kovinkaan valoisa. Toki sillä tavalla turvattu, että eiköhän Kärpät pysty jonkin työpaikan organisaatiostaan hommaamaan. Ainakin luulisi, että omista pidetään huolta. Mutta pitkälle tähtäävälle geneettisesti alfatason yksilölle tuollainen tuskin olisi kovin häävi elämäntilanne.

  Jos taas Puljujärvi pelaa pitkän uran isoissa liigoissa, voi koulutukselle kyllä ihan suorilta haistattaa vitut. Rahaa tulee ja varmasti uran jälkeenkin löytyy mielekäs työpaikka lajin parissa. Ei sillä, että jotenkin halventaisin yleissivistyksen merkitystä, mutta tuskinpa kovin montaa lihasaivoista lätkäjätkää edes sellainen kiinnostaa. Riskipeliä joka tapauksessa jättää edes toisen asteen koulu käymättä.
   
 15. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Kaikilla ei vaan pää riitä koulunpenkillä istumiseen. Eikä tuo nyt mikään kummallinen ja uusi asia ole, takavuosina kun täysammattilaisuudesta voitiin vasta haaveilla, tamperelaiskiekkoilijat olivat töissä joko palokunnassa tai kaupungilla. Eivät hekään juuri kouluja käyneet.
   
 16. Pekkis Jäsen

  Lainaus:
  Ja kuinka moni selviytyi tästä erittäin vaativasta savotasta suunnitellulla yhdeksällä vuodella...:)

  Jollain tapaa ymmärrän nuorta pelaajaa, jos koulunkäynti ei nappaa. Pojille maksetaan jo teini-iässä melkoisia palkkoja, ja kun elämisen kustannuksista ei tarvitse juuri huolehtia, niin todellisuus vääristyy. Jos pelaaja sitten "hyytyy" Liigatasolle, niin jostain 50 vuosiansioista ei säästöön jää mitään. Siinäpä olet sitten 35 vuotiaana, täysin kouluttautumattomana kehäraakkina kovan paikan edessä.
   
 17. Fordél Jäsen

  Lainaus:
  Valitettavasti ei käynnistänyt. Matti Nykänen on tienannut bruttona viimisen viiden vuoden aikana yli 600 000 euroa. Summan, johon mulla korkeakoulutettuna, mennee kaksin- tai kolminkertainen aika. Eli sinänsä Matti ei ole tarvinut itsensä elättämiseen kouluja. Kenties joihinkin muihin asioihin koulusta olisi ollut hyötyä.

  Lainaus:
  Tulevaisuus ei näytä valoisalta kenties ihan heti sillä hetkellä, jona ura mahdollisesti katkeaa. Mikään ei estä kuitenkaan Puljujärveä opiskelemasta uutta ammattia, mikäli terveys on edes siedettävässä kunnossa eikä käy, kuten vaikka Markus Helaselle. Opiskelemalla Pulju mahdollistaa sen, että hän ei ole Kärppien tai ylipäänsä muiden varassa vaan voi itse määritellä paljon enemmän, mitä työtehtäviä tekee loppuelämänsä.

  Lainaus:
  Kaikkihan on ihan kiinni siitä, että mitä Puljujärvi arvostaa. Ulkopuolisten on myöskään vaikea lähteä sanomaan, mitä hänen pitäisi arvostaa. Tässä elämänvaiheessa jääkiekko on varmasti niin selvä ykkönen, ettei Pulju halua panostaa muihin asioihin. Vanhemmalla iällä voi näkemys muuttua, ja hän kenties arvostaa urheilun lisäksi vaikka hyvää kielitaitoa, kykyä osata kirjoittaa hyvää suomen kieltä jne. Eittämättä näistä olisi myös paljon hyötyä hyvin monissa työtehtävissä, joita Pulju voisi tehdä uran jälkeen. Ja vaikka Pulju keskittyisi rahakkaan uransa jälkeen vain vapaaherran elämään, ei kielitaidosta tai ylipäänsä sivistyksestä ja asioiden ymmärtämisestä olisi varmasti haittaa. Tai sitten hän ei urankaan jälkeen näe noille käyttöä ja edelleen haistattaa vitut koulutukselle. Ja mikäs siinä, jos voi niin tehdä toimeentulonsa takia.
   
 18. Jymäkkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
  Lainaus:
  Oikeasti meinaat, että Puljulle tarjotaan suomea taitava tulkki joka helvetin haastatteluun ja arkielämän tilanteeseen? Toki nuorta miestä autetaan, eli ihan säkki päässä ei tietysti tarvitse suureen maailmaan hypätä.

  Ja en paheksu missään nimessä sitä, että panostetaan kaikki urheiluun. Kannattaisi silti opiskella edes niitä omaa uraa tukevia asioita, esimerkiksi kielitaito. Ei kukaan pysty kuitenkaan treenaamaan lähes kaikkea aikaansa kuitenkaan. Kuten sanottua, toisi vähän ryhtiä ja rutiinia arkeen, eikä ajatukset olisi koko ajan vain mustan ympärillä. Ja ei jonkin asteen yleissivistyksestäkään haittaa ole, kun maailmalle lähdetään. Tuo on vaan niin helppo sanoa, että nyt keskitytään vain urheiluun, vaikka oikeasti ei vain kiinnosta eikä viitsi muuta kuin kiekkoa, vaikka olisi oikeasti aikaa ja se olisi itselle hyödyksi.

  Kukin tekee omat valintansa, enkä ole niistä huolissani, joilla urheilujuttu menee putkeen.
   
 19. Gemondo Jäsen

  Lainaus:
  En meinaa että Puljujärvelle tarjotaan suomea taitava tulkki joka helvetin haastatteluun ja arkielämän tilanteeseen. Meinaan sen sijaan että Puljujärvelle tarjotaan tulkki niihin tilanteisiin joihin hän sitä oikeasti tarvitsee. Tuo huono kielitaito ei ole mikään suuri ongelma NHL:n siirryttäessä.  Lainaus:
  Kannattaisi varmasti. Mutta minua se ei ainakaan häiritse tippaakaan että joku panostaa eri asioihin kuin suurin osa muista ja eroaa massasta myös tässä asiassa.
   
 20. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Juu, mutta jos on jonkunlaisia opintoja käyty, voi olla paljon paremmat lähtökohdat sitten vaikka uran jälkeen laskeskella niitä miljoonia, ja -kaikista tärkein- ei mene niin helposti kaikenmaailman huijareiden miinoihin. Niitähän miljonääreillä meinaan sitten riittää yli oman tarpeen perässäkulkemassa. Ja vaikka palkkaa jonkun ammattilaisen hoitamaan talousasiat, niin mistä tietää että ko. herra ei mokaa tai häivy jonnekin Bahamalle rahojen kanssa. Ainakin jos itse ymmärtää vähän miten maailma pyörii, siinä pärjää vaan paljon helpommin. Tai jos haluaa vaikka NHL-seuran general manageriksi, niin jonkunlainen tutkinto olisi hyvä olla - vaikka kyllä sen tietty ehtii hommaamaan sitten uran jälkeenkin.

  Noin yleisellä tasolla jos katsoo kiekkomaailman tähtiä, niin joukossa taitaa olla aktiivipelaajista ehkä 1-2 joilla on yliopistotutkinto. Yleensä nämä "opinnot ensin" -tyypit päätyvät parhaimmillaankin NHL:n jämäketjuihin, eikä urasta tule kovin pitkä. Sitten lähdetään kiertolaiseksi jonnekin. Etta kyllä ne sen verran opinnot verottavat urakehitystä. Sikäli en pane vastaan jos omakin junnu haluaa ensin panostaa täysillä kiekkoon, ja katsotaan mihin se riittää. Mutta ainakin nyt kielitaitoa voi/täytyy opetella uran ohella, se ei vaadi edes mitään virallista koulutusta, ja se on helpointa nuorella iällä puolihuolimattomasti.
   
 21. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Näistä koulutusasioista puhutaan usein menestys-yksilöiden kautta - tuskin moni ajattelee, että esimerkiksi Puljujärven olisi tällä hetkellä järkevää panostaa muodolliseen koulutukseen: edessä on todennäköisesti hyvinkin rahakas ura ammattilaisurheilijana, eli työ jossa on poikkeuksellisen hyvä ja josta nauttii - hän tällä hetkellä todellakin opiskelee ammattiaan varten, on jonkinlainen tähän nähden hyvin palkattu oppisopimus-opiskelija.

  Mutta jokaisen poikkeuksellisen onnistujan kohdalla on moninkertainen määrä epäonnistujia tai vain osittain onnistujia. Joku Agassin tarina on ehkä yksi tuhannesta hullujen tennisvanhempien lapsesta, eikä hänkään nauttinut pakkosyötöstään, oli vain poikkeuksellisen hyvä tenniksessä - isä pisti lapsensa onnellisuuden ja mielenterveyden peliin ja oli yksi harvoja onnistujia, siis omalta kannaltaan, ehkä ei niinkään Agassin itsensä kannalta. Karua ajatella niitä lapsia, joista ei koskaan tule sitä huippu-urheilijaa vaikka kaikki on uhrattu sen eteen.

  Eli useimmille se opiskelu todellakin on järkevä vakuutus sen varalta, että urheilussa menee joku pieleen. Ja tietysti on itsellekin hyväksi ymmärtää ja tietää asioita laajemminkin: sivistys on arvo itsessään, ja se myös auttaa pärjäämään maailmassa.
   
 22. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Edelleen asiaan liittyen, aina sanotaan että ehkä 0,2% kiekkojunioreista pääsee eläissään pelaamaan ammattilais-ottelun, tai luotua jopa uran. Mutta tämä sisältää käsittääkseni kaikki junnut, myös ne jotka käyvät ehkä joka toisissa treeneissä, eivät treenaa omalla ajalla, syövät paljon pullaa ja karkkia ja pelaavat pleikkaa. Mutta onko kenelläkään käsitystä mikä on onnistumisprosentti niistä junnuista, jotka todella tekevät riittävästi töitä ja saavat suurinpiirtein riittävän laadukasta valmennusta? Veikkaan että prosentti on paljon korkeampi, uskaltaisin väittää että mennään kaksinumeroisissa prosenttiluvussa.

  Sitä vaan tässä haarukoin, että miten fiksua/tyhmää voi ylipäätänsä olla, jos joku suosittelee nuorelle että keskittyy täysillä kiekkoon.
   
 23. Marre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, (HIFK)
  Netflixistä löytyy tällä hetkellä tällainen raina nimeltä Trophy Kids: http://www.imdb.com/title/tt3231100/

  Kertoo siis omia unelmiaan lastensa urheiluharrastuksen kautta elävistä vanhemmista. On toki USA:lainen, joten monella tähtäimessä college-urheilu, joten koulunkäyntiä ei sovi laiminlyödä, mutta muuten kaikki tapahtuu urheilun ehdoilla. Mielenkiintoisen asiasta tekee se, että dokumentin lapsista yksi vaikuttaisi olevan sellainen lahjakkuus, joka voi ehkä elantonsa urheilusta hankkia - ja hän on seitsemän- vai kahdeksanvuotias. Ja vaikea hänenkin kohdallaan uskoa, ettei isä polttaisi tyttöä loppuun paljon ennen kuin tytöstä tulisi ammattigolffari.

  Osa dokunmentin vanhemmista kohtelee lapsiaan niin törkeästi kameran edessä, että ei tee edes mieli ajatella, mitä tapahtuu, kun kamera ei ole paikalla.

  Joskus aina ihaillaan näitä urheiluisiä ja -äitejä, jotka ovat pistäneet kaikkensa lapsensa urheilu-uran eteen, kun lapsesta sitten tulee huippu-urheilija. Suurimmasta osasta näistä lapsista ei kuitenkaan koskaan huippu-urheilijaa tule. Ja suurin osa huippu-urheilijoista taas tulee sellaisiksi ilman vanhemman hillitöntä paneutumista lapsensa urheiluun.
   
 24. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Lainaus:
  Omissa junnujoukkueissa ollut näitä "työntekijöitä" semmoine 2-5 kpl. Eli noin 10-20%. Jos prosentti olisi kaikilla tuommoinen niin mahdollisuus olisi noin 1-2%. No onhan se huomattavasti suurempi kuin mahdollisuus loton pääpottiin. Valmentamistani noin kahdesta sadasta pelaajasta yksi on ansainnut elantonsa kiekkolemalla ja yksi entinen pelikaveri valmentamalla.
   
 25. Viivapelote Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kiitos vinkistä. Oli kyllä katsomisen arvoinen dokkari, joskin odotin ehdä vähän rankempaa settiä pohjustuksen ansiosta. Tuntuu, että vanhemmat ajattelevat lasten urheiluharrastuksia jotenkin taloudellisena sijoituksena, josta pitäisi saada rahallista hyötyä maksetulle pääomalle. En nyt sitten tiedä, että onko tämä vain jenkki ilmiö, kun en täällä päin kyseisissä piireissä liiku. Varmaan ollutkin jo täällä, mutta hesarissa Jouni Niemisen blogi aiheesta: NHL-unelman hinta - Jouni Niemisen kausi NHL:ssä - Jouni Niemisen kausi NHL:ssä - Helsingin Sanomat