Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Raincouver, 11.10.2011 klo 15.20.

 1. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Mutta tuleeko Carolinasta ensimmäinen? Carolinassa toki olisi varmasti hyvin yleisöä, jos joukkue pärjäisi. Hurricanes on jotenkin onnistunut olemaan todella monta vuotta hyvin väritön joukkue, joka on taaplannut alakastissa, mutta ei silti ole päässyt draftaamaan niitä parhaita tulevia supertähtiä. Tämäkin kausi alkanut tuttuun tyyliin. Surkeimpia joukkue ei ole, mutta huono silti. Toivottavasti sain jixattua tästä Hurrikaaneille jonkun voittoputken ja nousun playoffeihin.
   
 2. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Veikkaan, että tulee, mutta ei lähivuosina. Ehkä sitten, kun Carolinan Stanley Cup -voitosta on kulunut neljännesvuosisata - olettaen siis, että menestys karttaa Carolinaa jatkossakin.
   
 3. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Carolinassa on ollut tällä ja viime kaudella todella heikosti katsojia aiempiin kausiin verrattuna. Neljässä kotiottelussa keskimäärin reilut 12000 eli vain 65% hallin täyttöasteesta.

  Hurricanesin yleisökeskiarvot viime vuosilta:

  2011-12: 16,042
  2012-13: 17,558
  2013-14: 15,483
  2014-15: 12,594
  2015-16: 12,069 (neljä ottelua)

  Lasken suurimmaksi syyksi joukkueen menestymättömyyden. Kuusi kertaa peräkkäin ulkona pleijareista vaikuttaa, sillä Pohjois-Carolina on varakasta seutua, jossa yleisö on aika hyvin aiempina vuosina löytänyt tiensä PNC Arenan lehtereille. Ron Fransicilla ja Bill Petersillä on kova homma kääntää joukkueen kurssi.
   
 4. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Chris Chelios on ylen mukaan tuhahtanut, että jos pelit eivät amerikkalaisille kelpaa, niin NHL:n pitäisi muuttaa Eurooppaan. Lyhyt juttu, jossa kertoo mielipiteensä siitä, ettei varusteiden pienentäminen auta, pelin kiinnostavaksi tekemiseen.

  Vaikka tää on tietenkin täyttä haihattelua, niin millaiset kaupungin Euroopassa ylipäätään voisi NHL joukkueen saada, jos änäri tällaiseen lähtisi? Olisiko se tyyliin Berliini, Pariisi ja Lontoo? Samaan divisioonaan New Yorkin alueen ja Pensylvanian joukkueiden kanssa ja Idän toiseen divisioonaan jäisi sitten Tampa Bay, Washington, Detroit, Toronto, Buffalo, Ottawa, Montreal ja Boston. Carolinan, Floridan ja Columbuksen pudotin/siirsin Eurooppaan.
   
 5. Denverin Munasyndi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Colorado Avalanche 1995-2009, Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Jos jatketaan tätä mielikuvitusleikkiä, niin realistisia vaihtoehtoja NHL-joukkueen kotikaupungiksi Euroopassa taitavat olla vain Tukholma, Helsinki, Göteborg ja Praha. Kakkoskorissa sitten Kööpenhamina, Oslo, Bratislava, Riika, Malmö, Berliini ja ehkä pitkin hampain Zürich. Muissa paikoissa tekisi liian tiukkaa luoda kulttuuria ja saada lehterit täyteen.
   
 6. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Lainaus:
  Noista kolmesta korkeintaan Berliinissä on minkäänlaista kiinnostusta kiekkoon. Jos ikipäivänä National Hockey League maihiinnousisi joukkueiden muodossa rapakon tällä puolen niin Berliinin lisäksi tarpeeksi potentiaalisia paikkoja voisi olla Ruhrin alue, Sveitsistä ehkä Zurich tai Bern (en jaksa googlata väkimääriä koska puhelin mutta rahaa todennäköisesti löytyisi), Praha (toisaalta eipä se KHL:ssäkään kestänyt mutta toisaalta suuri kaupunki ja kyseessä olisi änäri), Tukholma (veikkaisin että Euroopasta paras paikka taalakiekolla koska väkimäärä, lätkämää eikä mikään köyhä) ja Helsinki. Kyllä Stadissakin uskoisin tuommoiset Winnipegmäiset 15 tuhatta NHL(!)-katsojaa löytävän hallille. Venäjän metropolit onkin sitten eri kysymys.

  Mainitsemani esimerkit eivät tietenkään (ellei Berliini sekoisi lätkästä) olisi talousalueina verrattavissa kuin vain pienempiin Kanadan änärikaupunkeihin joten vaikka tuvat olisi täynnä ison kiinnostuksen takia niin muuten bisneksen takia vanha manner ei kovin houkuttelava vaihtoehto laajentumiseen olisi ellei tosiaan Pariisi sun muut yhtäkkiä huutaisi hoosiannaa jääkiekolle.
   
 7. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Toisaalta voisiko esim. Helsinki Hurricanesista ja Stockholm Pantersista muodostua sellaisia aitoja koko kansan joukkueita, joita kannatettaisiin ympäri maata? Ja menisikö televisiopakettejakin paremmin kaupaksi, kun ainakin kotipelit, pelattaisiin pohjoismaalaisittain, inhimilliseen aikaan.
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Thanksgiving dayn rajapyykki on taas saavutettu. Viime kaudella playoff-joukkueista taisi vaihtua kolme tuon päivän jälkeen.

  Ketäs siellä nyt oikein on?

  Itäinen konferenssi:
  1. ATL Montreal .783
  2. MET NY Rangers .773
  3. MET Washington .738
  4. ATL Ottawa .659
  5. MET Pittsburgh .619
  6. ATL Boston .595
  7. ATL Detroit .568
  -. MET NY Islanders .568
  --------------------------------
  9. MET New Jersey .548
  10. ATL Tampa Bay .543
  11. ATL Florida .476
  12. MET Carolina .455
  13. MET Philadelphia .432
  --. ATL Toronto .432
  14. ATL Buffalo .409
  15. MET Columbus .391

  Idässä ainoa yllätys lienee Ottawan vahva vire ja Tampa Bayn vaisuus. Noiden veikkaan vaihtavan paikkoja vielä TOP8:ssa. Tampalla finaaliväsymystä lähinnä. Viime peleissä Philadephia on näyttänyt koko idän paskimmalta jengiltä ja voit tippua pahnan pohjimmaiseksi. Toronto ja Buffalo ovat hienosti parantaneet, mutta töitä riittää vielä. Columbus on ollut lähempänä ennustettua Tortorellan komennossa, mutta ei takamatkan takia riitä pleijareihin. Detroitin ennustan nousevan lähemmäs kärkeä. Alkukauden loukkaantumisista ja uuden valmentajan sisäänajosta huolimatta mukiinmenevä alkukausi, josta voi vain parantaa rosterin pysyessä terveenä.

  Läntinen konferenssi:
  1. CEN Dallas .773
  2. CEN St. Louis .674
  3. CEN Nashville .643
  4. CEN Minnesota .625
  5. PAC Los Angeles .614
  6. PAC San Jose .591
  7. PAC Arizona .548
  8. CEN Chicago .591 (Wild card)
  ----------------------------------
  9. PAC Vancouver .522
  10. CEN Winnipeg .478
  11. PAC Anaheim .435
  12. PAC Calgary .386
  --. CEN Colorado .386
  14. PAC Edmonton .341

  Lännessä erot ovat itää selvempiä ja jyvät erottumassa jo akanoista. Kauden suurin yllätys on tietysti tuo Anaheimin kyntäminen, kun kesällä oli vielä lähestulkoon ykkösmestariehdokas. Boudreaun potkut luulisi jo kohta tulevan. Arizonan hyvyys sitten toinen ylläri. Calgary putosi kuplastaan lähemmäs oikeata tasoaan, muutenpa ei mitään ihmeellistä täällä. Anaheim voi loppukaudesta tehdä nousun ja pudottaa Arizonan, mutta eiköhän muuten playoff-paikat ole jo jaettu, ellei paha loukkisuma iske jollekin.

  Itä vs. länsi vertailussa idän keskimääräiset voittoprosentit taitaa olla länttä kovempia, vaikka Central se ylivoimaisesti kovin divari edelleen on.
   
 9. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Idän ja lännen keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat 75-73 idän hyväksi. Keskimääräinen voittoprosentti siis on idässä korkeampi, mutta sitä en jaksanut laskea, miten pisteet ovat näissä keskinäisissä jakautuneet.

  Esim. Vancouverillahan voittoprosentti on alle 40, vaikka se on kasannut yli pinnan per peli.
   
 10. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Sellainen lisäys vielä tähän, että jos tahti jatkuu samanlaisena, on tässä tapahtunut melkoinen heilahdus parin vuoden takaiseen verrattuna. Silloin keskinäiset menivät 246-202 lännen hyväksi.
   
 11. B.Virtanen Jäsen

  NHL pomot tapasivat joulukuun alussa, mutta ei laajentumiseen tullut juuta eikä jaata. Tapaavat seuraavan kerran joskus 2016.

  Pari linkkiä aiheeseen liittyen.

  Duhatschek: Quebec City’s NHL dream most viable with franchise relocation - The Globe and Mail
  NHL board of governors to review Las Vegas, Quebec City expansion plans - The Globe and Mail
  Quebec City NHL expansion bid in trouble? | Puck Daddy - Yahoo Sports

  Olisi kiva tietää, että miten LV peleihin kausikortteja ostaneet suhtautuvat asiaan? Itseni ainakin hieman ketuttaisi.
   
 12. B.Virtanen Jäsen

  Asiaa on taas hieman vatvottu. Kyllä se nyt alkaa vähän siltä näyttämään, että kaksi uutta joukkuetta tulee sarjaan. Mitään päätöksiä ei toki vieläkään ole.

  Lainaus:
  GMs discuss expansion draft proposals | NHL.com
   
 13. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Viitsisikö joku tiivistää, mitä Canesissa on meneillään? Omistajalla ongelmia tulevan perikuntansa kanssa ja pakotettu myymään seura ensimmäiselle ostajaehdokkaalle?
   
 15. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
 16. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Tuota Hurricanesin siirtymistä Quebeciin on huhuiltu jossain piireissä jo muutama kuukausi, mutta omistaja Pater Karmanos no todennut että seura ei siirry yhtään mihinkään. Karmanos on omistanut Whalers/Hurricanes-organisaation vuodesta 1994 enkä usko että hän sitä kovin kevyesti lähtee muualle muuttamaan. Yksi este on hallisopimus, jos on jäljellä vielä yli 10 vuotta. Sen irtisanominen on tuskin kovin halpaa lystiä. Hockey Newsin juttu asiasta Hurricanes owner Karmanos says ‘absolutely no basis’ to Quebec relocation rumors | The Hockey News

  Se tuossa jutussa mainitaan, että Karmanos on valmis myymään osan seurasta, mutta ei hyväksy että se vaihtaa paikkakuntaa. Hallisopimus PNC Arenalle on yksinkertaisesti liian hyvä. Carolinalla on ollut parin viime kauden aikana isoja ongelmia saada yleisöä halliin, mutta sekin johtunee vain joukkueen menestymättömyydestä kuin siitä ettei raleighilaiset jääkiekkoa seuraisi. Mm. Chicago kynti syvällä yleisömäärien kanssa reilu 10 vuotta sitten kun joukkue oli vuosikausia putkeen NHL:n pohjilla. Sitä ei voi kieltää etteikö Karmanos häviä rahaa tällä hetkellä Hurricanesilla ja varmasti Quebec City valmiine NHL-tason halleineen on mielenkiintoinen vaihtoehto varsinkin koska Kanada ja varmasti lopuunmyydyt ottelut menestyksestä huolimatta.
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
 18. Caniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
  Lainaus:
  Tähän asti ongelmat ovat Mr.Karmanosin ja hänen kolmen vanhimman poikansa välisiä, eivätkä siis koske suoraan Carolinaa. Onko Karmanos sitten noin pahoissa rahaongelmissa, epäilen, vai onko kyseessä esim. jatkumo vanhoihin erimielisyyksiin? Mikään salaisuushan ei ole, että 'Canes on myynnissä. Karmanos haluaisi kuitenkin edelleen jatkaa myynnistä huolimatta vahvasti mukana, mihin taisi kaatua ainakin hetkeksi paikallisten omistajaehdokkaiden kiinnostus. Joten tuskinpa on pakotettu myymään seuraa ensimmäiselle ehdokkaalle, kun ei ole ollut tähänkään asti.
   
 19. tirlanttan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Hallisopimus taitaa olla vuoteen 2024 asti voimassa. Hauskana "sattumana" kuitenkin Karmanos oli yksi yhdeksästä paikalla olleesta omistajasta tämän päiväisessä omistajien johtoryhmän kokouksessa New Yorkissa. Kokouksessahan päätettiin omistajien suositus laajentumiselle, josta sitten äänestetään kahden viikon päästä Las Vegasissa. Jännä nähdä tippuuko tästä kokouksesta mitään tietoja ennen virallista äänestystä, kovin on ollut hiljaista ainakin vielä.
   
 20. Caniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
  http://www.canescountry.com/2016/6/3/11849270/carolina-is-fastest-growing-market-in-nhl
  CanesCountrysta löytyy vaihtelun vuoksi myös hieman positiivisempaa ajattelua Carolinasta ja Raleighin alueesta.

  Jos unohdetaan nämä tuoreet Karmanosin perheen sisäiset ongelmat, niin kyllähän kaikessa tekemisessä on ollut viimeisen reilun vuoden ajan hyvinkin positiivinen suunta. Tilanne ei ole toki helppo, mutta jos Ronnie Francis ja kumppanit onnistuvat rakentamaan pohjan menestyvälle joukkueelle, niin yleisökin kyllä löytää hallille. Siitä ei ole epäilystäkään. Toivottavasti seuraa pysyy siis myös tulevaisuudessa Pohjois-Carolinassa. Menihän siihen aikaa, mutta enää en toivoisi edes paluuta Hartfordiin.

  Lainaus:
  Niinhän se on.
   
 21. B.Virtanen Jäsen

  Huhujen mukaan Las Vegas pääsi laajennusjoukkueena mukaan, Quebec ei.
  Lainaus:
  AP source: NHL settles on Las Vegas for expansion - Sportsnet.ca
   
 22. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Tjoo. Kepekki saa edelleen odotella sitä Kanadan Dollarin vahvistumista. Eihän tämä yllätä ketään. Enkä usko että Quebeciin koskaan laajennutaan. Sinne siirretään ehkä joku taloudellisiin vaikeuksiin joutuva USA:n puolella oleva jengi, jolle sitten saadaan samantien taloudellisesti vakaa pohja ja parempi bisnes. Eli ihan kuten Winnipegin kanssa kävi. Ja tämä tulee tapahtumaan Kanadan dollarin ollessa jälleen vahva.
   
 23. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Mielenkiintosta nähdä kauanko NHL nyt sitten on 31 joukkueen sarja. Veikkaan että ei kovin kauaa vaan koittavat päästä sihen 32 joukkueseen.

  Ongelmana taitaa vaan olla se että NHL haluaa laajentua Seatleen ja sinne ei tunnuta saavan sitä uutta hallia. Onhan siellä tietenkin Seatle Supesonicsin entinen KeyArena, mutta lätkämatseihin sinne saadaan 15 177 katsojaa ja olisi NHL:län pienin areena. Quebec Cityssä taas ois Centre Vidéotron jonne mahtuisi 18,259 katsojaa ja alueella tunnetusti lätkäfaneja pilvin pimein. Mutta jostain kumman syystä NHL ei halua laajentua Kandaan jossa lätkä on iso juttu vaan sitten mielummin keskelle aaviokkoa jossa lätkä on turisteille yksi nähtävyys muiden joukossa.
   
 24. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Koko 80-luku pelattiin 21 joukkueella, joten ei NHL:llä mitään painetta ole kasvattaa liigaa 32 joukkueeseen. Laajentuminen tulee tapahtumaan aikanaan, kun koko liiga on siihen valmis.

  Lainaus:
  Olen aivan varma, että Quebecissa pelataan jääkiekkoa enemmin tai myöhemmin. Kysymys on käsittääkseni huonosta Kanadan dollarista, jonka täytyy nousta, jotta liigaa voidaan laajentaa Kanadan puolelle.
   
 25. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Harmi, että NHL meni laajenemaan Las Vegasiin joka tuntuu niin muoviselta eikä herätä mitään positiivista aikaan allekijoittaneessa. Seatlessa olisi hauska nähdä NHL-joukkue, kuten myös Quebecissa.