Naisasiat

  • 7 503 997
  • 26 557

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Te ootte Iken kanssa aika hyvä tiimi.
Ollaan joo, tällä jakaannolla. Näillä minun vitun omistajilla ei selliin joutune, sikäli kun oikeustiedettä olen oikein opiskellut.

Kerran seurustelin erään tulevan kokoomuksen kansanedustajan kanssa. Hänen sukunimessään on "von". Minä sitten vonkasin.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Kävin äsken lounaalla....

O saakeli. Melkein samalainen päivä kuin mulla. Semmonen poikkeus oli vain, että kirjakaupan jälkeen eksyin vielä käymään paikallisella kiskalla hakemassa päivän lehteä. Niin tuli sellainen nuorehko blondi ja sanoi sellaisella seesteisen kiimaisella(millä?) äänellä, että meille vai teille? Sanoin, että mulla onkin kotona torttu kostuttamatta vielä ja niinhän me siitä sitten lähdettiin. Hyviin suihin otettiin torttua. Vieläkin se olisi tuolla paljaana. En minä siihen mitään pääle laittanut. Kermat vain vispasin ja vähän huolettaa, että sulaakohan nuo. Ei se auta, life's hard, so is my pen. Sain muuten tuolta tytöltä hyviä kasvatusohjeita, että miten saan SEN kovaksi. Nimittäin tuon austraalialaisen radiokanavan äänen voimakkuuden.
 

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Kävin äsken lounaalla. Siinä samalla kävin Stockmannilla. Iskin jonkun kaksivitosen naisen siinä sitten ex-temporena. Itepä vilkuili ja minä haistoin nektariinin tuoksun ja viikonloppuna kai nähdään.

Sen jälkeen katsoin, että tuo neito lähti ja vaihdoin numerot yhden Stockmannin naismyyjän kanssa. Hän jo talvella vilkuili niin pitkin ripsin särpytellen, että pitihän se sitten vihdoin ja viimein.

Sitten kävin kirjakaupassa. Sieltä iskin yhden 10 vuotta nuoremman naisen ja kävimme vieläpä jäätelöllä, kun tiesin, että hän ei muuten tohdi numeroja vaihtaa, kun oli ujohko. Sittenpä tohti.

Tämä oli kyllä mieleenpainuvin lounastunti ikinä. Kaikki tämän lukevat, kannattaa pitää naisenne sisätiloissa tai Käyttäjänimetön vie ne! Okei, rumimpia voitte ulkoiluttaa ihan rauhassa.

Se hullujenhuoneen nainenkin pitäisi huomenna taas kohdata.

Vaatimattomuuttani tässä nämä vain mainitsin. (Nyt sitten vittuiluja omahyväisestä kusipäästä, kiitos.)

Jätkä on kuin pahinkin Jersey Shoren guido. Kunnon mieshuora tai itseasiassa jätkähän on kuin liigakiekkoilija. fight the power. Be a different kind of fucker. Ole sinä se inhimmillinen pelimies.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Käyttäjänimetön on meillä naisasiantoimistossa työharjoittelijana.

Itse taas hoitelin tänään kahvitauolla kolme naista tunnin sisään. Upee, kapee ja tosi nopee.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä sinun pitäisi oppia ymmärtämään, että kaikki ei lopulta ole omissa käsissä. Vaikka kaikki menisikin lopulta päin helvettiä ja sydän olisi ruvella, näin ei varmaankaan aina ole suhteessanne ollut. Joskus on varmaan hyvinkin mennyt, kun kerran ollaan yhdessä oltu. Asioilla on vain tapana loppuessaan saada negatiivisia sävyjä. Joskus elämässä asiat eivät mene niin kuin suunniteltiin, mutta ei se maailmanloppu ole. Et sinä välttämättä tehnyt mitään ratkaisevaa virhettä, eikä ehkä vaimosikaan. Ihmiset muuttuu tai ovat alunperinkin liian erilaisia.

Asiat eivät tietenkään mene suunnitelmien tai odotusten mukaan, eikä siinä mitään. Joskus tehdään ratkaisuja, jotka ovat ikäviä toisen kannalta. Sitä minä en vaan ymmärrä, miksi ne täytyy tehdä kuvaamani tarinan mukaisen kusipäisesti ja julmasti. Miksei niitä voi tehdä tehdä siististi ja rehellisesti? En kritisoi eropäätöstä, se tuntuu nyt ihan oikealta ratkaisulta.

Mutta se tapa, jolla ex kohteli minua ja nykyistä miestään on sen verran vastenmielinen, että siitä on vaikea päästä yli.

En minä väitä, että olisin ollut hyvä mies mutta tunteva olento kuitenkin.

Parasta olisi kuin voisi elää tässä hetkessä, ottaen kuitenkin huomioon, ettei kaikki lopulta suju suunnitelmien mukaan. Se ei ole negatiivista ajattelua, vaan realisimia. Ja jos joku tökkii, siihen pitäisi heti puuttua. Jos asiat ei muutu, on mietittävä, onko se itselle este. Jos ei ole, niin sitten pitää vain hyväksyä asia. Ja ihan oikeasti hyväksyä, ainakin katsella hieman pidempään. Jos asioiden on ihan pakko muuttua, muutoksen on tultava tai sitten on nostettava oikeasti kytkintä. Ei samoista asioista kannata jankuttaa vuositolkulla. Se on omiaan katkeroittamaan ihmisiä. Mutta loppukädessä jokainen kantaa vastuun omista tekemisistään. Jos itse antaa toisen käyttäytyä tai kohdella itseään huonosti, se on lopulta ihan oma syy.

Tässä onkin se vaikea kohta, miten ristiriidat hoidetaan "oikein". Jos asia on toisaalta pieni, ja sen kanssa pystyy helposti elämään, mutta se on kuitenkin selkeästi väärin. Miten sellaisen muutat? Inhimilliset heikkoudet kun on kuitenkin siedettävä.

Eihän täydellisyyttä kuitenkaan voi vaatia, täydellisen kanssa on aina helvetin vaikeaa elää.


Vaihtoehdot eivät aina ole helppoja tai mukavia, mutta aina on vaihtoehtoja. Ja ne vaihtoehdot ovat täysin omissa käsissä. Koskaan ei pidä antaa toisen ihmisen käsiin kaikkia oman elämänsä lankoja. Ja lähes kaikilla ihmisillä on joku, jonka puoleen voi hädän tullen kääntyä. On kuitenkin muistettava, että kukaan ystävä ei halua katsoa vuosikausia, kun toinen antaa kohdella itseään huonosti. Joten ystävätkään eivät ole pohjaton kaivo, mistä ammentaa.

Minun on aina ollut vaikeaa jakaa asioita ystävien kanssa, tuntuu että kertoisin vain osan totuudesta ja kyse on kuitenkin aina yksityisasioista, joissa molemmilla osapuolilla tulisi olla tilaisuus kertoa näkemyksensä. Eikä ulkopuolisesta muutenkaan kannata hakea tuomaria ihmissuhteille. ("Kun ottaa tuomitakseen ihmisen, se on tehtävä asiaan perehtyneenä. " Dostojevski)



Uudessa suhteessa kannattaa pitää jalat tiukasti maassa. Hullaantua saa ja pitääkin, jos siltä tuntuu, mutta jo kerran avioliiton ja avioeron kokeneena on syytä muistaa, että arki alkaa joskus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että odottaa pahinta. Arki toisen ihmisen kanssa on luultavasti erilaista kuin sen exän. Tietyt piirteet olet varmasti oppinut tunnistamaan ja jos niitä uudessa suhteessa kohtaat, pitäisi hälytyskellojen jollain tasolla soida.


Tuo pysynee vielä hyvän aikaa mielessä, ja etenenkin todella hitaasti. Onneksi ei ole kiire mihinkään.


Jos uudessa suhteessa nainen ei halua sitoutua, älä sinäkään sitoudu. Jos hän taas haluaa sitoutua, miksi sinä et haluaisi? Miksi sitten olet suhteessa? On eri asia olla suhteessa ja edetä pikkuhiljaa ja rauhassa, mutta kuitenkin tosissaan toisen suhteen kuin olla yhdessä, vaikka kumpikaan ei halua yhteistä tulevaisuutta. Sanoisin, että jälkimmäinen ei ole "suhde" sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan enemmänkin kahden kaverin yhdessäoloa. Mutta älä missään nimessä laita vahinkoa kiertämään ja anna suhteen toiselle osapuolelle turhaa toivoa tai leiki hänen tunteillaan.

Kiitos tästä muistutuksesta, onkin tarpeen miettiä syvemmin tätä puolta asiasta.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jumankauta...kovia jätkiä olette. Pitää tunnustaa, että joku nainen hymyili mulle eräs päivä ilman mitään syytä. Leijuttaa edelleen.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Vaan pitääpä mainita, että eilen kaverini kanssa (mies, sukua) menin kello 2 baariin, enkä kuikuillut naisiin ollenkansa! Päivä oli niin vaihtuisa, että iski sitten tyhjyys. Että noinko helppoa se onkin tuo naisten iskeminen. Oli olo kuin Uunolla majurina; ei tää enää oo hauskaa.

Vaan tänään oisi treffit. Kahdetkin ehkä jos jaksan sen toisenkin kohdata vaan ehken jaksa, koska olen vaikeasti tavoiteltava sellaiselle joka sitä peliä yleensä itse johtotähtenä pelaa. Tuossa kännissä pari tuntia sitten satuin olemaan exäni talon kohdalla ja tekstasin. Viidakkovesuri mukaan ja Mannenia risukkoon. Kyllä se siitä. Jetaimea semanttisesti pliisuna.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kunnon mieshuora tai itseasiassa jätkähän on kuin liigakiekkoilija.
Tähänpä vielä semmoista, että kerran olen vuorokauden aikana kolmen eri naisen kanssa ollut niinku silleen, vaan eri aikaan. Kunnon panomieshän olisi ollut samaan aikaan. Vaan en enää, moraalisyöpäläinen kehittyi tuossa vuonna seitsemän vuotuista sitten, että pane en useampia samalla viikolla.

Viime viikolla sitä muuten vittuilin baarissa Joni Pitkäselle ("mites täällä Oulussa baarissa olet, kun Philadelphiallahan ovat finaalit menossa"). Ja Juhamatti Aaltonen tuli poriseen toisessa baarissa eli vastapäisessä. Että liigakiekkoilijoitakin on lähimenneisyydessä nähty. Niitten naisia en vienyt, ainakaan vielä!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tähänpä vielä semmoista, että kerran olen vuorokauden aikana kolmen eri naisen kanssa ollut niinku silleen, vaan eri aikaan.

Sama kolme kaatoa meitsilläkin joskus nuorna miehenä vuorokauden aikana. Tosin kerran on ollut pari tytsyä yhtaikkaa mutta se ei ollut täydellistä johtuen siitä, että toinen neitosista oli melkoisesti huppelissa. Nyt sitten käytän seksuaalisesti hyväksi tuota vaimoa...siis silloin kun en onanoi. Täs mun pornoelämä...mites muilla?
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tähänpä vielä semmoista, että kerran olen vuorokauden aikana kolmen eri naisen kanssa ollut niinku silleen, vaan eri aikaan.
Sama kolme kaatoa meitsilläkin joskus nuorna miehenä vuorokauden aikana.

Näin hieman vaatimattomammalla saldolla pitää nyt ihan mielenkiinnosta (kateellisena) tiedustella arvon playmakereiltä, että millä pelikirjalla näihin lopputuloksiin on päädytty?

Aamuyöstä edellisen illan baarihoito tyytyväiseksi, ja tämän häivyttyä iltapäivällä lyijäriä oman muijan tms. vakipanon penaaliin, josta sitten illaksi taas viihteelle ja ennen vuorokauden täyttymistä uutta baarivosua viihdyttämään? Vai onko menty peräti kahden tai kolmen vakipanon taktiikalla?
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Näin hieman vaatimattomammalla saldolla pitää nyt ihan mielenkiinnosta (kateellisena) tiedustella arvon playmakereiltä, että millä pelikirjalla näihin lopputuloksiin on päädytty?

Taisi olla juhannuksena 1986 Säkylän leirintäalueella. Kaksi tyttöä omasta kaveriporukasta ja sitten joku vieras. Pelikirjaan kuului paljon tarjottavaa juomaa ja tilava siisti teltta. Tuohon aikaan myös korvakoru ja tatuointi oli kova juttu miehellä. Villit tytöt tykkäsivät. Kerran kyseisellä leiriksellä on tullut rakasteltua myös melko kaunista romanitytsyä...tunnustan.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...Täs mun pornoelämä...mites muilla?

Vuosi sitten dumppasin silikoonit ja muutenkin hyvän kropan omaavan entisen missifinalistin ja vieläkin se vonkaa mua takasin. Ja vongata saakin, en oo ottamassa takasin. Pari naista on kiinnostunu ja on ne kyllä sen kertonutkin, mutta mullapa on jo nainen joten passaan nekin. Yks kerrallaan, se on sivistyneen miehen touhua!
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Taisi olla juhannuksena 1986 Säkylän leirintäalueella. Kaksi tyttöä omasta kaveriporukasta ja sitten joku vieras. Pelikirjaan kuului paljon tarjottavaa juomaa ja tilava siisti teltta. Tuohon aikaan myös korvakoru ja tatuointi oli kova juttu miehellä. Villit tytöt tykkäsivät. Kerran kyseisellä leiriksellä on tullut rakasteltua myös melko kaunista romanitytsyä...tunnustan.

Missä lestadiolaisten suviseuroissa se sinä olet käynyt?

Omassa tilanteessani ei ole mitään muutosta sitten viimeiseen. (Kermat ovat taineet vain sulata.) Mutta ajattelin jättää asian siihen ja olla kerjäämättä vaikeuksia. Time to move on!
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Todella hienoa meininkiä Käyttäjänimettömältä. Massiivinen virtuaalipeukku täältä sinne Oulun suuntaan! Pitäisi varmaan koittaa hieman ottaa oppia, kun tulee noi vilkuilut hyvin pitkälti jätettyä tyystin hyödyntämättä. Jostain syystä tulee tuijoteltua vain takaisin vähäjärkisen näköisenä, kun kottaraiset kuikuilevat meikäläisen suuntaan.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Joo... mihin ketjuun tämänkin laittais...
Pitäis tehdä remonttia taloon, ja lupasin naiselle että saa hoitaa olohuoneen kalustamisen päivityksen.
Eli olohuoneeseen tulee kaikki uudet tapetit, ja valaisimet, ja suurin osa kalusteista. Sekä televisio ja kotiteatteri. Budjetti on 5 tonnia.
Laskin tässä tapettien kuluja ja televisiota etsin, niin nainen löysi sohvan ja valaisimen. Sohva maksaa sen 3400 euroa ja valaisin 400. Sitten kun huomautan, että ei sitten laiteta uusia tapetteja eikä mitään muutakaan noiden ostosten jälkeen niin... minä nukun nykyään sohvalla. Sillä vanhalla, koska uusi sohva tulee olemaan sitten niin hieno että siinä ei todellakaan nukuta. Eikä edes löhötä rennosti, ettei ne hienot sohvatyynyt mene kasaan.
Naiset. Perkele.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kuka hullu nykyaikana enää tapetoi? Maalaaminen on muutenkin ihan huippuhommaa. Kolmen ja ½ tonnin sohvalla olisi varmaan kiva nukkua. Paitsi vakituiseen.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Pitää tunnustaa, että joku nainen hymyili mulle eräs päivä ilman mitään syytä. Leijuttaa edelleen.

Oletko Vanha Len varma, että vetoketju oli kiinni ja ettei naamassa hiuksissa ollut mitään ylmääräisiä juttuja jotka olisi voineet aiheuttaa tuon hymyilyn. Ittellä ainakin nykyään tulee eka mieleen et mikä minussa on huvittavan näköistä jos joku vastakkaista sukupuolta oleva spontaanisti miulle hymyilee.

Niin,nuorempana sitä vielä jaksoi;ei nyt montaa naista illassa mut ylipäätään jaksoi. No,kerran oli kaks naista samaan aikaan;tyttöpari olivat. Nykyään on karua huomata, että kyllä se seksi välillä työstä käy;jos on väsynyt ja emäntä haluaa niin eihän toista voi ilmankaan jättää. Sehän tietäs jo kriisiä jos ei panis.

Ja Halmelalle;Sohva,tuo parisuhteen eräänlainen kirosana. Meillä on kans nuo sohvakatalogit aktiivikäytössä,valitettavasti.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Aamuyöstä edellisen illan baarihoito tyytyväiseksi, ja tämän häivyttyä iltapäivällä lyijäriä oman muijan tms. vakipanon penaaliin, josta sitten illaksi taas viihteelle ja ennen vuorokauden täyttymistä uutta baarivosua viihdyttämään?
Juuri noin se meni. Silloin moraali oli löyhä ja kaikki mitä eteen tuli, nussittiin. Siis naisista puhuttaessa ja sukulaiset jätin väliin.

Hommatkaa Suomeen eteläeurooppalainen naisteniskemiskulttuuri. Että voi porista ja kysyä, eikä vain silmäillä ja kämpillä runkata. Jos nainen on varattu, niin sitten porinat siihen ja uusi kohde. Niitä löytyy pian. Paitsi jos nainen on alle 25-vuotias, niin saa olla varattukin; siinä iässä kaikki on vielä sallittua ja jos kiellettyä, niin kuuluu ikäkauteen.

Onko Suomen kansa nyt ymmärtänyt. Minä lähden tällä päivämäärällä eläkkeelle siitä touhusta mutta jos en, niin noin.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Oletko Vanha Len varma, että vetoketju oli kiinni ja ettei naamassa hiuksissa ollut mitään ylmääräisiä juttuja jotka olisi voineet aiheuttaa tuon hymyilyn. Ittellä ainakin nykyään tulee eka mieleen et mikä minussa on huvittavan näköistä jos joku vastakkaista sukupuolta oleva spontaanisti miulle hymyilee.

Oli kyllä pakko tsekata status heti tuon jälkeen mutta vaatteissa ei ollut mitään häikkää. Naama tosin on varmasti monien mielestä naurettavan näköinen mutta tuolle ei voi mitään. Ainakin haluan uskoa, että nainen hymyili pyyteettömästi.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ainakin haluan uskoa, että nainen hymyili pyyteettömästi.

Hei, et edes sinä voi uskoa tähän satuun. Nainen ei koskaan tee, eikä sano mitään pyyteettömästi. Vaikka se tuntuisi tältä aluksi, niin siellä taustalla on kuitenkin jonkinlainen tarve pedata jotain tulevaa.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sohvalla pitää saada istua ja löhötä

Sohva maksaa sen 3400 euroa
........................................................
koska uusi sohva tulee olemaan sitten niin hieno että siinä ei todellakaan nukuta. Eikä edes löhötä rennosti, ettei ne hienot sohvatyynyt mene kasaan.
Naiset. Perkele.
No hei, sanopa naisellesi, että 3400 €:lla saa aivan varmasti niin hyvälaatuiset sohvatyynyt että ne ei mene löhötessä kasaan!

Itse ostin 4000€:lla kaksi sohvaa, jotka ovat ensinnäkin hienointa ja kestävintä nahkaa mitä maailmasta löytyy ja toisekseen erittäin kauniit.
Kriteerinä tuolle sohvahankinnalle oli kuitenkin käyttökestävyys. Halusin sohvat joissa voi istua, maata, hyppiä tasajalkaa sekä leikkiä koiran kanssa.
Nuori myyjäpoika oli kyllä sitä mieltä, että sohvilla ei pitäisi hyppiä mutta en tinkinyt vaatimuksistani ja lopulta löytyi hyppimisenkin kestävä nahka.

Terveisin koo
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuka vain istuu sohvalla? En ymmärrä. Ei onneksi tarvitsekaan.

Eihän noilla Halmelan spekseillä ja budjetilla ostella tuon hintaista sohvaa ja valaisinta. Ensin laitetaan pinnat kuntoon ja sitten uudet kalusteet. Budjetissa pysytään ja huonekalut ostetaan käytössäolevan budjetin mitoissa. Ihan basic-juttuja. Joten lähde pois sieltä sohvalta ja palaa takaisin omaan sänkyysi. Jos vaimolle moinen ei sovi, nukkukoot itse sohvalla.

Myönnän, että osalla naisista on ihme kotkotuksia. Kaikkea ei voi saada ja siihen on vain sopeuduttava. Ja sohvan pitää ehdottomasti olla sellainen, missä voi röhnöttää ja tarvittaessa vaikka nukkua. Ehkäpä se avautuu vaimollekin, jos siellä muutaman yön viettää...

Nyt Halmelalta vaaditaan miehistä ja tiukkaa, mutta ystävällistä otetta (ja myös ojennusta vaimolle). Teepä itse lista, miten itse käyttäisit moisen budjetin. Hanki valokuvia valitsemistasi kalusteista tai edes tyylistä ja iske naisen nenän alle. Kyllä siinä fiksumpikin nainen tajuaa oman typeryytensä, jos toisella on useita kalusteita sisältävä ehdotus ja itsellä on vain sohva ja valaisin. Tämän kun nyt teet, nainen muistaa sen kyllä loppuelämänsä. Pääset ehkä jatkossa helpommalla, kun kerran olet esittänyt olevasi kartalla ja nähnyt vaivaa YHTEISEN hyvän eteen. Yritä etsiä halvempi kopio esim. vaimon haluamasta valaisimesta. Mutta älä missään nimessä väheksy naisen tekemiä valintoja, esitä ainoastaan kokonaisvaltaisempi suunnitelma.

Ihme kikkailua. En ihmettele, jos teillä miehillä on vähän vaikeaa meidän naisten kanssa. Itsehän en luonnollisesti ole kummallinen. Paitsi naiseksi ;).
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Kuka vain istuu sohvalla? En ymmärrä. Ei onneksi tarvitsekaan.
No niinpä.
Kyllä sohvalla kuuluu saada maata, ottaa torkut, syödä välipala telkun ääressä, panna ja mitä kaikkea nyt ihmiset tekevätkään.
Olen tehnyt listat kaikista hankinnoista mitä pitää hankkia että olohuoneesta tulee naisen vaatimusten näköinen (eli siis lähinnä värinen).
Budjetoinut, ja varannut tietyn rahan.
Sitten koko paska romuttuu kun pitää saada se yks tietty sohva ja tietenkin se kammottava Lokki-valaisin. Isompi malli vielä.
No sen verran tässä 16 vuoden aikana on oppinut, että odotan nämä (naisen, eh eh) menkat loppuun asti ennenkuin yritän puhua järkeä. Ja nukun ensi yönkin sohvalla vaikka sitten huvikseni.
Naiset. Ei ne osaa kusta seisaaltaan, mutta silti niiden kanssa on vaikea elää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös