MM 2019: Suomi

  • 604 301
  • 2 656

Kaspo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mörkö... Mörr-mörr-mörrrrrrrkö!

Saravon Pekka-pekka-pekka-pekka...

Routa- ja patasydän soinut myös mestaruusjuhlissani.

Ei mulla muuta tässä ku "lättyä pussiin, hä!"
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Nyt ei ollut "parhaita" pelaajia kehissä, mutta Samalla kun Suomalaisten huippupelaajien määrä on lähtenyt kasvuun, niin erinomaisten "rivipelaajien" määrä on luonnollisesti myös noussut ja tasoero kärkeen kaventunut. Taidollisesti kun ollaan riittävän lähellä, niin silloin tahto ja usko ratkaisee eli talvisodan hengessä mennään..
Lopputulos olikin todella loistava tälläkin kertaa :)
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Kukaan ei vain halunnut ymmärtää mielipidettäni, vaikka olen aivan varma ettei tämä kaikkien muidenkaan mielestä mitään kaunista peliä ollut.

Voittava kiekko ei todellakaan ole aina kaunista. Edes siellä tarunhohtoisessa The Showssa. Eikä tarvitsekaan olla. Ne pelaajat on siellä voittamassa, ei viihdyttämässä sua tai "testailemassa" miten ne taidot riittää änäripelaajia vastaan. Tosiasiassa Suomella ei olisi ollut mitään palaa, jos olisivat pelanneet hyökkäys edellä ja sitä säkään et voi kieltää. Suomi pelasi juuri sitä lätkää, millä näitä pelejä tuolla materiaalilla voitetaan. Ja silloin kun Suomella on mahdollisuus voittaa maailmanmestaruus, on mulle yks paskan hailee millä tyylillä se voitetaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Aikamoinen kulttipelaaja siitä Anttilasta nyt tuli. Sen huomasi myös duunissa kun karjalalippiksiin pukeutuneita juntteja kuunteli. Hienointa näissä tarinoissa on se, miten lapset on ihan pähkinöissään. Toivottavasti pelaajat tiedostaa kuinka nämä voitot vaikuttaa nuoriin. Kultamitali on hienoa, mutta tarinat tuo mukanaan myös paljon suurempiakin asioita.

Itselle kyllä tuli komeimmat hyrähdykset ja tuuletukset Pesosen pelaamisesta myös. Mäntän Ä:n pisteiden tiputtaminen x 2 oli niin nasulia ja se maalikin ihan eläimellinen kuti. Pesosen maali tappoi pelin. Lukuisat blokit ja valtava määrä duunia, lisäksi kevyesti tasaisimmin suorittanut hyökkääjämme läpi turnauksen.

Huikeita yksilöitä löytyi useita vaikka ei niitä tässä joukkueessa pitänyt alkujaan olla. En uskonut menestykseen itsekään, en yhtään. Ihanaa olla väärässä ja huomata ettei lopulta ymmärrä vieläkään jääkiekon hienouksista juuri paskaakaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Voittava kiekko ei todellakaan ole aina kaunista. Edes siellä tarunhohtoisessa The Showssa. Eikä tarvitsekaan olla.
Joo, muistaakseni esim. Chicago Blackhawksin viimeisin Stanley Cup tuli sellaisella kiekolla joka ei aina todellakaan ollut mitenkään kaunista, mutta se oli riittävän tehokasta silloin kun piti olla ja kannu tuli kotiin.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Koko Suomen joukkue on täynnä hienoja pelaajia ja taistelijoita, mutta silti tekee mieli heittää jonkinlaista TOP5-listaa niistä Suomen pelaajista, jotka säväyttivät kisoissa eniten. Kyse ei ole siis suurimmista yllättäjistä, vaan yleisesti niistä pelaajista, jotka jäivät parhaiten mieleen suoritustensa kautta.

Listan rajoittaminen viiteen pelaajaan on muuten ihan saatanan vaikeaa. Ainakin minulle on. Mutta kokeillaan:

1. Harri Pesonen
2. Kevin Lankinen
3. MÖRKÖ
4. Kaapo Kakko
5. Joel Kiviranta

Miettikää nyt tuotakin listaa ja kuinka vääryydeltä tuntuu jättää siitä monia pelaajia pois. Kokeilkaapa itse, niin ehkä tajuatte miten vaikeaa on rajoittaa viiteen pelaajaan tällaista listaa :)

Ja tämän tarkoituksena ei siis todellakaan ole vähätellä yhtäkään Suomen pelaajaa, vaan fiilistellä hieman niitä yksilöitä, jotka jäivät parhaiten mieleen.

Itse olin erityisen yllättynyt Harri Pesosen kehityksestä. Todella huikeaa kehitystä on tapahtunut sitten Jyväskylän-vuosien.

Iso kiitos koko joukkueelle! Aivan huikea turnaus!
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Kiitos vastauksista!



Meillä on varmaankin eri käsitys siitä, mitä bussi tarkoittaa. Minun mielestäni se on sitä, että luovutetaan aloitteet vastustajalle, puolustetaan ja pelataan kiekollista peliä roikkujen ja vastahyökkäysten kautta. Tällä määritelmällä finaali oli ainoa matsi, jossa Suomi joutui suurimman osan ottelusta bussikuskiksi. Toki koko turnauksen pelattiin kurinalaista ja tunnollista lätkää, jossa höntyilyt pidettiin minimissä, mutta pelin (kiekko)kontrolli pyrittiin pitämään itsellä mahdollisimman paljon. Ranska-peli, jonka laukaukset Suomi vei 47-21, ei ole mielestäni esimerkki bussikiekosta.




Minun mielestäni molemmat ottelut olivat hyvää lätkää. Ruotsi-pelissä Suomi sai hallittua peliä osittain vastustajan huonosti organisoidun pelin takia. Venäjä-pelissä molemmat joukkueet olivat kurinalaisia, mutta kummallakin oli hyökkäyksiä ja paikkoja, aika 50-50 vääntö.



Joo, omaan silmään näytti siltä, että Kanada oli aika hyvin skoutannut Suomen pelin ja pystyi sitten materiaaliedun ja oikean taktiikan yhdistelmällä hallitsemaan suurinta osaa pelistä.



En minäkään, mutta epäilen vahvasti.




Okei, eli olisit valmis menemään pein estetiikka edellä jättäen voittamisen vähemmän tärkeään rooliin. Ihan ymmärrettävä näkökulma katsojalta.

Itse näen asian siten, että erilaiset strategiat ovat paitsi välttämätön voittamisen edellytys monille joukkueille, myös pelin kauneutta ja rikkautta lisäävä asia: ne mahdollistavat eri tavalla kasattuja joukkueita, eri näköisiä pelejä - ja uusia ja erilaisia tarinoita. Tarinoista urheilussa on omasta mielestäni lopulta kyse.

Bratislava 2019 on erittäin hyvä tarina.

Joko joku oli jo tullut itkemään, vaikka voitetaan maailmanmestaruus Tuo joukkue teki kaiken niin täydellisesti kuin voi vain tehdä ja tuloksena huikea ylisuoritus odottamaan nähden.

Tavallaan ymmärrän fanipoikia, että pitäisi olla viihdyttävää kiekkoa, mutta miettikää nyt oikeasti hei: Joukkueen nimekkäin pelaaja oli Kaapo Kakko ja Veli-Matti Savinainen. Jukka Jalonen teki ties kuinka monetta kertaa aivan järjettömän hyvää työtä lyhyellä periodilla kaataen Ruotsin, Venäjän ja Kanadan, jälkimmäisen vieläpä kahdesti.

Upeaa Leijonat!
 

Kyle

Jäsen
Ihme mussutusta pelitavasta, jos Suomi olisi pelannut yksilöt edellä mahdollisimman näyttävää kiekkoa niin Leijonat olisi jäänyt alkusarjaan. Vastaavasti jos oltaisiin nähty Kanada - Venäjä peli niin Kanadan olisi pitänyt jäädyttää Venäjän peliä, koska samalla pelitavalla jos nämä joukkueet kohtaisivat niin Venäjä voittaisi 4 kertaa viidestä näillä kokoonpanoilla.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On kyllä huvittavia nuo vastustajien itkut hävittyjen pelien jälkeen. Kanadalaisilta tuli toki tunnustustakin, mutta löytyihän sieltä ainakin "Pesosen maali oli tuollainen onnekas pomppu". Mikäs siinä nyt sitten pomppi? Kanada puolusti hieman löysästi jonka myötä Pesonen haki itselleen paikan laukoen tarkan kudin sopivasti hieman maskissa olleen Murrayn patjan yli. Ei sillä että näissä itkuissa mitään yllättävää olisi, mutta kuitenkin melkein sarjassamme Venäjä ja itkut tuomareista.

Maukkaintahan tässä on se että kulta tuli nimenomaan tällä "paskajengillä". Ehkä ihmiset ja media osaa jatkossa arvostaa hieman enemmän myös kotimaista kiekkoilua jatkuvan NHL-kiihkoilun sijaan. Mukavaa myös parannella 2/11 finaalirekordia ja vihdoin voittaa myös Kanada finaalissa.

Ruotsi, Venäjä, Kanada. Suomi kohtasi ja kaatoi alkusarjan jälkeen kisojen top3 ennakkosuosikit ja tässä sitä ollaan. Nyt voi vittu naattia.
 

Hexa

Jäsen
Edelleenkään ei voi tarpeeksi korostaa Marko Anttilan panosta maailmanmestaruuden eteen. Mörkö teki uskomattoman määrän duunia kaukalossa joukkueen hyväksi ja kapteenina johti joukkojaan edestä näyttäen muille esimerkkiä ratkaisupelien tärkeillä maaleillaan. Mörkö teki mahdottomasta mahdollisen. Kiitos Marko!
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Ja sinä olisit varmasti ollut tyytyväisempi, jos Chicago olisi tuolla kaudella pelannut viihdyttävää lätkää, mutta jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle tai tippunut ajoissa pois SC-taistosta?
Tuskin olisin, mutta ei se kuitenkaan mitään hirveää peliä ollut vaikka olisi voinut olla parempaakin.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Juujärvi anto krediä tälle valmennusjohdolle, taustajoukoille, valtaisasti.

Mutta mainitsi myös Marjamäen nimen, valmentajana joka modifioi pelitapaa ja oli nostamassa, sisäänajamassa useita tulevia maailmanmestareita maajoukkue/arvokisaympyröihin.

Vaikkei tuloksia tullutkaan, niin oli osa jatkumoa. Yksi näkökulma tämäkin.
Jatkuvuus on äärettömän tärkeää, satoa niitetään joskus vasta seuraavina vuosina.

Rispektiä sitä kautta Marjamäelle
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tuskin olisin, mutta ei se kuitenkaan mitään hirveää peliä ollut vaikka olisi voinut olla parempaakin.
Jos nyt oikein tulkitsen, seuraat peliä enemmänkin viihteellisyyden kannalta vähemmällä tunnesiteellä, vähän niinkuin Hollywood-leffa tyyliin. Se on okei, mutta kannattaa muistaa että perinteinen kannattaja ei tee niin vaan katsoo sitä lopputulosta, ei miten se saavutettiin. Tuo on ns. "urheilullinen menestys" mikä tälle ryhmälle merkitsee eniten.

Eli ymmärrät kuitenkin, että menestys on yleensä tärkeämpää, kuin viihdyttävä pelityyli? Niin joukkueelle itselleen, kuin sen kannattajille.

Isolle osalle, mut on siellä niitä erilailla peliä seuraavia kans. Niitä mitkä ottaa minkä vaan pelin ja arvioi sitä peliä sitä kautta että onko viihdyttävä vai ei. Epäilisin et silloin seurataan yleensä lätkää yleisesti lajina eikä ole selkeää suosikkia (ehkä pelaajia, ei niinkään tiimiä).
 
Ketä kiinnostaa joku NHL. Todella rasittavaa katsoa sitä kohellusta ja rusettiluistelua päästä päähän. EVVK.
Olet oikeassa, että olisi se voinut olla parempaakin.
Jokainen tietää myös syyn miksi se kiinnostaa heitä.
Niin kyllä se suurin mitä lajissa voi voittaa varmasti houkuttelee pelaajia.
Ja sinä olisit varmasti ollut tyytyväisempi, jos Chicago olisi tuolla kaudella pelannut viihdyttävää lätkää, mutta jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle tai tippunut ajoissa pois SC-taistosta?
Tuskin olisin, mutta ei se kuitenkaan mitään hirveää peliä ollut vaikka olisi voinut olla parempaakin.
Tämä onelinerien heittely alkaa näyttää siltä, että kaikki oleellinen tähän asiaan on teidän kohdalla jo sanottu, ja keskustelu alkaa mennä hiljalleen kuittalun ja jankkauksen puolelle.

Voisi siis olla oikein hyvä aika siirtyä jo toisiin aiheisiin.

Moderaattorit
 

Fat Jesus

Jäsen
Tuossa katselin jäältä juhlintavideoita ja joukkuekuvaa niin en huomannut että joukkueen nimekkäin puolustaja Aki Berg liiemmälti olisi ollut juhlinnassa mukana? Muuta sakkia kyllä oli.

Menikö pakkaamaan jo kamoja vai eikö vain halunnut valoihin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös