Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus
 1. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Siirretään katseet jo ensi kisoihin, kun siirrytään Jukka Jalosen valmennukseen. Kisat pelataan Slovakiassa Kosicessa ja Bratislavassa. Paluu välieriin ja kenties kahden vuoden tauon jälkeen finaaliin? Mitä muutoksia tapahtuu Marjamäen aikaan verrattuna? Haluaako Rasmus Ristolainenkin tulla vihdoin golfaamisen sijasta kisoihin?
   
 2. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  2018 kisoista suurimmaksi jutuksi voisi nostaa sentteristön puutteen ja pakistosta rightin kätisyys.

  Uskon tulevalle vuodelle löytyvän enemmän ihan oikeita senttereitä pelaamaan. Ei tarvitse kolmen laiturin olla sentterinä.

  Pahin uhka on pakistossa rightin kätisyys.
  Ville Lajunen - ei jatkoon.
  Honka - aikamoinen hazardi.
  Pokka - eväät korkeintaan kolmospakkipariin, ei isompaan rooliin.
  Vatanen - ei tule kovin usein, jos koskaan.
  Ristolainen - Buffalo ei varmasti poffeissa pelaa, mutta kuten nähty, ei ole tulossa.

  Entäs sitten muita? Ehkä ainut nimi joka nousee enää mieleen on Jani Hakanpää. Mikäli jatkaa tämän kauden tasollaan niin ehdottomasti käyttökelpoinen. Mites nuin muuten Euroopasta rightin pakit Suomella? Taitaa aika vähissä olla.
   
 3. scholl Jäsen

  Minusta tämä turnaus nosti kuitenkin Suomen profiilia. Pitkästä aikaa pelattiin hyvää lätkää. Näin ollen kieltäytymisten määrä voi pienentyä. On uusi sukupolvi, uudet pelaajat johtajina. Jätkät voisivat jo vähän kesällä sopia asioita jossain Bermuda Cupissa. Nyt jäi nälkää ensi kevääseen. Joka jätkä tulee joukkueeseen, joka ei pelaa pleijareissa.
   
 4. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Vatasella on joka ainoa kerta ollut oikeasti pätevä syy jäädä pois. Oikeasti todettu loukkaantuminen, sopimus katkolla tai pelit jatkuneet konferenssifinaaleihin. Nyt pelaa tulevaisuuden tiimissä ja on mahdollista ettei joukkue vielä ensi kaudellakaan mene pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Ja ihan maajoukkueenkin kannalta on positiivista että Samin sopimuksen kaksi viimeistä vuotta starttaavat. Todistetusti satsaa kunnon treenaamiseen tuolloin ja pelaa erittäin hyvällä tasolla. Maajoukkueessakin lupa odottaa aivan muuta kuin WC-ripulia.

  Suomen pakiston runko voisi siis ensi keväänä olla:

  Heiskanen-Vatanen
  Lindell-Honka

  tai mahdollisesti:

  Heiskanen-Ristolainen
  Lindell-Vatanen
  Herra X-Honka
   
 5. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ensi vuoteen tietysti on hyvä lähteä tilanne nollattuna uusin eväin, mutta toisaalta taas pitihän Marjamäenkin ajan olla se sellainen hieno aika Suomelle kuten muutama muukin aikakausi.

  Siten vielä Jalosen paluuseen suhtaudun varauksella kunnes toisin sen näen kun ei Marjamäkeenkään nyt niin hirvittävästi luottoa ollut jopa ennen ihan myöskään kaikkea tapahtunutta.

  Ensi vuonna onkin uusi tilanne ja nuoremmilla pelaajilla tosiaan nähtiin muutama hieno ote tai ainakin edes yritys.

  Valitettavasti melkein kaikki hienot tilanteet tapahtuivat tosin Jääkarhuja vastaan tai sitten niitä alempien maiden peleissä.

  Kaksinkamppailutilanteita voisi treenata ja puolustuskin tuntui olevan välillä kuin täi tervassa. Joitakin syväluotauksia keskialueelle voisi tehdä toisin vaikka sentteristö paremmin keskittyvänä näyttää menettelevältä.

  No, ensi vuonna voikin sitten vastustajista puhuttaessa vastassa olla Iso-Britannia...

  Mene ja tiedä.
   
 6. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
  Maailmanrankingin perusteella Suomi pelaisi Iso-Britannian kanssa samassa lohkossa. Suomen sijoitus tulee olemaan 4/5, riippuen Jenkkien sijoituksesta.
   
 7. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Olisi kyllä kiva jos nuot kätisyydet saisi natsaamaan... ihan jopa hyökkäyksessäkin. Varsinkin tässä turnauksessa pelatulla pelitavalla kätisyydet ovat tärkeä asia, mikä kannattaa huomioida. Tosin voi olla, että siellä on niin kovia Leftejä tarjolla, että vedetään kaheksalla leftin pakilla kisat. Suomella on kyllä euroopassa ihan törkeän hyvä tilanne leftin pakkien suhteen. Lepistö, Jokipakka, Koivisto, Lehtonen, Riikola, Heiskanen, Vaakanainen, Juolevi, Virtanen, Ohtamaa, Vittasmäki...ja varmasti vielä monia muitakin. Toivottavasti ei eksynyt yhtään raittia sekaan :D

  Oletko ihan tarkoituksella jättänyt Juuso Hietasen pois tuosta sommitelmasta? Viime kausi oli rikkonainen, mutta loppukaudesta taisi kerätä aika paljonkin kehuja.

  Toivottavasti tulevissa MM-kisoissa pakisto näyttää vaikka tältä:
  Heiskanen-Ristolainen
  Määttä-Vatanen
  Nutivaara-Hietanen
  Lindell-Honka
   
 8. Konnamuori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se mikä johtaa.
  Lainaus:
  Muistelisin jostain lukeneeni, että Vatanen ja Barkov olisivat lupautuneet näihinkin kisoihin alustavasti, mutta loukkaantumiset pilasivat suunnitelmat. Olikohan Lehtisen sanomana jossain.
   
 9. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Meinasin melkein vahingossa antaa Marjamäelle edes vähän kunniaa sentään yhden mitalin muodossa, mutta ilmeisesti hän aloitti vasta siirtymäajan jälkeen syksyllä pari vuotta sitten?

  Siinä tapauksessa Marjamäki tosiaan on ensimmäinen mitaliton Päävalmentaja Leijonissa sitten Rauno Korven ja ehkä huonoin sitten tämän Lunden ja vuosimallien 1972-1973.

  Tosin reilusti huonompiakin Päävalmentajia ainakin nimellisesti ja tuloksellisesti on ollut, mutta tuolloinhan aikakaudet olivat niin kovin erilaiset Marjamäen aikaan verrattuna.

  Ylimielisyys keskikastin maita ja ajoittain myös huonompiakin maita kohtaan tosin ei ole muuttunut. Silloin vanhempina aikoina Länsi-Saksa, DDR ja Puola etenkin olivat niitä maita jotka saattoivat hieroa Leijonien nenää kaukaloa tai jäätä vasten kun peliasenne oli mitä oli.

  Huonoksi asiaksi tietenkin maun mukaan voi laskea myös Päävalmentajien kuten Liitsolan, Suhosen ja Summasen riehumiskohut enemmän tai vähemmän joko pelaajien tai kiekkoliiton kanssa kunkin näiden herrojen valmennuskaudella myös joskus ihan onnistuneistakin lopputuloksista piittaamatta.

  Myöskään Jalosen tulo ei välttämättä takaa muuta kuin ehkä ihan pahimpien jäätymisten ja katastrofien loppumisen.

  Tosin mielenkiintoinen kysymys tulee olemaan myös, että mitä jos ongelmat jatkuvat jossakin määrin Marjamäeltä perittynä myös Jalosenkin aikana ja niiden merkitys tulisi olemaan jopa jostain ihan muusta lähtöisin?

  Aina tuntuu etenkin Olympiavuosina Leijonilla nyt näin viimeisen vajaan 10 vuoden aikana olevan vaikeaa.

  Ja joka vuosi aina Olympiavuosina (Paitsi lisäksi myös viime vuonna kun Tanska voitti tuolloinkin harjoitusottelussa.) Leijonilla tuntuu olevan selvästi suurempi vaara hävitä juurikin jääkiekon keskikastin maille tai kuten todettua, juurikin Tanskalle.
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2018 klo 16.07
 10. mustaoranssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kookoo
  Jalosella varmaan paremmat suhteet NHL jätkiin joten varmaan helpommin tulee apuja sieltä suunnasta.
   
 11. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Huonoin hän voi olla, mutta ei Marjamäki ole ensimmäinen mitaliton päävalmentaja sitten Rauno Korven. Raimo Summanen on. Raadon päävalmentajakaudella tuli vastaava puolivälieräkarsiutuminen ainoissa Summasen valmentamissa MM-kisoissa ja sijoitus oli kuudes. Marjamäen MM-sijoitukset ovat sijat 4. ja 5, eli Marjamäki on tässä suhteessa pykälän korkeammalla koska pääsi edes kerran neljän sakkiin.

  Summasen sekavasti johtama maajoukkue ylsi toki myös World Cupin finaaliin asti, mutta World Cupissa ei jaeta mitaleita, siellä on panoksena vain cup-mestaruus ja muut sijat ovat mitalittomia. Ei sieltä siis tullut mitään "hopeamitalia" kuten ei tule myöskään esim. Stanley Cupin häviävälle osapuolelle.

  Kokonaisuutena pidän Marjamäen kautta huonona ja epätasaisena, ja kokonaisarvosanaa laskee vuoristoratamaisten MM-kisojen ohella erityisesti onneton alisuorittaminen olympialaisissa jossa olisi ollut NHL-pelaajien puutteen takia oivallinen mahdollisuus saada olympiamitali ja jopa olympiakulta. Maaliton tappio D-luokan Kanadalle olympialaisissa oli Marjamäen "kuolemanotteluista" se surkein esitys.

  Toivottavasti Jukka Jalonen saa korjattua kurssia sen verran, että onnistuu rakentamaan MM 2019 -joukkueeseen muutakin kuin kaksi ylipeluutettua kärkikenttää ja pari kentällistä pekkajormakoita pyörimään kiikaritehoilla. Vaikka eihän toisaalta Jukka Jalonenkaan voi vääntää kivestä vettä eli saada heikkotasoisempia liiga- ja ryssäliigapelaajia saavuttamaan sellaista tasoa joka ei näille ole mahdollista saavuttaa.

  Päävalmentajakysymyksen ohella toivoisin, että myös maajoukkueen valmistautumiseen tulisi muutoksia, esimerkiksi EHT-turnaukset ovat aikansa eläneitä. Nytkin Suomi tahkosi ties kuinka monta europeliä Venäjää, Ruotsia ja Tshekkiä vastaan kohtaamatta yhtäkään näistä maista MM-kisoissa. Ehkäpä pitäisi pelata välillä ns. keskikastinkin maita vastaan jotta niiden erilainen pelitaktiikka (=tiivis puolustuspeli ja rikkominen) tulisi tutummaksi.
   
 12. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  No voihan hippulat...

  Niin se taisi sitten mennä Summasen osalta tosiaan vaikka jotenkin aina tulee yhdistettyä tuokin aika vain siihen mitä World Cupissa tapahtui.
   
 13. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Mihin tämä olettamus perustuu? Jalosen edellisissä MM-kisoissa vuonna 2013 Suomella oli tasan yksi vakituinen NHL-pelaaja ja se oli Lauri Korpikoski. Tämän lisäksi mukana oli myös Mikael Granlund, mutta hän tuli mukaan AHL-statuksella.

  Lisäksi muissa Jalosen valmentamissa MM-kisoissa Suomella oli NHL-pelaajia mukana siten että 2012 oli kolme NHL-pelaajaa, 2011 oli viisi NHL-pelaajaa, 2010 oli kolme NHL-pelaajaa ja 2009 oli neljä NHL-pelaajaa jotka ei pelanneet kauden aikana farmissa ollenkaan ja päälle vielä kaksi sellaista jotka pelasi sekä AHL:ssä että NHL:ssä tuon kauden aikana. Eli en minä näiden lukujen valossa kovin varmaksi sano että Jalonen houkuttelee sen enempää niitä NHL-pelaajia kuin vaikkapa Marjamäki nytkään.
   
 14. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska sopivat tänään yhteisestä turnauksesta ensi vuoden huhtikuussa. Leijonat pelaa ensi keväänä uudessa jääkiekkoturnauksessa | Yle Urheilu | yle.fi
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 20.19
 15. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Todella mielenkiintoista nähdä mikä on vahvuuksiaan ilmasilta rapakon taakse, kun ensi vuonna pelataan Bratislavassa ja komentosillalla määrää Marjamäen sijaan Jalonen mallia Jukka. Jos yhtäkkiä rapakon takaa on Ristolaista, Barkovia ja Filppulaa tulossa enemmän kuin koneeseen mahtuu, niin tuolloin on turha muuta väittää kuin, että Marjamäen naamavärkki ja peli-ideologia ei miellyttänyt miljonäärejämme. Jos taas kapina jatkuu, niin mm-kisojen/maajoukkueen houkuttelevaisuudessa on isoja probleemia ja olemme jatkossakin parin Granlundin ja khl-pelureiden varassa. Jalonen on kuitenkin keitetty muissakin liemissä kuin liigafinaaleissa, joten uskon Jukan joukkueen olevan paljon pelivalmiimpi kuin Marjamäen pelokas Marjamäen joukkue silloin, kun aletaan turnauksessa pelaamaan oikeasti sitä lätkää kovissa peleissä.

  Jatkaako Manner ja Tapola? Pääasia, että JJ saa tehdä töitään rauhassa eikä veneen keikuttajia, kyseenalaistajia tai mitään hyväveli-kerholaisia patsastele vaihtoaitiossa saati muita nilkkatulehduksen saaneita. World Cup oli kuin suoraan karikatyyri jostain Vierumäen liiton saunailloista, kun vaihtoaitio nitisi liitoksistaan kultaisen sukupolven ex-pelureista, jotka olivat "töissä" ties millä titteleillä. Äijää oli vasemmalla ja oikealla supattelemassa keskellä seisseelle Latelle, tuloksen näki taululta. Jalonen ei koskaan hyväksyisi moista moskovalaista sirkusta.
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2018 klo 20.21
 16. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Erinomaista, ottivat siis oppia välittömästi Jatkoaika-kirjoituksestani ja muuttivat vähän systeemiä. Ehdottoman tarpeellinen yhteinen kiekkoturnaus, sillä nämäkin kisat osoittivat, että tuntuma keskikastin maiden pelityylistä on liian vähäinen ja tuntui tulevan ainakin nykyvalmennukselle liian usein yllätyksenä. Toki harjoitusmatseja isojakin maita vastaan tarvitaan jatkossa, mutta Tanskat ja Norjat on hyvä kohdata ennen kisojakin, jotta ei sitten tarvitse mennä ihan sokkona ja takki auki näitä vastaan itse kisoissa.
   
 17. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Voisi ajatella että 2016 U-20 kultajoukkueesta ei kauheasti kieltäytymisiä tule sitten aikanaan. Aho, Rantanen, Puljujärvi, Kapanen ja Laine on jo MM-tason pelaajia. Lisäksi ainakin Niku, Hintz, Juolevi ja Björkqvist tulevat sitä olemaan sanotaan nyt parin vuoden sisällä. Sitten siellä oli vielä Tuulolaa ja joitain nimiä joita en nyt todennäköisesti muistanut.

  Barkov on jo sanonut että on aina käytettävissä sekä Granlund on osoittanut että sama pätee häneen.

  Ei pitäisi luultavasti olla mitään isoja ongelmia saada pelaajia liittymään NHL:n puolelta.
   
 18. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Manner jatkaa, Tapola ei omien muistikuvien mukaan jatka. Jos en väärin muista niin valmennustiimi on Jalonen, Manner, Antti Pennanen ja MV-koutsina Kari Lehtonen. Näistä Pennanen ja Lehtonen on Jalosen tuttuja joko HPK-vuosilta tai aiemmin U20-maajoukkueesta.

  Lainaus:
  Se on totta että siellä nämä Koivu, Selänne ja Timonen olivat ties millä valmennuksen neuvonantajan, seurajohdon neuvonantajan ja varmaan pelaajien neuvonantajien titteleillä mukana, mutta muistan esim. tältä foorumilta lukeneeni että nuo vaatimukset ex-pelaajien läsnäolosta ja jonkun roolin kehittämisestä olisi tulleet suoraan järjestävältä taholta eli NHL:ltä itseltään. Lähinnä jotain markkinointiin liittyvää. Jos näin on, niin asettaa kyllä tuon viimeisimmän World Cupin entistä enemmän huumoriturnauksen asemaan kaikkine sekajoukkueineen ja muine virityksineen.

  Jos en ihan väärin muista niin Ruotsilla taisi kanssa olla siellä seurajohdossa "neuvonantajina" Peter Forsberg, Daniel Alferdsson ja Nicklas Lidström.
   
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Jalosella ei ole yhteistä HPK-historiaa Pennasen eikä Lehtosen kanssa. Tai Pennanen on ehkä jotain D-junnuja valmentanut Kerhossa samaan aikaan kun Jalonen oli edustusjoukkueen päävalmentaja, en tiedä.
   
 20. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Plah, noh melkein osui. Mutta taisi tuo valmennustiimi kuitenkin osua muuten kohdilleen. Maajoukkueesta tuttuja anyways.
   
 21. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Bratislava ja Jalonen, varma maailmanmestaruus Suomelle!
   
 22. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Alkusarja pelataan Kosicessa, mutta voihan sen pytyn käydä jälleen Bratislavasta noutamassa.

  Suomen kanssa samassa lohkossa ovat: Kanada, USA, Norja, Tanska, Saksa, Ranska ja Iso-Britannia. Aika lailla samat vastustajat, kun tänä keväänä.
   
 23. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Milloinkohan viimeksi Suomi ja Ruotsi ovat olleet samassa alkulohkossa?
   
 24. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, LA Kings, Manchester United
  Lainaus:
  Lonkalta heitettynä 2007? jonka Ruotsi vei 1-0. Aivan varma en ole.
   
 25. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Täytyy mennä niinkin pitkälle historiaan kuin vuoteen 2005, jolloin Ruotsi voitti 5-1. On kyllä erikoista.