Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Raincouver, 11.10.2011 klo 15.20.

 1. Dale Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Capitals, Tappara
  En puhu nyt bisnespuolesta vaan lajin tunnelmasta yleensä.
   
 2. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  Itse jotenkin koen että Las Vegas on kortti joka kannattaa katsoa. NHL on ensimmäinen isoista liigoista joka sitä kokeilee. Vegasissa on valtava potentiaali sekä taloudellisesti että lajin saaman huomion kannalta. Siinä on onnistuessaan eväät kunnon buustiin lätkälle ja NHL:lle jenkkilässä. Toki myös sitten isot riskit flopata mutta aina voi sitten muuttaa. Las Vegas tarjoaa kunnon uhkapeliä änärille. High risk high reward. Tottakai lajikulttuuria ei ole huitsin Nevadassa lähelläkään mutta onneksi Quepec City on saamassa omansa takaisin joka hyvin kompensoi syntien kaupungin muovia. Pitää myös haaveilla että mitä jos vaikka Vegasista tulisikin ajan saatossa "kunnon kiekkokaupunki".

  Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja. En usko että liiga enää 32:sta eteenpäin lähtee.
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2015 klo 09.51
 3. Nickelback Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, NHL yleisesti
  Lainaus:
  En usko myöskään. Siinä vaiheessa kun uusia kaupunkeja kiinnostaa joukkueet, luulen että siirtoja voidaan tehdä nopeallakin aikataululla vrt. Atlantan siirto. En nimittäin usko että Coyotesin ja Panthersin kyntämistä katsotaan kauaakaan. On kaikkien etu että nämä joukkueet pelaavat täysille katsomoille ja hyvällä markkina-alueella. (Ymmärrän että Miami on hyvä markkina-alue, ei vaan jääkiekolle)
   
 4. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  NBC sivujen jutun mukaan nyt joku "phase III" tässä laajentumisessa on finaalissa. Se ei ole tossa jutussa ehkä se mielenkiintoisin juttu vaan tossa mainitaan myös se että Seatlessa niiden halliprojekti on taas edennyt yhden askeleen. Jotenkin tuli sellainen fiilis että vieläköhän Seattle tulisi ja nappaisi laajennuspaikan Quebecin nenän edestä...
   
 5. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Tuli tässä mieleen, että miten näiden joukkueiden draftaus menee? Eli saavatko draftiin jonkun automaattisen top3/top5 pickin? Alkoi kovasti kiinnostamaan yhtäkkiä tämä asia.
   
 6. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  Sharksin jälkeen kaikki laajennusjoukkueet ovat varanneet ensimmäisenä ellei samana vuonna ole tullut kaksi laajennusjoukkuetta. Sharksilta tuo oikeus evättiin jostain syystä. Eric Lindros olisi ollut kivempi valinta kuin Pat Falloon. #katkera.
   
 7. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Muistaakseni NHL rupee arpomaan top 5 pickt ensi kesänä play-offeista ulsojääneiden jengien välillä. Joten oma veikkaus on että laajennusjegit saavat arvotaan saman suuruiste todenäköisyydet kuin peräpään jengit ja osallistuvat arvotaan muiden mukana.
   
 8. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Joo muistelinkin että aika kärkipickejä on jaettu laajennusjoukkueille. Mitenköhän tuo eka varausvuoro sitten päätetään kun tulee Quebec ja Las Vegas samaan aikaan. Heitetäänkö kolikkoa vai pistetäänkö kahden joukkueen kesken lottery pystyyn?
   
 9. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Joo saattaisi joukkueiden tank suunnitelmia muuttaa tämä päätös. Tätä ja monia muita juttuja tulee pohdittua oluen ääressä.
   
 10. Pêr un pugno di dolari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät & Florida Panthers
  Lainaus:
  -93 kun Mighty Ducks ja Panthers liittyivät NHL:ään, niin heitettiin ainakin kolikolla silloin.
   
 11. Espoon Siniset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Two Degrees of Mike Sillinger
  Neljä edellistä joukkuetta ovat olleet kakkossijalla rankingissa, kun vuoroja ruvettiin arpomaan. 1998 ja 2000 arvonnan voittajat pudottivat laajennusjoukkueiden sijoitusta, tosin Predators nousi kaupan myötä takaisin kakkoseksi.

  Vuonna 2000 arvottiin kaiketi Wildin ja Blue Jacketsin välillä niin, että toinen sai paremman vuoron varaustilaisuuteen ja toiselle tuli laajennusdraftin eka vuoro.
   
 12. B.Virtanen Jäsen

 13. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  NHL tulee arpomaan kolme ensimmäistä valintavuoroa vuoden 2016 valintatilaisuudesta eteenpäin, joten viimeiseksi sijoittunut joukkue saattaa joutua valitsemaan vasta neljäntenä, jos arpa ei ole suosiollinen. Mikäli laajennus tapahtuisi, myös loton todennäköisyyksiä tulee muuttaa, kun joukkueiden määrä kasvaa.
   
 14. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ESPN:n sivuilla LeBrun pohtii, miten NM -klasuulit ovat voimassa mahdollisessa ekspansiodraftissa.

  Sääntökohdan voi tulkita kumminpäin vain, eli asia pitää käytännössä sopia erikseen. Oma veikkaukseni on, että klasuulit eivät ole voimassa, mutta jos ovat, niin se tarkoittaa käytännössä, että seuran on pakko suojata NMC -pelaajat. Siitä ei tule mitään, että voi suojata muita ja NMC -pelaajat ovat jokatapauksessa suojattuja.

  Myös se on mielenkiintoinen spekulaation paikka, kuinka paljon pelaajia ylipäätään saa suojata. Jutussa tuotiin esille laajennusseurojen kova kynnysmaksu, joka jossain mielessä perustelee, että uusien seurojen pitäisi olla mahdollista kasata kilpailukykyinen joukkue. En myöskään usko, että NHL haluaa nähdä samanlaista rämpimistä kuin edellisten laajennusten yhteydessä. Ei se ole hyväksi liigalle.
   
 15. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Oliskohan se waiver-kelpoisuus tuon suojaaminen alarajana? NMCt nyt luulisi menevän niin, että eivät ole voimassa, tai jos automaattisesti ovat, se ottaa silti sen paikan pelaajakiintiöstä, ettei noiden viljelyllä ainakaan mitään etua saa,

  Detroitista kun suhaisin nopeasti 9+5+1 -tyylinen suojaussetin, niin tyrkylle jäisi ehkäpä Johan Franzen, Jonathan Ericsson ja Jimmy howard kesällä 2017. Kenenkään lähtö ei oikeastaan kirpaisisi, koska prospect-osastolta on kasvamassa korvaaja tilalle, melkeenpä päinvastoin. Vapatuneen captilan voisi käyttää uudelleen hyödykseen. Kenelläkään ei myöskään ole NMC:tä, osittaiset NTC:t löytyy Ericssonilta ja howardilta.
   
 16. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Varmasti on tästä asiasta spekuloitu enkä laiskana jaksa etsiä, mutta mitäpä esimerkiksi Marian Hossan hypoteettisessa tilanteessa kävisi, jos häntä ei suojata, siirtyy Las Vegasiin ja lopettaa uransa kesken sopimuksen? Chicagolle palkkakattoon sakkoa vaiko uudelle seuralle?
   
 17. B4rre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
  Lainaus:
  Laiska olen minäkin, mutta siitä olen varma, että luin HFB:ltä sakon tulevan Chicagolle, jos ei kokonaan niin ainakin osittain.
   
 18. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa, PP
  @Lico @B4rre
  Vaikea kuvitella, että se menisi yhtään eri tavalla kuin treidissäkään. Siis ihan sen mukaan, mikä joukkue häntäsopimuksesta hyötyy. Hossan tapauksessa toki ainakin pääosin Chicago. Mutta kun nämä laajennukset ovat kuitenkin lopulta poikkeuksia ja edellisen jälkeen on väsätty parikin uutta CBAta, niin arvailuja ja tulkintoja ne vaan ovat. Asiantuntijatkaan tuskin varmoja tietoja pystyvät kertomaan ennen kuin liiga varmistaa säännöt ja edes laajentumisen ylipäätään.
   
 19. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Ehkä sitä lopettamista on turha pelätä. Se nyt kuitenkin on tehty sopimus ja miksei pelaaja sitä kunnioittaisi. Veikkaan että laajennusjoukkueet nimenomaan haluavat ottaa jonossa kirkuen nämä häntäsopparit itsellensä, joilla saavat korkeaa caphittiä (mutta matalat reaalipalkat) sinne tanking-vuosille, joilla pääsevät palkkalattiaan. Ja tekevät kaikkensa ettei "hossat" lopettaisi. Prongerin ja Savardin sopparin kauppaamiset avasivat mielestäni tämän pelin ja näistä voi hyvinkin tulla normikäytöntö.

  Mielenkiintoiseksihan se menee. Voisiko hossa kenties jopa uhata Bowmania lopettamisella? "Jos et suojaa, lopetan"? "Jos suojaat, niin jatkan pelaamista." Kyllä se terve mies kannattaa melkeinpä pitää.

  Detroitilla tuo Franzenin lappu on samassa vedessä, mutta siinä taitaa olla tuo helppo LTIR-ratkaisu tulossa. Meni sitten äijä laajennusjoukkueeseen tai ei. Ei varmasti lopeta, vaan "loukkaantuneena" nettoaa viimeisetkin pennit loppuun asti. Kuten Savard ja Pronger.
   
 20. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ESPN:n sivuilla oli joku päivä sitten Joey McDonaldin juttu laajentumisesta, haastateltavana Jeremy Jacobs, joka siis on Bruinsin omistaja ja BoG:n puhis. Ihan mielenkiintoisia ja oikeastaan reippaasti valtavirran vastaisia näkemyksiä aiheesta. Jacobs mm. kyseenalaisti sen, onko NHL:llä ensinnäkään tahtotilaa laajentua ja toi hyvin voimakkaasti esille, että paikkojen pitäisi olla oikeita. Ei tarvinnut lukea edes rivien välistä, ettei Quebec kiinnosta. Seattle sen sijaan kyllä ja samoin Jacobs mainitsi Houstonin, mutta niistähän nyt ei hakemuksia tullut.

  Mielenkiintoista nähdä, mitä loppujen lopuksi on edessä. Mediaihmiset ovat antaneet kuvaa, että laajentuminen on ainakin Vegasin osalta varma, kyse on vain aikataulusta.

  edit: http://espn.go.com/blog/nhl/post/_/...-i-dont-know-if-theres-a-desire-for-expansion
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Se on kyllä kumma että tuota Quebeciä vastustetaan. Liekkö se sitten tuo heikko Kanadan dollari ainoa ongelma tällä hetkellä? Winnipeg pääsi iskemään saumaansa paljon parempana ajankohtana. Vaikka jengi myisi tuvan täyteen, niin liigan tuottoja se ei välttämättä kasvata, ennenkuin Kanadan dollarin kurssi muuttuu. Organisaatio vois siis tehdä kaiken ihan prikulleen oikein, mutta markkinavoimat määrää lopulta kaiken ja liigan tuottojen kasvupotentiaali on lopulta huono. Jopa siis ihan tuollainen mielipuolinen kokeilu Las Vegasissa omaa puoliksikin onnistuessaan paremman taloudellisen lähtökohdan ja omistajat suosii näitä? On se melkoista peliä.

  Noin 5 vuotta sitten, kun Atlantan muutosta Winnipegiin päätettiin, Kanukki-dollari oli US dollarin kanssa aika lailla tasoissa. Nyt Kanadan valuutasta on raapaistu 25% pois. Vaikuttahan se tilanteeseen hullusti, kun pelaajien palkkiot pitää maksaa US dollareissa, Kanadan dollarista saatavilla tuloilla.
   
 22. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  NHL on sikäli vaikeassa tilanteessa mitä tulee laajentumiseen, että liigan kannalta olisi hyvä, että halukkaita paikkakuntia olisi enemmän kuin mitä liigassa on joukkueita. Nythän joukkueita on 30 ja lisäksi kaksi paikkakuntaa, jotka haluaisivat joukkueen. Jos liiga nyt päättää laajentua kahdella joukkueella, niin mitä tehdään, jos jollain paikkakunnalla tulee seinä vastaan? Se on vieläpä erittäin mahdollista, kun katsoo mikä on tilanne esim. Phoenixissa. Joukkuemäärän supistaminen on kuitenkin todella huono vaihtoehto liigalle julkisuuskuvan kannalta.

  Kyllä noista Jacobsin lausunnoista paistaa pettymys sen suhteen, ettei hakemuksia tullut enempää. Laajentuminen olisi nykytilanteessa melkoinen riski. En usko, että ensi kesänä on laajennusdraftia.
   
 23. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Jokohan nyt kuitenkin nähtäisiin Florida Panthersin nostavan kytkintä. Le Journal De Montreal raportoi, että Panthers on tehnyt tappiota kauden 1997-98 jälkeen 154 miljoonaa dollaria (!!). Nyt Panthers on pyytänyt Broward Countylta 86 miljoonan dollarin apupakettia, eli veronmaksajien rahoja taatakseen toiminnan Sunrisessa. Asia on viety eteenpäin aluehallinnossa ja pormestarin mukaan on täysin mahdollista että apupaketti myönnetään. Vaan onko tuossa mitään järkeä enää? Toki saadaan pidettyä hallissa vuokralainen ja rikkaat kiekkoilijat maksavat veronsa alueelle, mutta jos toiminta on tuolla mallilla niin ei voi oikein enää puhua urheilubusineksestä. Toisaalta, joukkue on alkanut pärjäämään ja hallissa on ollut tällä kaudelle enemmän väkeä, vaikka omistaja veti ilmaisliput pois käytöstä. Ja tällä kaudelle on myyty peräti 3000 kausikorttia enemmän mitä viime kaudella.

  Mitäs jos kaupunginisät kuitenkin pitävät rahapussin nyörit kiinni ja tuo miljoonien apupaketti jää saamatta? En voi välttyä ajatukselta NHL-joukkueesta Quebec Cityn uudessa, 18259 paikkaisessa Videotron Centressä.
   
 24. apulais-GM Jäsen

  Lainaus:
  Aika mielenkiintoista.
  Viikonloppuna kun katselin vähän NHL-pelejä televisiosta, niin huolestuttavan vähän oli kyllä katsojia New Jerseyssä (kuten tainnut olla jo pitempää) ja Raleighissa. Vaikka oli viikonloppu ja Halloween, vai liekö se vaikuttanut sillä tavalla, että oli vähemmän väkeä.

  Tilastojen mukaanhan joka paikassa on vähintään 12-14 tuhatta. Mutta eipä olisi ihme, jos liigassa nähdään jonkun joukkueen muutto lähivuosina tosiaan.

  Ja niinhän sitä sanotaan, että kun joukkue menestyy niin katsojia kyllä tulee. Dallasissa oli 3000 pari vuotta sitten, mutta sitten hankkivat tähtiä ja nyt on hyvä joukkue ja katsojia.
   
 25. FiFi93 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils, Česká republika
  Lainaus:
  Carolinan pelistä en tiedä, mutta New Jersey - Islanders, johon ilmeisesti viittasit, oli iltapäiväpeli ja tosiaan Halloween, mikä pitää ihmiset perheidensä parissa kotonaan. Lisäksi alkukaudesta tuppaa olevan vähemmän katsojia peleissä kuin loppukaudesta, jolloin panokset ovat kovemmat. Yksikään Stanley Cupin voittanut joukkue ei ole muuttanut (jos ei Islanders -> Brooklyn tyyppisiä pieniä siirtoja lasketa), enkä usko, että Devilsistä tulee ensimmäistä.