Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Raincouver, 11.10.2011 klo 15.20.

 1. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Onko se Las Vegas yhtään sen muovisempi kuin muut etelän seurat? Ja kun business-mahdollisuudet ovat paljon paremmat kuin monessa muussa etelän kaupungissa niin täältä toivotetaan Las Vegas tervetulleeksi liigaan.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  En tiedä, mutta itse en vain syty tuolle Las Vegas viritelmälle. Saa nähdä saavatko edes millaisen fanipohjan kasaan vai onko kotimatseissa halli täynnä vierasfaneja matsista toiseen.
   
 3. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Joo mutta sen jälkeen puikkoihin on tullut Betman ja NHL on laajentunut kahden joukkueen tahdissa. Vuonna 91 tuli Sharks jolloin oli siis 22 jengiä. 92 tuli Ottawa ja Tampa. 93 Florida ja Anahaim. 98-99 Nahsville ja Atlanta. 2000 Columbus ja Minnesota. Ja muistaakseni aina kun näistä laajentumisista on puhuttu niin Betman on höpöttänyt että haluaa että joukkueita on parillinen määrä. Se on sitten tasapuolisen otteluohjelman laatmisenkin kannalta käytännölistä. Enkä pitäisi sitä ihan mahdottomana ajatuksena että viime lakon aikana kuliseisssa olisi alustavsti sovittu NHLPA kanssa että NHL laajenisi 32 jengiin, joka tarkoittaisi lisää duunipaikkoja pelaajille ja muita tuloja kummallekin osapuolelle. Ihan noista syistä veikkaan että NHL tulee laajentumaan seuraavan 2-3 vuoden aikana vielä yhdellä jengillä.
   
 4. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Vaikkakin Kanada on lajin emämaa, niin itse olen ainakin ihan tyyväinen lukumäärään näistä jengeistä, joihin ei kukaan oikeastaan halua pelaamaan. Joten ihan hyvä vaan, ettei uutta jengiä tule vielä Quebecin takamaille. Vaikkakin vääjäämätöntä se näyttää olevan ajan saatossa kyllä minunkin mielestäni.
   
 5. En Liten Pingvin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  #41 & #66
  Lainaus:
  Kyllä, NHL tulee laajentumaan 32 joukkueeseen aivan varmasti seuraavan viiden vuoden aikana. Ja uskoisin, että tuo 32 joukkuetta on se maksimimäärä mikä tullaan NHL:n historian aikana näkemään. Eiköhän tämä 32 joukkueen tavoite ollut jo varsin selvää, kun edellisen kerran näitä divisioonajakoja tehtiin ja laitettiin konferenssit epätasapainoon. Mutta siihen asti kunnes joku kaupunki täyttää 32. NHL-kaupungin saappaat, niin liiga voi hyvin 31 joukkueella. Tämä oli se minun pointtini.
   
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Mitenhän nuo nyt meinaa Lännen divarit jaella?

  Maantieteen ja aikavyöhykkeiden puolesta Las Vegas menisi Pacificiin, jolloin täyttäisi sen kahdeksantena joukkueena. Mutta jos Seattlelle halutaan pedata sitä paikkaa, niin heidän saapuessaan olisi varsin vaikeata määrittää mikä yhdeksästä jengistä siirtyisi Centraliin.

  Jos nyt tuota Tampan ja Floridan ratkaisua muistelee, niin siinähän maantieteellisyys unohdettiin ja joukkueet laitettiin "elvytysohjelmaan", jossa vierasfanien määrä maksimoitiin isoilla Kanadan hokimarketeilla. Toronto, Montreal ja Detroitinkin isot fanimassat laitettiin pelaamaan enemmän pelejä Floridassa, jolloin riittää enemmän vieraskävijää ja better business.

  Säätäisivätkö taas niin näppärästi, että Vegas on sitten Pacificissa, johon saa maksimoitua Los Angelesin vieraskävijät, ja kaikki Kanadan jengien (EDM, VAN, CGY) vierasmassat. Typerää vaan sitten, jos Seattle tulee ja Arizona joutuu muuttamaan Centraliin. Se on kuitenkin kivan lähellä noita muita lounaiskulman joukkueita. Mitään paikallisvääntöä ei sitten ehkä Vegasin kanssa pääse syntymään.

  Seattle vielä sisään, Kojootit muuttaa Houstoniin (ja Carolina Kepekkiin), sitten olisi täydellistä.
   
 7. Ralph Jäsen

  Ei kai Seattlea voi edes harkita Centraliin? Jotenkin miellän Coyotesin ja Las Vegasin sellaisena aavikkoparina, joka kuuluu yhteen. Joten Avalancheko sinne Pacificiin siirtyisi?

  Avalanche, Canucks, Ducks, Flames, Kings, Oilers, Shaks + Seattle
  Blackhawks, Blues, Coyotes, Jets, Predators, Stars, Wild + Las Vegas
   
 8. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  No Seattle lienee vielä lukitumpi Vancouverin kaveriksi.

  EDIT:

  Ah, niinhän tuossa laitoitkin. Mutta tuolla tavalla Vegas ei ime Kanadan kiekkomassoja. Sieltä se väki eniten vierasmatkustaa, kuin USA:sta mistään, pois lukien ehkä Chicago.

  Ajattelen tässä nyt vain sitä bisnes-puolta.
   
 9. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  No sitä minä tarkoitinkin, että voiko Seattlea edes miettiä Centraliin.
   
 10. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Niin mää tarkoitin tuossa Arizonan muuttamista Centraliin, en Seattlea.
   
 11. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Varmaan tarkoitit siis sitä että mitat täyttävät halli pitäisi löytyä. Kaupunkina/markkina-alueena Seattle on täyttänyt kaikki kriteerit aikaa sitten. Yhdysvaltojen 11 suurin talousalue ja ns. new bussineksen keskittymä. Lisäksi läheisyys Kandan rajaan takaa sen että varmaan siellä on lätkä tutumpi juttu kuin jossain Las Vegasissa.

  Mutta mitä olen lueskellut niin ne on tuolla Seatlessa kyllä aika pattitilanteessa ton hallihankeensa kanssa. Hallihankeen projektin vetäjä haaveille lähinnä NBA-koriksesta ja siitä ei ole todellakaan 100% varmuutta että joku nykyisistä NBA jengeistä olisi sinne valmis muuttamaan. Jos ei ole NBA jengiä niin uutta hallia ei tule, ja jos ei ole uutta hallia niin eipä NBA jengiä ole sinne siirtymässä.

  Onhan toki Seattlessa toki KeyAreena tarjolla joka vetäisi lätkä matsiin 15 177 katsojaa. Olisi NHL:län pienin halli, mutta kuitenkin samaa kokoluokkaa kuin Winnepegissä. Mutta tossa KeyAreenanssa lisäongelmana on se että on rakenettu korishalliksi joten se ei sovellu kovin hyvin lätkäjengin halliksi ja siellä ilmeisesti olisi samoja ongelmia mitä NY Islandersin kotihallissa on. Koska toi halli on sekä pieni että huono niin eipä totakaan vaihtoehtoa voi pysyvästi käyttää. Mutta sellaisena parin kauden evakkohaliina jossa odotetaan uuden hallin valmistumista tota hallia kai voisi käyttää.

  Mielenkiintoista on nähdä kuinka monta vuotta NHL jaksaa sitten katsella Seattlen halliprojektin etenemistä. Kuitenkin tuolla Quebeckissä on halli ja intohimoinen fanipohja valmiina. Koska Seattle on niin houkutteleva markkina-alue niin uskon että ne saa vielä pari vuotta aikaa.
   
 12. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Tämä Seattle on kyllä aika jännä, NBA-seuroja ollaan (tai ainakin oltiin) viemässä vähän väliä sinne ja ilmeisesti se olisi NBA:kin tavoite jollain aikavälillä ja nyt ilmeisestikin NHL:kin olisi tarjoamassa kultalautasella joukkuetta, mutta (uutta) areena ei ole, eikä ole ilmeisesti tulossakaan kovin nopeasti. Kaiketi verorahojen käytön haluttomuus moiseen on isoin syy. Ilmeisesti uuden hallin maapläntin varaussuunnitelmatkin hylättiin yhden äänen enemmistöllä (5-4) vuoden alussa, joten taas on odotteluvaihe menossa.

  Tässä on muuten kuva tuosta tämänhetkisestä Seattlen Keyarenasta lätkäkäytössä. Verhot toki pois vielä edestä.
   
 13. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Vähän aiheseen liittyen TSN:än sivuilta tuli bongattua että NY ISlanders harkitsee muuttoa. Tosin kyseessä olisi vain hallin vaihtaminen Brooklynistä Queensiin, jonne rakenettaisiin uusi halli. Ja syynä on se että toi Barclays Center ei toimi lätkähallina kun 10 % paikoista on näkörajoitteisia.
   
 14. Sledge Hammer! Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jeps. Joukkue pelaa ainakin sopimuksen mukaan kauteen 18-19 Brooklynissä. Islanders tullee vaatimaan Barclays Centeriin muutoksia jos siellä aikoo jatkaa kevään 2019 jälkeen (näköesteet ja alhainen katsomokapasiteetti). Omistaja Jon Ledeckyllä siteitä Baseballiin joten voisi puoltaa Metsien viereen asettumista Queensiin.
   
 15. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Ilmeisesti tuolla rapakon takana on nyt epämääräisiä huhuja siitä että Carolaina Hurricanesin omistaja Peter Karmanos on valmis siirtämään joukkueen uuteen kaupunkiin. Koska ilmeisesti juttu on peräsin jostain Montrealilaisen radioaseman jutusta, niin kai tässä sitten "jutellaan" Hurricanesin siirtymisestä Quebeciin. Ilmeisesti jutun taustalla on omistusriita ja Hurricanesin alhaiset yleisömäärät.

  Mutta toi siirto saattaisi jopa sopia NHL:län kuvioihin, jos kerta homma ei toimi Carolainassa. Quebec (Carolaina) ja Columbus voisi silloin muuttaa Atlantic Divisioonaan, ja Florida ja Tampa Bay taas voisi muutaa Metropolitianiin. Sitten kun Seatlessa on saatu hallipäätös valmiiksi sinne voidaan myöntää laajenusjoukkue ja päästään siihen 32 jengiin.
   
 16. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Toisaalta taas, NHL ei perinteisesti kauhean helpolla luovuta noiden pienempien alueiden kanssa. Guebec taitaa edelleenkin olla utopiaa, kun Galgarylläkään ei taida talouspohja olla ihan kunnossa. En usko, että Kanadaan ihan hevillä uutta joukkuetta saadaan. Lisäksi tuo yllä mainittu muutos aiheuttaisi mm. orastavan rivalryn kuolemisen Tamba Bayn ja Detroitin välillä. Näin Leafs-lasien läpi katsottuna, kyllä haikailisin Chigagon kanssa samaan divisioonaan, back to the 80's teeman hengessä. Ei taida vaan olla oikein realistista missään vaiheessa, vaatisi aikamoista länsi-buumia kiekkomarkkinoilla onnistuakseen...
   
 17. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Tama taitaa olla sellainen tilanne etta jso Karmanos haluaa muuttaa/myyda Hurricanesin esim. Quebeciin, niin siina ei muilla omistajilla ja Bettmanilla ole mitaan sanottavaa. Vahan sama juttu kuin Atlantan siirto WInnipegiin.

  JOL
   
 18. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  En kyllä tajua miksi muut omistajat edes vastustais tota muuttoa. Loppupeleissä eihän se hirveesti vaikuta noiden muiden jengien toimintaan onko joukkue Atlantassa/Raleighissa vaiko Winnipegissä/Québecissä.

  Varsinkin jos noi lohkot menisi niin kuin tossa yllä kirjoitin eli Quebec & Columbus siirtyisi Atlanticiin ja Tampa & Florida Metroplitianiin. Varmasti ainakin Atlanticin muut jengit olisi iloisia kun vierasreissut Floridaan muuttuisi matseiksi lähialueen jengejä vastaan. Ainoa jengi joka nyt voisi asiasta piipata olisi kai Montreal kun änkee samalle talousalueelle, mutta sen verran lämminhenkisiä oli kai noi Quebecin ja Montrealin paikallismatsit että varmasti tommonen rivalry-jengi kelpaa heille.

  Siinä on ero mikä markkina-alue on paperilla kiinnostava ja mikä on sitten käytänössä. Tuolla Québecissä on viime vuonna valmistunut halli ja on tunnetusi lätkähullu alue, joten ymmärrän että sinne nyt koitetaan saada jengiä takas. Kun taas tuolla Carolainassa yleisömäärät on tippunt viime vuosina 17 000 katsojasta tommoseen 12 000. Betman ja NHL toimiston väki ehkä näkee mielummin Carolainan NHL kartalla kuin Québecin, mutta se omistaja joka tekee jengillään turskaa näkee ehkä asian toisin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2016 klo 13.14
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Ei onnistu Hurricanesin siirtyminen Carolinasta ilman NHL:n (eli käytännössä muiden omistajien) lupaa. En nyt muista, vaatiiko myyminenkin luvan, vaikkei seuraa olisi tarkoitus siirtää, mutta ymmärtääkseni omistajat kyllä pystyvät estämään kaupan, jos ostaja on epämieluisa.
   
 20. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Näköjään NBCsports on tehnyt jutun aiheesta. Eli joukkue haluttaisiin pitää Carolainassa, mutta ostajaa ei ole näkyvissä. Karmanos ei haluisi myydä joukkuetta Quebeciin, mutta haluaa kuitenkin rahansa takaisin. NHL/Betman ei halua joukkuetta Quebeciin, mutta mistä muualta sitten löytyy yhdistelmä mitat täyttävä halli + innostunut fanipohja. Siinä on pulmaa kerrakseen.
   
 21. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Täytyy pitää muistissa, että tämä ei ole (läheskään) ensimmäinen kerta kun kanadalaismedia hekumoi ajatuksella Hurricanesin siirtymisestä. NBC:n juttukin on pelkkä referaatti montrealilaisen radiokanavan jutusta, jossa on vieläpä mielestäni aika paljon pielessä (Karmanos aktiivisena omistajana? "Raleighin bisnespiireissä"?). Eli en jännitä ennen kuin alkaa kuulua muistakin lähteistä näitä juttuja.
   
 22. Caniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Carolina Hurricanes (R.I.P. Hartford Whalers)
  Tämähän on vain sitä samaa perinnettä jo menneiltä vuosilta. Montreal pelaa Carolinaa vastaan ja kanadalaistoimittajat tietävät mikä on ainoa kanadalaisia Hurricanesissa kiinnostava asia. Mitään muutahan syytä tuolle "uutiselle" ei ole, koska mikään ei ole oikeastaan muuttunut sitten edellisen Canes-Habs kohtaamisen. Oliko viimeksi kyseessä jopa sama radiokanava?
   
 23. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Epamieluisan ostajan NHL pystyy torjumaan ettei omistajaksi paase joku sellainen kuin taannoinen Islandersien omistaja (Spano tjs). Jos omistaja on omistanut seuran enemman kuin 7 vuotta nykyisella paikkakunnalla niin siirto on mahdollinen. (the seven-year non-relocation covenant). NHL saa jonkinlaisen siirtokorvauksen jos uusi kaupunki on "arvokkaampi" kuin nykyinen, kuten kavi Atlanta/Winnipeg casessa.

  JOL
   
 24. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:

  "On mahdollinen" on eri asia kuin että saa siirtää. Seitsemän vuoden jälkeen NHL joutuu käsittelemään siirtopyynnön ja siirto tosiaan on mahdollinen Board of Governorsin enemmistöpäätöksellä, sitä ennen Bettman voi pyynnöt suoriltaan hylätä. Omistajanvaihdos vaatii muistaakseni kolmen neljäsosan hyväksynnän.

  Atlanta/Winnipeg -siirrossakin vaadittiin BOGn hyväksyntä siirrolle.

  Täysin kiistaton fakta on, että NHL:ssä yksikään seura ei vaihda paikkakuntaa ilman omistajien enemmistön hyväksyntää asialle. Ei vaikka seura olisi ollut olemassa sata vuotta.
   
 25. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Kohta varmaan lobataan Raleighin ja Quebec Cityn kuntaliitosta, että Hurricanes pääsee siirtymään kaupunginosasta toiseen.