Mainos

Nakkikioski- ja kebab-skene

  • 144 667
  • 545

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings

12961

Jäsen
Joo Turussa Manttu elää vanhalla maineellaan pelkästään nykypäivänä. Kutsun tätä Turun ravintoloiden Turuntaudiksi. Eli taso saa tippua ihan huolella, mutta paikalliset käyvät koska paikallinen.

Martinsillan Grilli paras grilli Turussa keskustan alueella. Okei, eihän tuo ihan keskustaa ole, mutta kuitenkin.

Eiköhän mantun suosioon vaikuta jokirannan kännäyspaikkojen läheisyys. Pelti kiinni maistuu mikä vaan kunhan on suolaa ja rasvaa riittävästi. Onko tuo talvisin edes auki?

Oletko havainnut tätä ravintoloiden turuntautia muualla kuin grilliruokapuolella?
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Kebabeissa on se hauska puoli, että jokaisen omassa kotikaupungissa on "Suomen paras kebab".

Ei voi olla koska suurimmasta osasta kaupunkeja ei löydy edes paikkoja jotka tekevät kebablihansa ja/tai kastikkeensa itse. Seinäjoella pääsi viimeisimpänä testaamaan tällaisen paikan kun työkeikalla minulle vinkattiin paikka nimeltä El Cebo ja liha olikin oikein hyvä mutta soosina oli vain yhdenlainen korvgörans -tyylinen ja ranut oli heikkolaatuiset ja huonosti paistettu.

edit. Ja siis varmasti löytyy paljon niitä joiden mielestä se oman kylän tuotos on parasta ikinä vaikka se olisi samaa lähimmän tukkumyyjän pakastepötköä ja valmissoosia mitä 19/20 lähimmän grillin valikoimasta löytyy. Mutta ei nyt jokaisen mielestä sentään.
 
Viimeksi muokattu:

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Eiköhän mantun suosioon vaikuta jokirannan kännäyspaikkojen läheisyys. Pelti kiinni maistuu mikä vaan kunhan on suolaa ja rasvaa riittävästi. Onko tuo talvisin edes auki?

Oletko havainnut tätä ravintoloiden turuntautia muualla kuin grilliruokapuolella?
Pizzeria Napoli nyt semmoisena loistavana majakkana oikein, surkea paikka. Dennis toinen hyvä esimerkki. Jne jne.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Pizzeria Napoli nyt semmoisena loistavana majakkana oikein, surkea paikka. Dennis toinen hyvä esimerkki. Jne jne.
En kyllä Turun keskustassa parempaan pizzeriaan vielä ole törmännyt kuin Napoli. Omassa kuplassani en ymmärrä Denniksen nostoa tähän, kun en tiedä ketään joka siellä kävisi edes satunnaisesti ja usein on kovin tyhjän näköinen. Toisin kuin hessoissa. Mistä sitten keskustassa pitäisi hakea pizza, jos ei halua tukea paikallisuutta?

Perez toki skenen ylivoimainen ykkönen, mutta ihan metsässä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En kyllä Turun keskustassa parempaan pizzeriaan vielä ole törmännyt kuin Napoli.
Napoli oli hyvä pizzeria 70-luvulla ja vielä kasarillakin. Sitten olin 35 vuotta pois kuvioista. Tänä päivänä Napoli on semisti ok mutta kuin varjo entisestään. Perez on kyllä kova mesta. Kokkina häärii Denniksessä 80-luvulla jo toiminut hemmo.
 

12961

Jäsen
Pizzeria Napoli nyt semmoisena loistavana majakkana oikein, surkea paikka. Dennis toinen hyvä esimerkki. Jne jne.

Ootko käynyt Napolissa omistajanvaihdoksen jälkeen, viimeisen n. 1,5v aikana? Muuttui paljon paremmaksi tuolloin. Vanhastaan oli tuulahdus 70-lukua ja kieltämättä surkea.

Denniksessä en olekaan käynyt 90-luvun jälkeen eikä sen kummempia muistikuvia ole.

Näiden sijaan nuo viimeisten 10 vuoden aikana räjähdysmäsesti katukuvaan ilmestyneet ihan oikeat ravintolat (smör, mami, kaskis) ovat hyvätasoisia, toki kaukana ketjun aiheesta ja vastaavasta hintatasosta.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Napoli oli hyvä pizzeria 70-luvulla ja vielä kasarillakin. Sitten olin 35 vuotta pois kuvioista. Tänä päivänä Napoli on semisti ok mutta kuin varjo entisestään. Perez on kyllä kova mesta. Kokkina häärii Denniksessä 80-luvulla jo toiminut hemmo.
Näinhän se on, mutta kun keskustan kaikki muut paikat on järjestäen Napolia huonompia. Toki Tintåsta ja Niskasta sun muista saa hyviä lättyjä, mutta eivät kuulu ehkäpä tähän otsikkoon. Ja ylhäällä mainittu omistajanvaihdos palautti kyllä Napolin nimenomaan tänne piikkiin.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Ootko käynyt Napolissa omistajanvaihdoksen jälkeen, viimeisen n. 1,5v aikana? Muuttui paljon paremmaksi tuolloin. Vanhastaan oli tuulahdus 70-lukua ja kieltämättä surkea.

Denniksessä en olekaan käynyt 90-luvun jälkeen eikä sen kummempia muistikuvia ole.

Näiden sijaan nuo viimeisten 10 vuoden aikana räjähdysmäsesti katukuvaan ilmestyneet ihan oikeat ravintolat (smör, mami, kaskis) ovat hyvätasoisia, toki kaukana ketjun aiheesta ja vastaavasta hintatasosta.

Haa. En. Pitääpä antaa siis uusi mahdollisuus.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Saako Suomesta mistään lammaskebabia? Siis samanlainen pötkylä mistä veistetään siivuja, mutta lampaan lihaa. Täällä Pattiksella löytyy tuo jumalainen kioski ja on hyvää, ehkä liiankin hyvää.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Ja ylhäällä mainittu omistajanvaihdos palautti kyllä Napolin nimenomaan tänne piikkiin.

No niin, tuohan pitää sitten testata ehdottomasti. Mulla mennyt täysin ohi tämä viimeinen omistajan vaihdos.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Pizzeria Napoli nyt semmoisena loistavana majakkana oikein, surkea paikka. Dennis toinen hyvä esimerkki. Jne jne.

Napoli oli hyvä pizzeria 70-luvulla ja vielä kasarillakin. Sitten olin 35 vuotta pois kuvioista. Tänä päivänä Napoli on semisti ok mutta kuin varjo entisestään. Perez on kyllä kova mesta. Kokkina häärii Denniksessä 80-luvulla jo toiminut hemmo.

Ootko käynyt Napolissa omistajanvaihdoksen jälkeen, viimeisen n. 1,5v aikana? Muuttui paljon paremmaksi tuolloin. Vanhastaan oli tuulahdus 70-lukua ja kieltämättä surkea.

Nykyinen Napoli on itselle jopa pienoinen pettymys. Johtuu toki omasta makurajoittuneisuudestani. Kovin juustoista on nykyinen meininki, ja jokin tuossa haroo makuanautintojani vastaan. Pidin edellisen tarjonnasta enemmän, vaikka toki palvelu alkoi nuupahtaa pahasti. Kyseinen paikka on lähipitseriani, ja nyt joudun hieman harkitsemaan uudelleen, mistä pikaruokani haenkaan. Viimeksi testasin pitkästä aikaa Memory Timesia ja tuohan olikin varsin mainio.

Muuten nykyiselle Napolille kehut, taitavat jopa Tepsin lätkää näyttää. Muutenkin esim. lounasta tarjoavat laajemmin arkena.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Saako Suomesta mistään lammaskebabia? Siis samanlainen pötkylä mistä veistetään siivuja, mutta lampaan lihaa. Täällä Pattiksella löytyy tuo jumalainen kioski ja on hyvää, ehkä liiankin hyvää.
Döner Harju tekee kanasta, naudasta ja lampaasta. On hyvää!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Enpä ole Döner Harjun lisäksi hyvää kebua liiemmin syönyt Suomessa sen jälkeen, kun Berliinin dönereihin pääsi tottumaan. Tuo peruspaikoissa myytävä kumiliha menee kyllä lasten kanssa jonkun Hesen tyylisenä pikaruokana paremman puutteessa. Tämä nyt oli vähän tällainen humblebräggäys ehkä, mutta ihan aidosti jätän kyllä peruspizzerioiden kebut ostamatta ihan suosiolla, kun ei niissä hirveästi ideaa ole. Ja toisaalta, otan kyllä mielelläni vastaan vinkkejä hyvistä kebabmestoista Suomessa reunaehtonaan Berliinin dönereiden ja shawarmojen kaltaisuus, kuten tuolla Döner Harjussa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saako Suomesta mistään lammaskebabia? Siis samanlainen pötkylä mistä veistetään siivuja, mutta lampaan lihaa. Täällä Pattiksella löytyy tuo jumalainen kioski ja on hyvää, ehkä liiankin hyvää.
Mistäpäin moinen kioski siellä löytyy?
Suomessa taitaa olla hieman harvinaisempaa, yleensä taitaa olla ihan pelkkää naudanlihaa. Tapiolassa on ainakin Kilim, mikä on turkkilainen ravintola. Siellä taitaa myös olla ihan lammaskebabia saatavilla. Kyseessä tosin enemmänkin ravintola kuin ihan perinteinen kebabmesta.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Döner Harju tekee kanasta, naudasta ja lampaasta. On hyvää!
Ei taida olla nautaa siellä tarjolla, ei ainakaan niillä kerroilla kun itse olen käynyt?
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Ei taida olla nautaa siellä tarjolla, ei ainakaan niillä kerroilla kun itse olen käynyt?

On muistaakseni ainakin Cityssä lounaalla ollut tarjolla. Viime perjantain lista: Herb lamb, chili chicken, veal in browned butter or seitan
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@heavy Tuo Cityn piste tosiaan kyseessä ollut mullakin naudan osalta. En muista Kalliossa nautaa syöneeni. Eipä sillä sinänsä väliä, koska chilikana ja yrttilammas ovat parempia, lammas ehkä sorkan verran parempaa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Mistäpäin moinen kioski siellä löytyy?
Suomessa taitaa olla hieman harvinaisempaa, yleensä taitaa olla ihan pelkkää naudanlihaa. Tapiolassa on ainakin Kilim, mikä on turkkilainen ravintola. Siellä taitaa myös olla ihan lammaskebabia saatavilla. Kyseessä tosin enemmänkin ravintola kuin ihan perinteinen kebabmesta.
MC Doner tarjoilee lammaskebua LK Metrolla ja Jomtienilla. Kerran viikkoon tulee yleensä pitakebu haettua. Kalliimpaa kuin kanaversio, mutta tosi hyvää.

Jos joku sattuu Kontulan ostarille, niin siellä kannattaa testata Shish Kebab ravintola. Hyvät mätöt. Siellä tuo lammas on ihan jauhelihapötkön muodossa
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Onko muualla suomessa tullut vastaan kanakebab ruokia? Loviisassa parista paikasta löytyy tätä vähän suolaista herkkua.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko muualla suomessa tullut vastaan kanakebab ruokia? Loviisassa parista paikasta löytyy tätä vähän suolaista herkkua.
Tuossa pari viestiä ylempänä mainitsin Döner Harjun, jossa kana on vartaassa. Parissa peruskebulassa olen erehtynyt kanakebabin tilaamaan ja molemmilla kerroilla on liha ollut jotain vuolukanaa tms. valmislastua. Siihen sitten hirveästi kastikkeita päälle ja vähän jotain kurkkua, joo kiitos vitusti.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Vantaalta akselilta Tikkurila-Koivukylä-Korso ei kunnollista kebabia löydy. Huonot lihat, olemattomat soosit. Vai pystyykö joku suosittelemaan jotain oikeasti hyvää paikkaa.? Monessa suositellussa olen käynyt ja pettynyt.

Oikeastaan Helsingissäkin taso on onneton. Eerikin pippurissa käyn keskustassa yleensä, mutta liian kuivia pakkaavat annokset olemaan.

Toista oli ennen. Taitavat lähes kaikki nykyään ostaa samaa mautonta lihaa ja jotain valmiita tukkusooseja. Ja jos jostain saa kerran kelvollista, niin seuraavalla kerralla voi tullakin ihan muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös