Nakkikioski- ja kebab-skene

  • 144 580
  • 545

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Samoilla askelmerkeillä kuin @sampio yllä, Suomessa Harju on hakannut kaikki muut 100-0. Berliiniin viikon visiitillä myin sieluni muutenkin, mutta kirsikkana kakussa oli kebab, parhaimpana omaan makuun jäi mieleen Mustafa’s Gemüse Kebap.
 

kamrat

Jäsen
Suosikkijoukkue
urheiluseura HIFK
Mites leipä? Itse kyllä pidän pitaleivästä. Harju on muuten oikein hyvä, mutta leipä vähän tökkii siellä.

Berliinin-kävijät, millaisella leivällä kebut siellä tehdään?

Harjussa on muuten ollut lihana myös hirveä ja karhua. Yleensä toki lammasta ja kanaa.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Helsingistä olisi kiva testata joku legendaarinen Kebab mesta. Ainoa ongelma on, etten sieltä näitä paikkoja tiedä, joten onko heittää ehdotuksia? Paljon oli kehuttu Eerikin Pippuri Kebab paikkaa ja sen edellisellä visiitillä testasin, mutta oli kyllä ihan helvetinmoinen pettymys. Ehkä sitä on täällä Suomen pizzakebbe pääkaupungissa tottunut liian hyvälle. Mutta uskon, ettei tuo ollut parasta mitä Helsingillä on tarjota joten tahdon antaa uuden mahdollisuuden.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Berliinin-kävijät, millaisella leivällä kebut siellä tehdään?
Tekevät erityylisiä leipiä ja jotkut valitsevat paikkansa ihan sen mukaan. Mä vedän rullana (dürum) yleensä, joten en osaa nyt ihan viimeisimpien vierailujeni osalta sanoa dönereiden osalta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Ehkä sitä on täällä Suomen pizzakebbe pääkaupungissa tottunut liian hyvälle. Mutta uskon, ettei tuo ollut parasta mitä Helsingillä on tarjota joten tahdon antaa uuden mahdollisuuden.
Mä luulen, että siellä on tottunut tietyntyyppiselle kebulle, eikä poikkeava iske välttämättä. Itse en tosiaan mikään erityinen Suomi-kebun ystävä ole, mutta Oulussa olisi tarkoitus kesällä käydä, ja pakko testata joku paikallinen känkkylä.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Ehkä sitä on täällä Suomen pizzakebbe pääkaupungissa tottunut liian hyvälle.

Heh. Tämä kannattaa muiden kuin oululaisten lukea vaikka sarkasmina. Oululaisten käsitys hyvästä kebabista on jotain koiran oksennuksen ja majoneesissa uitetun teurasjätteen välimaastosta, mutta ei se mitään, kunhan on ISO annos.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Pizzeria Napoli nyt semmoisena loistavana majakkana oikein, surkea paikka. Dennis toinen hyvä esimerkki. Jne jne.
Foija oli mielestäni hyvä esimerkki tästä. Jonkunlainen instituutio, joka eli jossain 80-luvulla, mutta jota ei sopinut arvostella, koska se oli instituutio. Dennis on mielestäni vasta omistajanvaihdoksen jälkeen tiputtanut instituutio-osakkeitaan, sitä ennen sen arvostelu oli pyhäinhäväistys. Brahen kellari tulee mieleen myös. Pahin ravintoloiden Turun tautihan on Hesburger, jonka jalansija Turussa on nimenomaan seurausta hyväveli-järjestelmästä. Mm keskustan mäkki hinnoiteltiin ulos kun TOK:n liiketoiminta laajentui samaan taloon. Sama kävi Itäharjun prismassa. TOK:n ja Hesburgerin yhteistyö onkin ihan aitoa periturkulaista selänpesukoplausta. Tapetaan kilpailu ihan tappamisen ilosta, ei kilpailemalla reilusti, vaan viemällä toimitilat. No, TOK onkin sitten se joka tässä viimeisen parin vuoden aikana on pahiten kärsinyt, ja ravintolatoimintaa on jouduttu karsimaan todella kovalla kädellä. En voi sanoa olevani surullinen.
 

Ziggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vantaalta akselilta Tikkurila-Koivukylä-Korso ei kunnollista kebabia löydy. Huonot lihat, olemattomat soosit. Vai pystyykö joku suosittelemaan jotain oikeasti hyvää paikkaa.? Monessa suositellussa olen käynyt ja pettynyt.

Oikeastaan Helsingissäkin taso on onneton. Eerikin pippurissa käyn keskustassa yleensä, mutta liian kuivia pakkaavat annokset olemaan.
Joo, ei tunnu löytyvän mitään erityisen hyvää kebab paikkaa.
Suosittelen testaamaan ravintola Anin turkkilaista seisovaa pöytää. Siellä on mielestäni tosi hyvät lihat ja paljon kaikkea muuta valikoimaa. Sijaitsee Telakkakadulla.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Parhaat kebbet, mitä maailmalla saanut, olleet Jerusalemin vanhassa kaupungissa ja shawarmat Vancouverissa. Istanbulissa oli myös erittäin jees, samanlaista kuin Döner Harjussa.
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mites leipä? Itse kyllä pidän pitaleivästä. Harju on muuten oikein hyvä, mutta leipä vähän tökkii siellä.

Berliinin-kävijät, millaisella leivällä kebut siellä tehdään?

Harjussa on muuten ollut lihana myös hirveä ja karhua. Yleensä toki lammasta ja kanaa.

Pitaa on tarjolla. Ei tosin niitä suomen pakkasesta nostettuja ja mikrossa lämmitettyjä. Rasvaisempaa ja rapsakkaa.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joo, ei tunnu löytyvän mitään erityisen hyvää kebab paikkaa.
Suosittelen testaamaan ravintola Anin turkkilaista seisovaa pöytää. Siellä on mielestäni tosi hyvät lihat ja paljon kaikkea muuta valikoimaa. Sijaitsee Telakkakadulla.
Anissa kävin ensimmäisen kerran joskus v. 1992 tai 1993. Silloin oli kaksi turkkilaista ravintolaa, toinen (parempi) oli Persepolis. Sitten vähän tuon jälkeen eka varsinainen kebab-paikka, jonka muistan, oli siinä Kaivopihan käytävän päässä Turkish Kebab Room. Harvoin tuli käytyä, kun oli siihen aikaan tosi kallista opiskelijalle. Kebab ranskalaisilla maksoi 60 mk, kun esim. mäkkäristä selvisi hiukan yli kolmella kympillä.
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Olen muuten sitä mieltä, että nuo 90-luvun kebulat, Metro-Kebabit ja muut halpikset löisivät nykyiset peruspaikat 100-0. Eikä ole edes aika kullannut muistoja. Liha oli parempaa, tummaa, mausteista, aina vartaasta. Soosit itse tehtyjä, ja välillä sai kunnolla tulistakin.
 

Tikiti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
Helsingissä asuessani ehdoton suosikkini on ollut King Kebabin kana-aurarulla. Ai että toi niiden kanakebab on hyvää ja tuo rulla kanssa. Mukavan rapsakka pinta ja mukaan tulee creme fraiche tyylinen kastike jossa on mausteita, jalapeno ja oliiveja. Palvelukin aina ollut loistavaa ja nopeaa. Harmiksi/onneksi asun kaukana Vallilasta ja Kalliosta niin ei tule usein ostettua heräteostoksena! Täytyypä käydä myös testaa toi Kontulan Shisha kebab kun niin moni hehkuttanut.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Parhaat kebbet, mitä maailmalla saanut, olleet Jerusalemin vanhassa kaupungissa ja shawarmat Vancouverissa. Istanbulissa oli myös erittäin jees, samanlaista kuin Döner Harjussa.

Humble Brag -ketjuun nämä.

Döner Harjussa tuli viimeksi tänään käytyä. Toimii kerrasta toiseen. Muuten karvakäsimestat ovat jääneet opiskeluaikojen jälkeen väliin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen muuten sitä mieltä, että nuo 90-luvun kebulat, Metro-Kebabit ja muut halpikset löisivät nykyiset peruspaikat 100-0. Eikä ole edes aika kullannut muistoja.

Tätä olen itsekin pohtinut ja päätynyt samanmoiseen lopputulokseen. Tai kyllähän se varmaan niin on, että joku (Tapani Riihimäen äänellä) tietty kultareunus niissä muistoissa on, mutta silti. Ei ennen kaikki ollut parempaa mutta sellainen filis on, että kebab oli.

Ei ole ihan hetkeen tullut vierailtua yhdessäkään kebumestassa ellei lasketa kaverin luokse tilattuja kiekkokebuja ja formulapizzoja, eikä niitä lasketa. Varmaan joku neljä-viisikin vuotta olemme tilanneet samasta kebulasta, eli Raision Soframista. Hyvän kebabmätön lisäksi tuossa paikassa on sellainen erikoisuus, tai ainakin itse luokittelen sen erikoisuudeksi, että sieltä uskaltaa tilata myös pizzaa. Yleensä se pizza ei ole perus karvakäsimestan rasvassa uiva, taikinaltaan raaka ja täytteiltään vähäinen lätty. Joskus toki tulee sutta ja sekundaa mutta eipä sille mitään voi. Kun ei ole paikan työvuorolistoja nähtävillä (mahtaako olla heillä itselläänkään), niin ei tiedä kuka pikkuserkku milloinkin on pizzaa paistamassa.

Nykyisellä asuinpaikkakunnallani on tasan yksi kebabpaikka. Syksyllä kun tänne muutettiin ja kysyin muutamalta tutulta paikalliselta mikä on kebabmeininki, niin kovasti kehuivat ja suosittelivat, että sinne vain. Kävin, söin ja petyin pahasti. Tuntuu olevan aika yleistä täällä, että kebu on hyvää jos sitä on runsaasti, ts. määrä korvaa laadun. Mielestäni paras pikaruoka mitä täältä on saatavilla on Shellin makkaraperuna-annos. Se ei koreile koolla, mutta Huberin huilu -makkara on aivan helvetin hyvää ja savusuolaperunatkin maistuvat, vaikka alkaisivat nekin varmaan tökkimään jos tuolla jatkuvasti kävisi ruokailemassa. En ole aiemmin tutkinut tarkemmin tuota linkkaamaani HelmiSimpukan ruokalistaa, mutta nopealla vilkaisulla näytti suhteelisen pätevältä. Semikallista sapuskaa toki, mutta köyhät voivat sitten käydä saman pihan toisessa päässä ABC-Hesellä vetämässä majoneesia.

Ei sillä, kyseisellä Hesellä kävin eilen Turusta tullessa itsekin, söin sitä mitä yleensäkin harvalukuisilla hesekäynneilläni syön, eli kebabhampurilaisen. On mielestäni ehdottomasti paras tuote mitä tuolta on saatavilla ja paranee vain jos muistaa tilatessaan ohjeistaa, että älkää kiltit hukuttako sitä siihen helvetin majoneesiin.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Pitaa on tarjolla. Ei tosin niitä suomen pakkasesta nostettuja ja mikrossa lämmitettyjä. Rasvaisempaa ja rapsakkaa.
Berliinissä leipä grillataan nopeasti prässissä, josta tulee tuo rapeus. Myös leipä on itsessään paremman makuista, vaikka sinänsä ihan perus pitaleipä onkin. Soosit onkin sitten taas huomattavasti parempia, samoin salaatti tuntuu suuhun miellyttävämmältä.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Myös leipä on itsessään paremman makuista, vaikka sinänsä ihan perus pitaleipä onkin.
Pita on yleisin, mutta muitakin löytyy, mm. tuollaista Döner Harjun tyylistä. Sitten aika usein on erilaisia grillattuja ja/tai tuoreita kasviksia monipuolisemmin kuin Suomessa keskimäärin.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Helsingissä asuessani ehdoton suosikkini on ollut King Kebabin kana-aurarulla. Ai että toi niiden kanakebab on hyvää ja tuo rulla kanssa. Mukavan rapsakka pinta ja mukaan tulee creme fraiche tyylinen kastike jossa on mausteita, jalapeno ja oliiveja. Palvelukin aina ollut loistavaa ja nopeaa.

Täältäkin plussat Helsingissä King Kebabin kanakebabille. Aivan järkkyhyvää ja ei vaan kyllästy siihen. Liha on mehevää ja kastike erinomainen kanalle. Kanarulla oma suosikkini.

ping @Tinke-80 @Numero13
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täältäkin plussat Helsingissä King Kebabin kanakebabille. Aivan järkkyhyvää ja ei vaan kyllästy siihen. Liha on mehevää ja kastike erinomainen kanalle. Kanarulla oma suosikkini.

ping @Tinke-80 @Numero13
Tuo kanakebab on itselleni kyllä täysi mysteeri. King Kebab on ainoa paikka, mistä olen kuullut, että sitä saa. Kai sitä nyt jostain muualtakin saa? Eroaako maku paljonkin normaalista kebabista?
 

Sisäliitin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Berliinissä leipä grillataan nopeasti prässissä, josta tulee tuo rapeus. Myös leipä on itsessään paremman makuista, vaikka sinänsä ihan perus pitaleipä onkin. Soosit onkin sitten taas huomattavasti parempia, samoin salaatti tuntuu suuhun miellyttävämmältä.

Juurikin näin. Vielä kun muistaa pyytää vielä käsen mukaan döneriin niin aiai.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Tuo kanakebab on itselleni kyllä täysi mysteeri. King Kebab on ainoa paikka, mistä olen kuullut, että sitä saa. Kai sitä nyt jostain muualtakin saa? Eroaako maku paljonkin normaalista kebabista?

Saa muualtakin, mutta en ole vielä parempaan törmännyt kuin King Kebabissa. Maku on erilainen jo kastikkeidenkin takia, kanalle se kastike on ehkä kerma/jogurttipohjainen kun normikebabille tomaattipohjainen kastike. Tietysti kananlihakin maistuu erilaiselta kuin nauta tai lammas, mutta ei se ihan normibroilerilta maistu. Yksi kaveri totesi, että ihan kuin kanakebabissa olisi pekonia seassa, mikä nyt kuulostaa aika nurin kuriselta, mutta hankala sitä makua on suoraan verrata perinteiseen kanaan tai broileriin.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Kanarullan ystäville jos joskus eksytte Lappeenranta/Imatra akselille käykää testaamassa Seven grillin kanarulla. Mistään känkkylästä ainakaa en ole parempaa saanut.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yksi kaveri totesi, että ihan kuin kanakebabissa olisi pekonia seassa, mikä nyt kuulostaa aika nurin kuriselta, mutta hankala sitä makua on suoraan verrata perinteiseen kanaan tai broileriin.
En tiedä, miten kana valmistetaan tuolla, mutta omat kunnolliset kokemukseni on paikoista, jossa fileet on ladottu päällekäin vartaaseen. Liha on usein reittä, joka on rintaa rasvaisempaa, ja se maustaa paahtuvaa lihaa koko ajan. Samalla lihaan muodostuu rapeutta. Siitä ehkä voisi tulla tuo pekonimaisuus, tavoitan nimittäin mitä kaverisi hakee kuvailullaan.
---
Katselin muuten lentoja Berliiniin ihan puhtaasti tämän ketjun vuoksi. Vielä ei tarttunut, jos vaikka kävisi Harjussa tai tuolla King Kebabissa itkeskelemässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös