Mitä tänään syötäisiin?

  • 380 936
  • 3 372

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tämä ruoka rikkoo varmaankin sekä suomalaisen, että italiaisen keittiön pyhimpiä sääntöjä, mutta helvetin hyvää on silti.

Eli jonkinlaisen kylmäsavulohiuunipastan tekaisin.

Paljon pieniä salottisipuleja alkuun silpuksi ja pannulle oliiviöljyn, pienen suolan ja pienen voinäkön kanssa matalalla lämmöllä. Jossain kohtaa sekaan vähän valkkaria ja nypäys sokeria. Antaa tekeytyä hiljakseen.
Tuore tilli ja ruohosipuli silpuksi, samoin itse (eli mein ukon) kylmäsavustama lohi (1½ yksikköä kuvan kaloista) kuutioiksi. Perinteisesti käyn Lidl-keikan aina sunnuntaisin eli sieltä mukaan isoa fusilli-pastaa, pippuriruokakermaa ja neljän juuston pastakastiketta.

Lidlistä tarttui mukaan myös vähän perusedamia vahvempaa juustoa (gruyré ja joku muu) eli ne raasteeksi ja sekaisin kuullotetun sipulin, ruokakerman, pastakastikkeen ja lohien kanssa hetkeksi tekeytymään. Mausteet basic eli mustapippuri ja timjami.

Pastat suht kovina pois keittymästä, ruohosipuli ja tilli sekaan, valkokastike kaloineen myös ja päällä vielä kevyt panko/korppujauho- sekä juustohuntu. Sopivan aikaa 200'C uunissa ja lopuksi rapsakka rusketus ylälämmöllä.

Kuten sanoin, sotii varmaan kaikkea klassista keittämistä vastaan, mutta toimii.
 

Liitteet

  • preppis_2.jpg
    preppis_2.jpg
    585,5 KB · kertaa luettu: 97
  • preppis_1.jpg
    preppis_1.jpg
    548,1 KB · kertaa luettu: 103

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Sain karpaloita ystävältäni. Kyllähän niistä kiisseli pitää keittää. Mies lupasi tuoda kermaa töistä tullessaan. Ehkä syön jo tuossa iltapäivällä kupillisen ihan vaan maidon kanssa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sain karpaloita ystävältäni. Kyllähän niistä kiisseli pitää keittää. Mies lupasi tuoda kermaa töistä tullessaan. Nam...
Karpaloista keksii kyllä monia asioita, mutta kiisseli ei tullut ekana mieleen. Hillo tai survos ehkä ekana.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Karpaloista keksii kyllä monia asioita, mutta kiisseli ei tullut ekana mieleen. Hillo tai survos ehkä ekana.
Meillä taas karpaloita saadaan niin vähän ettei niistä hilloksi asti olisi. Aina on syöty kiisselinä (ja piste). Nytkin sain sellaiset puolisen litraa josta just sai hyvin kiisselin.

Karpalokiisseli (Iisopin tapaan)
n. 5 dl karpaloita
1 litra vettä
2 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja

Laita karpalot kattilaan ja lisää vesi. Karpaloita voi kevyesti survoa ennen veden lisäämistä. Keitä karpaloita n. 10 minuuttia. Siivilöi kuoret pois. Karpaloita kannattaa painella lusikalla siivilää vasten jotta niistä irtoaa kaikki mehu. Kaada siivilöity mehu takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kun mehu kiehuu, lisää veteen sekoitettu perunajauho ohuena nauhana. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle vielä sokeria. Tarjoillaan kermavaahdon kanssa.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Kaverin isä on viime päivinä saanut mahtisaaliita muikkua verkoilla. Minullekin toi reilun satsin. Eilen söin pannullisen ja tänään savustin täyden savupöntöllisen. Osan joutui pakastamaan. Vaikka kuinka hyviä ovatkin, niin ihan rajattomasti ei jaksa noitakaan syödä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Borssikeittoa, YouTubesta tutun Hard Kokin ohjeella, joskin muutamassa kohtaa hieman soveltaen. Slava Ukraini!

 

Glove

Jäsen
Ai hitto, nyt vasta hoksasin, että "lihaton lokakuu" päättyi eilen. Valitettavasti huonoon tiedotukseen vedoten en ole kyseistä teemakuukautta huomioinut lainakaan vaan olen syönyt niin nautaa, sikaa, kanaa, kalaa kuin makkaraakin.

Lihakeittoa söin töissä, mukavan halpa tuo keittolounas henkilökunnalle.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään tuli tehtyä pikaruokaa (Iisopin tapaan). Eli wokpannussa tuli kypsennettyä kanaa, pakaste wokvihanneksia, paprikasuikaleleita, suikalejuureksia, nuudeleita ja suppilovahveroita kookosmaidossa. Vartissa valmista (jos hyvin menee). Syödessä voi sitten tupsuttella päälle makea chilikastiketta...
 

Liitteet

  • IMG_20221102_112159_HDR.jpg
    IMG_20221102_112159_HDR.jpg
    485,4 KB · kertaa luettu: 52

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jos ihan joka päivä kirjoittaisin tähän ketjuun niin yleisin aterian nimi olisi "eilistä."

Niin tänäänkin.
Älähän nyt, kun minä just' sain taas tehtyä jotain... nimittäin lihakeittoa possun ulkofileestä, "pihvifilee" lienee kaupallinen nimi lihalle. Siihen vain kaveriksi perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, valko- ja keltasipulia ja normi keittomausteita...
Niin no, puolikkaan sitruunan kuori ja mehu vielä hapoksi ja väriksi pieneksi hakattua lehtikaalta kourallinen...
Tarjolle keiton lisäksi vielä hapanjuurileipää eikä sitten muuta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Taas tuli tehtyä ns. pikaruokaa. Kanapastaa... Kastikketta varten paistoin kanaa jonka maistoin currylla, mustapippurilla ja suolalla. Kastikkeeseen sitten kanat, sipulia, juustokerma (+maito jolla kermapurkin huuhdoin), kanaliemikuutio ja herne-maissi-porkkana pakaste (olisin laittanut he-ma-paprikaa mutta eihän meillä sitä ollut). Pastana oli täysjyväfusilli. Annoksen päälle vielä parmesaanimurua. Eihän tuo nyt mitään "gurmeeta" ole mutta ihan syötävää.
 

Liitteet

  • IMG_20221104_121704_HDR.jpg
    IMG_20221104_121704_HDR.jpg
    498,4 KB · kertaa luettu: 94

Glove

Jäsen
Riisiä keittelin eilen ylimääräistä ja tänään sitten paistan sen. Lisäksi ainakin sipulia, valkosipulia, hemapaa, katkarapuja, kalakastiketta, soijaa ja ja ja... No, onhan sitä noissakin ja saatoin unohtaa jotain.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään meillä oli päivälliseksi enchilladoja jauhelihasta.
Tortillojen sisään tullut jauhelihakastike oli kyllä varsinainen "sekamelska" hyvässä mielessä eli sinne tuli vaikka ja mitä, mutta maku kuitenkin ratkaisi.
Eli, tortilla-lättyjen (en tehnyt itse) päälle jauhelihakastiketta plus mozzarellaa ja eikun tötterölle ja uunivuokaan. Päälle vielä juustoraastetta ja kermaa ja uuniin 200 asteeseen ruskistumaan n. 20 minuutiksi. Tarjoiluun mukaan vihreää salaattia kirsikkatomaateilla, korianterilla ja sitruunanmehulla sekä itse tehtyä guacamolea ja paholaisenhilloa - ai vitsi, että osasi olla hyvää...
 
Päikkärit venähti, erätauolla väsään tomaattisen lihapullakastikkeen Snellmannin uutuustuotteesta Kunnon Lihapullat, pottuja kylkeen. Piti tehdä kassleria mutta meni niin myöhään, haudutellaan sitten huomenna.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tänään vasta tein sen madesopan ja voi veljet kuinka hyvää siitä tulikaan. En kyllä muistanut, että made on noin vittumainen fileoida ja kun kiire oli, jäi paljon lihaan hukkaan.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Tänään vasta tein sen madesopan ja voi veljet kuinka hyvää siitä tulikaan. En kyllä muistanut, että made on noin vittumainen fileoida ja kun kiire oli, jäi paljon lihaan hukkaan.
Mateesta tulee kyllä paras kalasoppa. Ite oon kokenu parhaimmaks tavaks kypsyttää kokonaisena sen verran, että saa helposti lihat luiden ympäriltä haarukoitua ja siitä sitten sopan tekoon.

Muoks. Ja NauravaaNakkia ja ranskalaista tänään syödään.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Ranskalaisia ja makkaraa tänään luvassa.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tänään pääsee syömään, aika h-tin hyvää, hirvenlihasta tehtyä hernekeittoa paikallisen metsästysseuran hirvipeijaisiin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Yleisön pyynnöstä kinkkukiusausta ja makaronilaatikkoa.
Veljen lapset (hoito- ja esikouluikäiset) kuori porkkanoita ja perunoita ja myös "jauhoivat" yleiskoneella kiusauksen suikaleet. He myös mittasivat makaronit, maidon ja vatkasivat munamaidon.
 

Liitteet

  • IMG_20221105_155514_HDR.jpg
    IMG_20221105_155514_HDR.jpg
    700,7 KB · kertaa luettu: 71

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Kalakeittoa tein eilen ja sitä söin tänään sekä vielä huomennakin. Jotenkin tykkään kokata seuraavan päivän ruoan jo edellisenä päivänä iltapäivällä niin ei tarvitse sitten silloin aamulla nälissään ja kiireessä käydä kaupassa ja kokata.

Tämän kalakeiton tein tällä kertaa ihan vain seistä. Tuli edullisemmaksi kuitenkin kuin vaikka lohi. Tosi hyvää keittoa kyllä keitin, kyllä sitä syödä kelpaa.

Tykkään kyllä kalasta ja kalaruoista. Tällä viikolla jouduin myös vastaamaan kysymykseen mikä se lempikalani ruokana on. Aika vaikea kysymyshän tuo on mutta kyllä esimerkiksi kuha on tosi hyvää mutta aika harvoin saan kuhaa. Ennen sain kuhaakin useammin kun sivutyönään kalastajan hommia tehnyt enoni sitä kalasti ja toi meille kotiinkin välillä.
 

A Siente

Jäsen
Jauhelihakeittoa. Iso kiitos sille, joka keksi laittaa perunat ja keittokasvikset samaan pakastepussiin. Helpottaa laiskaa kokkia. Tällä kertaa laitoin vähän reilummin suolaa, niin sai vedestäkin maukkaampaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös