Ma 4.2.2008 Ilves-Blues

  • 16 815
  • 74

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Olipas Ilves tänään huono.
Aika usein kuulee, että Bluesia vastaan kotijoukkue on ollut huono. Tämä siis tällä kaudella. Olisiko mahdollista, että Blues pelaa v-mäisen hyvää vieraspeliä? Paha itse sanoa, kun olen niin vähän vieraspelejä nähnyt.

Jossain vaiheessa joku kirjoitti tästä mahdollisesti tulevan ensimmäinen otteluketju, jossa ei ole provoiltu. Nyt tosiaan näyttää siltä. Yrittäkää edes!
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Kuulemani mukaan tiputti Eki hanskat ensimmäisenä, mutta varmaksi en voi sanoa kun en nähnyt tarkkaan. Uskomatonta miten Matt saa tilanteesta ottelurangaistuksen ja Eki ei mitään?! Mattin käsien levittelystä ja huitomisesta Bluesin vaihtoaitioon samaa mieltä, olisi voinut jättää väliin... Kentällä taisi huitoa tuomareille ja Ekille, miksei saa tapella.

Nickerson kävi jo ennen aloitusta kuumana ja ainoa pukari tuossa kahinassa. Paloi ilmesesti päreet johonkin ja näytti sen huonon puolensa. Tosin ilves pääsi vetään 5-4 peliä kun molemmista ukko jäähylle. Rönni oli muutamassa paikassa aika väsynyt, kutem Määttäsen 2 min mistä tuli 3 maali ja sit Niemisen estämisjäähy kolmannessa erässä missä Ilvespakki työnsi Nikon maalivahdin päälle ja sitten 3 miestä kävi opettaan -> Nieminen ulos. Hieman paikkailuja sanoisin.

Ilves oli kyllä uskomattoman paska 2 erää ja tuolla pelillä loppuu kausi nopeasti playoffien alettua. Ylivoimapelin arvosanaksi voi antaa puhtaan nelosen.

Ja seurasin peliä ilman kaljalaseja
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Nelosen sivuilla tuo tilanne nähtävissä. Aika peruskahakkahan tuo oli ja Nickerin OR mielestäni liian kova tuomio. Yritti hakea siinä kaveria Öhmanista, kun hän oli korkealla mailalla napsauttanut Ipa-pelaajaa, jolloin Eki tuli väliin isännän elkein. Ihan oikein, että tuli koska siellä survottiin Öhmania aika kovaa. Eikä tuo Staffanin korkea niin pahalta edes näyttänyt. Mattilta varmaan paloivat vaan hermot.

Ensi pelissä voisi tulla kokeilemaan kunnon kaveria vastaan jos vielä haluttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Aika usein kuulee, että Bluesia vastaan kotijoukkue on ollut huono. Tämä siis tällä kaudella. Olisiko mahdollista, että Blues pelaa v-mäisen hyvää vieraspeliä? Paha itse sanoa, kun olen niin vähän vieraspelejä nähnyt.

Jossain vaiheessa joku kirjoitti tästä mahdollisesti tulevan ensimmäinen otteluketju, jossa ei ole provoiltu. Nyt tosiaan näyttää siltä. Yrittäkää edes!

Kyllä, Blues pelaa todella v-mäisen hyvää vieraskiekkoa. Blues pelasi nöyrästi ja fiksusti koko 60 minsaa hyydyttäen tupsukorvien hyökkäyspelin lähes täysin. Ilves ei ollut ottelun alussa hereillä ja Blues rokotti. Tästä sillasta ei sitten noustu koko ottelun aikana. Ylivoimalla tarjottiin kyllä Ipalle paikkoja, mutta Blues pelasi hyvää ja aktiivista alivoimaa.

Jos Bluesilla pysyy joukkue terveenä niin veikkaampa, että se on tällä kaudella kolmen parhaan joukossa. Yhtenäiset joukkueet kun tuppaa menemään keväällä pitkälle.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Onhan toi typerä temppu (taas) Nickersonilta. Oma joukkue maalin tappiolla ja saisi vielä 6 vs 4 ylivoiman mutta kun ei kelpaa niin ei.

Todella hyvät 3 pistettä.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Nelosen sivuilla tuo tilanne nähtävissä. Aika peruskahakkahan tuo oli ja Nickerin OR mielestäni liian kova tuomio. Yritti hakea siinä kaveria jostain Öhmanista, jolloin Eki tuli väliin isännän elkein. Ihan oikein, että tuli koska siellä survottiin Öhmania aika kovaa. Eikä tuo Staffanin korkea niin pahalta edes näyttänyt. Mattilta varmaan paloivat vaan hermot.

Ensi pelissä voisi tulla kokeilemaan kunnon kaveria vastaan jos vielä haluttaa.

Sympaattinen Nickerson haastoi taas upeasti. Alkoi lyömää ilman hanskoja vasta ku Eki oli sidottu 2 tuomarin haliotteella. Kova jätkä! Ja sit pienet tunnelmannnostatukset perään. Alkoikin oleen jo ikävä tätä puolta Nikkeä, Alpohan oli miehen tuhonnut ihan täysin.

Ekille tosta ois voinu laittaa pikkukakkosen ja Nickersonin otteille 2+10, 2+2, PRK, mut OR on vähän liikaa, nimen takia tuli. Tietty noi lopun eleet oli varmaan yks hyvä syy. Blegin mestaruusjuna senkuin puksuttaa, 16.2. päivä pitäis itsekin raahautua paikanpäälle kun sinikeltaiset ottaa voiton keltasista.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Nickersonin kuumana käyminen taisi juontaa edellisestä tilanteesta, jossa Brückler yhden oman miehen ja yhden linjurin ollessa välissä tarjoili Nickersonille veskarinmailaa haarojen väliin.

Ja kyllähän Blues oli hyvä vierasjoukkue, vaikka osan esimerkiksi ylivoiman surkeudesta Ilves saakin ottaa omaan piikkiinsä. Espoolaiset pelasivat läpi pelin nöyrästi ja uhrautuvasti rokottaen Ilves-puolustuksen virheistä. Kaikkia Blues-maaleja edelsi varsin selkeä Ilves-puolustuksen virhe, joista parhaat seurat rankaisevat varmasti.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Tuollaista viittomista Nicken ei kannattaisi kyllä harjoittaa. Voi tulla kovaa kyytiä jatkossa, jos tuollainen ei lopu. Aivan naurettavaa.

Hieno voitto ja tärkeät pisteet. Tästä on hyvä jatkaa!

Kattohan, vaikka seura vaihtuu, Porin Matti herättää suuria tunteita. Sentään ei seura merkitse siinä, kun Masalle pistetään OR:ää ja PR:ää. Nickerson-lisälle lienee jo ihan omat standardit Muukkosen ja Vierumäen tuomarikurssin "näin opin hallitsemaan ongelmatilanteet"-värityskirjoissa. Saas nähdä, millainen itku tästä seuraa, iltapäivälehtien nettiuutisointeja en ole vaivautunut vielä katsomaan. Potentiaalia edes pienimuotoiselle "seura vaihtui, miksi Matt"-jeesustelu voisi kuitenkin olla olemassa. Mitäköhän rohvessori sanoo nyt tästä? Harmi, kun otteluraportti kestää. Kamalaa kyllä semmoinen viittominen. Onneksi ei tarvitse keskustella viittomin.

Sm-liigan otteluseurannan perusteella on kyllä vängästi puhallellut tuomiot. Jos Rajamäki on ollut mukana torikokouksessa, on jännää ettei Hurja-Eki ole saanut edes pikkukakkosta.

No, lupaahan värikästä kevättä.
 

kalppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
kärpät
Aivan oikein Mattin OR, ei muuten, mutta taas tuo turhanpäivänen esittäminen. Jokohan kohta tulisi Mattia Porilaiset tänne puolustelemaan, kun Tamperelaisia ei Nickerson näköjään oikeen sytytä. Enkä kyllä ihmettele yhtään, kun ei nuo pelilliset avut kummosia ole. Mitä Pietilä muuten sanoi Nickerosonin tempauksesta, vai sanoiko mitään?

Blues on jo pelottavan vahva ajatellen kevättä, kun sairastuvallakin näyttäisi olevan joukko pelimiehiä.
 

trap

Jäsen
Tärkeät kolme pistettä. Niemiseltä hieno tahtomaali, mukavaa että pääsi näinkin nopeasti sinisissä maalien makuun. Myös Stefun ja Vilin maalit olivat kaunista katsottavaa. Brücklerille kertyi maalilla aika vähän torjuntoja -ilmeisesti aika vaikea peli kun laukauksia tuli niin vähän.

Nickersonin touhu oli taas aika omituista, ja aika lailla oikea ratkaisu tuo OR. Huitoi Rajamäkeä vaikka tuomarit olivat kiinni Ekissä ja perinteiset show-pelleilyt vielä tuon jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse en osaa niin syvällisesti analysoida näitä pelejä, eli voi olla, että Blues pelasi hyvää puollustus peliä ja Ilves oli siksi aseeton. Itse sitä tuijottaa vaan oman joukkueen aikaansaannoksia. Ei kuitenkaan Blues hirveesti saanut hyviä maalipaikkoja. Yllättävän fyysisesti Blues kuitenkin pelasi. Ilves olisi tarvinnut samanlaista tsemppiä kuin viimeksi tapparaa vastaan. Vaikea sanoa miksi näytti, että sytyttiin vasta ihan ottelun lopussa.

Siten vielä lopun nujakoinnista:

Nickerin OR mielestäni liian kova tuomio. Yritti hakea siinä kaveria Öhmanista, kun hän oli korkealla mailalla napsauttanut Ipa-pelaajaa, jolloin Eki tuli väliin isännän elkein. Ihan oikein, että tuli koska siellä survottiin Öhmania aika kovaa.

OR tuli nimestä. Ei öhmannin kanssa vielä ihmeempiä ollut, mutta ihan oikein Rajamäki tuli puollustaan tähtipelaajaa, isännän elkeistä en nyt tiedä...

Onhan toi typerä temppu (taas) Nickersonilta. Oma joukkue maalin tappiolla ja saisi vielä 6 vs 4 ylivoiman mutta kun ei kelpaa niin ei.

Eipä ollut siinä kohtaa vielä tietoa Öhmanin jäähystä. Rönnin käsi ei noussut ja jäähy tuli linjurien kuiskailusta. Oikea tuomio olisi ollut antaa myös Rajamäelle kakkonen ja silloin kai olisi jatkettu 5 vs 3(ilman molaria siis). Kukapa noita tuomareiden päätöksiä etukäteen voi arvailla.

Sympaattinen Nickerson haastoi taas upeasti. Alkoi lyömää ilman hanskoja vasta ku Eki oli sidottu 2 tuomarin haliotteella. Kova jätkä!

Erkki tuli ihan itse haastamaan Nickersonia ja Nickerson oli ihan saman lailla sidottuna. Tarpeetontahan siinä oli jo niiden hanskojen heittely kun tilanne oli jo halailua.

Sääntöjä pitäis muuttaa siten, että ottelurangaistukset tappeluista jaetaan jälkikäteen, jos on tarvetta. Ei tarvis näiden Rönnien paniikisssa arpoa niitä. Tai sitten ammattitaitosempia tuomareita.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Melko ankara rangaistus Nickersonille, 2+10min olisi ollut tarpeeksi. Jos verrataan tilannetta esim. Spruktsia muiluttaneen Forsbackan jäähyihin tässä tannoin, niin aikalailla eri linjoilla mennään. Käsittääkseni Matt lensi pihalle kuitenkin ennen tuota vaihtopenkin haastoa, joten tuosta nahinasta se OR taisi tulla.

Kyllä mä vaadin ammattituomarit tähän liigaan, karmeeta kattoa kun tilanteet arvotaan eri peleissä täysin eri linjoilla. Minkä takia Erkki ei saanut jäähyä?
 

fani#x

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heh..olihan taas hatusta vedetty OR.

Mutta millä perusteella Ilveksen mörkö Marko "Pitkä ja paska" Anttila sai jatkoajan toimitukselta kolme tähteä?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuollaista viittomista Nicken ei kannattaisi kyllä harjoittaa. Voi tulla kovaa kyytiä jatkossa, jos tuollainen ei lopu. Aivan naurettavaa

Blues voitti jotta sikäli sitä kovaa kyytiä kyllä tulikin. Noin muuten, vaikkei Nickerson liigan kovin olekaan niin ylivertaisia vastustajia on aika rajallisesti. Toistaiseksi ihmishirviön on kyennyt alistamaan vain yksi mies: Alpo Suhonen.

On niitä varmaan hölmömpiäkin ottelurangaistuksia annettu, mutta...tuosta nyt ei kyllä käynyt ilmi, tuliko tuomio vain väkivaltaisuudesta vai jaettiinko tyylipisteitä koko esityksestä. Nimi painaa, mutta nimen eteen on kyllä paiskittu hommia ihan omasta takaa. Ihme ettei Rajamäki saanut merkintöä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesin matsi. Täällä on matsista sinänsä ollutkin, eikä siinä kummempaa.

Joten tuohon loppurähinään vielä se, että Öhmanille ilmeisesti korkeasta kuului kakkonen. Rajamäelle olisi sopinut antaa myös kakkonen väliintulostaan, vaikka ei lopulta mitään tehnytkään ja Nickerson teki taas itsestään lähinnä pellen. Jos olisi ollut rauhakseen, niin Ilves olisi voinut yrittää vielä tasoitusta kunnon ylivoimalla. Joutavaa rähinää Nickersonilta, kun ei pahemmin aihetta ollut, eikä miehen nyrkinheiluttelu edes ketään kiinnostanut.
 
Edellisen Ilveksen pelin jäljiltä ei oltu tiettyjen Ilvesläisten kanssa ihan yhtä mieltä Nickersonin esityksistä, niin piti mennä katsomaan kaveria sitten uudestaan, varsinkin kun vastassa oli mielenkiintoinen Blues. Pistetäänpä vähän puolueetonta rapsaa kehiin.

Blues hyvä vai Ilves huono? Sanoisin, että vähän molempia. Ilves oli selvästi huonommalla jalalla kuin Tapparaa vastaan, mutta toisaalta Blues iski aivan loistavasti Ilveksen akilleenkantapäähän - raskasjalkaiseen puolustukseen. Bluesilla on aika isoja, mutta myös aika luisteluvoimaisia hyökkääjiä. Siinä missä Tappara jostain prkleen käsittämättömästä syystä styr spelaa 1-2-2, Blues ajoi syvälle Ilveksen pakkien perään. Nelosen maalikoosteestakin näkee useamman hetken, kun Espoon hyökkääjä ajaa Ilveksen pakin kiinni, voittaa kamppailun ja kääntää tilanteen Bluesille. Osalalla, Niemisellä, Rajamäellä ja kumppaneilla oli sekä vauhtia, että voimaa selvästi Ilveksen pakistoa enemmän.

Silmiinpistävää oli myös Ilveksen hyökkäyspelisuunnitelman puute. Vikaa oli varmasti myös toteuttamisessa, mutta kyllä ylivoimalle pitäisi olla joku muukin ratkaisu kuin Koivisto kuljettelemassa yksistään muiden seisoessa, tai huonosti ajoitettu päätykiekko. Alueelle kun lopulta pääsivät, niin jokunen paikkakin syntyi. Maalit sinällään olivat varsinaisia persemaaleja ( copyright Viitakoski) ja kokonaisuutena numerot mairittelevat Ilvestä.

Sitten kaikkia kiinnostavaan Matt Nickersoniin. Saldo jäi valitettavasti Ilveksen kannalta jälleen pakkasen puolelle. Ekassa erässä Nickella oli pahoja ongelmia lähes kaikessa, mutta ilmeisesti iso mies tarvii minuutteja, että pääsee lämppön. Pidemmälle edetessä alkoi näkyä sitä kiekollisen vastuun ottamista, jota häneltä kuulemma odotettiin, mutta parin näyttävän kuljetuksen vastapainoksi tuli edelleen myös virheitä. Nickerson näytti pelaavan taitojensa ylärajoilla, eikä ratkaisu useinkaan ollut se helppo syöttö - tosin vikaa oli myös muun viisikon tarjontapelissä. Yhtä maalia mies katseli jäältä, valuttuaan jälleen Nickersonille tyypillisesti pois omalta paikaltaan, ja koko maalin edusta oli yksin Viitaluoman (Raipen ilme maalin jälkeen kertoi paljon). Yhtä maalia mies katseli jäähyaitiosta.

Ottelun lopussa sitten nähtiin jälleen millainen "joukkuepelaaja" tämä Nickerson on. Ilveksen viimeinen mahdollisuus lyödä "6 pisteen" peli tasoihin ja pienen tönimisen päätteeksi hyökkäyspään aloitus. Tässä vaihdossa Nickersonia ei kiinnosta pätkääkään maalin tekeminen vaan ihan muut asiat.Heti aloituksesta Matt kamppaa Santeri Heiskasen nurin ja muksii tätä muutaman kerran jäässä. Siitä kiinnostuksen kohteeksi löytyykin sitten Öhman, kunnes Rajamäki tulee ja hakee pojan pois. Ykkös ylivoiman viivapelaaja suihkun puolelle, hassunhauskoja käsimerkkejä heilutellen ja Ilves askelta lähemäs säälipelejä.

Vielä yksittäisiä huomioita:
- Osala sai hemmetisti peliaikaa ja pelasi hyvin. Kovuutta, taitoa ja isoksi mieheksi jaksaa painaa
- Rajamäki painoi korkealla työmoraalilla
- Niko Niemistä tuli jo ikävä - ainakin 5 mojovaa taklausta ja röyhkeä maali.
- Swzez vaikutti mielenkiintoiselta kaverilta. Ihan ei varmaan ole vielä parhaimmillaan, mutta sen verran sai pitää kiekkoakin, että mikään ihan kädetön tapaus ei ole kyseessä. Vähän ilkeilikin pariin otteeseen. Odottelin hieman, että jos peli olisi mennyt selvemmin Bluesille, niin Nickerson olisi kilahtanut jo aikasemmin, niin nyt olisi ollut kova jamppa vastassa, mutta Matikainen tiivisti 3. erään ja penkitti Szwezin.
- Jos Blues tulee Tapparaa vastaan playoffeissa, niin se on moro vaan ja Tappara kesälomille...sen verran vahvan oloinen hyökkäysryhmä on kyseessä, että Tapparan pakisto tulisi olemaan kusessa. Puolustus on Bluesilla hieman kyseenalainen - minkäs takia se Pikkarainen tuolta päästettiin pois?
 
Viimeksi muokattu:

d2uce

Jäsen
En ole mikään Matt Nickerson -fani, pikemminkin päinvastoin, mutta kyllä tällainen sapettaa.

Aivan älytön tuomio taas Jyri Rönniltä, mitä lie miehen päässä liikkunut. Varmaan funtisnut, että kohta pääsee taas kalsaripyykille.

Käsittämättömän yliampuvan tuomion lisäksi ihmetyttää suuriesti miksei Rajamäki saanut tuosta tilanteesta mitään?

Näemmä on ikäväkseen huomattava, että edelleen SM-Liigan pilipalituomarit antavat nimen perusteella kovennettuja rangaistuksia.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aivan oikein Mattin OR

Kun vertaa tätä Matin OR:ä ja Helsingissä 1.2.-08 Aleksi Holmbergin saamaa 2+2+10 pitää ihmetellä kuinka niin samanlaisista teoista voi saada noinkin erilaiset tuomiot. Aivan aiheettomasti annettu OR, mikä on tullut pelkästään nimen perusteella.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Olipas peli. Blues teki viisi maalia, joista kaksi omiin ja ottelu päättyi 2-3. Ilveksen ensimmäinen maali meni Osalan mailasta ja toinen Ville Lajusen luistimesta. Tosin pelimiehenä Vesa Viitakoski tietää, että kiekkoa pitää toimittaa maalille ja näin myös kävi. Lirahti vielä Brücklerin haarojen välistä ikävästi maaliin.

Täytyy kyllä ihmetellä mitä Nickersonin päässä liikkuu, jos mitään. Aivan älyttömän typerä jäähy loppuhetkillä, kun Ilves olisi juuri päässyt ylivoimalle yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia. Sanoisinpa, että Nickersonista ei näillä otteilla ole Ilvekselle muuta kuin haittaa. Loppuhetkien tapahtumat eivät mitenkään auttaneet omaa joukkuetta takaa-ajossa.

Terveisiä myös sille kaverille, joka jäi huutelemaan erotuomari Rönnille rivouksia katsomosta ottelun päätyttyä. Todella huvittavaa oli sällin käytös.
 
Käsittämättömän yliampuvan tuomion lisäksi ihmetyttää suuriesti miksei Rajamäki saanut tuosta tilanteesta mitään?

Kun tuon katsoi uudestaan videolta, niin Rajamäkihän ei tee tilanteessa mitään muuta, kuin työntää Öhmania muksivan Nickersonin vähän sivummalle. 2 minuuttia estämisestä? Erinomaisen fiksua toimintaa Ekiltä - säästi avainpelaajan isommilta mustelmilta, mutta piti oman päänsä viileänä, kun taas Matti yritti jotain viuhtoa tuomareiden takaa.
 

stones

Jäsen
Heh..olihan taas hatusta vedetty OR.

Mutta millä perusteella Ilveksen mörkö Marko "Pitkä ja paska" Anttila sai jatkoajan toimitukselta kolme tähteä?

Varmaan siitä syystä, että Anttila järjesti tuon lopun hässäkän, kun kalautti omaa äijää mailalla päähän siinä maalinedessä, josta Rönn lopulta heitti Öhmannin jäähylle. Videosta näkee kuinka Rönn lähtee tuttuun tyyliinsä kyykkimään maalintaakse katsomaan Ilves pelaajan kasvovammoja, kun toisaalla alkaa mylly, joten ei ihme, että OR tuli. Eihän se nähnyt mitä siellä tapahtui vain sen lopun, kun avustavat oli jo välissä. Rönnillä on ärsyttävä tapa käydä selittelemässä omia tuomioitaan kesken pelin valmentajille. Jokohan se Arto I jää kohta eläkkeelle niin päästäisiin tuosta Rönnistä eroon, voisi tehdä siitä johtajan, kun ei osaa hommia.
 

teippi-77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ducks
OR oli ilmeisesti jo annettu ennen kuin Matt alkoi viittelöidä siellä? Tosin jos ei ollut niin moisesta olisi voinut jo pistää ulos, telkasta kerran näin ja vaikutti ainakin siltä että Matt oli jo luistelemassa vaihtoaitioon, tappelusta pelkästään sitä ei oikeen hyvällä tahdollakaan voi ymmärtää (tai siis siitä pienestä kahinasta)
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Puolustus on Bluesilla hieman kyseenalainen - minkäs takia se Pikkarainen tuolta päästettiin pois?

Ei tähän peliin kuulu, mutta Pikkaraisella ei tee yksikään Sm-liigan playoff-joukkue yhtään mitään. Bluesissa on kyllä tullut vastuuta, ylivoimalla ja muutenkin, mutta tuloksena vain typeriä kiekonmenetyksiä ja pelin ulkopuolella harhailuja. Tällaisesta tilanteesta taisi lauantaina Ilveskin tehdä voittomaalin Tapparaa vastaan. Ihan kuka tahansa Bluesin A-junnu pelaa paremmin kuin talonmies-Pikkarainen.

Playoffeissa meidän puolustus ilman loukkaantumisia:

Laatikainen - Alanko
Clarke - Huzzkowski
Kurki - Gustafsson
Heiskanen, Kuoppala, Lajunen

Kyllä tuolla pärjää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös