Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Raincouver, 11.10.2011 klo 15.20.

 1. Raincouver Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
  Kokeillaan, olisiko tällaiselle aiheelle tilausta NHL-foorumilla. Joukkueiden siirrothan tuntuvat olevan spekulaatioissa tiiviisti esillä. Villeimmät ovat kasvattamassa joukkuemäärää 32:een. Tapaus Thrashersistä huolimatta Bettman on muistuttanut joukkueen muuttamisen olevan se viimeinen vaihtoehto. P-Amerikassa usein näissä keskusteluissa tuntuu nousevan esiin turhan mustavalkoinen Kanada vs. muu maailma -keskustelu, jossa kärjistäen USA:n eteläiset osavaltiot ovat pahasta ja rajan pohjoispuoli kiekon onnela, jonne NHL-joukkueita mahtuu pilvin pimein. Onneksi täällä Euroopassa pystytään objektiiviseen keskusteluun, vai mitä?

  Ehdokkaita muuttamaan

  Phoenix Coyotes: Omistajatilanne on ollut murheenkryyni jo jonkin aikaa. Jaksavatko NHL ja Glendalen kaupunki vielä pumpata rahaa, löytyykö mystinen pelastaja vai vedetäänkö tämän kauden jälkeen töpseli?

  NY Islanders: Nassau Coliseum on tunnetusti jo aikansa elänyt ja viimeksi elokuussa rahoitus uudelle hallille kaatui. Brooklynin uutta Barclays Centeriä on väläytelty uudeksi kodiksi. Onko riittävä NHL-joukkueelle ja kuinka Rangers suhtautuisi näinkin viereen muuttamiseen? Charles Wangin aika omistajana on ollut lyhyesti sanottuna mielenkiintoinen.

  Florida Panthers: tuntuu nousevan näissä keskusteluissa usein esiin. Vielä kun tietäisi miksi? Tuote jäällä on ollut toki surkea jo vuosia, mutta rahalliseen puoleen se ei ole tuntunut vaikuttavan. Sunrise Sports & Entertainment tuntuu tienaavan rahaa hallin muilla vuokralaisilla eikä tietoa tyytymättömyydestä Panthersiin ole vuotanut. Vai tapahtuuko kulisseissa jotain?

  Ehdokkaita uusiksi NHL-kaupungeiksi

  Ehdokkaitahan nyt tuntuu pulpahtelevan esille milloin milläkin perusteella. Väittäisin että kandidaattikaupunki vaatii ainakin seiraavat asiat:
  - Omistaja(ryhmä), jolla riittää intoa promotoida ja kestää myös ne vastamäet. Vakaat urheilun ulkopuoliset bisnekset ja täydet taskut myös vaatimuksina.
  - Nykyaikainen, lätkälle soveltuva halli
  - Fanipohja. Enisijaisesti kyse on vaan pääluvusta, mutta mukaan on otettava myös mahdollinen muiden lajien kilpailu. "Ison Neljän" ulkopuolelta sitä aiheuttavat yliopistolajit ja MLS. On myös mietittävä, kuinka helposti lätkän saa myytyä alueella, olemassa oleva pikkuliigojen joukkue näyttäisi suuntaa tässä mielessä.
  - Kaikkiin edellisiin sitoutuu myös kaupungin poliittinen johto. Onko mukana ns. faneja ja tuetaanko ammattiurheilua kuinka paljon. Esim juuri hallin valmistuminen voi tyssätä jos se ei kaupungin poliittisiin kiemuroihin sovi. USA:n nykyinen taloustilanne saa varmasti monet "kunnanisät" miettimään onko ammattiurheilu se, mihin kannattaa satsata.

  Seattle, WA: Mitä sanoin toukokuussa: Lainaus:
  Viime kuun vaihteessa paikallinen edustaja ilmoitti ajavansa rahoitusta uudelle hallille, johon sitten tavoiteltaisiin sekä lätkää että korista: Lähde

  Quebec City, PQ: Perinteissä löytyy ja Kanada on aina Kanada. Hallihanke nytkähti eteenpäin kuten alkuvuodesta uutisoitiin ja 90-luvulla ongelmia aiheuttanut Kanadan dollarikin on voimissaan. Jetsin esimerkki vaimensi epäilyitä. Joidenkin tietojen mukaan Nordiquesin yksi ongelma oli englanninkielisten vaikeus samaistua miltei täysin ranskankieliseen joukkueeseen. Kiinnostus provinssin ulkopuolella oli vaisumpaa.

  Kansas City, MO: Suht tuore Sprint Center (17 544) kaipaisi ammattilaisjoukkuetta. Tuleeko se sittenkin NBA:sta? 70-luvulla Scouts epäonnistui ja IHL-vastine Blades kaatui liigansa mukana 2001. Onko nykyisin aihetta uskoa parempaan? Keskilänsi ei aivan vaikuta lätkäseudulta, tosin St. Louis ja Nashville ovat juurtuneet hyvin. Scouts taas "luovutti" jo kahden kauden jälkeen joten kovin isoja johtopäätöksiä ei kannata tehdä.

  Houston, TX: Les Alexander pyörittää sekä NBA-Rocketsia että AHL-Aerosia. Toyota Center on tasokas halli. Teksasissa myös Austinia on väläytelty mutta onko realistista? Juuri tätä kirjoittaessa Dallas keräsi varsin ankeat katsojaluvut kauden avauksessa, kieliikö tuo muiden lajien ylivoimasta Lone Star Statessä?

  Portland, OR: Mainio areena muttei omistajaehdokasta. Paul Allen potki renkaita Penguinsin kriisin aikana mutta lienee nykyään tyytyväinen Trail Blazersiin eikä kaipaa kilpailua.

  Hartford, CT: Whalers oli ja meni. Hallia ei saatu rakennettua ja taloudellisestikin alkoi Karmanosille tulla takkiin. Nykytilanteessa Rangers (farmikin on täällä) ja Bruins taistelevat alueen faneista. Tuntuu Uusi-Englanti aika lailla olevan Bostonin joukkueiden hallinnassa, mahtuuko tuonne väliin oikeastaan yhtään mitään?

  Entä divisioonien uudelleenjärjestelyt?

  Faktahan on se, että kuluvan kauden jälkeen tilanne tulee muuttumaan. Jets on saatava länteen ja se tarkoittaa jonkun siirtymistä itään. Eniten on esitetty nimiä Wings, Predators tai Jackets. Villimmässä visiossa siirrytään neljään divisioonaan, jos vaikka vanhat nimetkin palaisivat? Tämä tietty tietäisi epätasaisia divareita ja ehkä jopa konferensseja? Mutta kuinka muiden joukkueiden mahdolliset siirrot vaikuttavat tähän?

  Paljon tuli lätistyä, osa faktaa ja osa hatusta vedettyä. Asiantuntevampaakin porukkaa varmasti jatkiksesta löytyy. Ääni kuuluviin!
   
 2. kilonkingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Winnipegin liityttyä mukaan nykyisten viiden joukkueen divisioonien muodostamisen ei pitäisi olla maantieteellisesti vaikeaa, mutta ongelmana on konferenssit, kun joukkueista 2/3 osaa sijaitsee idässä. Tällä hetkellä osa joukkueista pelaa maantietellisesti väärässä konferensissa, eikä olekaan ihme, että yllä mainitut joukkueet taistelevat tuosta idästä vapautuvasta paikasta.

  Yhden joukkueen siirtäminen itään ei kuitenkaan ratkaise ongelmaa, sillä maantieteellisesti joukkueet eivät edelleenkään jakaudu tasaisesti itäiseen ja läntiseen konferenssiin.

  Jokin suurempi rakennemuutos pitäisi siis saada aikaan. Neljään divisonaan siirtyminen olisi tosiaan muuten hyvä vaihtoehto, mutta 30 joukkueella jako ei mene tasan. Kaksi uutta laajennusjoukkueetta tuon tietysti mahdollistaisivat, mutta kokemukset viime kerrasta eivät ole kovin hyvät. Täysin nollasta aloittavilla joukkueilla menee vuosikaupalla aikaa ennen kuin ovat kilpailukykyisiä, mikä ei taas ole hyvä lähtökohta etenkään uudella kiekkomarkinalla.

  Parhaana vaihtoehtona näkisin yhä kuusi viiden joukkueen divisioona, jotka kuitenkin jaettaisiin kahden sijaan kolmeen eri (läntiseen, keskiseen ja itäiseen) konferensiin.

  Matseja sitten pelattaisiin oman divisioonan joukkueita vastaan (4x6 kpl =24), oman konferenssin muita joukkueita vastaan (5x4 kpl = 20) sekä muiden konferenssien joukkueita vastaan (20x2= 40). Runkosarjasa siis yhteensä 84 matsia ja pudotuspeleihin sitten liigan 16 parasta.


  Joukkueiden siirroista puhuttaessa Phoenixin siirtyminen toiselle paikkakunnalle lienee vain ajankysymys. Tuskin tuo veronmaksajien ja muiden NHL-seurojen kustantama leikki voi enää kovin pitkään jatkua. Ainoastaan uuden omistajan löytyminen voisi olla pelastus, mutta toisaalta miksi kukaan bisnesihminen ostaisi jääkiekkojoukkueen Arizonan auringosta.

  Muutto Quebeciin olisi meikäläisen toivelistalla, sillä Winnipegin saaman vastaanoton perustella Kanadassa ei ole vieläkään yhtään liian monta NHL-joukkuetta. Toisaalta NHL halunnee juuri maantieteellisesti syistä joukkueen pysyvän lännessä, jolloin vaihtoehtoina olisivat Seattle tai Portland.
   

  Liitetyt tiedostot:

  • nhlmap.png
   nhlmap.png
   Tiedostokoko:
   73,5 KB
   kertaa luettu:
   1 254
 3. Moustache Dave #44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canucks
  Uudelleenjärjestelyhän on väistämättä edessä. Maantieteellisistä syistä Jets ja keskisen divisioonan muuttajaehdokkaat tuskin vaihtavat divisioonia päikseen, joten dominoefekti aiheuttaa muutoksia mahdollisesti kaikkiin divisiooniin. Kuuden divisioonan systeemissä uskon Winnipegin muuttavan luoteiseen divisoonaan ja Detroitin (tai Columbuksen) koilliseen tai Atlantin divisoonaan.

  Canucks näkövinkkelistä olen ajatellut, että Winnipeg tulisi luoteiseen joko Coloradon tai Vancouverin tilalle. Vancouverin joutuessa muuttamaan olisi osoite Tyynenmeren divisioona, jossa Kalifornian joukkueet ovat samalla aikavyöhykkeellä. Neljän divisioonan systeemiin mentäessä olisi luontevinta yhdistää Tyynimeri ja luode, niin että divisioonan muodostaisivat Vancouver, Edmonton, Calgary, San Jose, Los Angeles, Anaheim ja Phoenix. Jos Phoenix muuttaa, niin Seattle ja Portland sopisivat maantieteellisesti tähän divisioonaan.
   
 4. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Ennen Thrashersin muuttoa pois Atlantasta konfrenssit olivat jaettu tasmalleen maantieteellisesti siten, etta 15 itaisinta pelasi itaisessa konfrenssissa ja 15 lantista lantisessa. Jos samalla linjalla jatkettaisiin, siirtyisi Columbus itaiseen konfrenssiin. Itse nakisin kuitenkin (divisionajaon kannalta) parhaaksi vaihtoehdoksi Nashvillen siirtymisen.

  Jakaisin divisionat nain:

  Montreal
  Boston
  Buffalo
  Toronto
  Ottawa

  New Jersey
  Islanders
  Rangers
  Pittsburgh
  Philadelphia

  Nashville(/Columbus)
  Florida
  Washington
  Carolina
  Tampa Bay


  Edmonton
  Calgary
  Vancouver
  Winnipeg
  Minnesota

  Detroit
  St. Louis
  Dallas
  Chicago
  Columbus(/Nashville)

  Colorado
  Anaheim
  Los Angeles
  San Jose
  Phoenix

  Itse en usko, etta mikaan muu kuin Phoenix olisi minnekaan lahdossa. Seattle kuulostaisi muuten hyvalta, mutta veikkaampa etta kilpailevia lajeja olisi liikaa. Kansasiin en usko. Whalers tai Nordiques nimena voisi tehda paluun, kun kerran Jetskin teki, tosin naista todennakoisempana pidan Quebecia eri nimisena. Portlandista en tieda sen enempaa kuin etta siella ainakin pelattii AHL:aa
   
 5. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Siellä oli Texas Rangersin baseball-pleijaripeli menossa samaan aikaan, joten siitä yleisömäärästä ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä.

  Lainaus:
  Tämäpä mielenkiintoinen idea. Kolme konferenssia ei ole kertaakaan tullut edes mieleen.

  Jako olisi mitä ilmeisimmin tämä:

  Colorado
  San Jose
  Anaheim
  Phoenix
  Los Angeles
  Calgary
  Minnesota
  Winnipeg
  Vancouver
  Edmonton

  Ainoa muutos normaaleihin divareihin tässä on se, että Dallas siirtyy tuohon keskiseen pois Pacificin porukasta ja Winnipeg tulee tavallaan tilalle. Minnesota on maantieteellisesti vähän enemmän idässä, mutta kun Dallas on keskisessä, niin joukkueet ovat silloin keskimäärin lähempänä toisiaan molemmissa konferensseissa.

  Keskinen:

  Chicago
  Detroit
  St. Louis
  Nashville
  Columbus
  Dallas
  Washington
  Florida
  Tampa Bay
  Carolina

  Itä:

  Montreal
  Ottawa
  Boston
  Toronto
  Buffalo
  NYI
  NYR
  New Jersey
  Pittsburgh
  Philadelphia


  Pudotuspelit pitäisi sitten kuitenkin pelata siten, että pisteissä parhaat 16 joukkuetta pelaa jo heti ekalta kierrokselta toisiaan vastaan. Ei ole mitään tietyn konferenssin mestaruuksia, koska se on tässä vaihtoehdossa "hieman" hankala tehdä. Mahdotonta käytännössä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2011 klo 01.04
 6. mchi Jäsen

  Jännä kyllä nähdä mitä divisioona- ja konferenssijaoille käy. Lähikuukausinahan se selviää. Detroit, Columbus ja Nashvillehän taitavat ne vaihtoehdot, joista valitaan itään siirtyjä. Detroit taitaa olla noista ainoa itärannikon ajassa, joten heille konferenssinvaihdoksesta ainakin olisi suuri hyöty. Ja jos en ihan väärin muista, niin eikös Detroitilla ole ainakin huhuttu olevan joku suullinen sopimus, että mahdollisuuden tullen he olisivat ensimmäiset itään siirtyjät? En tosiaan sen todellisuusasteesta tiedä, mutta jotain sellaista muistelisin.

  Itse toivoisin ihan oman mielenkiinnon kannalta, että Detroit pysyisi lännessä, koska se on kuitenkin lännen isoimpia vetonauloja, ja jos Wingsit siirtyisi itään, heikentäisi se mielestäni liigan tasapainoa. Silloin Chicago olisi ainoana Original Six-joukkueena lännessä.

  Jos divisioonat pysyisivät ennallaan, olisi minunkin mielestäni järkevintä siirtää Nashville Southeastiin. Lännessä joudutaan joka tapauksessa kikkailemaan enemmänkin, olettaen että Jets siirtyy Northwestiin. Yksi vaihtoehto olisi tosiaan siirtää joko Wild tai Avalanche vastaavasti Centraliin, mutta sitten toinen jäisi ainoana amerikkalaisena joukkueena divisioonaansa, mitä en usko kummankaan toivovan. Toisaalta, Vancouverin voisi siirtää Pacificiin ja Dallasin sen tieltä Centraliin, mutta se taas poistaisi Vancouverilta kanadalaiset divisioonarivalryt.

  Eli vaikeaksi menee, veivaa näitä miten tahansa. Voihan olla, että koko konferenssijako poistetaan kokonaan, tai jotain muuta erilaista, mikä sekoittaisi kuvioita ennestään. Itse olen kai sen verran konservatiivinen tai muutosvastainen, että toivoisin että nykyinen periaate pidettäisiin ja siirreltäissiin vain joukkueita tarpeen mukaan.
   
 7. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Columbus on myös toinen lännen joukkue, joka on idän aikavyöhykkeellä.


  EDIT:

  Niin ja se vielä, että tämä linkki kuuluu ehdottomasti tähän topikkiin:

  Map of Arenas
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2011 klo 01.30
 8. Erämaan kettu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Instituutio
  Mielestäni on kaksi vaihtoehtoa, eli tuo kilonkingin ehdottama kolmen konferenssin vaihtoehto, jossa hyvinä puolina olisi etäisyyksien pieneneminen konferenssien välillä ja huonoina koko paletin muuttuminen (muutoshan on aina pahasta).

  Toinen vaihtoehto, minkä olen aikaisemminkin muistaakseni jonnekin kirjoittanut, olisi seuraava:

  Winnipeg Southeast -> Northwest, josta Colorado -> Pacific, josta Dallas -> Central, josta Nashville -> Southeast

  Tuollaiset muutokset olisi suhteellisen helppo tehdä ja ne jopa säästäisivät kaikkien muutoksen kohteena olevien joukkueiden matkustusta (mikä ei kaikissa skenaarioissa toteudu).

  Eli divisioonajako olisi seuraava:

  Itäinen Konferenssi:

  Atlantic (ei muutoksia)
  New Jersey Devils
  New York Islanders
  New York Rangers
  Philadelphia Flyers
  Pittsburgh Penguins

  NE (ei muutoksia)
  Boston Bruins
  Buffalo Sabres
  Montreal Canadiens
  Ottawa Senators
  Toronto Maple Leafs

  SE
  Carolina Hurricanes
  Florida Panthers
  Nashville Predators
  Tampa Bay Lightning
  Washington Capitals

  Läntinen konferenssi:

  Central
  Chicago Blackhawks
  Columbus Blue Jackets
  Dallas Stars
  Detroit Red Wings
  St. Louis Blues

  NW
  Calgary Flames
  Edmonton Oilers
  Minnesota Wild
  Vancouver Canucks
  Winnipeg Jets

  Pacific
  Anaheim Ducks
  Colorado Avalanche
  Los Angeles Kings
  Phoenix Coyotes
  San Jose Sharks
   
 9. CptCannon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers, AC Oulu
  Jets länteen, Columbus itään.

  Pacific:
  Vancouver
  Los Angeles
  San Jose
  Anaheim
  Phoenix

  NW:
  Edmonton
  Calgary
  Minnesota
  Winnipeg
  Colorado

  Central:
  Detroit
  Chicago
  Dallas
  Nashville
  St.Louis

  SW:
  Tampa Bay
  Florida
  Carolina
  Washington
  Columbus

  Atlantic:
  Philadelphia
  Pittsburgh
  NYR
  NYI
  New Jersey

  NE:
  Montreal
  Ottawa
  Toronto
  Boston
  Buffalo

  Eli siis itäisimmät itään ja läntisimmät länteen, Detroit ja Columbus ovat kyllä ihan samalla viivalla mutta liigan kannalta olisi parempi jos Columbus siirtyisi jo enempi medianäkyvyyttä omaavaan itään kuin valmiiksi mediaseksikäs Detroit. Canucks tosiaan menettäisi länsi-Kanadan rivalrynsä mutta pääsisivät pelaamaan oman aikavyöhykkeen joukkueita vastaan.

  Toki kyllähän tuosta kun tarpeeksi kovasti vääntäis ja kääntäis niin saataisiin Pittsburgh siirrettyä läntiseen konferenssiin ja näin Bettman sopivasti tuomareiden korviin supattamalla saisi unelmafinaalinsa Caps-Pens!
   
 10. Posthumus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Bob McKenzien mukaan lähimpänä toteutumista tällä hetkellä on yksinkertainen vaihto: Winnipeg Centraliin ja Detroit Southeastiin.

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lähde: Twitter ja Twitter
   
 11. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Minä jos olisin NHL:n Ukkoylijumala, niin tekisin divisioonajaon Erämaan Ketun ehdottomalla tavalla. Eli siis selkeät Northeast ja Southwest divisioonat. Dallas Centraliin, vaikka siinä Nashville vähän divisioonan rajoja riipaiseekin. Nashville sijaintista puolesta kun kuuluu kuitenkin selvästi Carolinan ja Floridan joukkueiden porukkaan, johon Washington on viidentenenä joukkueena pakko sijoittaa, vaikka silläkin olisi vastustajat lähempänä Pacificissa

  NHL:n kulisseissa käydään varmasti mielenkiintoista keskustelua noista jaoista, joissa jokainen siirtolinjalla oleva joukkue yrittää saada itselleen parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Onko se sitten pelimatkojen lyhentäminen vai samalle aikavyöhykkeelle pääseminen, on joukkuiden oma asia. On kuitenkin muistettava, että Vancouver, Calgary ja Edmonton joutuvat jokatapauksessa aina matkustamaan pirusti enemmän kuin idän sumpussa olevat joukkueet.

  Uusista sijoituspaikoista valitisisin ensimmäisen Seattlen, jos siellä vaan olisi kunnon halli. Seuraavana paikasta tappelisivat Quebec City ja Houston. Kanadassa faneja riittäisi varmasti ja Houstonin etuna on hyvä halli ja USA:n 6. suurin talousalue. Tosin sekään nyt ei ole mikään varmuus, silla Atlantan alueella asuu USA:n 9. eniten porukkaa ja silti siellä ei kiinnostus riittänyt. Ja ainahan Toronton alueelle voi sen toisen porukan laittaa, sillä siellä on todella syvää kiekkokulttuuria että pirusti ihmisiä.
   
 12. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Olenko käsittänyt väärin vai onko NHL:llä jokin kaikki runkosarjaottelut ennalta määrävä kaavio? Meinaa olen elänyt käsityksessä, että nykyään sääntönä olisi, että jokainen pitää kohdata kerran ja sitten oman divisioonan joukkueita useammin, mutta että loput ottelut joukkueet saisivat keskenään sopia parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tästä huolimatta itse ehdottaisin jakautumista myös neljään divisioonaan, mutta siten, että kanada muodostaisi yhden divisioonan, ja jenkit jaettaisiin sitten kolmeen, heidän parhaaksi näkemään divisioonaan. Konferenssijaon voi tässä vaiheessa heivata historiaan ja pudotuspelit pelattaisiin divisioona mestaruuksiin asti, jonka jälkeen parhaiten runkosarjassa menestynyt joukkue kohtaa huonoimman kaksi muuta toisensa. Näistä pareista sitten jatketaan Stanleycup finaaliin.

  Tällä mallissa saataisiin Kanadan paras selville joka kausi ja aina yhden kanadalaisjoukkueen "välierä" vaiheeseen. Toisaalta huonona puolena on se, että vain yksi kanukkiseura voi edetä finaaliin.
   
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Taitaa olla hieman kallis ratkaisu tuo. Meinaan että jos Vancouver ja Montreal kohtaavat toisensa sen 7-8 kertaa kaudessa, niin tulee melko helvetisti poikittaista lentämistä. Ja tähän maailman aikaan kustannustehokkuus on myös tärkeä sana NHL-logistiikassa. Lisäksi kun Montreal pelaisi kauden aikana esim. neljä kertaa Vancouverissa ja pelit tuolla alkavat tavallisesti klo 19 tai 20, niin siihen aikaa kello on itäranninkolla jo 22-23 ja moni fani unten mailla. Vastaavasti kun Montrealissa pelataan arki-illan ottelu esim. klo 19, niin Vanvouverissa kansa on siihen aikaan vielä töissä. Nuo aikavyöhykkeet ovat nykyajan tv-kansalle tärkeä asia ja tästä syystä mm. Detroit lobbaa itseään vahvasti itäiseen konferenssiin (esim. aikaero Denveriin 2h).

  Tosin tällä kaudella Canucksin ainoa peli Montrealissa pelataan torstaina 8.12. klo 19.30 ET, joten eivät vancouverilaiset tuotakaan peliä omalta kotisohvaltaa niin leppoisasti pääse katsomaan kun jos se pelattaisiin viikonloppuna. Toronto-Vanvouver peli on saatu mahtumaan lauantaille 17.12.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2011 klo 11.47
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Neljän divisioonan jaolla tulee maksimissaan 6 ottelua divisioonan sisällä, jos muut joukkueet kohdataan kahdesti. Eli tällaiset 7-8 ottelun vaihtoehdot eivät ole edes realistisesti toteutumassa.
   
 15. kilonkingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kuten Henkka tuossa totesi, niin tuossa vaihtoehdossa amerikkalaisille ongelmana voi olla konferenssien mestaruuksien ratkaiseminen, joka ei enää onnistu pudotuspeleissä. Toisaalta näin eurooppalaissilmin katsottuna tuo ei tunnu kovin isolta asialta, kun eivät uskalla edes koskea voittopystiin, heh.

  Maantieeteellisesti siis mielestäni paras vaihtoehto, mutta ollaanko näin radikaaliin muutokseen kuitenkaan valmiita? Kaikki muutoshan on tosiaan pahasta.

  Lainaus:
  Tämä vaikuttaa loogisimmalta vaihtoehdolta, mikäli jatkossakin pelataan kahdessa konferenssissa. Divisioonien sisäiset välimatkat pienenisivät kaikilla, joten luulisi seuroillekin kelpaavan.

  Lainaus:
  McKenzie on usein perillä asioista, mutta ihmetyttää kyllä, mikäli tämä toteutuu. Winnipeg kuuluu sijaintinsa puolesta selkeästi Northwestiin muiden kanukkijoukkueiden seuraan. Samoin Detroitia lähempänä Southeastia ovat Nashville ja Columbus.

  Lainaus:
  Kyllä, kova politikointi tuntuu olevan käynnissä. Jotain kai muutoksien läpiviennin vaikeudesta kertoo se, että Winnipeg joutuu pelaaman vielä tämän kauden Atlantalta perityssä konferensissa, kun muutoksia ei saatu kesällä aikaan.

  Winnipegin lyhin matka divisioonan sisällä onkin yli 2000 kilometriä ja Floridaan tuleekin sitten yli 3000 kilometriä. Toisaalta samanlaista rallia se on kaudesta toiseen esimerkiksi Dallasilla ja Coloradolla, jotka pelaavat sijantinsa puolesta väärässä divisioonassa.

  Joukkueiden kauden matkustuskilometreistä olisikin mielenkiintoista saada jonkunlaista tietoa. Lännessähän kauden lentomatkat ovat varmasti moninkertaiset itään verratuna, mutta miten valtavat erot eniten ja vähiten matkustavien joukkueiden välillä sitten todellisuudessa oikein on?
   
 16. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Minä olen koko ajan ollut siinä käsityksessä, että nuo lentokilometrit eivät ole niinkään se ongelma. Jokaisella on aina oma lentokenttäruljanssinsa: kokoonnutaan hallille, bussilla lentökentälle, koneeseen siirtyminen, lento, koneesta pois siirtyminen, bussilla vastustajan jäähallille tai hotelliin, ja tämä menee käytännössä tasan kaikille ja sitten vain ilmassaoloaika on joillakin pitempi ja joillakin lyhyempi. Olosuhteet koneissa on business-luokkaa ellei parempaa, joten ei se ihan niin kamalaa ole.

  Mutta se oikea ongelmakohta on ne erot aikavyöhykkeissä.

  Kun Ducks tai Kings tulee vieraillulle EST timezonelle, peli alkaa klo 16 Los Angelesin normaalin päivärytmin, eli Pacific Time Zonen aikaan. Peli loppuu klo 19, kotimatkalle lähdetään tunnin sisään (?) ja kotona ollaan puolen yön aikaan.

  Kun Detroit tai Columbus lähtee vierailulle Pacific Tiomezonelle, peli alkaa klo 19 Pacific Time Zonen aikaa, loppuu klo 22. Pelin loppuessa kello EST timezonella Detroitin ja Columbuksen kotimaisemissa on jo 01. Kahdelta päästään lennolle ja kotilentokentällä ollaan aamukuudelta. Koneessa yritetään nukkua ja lentokenttäruljanssi + automatka kotiin katkaisee nekin unet.

  Tämä on se pointti, josta Red Wings ja Columbus haluaa eroon. Joukkue, joka sijaitsee itäisellä aikavyöhykkeellä, kärsii läntisessä konferensissa tolkuttomista aika-erovaihteluista esim. perheen normaaliin päivärytmiin verrattuna. Pennut on lähdössä kouluun kun isin pitäisi nukkua jne.

  Tämä vaikuttaa lepoon ja levon laatuun. Pelaajat palautuvat rasituksista huonommin ja niin edelleen. Jokainen vuorotyötä tehnyt tietää tämän.

  Lännestä itään lentävän joukkueen tarvitse olla paluumatkalla liikkeellä keskellä yötä. Pelaajilla on aina unirauha omassa kotona, jos ei pitkällä vieraskiertueella olla. Sitten mennään hotelliin.

  Mielenkiintoinen pointti on sekin, että itäisen konferenssin joukkueet menetyvät keskimäärin huonommin lännen vieraskiertueilla, mitä lännen joukkueet idän vieraskiertueilla. Ehkä joukkueiden tasoissakin on eroja, mutta mietittävää se antaa silti.

  ***

  Hölmöltähän se silti tuntuisi Red Wings siirtää sinne Southeastiin kun lähempänäkin on joukkueita. Mutta ehkä se kova lobbaaminen ja "levon ansaitseminen" rankkojen vuosien jälkeen sitten halutaan antaa Red Wingsille, joka on pelannut esim Columbuksen olemassaolon aikana 10 "ylimääräistä" pudotuspelisarjaa Pacific Timezonella Colubuksen pudotuspelisarjamääriin nähden. Blue Jacketsin tähän mennessä pisin ja ainoa vieraspleijareisireissu on tehty 200 mailin päähän Detroitiin. Heillä on kyllä ollut kesäisin aikaa lepäillä, kun toiset taistelee kannusta.

  Nashville taasen sijaitsee eri aikavyöhykkeellä ja ongelma on heillä pienempi.

  Minun puolesta tuota voisi vaikka kierrättää joka vuosi, jos ei tasajakoja konferenssien välillä saada. Alkuun Detroit ja Columbus vuorovedoin ja jos Kojootit muuttavat vaikka Quebeciin, niin katsoo sitten tilannetta uudelleen. Mikä pakko niiden muutoksien on olla lopullisia?
   
 17. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Joukkueet eri aikavyöhykkeillä lännestä itään:

  Pacific: VAN, SJ, LA, ANA.
  Mountain: EDM, CGY, COL, PHX.
  Central: WPG, MIN, CHI, STL, NSH, DAL
  Easter: kaikki loput
   
 18. Deko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit KHL:n jälkeen, LA Doers
  Jaoin näistä divisioonajaoista mielipiteeni jo joskus kesäkuussa, mutta en jaksa tähän hätään kaiva viestiäni esiin, mutta suunnilleen näin se meni:

  Tyynimeri: Vancouver, San Jose, Anaheim, Los Angeles, Phoenix (siirtyisikö Seattleen?), Edmonton, Calgary
  Keskilänsi: Colorado, Winnipeg, Minnesota, Dallas, St. Louis, Chicago, Columbus, Detroit
  Kaakko: Florida, Tampa Bay, Carolina, Nashville, Washington, Philadelphia, Pittsburgh
  Koillinen: Toronto, Montreal, Buffalo, Boston, Ottawa, New York x2, New Jersey
   
 19. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Nykyinen systeemi on ollut ihan toimiva ja suurimmalle osalle seuroista mieluinen, mutta Atlantan muutto Winnipegiin pistää miettimään nämä divisioonajaot uusiksi. Olen pitkään miettinyt, miten tällä samalla systeemillä (2 konferenssia, 6 divisioonaa) saataisiin toimiva paketti, mutta aina olen tullut siihen tulokseen, että keskeisen Amerikan joukkueet kärsisivät aika paljon.

  Parhaaksi vaihtoehdoksi olen mieltänyt neljän 7-8 joukkueen divisioonan ratkaisun ilman konferensseja. Muistaakseni jäsen Henkka tätä ansiokkaasti pohti joskus kesällä. Neljässä 7-8 joukkueen divisioonissa otteluohjelma menisi seuraavasti:
  Lainaus:
  Miten sitten tuo divisioonajako menisi? Joku tälläinen maantieteellinen näkökulma voisi olla minun ehdotukseni:

  HUOM! Liitteenä kuva relokaatiosta.

  Pacific
  Edmonton
  Vancouver
  Calgary
  San Jose
  Los Angeles
  Phoenix
  Anaheim

  Mid-West
  Colorado
  Dallas
  Winnipeg
  Minnesota
  St. Louis
  Chicago
  Nashville

  South-East

  Florida
  Tampa Bay
  Carolina
  Washington
  Columbus
  New Jersey
  NY Rangers
  NY Islanders

  North-East
  Philadelphia
  Pittsburgh
  Boston
  Ottawa
  Toronto
  Montreal
  Detroit
  Buffalo

  Kun näitä tulee pyöriteltyä niin aina päädyn itse näihin. Matkat pysyy kurissa, kaikki kohtaa toisensa vähintään kaksi kertaa. Playoffseissa olisi mahdollista nähdä vähän erikoisempiakin kohtaamisia. Ainut mikä itseäni mietityttää on tuo "North-East", missä olisi kyllä sitten aika paljon original-sixiä ja tällä hetkellä ainakin näyttäisi kaikkein kovimmalta divisioonalta. Tämäkin totta kai värilaseilla katsottuna.

  Mutta mikä on todennäköisin vaihtoehto? Todennäköisesti tuo MacKenzien huhuilema siirto. Vaikea nähdä, että NHL kuitenkaan lähtisi näin radikaaleihin muutoksiin kadottamalla konferenssit.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 13.10.2011 klo 12.20
 20. kingjasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Calgary Flames
  Hyviä ehdotuksia täällä onkin monia ja varmasti samankaltaisia on pyörinyt isoilla herroilla rapakon takana. Tuo kolmen konferenssin järjestelmä kuulostaa toisaalta aika metkalta ja voisi toimiakin mutta en vain usko että sellaista koskaan tulee. Ennemmin tuo neljän divisioonan järjestelmä, sellaisen voisin hyvinkin nähdä tulevaisuudessa. Tosin tuo North-East tuossa En Liten Pingvinin ehdotuksessa näyttää järjettömän kovalta mutta jos sitä lähtisi rikkomaan South-Eastin kanssa voisi tulla tasaisempi, ainoa mutta siinä on se että rivalryt menisi sekaisin ja sehän tuossa ehdotuksessa on selvästi mietitty.

  Tulevaisuudessa luulen kovasti, että Phoenix häviää jääkiekkokartalta. Karttaa kun katsoin toivoisin, että jos seura muuttaa jonnekkin niin se muuttaisi Seattleen. Joukkue pysyisi lännessä ja menisi lähemmäs läntisen Kanadan joukkueita ja saataisiin yksi joukkue Northwestiin vähentämään pelimatkoja. Tälläisessä tapauksessa Minnesotan voisi laittaa Centraliin, mutta tämä nyt menee jo niin pitkälle, ettei ole lähelläkään realismia. Quebeciin toivoisin joukkuetta mutta idän ja lännen tasapaino joukkueitten kesken vain pahentuisi, jos lännestä joku joukkue sinne siirrettäisiin. Eli jos joskus sinne joku tiimi pitäisi saada siirtämällä nykyisistä, sen pitäisi minun mielestä tapahtua Itäisen Konferenssin sisällä. Mahdollisesti Islanders Quebeciin ja Phoenix Seattleen tulevaisuudessa, ei minusta huonompi idea, tämä tietysti herättää tunteita monissa mutta jos nämä kaksi "potentiaalista muuttajaa" jonnekkin pitää siirtää tekisin sen tuolla tavalla. Kummassakin kaupungissa olisi varmasti enemmän seuraajia jääkiekolle kuin mikä nykyisin on tilanne.

  Detroit, Columbus vai Nashville Itäiseen konferenssiin? Siinäpä kysymys, joka mietityttää monella päässä. Detroit tuntuu kovasti hinkuvan itään, mikä on tietysti ymmärrettävää, mutta itse en laittaisi Detroitia itään. Karttaa kun katsoin periaatteessa luonnollisin divisioona Detroitille olisi Northeast ja täten Detroit syrjättäisi Bostonin Atlanticiin. Tästäkin tietysti voi olla montaa mieltä, että miksei Detroitia Atlanticiin mutta itse näkisin sen noin järkevimpänä. Tässähan tapahtuisi se, että Montrealin ja Bostonin väliset rivalry-pelit vähentyisivät ja sen takia en usko siihen. Toinen asia on se, että idän ja lännen voimasuhteet muuttuisivat liikaa ja medianäkyvyyskin saattaisi vähentyä länneltä.

  Columbuksen siirtyessä luonnollisin divisioona olisi Atlantic ja tämän seurauksena siirtäisin Philadelphian Southeastiin nykyisen Winnipegin tilalle. Voimasuhteet eivät liikaa muuttuisi tässä tapauksessa. Nashville olisi sitten ehkä kaikista helpoin kuitenkin siirtää, jos halutaan, että matkat vähentyvät ja divisioonajakoja ei muutella enempää. Nashvillen laittaisin siis Southeastiin.

  Winnipegin laittaisin Northwestiin, sillä kyllähän se sinne selvästi kuuluu muiden kanadalaisten joukkueiden sekaan. Tietysti jos aletaan aikaeroilla kikkailemaan kaikki menee uusiksi, tietysti nyt olisi hyvä mahdollisuus siihen tämän kauden jälkeen. Olen myös sitä mieltä, että parempi systeemi olisi tuo neljän divisioonan järjestelmä, mistä onkin jo hyviä ehdotuksia. En usko sen tulevan kuitenkaan vielä toistaiseksi ja siksi laitan ehdotukseni nykyisen systeemin mukaan sekoitellen hiukan pakkaa.

  Pacific:
  San Jose
  Los Angeles
  Anaheim
  Phoenix
  Colorado

  Northwest
  Vancouver
  Calgary
  Edmonton
  Winnipeg
  Minnesota

  Central
  Chicago
  Detroit
  Dallas
  St. Louis
  Columbus

  Atlantic
  New Jersey
  NYR
  NYI
  Philadelphia
  Pittsburgh

  Northeast
  Boston
  Montreal
  Toronto
  Buffalo
  Ottawa

  Southwest
  Washington
  Carolina
  Nashville
  Tampa Bay
  Florida
   
 21. Shard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov, Helm
  Lainaus:
  Ai siitäkö tuo johtuu? Itse olin kuvitellut että kauden 2011-2012 otteluohjelma oli jo lyöty lukkoon ennen Atlantan myyntiä, joten Winnipegin täytyy siksi pelata Atlantan divisioonassa. Olisihan siinä melkoinen kiire tullut jos olisi ruvettu muuttamaan yllättäen systeemeitä.
   
 22. kilonkingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Atlantan siirtyminen Winnipegiin julkistettiin toukokuun lopussa, josta oli yli neljä kuukautta seuraavan kauden alkuun. Eli otteluohjelma olisi kyllä saatu rukattua uuteen uskoon, jos vain olisi ollut yksimielisyys siitä, mikä joukkue siirtyy itäiseen konferenssiin tai ylipäätään millaisella pelijärjestelmällä tulevaisuudessa pelataan.

  Sitä yksimielisyyttää on vain aika vaikea saada aikaan, kun jokainen joukkue yrittää - luonnollisesti - ajaa omia intressejään asiassa. Tähän liittyen kannattaa kannattaa lukea Bob McKenzien tuore kolumni, joka valoittaa hyvin homman vaikeutta ja erilaisia näkökulmia.

  Nyt sitten kulisseissa pelataan omanlaista peliä, jossa yritetään saada oman joukkueen kannalta parhaan vaihtoehdon taakse NHL-joukkueista 2/3:n enemmistö, jonka päätös vaatii. Mielenkiintoista nähdä, millaiseen ratkaisuun sitten lopulta joulukuussa päädytään.
   
 23. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  En tiedä onko jollain käynyt mielessä idea pistää Detroit Southeastiin Winnipegin tilalle.. ei ainakaan silmään pistänyt. Kyseessä olisi kompromissi jolloin Detroit pääsisi itään kuten halusi, mutta joutuisi silti matkaamaan "vähän". (Detroitille plussaa aikavyöhyke, miinusta divisionamatkat.) Divisionia tarvitsisi muuttaa vain vähän ja saataisiin vähän tasokkaampi perinteisesti kaikista heikoimmasta divisionasta vaikka se onkin nyt hieman nostanut jo päätään. Rivalryt säilyisivät pääosin ja kaikki hyötyisivät.

  Neljän divisionan systeemi tuntuisi muuten hyvältä, mutta miten hajoittaa itärannikon rykelmä. Varmasti syntyisi kinaa siitä ketkä joutuisivat lähtemään etelään. Myös se, että divisionat olisivat eri suuret olisi pienoinen ongelma.
   
 24. Wrathchild Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Detroit Red Wings
  Mlivessä on juttua Detroitin mahdollisuuksista uudelleen jaon kanssa. Wingsille kelpaisi kaksi vaihtoehtoa. Jos joukkueen tarvitsisi tehdä vain yksi reissu läntiselle rannikolle, ja läntiseen Kanadaan kahden sijasta. Tai sitten siirtyminen toiseen konfferensiin..

  Lainaus:
  Huhutaan myös, että Detroit olisi etusijalla verrattuna CBJ ja Nashvilleen, koska on ollut liigassa kauemmin ja "kärsinyt" pidempään.. Ja juurikin tuota yllä mainittua Wings <-> Jets treidiä on puhuttu..

  Lainaus:
  Detroitissa asiaan ei uskota, että tuo onnistuu, mutta antavat sille täyden tuen, jos se käytännössä onnistuu.. Monet joukkueet uskotaan olevan Wingsien siirtymistä vastaan, koska sen vierailu tuo täyden salin monelle kotijoukkueelle. (vaatii 2/3 joukkueista hyväksyvän siirron, ennen kuin se on mahdollista).

  Lainaus:
   
 25. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tämä olisi varsin hyvä ratkaisu. Vain yksi reissu sinne länteen, jonka tekee kaikki itäisen konferenssin tiimitkin. Sitten se olisi periaatteessa "idässä olemista", vaikka länteen kuulutaankin.

  Sama systeemi sitten Columbukselle myös, kun näitä "väärän" aikavyöhykkeen jengejä ovat. Korvattavat pelit voisi olla itää vastaan.