Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

NHL-relokaatiokeskustelu & divisioonajaot

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Raincouver, 11.10.2011 klo 15.20.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
 2. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Gary Bettman ja NHL ilmoitti: " We're not now considering expansion." Varmaan oikeasti tarkoitti sitä että eivät ole harkitsemassa laajennusta niin kauan kuin Seatlessa on toi hallikuvio auki. Ja että sori vaan Quebec, mutta ei vaan kiinnosta laajentua sinne.

  Mutta ilmeisesti Seattlen Key Arenanaa ruvetaan remppaa ja siellä on puikoissa Maple Leaf Sportsin entinen toimitusjohtaja Tim Leiweke. Uskon että jos toi remppa Seatlessa onnistuu hyvin niin sitten NHL lajenee sinne. Saadaan se 32 jengiä täyteen ja joka divisoonassa on sitten saman verran porukkaa. Tämän jälkeen on varmaan sitten Seattlessa helpompi saada sitä uutta hallia aikaiseksi joka on myös ehtona sille että voivat haaveilla siitä NBA jengistä.

  Niin nihkeä on NHL on tolle Quebeckille että ei ne taida saada jengiä kuin sillä että joku nykyisistä jengeistä muuttaa sinne.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Juu, Quebec on jo kauan sitten suunniteltu re-lokaatiolle. Joku talousvaikeuksiin vaipuva olemassa oleva organizaatio siirtyy sinne valmiiseen rahantekokoneeseen, heti kun Kanadan Dollari vähän nousee.

  Seattleen sit se uus jengi.
   
 4. Nadchal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Mitenhän divisioona jako menisi Seattlen liittyessä laajennusjoukkueena? Tyynenmeren divisioonassa on jo 8 joukkuetta ja Keskisessä on se tyhjä paikka. Vaihtaisikohan Albertan kaksikko Keskiseen ja Colorado Tyynenmeren divisioonaan Seattlen kanssa.

  Vai olisiko aika sitten jo kypsä Arizonan relokaatiolle mutta jos menee Quebeckiin jolloin taas tarvitaan yksi joukke idästä länteen. Detroitissa on oltu ilmeisesti tyytyväisiä itään siirtymisestä, joten helppo tuokaan siirto ei kaiketi olisi. Samoin kuin Seattlessa, eikös Kansas Cityssä tainnut olla toiveita NHL/NBA joukkueelle? Kaupunkihan sijaitsisi sopivasta Midwestissä. Monta mutkaa taitaa olla matkalla jotta Quebeckiin joukkue saadaan. Sääli sinänsä.
   
 5. Barcelona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & New Jersey Devils
  Lainaus:
  Tai sitten Las Vegas tai Arizona siirtyy sinne keskiseen. Mutta noiden jengien kaupungeista toi Phoenix on enemmän keskemmällä/sisämaassa, joten veikkaan että Arizonan kohtaloksi toi muutto keskikseen sitten koituisi. Eli lohkot ois:

  Tyynimeri: Edmonton, Calgary, Vancouver, Seattle, San Jose, Los Angeles, Anaheim ja Las Vegas.
  Keskinen: Colodrdo, Arizona, Dallas, Nashville, St.Louis, Chicago, Minneosta ja Winnipeg.

  Arizonalle tietenkin hieman huonompi juttu kun katoaa lyhyet pelimatkat Kaliforniaan, mutta uskon että 15 muusta läntisenkonfressin jengeistä se on kuitenkin parempivahtoehto. Vois ainakin kuvitella että Vancouver, Edmonton, Calgary, Dallas, Nashville ja Chicago kanattaa sitä että Arizona muuttaa lohkoa ja Albertan jengit pysyy siellä missä ne on. Lisäksi tossa Arizonan muuttovaihtoehdossa jengit on enemmän samoilla aikavyöhykkeillä, joka tuntuu olevan tärkeä juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2017 klo 12.32
 6. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  On sieltä ainakin pätäkkää Liigalle tulossa.

  Foley: Vegas has more ticket revenue than Boston, Philly and Pittsburgh | ProHockeyTalk

  Lainaus:
  Lainaus:
  Lainaus:

  Watching Las Vegas’ NHL team in person doesn’t have to cost a fortune - Las Vegas Sun Newspaper

  Carolina matsiin halvimmillaan 27 dolsua (upper-deck) ja koko organisaation avaukseen sitten halvimmillaan peräti 143 dolsua.
   
 7. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, #8, Athletic Bilbao, Millwall FC, Saints
  Voi olla että joku on jo kirjoitellutkin mutta onhan Vegasilla poikkeuksellinen asema houkutella vieraskannattajia hoodeille. Ei siinä konkurssissa paljon lätkälipun hinta tunnu kun ruletti pyörii ja yksikätinen rosvo säksättää.

  Saa nähdä kuinka markkinointi onnistuu. Paljon on potentiaalia USA:n "rapa ja loska" -vyöhykkeellä plus Kanada ja Kaliforniakaan ei ole kaukana.
   
 8. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Calgaryssa itänyt hallihanke on laitettu jäihin. Nykyinen Saddledome on rakennettu 1980 eli alkaa olemaan kohta 40 vuotta vanha ja hallin fasiliteetit eivät enää vastaa nykyfanien toiveita. Bettman kertoi Flamesin ja kaupungin kaksi vuotta kestäneiden neuvottelujen päätyttyä, että "Without a new building there will be consequences. Negotiations are over. They'll play out the string here as long as they can."

  Flamesin omistaja Ken King sanoi, että seura ei uhkaa kaupunkia muuttamisella muualle, vaan he muuttavat jos sopimukseen ei päästä. Calgaryssa on siis suunniteltu keskusta-alueen kehittämistä, joka sisältäisi myös uuden areenan, mutta tämä projekti ei ole toistaiseksi edennyt.

  Seattlesta tuli eilen uutisia, että kaupunki ja Oak View Group ovat päässeen yhteisymmärräykseen KeyArenan kohtalosta. Halli joko remontoidaan perusteellisesti tai rakennetaan uudelleen ja valmista olisi syksyllä 2020. Jos ei Calgaryssa saada aikaan, niin Seattlella saattaa olla kohta valmis halli. Tietenkään kukaan ei toivo että Flames siirtyisi yhtään minnekään ja varsinkin kun halli myydään loppuun jatkuvasti ja ihmiset kaupungissa ovat lätkähulluja kanukkeja. Aina vaan sekään ei välttämättä riitä.
   
 9. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Calgary Flames go on a power play against city with arena proposal - The Globe and Mail

  Tuossa lisätietoa Flamesin ja Calgaryn kaupungin välisistä neuvotteluista. Tällä hetkellä Flamesin esittämä vaatimaton ehdotus on, että kaupunki maksaa yhden kolmasosan uudesta areenasta ja Flamesin ei tarvitse maksaa vuokraa eikä kiinteistöveroa kaupungille sekä Flamesin ei tarvitse maksaa tuota 1/3 kustannusta kaupungille millään tavalla takaisin.

  Toisinsanoen, vaatimukset Flamesin puolelta ovat aivan naurettavia. Organisaatio tuottaa voittaa ja omistajalla riittäisi rahaa, mutta hän koittaa silti työntää mahdollisimman paljon kustannuksia Calgaryn kaupungin maksettavaksi.

  No, siinähän taistelevat. Kaupunki tuossa vahvemmassa asemassa on, koska kyseessä on vahva markkina joka tuottaa voittoa. Hyvä siirtyä Seattleen uuteen areenaan, kun siellä Flames ei varmasti tee voittoa.
   
 10. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Ihan naurettavaa tuo jenkkien (tässä tapauksessa kanukkien) urheiluseurojen rahanpumppaus julkiselta sektorilta. Statussymboleitahan nuo on kaupungin päättäjille ja kiva sielä on silmäätekevien keikistellä tapahtumissa, mutta veronmaksaja maksaa siitä kyllä kallisti. Ainahan noita puolustellaan sillä taloudellisella hyödyllä ja elinvoimaisuudella mitä ne tuo kaupunkeihin, mutta onhan noista tutkimuksia tehty joissa on todettu että noita yliarvotetaan ihan törkeesti vrt. se taloudellinen riski ja kustannut mitä näissä otetaan veronmaksajien kukkarolle. Hullujen hommaa.
   
 11. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Tämä olisi kyllä huono skenaario NHL:n kannalta, että lännessä siirryttäisiin konferenssin sisällä kun jostain (Seattlesta) vihdoin pullahtaisi mitat täyttävä uusi paikka. Toisaalta mahtaakohan NHL olla niin kovin innokas viemään pois kanadalaista seuraansa.

  NBA ei ollut innokas laajentumaan tällä hetkellä tuon toiseen ketjuun linkitetyn tekstin perusteella, joten ainoastaan NHL olisi Seattlen hankkeen kanssa tekemisissä toistaiseksi (jos siis hekään). Toki Seattle varmaan pitkällä tähtäimellä NBA:takin kiinnostaisi.

  Vancouver saisi paikallisvastustajan, mutta toisaalta pitäisikö juurisyntynyt aavikon kaksikko erottaa sitten eri divisiooniin?
   
 12. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Detroitin muutosta pidetään nyt kuitenkin onnistuneena. Mutta tilanne olikin vähän eri, lähes ydinpommin jäljiltä ollut kohta keskustassa on nyt elävoitetty ja se yhdistää hyvässä kunnossa olleen Mid-Town alueen myös hyvässä kunnossa olevaan Detroit-joen rannan alueisiin.

  Halli on ensimmäisten kävijöiden mukaan aivan saatanan upea. Täysin jääkiekon ehdoilla tehty. Katsomokulma kopioitiin Montrealin hallista ja on alakatsomoissa todella jyrkkä. Yläkatsomot kasvavat myös jyrkästi ylöspäin. Se tuo kaikki katsojat lähelle. Hallissa on jo pidetty pari keikkaa ja näillä käyneet kertoivat, että alakatsomon takapenkistä tuntuu olevan yhtä lähellä kuin Joe Louiksella oli yläkatsomon eturiveillä. Kaikki paikat ovat siis paljon lähempänä, ja ne tulevat luomaan hienon ja tiiviin tunnelman.

  Kunhan nyt siitä joukkueestakin saataisiin vielä jollakin tapaa vakuuttava. Hetken kun rämpii ja varaa korkealta, niin eiköhän se siitä.
   
 13. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  En meinaa etteikö rahoitusta voisi tai saisi olla julkiselta puolelta, mutta monessa tapauksessa on sorruttu käyttämään yltiöpotimistisia laskelmia jotta on saatu ajettua läpi liigojen/seurojen vaatimat summat. Joukkue tekee areenalle toki aina pitkän vuokrasopimuksen, mutta kaupungille jää tällöin riski a) muiden tulovirtojen (tapahtumien) saamisesta areenalle/stadionille ja b) riski jo joukkue poistuu kesken sopimuskauden, sillä yleensä joukkueet vaativat purkupykäliä joilla pääsevät tietyllä summalla irti vaikka 10v jälkeen jos toisaalla olisi taas ruoho vihreämpää. Näin myydään veronmaksajille tämä investointi esim 30v sitoumuksena, kun se todellisuudessa on 10v ja sen jälkeen käydään taas uusi neuvottelukierros uusilla vaatimuksilla remonttien jne suhteen tai taas uhataan nostaa kytkintä... Tämän voi katsoa liiketoimintariskin siirtämiseksi pois omistajalta, kun se pytinki on isoin investointi jos ei pelaajapalkkioita lasketa (nekin on palkkakatolla periaatteessa pitkällä aikavälillä sidottu koko liigan voittoihin).

  Areena on Detroitissa tosiaan osa isompaa kaupungin uudistamista tämä areenaprojekti lähialueineen ja Ilitchin perhe on kaiketi pumpannut aika huomattavasti omaa rahaa kehitysprojektiin myös. Eikä ole uhkaillut kaupunkia pois lähtemisellä vaan yhteistyössä on uudistusprojektia ajettu eteenpäin julkisten ja yksityisten tahojen kesken. Ei sieläkään toki kaikki ole olleet tyytyväisiä tähän rahankäyttöön, kuten ei varmaan koskaan ikinä missään isoissa kaupunki-infran kehityshankkeissa ole, mutta kuten sanoit on kaupunki muutenkin ollut jo pitkään melkoisen remontin ja kasvojen kohotuksen tarpeessa.
   
 14. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  No niin, Seattle sieltä sitten on tulossa. Ei ne huvikseen tuota 14 vs. 16 jakoa aikanaan tehneet.

  Seattle puskee varmaankin Arizonan Central -divisioonaan. Albertan tiimejä ei satavarmasti eroteta toisistaan ja Vegas on lähempänä Californiaa. Arizonan aikavyöhykekin taitaa olla sama Coloradon kanssa, joten palaset loksuu vain lähinnä paremmin kohdilleen.

  Eihän siellä mitään rivalryjäkään Cojooteilla päässyt muodostumaan kenenkään kanssa, kun ei ole ollut varteenotettava jengi vuosiin. Vancouver sen sijaan saanee Seattlesta hienon paikallisen vihun.

  Pacific:
  -----------
  Edmonton
  Calgary
  Vancouver
  Seattle
  San Jose
  Los Angeles
  Anaheim
  Vegas

  Central:
  ----------
  Winnipeg
  Minnesota
  Chicago
  St. Louis
  Nashville
  Colorado
  Arizona
  Dallas

  Idässä ainoa varteenotettava muutos olisi se Carolinan myyminen Kepekkiin.
   
 15. Montana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Laine, Aho, Puljujärvi
  Jes, kyllä tätä on jo odotettukin. Nyt vaan remontti käyntiin ja joukkue Seattleen. Kyllä vähän vaan ihmetyttää kaupungin päätös kun vaihtoehtona olisi ollut Hansenin yksityisrahoitteinen uusi halli Sodoon jalkapallostadionien ja juna-aseman kylkeen. Key Arenan alue on karsea parkkipaikkatilanteeltaan ja julkisilla sinne on vaikea päästä, pl. Monorail joka ei kyllä sekään suuria massoja kuljeta. No joo, oma koti lähempänä Key Arenaa kuin Sodoa eli sikäli itselle hyvä. Alkais jo.
   
 16. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Itseäni vähän arveluttaa, että noinkohan Vegasin menestys ensimmäisellä kaudellaan saa aikaan sen, että expansion-sääntöjä kiristetään sitten laajennuksen koittaessa... Ei välttämättä tekisi kovin helpoksi Seattlen alkutaivalta NHL-kartalla...
   
 17. Tietotoimisto Jäsen

  E-urheilun suurin vuosittainen turnaus Dota2 TI (~25 miljoonaa jaossa palkintorahoina) pelataan Seattlen Key areenalla, mutta ensi vuonna turnaus on siirretty Vancouveriin, joten siellä on ainakin varauduttu siihen, että Key Areena menee remonttiin.

  Luulisi Valven kokoisella firmalla olevan oman kotikaupungin asioista sisäpiirintietoa. Eiköhän halli siis remontoida ja uusi joukkue Seatleen saada.
   
 18. katekismus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Espoo Blues, NYR
  Lainaus:
  Seattlea en varmastikaan tunne yhtä hyvin kuin sinä, mutta näyttäisi, että KeyArena sijaitsee aika keskustassa? Musta se on tärkeintä eli halli on siellä missä ihmiset muutenkin viettävät aikaa. Julkisen liikenteen kantokyvyn tietenkin pitää olla kunnossa, mutta eiköhän sekin ole ratkaistavissa vuoroja lisäämällä mikäli osoittautuu pullonkaulaksi.
   
 19. Montana Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Barkov, Laine, Aho, Puljujärvi
  Lainaus:
  Ehdottomasti samaa mieltä siitä että hallin tulisi olla missä ilta- ja yöelämä muutenkin on. Key Arena sijaitsee Seattle Center alueella, joka ei kuitenkaan nimestään huolimatta ole keskusta vaan maailmannäyttelyalue, joka on iltaisin hiljainen, sivussa keskustasta. Julkiset on Seattlessa kaikin puolin onnettomat, mutta Sodossa olisi ainakin ollut mahdollisuus hyödyntää raiteita lähijunien avulla. Itselle kelpaa toki kyllä tämäkin ratkaisu, vaikka ei paras olekaan.

  Paikallislehdet on jo kyselleet ihmisiltä mielipidettä mahdollisen uuden joukkueen nimeksi. Seattle Metropolitans näyttäisi olevan by far suosituin, mutta tiedä sitten onko edes mahdollinen. Voisivat sitten ensimäisessä pelissä vetää hallin kattoon vuoden 1917 Stanley Cup -viirin.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tuolla nimellä joutuvat vielä pelaamaan Metropolitan -divisioonaan.
   
 21. Vislami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Sharks
  Lainaus:
  Olisi reilua niin metron tiimit joutuisi matkustelemaan vähän enemmän.
   
 22. Largo Jäsen

  Carolina ilmeisesti myyty, mutta pysyisi Carolinassa. Seattlen sisäänostohinta olisi 560 miljuunaa dollaria. Paljon tapahtuu keskustelua noilta tiimoilta, Bob ja Elliotte ainakin aktiivisesti twiittaa.
   
 23. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  NHL on antanut Seattlen laajennusjoukkuetta ajavalle porukalla virallisesti luvan hakea paikkaa. 650 miljoonaa dollaria olisi liittymismaksu, eli 150 miljoonaa enemmän mitä Vegas maksoi. Seattle on tällä hetkellä USA:n 18. väkirikkain kaupunki ja vahvassa kasvussa. Seattle-Tacoman metropolialue on USA:n 15. suurin lähes neljällä miljoonalla asukkaalla, eli kyllä alueella potentiaalia on. Kuitenkin urheiluperinteitä riittää ja jääkiekon asema alueella on vahva (mm. viisi WHL-joukketta muutaman tunnin sisällä Seattlesta).

  NHL gives Seattle green light to pursue expansion franchise - Article - TSN
   
 24. Numero66 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL, Kärpät
  Aika uskomatonta, että expansion fee kasvoi parissa vuodessa 150 miljoonaa... Noh, joka tapauksessa olisi hieno homma mikäli vihdoin idässä ja lännessä olisi saman verran joukkueita. Seuraavaksi sitten Carolinan ja Floridan siirrot vaikkapa Quebeciin ja Torontoon?
   
 25. Butters Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Wild, Seahawks & Maple Leafs
  On muuten älytöntä ettei Seattleen olla aikaisemmin laajennuttu. Iso jenkkimarkkina joka kaiken kukkuraksi on pohjoisessa. Paikka jossa jopa lajikulttuuria valmiina.